Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-11, 07:42   #3571
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

lolitko jak dla mnie to bedziesz miala dziewczynke na 100% wspomnisz moje slowa na zdjeciu 2d (tym czarno-bialym) jak nic widac wargi sromowe i 'szparke' (przepraszam za wyrazenie) miedzy nimi. Dokopalam sie do zdjec mlodego na ktorych widac jajka i ni huhu nie wygladaja jak u Ciebie na fotkach
/
Ja się zgadzam z muffinka u Hani to mniej więcej tak wyglądało

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Jaa pierdziele WYCHODZE ZA MĄŻ!!!!

Mam takiego stresa,że nawet na prawku i obronie nie miałam! Aż zaliczyłam dzisiaj rozmowe z posejdonem z tego powodu Przy mojej fobii (lęk przed wymiotami)to się już totalnie zeschizowałam i teraz się boje,że rzygne u fryzjera i później w Urzędzie..no tragedia!
Ja nie chce nigdzie iść;( buuu!!

Trzymajcie kciukasy dziś bym się dobrze czuła i by ten dzien był wspaniały!!Bardzo ich potrzebuje.Dziękuje ze jestescie i moge się wyżaleć.
BĘDĘ ŻONĄ
Trzymam kciuki, będzie dobrze, nic się nie ból, wszystko się uda

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

DZIEWCZYNY PROŚBA ZACZNIJCIE JUŻ MI WYSYŁAĆ NA PW SWOJE DANE NA PIERWSZĄ STRONĘ : NICK , KTO CHCE TO IMIĘ, WIEK, TP

będę chciała już to ogarnąc jakoś sobie od najwcześniejszego TP do najpóźniejszego

Wybieram się właśnie do lekarza z tym moim bólem .... aaaa... boję się co mi powie ;/
Tak jest

I daj znać co lekarz powie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to dzień dobry
Znów mam dobry humor Chyba dlatego, że dziś piątek- weekendu początek
Ale dziś muszę też obiad zrobic i to mnie jakoś irytuje... Ale trudno małż późno z pracy wraca. Może się wyrobie

Co do imion to wszystkie są ładne
Ja dzisiaj sama jestem na obiedzie i mam super wyszukane danie mianowicie pizze guseppe mrożoną szwagierka polecała, mówi, że super dobra, wczoraj kuzyn też mówił, że smaczna, więc mąż mi z rana przyniósł ze sklepu, będzie jak znalazł

W ogóle od rana odbija mi się... wędzona ryba której nie jadłam od roku chyba, więc raczej mi nie siedzi na żołądku ciekawe czym to się skończy
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 07:49   #3572
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Ja się zgadzam z muffinka u Hani to mniej więcej tak wyglądało

Trzymam kciuki, będzie dobrze, nic się nie ból, wszystko się uda

Tak jest

I daj znać co lekarz powie

Ja dzisiaj sama jestem na obiedzie i mam super wyszukane danie mianowicie pizze guseppe mrożoną szwagierka polecała, mówi, że super dobra, wczoraj kuzyn też mówił, że smaczna, więc mąż mi z rana przyniósł ze sklepu, będzie jak znalazł

W ogóle od rana odbija mi się... wędzona ryba której nie jadłam od roku chyba, więc raczej mi nie siedzi na żołądku ciekawe czym to się skończy
Ta pizza to pychota jest A nie jadłaś nic wędzonego? Kiełbaski jakiejś czy coś? Mam nadzieję, że nie skończy się to modłami. Wypij sobie miętę i powinna pomóc
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 07:51   #3573
agus7ia
Raczkowanie

