Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-11, 17:19   #2521
sorento
Rozeznanie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
tak teraz oglądam Rozmowy w toku i mi się nasunęło na myśl bo ostatnio się z TŻ nad tym zastanawialiśmy...
na jaką formę antykoncepcji się zdecydujecie po porodzie?

Ja bym chciała tabletki [chyba:P brałam już wcześiej i byłam zadowolona], TŻ mówi o prezerwatywach, albo po prostu o "uważaniu" czyli zero antykoncepcji ja wiem ze on chce drugie dziecko szybko, ale ja nie wiem czy chce aż tak szybko :P
My myślimy o drugim maluszku dość szybko więc póki co nie rozważamy antykoncepcji(chyba, że po porodzie lekarz stwierdzi, że dobrze by było trochę odczekać). A później obserwacja siebie + prezerwatywy. Tabletki raczej odpadną, mam uraz- brałam ponad 5 lat i byłam zadowolona, ale jak się okazało zrobiły mi mały hormonalny mętlik i jak odstawiliśmy to o dzieciątko staraliśmy się prawie półtora roku Najgorsze dla mnie jest to, że teść nie doczekał swojego pierwszego upragnionego wnusia

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 17:20   #2522
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Melduje ze u nas wsxystko w porzadku.
Walczymy z cycami jak kamienie , bolacymi jak jasna cholera sutkami I przespanymi po 3h nocami ( wiem dopiero marudzilam ze dlugo spi ) ale czujemy sie dobrze I kochamy bardzo a to najwazniejsze ..
Zaprzyjazniłysmy sie wczoraj z laktatorem I jest jakas nadzieja
Wroce do Was niebawem , tylko zaczniemy wspolpracowac I wskoczymy w jakis wspolny rytm. Poki co jestem w stanie wybiorczo podczytywac ;(Mam nadzieje ze u Was wszystkich wszystko w porzadku ) widzialam ze nowych dzieciaczkow jeszcze nie ma

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super że wszystko u Was dobrze i że się poznajecie, napewno za niedługo wyrobicie sobie rytm

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Ja standardowo dzisiaj po wizycie pojechałam najpierw do mamy na chwile,a później jak wróciłam to usnęłam na dobre 2 godziny i nie miałam kiedy napisać...

Wizyta przebiegła dzisiaj bardzo miło zresztą jak zwykle.Żartowałam sobie z panią dr na temat porodu.
Tętno słyszałam od razu tak wyraźnie zaraz po przyłożeniu detektora po lewej stronie (pierwszy raz się tak zdarzyło) -nieraz trzeba było się naszukać
Z szyjką dramatu nie ma,ale Tymek jest bardzo nisko- ginka wyczuła główkę .
Mam leżeć i odpoczywać przynajmniej przez 2 tygodnie żeby dobić do pełnego 37 tygodnia a potem niech się dzieje.
Aha i mam sobie wkładać poduchę pod pupę
Ciśnienie ok, 115/60.

Paciora nie mam i łożysko o dojrzałości II

Anoula Proszę o dopisanie 15.10 g.9.00 KTG oraz 25.10 wizyta
za wizytę

No z prasowaniem sobie poradziłam, nie miałam innego wyboru ale nic się nie martw dzisiaj była druga partia więc zapraszam na jutro na prasowanko

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 17:21   #2523
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Info i niespodzianka od Angie

"Maja ma kroplówkę, bo ma niskie cukry. Oddycha sama, więc nie jest w inkubatorze. Może wyjdziemy w niedzielę. Pozdrawiamy!"
Prześliczna jest

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość

ja mam ten balsam ostatnio u nas był, a oliwka mi się własnie kończy

wszytskie będą ok mam krem z rossmana na mróz i jest fajny i mam też do mycia z rossmana to niebieskie cuś jest też ok, hippa używałam wcześniej do mycia ale babydream wychodzi taniej...
Dawno temu kupowałaś?

