![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
noże lecialy w kazda strone
![]()
#2552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie każdego dnia kusi zakup spacerówki, ale z takiego powodu, że ten choler ny stelaż mutsy jest taki wielki i ciężki, że mam już serdecznie dość ciągłego wkładania do bagażnika i wyciągania. Ręce mam coraz słabsze, bo i nosidełko samochodowe z Hanią coraz więcej waży. Poza tym sama buda spacerowa też wg mnie jest mało komfortowa, na szczęście mam teraz wpięty śpiworek do niej i wydaje się o wiele wygodniej. Jestem ciekawa jak maclareny sprawują się na śniegu i czy lepiej niż te moje wielkie pompowane koła (które przednie staja mi dęba albo sie blokują na nierownościach i nie moge wtedy ruszyc)... Co do cienie to nie są matowe, chyba tylko te dwa po prawej stronie są (czarny i taki cieply sliwkowy). Ja mam jeszcze jedną paletke od nich i ją bardzo lubię, ale one wg mnie się bardzo osypuja na policzki, a ponieważ są tak napigmentowane, to bardzo cieżko je zetrzeć i jesli masz juz podklad to kicha bo go sobie scierasz albo zmywasz wtedy.
![]() |
#2553 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam ta druga ksiazke pierdziolki i karty sa miekkie, wiec tylko do poczytania dzeicku ![]() a teraz dla dziecka to te Roznimisie Agaty Krolak -fajne sa ![]() http://www.empik.com/roznimisie-krol...5021,ksiazka-p Cytat:
![]() Tak jak wczoraj pisalam, BLW tlumaczy sie cos jak samoodstawienie od piersi - dzeicko samo decyuje kiedy, co i ile zje. Wiec na czysta metode blw mozna powiedziec, ze jest za pozno - ale na jedzenie raczkami, plus tzw. fingerfood mysle, ze mozecie sobie pozwolic - jako dodatkowy nieduzy posilek w ciagu dnia - a byc moze Jakub bedzie ladnie jadl to moglabys pozniej kolejne posilki papkowe rowniez tak zastapic? Musisz sprobowac, bo inaczej ciezko cokoliwek doradzic, kazde dziecko jest inne i tylko mama moze okreslic jego potrzeby ![]() Pamietaj tylko, ze dziecko musi siedziec prosto - musi moc wykrztusic jedzenie i lepiej jak dziecko samo sobie dozuje ilosc, wklada do buzi - tak jest bezpiecznie. Dzieci papkowe niestety tez moga sie zakrztusic, wiec tutaj wedlug mnie forma nie jest az taka wazna - ale warto zapoznac sie z pierwsza pomoca w razie zadlawienia (zakrztuszenie nie jest niebezpieczne, zadlawienie sie juz tak). To tak w skrocie, nie wiem co jeszce napisac ![]() My na razie jedziemy na teorii, bo jeszcez nie zaczelismy (no oprocz kilku dorbnych testow, dziecko zgarnia sobie cos ze stolu, wsadza do buzi, ssie kawalek chleba czy owoca).
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-11 o 08:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oooo nie jeszcze bardziej jestem ciekawa .... juz nic nie pisz .albo wszystko . ![]() Cytat:
wiecie co ? (nie wiecie to znowu wam powiem .... ![]() jak ostatnio kuba mial tyyyyle zadane i odrobil to w 2 godziny a mial na wtorek ..to ucieszylismy sie ze weekend od lekcji wolny ,powtorzy co trzeba i ....hulaj dusza ![]() dzis kuba sie dowiedzial ze wiersz o nauczycielach ktory napisalismy tydzien temu "razem" tak bardzo sie spodobal dzieciakom (mial byc zabawny tekst o szkole ,nauczycielach w formie wiersza ,rymowanki a ze mi to latwo przychodzi to napisalam calutkie a 4 w typie : "pani olga uczy angielskiego jezyka, przy niej nawet pszczola po angielsku bzyka , a pani ela czyha na nasze pilkarskie karty , jak zobaczy -zabierze nam je nie na zarty ......." itd I co ? Kuba wygral !!!! I co ??????- ma sie tego nauczyc na poniedzialek -bedzie mowil na apelu przed szkola ![]() ![]() ![]() ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-10-11 o 08:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2556 |
MBZ♥
|
Dzień dobry
![]() A fanfary to gdzie? ![]() ![]() Nestelle ja kocham pomidory i zupę pomidorową milością wielką-miałam przerwę w ciąży bo mnie odrzuciło ![]() ![]() Oliwka, ogórkowa ![]() ![]() Pani ![]() ![]() Bzinko właśnie nie wiem jak te małe kólka dają radę w śniegu? Piątek ![]() Mamy gotujące zupki: dodajecie do nich np ziele angielskie itp? |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Rozeznanie
|
W końcu Was nadrobiłam
![]() Nie umiem tak jak Wy,nadrabiać na raty. Jak doczytam wszystko do końca to wtedy piszę. Oczywiście nie o wszystkim pamiętam wtedy ale wzięłam się na sposób, otworzyłam notatnik i robię notatki :P Żeby niczego nie pominąć i powinno już być ok. Co do Manieczek.... ja tez będę tam w sobotę... tyle, że nie w Ekwadorze, a na 18 u kuzynki ![]() ![]() Oldzinx to Ty namierzyłaś tą książkę "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały...." w pdf? Czy pomyliłam znów? Ja też poproszę tylko nie wiem której mejla na priv wysłać ![]() A czym przykrywacie dzieciaczki w wózkach? Tzn będziecie przykrywać. Na sam kocyk niedługo będzie za zimno. Śpiworki? Macie już jakieś? Dajcie znać, chętnie poczytam. A są jakieś widoczne objawy nietolerancji glutenu? W sensie wysypka, kolki czy cuś? I ja jakoś bardziej wolę forum niż czat na FB ![]() Muszę tez zakupić tego pana Pierdziołkę i tą żyrafę ![]() ![]()
