|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
WAGA: Sam stelaż z kołami: 10 kg Wersja głęboka (stelaż z kołami + gondola): 16 kg Wersja spacerowa (stelaż z kołami + siedzisko): 15 kg Wersja z fotelikiem samochodowym PASSO (stelaż z kołami + fotelik): 13 kg Gondola: 6 kg Siedzisko: 5 kg Fotelik samochodowy PASSO: 3 kg Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() mogę być dla Ciebie parą, ale się zastanawiam bo jak mnie przyjmą do szpitala ten tydzień po TP to nie wiem czy będą wywoływać czy nie zostawią mnie na obserwacji i nie przetrzymają do 7 dni po tym drugim terminie a nie chciałabym iść do spzitala i leżeć tam 2 tygodnie ![]() nie mogę wrzucić fotek spacerówki coś... :/
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-11 o 10:02 |
|||
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
i może wykorzystać urlop ojcowski - 2 tyg Urlop ojcowski jest urlopem płatnym i nie ma wpływu na okres trwania „normalnego urlopu". Podczas korzystania z urlopu ojcowskiego pracownikowi należy się takie samo wynagrodzenie, jakie otrzymuje będąc w pracy. Termin urlopu nie jest w żaden sposób podzielny – pracownik musi wnioskować o pełne dwa tygodnie, liczone w ten sposób, że tydzień odpowiada siedmiu dniom kalendarzowym. wniosek należy złożyć u pracodawcy, co najmniej tydz przed rozpoczęciem urlopu. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- ładny wóz |
|
|
|
|
#2373 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wielkie dzięki za informacje, bardzo mi pomogłyście, bo ja już się zakręciłam sama ze sobą.
|
|
|
|
#2374 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w ogóle jestem przerażona bo mój mąż jest aktualnie w pracy mniej więcej od 8 do 22 czyli ciągle i tak codziennie. Będzie musial się nieźle przeprganizować jak mały przyjdzie na świat bo sobie tego nie wyobrażam...
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w foteliku jest tylko ta wkładka jasna i spacerówce jest o wiele mniej jasnego jak dobrze że mój TŻ pracuje od 8 do 16 ewentualnie od 9 do 17 i problemu z urlopem i tymi innymi nie będzie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2376 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka suuuper bryka!!
|
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
![]() spałam jak suseł lineczka bardzo ładny wózek i ściana w pokoju ![]() wcinam śniadanie i zastanawiam się co zrobić z resztą dnia... nic mi nie przychodzi do głowy
|
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Sanrioo zobaczyłam Twoje bułeczki z mascarpone i przepadłam, trzeba będzie zrobić
|
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie są trudne jak teraz zagnieciesz sobie ciasto to będziesz miała przed obiadem ja zawsze zagniatam ciasto zostawiam je i zajmuje się czymś innym potem już robię pozostałe cześci a jedną część ciasta zostawiam w lodówce na następny dzień i mam na dwa dni bułeczki ja na razie zjadam ciasteczka maltanki z czekoladą co mąż mi kupił i piję herbatkę, może coś upichcę wieczorem, szukam dyni ale u nas ciężko jakoś kupić na targu nie mają bo mówią że im się nie opłaca brać |
|
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiłabym to cyklinowanie gdyby nie to że przynajmniej tydzień musielibyśmy się męczyć na tym ciasnym łóżku na którym śpimy teraz poza tym jest Jasiek więc szkoda smrodzić i go podtruwać, teraz położymy panele a za kilka lat przecież możemy je zerwać i wycyklinować parkiet ![]() Lineczka super wóz Gratuluję udanych wizyt i trzymam mocne za dzisiejsze ![]() Zastanawiałam się wczoraj cały wieczór co ja Wam miałam napisać, już wiem... Pisałyście o pampersach. Ja zaczęłam od 1 i są o wiele za duże na mojego Jaśka, ostatnio wypatrzyłam że są pampersy 0 i wyczytałam że można je kupić w rossmanie czy któraś z Was widziała kiedyś takie pampersy ? http://www.rossnet.pl/Produkt/Pamper...zt,326556,1666 |
|
|
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
aaa pisałyście i śmiałyście się że wożę Ryśka i Rudego w wózku
otóż NIE nie chcę Ryśka tam wsadzać bo się mu spodoba a nie chcę żeby tam siedział :P ale wczoraj znalazł pokrowiec na nózki do fotelika i się schował do niego i leżał więc się zainteresował wózkiem ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2382 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2383 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hehe...koty to mają czasami dziwne zachcianki jedzeniowe. Moj to by oczy wydrapał za oliwki i kukurydze taką świerzo ugotowaną. Parzy go w język, warczy na nią, ale i tak wcina aż mu się uszy trzęsą. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo ładny kolor ![]() Cytat:
![]() Witam się dziś. Ale miałam koszmarną noc, chyba najgorszą od początku ciąży. Skurcze łydek nieprzerwane prawie cały czas nieprzytomna teraz jestem ![]() Uciekam zaraz na zakupy. |
||||||
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie Rudy nie będzie wskakiwał do wózka bo on nie może wskakiwać na wysokości bo chyba łapy go bolą, za to Rysiek na pewno nie raz wskoczy, jestem tego pewna na 100% :P bo on strasznie ciekawski jest :P jak będzie spał w nózkach w łóżeczku z małą to spoko ale jak przy buźce to już nie dam z resztą mój TŻ nie da spać kotu w łóżeczku :P dzisiaj pobawię się w księgową
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-11 o 10:28 |
|
|
|
|
#2385 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
TP LiwiiCo do cesarki i dodatniego GBS- ja miałam pozytywny i cc i tak podali mi antybiotyk dożylnie przed samą cc. Zresztą później może jak będę miała czas dam opis porodu. CC nie jest straszna. |
||
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kiedyś panele ściągniemy i go wycyklinujemy
|
|
|
|
|
#2387 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez powinnam ten Vat odliczyć, bo mam faktury z tego roku i z ubiegłego, ale kompletnie nie mam do tego głowy. Chyba zostawię to jakiejś księgowej. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Edytowane przez Miss Triss Czas edycji: 2013-10-11 o 10:37 |
||||
|
|
|
#2388 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2389 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
od wieczora boli mnie głowa właśnie zmierzyłam ciśnienie i mam 135/90 - troszkę za dużo i zaczęłam się martwić. Zmierzę znowu za godzinkę może się poprawi |
|
|
|
#2390 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak,ja widzialam u siebie w rossmanie ostatnio,ale pewnie malo ich jest i wlasnie nie wkazdym :/ |
|
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może trzeba zwiększyć magnez jak miałaś takie skurcze? dziewczyny co polecacie na ścianę w kuchni zamiast płytek? mamy teraz niby farbę do kuchni ale to jedna wielka ściema... mam taki syf w kuchni że mi się niedobrze robi jak na to patrzę... to był największy błąd ta farba
|
|
|
|
|
#2392 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dla dziecka kupuje mydelko bambino i oliwka+krem do pielegnacji i ochronny z bambino- NAJLEPSZY I WIEM ZE nie bedzie uczulenia...
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2394 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem tego samego zdania! |
||
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz większość kosmetyków ma kiepskie składy, zwłaszcza te które są drogie... ja wychodzę z założenia że im więcej kosztuje w zwykłej drogerii tym gorszy ma skład i zwykle to się sprawdza chociaż nie zawsze...pamiętam, że jak pracowałam jako niania to chusteczki do pupy od mojego podopiecznego doskonale wycierały cały tłuszcz w kuchni lepiej niż płyn do mycia naczyń
|
|
|
|
|
#2396 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
U mnie ostatnimi czasy nocki całkiem dobre - budzę się raz na siku i później śpię do rana ![]() acelinka, malutka wcale nie taka malutka a jak to z tym umawianiem się na poród? Ty będziesz rodzić sn czy cc? Bo na poród sn to nie wiem jak można się umówić? Asist, ja mam oliwkę, ale kupiłam też taki krem do buzi i ciała - no bo np twarzy oliwką nie będę smarować. Zobaczę, jak to się będzie sprawdzać. W razie czego zawsze mogę kupić krem czy balsam zamiast oliwki. maomami, co do tych Twoich skurczy/ruchów niestety nie pomogę, bo sama bym pewnie tego nie rozróżniła. Dobrze, że masz w pon wizytę, to się dowiesz i na pewno nam napiszesz sanrioo, a ja się jeszcze dopytam o ten poród domowy - bo pisałaś, że on jest płatny. Tzn płacisz tej położnej swojej tak? Jakie są mniej więcej koszta takiej przyjemności? ![]() aaby, fajnie, że znasz już datę. Jak ja bym tak chciała - to jest chyba największa zaleta cc planowanego! Oby tylko teraz Nina nie fiknęła - tzn. nie to, że źle jakby urodziła się sn, ale jak już się nastawisz na cc to pewnie byś się mocno zdziwiła jakbyś miała nagle rodzić sn. iguana, nie martw się wagą. Na pierwszej stronie możesz sobie popatrzeć jak różne są wagi naszych maluszków na tych samych etapach ciąży. Poza tym pamiętaj, że to są wagi prawdopodobne. Waga urodzeniowa może się różnić od tej szacowanej na USG o całkiem sporo. lineczka, wóz ekstra! W sumie to dobrze, że więcej ma tego ciemnego, ale dobrze, że ten jasny też jest. Cały taki ciemny byłby za ciemny. Co do porodu, ja bym trzymała się na Twoim miejscu terminu z OM. Myślę, że w szpitalu też będą na tą datę patrzeć. My dzisiaj popołudniu idziemy odwiedzić znajomych z maluszkiem 4-tygodniowym (tzn. chodzi o tego maluszka co ważył prawie 4,5 kg, więc wcale nie taki maluszek). A ja się zaraz biorę za prasowanie. O 15 idę do dentysty na ściąganie kamienia
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bardzo chętnie poczytam a powiedz proszę bo nie pamiętam- ile cie trzymali w szpitalu? i czy musialas uzywac tej jednorazowej bielizny czy moglas mieć swoja? u mnie w szpitalu tego nie wymagają, nie wiem sama czy mam wychylać się przed szereg i załatwiać te siatkowe majty czy jest to zbędne przy cc?
|
|
#2398 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry. U mnie noc też nie była najlepsza. Ciągle się budziłam na siku. Później mąż nastawił budzik na 4. Więc mnie obudził, później czuwałam, żeby wstał bo lubi zasnąć. Jak się przygotowywał to trochę drzemałam, później kot do domu przyszedł. Biodra i żebra zaczęły mnie boleć oraz koszmarne myśli przychodzić do głowy. A na koniec jeszcze przyśniło mi się, że jadę do porodu, położna pyta się o koszulę, a ja w tym czasie dzwonię do męża i mówię mu że rodzę i żeby przyjechał. A on siedział przy kompie i mówi, że po co on tam. Poryczałam się we śnie i tak mi przykro się zrobiło. No i się obudziłam bo już z bólu chyba nie mogłam wytrzymać. Dziś oczywiście muszę prze niego znów jechać do miasta bo kasę z banku trzeba wybrać. Wczoraj mogłam to zrobić jak była u orto, ale nie bo on to zrobi. Ale zawsze jak przychodzi co do czego to ja muszę to zrobić. A w banku są masakryczne kolejki, głownie robione przez starsze panie, które nie widzą, że jesteś w ciąży. Nikt nie przepuści
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podpisuje się taką umowę z położnymi normalną i tam jest cennik, mogę napisać że razem ze spotkaniami przed porodem i z opieką poporodową która wchodzi w zakres tego porodu i z badaniami które trzeba wykonać a nie da się ich zrobić na nfz i z tym co do porodu potrzebne wyjdzie około trzy i pół tys zł co jest sumą przerażającą... ale tyle zarabia na nas szpital jak nas przyjmuje dlatego trzymają kobiety w ciąży czasami dłużej to wtedy dostają zwroty kasiorki... droga impreza niestety i nie jest finansowana przez nfz pomimo tego że jest taka ustawa i projekt finansowaniaja też muszę się wybrać do dentysty bo mam 3 dziury aż
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

chyba lekki jest? bo na taki wygląda

Ale jak niedużo jasnego? Ja gondolę widzę całą jasną 

zrobiłabym to cyklinowanie gdyby nie to że przynajmniej tydzień musielibyśmy się męczyć na tym ciasnym łóżku na którym śpimy teraz
za dzisiejsze 
Nie muszę dodawać, że przez ten czas niespania miałam już oczywiście galop myśli 
), muszę jutro do lab zawieźć. Co prawda przy cc nie jest to konieczne, no ale na wszelki wypadek, gdyby może w dniu cc okazało się, że się Nina obróciła