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak szybko ale niewiem czy to normalne .
Czy wyczuwacie jakby puls dziecka przez brzuch? bo ja mam takodkilku minut i brzuchmisieprzy tym rytmicznie rusza i pulsuje, tonie jest na pewno czkawka tylko tak włąsniejakbym jego oddech i tetno miała...tak mabyć? czy tocosniepokojacego ze to takmocno czuci nawet widac? tojest podzołądkiem
Nad tym samym wczoraj myślałam To jest jednak Nasz puls, a nie dziecka. Ja już rozkminiałam, że może wciska się w kanał i się zmęczyła i sapie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość

Xxxmikixxx fajny wózio sobie upatrzyliście I cena tez rozsądna! Oby polowanie się udało
Pewnie jeśli zdecydujemy się na ten wózek to będziemy zamawiać na all. W sklepie nie widziałam tych modeli

Cytat:

mam naleśniki
I ja mam Teściowa nam wczoraj dała

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

A ja genialna jestem że szok. Wyprałam w pralce (trzeba mózgu nie mieć jak ja) firany makarony. Mam jeden wielki kołtun i mam za zadanie je rozplątać Nie powiem lubie takie łamigłówki aaaaaa i później Wam wstawię fotę łóżeczka
Nie miałaś dołączonego worka w którym trzeba je prać?

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 17:23   #2524
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
to skurcze

ja dzis zaczynam 8 miesiac i z tej okazji brzuszkiem się Wam pochwalę
Powiadasz że to skurcze?? Niby te przepowiadacze jakieś?Ja to chyba nie rozpoznam początku porodu

Śliczny brzusio

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 17:32   #2525
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Nie. Pewnie tak każdemu wysyłają. Ja się nie upominałam, więc w żadnej z przesyłek nie było paragonu. A co Ci powiedzieli jak się upomniałaś?

Nie i nawet nie przyszło mi to nigdy do głowy
Powiedzieli że całkiem możliwe że nie wysłali i że jutro wyśle do mnie listem poleconym. Normalnie ani papierka im nie popuszczę Dowód zakupu to dowód zakupu

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Ja standardowo dzisiaj po wizycie pojechałam najpierw do mamy na chwile,a później jak wróciłam to usnęłam na dobre 2 godziny i nie miałam kiedy napisać...

Wizyta przebiegła dzisiaj bardzo miło zresztą jak zwykle.Żartowałam sobie z panią dr na temat porodu.
Tętno słyszałam od razu tak wyraźnie zaraz po przyłożeniu detektora po lewej stronie (pierwszy raz się tak zdarzyło) -nieraz trzeba było się naszukać
Z szyjką dramatu nie ma,ale Tymek jest bardzo nisko- ginka wyczuła główkę .
Mam leżeć i odpoczywać przynajmniej przez 2 tygodnie żeby dobić do pełnego 37 tygodnia a potem niech się dzieje.
Aha i mam sobie wkładać poduchę pod pupę
Ciśnienie ok, 115/60.

Paciora nie mam i łożysko o dojrzałości II

Anoula Proszę o dopisanie 15.10 g.9.00 KTG oraz 25.10 wizyta

Za wizytę Nemosku a USG nie miałaś robionego ?
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 17:32   #2526
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
tak teraz oglądam Rozmowy w toku i mi się nasunęło na myśl bo ostatnio się z TŻ nad tym zastanawialiśmy...

Ja bym chciała tabletki [chyba:P brałam już wcześiej i byłam zadowolona], TŻ mówi o prezerwatywach, albo po prostu o "uważaniu" czyli zero antykoncepcji ja wiem ze on chce drugie dziecko szybko, ale ja nie wiem czy chce aż tak szybko :P
Będę musiała poradzić się ginekolog. U mnie raczej hormony odpadają ze względu na migreny. Prezerwatywom nie do końca ufam. Raczej na żywioł już iść nie będziemy, chociaż metoda przerywana prawie 10 lat nie zawodziła Chcielibyśmy drugie dziecko, ale dopiero tak za około 3 lata.