#2558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba da rade, zdolny jest chlopak! ![]()
![]() |
#2559 |
Zadomowienie
|
Pani, moderna no właśnie ja tej aplikacji używam. Czyli klops a jedyny to sposób żeby sobie w pracy poczytać.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2560 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- ide na odwyk ![]() ![]()
#2561 |
Rozeznanie
|
Ogórkowa mrrrr moje ślinianki zaczęły wariować
![]() Nestelle super wierszyk, a raczej kawałek wierszyka ![]() ![]() Idę sprzątać, koleżanka zaraz przyjedzie....a tak mi się nie chceee ![]()
#2562 |
Kniaginia
|
Witam
![]() Strescisz, czy też nie wolno? [QUOTE=nestelle;4321907 mow ,mow ... nie boj sie i tak wiele razy pisalas cos co nie mialo akceptacji ogolu a jednak przetrwalas gromy i dzielna jestes !!! ![]() Zgadzam się. Jak ktoś jest pewny swego, bez kompleksów lub na tyle elastyczny, by dopuścić, że ktoś inny może mieć w jakiejś kwestii rację, to nie będzie się foszyc. Nie cierpię pisać na komórce. Despa, jaka wojna? ![]() Ja jestem bardzo pokojowo nastawiona. A w ogole to wygonilam teściową, że niby chce usnąć, bo Róża w nocy często się budziła, a czytam wizaż. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-10-11 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | ||
Zakorzenienie
|
ja juz slysze
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ( kuba mial wymyslic wierszyk o swoim psie ... ja nieopatrznie palnelam " moj pies to zuzia i smierdzi jej buzia ..." itd -nauczyl sie tego w sekunde ![]()
![]() |
#2564 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzień dobry! my już z Florkiem sami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2565 |
MBZ♥
|
Moderna
![]() ![]() Nestelle powinnaś pisać wierszyki i sprzedawać książeczki dla dzieci ![]() ![]() Achna ja będę śpiworkiem się ratować ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Łiszcie mi laka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Zakorzenienie
|
chyba wolno, tak mysle, bo dostep do czata ogolnego maja wszystkie, ktore maja FB i te ktore nie maja rowniez moglyby miec dostep
![]() a z drugiej strony tak glupio pisac nickami na forum tutaj dostepnym rowniez dla osob postronnych.. hmm tak w skrocie bez nickow to sie dziewczyny mocno poklocily i wyrzucily swoje zale, co im siedzialo chyba juz dlugo na watrobie, poszly w momentach ostre slowa, oskarzenia o obgadywanie na privach - a zaczelo sie od tego mojego glupiego postu odnosnie malej ilosci mleka wypijanego przez Michasia - i strippi odchodzi z forum. To byla wymiana zdan bezposrednia osob tam przebywajacych, nie padl zaden atak na inna uzytkowniczke forum ![]() ![]() chyba mi sie nie dostanie po glowie, co? ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-11 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2568 | |
Zakorzenienie
|
Łisz ju lak
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2569 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
normalnie leżę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BYou, Kochanie, jak minęła Ci noc? co Ci się śniło? jak się masz? czy córcia pogodna od rana???? Fanfary, okrzyki i kwiaty!!!!! i całus ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do fb, to Maria, Dragusia, Nestelle... dobrze, że nie macie. Bo jak się zada niefortunne czy niwygodne pytanie to można zostać usuniętym ze znajomych ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 |
MBZ♥
|
Moderna może w fotoklubie piszmy o tym
![]() a pokrowiec butterflajowy ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Pani wiedziałam, że Ty mnie nie zawiedziesz ![]() ![]() ![]() Nocka spokojna, nic mi się nie śni ostatnio ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2572 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czemu nie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
sliczny
![]() mozna tez, jezeli dziewczyny chca to mozna przekopiowac czesc czata do klubu ![]() ![]()
#2576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
jaka fajna emotka, musze sobie zapisac
![]() ![]()
#2578 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam ciekawa, bo mam trzy paletki i wielbie miłością bezgraniczną ![]() Cytat:
tylko fanfary? A pokłony? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() można bez konta czytać a i tak w sekrecie- mnie też usunęła ze znajomych....ale ja to deowta- muszę moher nabyc
![]() |
#2579 |
MBZ♥
|
Despa o pokłony upomnę się jak mi fanfary przestaną wystarczać
![]() ![]() Dragusiu my też do tej pory w leżaczku ![]() Moderna ![]() ![]() Złożyłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No a z wozkiem wlasnie o to chodzi ze ja tylko wsadzam i wyciagam z auta. Wlasciwie to nie chodze tu u siebie na spacery tylko zwykle jezdze gdzies do parku jakiegos, wiec ciagle to robię, kilka razy dziennie. Super wierszyk! ![]() PS Koleżanka z zagranicy mnie poprosiła o gąsieniczke, więc dokupiłam sobie jeszcze tą z pajakiem i ze słoniem Erica Carle... chyba musze isc na odwyk ksiażkowy ....
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-10-11 o 09:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.