|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
#1742 |
Rozeznanie
|
cayenne, hmm ja tez tak za bardzo nie znam sie , mysle ze badanie polowkowe chyba wyklucza takie prawdopodobienstwo trisomii, jesli wyszlo ok to super. A ja mialam niedawno test trojdzielny to on wlasnie obrazuje prawdopodobienstwo zespolu downa, edwarda, sytuacje nerek - tak mi mowila moja gin.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Zakorzenienie
|
rany- umyłam głowę i tak się zmęczyłam jakbym zagon pola pługiem zaorała
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- jutro idę na tą glukozę- błeeeee myślicie że moge dzis pić soki czy lepiej tylko wodę? a może wieczorem już tylko wodę?
#1744 |
Wtajemniczenie
|
U mnie na połówkowym lekarz stwierdził jakieś nieunaczynione pasmo owodni. Powiedział, że to nic groźnego, ale oczywiście trochę o tym myślę...buuu
![]() |
#1745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1747 | |
Rozeznanie
|
cześć
![]() kukurydzianaa współczuję nieprzespanej nocy ![]() JA też noc miałam średnio udaną ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Czy ja dobrze zrozumiałam, ze lekarka nie dała rady zmierzyć kości, bo dziecko było odwrócone twarzą w dół??? wiesz co... ja w czasie ciąży (szczególnie na początku) przeczytałam chyba wszystko co możliwe na temat ZD łącznie z forum rodziców zakatek21.pl , nawet żałowałam że nie zrobiłam aminopunkcji, po przeczytaniu tam historii ciążowych. Na tym etapie raczej powinni wyłapać na usg, ale wiadomo inwazyjne metody dają 100% . No nie wiem, zrobisz jak uważasz, jak masz się tak denerwować to może skonsultujesz się jeszcze u innego specjalisty? Najlepiej jakiegoś speca od genetycznego usg? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1748 | ||||||||
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() Cytat:
Wczoraj wzięło mnie na takie przemyślenia i stwierdziłam, że w dobie internetu i szczegółowych badań człowiek o wiele bardziej stresuje się przebiegiem ciąży, niż kiedyś kiedy nie było takich możliwości diagnozowania ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Decyzja z lekarzem bardzo dobra, w takiej sytuacji dobrze poznać opinię kilku lekarzy ![]() Cytat:
Byłam wczoraj w H&M zakupić sobie kurtkę zimową, bo w swoją się już nie zapinam (w jesienną jeszcze wchodzę, ale w zimową nie) ![]() ![]() Dodam jeszcze, że u mnie w rodzinie też były osoby z cukrzycą ciążową i zasadniczo mówiły, że trzeba po każdym posiłku sprawdzać poziom cukru, zapisywać wszystko i ustalić co można, a czego nie można jeść. Wiele osób jedząc teoretycznie dozwolone rzeczy ma problemy z poziomem cukru, a jedząc te zakazane nic się nie dzieje (np. jasne pieczywo). Sama miałam to badanie robione przed ciążą i wtedy było jeszcze ok, ale wyszły mi jakieś problemy z gospodarką węglowodanową, więc boję się tego badania teraz. Dziewczynom cukrzycowym najbardziej współczuję tego kłucia po każdym posiłku... Edytowane przez Nemezis23 Czas edycji: 2013-10-11 o 09:51 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |
Gang Iren
|
Kupiłam kilka rzeczy na ebayu,m.in chociaż dla malucha mam wszystko po Eryku,to chcę,żeby chociaż coś miał nowego i kupiłam:
http://www.ebay.co.uk/itm/CONVERSE-B...item43bfc7625e ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
Ale łażenie po sklepach też uwielbiam. No jednym słowem: kocham zakupy ![]()
![]() |
#1750 |
Rozeznanie
|
cayenneOna coś sobie jeszcze przypomniałam... jak pisałaś, że na niemieckich forach są nieciekawe wypowiedzi co do ryzyka itp.
Bardzo możliwe, że jest tak, ponieważ z tego co już dawno temu czytałam i później widziałam wypowiedzi lekarzy to w Niemczech... jest dużo aborcji z powodu wykrycia różnych, nawet mniejszych wad na usg.. Np wady serca (ale takie cięższe), mało osób wie że Polsce są jedni z najlepszych specjalistów a nasz kraj jest liderem w operacjach maleńkich dzieci, ponieważ jak to tłumaczył lekarz który się wypowiadał, na zachodzie takie wady są podstawą do aborcji, którą większość wykonuje... sam nazwał to "tajemnicą poliszyniera" tzn zagadka dlaczego na zachodzie jest mniej dzieci z wadami serca - po prostu większość z nich się nie rodzi, takie płody są usuwane. gosia261282 ale super ten komplecik!!!! apropo zakupów ![]() ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-10-11 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Zadomowienie
|
magnusia - powinno się pić tylko wodę. Bo napoje/soki mogą zaburzyć wyniki. Tak jak z jedzeniem, nie wolno winogron, gruszek, śliwek itd.
Przed glukozą rano, napiłam się jeszcze wody, oczywiście niegazowanej. Gosia - świetny zakup! ![]()
![]() |
#1752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tak oglądam te wasze męskie zakupy to synka mi się zachciewa ![]()
![]() |
#1753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- gosia- śliczny ten komplecik
![]() |
#1754 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Mój stanowczo nie podziela ![]()
![]() |
#1755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1756 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1757 |
Rozeznanie
|
Mój również. Chociaż ja nie podzielam jego wypadów po zakupy spożywcze i kupowania produktów z poza listy typu: paluszki, chrupki, piwa
![]() W ogóle mam wrażenie, że my strasznie dużo pieniędzy wydajemy i nawet nie wiem na co... Nie ma nawet połowy miesiąca, a my już prawie nie mamy mojej wypłaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Zadomowienie
|
Jak chyba każdy facet ;DD
#1759 |
Gang Iren
|
W ogóle to powiem wam,że u mnie paskudna pogoda.
Tak się zepsuła z dnia na dzień. Jednego dnia było słonecznie ,18-20 stopni,a na drugi dzień już tylko 7. A odczuwa się jakby było o wiele zimniej,bo wiatr taki straszny,aż huczy. No i deszcz też ciągle pada. Źle na mnie wpływa ta angielska pogoda...
![]() |
#1760 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Ja Was nadrobię później-a może nawet dopiero jutro
![]() ![]() ![]() ![]()
#1761 |
Zadomowienie
|
chyba nie martwilabym sie az tak bardzo, gdyby mi zmierzyli na tym genetycznym ta kosc nosowa
![]() ![]()
#1762 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
służę pomocą. Mój przepis mam od ciotki która nauczyła się robić pizzy we Włoszech os starszej kobiety którą się opiekowała. Jest bardzo łatwa szklankę mleka delikatnie podgrzewamy w garnku i dodajemy kostkę drożdży, gdy drożdże się rozpuszczą i mleko ostygnie (nie wolno zagotować!) dodajemy łyżeczkę cukru,soli, oleju i wsypujemy przyprawy według uznania ja daje tymianek, bazylie i oregano. Nastepnie dodajemy mąkę na tą porcję wchodzi ok 0,5 kg ale ja zwykle daję 2 szklanki mąki i później przy wyrabianiu ciasta dosypuję jak ciasto wydaje się mi już ok i odchodzi od ręki. później ciasto odkładam, przykrywam ściereczką i przygotowuję pieczarki, paprykę i inne rzeczy które na tej pizzy znaleźć się mają - według uznania . W tym czasie ciasto wyrasta, gdy już wyrośnie (ok 20minut) wykładam na blachę, ciasto smaruję sosem do spaghetti ze słoika lub z torebki, ewentualnie jak mam więcej czasu robię własny sos ale to rzadko. posypuje troszkę startym serem, nakładam całą resztę jedzenia i góre znowu posypuję serem. następnie do piekarnika dajemy naszą pięknie pachnąca pizze na 180 stopni na około 20-25minut ![]()
![]() |
#1763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja o swoje dziecko też się boję czasem, przez te torbiele i zwapnienie w sercu, ale o niczym innym nieprawidlowym lekarka nie mówiła, przeziernosc i kość nosowa na genetycznym ok, ale i tak czasem coś się w głowie pojawi.
![]() |
#1764 |
Zakorzenienie
|
Mmmmmmm pizz mysle pewnie ze na pizze na mące razowej z cienkim ciastem moglabym sobie pozwolic jak juz ogarne to wszystko
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1765 |
Gang Iren
|
Dziewczyny chciałam wam polecić fajną moim zdaniem stronę o zabawkach:
http://www.zabawkowicz.pl/ Są zabawki i akcesoria dla dzieci w różnym wieku,dla niemowlat też. Ja mam fioła na punkcie zabawek.
#1766 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny, czy u was też dzisiaj tak nijako na dworze? Kurcze aż musiałam lampkę zaświecić , bo nic nie widzę
![]() pilotka86- Nie rozumiem takich ludzi, jak twój wujek. Jak można być takim hmmmm wieśniakiem. Dobrze ,że nie padało, i łóżeczko wyczyszczone.Maluch będzie mieć ładne spanko ![]() cayenneOna - współczuję Ci , bo wiem co czujesz.Co najlepsze ja po badaniu też załamałam się ,że chłopiec a nie moja wymarzona dziewczynka, i tez dodatkowo dowiedziałam się o innym problemie.Uwierz wyczytałam niestworzone rzeczy, zamartwiałam się i nakręcałam jak się okazało niepotrzebnie i z maluchem wszystko jest w porządku, tak więc głowa do góry, lekarze w Niemczech wiedzą co robią ![]() ![]() kootek_mamrotek - no to niezła niespodzianka. Jestem ciekawa jak będzie u mnie , ponoć chłopak ale ani ja ani TŻ nie widzieliśmy na to dowodu hmmmm magnusia - ty do dzieło sztuki stworzyłaś, hehe chyba zaproszę cie na urządzenie pokoju dla nas ![]() upadly_anioloo - haha chyba nigdy nie da się zatrzymać chęci zakupy, szczególnie jeśli chodzi teraz o maluszka. Zawsze znajdzie się coś co mogło by się przydać , albo po prostu wyglądało by ładnie w szafie ![]() krolowa_nilu- dobrze ,że ci przeszło to chorubsko. Teraz staraj się aby znowu nie przyszło ![]() isia4891- piękny brzusio, taki okrąglutki malaMigotkAaa- współczuję ci cukrzycy, ale mam nadzieję, że z dobrze dobraną dietą przeżyjesz do końca ciąży, a potem cukier sie unormuję ![]() katarzyniak- bardzo współczuję Ci leżenia, mogę się tylko domyślić co przeżywasz, ale głowa do góry, jeszcze trochę a dzieciaczek nawet jakby sie urodził, jest zdolny do przeżycia. W szpitalu byłam z dziewczyna która miała zatrucie , i musieli zrobić cesarkę.Urodziła dziewczynkę w 25 tygodniu, 27 cm i 380g, mała jest silna i żyję , więc jak widać nawet takie maluchy są mocne.Moja siostra musiała leżeć od początku ciąży do porodu plackiem, da się przeżyć wiem, choć ciężkie ![]() Hosenka - trzymam kciuki ,żeby u twojego szkraba ,też te torbieliska zniknęły, jak wiem po sobie, nie potrzebnie przeryczałam praktycznie tydzień, narażając też malucha na niepotrzebny stres. Widzisz jak to szybko znika, a nawet jak zostanie to teraz wiem ,że samo nie znaczy nic złego, dzieci się z nimi rodzą i żyją normalnie nie odbiegając od innych rozwojem. A tak ogólnie , to czuję się jakoś zagubiona z imieniem.Dla dziewczynki znaleźliśmy pasujące w 5 minut zgodnie , bez stresu i kłótni, na chłopięce nie mogliśmy się zdecydować.Zostawiliśmy do czasu jakby okazał się synek. Na ostatnich 2 usg lekarka widziała chłopca, co prawda my żadnego siusiaka nie dostrzeglismy, więc już sama nie wiem. I imię wyszło tak po prostu od TŻ a ja to już potwierdziłam, bo nic nam się innego w ogóle nie podobała.Jakie ja dawałam było dla niego brzydkie, jakie on dawał mnie sie nie podobało. Przy tym po prostu stwierdziłam, że niech już będzie. A teraz znowu mi nie odpowiada, bo nie ma dla tego imienia imienin, a dla mnie jakoś to ważne. Wiem ,że w Niemczech imienin nie obchodzą , ale w końcu ja z polski, to chciałabym choć trochę moich tradycji mieć tutaj.I teraz się załamuję ![]() To się dzisiaj ja wyżaliłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, podjelam decyzje nie martwic sie, przynajmniej do czwartku, bo zwariuje
![]() ![]()
#1769 |
Rozeznanie
|
Jednak nie wytrzymałam w domu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do imienia, tez mialam juz LAurke wybrana, teraz sie glowie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.