|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
Najgorsze dla mnie jest to, że teść nie doczekał swojego pierwszego upragnionego wnusia
|
|
#2522 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
Cytat:
za wizytęNo z prasowaniem sobie poradziłam, nie miałam innego wyboru ale nic się nie martw dzisiaj była druga partia więc zapraszam na jutro na prasowanko
|
|
#2523 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To jest jednak Nasz puls, a nie dziecka. Ja już rozkminiałam, że może wciska się w kanał i się zmęczyła i sapie Cytat:
I ja mam Teściowa nam wczoraj dała ![]() Nie miałaś dołączonego worka w którym trzeba je prać? |
||||
|
|
|
#2524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczny brzusio
|
|
#2525 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dowód zakupu to dowód zakupu ![]() Cytat:
Nemosku a USG nie miałaś robionego ?
|
||
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcielibyśmy drugie dziecko, ale dopiero tak za około 3 lata.
|
|
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Ostrzegam dziewczyny przed zakupami na tablicy chyba że odbieracie osobiście ja właśnie zostałam okradziona przez babę która mi przedmiotu nie wysłała, a swoje konto usunęła... bez komentarza, bo już i tak się zwyłam
|
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Anoula dopisz mi wizytę na 21 października.
|
|
|
|
#2529 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co innego, gdyby doszło np. do zwarcia instalacji elektrycznej, wtedy tak, kwestia po stronie właściciela. Ale zniszczenia wynikające z użytkowania, to na logikę kwestia lokatorów ![]() Inaczej nikt nie wynajmowałby mieszkania ze sprzętami, bo lokatorzy puściliby właścicieli z torbami poprzez naprawy sprzętów. ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- A... zapomniałam napisać: po konsultacji z moją siostrą kosmetologiem, zdecydowałam się zamienić kosmetyki Ziajki na Babydream. Uznała, że dla noworodka mają jednak bezpieczniejszy skład. I oliwkę będę raczej od wielkiego dzwonu używać, bo ona powiedziała, że zimą, kiedy mało wietrzone pomieszczenie a powietrze suche, to oliwka może potęgować potówki. ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Zgłoś na policję. Nawet, jeśli teraz nic nie zrobią, to może chociaż jak takich zgłoszeń będzie sporo, to się kiedyś wezmą za takie portale. |
|
|
|
|
#2531 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dziś masz dobrze Tylko uważaj na siebie!Cytat:
Cytat:
Robię do nich właśnie podejście nr 2![]() Miałam, ale gdzieś w tej przeprowadzce nam się zawieruszyło. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
Myślała m właśnie że oliwkę...
|
|||||
|
|
|
#2532 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ciekawe co tam u Magalskiej słychać, w sumie też ma termin niebawem a długo się już nie odzywała
|
|
|
|
#2533 |
|
Zadomowienie
|
Ja będę krem pielęgnujący, taki podstawowy, a oliwkę to pewnie raz-dwa razy w tygodniu. W sumie ten żel do mycia z Babydream ma w sobie skład mocno nawilżający, więc teoretycznie nie potrzeba częstego dodatkowego nawilżania. Ale to i tak pewnie zweryfikuje mnie życie. Jeśli [tfu, tfu] mały będzie miał wrażliwą albo suchą skórę, to się wtedy będę martwić.
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to wpłaciłaś pieniądze na konto za coś? w życiu bym tak nie zrobiła, jeżeli już coś kupuję to zawsze w takich okolicach do których dojadę i osobiście odbiorę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2535 |
|
Zadomowienie
|
Lilith skoro wpłaciłaś kasę na konto, to wystarczy iść na policję. Powinnaś nawet mieć jej adres, skoro wpłacałaś. A nawet, jeśli nie masz- policja go w 2 minuty ustali. Idź na komisariat, nic Ci nie szkodzi. A sprawiedliwość musi być.
|
|
|
|
#2536 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, dobra jestem, ale ile przydatnych rzeczy się można z tego wątku dowiedzieć Cytat:
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam tak kilka razy i jak odkręciłam filtr (nie powinnaś mieć problemu z tym) to po usunięciu, jak się okazało, skarpetki, działało wszystko ok. raz filtr złapał jednopensówkę i pralka całkowicie stanęła. nie wiem jak to możliwe, ale po wywaleniu monety działało ok. babydream jest o wiele lepszy niż nasza Ziajka. a potówki niestety robią się przez tą nieszczęsną parafinę. jak masz kremy do ciała z gliceryną, żele z gliceryną (im wyżej w składzie tym lepiej) nie powinno być tragedii. ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Aha i sprawdzcie samą pompe, bo tam możecie znaleźć jakąś zapomnianą pamiątke. Czyli podsumowując pompa i filtr do obcykania
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
80 zł
Cytat:
|
|
|
|
|
#2540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoi lokatorzy mają fajnie, skoro wszystkie drobne naprawy pokrywasz
|
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2542 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak nie jesteście alergikami i nie ma duzego ryzyka, ze Wasz dzieć też będzie, to Ziajka jest ok.
|
||
|
|
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ja w każdym razie byłam przekonana, że takie rzeczy to na mojej głowie, dobrze że mnie oświeciłaś ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
I jak -będziesz to zgłaszać? Pytam bo mam alergię na oszustów i bym ich tępiła za wszelką cenę
|
|
#2544 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Babku rzuciło mi się w oczy Twoje zdjęcie, prześliczne
Cytat:
Cytat:
. Będziemy używać prezerwatyw zapewne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mamcia kupiła mi 2 paczki pampersów 0 u nas w rossmanie Zrobiłam na szybko zdjęcia naszego "bałaganu" jak zgram na komputer to Wam pokaże
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-10-11 o 18:47 |
|||||
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co? moje dziecko się chyba obróciło... wczoraj i przedwczoraj takie mocne przesuwania rękami nogami było...
a wizyta za tydzień... przyjechały klamki, dodatkowe zawiasy samozamykające do kuchni, lampy mąż zamontował ![]() no i trzeba kolor jutro położyć, na razie schnie biała farba... no i wykładzinę kupić do sypialni i oczekiwanie na szafę
|
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Babku czy to Ty dodawałaś linka do kołysanki ? Jaśko płakał, wzięłam go na ręce puściłam tą kołysankę i zasnął
|
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Angie Majeczka słodziutka
Rybka za szybkie pozbycie się infekcji i za karmienie
|
|
|
|
#2548 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was kochane
Mniejwięcej Was nadrobiłam ale już nic nie cytowałam Z tego co pamiętam na szybko: za wizyty i tygodnie.Angie,malutka jest śliczna Piękne brzuszki mamusie ![]() Lineczka, wózek fajnnyyyy, ja moim też się cały czas rajcuje ![]() Aaby 28.10 tuż,tuz...ale fajnie,że już wiesz kiedy powitasz się z Niną ![]() I dalej nie pamiętam komu co miałam odp ![]() Dziś czuję się jak "trup",w nocy o 2 się obudziłam i już się bałam że nie zasnę... troszkę się pomęczyłam i w końcu zasnęłam,po 7 już mi budzik zadzwonił więc wstałam z mega workami i ogólnie jakaś taka na zajeździe ![]() Od rana załatwialiśmy z Tż masę spraw.Najpierw do labo (mocz juz nie wykazał bakterii ale duże ilości białka więc i tak musiałam wykupić ten antybiotyk). Byliśmy w USC, ustaliliśmy datę ślubu na przyszły rok-17.05.2014 Akurat mały trochę podrośnie,ja dojdę do siebie i będzie w miarę ciepło ![]() Przy okazji tez załatwiliśmy już sprawę z nazwiskiem i uznaniem malego przez Tż,więc jak się urodzi to od razu dostanie jego nazwisko itp ![]() Później podjechaliśmy na zakupy, kupiliśmy duży bawełniany kocyk (Ktosiula brałam od tej babeczki co Ty),pampersy,braujące rzeczy kosmetyczne i tym sposobem mam już całą wyprawkę+rzeczy dla mnie do szpitala. ![]() No i odebraliśmy też tą szufladę do łóżeczka co Tż zniszczył Na koniec wzięło Nas na MC.Donald's po czym wrócilismy do domu delikatnie padnięci... ![]() Jutrzejszy dzień zapowiada się nie wiele lepiej,od rana sprzątanie,ogarka i śmigamy na ten roczek synka znajomej... więc zapewne zajrzę tu w niedzielę lub po weekendzie. ![]() Miłego P.S Od dziś zaczynam pić herbatkę z liści malin
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
![]() Ja na bieżąco niemal jestem , ale nie mam siły, ochoty i nastroju pisać Dobrze, że dla Lulki wsio mam kupioneGratuluję wszystkich wizyt, braku skórczy, pokaźnych i zdrowych dzieciaczków i wgl wszystkiego Kacperek Rybci jest przesłodki, wyglada jak Aniołek No i maleńka Angie też słodziaszna
|
|
|
|
#2550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za ustalenie daty
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

Najgorsze dla mnie jest to, że teść nie doczekał swojego pierwszego upragnionego wnusia

) ale czujemy sie dobrze I kochamy bardzo a to najwazniejsze ..
) widzialam ze nowych dzieciaczkow jeszcze nie ma 
.
za wizytę
To jest jednak Nasz puls, a nie dziecka. Ja już rozkminiałam, że może wciska się w kanał i się zmęczyła i sapie 
Dowód zakupu to dowód zakupu 

Myślała m właśnie że oliwkę...

wiem, dobra jestem, ale ile przydatnych rzeczy się można z tego wątku dowiedzieć
za szybkie pozbycie się infekcji i za karmienie

Dobrze, że dla Lulki wsio mam kupione