Stary 2013-10-11, 17:32   #2527
Lilith890502
Zakorzenienie

Ostrzegam dziewczyny przed zakupami na tablicy chyba że odbieracie osobiście ja właśnie zostałam okradziona przez babę która mi przedmiotu nie wysłała, a swoje konto usunęła... bez komentarza, bo już i tak się zwyłam

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 17:33   #2528
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Anoula dopisz mi wizytę na 21 października.

Stary 2013-10-11, 17:34   #2529
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Ostrzegam dziewczyny przed zakupami na tablicy chyba że odbieracie osobiście ja właśnie zostałam okradziona przez babę która mi przedmiotu nie wysłała, a swoje konto usunęła... bez komentarza, bo już i tak się zwyłam
Współczuję mam nadzieję że dużo nie straciłaś
Stary 2013-10-11, 17:42   #2530
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
to czym wy się martwicie, przecież to chyba na właścicielu spoczywa naprawa jak pralka należy do wynajmowanego mieszkania?
Nie. Wg każdego możliwego prawa, wady wynikające z użytkowania to nasza kwestia. Zresztą tak też mamy w umowie. A nawet, gdyby nie było, to Kodeks Cywilny pięknie nam to wytłuszcza Co innego, gdyby doszło np. do zwarcia instalacji elektrycznej, wtedy tak, kwestia po stronie właściciela. Ale zniszczenia wynikające z użytkowania, to na logikę kwestia lokatorów
Inaczej nikt nie wynajmowałby mieszkania ze sprzętami, bo lokatorzy puściliby właścicieli z torbami poprzez naprawy sprzętów.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

A... zapomniałam napisać: po konsultacji z moją siostrą kosmetologiem, zdecydowałam się zamienić kosmetyki Ziajki na Babydream. Uznała, że dla noworodka mają jednak bezpieczniejszy skład. I oliwkę będę raczej od wielkiego dzwonu używać, bo ona powiedziała, że zimą, kiedy mało wietrzone pomieszczenie a powietrze suche, to oliwka może potęgować potówki. [szczerze, to pewnie ja bym potówki właśnie oliwką posmarowała, ja głupia ]

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Zgłoś na policję. Nawet, jeśli teraz nic nie zrobią, to może chociaż jak takich zgłoszeń będzie sporo, to się kiedyś wezmą za takie portale.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 17:45   #2531
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
J
Ja dzisiaj zrobiłam na obiad pizze nie chwaląc się wyszła dobra
i przyszedł już leżaczek, jest super, nie widać że używany, musze tylko przeprać żeby odświeżyć i będzie git

A dzisiaj idę na panieński a co sobie będę żałować, mąż jutro na kawalerski, ciekawa jestem czy Zuza nam pozwoli iść 19 października na wesele czy będę wtedy leżała w szpitalu już
Pizza!! Ale dziś masz dobrze Tylko uważaj na siebie!
Cytat:
My myślimy o drugim maluszku dość szybko więc póki co nie rozważamy antykoncepcji(chyba, że po porodzie lekarz stwierdzi, że dobrze by było trochę odczekać). A później obserwacja siebie + prezerwatywy. Tabletki raczej odpadną, mam uraz- brałam ponad 5 lat i byłam zadowolona, ale jak się okazało zrobiły mi mały hormonalny mętlik i jak odstawiliśmy to o dzieciątko staraliśmy się prawie półtora roku Najgorsze dla mnie jest to, że teść nie doczekał swojego pierwszego upragnionego wnusia
Na pewno na Was patrzy z góry i cieszy się że będzie miał wnuka..
Cytat:
No z prasowaniem sobie poradziłam, nie miałam innego wyboru ale nic się nie martw dzisiaj była druga partia więc zapraszam na jutro na prasowanko
A ja mam sterte pieluch tetrowych Robię do nich właśnie podejście nr 2
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Nie miałaś dołączonego worka w którym trzeba je prać?
Miałam, ale gdzieś w tej przeprowadzce nam się zawieruszyło.
Cytat:
Ludzie to naprawde wstydu to nie mają!Dziady jedne!

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Nie. Wg każdego możliwego prawa, wady wynikające z użytkowania to nasza kwestia. Zresztą tak też mamy w umowie. A nawet, gdyby nie było, to Kodeks Cywilny pięknie nam to wytłuszcza Co innego, gdyby doszło np. do zwarcia instalacji elektrycznej, wtedy tak, kwestia po stronie właściciela. Ale zniszczenia wynikające z użytkowania, to na logikę kwestia lokatorów
Inaczej nikt nie wynajmowałby mieszkania ze sprzętami, bo lokatorzy puściliby właścicieli z torbami poprzez naprawy sprzętów.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

A... zapomniałam napisać: po konsultacji z moją siostrą kosmetologiem, zdecydowałam się zamienić kosmetyki Ziajki na Babydream. Uznała, że dla noworodka mają jednak bezpieczniejszy skład. I oliwkę będę raczej od wielkiego dzwonu używać, bo ona powiedziała, że zimą, kiedy mało wietrzone pomieszczenie a powietrze suche, to oliwka może potęgować potówki. [szczerze, to pewnie ja bym potówki właśnie oliwką posmarowała, ja głupia ]

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Zgłoś na policję. Nawet, jeśli teraz nic nie zrobią, to może chociaż jak takich zgłoszeń będzie sporo, to się kiedyś wezmą za takie portale.
Ja też o tym nie pomyślałam...no to co stosować w takim razie po kąpieli?Myślała m właśnie że oliwkę...
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 17:47   #2532
Olenka_24
Zadomowienie

Dziewczyny ciekawe co tam u Magalskiej słychać, w sumie też ma termin niebawem a długo się już nie odzywała
Stary 2013-10-11, 17:50   #2533
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ja też o tym nie pomyślałam...no to co stosować w takim razie po kąpieli?Myślała m właśnie że oliwkę...
Ja będę krem pielęgnujący, taki podstawowy, a oliwkę to pewnie raz-dwa razy w tygodniu. W sumie ten żel do mycia z Babydream ma w sobie skład mocno nawilżający, więc teoretycznie nie potrzeba częstego dodatkowego nawilżania. Ale to i tak pewnie zweryfikuje mnie życie. Jeśli [tfu, tfu] mały będzie miał wrażliwą albo suchą skórę, to się wtedy będę martwić.
Stary 2013-10-11, 17:58   #2534
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Powiadasz że to skurcze?? Niby te przepowiadacze jakieś?Ja to chyba nie rozpoznam początku porodu

Śliczny brzusio
położna mi powiedziała żebym się nie martwiła ze porodu na pewno nie przeoczę, więc o to się nie martw
Cytat:
to wpłaciłaś pieniądze na konto za coś? w życiu bym tak nie zrobiła, jeżeli już coś kupuję to zawsze w takich okolicach do których dojadę i osobiście odbiorę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:02   #2535
nasturcja7667
Zadomowienie

Lilith skoro wpłaciłaś kasę na konto, to wystarczy iść na policję. Powinnaś nawet mieć jej adres, skoro wpłacałaś. A nawet, jeśli nie masz- policja go w 2 minuty ustali. Idź na komisariat, nic Ci nie szkodzi. A sprawiedliwość musi być.
Stary 2013-10-11, 18:13   #2536
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Nie wiem gdzie go tam wypatrzyłaś, chyba tylko na pierwszym zdjęciu miałam założony, później wyjęłam. Chyba już nie założę po porodzie bo zdaje się, że mi dziurka na amen zarosła. Ale to był taki wybryk w wieku 15 lat, już mi się dawno zdnudził :P
No właśnie na początku masz, potem nie dostrzegłam, ja tez wyjęłam na początku.

Cytat:
próbowałyście kiedyś słodkiego naleśnika (takiego do dżemu czy sera) z musztardą? ja własnie sobie kawałek spróbowałam i taki bez smaku był
niezłe zachcianki, już chyba tylko lepsze śledzie z czekoladą mojej bratowej

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Będę musiała poradzić się ginekolog. U mnie raczej hormony odpadają ze względu na migreny. Prezerwatywom nie do końca ufam. Raczej na żywioł już iść nie będziemy, chociaż metoda przerywana prawie 10 lat nie zawodziła Chcielibyśmy drugie dziecko, ale dopiero tak za około 3 lata.
Ja niestety tez migrenowiec, ale przy tabsach tylko raz miałam napad migreny ( z aurą)

Cytat:
Na pewno z góry patrzy i się cieszy. Ja policzyłam i wychodzi mi, że Maluszek począł się kilka dni przed śmiercią mojej babci. Najlepsze jest to, że babcia to przewidziała, tylko skąd wiedziała

Cytat:
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:14   #2537
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:

.
Naprawdę? bo wiesz co ja wynajmuje swoje mieszkanie, co prawda od niedawna, i byłam przekonana że to ja mam za takie rzeczy płacić, w umowie to nie jest tak jasno określone- "drobne naprawy"- no ale nie wiem czy zepsuta pralka to drobna rzecz wiem, dobra jestem, ale ile przydatnych rzeczy się można z tego wątku dowiedzieć

Cytat:
Lilith skoro wpłaciłaś kasę na konto, to wystarczy iść na policję. Powinnaś nawet mieć jej adres, skoro wpłacałaś. A nawet, jeśli nie masz- policja go w 2 minuty ustali. Idź na komisariat, nic Ci nie szkodzi. A sprawiedliwość musi być.
to prawda, tu mamy do czynienia z oszustwem, policja powinna zająć się zgłoszeniem niezależnie od wysokości kwoty nawet jak by to było 5 złotych , ale ekspresowo takiego zwrotu pieniędzy to bym się nie spodziewała, zanim się pozawiadamiają, poprzesyłają sobie pisma itp. to trochę zejdzie

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:19   #2538
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

spróbój z tż po prostu odkręcić filtr (zazwyczaj jest z przodu pralki) i jak tam są jakieś fafrolce, włosy to może być tak, że pralka odmówiła współpracy.
miałam tak kilka razy i jak odkręciłam filtr (nie powinnaś mieć problemu z tym) to po usunięciu, jak się okazało, skarpetki, działało wszystko ok.
raz filtr złapał jednopensówkę i pralka całkowicie stanęła.
nie wiem jak to możliwe, ale po wywaleniu monety działało ok.

babydream jest o wiele lepszy niż nasza Ziajka. a potówki niestety robią się przez tą nieszczęsną parafinę.

jak masz kremy do ciała z gliceryną, żele z gliceryną (im wyżej w składzie tym lepiej) nie powinno być tragedii.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Aha i sprawdzcie samą pompe, bo tam możecie znaleźć jakąś zapomnianą pamiątke.
Czyli podsumowując pompa i filtr do obcykania

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:20   #2539
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Współczuję mam nadzieję że dużo nie straciłaś
80 zł
Cytat:

a ten płyn do kąpieli natłuszczający z ziajki też ma średni skład nie wiesz może?

Daniel
Stary 2013-10-11, 18:21   #2540
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Naprawdę? bo wiesz co ja wynajmuje swoje mieszkanie, co prawda od niedawna, i byłam przekonana że to ja mam za takie rzeczy płacić, w umowie to nie jest tak jasno określone- "drobne naprawy"- no ale nie wiem czy zepsuta pralka to drobna rzecz wiem, dobra jestem, ale ile przydatnych rzeczy się można z tego wątku dowiedzieć

to prawda, tu mamy do czynienia z oszustwem, policja powinna zająć się zgłoszeniem niezależnie od wysokości kwoty nawet jak by to było 5 złotych , ale ekspresowo takiego zwrotu pieniędzy to bym się nie spodziewała, zanim się pozawiadamiają, poprzesyłają sobie pisma itp. to trochę zejdzie
Wszystkie usterki wynikające z użytkowania [np. jak lokator zatka kibelek], pokrywa najemca, czyli ten, który wynajmuje od właścicieli. Wynajmujący pokrywa tylko to, co niezależne, bądź wynika z przepisów oddzielnych [np. jeśli spółdzielnia mieszkaniowa mówi, ze zamieniamy piecyki gazowe na ogrzewanie miejskie, to właściciel za to płaci].
Twoi lokatorzy mają fajnie, skoro wszystkie drobne naprawy pokrywasz
Stary 2013-10-11, 18:22   #2541
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
mam numer i adres (o ile adres jest prawdziwy) nie wiem co mnie podkusiło

Daniel
Stary 2013-10-11, 18:28   #2542
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
spróbój z tż po prostu odkręcić filtr (zazwyczaj jest z przodu pralki) i jak tam są jakieś fafrolce, włosy to może być tak, że pralka odmówiła współpracy.
miałam tak kilka razy i jak odkręciłam filtr (nie powinnaś mieć problemu z tym) to po usunięciu, jak się okazało, skarpetki, działało wszystko ok.
raz filtr złapał jednopensówkę i pralka całkowicie stanęła.
nie wiem jak to możliwe, ale po wywaleniu monety działało ok.

babydream jest o wiele lepszy niż nasza Ziajka. a potówki niestety robią się przez tą nieszczęsną parafinę.

jak masz kremy do ciała z gliceryną, żele z gliceryną (im wyżej w składzie tym lepiej) nie powinno być tragedii.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Aha i sprawdzcie samą pompe, bo tam możecie znaleźć jakąś zapomnianą pamiątke.
Czyli podsumowując pompa i filtr do obcykania
TŻ wróci ok. 20 to się za to zabierzemy. Obyś miała rację

Cytat:
80 zł

a ten płyn do kąpieli natłuszczający z ziajki też ma średni skład nie wiesz może?
Wiesz co, moja siostra mówi, ze Ziajka nie jest zła, ma jeden z lepszych składów, ale i ja i TŻ jesteśmy strasznymi alergikami, więc na wszelki wypadek dla Małego musimy mieć bardzo bezpieczne kosmetyki Jak nie jesteście alergikami i nie ma duzego ryzyka, ze Wasz dzieć też będzie, to Ziajka jest ok.
Stary 2013-10-11, 18:36   #2543
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie usterki wynikające z użytkowania [np. jak lokator zatka kibelek], pokrywa najemca, czyli ten, który wynajmuje od właścicieli. Wynajmujący pokrywa tylko to, co niezależne, bądź wynika z przepisów oddzielnych [np. jeśli spółdzielnia mieszkaniowa mówi, ze zamieniamy piecyki gazowe na ogrzewanie miejskie, to właściciel za to płaci].
Twoi lokatorzy mają fajnie, skoro wszystkie drobne naprawy pokrywasz
Nie, nie - te drobne to właśnie oni mają wpisane, no ale ciekawe jak to będzie w praktyce, taka naprawa pralki to kilkaset złotych przecież, często się nawet opłaca bardziej nową kupić , więc można by się w praktyce spierać czy to drobna usterka czy nie hehe ja w każdym razie byłam przekonana, że takie rzeczy to na mojej głowie, dobrze że mnie oświeciłaś

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
mam numer i adres (o ile adres jest prawdziwy) nie wiem co mnie podkusiło
Dane z pewnością nieprawdziwe, ale przez IP komputera powinni ją namierzyć
I jak -będziesz to zgłaszać?
Pytam bo mam alergię na oszustów i bym ich tępiła za wszelką cenę

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:37   #2544
domii29
Zakorzenienie

Babku rzuciło mi się w oczy Twoje zdjęcie, prześliczne

Cytat:
Domi, u mnie w rossmanie są pampersy 0. Jak chcesz mogę Ci kupić i wyslać, ale to chyba mało opłacalne Przeszukaj allegro, czasem można kupić pampersy na stronie aptek

o, patrz! Tylko usuń kropkę w alle.gro
http://alle.gro.pl/pieluszki-i-chust...73%5D%5B1%5D=1

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Dzięki jak TŻ wróci wieczorem z pracy to posprawdza te filtry i węże.
Tylko nie wiem, czy miałaby się zatkać? Wczoraj prałam ciuszki Małego, było ok. Dziś dałam tylko sweter do płukania z wirowaniem, bo w rękach sobie go siostra wyprała wcześniej. I
Zawsze pod górkę...
Dziękuję za chęci

Cytat:

Jako że ja tabletek nie mogę, poza tym jestem strasznie niesystematyczna jeśli chodzi o branie jakichkolwiek leków więc przeczuwam że Jaśko miałby bardzo szybko rodzeństwo . Będziemy używać prezerwatyw zapewne

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Widziałam je w Ross, myślę, że możesz kupić na próbę, bo jak ma te 1 za duże to pewnie mu się przelewa to i owo.

Eeee tam głupia, to normalne. Moje emocje w sprawie wózka już się wyciszyły

Lacobel
Właśnie ciułam kaskę na niego a póki co mam piękną szarą ścianę i ciapki od chlapiącego tłuszczu :P

Przyszły moje koszule, nareszcie dobry rozmiar Jakby któraś się jeszcze zastanawiała to polecam, ładnie uszyte, starannie i z fajnego materiału. Wydaje mi się, że moją ulubioną będzie ta pierwsza
http://allegro.pl/zyta-koszula-do-ka...545603532.html
http://allegro.pl/ciazowy-komplet-sz...530275535.html
Żebyś wiedziała że się mu przelewa

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
o matko...chyba musze sobie troche na weekend ograniczyc wizaz,bo ja naleze do tych chyba co im mniej wiedza tym lepiej..

tylko wez wysiedz na tylku bezczynnie,dla mnie to wyzwanie

licze,ze u mnie tez bedzie spokojnie....pozatym po cos z ta konkretna polozna sie umawialam.zobaczymy.

z milych rzeczy to sie pochwale,ze wlasnie jak przeciag wpadli moi rodzice i zostawili dla Tymonka prezent..i to nei byle jaki,bo lezaczek FP cudowna planeta,do ktorego chcialam sie przymierzac,jak juz bedziemy wszyscy razem i troche finansowo sie podreperujemy,a to prosze...super sie ciesze.szukam teraz info jak wczesnie mozna maluch klasc,niby producent mowi,ze od samego startu ten lezaczek,ale jakies mam watpliwosci

i jeszcze takie buciki co troche emu przypominaja http://www.smyk.com/cool-club-buciki...a-dla-dzieci-p
Moja szwagierka mi mówiła ostatnio że chciała kupić Jaśkowi takie buciki tylko nie wiedziała jaki rozmiar wziąć, przecudne są

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Info i niespodzianka od Angie

"Maja ma kroplówkę, bo ma niskie cukry. Oddycha sama, więc nie jest w inkubatorze. Może wyjdziemy w niedzielę. Pozdrawiamy!"
Ale śliczniutka

Mamcia kupiła mi 2 paczki pampersów 0 u nas w rossmanie . A ja odebrałam nowy dowód w końcu, tyle że póki co ze starym adresem bo nadal nie jestem zameldowana u TŻta.
Zrobiłam na szybko zdjęcia naszego "bałaganu" jak zgram na komputer to Wam pokaże

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-10-11 o 18:47
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:45   #2545
niunia32
Zakorzenienie

wiecie co? moje dziecko się chyba obróciło... wczoraj i przedwczoraj takie mocne przesuwania rękami nogami było...
a wizyta za tydzień...

przyjechały klamki, dodatkowe zawiasy samozamykające do kuchni, lampy mąż zamontował
no i trzeba kolor jutro położyć, na razie schnie biała farba...
no i wykładzinę kupić do sypialni i oczekiwanie na szafę

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:46   #2546
domii29
Zakorzenienie

Babku czy to Ty dodawałaś linka do kołysanki ? Jaśko płakał, wzięłam go na ręce puściłam tą kołysankę i zasnął
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:47   #2547
niunia32
Zakorzenienie

Angie Majeczka słodziutka
Rybka za szybkie pozbycie się infekcji i za karmienie

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:50   #2548
Dzastin08
Wtajemniczenie

Witam Was kochane

Mniejwięcej Was nadrobiłam ale już nic nie cytowałam
Z tego co pamiętam na szybko:

za wizyty i tygodnie.
Angie,malutka jest śliczna
Piękne brzuszki mamusie
Lineczka, wózek fajnnyyyy, ja moim też się cały czas rajcuje
Aaby 28.10 tuż,tuz...ale fajnie,że już wiesz kiedy powitasz się z Niną

I dalej nie pamiętam komu co miałam odp

Dziś czuję się jak "trup",w nocy o 2 się obudziłam i już się bałam że nie zasnę... troszkę się pomęczyłam i w końcu zasnęłam,po 7 już mi budzik zadzwonił więc wstałam z mega workami i ogólnie jakaś taka na zajeździe
Od rana załatwialiśmy z Tż masę spraw.Najpierw do labo (mocz juz nie wykazał bakterii ale duże ilości białka więc i tak musiałam wykupić ten antybiotyk).
Byliśmy w USC, ustaliliśmy datę ślubu na przyszły rok-17.05.2014
Akurat mały trochę podrośnie,ja dojdę do siebie i będzie w miarę ciepło
Przy okazji tez załatwiliśmy już sprawę z nazwiskiem i uznaniem malego przez Tż,więc jak się urodzi to od razu dostanie jego nazwisko itp
Później podjechaliśmy na zakupy, kupiliśmy duży bawełniany kocyk (Ktosiula brałam od tej babeczki co Ty),pampersy,braujące rzeczy kosmetyczne i tym sposobem mam już całą wyprawkę+rzeczy dla mnie do szpitala.
No i odebraliśmy też tą szufladę do łóżeczka co Tż zniszczył
Na koniec wzięło Nas na MC.Donald's po czym wrócilismy do domu delikatnie padnięci...

Jutrzejszy dzień zapowiada się nie wiele lepiej,od rana sprzątanie,ogarka i śmigamy na ten roczek synka znajomej... więc zapewne zajrzę tu w niedzielę lub po weekendzie.

Miłego

P.S Od dziś zaczynam pić herbatkę z liści malin

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:53   #2549
Mya1989
Zakorzenienie

Witam dziewczynki

Ja na bieżąco niemal jestem , ale nie mam siły, ochoty i nastroju pisać pogoda mnie dobija, remont też(w takim tempie to do BN nie zdążymy), coraz większe dziecko. jeny ja ju czuję, że ona tak urosla, bo brzuch mi mega przeszkadza Dobrze, że dla Lulki wsio mam kupione

Gratuluję wszystkich wizyt, braku skórczy, pokaźnych i zdrowych dzieciaczków i wgl wszystkiego

Kacperek Rybci jest przesłodki, wyglada jak Aniołek
No i maleńka Angie też słodziaszna Nie mogę uwierzyć, że nadchodzi pora na nasz wątek

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:58   #2550
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, moja siostra mówi, ze Ziajka nie jest zła, ma jeden z lepszych składów, ale i ja i TŻ jesteśmy strasznymi alergikami, więc na wszelki wypadek dla Małego musimy mieć bardzo bezpieczne kosmetyki Jak nie jesteście alergikami i nie ma duzego ryzyka, ze Wasz dzieć też będzie, to Ziajka jest ok.
nie jesteśmy, spróbuję go w tym wykąpać i zobaczymy, dziękuję
Cytat:

Dane z pewnością nieprawdziwe, ale przez IP komputera powinni ją namierzyć
I jak -będziesz to zgłaszać?
Pytam bo mam alergię na oszustów i bym ich tępiła za wszelką cenę
zastanawiam się nad zgłoszeniem, chociaż ze względu na niską kwotę pewnie nic z tym nie zrobią
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Byliśmy w USC, ustaliliśmy datę ślubu na przyszły rok-17.05.2014
Akurat mały trochę podrośnie,ja dojdę do siebie i będzie w miarę ciepło
za ustalenie daty

Daniel
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości