|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
melduję się
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Bo u nas Młodzi siedzą przy stoliku może sumując godzinę na całe wesele. Cały czas się tańczy, i na początku się tylko siedzi. Potem się na przerwach chodzi do stolików gości, i z nimi siedzi. A po północy się skacze kolo odchodzących gości, bo wiadome że babcie długo nie posiedzą. I świadkowie siedzieliby sami, odizolowani od ludzi i tak troche głupio, pozatym strasznie z Tż nie lubimy jeść publicznie
a tak to sobie będziemy sami wcinać Ja nienawidze od wieki wieków jak makaron z rosołu mi po brodzie cieknie, dlatego w sumie rosołu nie będzie u nas Ale może sie trafić inna zmora
|
|
#813 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pod ostatnim postem coś mi się zdjęcia nie dołączyły, więc próbuję jeszcze raz później, bo chyba mój komp wariuje
|
#814 |
|
Wtajemniczenie
|
docik10 ale może do czasu urodzenia maluszka będziesz już po tym rozwodzie? Trzeba być dobrej mysli!
|
#815 |
|
Raczkowanie
|
docik10 pewnie,że się pochwale-a raczej pochwalimy
To przykre,że kościół ma takie podejście-przecież życie jest różne,nigdy nie wiadomo co będzie jutro...ja też jestem po rozwodzie-miałam ślub cywilny-chrzestną jestem u mojej siostrzenicy-tyle,że oni mieszkają w Belgii a tam nawet nikt mnie o to nie pytał.Poza tym dwa lata temu był u mnie ksiądz po kolędzie i opowiedziałam mu swoją historię-trochę się bałam-ślub,dziecko,rozwód...a co usłyszałam?że mam normalnie chodzić do kościoła,przyjmować komunię...szok zwłaszcza,że to był proboszcz...poryczałam się jak głupia bo gdzieś tam w środku myślałam że kościół już mnie nie chce.Głowa do góry kochana,wierzę że wszystko ułoży się po Twojej myśli
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam informacje z sądu, że taka sprawa może potrwać do 3 lat a moja trwa dopiero rok i 3 m-ce a o dzieciaczka już sie starają
|
|
#817 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co prawda miałam tylko raz, ale trzymały mi się ponad 3 tygodnie Cytat:
z ryżem nie, ale z makaronem i tuńczykiem mam dobrą, dziś będę robić 1-2 puszki tuńczyka 7 jajek kukurydza 2 pęczki szczypiorku 4 ogórki kiszone cebulka makaron kokardki Kroimy/ gotujemy, sól, pieprz i mieszamy z majonezem (lub z majonezem z jogurtem nat.). Gwarantuję że pyszna! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#818 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój kolega też się starał o unieważnienie małżeństwa ale się nie udało. Między słowami mu powiedzieli że jeśli zapłaci to nie ma problemu Ale się nie zdecywali na taki układ... Mam nadzieję że ja po ślubie też z Wami przejdę na wątek dla oczekujących, bo w sumie od razu będziemy się starać o dzidzię Cytat:
|
|
#819 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam nową PMkę
Cytat:
Cytat:
Dobrze się trzymały, ładnie wyglądały. Super.Wcześniej jeszcze się przewijał temat rzęs - ja jeśli będę miała coś dodatkowego to sztuczne kępki doklejone A poza tym narobiłyście mi smaku tymi sałatkami ![]() Dziewczyny jak to jest z welonami? Można dokupić sobie później czy to musi przychodzić razem z sukienką? Cały czas się zastanawiam nad sukienką, jak jestem w nią ubrana to się czuję super, a potem następnego dnia już zaczynam się zastanawiać czy na pewno... Dodatkowo niestety jest droga ( w moim odczuciu jak na strój na 1 raz). planowałam wydać mniej na sukienkę. Niestety ten model przeszedł na rok 2014 więc nie ma wyprzedaży i obniżek...A czy zdarza się, że można kupić model "salonowy"? Bo ten co przymierzałam rozmiar jest idealny dla mnie. Myślicie że takie coś by weszło w grę za niższą cenę?
|
|
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
całkowicie poza tematem ślubnym ale majonez kielecki ma tak inny smak , że już 2 razy wyrzuciłam cały nowy do kosza bo myślałam , że jest zepsuty ... :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#821 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale w pierwszej kolejności będziemy szukać 2w1 czyli wideofiolmowanie+fotograf owanie. To by nam ułatwiło bo mniej spraw potem do omawiania .Cytat:
.Cytat:
Ps. dziewczyny zwolnijcie tempo bo ja nie nadążam Was czytać ![]() Witam również nowe PMki
|
|||
|
|
|
#822 |
|
Raczkowanie
|
Moją mamę pewnie ja trochę "maznę" bo ona też na co dzień nie makijażowa
PS. Czy mogę zostać dopisana do kalendarza 24 maj, godzina jeszcze nieznana
|
|
#823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Regulamin, strona nr 1
|
|
#824 | ||
|
Wtajemniczenie
|
docik10 jakieś postępy w sprawie? byłaś już przesłuchiwana/były mąż?
Cytat:
Cytat:
![]() Modele salonowe pojawiają się na wyprzedażach. Sądzę, że najlepiej dowiedzieć się w salonie czy kupując ten model dostaniesz rabat
|
||
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
cashmere Pewna nie jestem, może ksiądz się zgodzi Tylko jest to dla mnie nie do pojęcia skoro ksiądz na przesłuchaniu mi powiedział, że nie będę miała problemu ochrzcić nasze dziecko a matką chrzestną bym nie mogła zostać? Trochę to dziwne. A Ty kiedy masz ślub? anka1897 Tak byłam już przesłuchiwana ale nie bedę zaśmiecać wątku , jakby któraś chciała wiedzieć co i jak to podaje link https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post43104631
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-10-11 o 12:04 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#826 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chce mi się szukać.Rozumiem klub, tutaj nie komentowałam, bo w tym przypadku jakiś filtr ma sens, ale wpisanie daty Poza tym "regularne udzielanie się" jest określeniem bardzo płynnym , jak już są zasady to może ustalcie nie wiem, średnią ilość postów na dzień, która jest wymagana do takiego wpisu.Nie chcę być odebrana, że rzucam focha czy nie wiem co, po prostu wyrażam opinię i zapytanie, czy to nie przesada w przypadku kalendarza? Bo być może teoretycznie nawet spełniam warunki - nie wiem, nie chce mi się sprawdzać Po prostu wydaje mi się, że czasami łatwo jest zaszaleć z restrykcjami w miejscach gdzie one są zbędne Cytat:
Jak przymierzałam sukienkę to pani powiedziała ze właśnie nie będzie na nią obniżek... yhhh.. popytam jeszcze może telefonicznie
|
|
|
#827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki
|
|
#828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aby się wpisać do kalendarza trzeba wysłać PW do osoby która zakładała wątek i to też było w skopiowanym przeze mnie zdaniu. Prośba pozostawiona na forum może zostać niezauważona bo postów jest sporo. Więc nie ma co się oburzać
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Grace, chodzi po prostu o to, że jaki jest sens wpisywać PMki, które napiszą 1-2 posty do kalendarza, jeśli one znikną?
Jak się ktoś udziela miesiąc, na dodatek regularnie, to fajnie, widzimy, że jest z nami, a nie napisze 1 posta 'hej, ja tez biorę ślub w 2014' i potem już na wątek nie wejdzie. Po co mieć w kalendarzu 100 PMek, skoro udziela się np. tylko połowa z nich? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam nową PMkę ![]() U nas jest tradycja, że Młodzi siedzą razem z rodzicami, ale my przełamiemy tą tradycję. Moi rodzice są po rozwodzie, oboje mają partnerów, więc będziemy siedzieć że świadkami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#831 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe PMki
![]() u mnie jest tak, że młodzi siedzą ze świadkami i ich os. towarzyszącymi, a rodzice z rodzinami. sałatka z ryżem, moja ulubiona: wędzony kurczak, kukurydza, ananas, majonez no i ryż ![]() mam pytanie, jak idę do księdza żeby uzgodnić godzinę ślubu to wtedy daję jakąś kasę? Czy dopiero ok 3 m-cy przed ślubem jak będę załatwiać wszystkie papiery i wtedy dać na zapowiedzi? |
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapowiedzi itp.teraz tylko godzina. U mnie nawet tego nie załatwia się z księdzem tylko z Pania z kancelarii |
|
|
|
|
#833 |
|
Zadomowienie
|
Karishmina witaj, salę masz piękną!
I chyba poznałyśmy się już na innym wątku i cieszę się niezmiernie, ze do nas trafiłaś! ![]() docik10 już kiedyś pisałam, ale jak coś pisz, troszkę znam się na tych sprawach, ale wiem, że dasz radę! I trzymam za Ciebie kciuki
|
#834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#835 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
to było w przenośni
SAMA JESTEM BLONDYNKĄ Cytat:
Cytat:
u nas będą świadkowie i znajomiCytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- u mnie była ZALICZKA w wysokości 200 zł |
||||
|
|
|
#836 |
|
Zadomowienie
|
ooo! a Jakbyście sie rozmyślili to oddają tę zaliczkę?
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy macie już wszystkie pieniądze odłożone na wesele, te które same za wesele płacą? Ja muszę jeszcze 6 tys odłożyć mam na to 8 m-cy, 6030zł już odłożyłam[/COLOR]
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-10-11 o 12:59 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#838 |
|
Wtajemniczenie
|
wtedy PONOĆ tak, ale czy nie byłoby z tym problemów - nie wiem
w kazdym bądź razie założyłam sobie, że tą zaliczkę co dałam wystarczy by udzielić mi ślubu i nie chcę dawać więcej - zgodnie z tym co Nasz Papież mówi, a jeżeli zaczną się wyliczanki za światło, itp. poproszę by mi pokazał rachunki to doliczę te kwoty za ta godzinkę mojego ślubu bo teraz cwaniakuje Tż że tak zrobię, ale co do czego przyjdzie mogę juz nie być taka twarda
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Helloł
rany dziosa, jak tu ciężko za Wami nadąrzyć... masakra ![]() My jeszcze nie wiemy kto gdzie będzie siedział, ale moi rodzice i świadkowie na pewno blisko nas. Rodziców TŻ nie będzie ![]() Cytat:
bo jeszcze na podróż poślubną chcemy odłożyć ![]() Kolejny dzień z piękną pogodą
|
|
#840 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy już alkohol, suknię i garnitur - z tych droższych rzeczy Cytat:
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2013-10-11 o 13:10 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

a tak to sobie będziemy sami wcinać
Ja nienawidze od wieki wieków jak makaron z rosołu mi po brodzie cieknie, dlatego w sumie rosołu nie będzie u nas
TEN dzień: 09.08.2014
Dostałam informacje z sądu, że taka sprawa może potrwać do 3 lat a moja trwa dopiero rok i 3 m-ce a o dzieciaczka już sie starają
co prawda miałam tylko raz, ale trzymały mi się ponad 3 tygodnie 

Ale się nie zdecywali na taki układ...