|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
I tylko i wyłacznie skarpetki 100 bawełny. Mój chrześniak miał tak samo nie mogłam się nadziwić, że małemu dziecku śmierdzą stopy ![]() Nie cytuję więcej, bo u nas zrobił się rodzinny sajgon. Nie wiem jak to dalej będzie. Na szczęście mała grzeczna, dalej walczymy z jej znów niejedzeniem mleka, robieniem kup, i pleśniawkami, które już chyba nimi nie są, a chyba aftami?! Ale poza tym do przodu
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
jelitka w koncu odpoczely!
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Lecę posmarowac mojej Małej marudce dziasla i przekonamy się czy to ząbki ![]() Dziś ja się czuje jak zombie
|
|
|
|
#604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
albo katar katarowi nierówny.Deb, a czemu przy mężu nie chcesz ćwiczyć? W ogóle niezłe jesteście z tymi ćwiczeniami. Ja się dalej boję po cesarce cokolwiek robić czasem czuję jakbym miała ślad w środku brzucha po tym przecięciu (to pewnie złudzenie, bo wszystko jest ok).
|
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też uważam z niektórymi ćwiczeniami bo boję się jeszcze o to spojenie...nie wiem ile czasu to może się goić i schodzić, lekarz kazał uważać a że nie raz mnie jeszcze zaboli to uważam Więc może skoro Ty się niepewnie czujesz to też uważaj.
|
|
#606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Byliśmy w biedro - promocja jakaś na słoiki Hippa - 2,69zł - to tanio? kupiłam 4 pooglądałam też na all i zazdroszczę Cloche tych smaków
|
||
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze da rade pozniej z tymi mniej rozrobionymi obiadkami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#611 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
alez Ty jesteś faaaajnaaaaa! ![]() Banka - Holle w rossmanie? ooo to ide szukac. znajoma mowila, ze nie ma ich w sklepach, a do rossmana biega po hippy :PCytat:
a kusic nie chcemy, zapisz sobie co chcecie "kiedyś tam" kupic ![]() Clo - rozbroilas mnie tym śniegiem u nas za oknem chyba ze 20 stopni, piekna polska zlota jesien...i niech trwa! liscie zrobily się cudne i licze na jakas fajna sesje ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
wyluzuj - u mnie odkurzacz w ruchu codziennie tylko dlatego, ze lapie nim biedronki Cytat:
![]() kurcze, babcia porwala mala na spacer, mielismy jechać na zakupy i od pol godz. czekam na tatusia...ma coraz większy poślizg. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
Cytat:
ale i tak sa super.Cytat:
cdn. - znikam na zakupy
|
|||||||
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
![]() :brzyda l:u nas dużo lepiej ! pomogła chyba camilla, bo młody się duuużo lepiej czuje, chętnie je i się bawi poza tym sophie się sprawdza świetnie gryzie jej nogi i ciamka tyłek jak smoka
|
|
#613 |
|
Wtajemniczenie
|
Motyl mówisz, że maść z wit A pomoże ? skarpetki mam tylko bawełniane...
ale żeby już od Małego Młody się tak pocił ? ![]() tż dzisiaj do mnie mówi: "no tak, on jest naszą mieszanką genetyczną czyli bez Antidralu albo Blokera nie podchodź" === ale jestem zmęczona po jesiennym spacerku .... pochłonęlam kremówkę i leżę
|
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No teraz może sobie odpocznij od ciąż, ale za kilka lat, kto wie moja mama urodziła moja siostre w wieku 40 lat ![]() A propos glutenu to do mnie przemawia ten artykuł : http://www.hafija.pl/2011/12/wprowad...eliakia-i.html nie ma tu co prawda nic o tym okienku immunologicznym... wiec musze jeszcze troche poszukac... |
|
|
|
|
#615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chrześniak miał smarowane witaminą A własnie z zaleceń pediatry. Z wiekiem mu przeszło, ale do tej pory jak całuję stopy młodej to przypomina mi się Chrześniak i jego stopy, zapachowe stopy ![]() Cytat:
Magiusa a Dareczek jak zaprzyjaźnił się?? Cytat:
|
|
#617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaraz muszę zamówić puzzle przez Salviae też chcę skip hop, ale mąż nie wykazuje entuzjazmu, także biorę te co Justi ![]() Cloche jaka zima |
||
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam jedno urzędy ssą, po samą gałę:p
Dzisiaj bylam w zusie wziąśc te pierdzielone zaświadczenie do becikowego.. No i mąz mi wypisał upoważnienie, że mnie upoważnia do odebrania takiego zaświadczenia dla niego.. No i co? Nie mogłam go odebrać, bo żęby odebrać zaświadczenie najpierw trzeba wypisać wniosek i się na nim podpisać a takiego upoważnienia nie mam. Wiec mi pani dała wniosek, żebym zaniosłą męzowi niech on wypełni i mogę znowu przyjść i wtedy mi już zaświadczenie dla niego wyda Elektroniecznie tez się nie da takiego zaświadczenia uzyskać bo tylko dla firm mają zrobioną taką opcje.. Nawet zadowolona Pani pokazała mi ulotke jak to można zrobić.. niech se w dupe tą opcje wsadzą! Potem polazłam do Mopsu zeby zaniesc papiery do becikowego. Kij z tym, że nie mam zaświadczenia od męża, mam jego rumua to możę przejdzie.. Dzownie czy przejdzie.. no przejdzie niech pani przychodzi się coś wypisze, coś podpisze i będzie.. No to Lece do MOpsu.. Ale na miejscu jednak nie, Ruma nie bardzo bo oni muszę miec coś tam.. a to z Zusu zaświadczenie też złę bo napisali ze wysokość zadeklarowanych skłądek wniosła tyle i tyle.. A w Mopsie chcą ile ja tych skłądek faktycznie zapłąciłam, a nie ile zadeklarowałam ze zapłące I tak spędziłam dzisiaj 5 godzin na spacerze robiąc 12 kilometrów z wózkiem...ale spacer byl - nikt mi nie zarzuci ze nie.. Nawet przez park przechodziliśmy:p |
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#620 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tez bylam w biedrze po hippa i mam pytanko czy jak wprowadzam jedzonko to pierw marchewke pozniej ziemniak a dopiero po tym lacze ziemniak z marchewką ? Edytowane przez becik_4 Czas edycji: 2013-10-11 o 18:36 |
||
|
|
|
#621 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I za wagę!Ja też muszę się ujędrnić, ale ciężko mi się zabrać za siebie mimo, że nie mogę na siebie patrzeć... ![]() W załączniku helołinowy Kubuś ![]() Cytat:
Kuba też się nie interesuje swoimi syrkami. Rączki są znacznie bardziej interesujące ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---- Byliśmy z Kubą na spacerze łącznie z 5-6 godzin. Nogi mi w du.pę wchodzą Ale kupiłam sobie butki ![]() Justi- Kuba też nauczył się przełączać stopami melodyjki w karuzeli... W załączniku foto Kubusia w stroju dyni z iście helołinowym wyrazem twarzy , ale zdjęcie jest)
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-10-23 o 11:28 |
|||||
|
|
|
#622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc byłam przekonana, że dzieci po wprowadzeniu mają większe problemy brzuszkowe, a tutaj poprawa No póki co wrażenia na nim nie zrobiła, woli robala z Lamaze...ale ciągle jej daje szansę ![]() Co do artykułu dot. glutenu też mnie przekonuje, tylko też nie wiem czy będę karmiła dłużej niż 6 mies, więc od jutra chcę zacząć wprowadzać. Trochę się boję, bo nie wiem jakie mogą być objawy jak coś będzie nie tak...a nie chcę przegapić.
|
|
#624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale śliczny jest Kubuś
|
||
|
|
|
#625 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-30...572390244.html Najbardziej opłaca się kurierem przy 2szt bo po 7zł wtedy. Zamawiać? ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na pw lub na fb podaj nr konta i adres i robie przelew odrazuWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To kupuje to na wtorek powinny być ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Kupione
|
|
|
|
|
#628 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja mam zamiar od razu po marchwii podać marchew + ziemniak Cytat:
![]() My po basenie, matka wariatka przesadziła i trzymała dziecko za długo pod wodą i mi się rozpłakał na moment Zapisaliśmy się na kontynuację
|
||||||
|
|
|
#629 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja wprowadziłam najpierw marchew, potem jabłuszko, marchew+jabłko, i wtedy marchew+ziemniak, oddzielnie ziemniaczka nie wprowadzałam- młody zaakceptował to, więc potem był ziemniak+dynia
|
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo cała zabawa jest w gryzieniu jak dziąsła swędzą![]() laski na baby's secret są nosidła tanie i te kubki doidy oraz śmieszne smoczki ej co w tych kubkach jest takiego extra? http://www.babyssecret.pl/today/amazonas-nosid.html http://www.babyssecret.pl/today/doidy-cup.html http://www.babyssecret.pl/today/billy-bob.html młody usypia juz godzinę złapał tasiemca na jedzenie i cycki już puste to wciągnąl butlę mm, ale dalej marudzi a jeść już nie chce:/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

nie ma sensu ich brać do buzi:P:P

czasem czuję jakbym miała ślad w środku brzucha po tym przecięciu (to pewnie złudzenie, bo wszystko jest ok).
kupiłam 4
pooglądałam też na all i zazdroszczę Cloche tych smaków 

u nas za oknem chyba ze 20 stopni, piekna polska zlota jesien...i niech trwa! liscie zrobily się cudne i licze na jakas fajna sesje

za wagę!

Ale kupiłam sobie butki
07.07.2012