|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Hej dziewczyny. Ja znów z doskoku... Ale dzień u mnie wygląda tak:
wstaje z małą, jem sniadanie, ćwiczymy, kładę spać, sprzątam jak śpi. ona wstaje, karmię, chwilkę odpoczynku dla jej brzuszka, ćwiczymy, bawimy się, ona usypia, ja lecę sprzątać... I tak w kółko... Codziennie muszę poodkurzać, bo mam wrażenie, że jest bałagan.Jutro i pojutrze mamy gości bo imprezka imieninowa i muszę coś upiec. W planach mam na pewno malinowca i coś jeszcze wymyślę. wyłapałam, że mysia złamała palec-współczuję ![]() ![]() Przeczytałam, co napisała Agnes, jesteś niesamowita ![]() xal dobrze, że Ci się udało rozegnać tą kluchę. historia z mlekiem z amfetaminą-tragedia ![]() I dalej o glutenach, kaszkach etc. Ja narazie jestem w tym ciemna... Ale jeszcze nie będe jejpodawać żadnych marcheweczek etc... lecę, bo mała śpi, trzeba korzystać ![]() A i ważę 58 kg ![]()
#542 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Dobry.
Mloda bola dziaselka a mnir ucho i szczeka ![]() Nosz masakra, zawsze cos.. Zaraz bedzie babka po ciuszki bo wystawilam na tablicy :p spadam wiec Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam się złoszczę na Kubę, że w nocy cyrki odstawia, ale też mi Go żal, bo przecież nie jęczy i stęka przez sen bez powodu... Coś musi Mu doskwierać... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Brrrr... A ja marudzę, że u nas słońca nie ma... A ja bąbelka dzisiaj zabieram do rybnego i Biedry, bo wczoraj zapomnieliśmy tam dotrzeć ![]() diabli- ale piękna tygrysica ![]() Mój dostał strój dyni na helołin ![]() ![]() ---- ![]() Mój Kubuś leży na macie i tak patrzę na Niego i nie wierzę, że już jest taaaki duży... A niedawno leżał taki malutki na tej macie i nie ogarniał co i jak... No i wczoraj Mały miał swój jabłkowy pierwszy raz ![]() ![]()
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Jacie
![]() Karota - współczuje...my przeżywaliśmy to na początku, mała usypiała tylko na rękach i wara ją odłożyć bo był wrzask. Wysypiała się na rękach potem cycuś, znowu godzina usypiania, znowu się wyspała i tak całą dobę ![]() Xal - jak śpiworek przyjdzie napisz jakie wrażenia i zarzuć linkiem bo niektórzy jeszcze się zastanawiają ![]() Vil - jak dzisiaj kaszelek Przemka? Jeśli Cię martwi idź lepiej do pediatry na wszelki wypadek ![]()
#545 | ||||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=puchatkowa;43212831
No ja to Tobie bardzo współczuję. Dajesz radę sama z Młodym cały dzień z tą nogą? Tzn. aż mąż wróci z pracy? Czy ktoś Ci pomaga? Oby Piotruś pospał w nocy i te leki mu pomogły ![]() teściowa przychodzi mi małego na spacer wziąść i mi jedzenie podrzuci więc nie jest źle, chyba, że mały ma taki dzień jak wczoraj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja bym wolała jego ząbkowanie na siebie wziąść :/ Cytat:
![]() ![]() mamy ten niekapek z tt, ale jeszcze nie próbowałam, łyżeczki zmieniające kolor są super, bo mi się wydawało, że marchewka spoko, a one kolor zmieniały, że za ciepłe ![]() ej ja w ogólnie wie wiem o co chodzi, bo wszytskie piszecie, że ta marchewka taka straszna, a ja normlanie na 40 stopni doprałam bez zapierania żadnego na proszku dzieciowym ![]() nasze cudo przed zębami bawiło się samo 40-60 minut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() oprócz tego, że nie mogę chodzić, jeździć autem itp. żal mi strasznie, że muszę przerwać trening z mel b jak zaczynały być efekty ;( chociaż muszę spórbować przynajmniej część brzuszków zrobić i abs, bo pośladów z gipsem nie ma szans ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Dziewczyny a co do fb to obiecywałyście że wątek na tym nie ucierpi ![]()
#547 |
Zakorzenienie
|
hejka
Karola mi zrobiła w nocy godzinną pobudkę. Myślałam że przez to rano pośpi dłużej, ale nie nie- wstała jeszcze wcześniej. Ale myślę że to przez to że strasznie gorąco było w pokoju. Mysia przeraziłaś mnie tym ząbkowaniem. diabli dzięki za linki ale na początek wolałabym coś co kupię w sklepie. Ostatnio sama próbowałam tą co barwineczek wkleiła (chyba ona ![]() No i dalej się zastanawiam czy dodawać kaszę mannę do zupy. Bo ja robię dość gęsto. I jakoś dla mnie to dziwne- kasza manna w zupie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#548 | |
Zakorzenienie
|
ale piękna zima!
Cytat:
![]()
![]() |
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#550 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
mlody przysnal przy cycu... co ja chcialam... a!
diabli, piekna sesja no i wdzianko urocze, a ze za male to niewazne! Aas, z chorobskami macie niewesolo, ale racja: najgorsze to to, ze ci ta muza spokoju nie daje ![]() nuna, a nie da sie sprzatac raz dziennie jak maz wieczorem przypilnuje mala jakby sie obudzila? bo takie sprzatanie na raty to wkurzajace. za dnia skup sie na cwiczeniach z Julka i na obiedzie. ja nawet obiadu nie daje rady zrobic :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#552 |
Zakorzenienie
|
Agnes ja mam z pewnego źródła tylko marchewkę i ziemniaki a resztę kupuję mrożonki z hortexu. Ale szczerze to gdybym nie miała pewniaków to ziemniaki kupowałabym na targu a marchewkę dodawała ze słoiczka.
diabli ja jestem za gotowaniem. Kaszki owocowe też mam zamiar dawać max 2 razy w tyg, wolę gotować jaglaną + owocki. No ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, czy będę mieć czas na codzienne gotowanie kaszki ![]() marchewka teściową ![]() ![]() ![]() jak Cię to pocieszy to moja Karolcia to dalej jest "on". cloche wow! faktycznie śnieg, dużo śniegu! diabli Nelcia jak zwykle piękna. widzę że wszystkei dzieciaki to dziś ranne ptaszki. Myślałam że Karola teraz pośpi, ale co tam. Po co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj ma przyjść, kupiłam tutaj http://allegro.pl/show_item.php?item=3601385840 wrażenia opiszę jak przyjdzie.
Na kluchy w piersiach polecam te okłady żelowe z nuka. Moje się troszkę pokurczyły, bo je z wrażenia aż przegotowałam w garnku ![]()
#554 |
Zakorzenienie
|
szprotka, prosimy o fotki Kubusia helolinowym kostiumie
![]() Mysia, z gipsem tez cos pocwiczysz, fajny obciaznik w sumie. na kolana siup i noga do gory - bokiem i tylem. swietne na poslady! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Biedny Piotruś. Mam nadzieję, że szybciutko pójdą mu ząbki i wróci do siebie. Wiem, że masz rację, ale ona tak strasznie się denerwuje ![]() ![]() ![]() Widzę, że ćwiczenia Cię pięknie wciągnęły - super! Jak już widzi się efekty i jak idą trochę lepiej to jest motywacja. Ja jeszcze nie umiem dotrwać do końca ćwiczeń na brzuch ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja nie piszę za bardzo na na fb bo nie wyrabiam czasowo ![]() od wczoraj nie mogę się zdecydować czy nosidełko ErgoBaby czy Womar eco 1/2 wrrr a chcę dziś zamówić żebym do Gliwic miała na przyszły tydzień. Babcia mieszka 200 m od nas i na 2 piętrze więc nie opłaca się wózka brać więc zawsze brałam Przemka na ręce w jedną stronę, w drugą mama i git. a teraz w połowie drogi już było "weź go bo już rąk nie czuje" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 | ||
Zakorzenienie
|
A te miseczki z TT to można w nich podgrzewać na parze? tzn. dać nad garnuszek z wrzącą wodą? bo jak podgrzać troszkę marchewki ze słoiczka inaczej? nie chce w mikrofali bo mam taką starą
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
Hmm może i rzeczywiście dziwnie to brzmi kaszka w zupie - no ale tak się robi. ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
sharp, kasza w zupie to normalne. krupnik mniam
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#559 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() A powiedz mi kaszę jaglaną kiedy można dać? Bosh o tym w ogóle jeszcze nie pomyślałam ![]() I Tobie też teściowej współczuje. Jak czytam Wasze opowieści to naprawdę stwierdzam, że ja mam super teściową ![]() ![]()
![]() |
#560 |
Wtajemniczenie
|
hej, własnie wróciliśmy z morfologii, mały nawet nie pisnął tylko się przyglądał nowym twarzą które go zagadywały
![]() teraz śpi a ja zmykam sprzątac, bo dzis mam gosci - moi rodzice przyjeżdzają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
deb, nie gadaj glupot, mloda wcale nie jest do tylu, ma jeszcze 1,5 miesiaca na obroty, wiec luzik
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ssaczki to jednak są najlepsze za kluski w cyckach - moja mi niesamowicie pomogła jak miałam nawał w 4 dobie po porodzie.
![]() |
#563 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My dzis pospałysmy az miło. O 6 obudziłam sie i zdalam sobie sprawe, ze przez cala noc tylko raz zmieniłam cycka, czyli niunia jadła tylko raz, góra dwa ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#564 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#565 |
Wtajemniczenie
|
hej...
Xal miło było usłyszeć Twój głos ![]() cieszę się że tak szybko udało Ci się zażegnać problem z cycusiem... ![]() dziewczyny próbuje czytac Was na bieżąco ale z pisaniem to już sztuka przy maluchach ![]() ciągle jak tylko zabieram się do odniesienia jakiegoś tematu to coś.. Ash....test negatywny ![]() no bez przesady...trójka wystarczy...mimo że K. wyfrunie lada dzień z gniazda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zadomowienie
|
Hej, pocytowalam, odpisałam i mi wszystko zniklo bo cos ponaciskałam na TZ kompie (w moim wczoraj spalil się zasilacz
![]() Prodiament widze, ze już dziewczyny co odpisały, ze Holle sa bez cukru, ja tez chciałam je zamówić na necie, ale Banka pisała, że u niej w rossmanie są musze się tam przejść i zobaczyć. Deb ja zmówiłam te puzle, ma bardzo dużo komentarzy, więc nic dziwnego, ze ktoś niezadowolony się tez znalazł, dziewczyny zamawiały i sa ok, wiec myślę, że nie będzie problemu, a tak pozatym przeglądałam jego przedmioty i normalnie podrobkowo wielkie ![]() ![]() ![]() Diabli no kompromis był i w sumie jest tak trochę skandynawsko, nie zgodzil się na te jasne poduchowate babcine kanapy, kredensy i kuchnie taka cieplą babcina, ale białą, więc poszłam w trochę bardziej nowoczesna skandynawie ![]() ![]() ![]() ![]() Mata Skip hop tez się mojemu nie podobała ![]() ![]() Cudny tygrysek, ale futerko na rękawach przykrótkie, a kombinezon świetny, nela na drugim zdjęciu wymiata ![]() Vil mu tez tak strasznie kaszle, wczoraj zaczal się mokry kaszel i non stop go wybudzał bo nie mógł odkrztusić ![]() ![]() ![]() Clohe no to niezle już macie, ja tam jednak wole naszą jesień ![]() Jestem w 90 % przekonana, żeby posłuchać naszej lekarki i czekac z tym glutenem do 10 miesiąca, mam dosyć wrazen jak na razie
![]() |
#567 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z nosidłem Ci nie doradzę - ja dalej nie umiem sobie poradzić z wsadzaniem małej. Ale wczoraj nie próbowałam więc stanęłam na 3 próbach. Tzn. udało mi się ją wsadzić ale ciężko mi coś. No i ona ma 66 cm długości a główka jej cała wystaje z tego nosidła. Nie ma żadnego podtrzymania szyjki ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#568 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze ja z d. Jakos nie przywiazywalam wagi do glutenu i poszlo mial 9 mc to wciagal chclebek pokrojony w kosteczki z maselkiem i mieskiem albo szyneczka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do maty skip hop czy jak to było - nie dziwie się męzowi - mi ta cecha też się nie spodobała ![]()
![]() |
#570 |
Wtajemniczenie
|
Deb a Wy macie Eco 1 czy 2? bo przegapiłam jak pisałaś
![]() bo w 2 jest wyższe to do podtrzymywania łebka, no i się zastanawiam ciągle, 1 bardziej mi podchodzi ale boję się właśnie że łepek będzie latał, a z kolei w 2 boję się że będzie za wysokie to podtrzymanie i nic nie będzie widział ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.