Lolitka, wszystkiego dobrego na nowej drodze zarowno jako zona i mamusia

Czesc dziewczyny, ja nie moge. Jeden dzien nie bylam w stanie wjesc na forum a wy naprodukowalyscie 10 stron! macie tempo
cale szcescie dzis nie spie od 6 wiec bylam w stanie was nadrobic, zle j tak juz nie pamietam co bylo na kilku pierwszych stronach
Mialam wczoraj dwie wizyty i przez to stracilam caly dzien, Jedna rano, druga poznym popoludniem, a musialam do wawy dojechac (50 km). Tak wiec wrocilam po 17 z potwornym bolem glowy i od razu zasnelam. Gratuluje wszystkich pieknych zdjec maluszkow. Ja na swoje jeszcze troche poczekam. Kurde nastepnym razem musze sobie wszystko na kartce spisywac, zeby pamietac co chce powiedzie
Co do imion to u nas bedzie albo Oliwia, Alicja, Hania albo Zuzia. Nad imieniem dla chlopca nawet sie nie zastanawiam, bo wiem i czuje ze to bedzie dziewczynka. Hmm ale bede miala niespodzianke jak chlopak wyjdzie
Jezli chodzi o znieczulenie u dentysty to czytalam w gazecie typu dziecko i ja, ze mozna brac znieczulenie juz na poczatku tylko faktycznie trzeba zaznaczyc ze jest sie w ciazy bo wtedy jest to inne znieczulenie.
Bylismy wczoraj z mezem na filmie labirynt, ktory opowiada o uprowadzeniu dzieci i Tz stwierdzil ze nasze dziecko bedzie mialo kolczyk z gpsem, a nawet dwa na wypadek gdyby jeden zgubilo
Co do meza to ja tez trafilam jak to sie mowi jak slepej kurze ziarno. Mam wspanialego faceta. A tak naprawde to po prostu dobrze sie dobralismy i mimo, ze to ja naleze do krzykaczy w naszym zwiazku to musze powiedziec, ze przy nim bardzo sie wyciszylam

hmm i wlasnie wcinam swieza bulke z nutella i popijam gorzkim kakaem (dziwnie wyglada ten wyraz, tak sie go odmienia?)

no ta pizza jest pycha, my tez sie ostatnio na nia skusilismy mimo, ze ja nie lubie takich mrozonek, ale rzeczywiscie byla super

Edytowane przez agus7ia
Czas edycji: 2013-10-11 o 07:53
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 07:56   #3574
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam takiego stresa,że nawet na prawku i obronie nie miałam! Aż zaliczyłam dzisiaj rozmowe z posejdonem z tego powodu Przy mojej fobii (lęk przed wymiotami)to się już totalnie zeschizowałam i teraz się boje,że rzygne u fryzjera i później w Urzędzie..no tragedia!

Trzymajcie kciukasy dziś bym się dobrze czuła i by ten dzien był wspaniały!!Bardzo ich potrzebuje.Dziękuje ze jestescie i moge się wyżaleć.
BĘDĘ ŻONĄ
Wszystko będzie dobrze, bo to TWÓJ dzień

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
lolitka bedzie dobrze stres bedzie wszystko trzymal za chwile zapomnisz o tym, ze Ci nie dobrze, bo bedziesz miala wazniejsze sprawy na glowie baw sie dobrze!!! i wszystkiego najlepszego na wspolnej drodze Waszeo zycia

a tak w ogole to u mnie snieg w gorach juz spadl zima idzie czubki gor mam biale
Ehhh, góry to mi marzą od 2 lat jak nie więcej pojechać

A tak w ogóle to dzień dobry Wstałam wyspałam się, nie mam nudności ale... mam jakiś dziwny odruch wymiotny
Kochane Wy też macie twarde brzuszki?? Takie inne niż przed ciążą?

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 07:57   #3575
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość

hmm i wlasnie wcinam swieza bulke z nutella i popijam gorzkim kakaem (dziwnie wyglada ten wyraz, tak sie go odmienia?)

no ta pizza jest pycha, my tez sie ostatnio na nia skusilismy mimo, ze ja nie lubie takich mrozonek, ale rzeczywiscie byla super
nie odmmienia sie z gorzkim kakao

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 07:57   #3576
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Dziś pierwszy dzień bez modłów!
Co do imion: jest u nas Grześ, teraz będzie Krzyś. No chyba że dziewczynka, to będzie problem, bo żadne imię mi się nie podoba.
Kazik jest super, ale tak ma na imię jeden z moich poprzednich partnerów.

lilitko
trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli!
Seleniti, Gosiaczek super prezenty.

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Mam dylemat, muszę podpytać lekarza, ale może któraś podwójna mamusia się orientuje - nie wiecie, czy jesli w pierwszej ciązy szyjka była słaba, to czy w drugiej też koniecznie taka musi być? Wiem że jeszcze na to czas ale już mam obsesję, że będzie trzeba sie oszczędzać...
Oczywiście że nie musi tak być.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 07:59   #3577
carolyna86
Zakorzenienie

lolitka888 - a na myśl przychodzi mi taka piosenka "Bałkanica": będzie zabawa, będzie się działo i znowu nocy będzie mało (...)

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 08:05   #3578
Seleniti
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny

Cytat:

BĘDĘ ŻONĄ
będzie dobrze i życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 08:33   #3579
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie moge spac! Takie problemy to a mialam w 7 miesiacu, a nie 9 tygodniu.
Mam to samo, dziś praktycznie od 3.30 nie śpie, chłopaki smacznie chrapały a ja się tylko przewracałam z boku na bok...

Cytat:

BĘDĘ ŻONĄ
Gratulacje Szczęścia na nowej drodze życia
Będzie dobrze, nic się nei martw

Nikii89 daj znac co tam u lekarza

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
co do imion... no my zaszaleliśmy trochę przy pierwszym dziecku moja mama jak usłyszała że będzie miała wnuka Kazika to aż usiadła, do samego końca myślała że żartujemy, teściowa dowiedziała się dopiero w szpitalu, bo tak nazywał się jej tato i chcieliśmy zrobić jej niespodziankę. Do dziś każdy jak słyszy że mamy Kazimierza to początkowo się dziwi, znajomi ostatnio nam powiedzieli że nie wyobrażają sobie innego imienia, kobieta w urzędzie jak mąż zapisywał syna, powiedziała mu że ma pół roku na zmianę imienia
Mi się podoba Nasz miał być Marianek ale na koniec zrezygnowaliśmy, bo znaczenie tego imienia mnie przestraszyło jednak

Muszę dziś wysłać Tżta do piwnicy po spodnie ciążowe, bo brzuś mi się już ledwo mieści i pzrejrzeć wszystko trzeba

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 08:34   #3580
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:

BĘDĘ ŻONĄ
A ja myślałam, że tylko ja jestem taka popyrtana, żeby mieć lęki przed wymiotami brałam nawet tabletki przepisane przez psychiatrę na lęki. Przerwałam, jak tylko dowiedziałam się o ciąży i... dostałam mdłości z wymiotami. To był koszmar. Teraz mi lepiej, ale jak mam gdzieś wyjść to też się boję, że zwymiotuję

Ja ostatnio przez kilka dni sikałam co 30 min, w nocy wstawałam kilka razy, a teraz nic. Wydaje mi się też, że miałam większy brzuch, a teraz jest mniejszy. I jak mnie nie naciąga to też się boję, że coś nie tak- parnoja. Muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie, bo zwariuję ciągle myśląc czy wszystko jest ok.
Stary 2013-10-11, 08:36   #3581
gosius91
Zakorzenienie

Dzien dobry

Mozna powiedziec, ze sie wyspalam. Zjadlam wlasnie platki z mleczkiem.

Czas sie przebrac i moze jakims obiadkiem sie zajac. moze placki ziemniaczane, z sosikiem pieczarkowym.. Nie wiem sama jeszcze.

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 08:42   #3582
santom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
A ja myślałam, że tylko ja jestem taka popyrtana, żeby mieć lęki przed wymiotami brałam nawet tabletki przepisane przez psychiatrę na lęki. Przerwałam, jak tylko dowiedziałam się o ciąży i... dostałam mdłości z wymiotami. To był koszmar. Teraz mi lepiej, ale jak mam gdzieś wyjść to też się boję, że zwymiotuję

Ja ostatnio przez kilka dni sikałam co 30 min, w nocy wstawałam kilka razy, a teraz nic. Wydaje mi się też, że miałam większy brzuch, a teraz jest mniejszy. I jak mnie nie naciąga to też się boję, że coś nie tak- parnoja. Muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie, bo zwariuję ciągle myśląc czy wszystko jest ok.
z tym sikanie to sie pocieszam, ze na tym etapie juz macica sie podnosi do gory i ma mniejszy nacisk na pecherz. mam taka apk w tlf i tam juz o czyms takim w ok 10tc pisalo, wiec 12 tym bardziej i tez mam wrazenie, ze mam brzuch mniejszy, ale mdlosci mniejsze nie sa za to. i juz zauwazylam, ze lepiej mi sie oddycha jak leze na lewym boku: ktoregos dnia cos tam zjadlam i nie moglam oddychac normalnie z przejedzenia(gdzie wcale duzo nie zjadlam) wiec polozylam sie na lewym boku i jak reka odjal. chyba rzeczywiscie sie tam wszystko podnosi, bo w pecherzu wiecej miejsca, za to w zoladku duzo mniej moze to i lepiej, bo zmusza to czestszych porcji, ale mniejszych.

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Mozna powiedziec, ze sie wyspalam. Zjadlam wlasnie platki z mleczkiem.

Czas sie przebrac i moze jakims obiadkiem sie zajac. moze placki ziemniaczane, z sosikiem pieczarkowym.. Nie wiem sama jeszcze.
ja dzis robie zapiekanki z pieczarkami: ryzykowne za moj zoladek, ale mam nadzieje, ze to przyjmie

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-10-11, 08:46   #3583
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

ja dzis robie zapiekanki z pieczarkami: ryzykowne za moj zoladek, ale mam nadzieje, ze to przyjmie

U mnie dziś mielone z ziemniaczkami (a może frytkami?) i suroweczka

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-11, 08:46   #3584
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:

BĘDĘ ŻONĄ
Wszystko będzie dobrze, ślicznie będziesz wyglądać i dobrze się czuć. Życzenia najwspanialsze: miłości i radości każdego dnia na nowej drodze życia

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 08:47   #3585
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

Cytat:

BĘDĘ ŻONĄ
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!
Na pewno to będzie piękny dzień, bez wymiotów itp.

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
...

Popołudniu wczoraj wypisali mnie do domu, ze szpitala.
Na karcie mam wpisane rozpoznanie: Poronienie zagrażające.

Według USG - wyszło, że mam krwiaka. Zwiększono mi dawkę luteiny. No i na razie tyle. Mam nadzieję, że do następnego USG, się wchłonie, nie chciałabym, żeby wypłyneła krew, bo po prostu bym się gorzej bała.. Wyniki podstawowe dobre.

Jestem pewna, że krwiak szybko się wchłonie

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Dawno mnie nie bylo, ale ostatnio nie mialam na nic ani sily ani czasu, meczy mnie spanie i najlepien wovole nie wychodzilabym z lozka. Postaram sie was ponadrabiac bo przeczytalam i widze ze duuuuzo sie dzieje
No w końcu jesteś! A już się martwiłyśmy o Ciebie.

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość

zapomniałabym, rada mojej teściowej, jak Cie mdli pij sok z pomidorów z pieprzem... działa
mnie zemdliło na samą myśl o tym

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 08:51   #3586
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez coodmalina

co do imion... no my zaszaleliśmy trochę przy pierwszym dziecku moja mama jak usłyszała że będzie miała wnuka Kazika to aż usiadła, do samego końca myślała że żartujemy, teściowa dowiedziała się dopiero w szpitalu, bo tak nazywał się jej tato i chcieliśmy zrobić jej niespodziankę. Do dziś każdy jak słyszy że mamy Kazimierza to początkowo się dziwi, znajomi ostatnio nam powiedzieli że nie wyobrażają sobie innego imienia, kobieta w urzędzie jak mąż zapisywał syna, powiedziała mu że ma pół roku na zmianę imienia

Tym razem póki co mamy pewniaki dla dziewczynki: Michalina lub Zofia, a dla chłopka myślałam żeby pójść za ciosem i dać Włodzimierz albo Ryszard, bo Kacper albo Filip do Kazika mi jakoś nie gra

taka dziwaczka jestem

zapomniałabym, rada mojej teściowej, jak Cie mdli pij sok z pomidorów z pieprzem... działa
Pamietam ze chwile przed Hania sie urodzil Kazio faktycznie charasterystyczne imie a do Kazimierza pasuje mi Stefan

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Ta pizza to pychota jest A nie jadłaś nic wędzonego? Kiełbaski jakiejś czy coś? Mam nadzieję, że nie skończy się to modłami. Wypij sobie miętę i powinna pomóc
No patrz kolejne dwie osoby polecaja to dobrze ze na dzis mam przewidziana degustacje mnie tylko wkurza reklama tej pizzy guuuseeppeeee

No wlasnie nie jadlam niczego takiego wczoraj to juz w ogole lajtowe jedzenie wiec chyba nie ma po czym? Mam nadzieje ze przejdzie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to dzień dobry Wstałam wyspałam się, nie mam nudności ale... mam jakiś dziwny odruch wymiotny
Kochane Wy też macie twarde brzuszki?? Takie inne niż przed ciążą?
Ja mam miekki tak jak przed ciaza

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Dziś pierwszy dzień bez modłów!
Co do imion: jest u nas Grześ, teraz będzie Krzyś. No chyba że dziewczynka, to będzie problem, bo żadne imię mi się nie podoba.
Kazik jest super, ale tak ma na imię jeden z moich poprzednich partnerów.

Oczywiście że nie musi tak być.
Krzysiu cudnie - siostra ma synka Krzysia a Grzesiem mialam byc ja
Co do damskich ja mam daleka kuzynke Krzysztofe - Krzysie

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 08:53   #3587
Pallas Ril
Rozeznanie

A propos pizzy... Od kiedy znalazłam ten przepis: http://www.kafeteria.pl/bonappetit/p....php?id_p=6602 pizzę mrożone przestały dla mnie istnieć Już nawet do restauracji przestaliśmy chodzić na pizzę bo ta jest taka genialna Całkiem szybko się robi to ciasto, tylko sos robię zupełnie inaczej niż w przepisie powyżej (nie cierpię koncentratow pomidorowych - strasznie mi chemia załamują )
Stary 2013-10-11, 08:55   #3588
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam miekki tak jak przed ciaza
Ja jak dotykam brzuszka to mam twardawy, nie miałam takie nigdy więc pytam

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-11, 08:59   #3589
santom
Zakorzenienie

i narobilyscie mi smaka na pizze chyba bedzie jutro albo w niedziele tylko kurcza chcialabym taka z mala iloscia dodatkow: macie jakies sprawdzone dodatki do pizzy?

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-10-11, 09:00   #3590
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:

No to witaj w domu śliczne maleństwo, odpoczywaj dużo i dbaj o siebie i maluszka

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Właśnie widzę u Ciebie w podpisie , a co to za szczególny dzień ?
Moje urodzinki ;-) A i w ten dzień co data w podpisie mąż mi się oświadczył
Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość

ooj kochana... nie wiedziałam że jesteś w takiej sytuacji... po szpitalu pierwsze noce jeszcze przy ukochanym to mega mega komfort i szczęście, co...
i co? masz zalecenie leżenia czy tylko oszczędzania się? ja mam podobną historię. Jak trafiłaś do szpitala ? jeśli to jest niewłaściwe pytanie to przepraszam... Sercem jestem z Tobą, zwłaszcza że jedziemy na podobych przeżyciach... buziak masz pięknego boberka nie wiem czemu chciałam napisać że chłopca odruchowo... najważniejsze, że wszystko idzie w dobrym kierunku
Oj, tak noc przy mężu coś wspaniałego - tym bardziej że nie da mi nic robić. Idź leż ciągle jest Jako takiego zalecenia nie mam żebym leżała, ale sama z siebie chcę więcej odpocząć. Dla własnego poczucia bezpieczeństwa - wiedząc, że wszystko robię dobrze. A trafiłam do szpitala po wizycie u swojego gin, i bólem brzucha. Na szczęście nie krwawie, nie plamie i niech tak zostanie! Chłopca ? Każdy mi wróży na razie chłopaka (Już podświadomie wymyśliłam imię - Szymon) No,ale z mężem chcemy córę
Cytat:
Wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia!!
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Oszczędzaj się jak możesz , a będzie dobrze
Dla pocieszenia napiszę Ci że ja miałam dużego krwiaka bo 4x2cm . Przyznam się że nie mogłam pozwolić sobie na leżenie i leżałam tylko w nocy jak spałam i na drzemce wraz z Oskarem a mimo to krwiak się ładnie wchłonął.
Oczywiście nie piszę abyś robiła tak jak ja , bo jak masz możliwości to leż, leż , leż ... ja niestety takich nie miałam i wiem że dużo ryzykowałam.
Staram się dużo odpoczywać. Nie zazdroszcze sytuacji w jakiej byłas :/

Cytat:

A ja jak do tej pory moge jesc wszystko, i nie mam zadnych mdłosci.. Ufff
Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Jestem pewna, że krwiak szybko się wchłonie
i ja tez! ;-)

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-10-11, 09:02   #3591
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
i narobilyscie mi smaka na pizze chyba bedzie jutro albo w niedziele tylko kurcza chcialabym taka z mala iloscia dodatkow: macie jakies sprawdzone dodatki do pizzy?
Moja ulubiona to z szynka parmenska, biała mozarella w kulce, zielonymi oliwkami i jak już się upiecze to posypuje świeża rukola.
Stary 2013-10-11, 09:04   #3592
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie z najmniejsza iloscia dodatkow to: na ciasto nakładam sos cyganski (biedronkowy) wedline, papryke, cebule, pieczarki, starty ser Najprostsza chyba jaka robiłam składała sie z tych składnikow

Czesto robie tez z kukurydza, kurczakiem - to na co mam ochote i co mam pod reka

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-10-11, 09:08   #3593
coodmalina
Raczkowanie

Cytat:
Pamietam ze chwile przed Hania sie urodzil Kazio faktycznie charasterystyczne imie a do Kazimierza pasuje mi Stefan
myślałam i o Stefku, Józku i Tadziku... ja lubię takie "inne" imiona

narobiłyście smaku ta pizzą
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 09:21   #3594
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

BĘDĘ ŻONĄ
Kochana spokojnie będzie dobrze zobaczysz a ten dzień zapamiętasz do końca życia
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 09:40   #3595
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Mamy w pracy nowego pana kolegę. Tak zapachniałą mi jego kawa, że poprosiłam go żeby mnie poczęstował. Nie mogłam się powstrzymać, mimo że mam swoją i rozpuszczalną i sypaną. I jeszcze cukru wsypałam, czego nigdy nie robię.

Z brakiem modłów przedwcześnie się pochwaliłam. Śniadanie (surowy ogórek) wylądowało w sedesie.
Dziś po południu idę do mojego lekarza ostatniego kontaktu
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:05   #3596
Pallas Ril
Rozeznanie

Dziewczyny, a jak u was z miejscem dla nowego członka rodziny? Wiem, ze jeszcze wcześnie, żeby o tym pisać, ale u mnie akurat jest tak, ze do naszej sypialni łóżeczko wchodzi tak na styk, ze aż cieżko się będzie przecisnac Pewnie przydałoby się nowe mieszkanie, ale ceny na rynku są po prostu z kosmosu, nie wiem kogo na to stać :/ Planujecie spać z dzieckiem w waszej sypialni, czy może przenieść się do salonu, a może jesteście w tym gronie szczęśliwców, którzy maja osobny pokój dla dziecka?
Stary 2013-10-11, 10:05   #3597
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:

BĘDĘ ŻONĄ
Gratulacji i trzymamy kciuki

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 10:10   #3598
santom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak u was z miejscem dla nowego członka rodziny? Wiem, ze jeszcze wcześnie, żeby o tym pisać, ale u mnie akurat jest tak, ze do naszej sypialni łóżeczko wchodzi tak na styk, ze aż cieżko się będzie przecisnac Pewnie przydałoby się nowe mieszkanie, ale ceny na rynku są po prostu z kosmosu, nie wiem kogo na to stać :/ Planujecie spać z dzieckiem w waszej sypialni, czy może przenieść się do salonu, a może jesteście w tym gronie szczęśliwców, którzy maja osobny pokój dla dziecka?
my mamy ten komfort, ze wynajmujemy mieszkanie z 2 sypialniami, wiec dziecie nasze bedzie mialo osobny pokoik. wszyscy spekuluja, ze skapituluje i ze lozeczko i tak wyladuje u nas w sypialni, ale bede sie starala byc twarda i jednak malentwo od samego poczatku miec w swoim wlasnym pokoiku, zeby pozniej nie bylo problemow z przenoszeniem.

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-10-11, 10:12   #3599
kasiab91
Zakorzenienie

My mamy u siebie dwa pokoje. Jeden to sypialnia, drugi salon. Póki co planujemy, że dzidzia będzie spała z nami w pokoju w swoim łóżeczku. Tak będzie po prostu wygodniej dla wszystkich
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:17   #3600
Pallas Ril
Rozeznanie

Tak się zastanawiam, bo standardowe rozmiary łóżeczka to 60x120. Prawdę mówiąc nawet 10cm by mnie zbawilo, żeby to wcisnąć do sypialni. Zastanawiałem się czy by nie zamówić łóżeczka na miarę u stolarza. Tylko, ze znowu pojawia się pytanie czy w takim łóżeczku nie będzie dzieciaczkowi za ciasno? Nie ukrywam, ze chciałabym, żeby posypało w nim do 2 roku życia...

Edytowane przez Pallas Ril
Czas edycji: 2013-10-11 o 10:18
Pallas Ril jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości