Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-11, 09:34   #2371
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
lineczka, fajny wózek chyba lekki jest? bo na taki wygląda
nie jest lekki
WAGA:

Sam stelaż z kołami: 10 kg
Wersja głęboka (stelaż z kołami + gondola): 16 kg
Wersja spacerowa (stelaż z kołami + siedzisko): 15 kg
Wersja z fotelikiem samochodowym PASSO (stelaż z kołami + fotelik): 13 kg
Gondola: 6 kg
Siedzisko: 5 kg
Fotelik samochodowy PASSO: 3 kg

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
noooo to do 28.10 już niedługo mój gin też się trzyma terminu z OM
fajny wóz
no nie długo, ale jakoś nie bardzo bym chciała iść do szpitala bo akurat wypadnie że będę leżała na wszytskich swiętych i weekend, chyba że jak pojadę 28 to od razu wezmą mnie na wywołanie i na 1 listopada by mnie wypuścili, ale ginka powiedziała że nie wie jak w spzitalu będą patrzyli i czy nie będą robić problemów żeby mnie przyjęli bo mam 2 terminy

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
lineczka - b.ładnie się fura prezentuje Ale jak niedużo jasnego? Ja gondolę widzę całą jasną
Mówisz, że tydzień po? Czyli jak Mała nigdzie się nie będzie wybierać, to rodzimy razem? Zaraz na 28.10. uzbieramy dwie pary

[/FONT]
no na gondoli jest sporo ale na spacerówce tylko wstawki są jasne tu gdzie dziecko trzyma nóżki są te beżowe wstawki ale one są obszyte jeszcze folią żeby się nie brudziło
mogę być dla Ciebie parą, ale się zastanawiam bo jak mnie przyjmą do szpitala ten tydzień po TP to nie wiem czy będą wywoływać czy nie zostawią mnie na obserwacji i nie przetrzymają do 7 dni po tym drugim terminie a nie chciałabym iść do spzitala i leżeć tam 2 tygodnie

nie mogę wrzucić fotek spacerówki coś... :/
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-11 o 10:02
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 09:43   #2372
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, ja już też po śniadaniu, wczorajszych wieści nie zdążyłam nadrobić, zaraz mam zamiar się za to wziąć, ale strasznie pędzicie.

Dziewczynki ja mam do Was pytanie: czy Tata dziecka ma obowiązek wziąć urlop po tym jak się dziecko urodzi? Jak właśnie wygląda sprawa z urlopami Tatusia i tacierzyńskim? Dzięki z góry za pomoc.
2 dni z okazji urodzenia dziecka
i może wykorzystać urlop ojcowski - 2 tyg
Urlop ojcowski jest urlopem płatnym i nie ma wpływu na okres trwania „normalnego urlopu".

Podczas korzystania z urlopu ojcowskiego pracownikowi należy się takie samo wynagrodzenie, jakie otrzymuje będąc w pracy.

Termin urlopu nie jest w żaden sposób podzielny – pracownik musi wnioskować o pełne dwa tygodnie, liczone w ten sposób, że tydzień odpowiada siedmiu dniom kalendarzowym.
wniosek należy złożyć u pracodawcy, co najmniej tydz przed rozpoczęciem urlopu.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
część 1 wózka :P przepraszam za część TŻtabo mi się wciskał w kadr :P i zawieszka przy foteliku to ta co dostaliśmy w ramach rekompensaty:P ale musimy jechać wymienić 2 tylne koła bo przy jednym jest ułamane coś od hamulca
zaraz wrzucę ostatnie fotki :P
ładny wóz

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 09:43   #2373
Kabriela
Zadomowienie

Dziewczyny wielkie dzięki za informacje, bardzo mi pomogłyście, bo ja już się zakręciłam sama ze sobą.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 09:43   #2374
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobry!
po wczorajszej wizycie w sumie dobrze, na KTG nie pisały się ŻADNE skurcze więc nie rodze jeszcze, oczywiście dziecko było leniwe i na 30/40 min badania ruszyła się całe.. 12 razy a przed i po badaniu szalała jakby mi przych miała przebić :P
od statniej wizyty przytyłam 2,9 kg :P więc od początku jestem już 15,6 kg :P badania mi się odrobinę poprawiły ale dalej mam brac żelazo i witaminę B6 no i gince ne podobają się wyniki moczu i mam w nim szczwaniany, o których wspominał Anoula, ale nic nie dostałam na to
no i pytałam kiedy mam się zgłosić do szpitala jak będę przeterminowana i powiedziałą że ona by radziła iść po pierwszym terminie czyli tydzień po 21 października, czyli na dobrą sprawę 28 października powinnam się zgłosić, ale tak myślę nad tym
nie miałam USG więc nie wiem ile moja mała waży

no i z wizyty tyle a, zapomniałam ze paciora nie wychodowałam

złożyliśmy wczoraj wóz i jestem w nim zakochana wzięliśmy ten kolor chocolate i w nim mało jest tego jasnego koloru z tym że musimy wymienić tylnie koła bo przy jednym jest ułamane coś od hamulca ale to w transporcie było ułamane i nam wymienią bez problemu
zaraz wrzucę fotki
Śliczny wózek! Ja bym się mimo wszystko bała tej jasnej budy, no ale pewnie to taki materiał, że przejedziesz na mokro i będzie czyste. W spacerówce chyba mniej tego jasnego jest...

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
zazdroszcze wszystkim mamusiom ktorych tatusiowie beda mogli byc na platnym wolnym....moj tz pracuje u " prywaciaka" i owszem da mu z 5 dni wolnego ale nie platnego;( i juz teraz odkladamy grosz do grosza zeby tego nie odczuc;(
U nas to samo. Jak tż sobie nie zapracuje to niestety nie zarobi, także planujemy, że tylko tydzień będzie z nami a to pewnie też nie cały czas bo będzie musiał pojeździć trochę do pracy. Ale jakoś to będzie.
Ja w ogóle jestem przerażona bo mój mąż jest aktualnie w pracy mniej więcej od 8 do 22 czyli ciągle i tak codziennie. Będzie musial się nieźle przeprganizować jak mały przyjdzie na świat bo sobie tego nie wyobrażam...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 09:50   #2375
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Śliczny wózek! Ja bym się mimo wszystko bała tej jasnej budy, no ale pewnie to taki materiał, że przejedziesz na mokro i będzie czyste. W spacerówce chyba mniej tego jasnego jest...
też się na początku broiłam takiego jasnego ale tej gondoli tez ie wiadomo ile nie będzie się używało więc jak się pobrudzi to się upierze, w czym problem :P
w foteliku jest tylko ta wkładka jasna i spacerówce jest o wiele mniej jasnego

jak dobrze że mój TŻ pracuje od 8 do 16 ewentualnie od 9 do 17 i problemu z urlopem i tymi innymi nie będzie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-11, 09:51   #2376
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

lineczka suuuper bryka!!

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 09:54   #2377
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

dzień dobry!

spałam jak suseł

lineczka bardzo ładny wózek i ściana w pokoju

wcinam śniadanie i zastanawiam się co zrobić z resztą dnia... nic mi nie przychodzi do głowy
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 09:57   #2378
Lilith890502
Zakorzenienie

Sanrioo zobaczyłam Twoje bułeczki z mascarpone i przepadłam, trzeba będzie zrobić

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:01   #2379
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Sanrioo zobaczyłam Twoje bułeczki z mascarpone i przepadłam, trzeba będzie zrobić
dziękuję nie są trudne jak teraz zagnieciesz sobie ciasto to będziesz miała przed obiadem ja zawsze zagniatam ciasto zostawiam je i zajmuje się czymś innym potem już robię pozostałe cześci a jedną część ciasta zostawiam w lodówce na następny dzień i mam na dwa dni bułeczki

ja na razie zjadam ciasteczka maltanki z czekoladą co mąż mi kupił i piję herbatkę, może coś upichcę wieczorem, szukam dyni ale u nas ciężko jakoś kupić na targu nie mają bo mówią że im się nie opłaca brać
Stary 2013-10-11, 10:05   #2380
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
W takim razie ten gościu mocno zawyżył cenę za cyklinowanie. W częstochowie średnio m2 cyklinowania profesjonalnym sprzętem (bezkurzowym) i pomalowania kosztuje 20-30zł + osobno ok. 200zł za lakier (jakieś niemieckie podobno super dobre). Czyli powinien Wam powiedzieć cenę ok 800zł na gotowo.
Samemu też można zrobić i wyjdzie o wiele taniej - wypożyczenie cyklinarki na 1dzień to koszt ok. 50-100zł. Następnie jeśli między klepkami są szpary należy je "zapchać" szpachlą - 26zł za 1kg, surowe deski pomalować warstwą podkładu - 50zł za 5l (spokojnie wystarczy Wam 2,5l), a następnie pomalować lakierem, najlepiej położyć 3 warstwy - 190zł za 5l. Nie liczę kosztu pędzli bądź wałków, bo to nie są wielkie pieniądze. Wychodzi o połowę taniej niż jakbyście wynajęli fachowca, tylko, że jak się robi samemu to trzeba mieć troszkę więcej czasu.

wizyty i zaplanowanej cesarki! Szkoda, że Ninka nie chciała się obrócić główką do dołu, ale przynajmniej będziesz wiedziała kiedy powitasz ją na świecie. Pozostało Ci teraz dopiąć wszystko na ostatni guzik i spokojnie czekać na córeczkę.

Czekamy z niecierpliwością na zdjęcia wóziora i opis wizyty.
Teraz juz wiesz jak to nieraz jest ciężko nadrobić po jednym dniu gaduło.

za wagę Maluszka. Na pierwszej stronie w którymś poście są podane wagi naszych Dzieci więc możesz sobie porównać.
Ja Ci mogę powiedzieć, że jeżeli Twoja Mała ważyła 3tyg temu (czyli 31tc) 1630g to moja dokładnie w 30tc5d ważyła 1830g. Teraz nie wiem ile waży.
Myślę, ze Twoja Dzidzia do 4kg nie dobije, może będzie miała ok 3,5kg, ale wszystko się może zdarzyć.

za wizytę. Jeśli lekarz stwierdził, że masz się oszczędzać i odpoczywać to tak masz robić. Na imprezę z pracy iść przecież możesz tylko bez żadnych tańców i szaleństw, a chyba nic się nie stanie.

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Witaj!
Pępowina dwunaczyniowa składa się z żyły przekazującej natleniona krew z łozyska do dziecka oraz z tętnicy przekazującej odtlenioną krew od dziecka do łożyska. Prawidłowa pępowina jest trójnaczyniowa - jedna żyła i dwie tętnice. To, że u Ciebie jest ona dwunaczyniowa może wiązać się z chorobą serca lub nerek u Dzidziusia, ale można je wykluczyć wykonując porządne badanie USG tych narządów i echo serduszka. Jeśli na USG nie ma nic niepokojącego to nie powinnaś się tym przejmować.
Trzymaj się cieplutko!
Dziękuję za informacje zrobiłabym to cyklinowanie gdyby nie to że przynajmniej tydzień musielibyśmy się męczyć na tym ciasnym łóżku na którym śpimy teraz poza tym jest Jasiek więc szkoda smrodzić i go podtruwać, teraz położymy panele a za kilka lat przecież możemy je zerwać i wycyklinować parkiet

Lineczka super wóz

Gratuluję udanych wizyt i trzymam mocne za dzisiejsze

Zastanawiałam się wczoraj cały wieczór co ja Wam miałam napisać, już wiem... Pisałyście o pampersach. Ja zaczęłam od 1 i są o wiele za duże na mojego Jaśka, ostatnio wypatrzyłam że są pampersy 0 i wyczytałam że można je kupić w rossmanie czy któraś z Was widziała kiedyś takie pampersy ? http://www.rossnet.pl/Produkt/Pamper...zt,326556,1666
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:09   #2381
lineczka1989
Zakorzenienie

aaa pisałyście i śmiałyście się że wożę Ryśka i Rudego w wózku otóż NIE nie chcę Ryśka tam wsadzać bo się mu spodoba a nie chcę żeby tam siedział :P ale wczoraj znalazł pokrowiec na nózki do fotelika i się schował do niego i leżał więc się zainteresował wózkiem

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się wczoraj cały wieczór co ja Wam miałam napisać, już wiem... Pisałyście o pampersach. Ja zaczęłam od 1 i są o wiele za duże na mojego Jaśka, ostatnio wypatrzyłam że są pampersy 0 i wyczytałam że można je kupić w rossmanie czy któraś z Was widziała kiedyś takie pampersy ? http://www.rossnet.pl/Produkt/Pamper...zt,326556,1666
ja nie widziałam tych pampersów

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-11, 10:16   #2382
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:

Heloł!
U mnie znów noc przerywana - jak obudziłam się po 3, tak zasnęłam chyba przed 5... A o 5.20 budzik Nie muszę dodawać, że przez ten czas niespania miałam już oczywiście galop myśli Chyba będę musiała zacząć wieczorem pić jakąś miętę albo meliskę, bo się do 28.10. nie wyśpię
Odwiozłam męża do pracy i pojechałam do szpitala do lab zawieźć wymaz. Teraz się lenimy i czekamy na kurierów - ma być pan z czajniczkiem, z kocykiem i ze stanikiem
Noc z przygodami, każda z nas chyba takie juz dobrze zna. Ja to chciałabym chociaż kilka nocy jeszcze przed porodem przespać całych, bez dreptania do łazienki, bez szklanki mleka na zgagę, położyć się o 22 i wstać o 8 w pełni wyspana. To moje marzenie na chwilę obecną!
Cytat:
nie jest lekki
WAGA:

Sam stelaż z kołami: 10 kg
Wersja głęboka (stelaż z kołami + gondola): 16 kg
Wersja spacerowa (stelaż z kołami + siedzisko): 15 kg
Wersja z fotelikiem samochodowym PASSO (stelaż z kołami + fotelik): 13 kg
Gondola: 6 kg
Siedzisko: 5 kg
Fotelik samochodowy PASSO: 3 kg

no na gondoli jest sporo ale na spacerówce tylko wstawki są jasne tu gdzie dziecko trzyma nóżki są te beżowe wstawki ale one są obszyte jeszcze folią żeby się nie brudziło
A mi właśnie to, że na gondoli jest tyle jasnego bardzo sie podoba. Gondolę będziemy używać praktycznie tylko przez sezon zimowy więc nie powinna sie za bardzo ubrudzić, a nawet jeśli to wystarczy przetrzeć szmatką i będzie jak nowa.
Cytat:
Dziękuję za informacje zrobiłabym to cyklinowanie gdyby nie to że przynajmniej tydzień musielibyśmy się męczyć na tym ciasnym łóżku na którym śpimy teraz poza tym jest Jasiek więc szkoda smrodzić i go podtruwać, teraz położymy panele a za kilka lat przecież możemy je zerwać i wycyklinować parkiet

Nie ma problemu, po prostu wiedziałam to Ci napisałam w miarę dokładnie co i jak. Rozumiem, że teraz zdrowie Jasia jest najważniejsze i wstrzymacie sie z tym ze względu na niego, to bardzo mądra decyzja, ale pod żadnym pozorem nie zrywajcie tego parkietu, bo drewniana podłoga na prawdę wygląda przepięknie. Co do paneli to nie kupujcie takich tanich z wyprzedaży, bo są słabej jakości, lepiej dołożyć troszkę pieniędzy i kupić coś porządniejszego.
Cytat:
aaa pisałyście i śmiałyście się że wożę Ryśka i Rudego w wózku otóż NIE nie chcę Ryśka tam wsadzać bo się mu spodoba a nie chcę żeby tam siedział :P ale wczoraj znalazł pokrowiec na nózki do fotelika i się schował do niego i leżał więc się zainteresował wózkiem
Na pewno jeszcze nie raz ani nie dwa kocurki ułożą się w wózku kiedy nie będziesz tego widziała. Ja boję się jak moje się będą zachowywać.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:21   #2383
tunieczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość

Olenka aż kilo ja mam na plusie 5,5 kilograma położna mówi że nie powinnam dobić do 12 wg niej ciekawe z jakim wynikiem na plus zakończę ciążę
Sonrioo ja mam termin podobnie jak Ty a już dobijam do +7 i zaczełam się tym przejmować, bo jak tak dalej pójdzie to nie wiem jak to się skończy

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Dobrze, że chociaż kot fajek nie pali bo wtedy byłoby ciężko
Hehe...koty to mają czasami dziwne zachcianki jedzeniowe. Moj to by oczy wydrapał za oliwki i kukurydze taką świerzo ugotowaną. Parzy go w język, warczy na nią, ale i tak wcina aż mu się uszy trzęsą.

Cytat:
Gratuluję udanych wizyt

Miss Triss mamy 20m2 parkietu bo narazie tylko w samej sypialni remont robimy, reszta kiedy indziej .

Po części nasza sypialnia ogarnięta, udało się chłopom opanować to wszystko Przewidywany koniec remontu - sobota

Dobranoc
Domii kciuki żeby remon skończył się jak najszybciej.

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość

Oj bardzo dziwne moja kicia uwielbia biszkopta, jak mama wyjmuje z piekarnika to ona jest pierwsza w kuchni i oczy ma jak 5 złoty a wcina aż jej się uszy trzęsą hehe
Mój Rudy też się kiedyś dorwał do biszkopta, jak go nakryłam to już konkretna dziura była wygryziona i jeszcze mnie ofukał że mu zabieram

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Najszybciej i najskuteczniej działają wcierki U mnie najlepiej sprawdzała się kuracja wzmacniająca Joanna Rzepa https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...acniajaca.html ale niestety po jakimś czasie musiałam odstawić, bo ma alkohol i zaczęła mnie mocno podrażniać Jeśli nie masz wrażliwej skóry głowy to powinnaś być zadowolona. Na początku ciąży stosowałam też rosyjski tonik http://kalina-sklep.pl/kalina/SKLEP1...id_product=253 bardzo szybko zatrzymał wypadanie i miałam po nim mnóstwo baby hair Rewelacyjny jest W ogóle rosyjskie kosmetyki to dla mnie hicior. Przestawiłam się na kremy i w końcu nic mnie nie zapycha, nie uczula, cera mi się o niebo poprawiła.
Miki dziękuję wypróbuje ten tonik, mam nadzieje że pomoże.

Cytat:
część 1 wózka :P przepraszam za część TŻtabo mi się wciskał w kadr :P i zawieszka przy foteliku to ta co dostaliśmy w ramach rekompensaty:P ale musimy jechać wymienić 2 tylne koła bo przy jednym jest ułamane coś od hamulca
Super fura Bardzo ładny kolor

Cytat:
aaa pisałyście i śmiałyście się że wożę Ryśka i Rudego w wózku otóż NIE nie chcę Ryśka tam wsadzać bo się mu spodoba a nie chcę żeby tam siedział :P ale wczoraj znalazł pokrowiec na nózki do fotelika i się schował do niego i leżał więc się zainteresował wózkiem [COLOR="Silver"]
Ja też staram sie kocura do wózka nie dopuszczać, ale jak tylko dostanie się do małego pokoju to od razu wskakuje do gondolki i układa się tam do spania

Witam się dziś.

Ale miałam koszmarną noc, chyba najgorszą od początku ciąży. Skurcze łydek nieprzerwane prawie cały czas nieprzytomna teraz jestem
Uciekam zaraz na zakupy.
tunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:21   #2384
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
A mi właśnie to, że na gondoli jest tyle jasnego bardzo sie podoba. Gondolę będziemy używać praktycznie tylko przez sezon zimowy więc nie powinna sie za bardzo ubrudzić, a nawet jeśli to wystarczy przetrzeć szmatką i będzie jak nowa.

Na pewno jeszcze nie raz ani nie dwa kocurki ułożą się w wózku kiedy nie będziesz tego widziała. Ja boję się jak moje się będą zachowywać.
ja tez nie byłam na początku zwoleniczką jasnych wózków, ale teraz nie załuję że TŻ mnie namówił na ten kolor bo jestem w nim mega zakochana wiem głupia jestem bo się podniecam wózkiem

generalnie Rudy nie będzie wskakiwał do wózka bo on nie może wskakiwać na wysokości bo chyba łapy go bolą, za to Rysiek na pewno nie raz wskoczy, jestem tego pewna na 100% :P bo on strasznie ciekawski jest :P jak będzie spał w nózkach w łóżeczku z małą to spoko ale jak przy buźce to już nie dam z resztą mój TŻ nie da spać kotu w łóżeczku :P

dzisiaj pobawię się w księgową spróbuję wyliczyć zwrot VAT do US

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-11 o 10:28
Stary 2013-10-11, 10:28   #2385
89Beatka
Wtajemniczenie

Witam

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się zapytać czy kupowałyście, macie zamiar balsam dla dzidziusia? Bo jak niby jest oliwka to po co balsam. Ale ja kompletnie się nie znam
Ja mam i balsam i oliwkę dla Liwki, i pytałam położną o smarowanie oliwka, ponieważ w szpitalu używali tylko i wyłącznie ciekłej parafiny, i nie widziałam żeby jakiekolwiek dziecko było poszkodowane z tego tytułu. Położna powiedziała ze można smarować tylko oliwką z tym że jeśli w pomieszczeniu jest naprawdę gorąco to moga wyjśc potówki. I dlatego ja smaruję ciałko balsamem, a w miejscach strategicznych np. w zgięciach ciała, smaruję oliwką.
Cytat:
Witam wieczornie!

My po wizycie. Mały uparciuch wciąż pupą do świata, także zaplanowaliśmy z dr cesarkę - 28.10.
Dziś miałam pobrany wymaz na GBS (z obu miejsc ), muszę jutro do lab zawieźć. Co prawda przy cc nie jest to konieczne, no ale na wszelki wypadek, gdyby może w dniu cc okazało się, że się Nina obróciła
Za ok. 10 dni mam podjechać na ktg. A do szpitala mam się zgłosić 27.10. po śniadaniu - zrobią mi wszystkie badania, obejrzy mnie anestezjolog itp., i następnego dnia cięcie. Jeśli wszystko będzie ok, to wypuszczają po 3 dniach, czyli 31.10. Oby

Ale podobno w tym szpitalu jest kangurowanie Baaardzo bym chciała, żeby mąż kangurował

Na wizytę już się nie umawialiśmy.

Dziwnie tak wiedzieć, kiedy dziecko przyjdzie na świat. I tak siedzieć i czekać

28.10 mam sentyment do tej daty TP Liwii

Co do cesarki i dodatniego GBS- ja miałam pozytywny i cc i tak podali mi antybiotyk dożylnie przed samą cc.

Zresztą później może jak będę miała czas dam opis porodu. CC nie jest straszna.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:32   #2386
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Noc z przygodami, każda z nas chyba takie juz dobrze zna. Ja to chciałabym chociaż kilka nocy jeszcze przed porodem przespać całych, bez dreptania do łazienki, bez szklanki mleka na zgagę, położyć się o 22 i wstać o 8 w pełni wyspana. To moje marzenie na chwilę obecną!

Nie ma problemu, po prostu wiedziałam to Ci napisałam w miarę dokładnie co i jak. Rozumiem, że teraz zdrowie Jasia jest najważniejsze i wstrzymacie sie z tym ze względu na niego, to bardzo mądra decyzja, ale pod żadnym pozorem nie zrywajcie tego parkietu, bo drewniana podłoga na prawdę wygląda przepięknie. Co do paneli to nie kupujcie takich tanich z wyprzedaży, bo są słabej jakości, lepiej dołożyć troszkę pieniędzy i kupić coś porządniejszego.

Nieee, parkiet zostaje i kiedyś panele ściągniemy i go wycyklinujemy . Panele sobie wybrałam takie za 35zł, byly i takie za 13.99zł myślę że te za 35zł będą nie najgorsze
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:40   #2387
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tunieczka Pokaż wiadomość
Ale miałam koszmarną noc, chyba najgorszą od początku ciąży. Skurcze łydek nieprzerwane prawie cały czas nieprzytomna teraz jestem
Uciekam zaraz na zakupy.
Współczuję nocki!
Cytat:
ja tez nie byłam na początku zwoleniczką jasnych wózków, ale teraz nie załuję że TŻ mnie namówił na ten kolor bo jestem w nim mega zakochana wiem głupia jestem bo się podniecam wózkiem

generalnie Rudy nie będzie wskakiwał do wózka bo on nie może wskakiwać na wysokości bo chyba łapy go bolą, za to Rysiek na pewno nie raz wskoczy, jestem tego pewna na 100% :P bo on strasznie ciekawski jest :P jak będzie spał w nózkach w łóżeczku z małą to spoko ale jak przy buźce to już nie dam z resztą mój TŻ nie da spać kotu w łóżeczku :P

dzisiaj pobawię się w księgową spróbuję wyliczyć zwrot VAT do US
Moje koty raczej nie zwracają uwagi na łóżeczko i nie wskakują do niego, ale wózek może im sie spodobać, bo miękko, ciepło i jeszcze jest się gdzie ukryć.
Ja tez powinnam ten Vat odliczyć, bo mam faktury z tego roku i z ubiegłego, ale kompletnie nie mam do tego głowy. Chyba zostawię to jakiejś księgowej.
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Witam

Ja mam i balsam i oliwkę dla Liwki, i pytałam położną o smarowanie oliwka, ponieważ w szpitalu używali tylko i wyłącznie ciekłej parafiny, i nie widziałam żeby jakiekolwiek dziecko było poszkodowane z tego tytułu. Położna powiedziała ze można smarować tylko oliwką z tym że jeśli w pomieszczeniu jest naprawdę gorąco to moga wyjśc potówki. I dlatego ja smaruję ciałko balsamem, a w miejscach strategicznych np. w zgięciach ciała, smaruję oliwką.

Co do cesarki i dodatniego GBS- ja miałam pozytywny i cc i tak podali mi antybiotyk dożylnie przed samą cc.

A czego stosujesz do kąpieli? Jakiegoś emolientu czy jakiegoś płynu?

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Nieee, parkiet zostaje i kiedyś panele ściągniemy i go wycyklinujemy . Panele sobie wybrałam takie za 35zł, byly i takie za 13.99zł myślę że te za 35zł będą nie najgorsze
To dobrze, że go zostawicie. Panele chyba będą dobre, na pewno o niebo lepsze niż te za 14zł.

Edytowane przez Miss Triss
Czas edycji: 2013-10-11 o 10:37
Stary 2013-10-11, 10:42   #2388
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuję nocki!

A czego stosujesz do kąpieli? Jakiegoś emolientu czy jakiegoś płynu?
ja mam kosmetyki Hippa, i mam płyn do kąpieli, emolientu narazie nie kupiłam, i mam nadzieje że potrzebny nie będzie
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:47   #2389
NEWTREND
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
od wieczora boli mnie głowa właśnie zmierzyłam ciśnienie i mam 135/90 - troszkę za dużo i zaczęłam się martwić.
Zmierzę znowu za godzinkę może się poprawi
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:49   #2390
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:

Lineczka super wóz

Gratuluję udanych wizyt i trzymam mocne za dzisiejsze

tak,ja widzialam u siebie w rossmanie ostatnio,ale pewnie malo ich jest i wlasnie nie wkazdym :/
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:49   #2391
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Sonrioo ja mam termin podobnie jak Ty a już dobijam do +7 i zaczełam się tym przejmować, bo jak tak dalej pójdzie to nie wiem jak to się skończy

Uciekam zaraz na zakupy.
tunieczko nic się nie martw! to wszytsko też zależy ile ważyłaś przed ciążą i najważniejsze żeby maluszek był zdrowy ja się troszkę przejmuje ale mąż mi ciągle powtarza że mam przestać i czuć się dobrze ze sobą bo wyglądam pięknie

może trzeba zwiększyć magnez jak miałaś takie skurcze?

dziewczyny co polecacie na ścianę w kuchni zamiast płytek? mamy teraz niby farbę do kuchni ale to jedna wielka ściema... mam taki syf w kuchni że mi się niedobrze robi jak na to patrzę... to był największy błąd ta farba
Stary 2013-10-11, 10:52   #2392
malinka123108
Wtajemniczenie

ja dla dziecka kupuje mydelko bambino i oliwka+krem do pielegnacji i ochronny z bambino- NAJLEPSZY I WIEM ZE nie bedzie uczulenia...
Stary 2013-10-11, 10:53   #2393
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
tunieczko nic się nie martw! to wszytsko też zależy ile ważyłaś przed ciążą i najważniejsze żeby maluszek był zdrowy ja się troszkę przejmuje ale mąż mi ciągle powtarza że mam przestać i czuć się dobrze ze sobą bo wyglądam pięknie
mój też tak mówi i tego się trzymam zrzuci się po ciąży

Daniel
Stary 2013-10-11, 11:00   #2394
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
ja mam kosmetyki Hippa, i mam płyn do kąpieli, emolientu narazie nie kupiłam, i mam nadzieje że potrzebny nie będzie
Dziękuję za odpowiedź. Ja miałam kupować do kąpieli emolient i już potem niczym nie smarować ciałka, ale może jednak kupię Hippa i sprawdzę, jeśli będzie jakaś reakcja uczuleniowa to zmienię na emolient.
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
od wieczora boli mnie głowa właśnie zmierzyłam ciśnienie i mam 135/90 - troszkę za dużo i zaczęłam się martwić.
Zmierzę znowu za godzinkę może się poprawi
Bidulko! Oby ciśnienie było dobre, a główka przestała boleć!
Cytat:
mój też tak mówi i tego się trzymam zrzuci się po ciąży
Ja jestem tego samego zdania!
Stary 2013-10-11, 11:00   #2395
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
ja dla dziecka kupuje mydelko bambino i oliwka+krem do pielegnacji i ochronny z bambino- NAJLEPSZY I WIEM ZE nie bedzie uczulenia...
skład oliwka ma średni ale teraz większość kosmetyków ma kiepskie składy, zwłaszcza te które są drogie... ja wychodzę z założenia że im więcej kosztuje w zwykłej drogerii tym gorszy ma skład i zwykle to się sprawdza chociaż nie zawsze...

pamiętam, że jak pracowałam jako niania to chusteczki do pupy od mojego podopiecznego doskonale wycierały cały tłuszcz w kuchni lepiej niż płyn do mycia naczyń
Stary 2013-10-11, 11:01   #2396
Kociak85
Zadomowienie

Dzień dobry!
U mnie ostatnimi czasy nocki całkiem dobre - budzę się raz na siku i później śpię do rana

acelinka, malutka wcale nie taka malutka a jak to z tym umawianiem się na poród? Ty będziesz rodzić sn czy cc? Bo na poród sn to nie wiem jak można się umówić?

Asist, ja mam oliwkę, ale kupiłam też taki krem do buzi i ciała - no bo np twarzy oliwką nie będę smarować. Zobaczę, jak to się będzie sprawdzać. W razie czego zawsze mogę kupić krem czy balsam zamiast oliwki.

maomami, co do tych Twoich skurczy/ruchów niestety nie pomogę, bo sama bym pewnie tego nie rozróżniła. Dobrze, że masz w pon wizytę, to się dowiesz i na pewno nam napiszesz

sanrioo, a ja się jeszcze dopytam o ten poród domowy - bo pisałaś, że on jest płatny. Tzn płacisz tej położnej swojej tak? Jakie są mniej więcej koszta takiej przyjemności?

aaby, fajnie, że znasz już datę. Jak ja bym tak chciała - to jest chyba największa zaleta cc planowanego! Oby tylko teraz
Nina nie fiknęła - tzn. nie to, że źle jakby urodziła się sn, ale jak już się nastawisz na cc to pewnie byś się mocno zdziwiła jakbyś miała nagle rodzić sn.

iguana, nie martw się wagą. Na pierwszej stronie możesz sobie popatrzeć jak różne są wagi naszych maluszków na tych samych etapach ciąży. Poza tym pamiętaj, że to są wagi prawdopodobne. Waga urodzeniowa może się różnić od tej szacowanej na USG o całkiem sporo.

lineczka, wóz ekstra! W sumie to dobrze, że więcej ma tego ciemnego, ale dobrze, że ten jasny też jest. Cały taki ciemny byłby za ciemny. Co do porodu, ja bym trzymała się na Twoim miejscu terminu z OM. Myślę, że w szpitalu też będą na tą datę patrzeć.

My dzisiaj popołudniu idziemy odwiedzić znajomych z maluszkiem 4-tygodniowym (tzn. chodzi o tego maluszka co ważył prawie 4,5 kg, więc wcale nie taki maluszek). A ja się zaraz biorę za prasowanie. O 15 idę do dentysty na ściąganie kamienia nienawidzę dentysty!
Stary 2013-10-11, 11:07   #2397
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

ja bardzo chętnie poczytam

a powiedz proszę bo nie pamiętam- ile cie trzymali w szpitalu?

i czy musialas uzywac tej jednorazowej bielizny czy moglas mieć swoja? u mnie w szpitalu tego nie wymagają, nie wiem sama czy mam wychylać się przed szereg i załatwiać te siatkowe majty czy jest to zbędne przy cc?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:07   #2398
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Wózek jest świetny. Ja też chcę takie kolory Jutro jedziemy oglądać wózki i może coś kupimy. mam nadzieję, że się nam uda.

Cytat:

Są "0" i one są do 2,5 kg. widziałam w rossmanie.

Cytat:

Hehe...koty to mają czasami dziwne zachcianki jedzeniowe. Moj to by oczy wydrapał za oliwki i kukurydze taką świerzo ugotowaną. Parzy go w język, warczy na nią, ale i tak wcina aż mu się uszy trzęsą.
.
No mój takiego czegoś nie lubi, ale słodycze jak najbardziej. Czekoladę to potrafi wylizać z papierka.

Cytat:
Witam

Dzięki za odpowiedź. Może dokupię jeszcze balsam i zobaczę jaką będziemy mieć temp. w domu.

Dzień dobry.

U mnie noc też nie była najlepsza. Ciągle się budziłam na siku. Później mąż nastawił budzik na 4. Więc mnie obudził, później czuwałam, żeby wstał bo lubi zasnąć. Jak się przygotowywał to trochę drzemałam, później kot do domu przyszedł. Biodra i żebra zaczęły mnie boleć oraz koszmarne myśli przychodzić do głowy. A na koniec jeszcze przyśniło mi się, że jadę do porodu, położna pyta się o koszulę, a ja w tym czasie dzwonię do męża i mówię mu że rodzę i żeby przyjechał. A on siedział przy kompie i mówi, że po co on tam. Poryczałam się we śnie i tak mi przykro się zrobiło. No i się obudziłam bo już z bólu chyba nie mogłam wytrzymać.

Dziś oczywiście muszę prze niego znów jechać do miasta bo kasę z banku trzeba wybrać. Wczoraj mogłam to zrobić jak była u orto, ale nie bo on to zrobi. Ale zawsze jak przychodzi co do czego to ja muszę to zrobić. A w banku są masakryczne kolejki, głownie robione przez starsze panie, które nie widzą, że jesteś w ciąży. Nikt nie przepuści
Stary 2013-10-11, 11:10   #2399
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
skład oliwka ma średni ale teraz większość kosmetyków ma kiepskie składy, zwłaszcza te które są drogie... ja wychodzę z założenia że im więcej kosztuje w zwykłej drogerii tym gorszy ma skład i zwykle to się sprawdza chociaż nie zawsze...
ja mam oliwkę z hippa, dostałam od koleżanek sama bym pewnie nie kupiła bo najtańsza nie jest no ale zobaczymy czy się przyda

Daniel
Stary 2013-10-11, 11:11   #2400
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
U mnie ostatnimi czasy nocki całkiem dobre - budzę się raz na siku i później śpię do rana

sanrioo, a ja się jeszcze dopytam o ten poród domowy - bo pisałaś, że on jest płatny. Tzn płacisz tej położnej swojej tak? Jakie są mniej więcej koszta takiej przyjemności?

My dzisiaj popołudniu idziemy odwiedzić znajomych z maluszkiem 4-tygodniowym (tzn. chodzi o tego maluszka co ważył prawie 4,5 kg, więc wcale nie taki maluszek). A ja się zaraz biorę za prasowanie. O 15 idę do dentysty na ściąganie kamienia nienawidzę dentysty!
ja też mam dobre nocki

Podpisuje się taką umowę z położnymi normalną i tam jest cennik, mogę napisać że razem ze spotkaniami przed porodem i z opieką poporodową która wchodzi w zakres tego porodu i z badaniami które trzeba wykonać a nie da się ich zrobić na nfz i z tym co do porodu potrzebne wyjdzie około trzy i pół tys zł co jest sumą przerażającą... ale tyle zarabia na nas szpital jak nas przyjmuje dlatego trzymają kobiety w ciąży czasami dłużej to wtedy dostają zwroty kasiorki... droga impreza niestety i nie jest finansowana przez nfz pomimo tego że jest taka ustawa i projekt finansowania

ja też muszę się wybrać do dentysty bo mam 3 dziury aż
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości