Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-11, 19:44   #3451
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Hej laseczki.u nas rozwarcie na 5cm.krecimy sie na piłce,skurczoq praktycznie nie ma
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 19:46   #3452
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Może któraś będzie zainteresowana: http://okazik.pl/deal/55-z%C5%82-zam...C5%BCym-opak-1

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 19:48   #3453
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ja dostalam wczoraj od gina tabsy niby z wieksza iloscia hormonow (ponoc czesto jak ktos sie zle czuje po tabsach z mala iloscia hormonow to po tych z wieksza czuje sie nieco lepiej ) i z tabsami placebo na 7 dni przerwy co by brac codziennie i inie zapominac nazywaja sie vibin. i szczerze wam powiem ze mimo zapewnien gina ze beda skuteczne cholernie sie boje i chyba jak bede brak jakikolwiek lek to bede uciekac przed D no i teraz tylko czekac na okres ci zaczac brac na usg wyszlo, ze jajeczko juz ready steady a co do przytulanek to prawda, ze w pologu da rade

dzis rowne 6 tyg od porodu
Ladan, kochana, nie rozumiem Twego strachu przed tabsami Będzie dobrze U Ciebie doszły wtedy leki, które osłabiły ich działanie, co jest zjawiskiem spotykanym i dlatego jest Julka . Dziwię się trochę, że nie upewniłaś się u lekarza, czy te leki na kontuzję nie będą oddziaływały na anty Ja zawsze takie rzeczy sprawdzam. Ba! Nawet jak chciałam brać tabletki przyspieszające odchudzanie to sprawdziłam, czy przy nich ciąży sobie nie zafunduję

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Wczoraj jadłam ser twarogowy i dzisiaj widzę na nózkach Tusi i na brzuszku kropki.Czy to może być uczulenie?Bo nie wiem czy mam teraz nie jeść tego twarogu czy spróbować jeszcze czy to uczuliło?
I jak to było?Że jeść nowy produkt przez 3 dni czy zjeśc i odczekać 3 dni i sprawdzać czy uczuliło?
Mi położna mówiła, że alergia na jedzenie objawia się rybią łuską na buzi. Nie pomogę z krosteczkami.

A z wprowadzaniem nowego produktu to jest tak, że np. w poniedziałek o 12 jesz banana, czekasz poniedziałek, wtorek i w środę - jak nic się nie dzieje - po południu jesz kolejną nową rzecz

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Odpłynęlam na 1,5 h... Ena spała, Eda miał bajkę, a ja się położyłam dosłownie na minutkę
Słodko mówisz na dwoje dziatki

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
A no i muszę się pochwalić naszym pierwszym uchwyconym na zdjęciu uśmieszkiem
Fajny kawaler
Będzie łamał damskie serca tym uśmieszkiem

Cytat:
horror "mama".
Podobał Ci się?
Nie był taki najgorszy. Z całego filmu wspominam najbardziej to, jak mi szkoda było dziewczynki, której stłukły się okulary i nic nie widziała

Cytat:
Ale mam trochę wyrzuty sumienia, że dzieci same zostawiłam
My wyskoczyliśmy z TŻ do Lidla na pół godziny. Julek został z teściami. Bardzo za nim tęskniłam

Teacherka, słodziutki kącik

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 19:56   #3454
butterfly20
Zakorzenienie

Przyszła mi paczka z Apteki Gemini, w tym maść Contractubex także będę smarować. Cepan strasznie śmierdzi i mam złe wspomnienia z nim związane, bo smarowałam nim bliznę na buzi po ugryzieniu psa:/

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
Hej laseczki.u nas rozwarcie na 5cm.krecimy sie na piłce,skurczoq praktycznie nie ma
Kciukam za szybkie rozwiązanie.

w ogóle nie mogę się doczekać aż się wszystkie rozpakujecie i już wszystkie dzieciaczki będzie można podziwiać w k

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Teacherka naprawdę super Ci to wyszło!!Zdolna jesteś

Madziuchna ale w sensie,że po tych trzech dniach znowu mogę to zjeśćź czy wprowadzam kolejny, zupełnie nowy produkt?

Zakończenie mi się nie podobało,a cała reszta ok-dobrze,że oglądałyśmy w dzień, bo w nocy to brrrr.Ja uwielbiam horrory,ale boję się je oglądać
A na samym początku ryczałam jak one były takie malutkie i zostały tam same-wiadomo,syndrom mamusi mi się włączył

Jeszcze mamy w planach obejrzenie jakiegoś horroru na S... z Ethanem Hawkiem

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 20:00   #3455
Madziuchna27
Zakorzenienie

Powinnam siebie . Śniadanie późne, w dzień tylko wafle ryżowe, a obiad dopiero teraz. Trzeba jeść, żeby mleczko było

Ale dziś zabiegany był dzień. Zanim się ogarnęliśmy, nakarmiliśmy i przewinęliśmy, to z domku wyszliśmy o 14. Byliśmy w MOPR i - uwaga - udało mi się złożyć wniosek o becikowe Wszystko w dokumentach grało i nie trzeba było tracić czasu. Przytoczę słowa urzędniczki, kiedy dałam jej plik dokumentów: " Ale jaja! Wszystko pani ma!" A potem pojechaliśmy na spacer do parku

Może przydatne info: w Lidlu widziałam dziś nowość: mleko bez laktozy 1,5 % tłuszczu (cena: niecałe 4 zł za kartonik). Nadaje się to przy KP?

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Madziuchna ale w sensie,że po tych trzech dniach znowu mogę to zjeśćź czy wprowadzam kolejny, zupełnie nowy produkt?

Zakończenie mi się nie podobało,a cała reszta ok-dobrze,że oglądałyśmy w dzień, bo w nocy to brrrr.Ja uwielbiam horrory,ale boję się je oglądać
A na samym początku ryczałam jak one były takie malutkie i zostały tam same-wiadomo,syndrom mamusi mi się włączył

Jeszcze mamy w planach obejrzenie jakiegoś horroru na S... z Ethanem Hawkiem
Po trzech dniach możesz znowu zjeść np. banana i wprowadzać nowy produkt

A "Sinister" polecam Zaje... horror Dawno się tak nie bałam

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-10-11 o 20:01
Stary 2013-10-11, 20:03   #3456
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Powinnam siebie . Śniadanie późne, w dzień tylko wafle ryżowe, a obiad dopiero teraz. Trzeba jeść, żeby mleczko było

Ale dziś zabiegany był dzień. Zanim się ogarnęliśmy, nakarmiliśmy i przewinęliśmy, to z domku wyszliśmy o 14. Byliśmy w MOPR i - uwaga - udało mi się złożyć wniosek o becikowe Wszystko w dokumentach grało i nie trzeba było tracić czasu. Przytoczę słowa urzędniczki, kiedy dałam jej plik dokumentów: " Ale jaja! Wszystko pani ma!" A potem pojechaliśmy na spacer do parku

Może przydatne info: w Lidlu widziałam dziś nowość: mleko bez laktozy 1,5 % tłuszczu (cena: niecałe 4 zł za kartonik). Nadaje się to przy KP?

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Ja też niestety często tak mam,że tak byle jak jem:/

Ja też mam zamiar zabrać wszystkie dokumenty, o których mi wiadomo. I mam nadzieję,że się uda, a jak nie to najwyżej wybiorę się jeszcze raz.

No właśnie, Sinister

A o takim mleku to nie słyszałam,kupiłaś?Czy pijesz już odważnie normalne?Ja nie mogę żyć bez mleka

Stary 2013-10-11, 20:04   #3457
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
i co teraz? podadzą oxy ?
już niedługo w każdym razie

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 20:05   #3458
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Grunt, że jest progress! Kciuki cały czas trzymam mocno!

Już myślałam, że uporałam się z ciuszkami dla dziecia a TZ wczoraj przyniósł prezent z pracy od naszych chlebodawców - wielką torbę z ubrankami. Większość na 6 miesięcy wzwyż, ale nastawiłam dziś wszystko już, żeby sobie spokojnie czekały z resztą. Prasowaniem jednak zajmę się w przyszłości. Dodatkowo dwie pralki naszych ciuszków i tak się nazbierało. A do pralni musze latać kilka budynków dalej bo to dziwny kraj jest i nie mątują pralek w mieszkaniach.
No ale nie narzekam w końcu to prezent poza tym ubranka są przesłodkie No i dodatkowa aktywność, a nuż coś przyśpieszy

Także pranie się pierze, a ja nastawiam wodę na kawkę i wracam do czytania przygód Jane Eyre - muszę przyznać, że mnie wciągnęła ta książka, chociaż raczej rzadko takie czytuje..
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 20:05   #3459
butterfly20
Zakorzenienie

http://fanlidla.pl/gazetka/2013.08.0...ko,bez,laktozy oooo

Stary 2013-10-11, 20:06   #3460
agravka
Wtajemniczenie

Papuga, super uśmiech,zakochałam sie
Teacherka,cuuudne, ja też chcę takie!!!
Byłam na ktg, zapisały się 4 skurcze na 80-90%czekam na badanie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 20:06   #3461
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też niestety często tak mam,że tak byle jak jem:/

Ja też mam zamiar zabrać wszystkie dokumenty, o których mi wiadomo. I mam nadzieję,że się uda, a jak nie to najwyżej wybiorę się jeszcze raz.

No właśnie, Sinister

A o takim mleku to nie słyszałam,kupiłaś?Czy pijesz już odważnie normalne?Ja nie mogę żyć bez mleka
Nie, nie kupiłam. Jeszcze normalnego nie piję, ale to już ostatni z nabiału produkt, który mam wprowadzić. Jeszcze z tym zwlekam

Stary 2013-10-11, 20:07   #3462
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

sinister również polecam

Stary 2013-10-11, 20:08   #3463
butterfly20
Zakorzenienie

A ja dostałam kolejne torby z ciuchami od tej bogatej koleżanki, znowu same Zary,H&My itp-śliczne Szkoda,że do rozm. 68.ciekawe jak będzie z wynoszeniem tego, jak mam mnóstwo w rozm. 62, w które nawet Tuśki nie ubieram bo pływa.Aaaaa no i głównie róż

I dostaliśmy taki jakby kojec-dół z pianki,boki dmuchane i to wszystko wkłada się w taki materiał-fajne Też różowy

Stary 2013-10-11, 20:09   #3464
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A to my mamy syrop

A jak to wszystko podajesz? Ja musze w butelce z mlekiem (wystarcza 30 ml) bo zwraca mi.
Dopiero teraz odpisuje, bo normalnie nie mam kiedy nawet usiąść, a jeszcze tyle do roboty.
I nie nadrabiam, wybaczcie.

Pół tabletki kwasu foliowego i witaminy rozdrabiam na proszek. I mieszam to, "rozpuszczam" (w sumie to wszystko się nie rozpuści, ale) na małej łyżeczce w mleku. Filip chętnie to je.

Żelazo ta samo, rozpuszczam na dużej łyżce w mleku. Ale tego już chętnie nie je
A jaki jest w smaku syrop który Ty podajesz?

Do zobaczenia w niedziele wieczorem bądź już w poniedziałek. Jutro chrzciny więc mnie nie będzie. Teraz idę prasować. Buźki
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 20:10   #3465
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie kupiłam. Jeszcze normalnego nie piję, ale to już ostatni z nabiału produkt, który mam wprowadzić. Jeszcze z tym zwlekam

to zazdroszcze, bo ja mam wątpliwości co do tego twarożku i będę się bała nabiału:/

Moje dziecko uwielbia szum lasu z karuzelki Rainforest. Normalnie zasypia od razu jak to słyszy, te wszystkie melodyjki jej nie usypiają

Stary 2013-10-11, 20:12   #3466
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

chyba czas rodzić

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
A ja dostałam kolejne torby z ciuchami od tej bogatej koleżanki, znowu same Zary,H&My itp-śliczne Szkoda,że do rozm. 68.ciekawe jak będzie z wynoszeniem tego, jak mam mnóstwo w rozm. 62, w które nawet Tuśki nie ubieram bo pływa.Aaaaa no i głównie róż

I dostaliśmy taki jakby kojec-dół z pianki,boki dmuchane i to wszystko wkłada się w taki materiał-fajne Też różowy
super, pokaż
podrośnie to będzie miała jak znalazł

Stary 2013-10-11, 20:17   #3467
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
chyba czas rodzić

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

super, pokaż
podrośnie to będzie miała jak znalazł

Ale tych ubranek jest w cholerkę i trochę

są zarąbiaszcze rampersy z Zary,ale to takie na lato to teraz nie wynosi. I pięęęęękne dżinsy,chyba z 6 par
Może jutro obfocę najładniejsze rzeczy

Stary 2013-10-11, 20:26   #3468
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Zdrowka
Dzieciaczki pazdziernikowe wychodzic z brzuchow!
ooooooo TAK !!!!

Cytat:
PADNĘ!
Ta durna od laktatora nie dość, że wystawiła mi negatywa, to jeszcze napisała, że to Z MOJEJ WINY, bo nie doczytałam opisu aukcji!! Nosz k.wa, w opisie ANI słowa nie było o tym, że nie działa na baterie!!
Napisałam już do allegro, co za durna baba! Napisała, że chcę od niej wyłudzić pieniądze Ludzie są bezczelni!!
daj spokój, ludzie to mają tupet...

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku

o błagam, zróbmy ten tytuł
ale byłby HIT

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Moj Robaczek spal z babcia do 2 na rekach a babcia w ubraniu na lozku...dlaczego go nieodlozyla do lozka? Niewiem. O 12 bylam u niej bo sie przebudzilam powiedziala ze przyniesie go jak sie obudzi bo szkoda gdyby sie obudzil. Ok. TZ sie obrazil przez to. Ale sam go nieumial uspokoic.
Dzis po cycu o 7 jeczal az do teraz dostal mm i spi.. cos mu to moje mleko niesluzy.
Karolson, głowa do góry, dzieci wyczuwają stres, a babcie to chyba są o wiele spokojniejsze...

Cytat:
mogę pomęczyć bułę?? mogę? mogę?
kawałek czopu z krwią odszedł
ja dzisiaj tez byłam meczybułą- napisałam Wam mega posta w południe i widzę że go wcale nie zapisało buuuuuuuu

Cytat:
Różne rzeczy się zdarzają
Już pisałam, że mi tydzień temu położna mówiła, żeby się wstrzymać (2 tyg po porodzie, płaczącą przez szwy ) na razie
Serio kobiety w połogu uprawiają seks

-
o mamo....

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ja dostalam wczoraj od gina tabsy niby z wieksza iloscia hormonow (ponoc czesto jak ktos sie zle czuje po tabsach z mala iloscia hormonow to po tych z wieksza czuje sie nieco lepiej ) i z tabsami placebo na 7 dni przerwy co by brac codziennie i inie zapominac nazywaja sie vibin. i szczerze wam powiem ze mimo zapewnien gina ze beda skuteczne cholernie sie boje i chyba jak bede brak jakikolwiek lek to bede uciekac przed D no i teraz tylko czekac na okres ci zaczac brac na usg wyszlo, ze jajeczko juz ready steady a co do przytulanek to prawda, ze w pologu da rade

dzis rowne 6 tyg od porodu
ja też się strasznie stresowałam jak tabsy brałam... apóźniej 5 lat bez zabezpieczenia

Cytat:
jadę jadę dzwoniłam do położnej powiedziała, żeby być już pod kontrolą jak wody lecą trzymajcie kciuki
Cytat:
Asia trzymam kciuki

w nocy miałam chyba tylko 2 godziny snu, tak mnie głowa napitalała ze prawie po ścianach chodziłam i 4 razy musiałam na 2, koszmar... nie chciałam od razu Apapu brać i się tak do 2- giej męczyłam, aż w końcu tż mi przyniósł... obecnie odespałam...

tak w ogóle to ja oszaleję, bo mam chyba potówki, wstaję spocona straszliwie i nie zależnie czy śpię pod kocem czy pod kołdrą, mam brzuch w takich malutkich swędzących krostkach.... a i w pachwinach mi się robią odparzenia Kupiłam sobie specjalny balsam bezzapachowy dla atopików co by nawilżyć skórę bo jest tak naciągnięta że szok i Sudocrem poszedł w ruch...

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2013-10-11 o 20:29
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 20:37   #3469
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
są kciuki

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 20:46   #3470
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Hej, ja tylko o sobie. My niestety nadal w szpitalu od porodu. Malemu wykryli zakażenie. To poważna sprawa, na szczęście leki działają. Ciagle mam nadzieje na brak następstw w przyszłości. Marze, żeby być w domu. Duzo juz wyryczalam, ale teraz walczę o kp. Nie sądziłam ze to takie trudne. Pozdrowienia
będzie dobrze mocne zebyscie szybciutko wyszli i żeby zakażenie odpuściło

Cytat:
Urodzisz urodzisz
Asiu mocne kciuki!! aż się troszkę zdenerwowałam jak przeczytałam Twoje posty :P powodzenia i

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Motylku, gratulacje dla Tusi! Przerąbane z tm okulistą, długie terminy, ale tak niestety często bywa, nawet prywatnie. Do mojego gina już tydzień temu na koniec listopada były dopiero terminy dla zaczynających/nieumawiających się regularnie...

Jejuuuu, Wasze dzieci juz sa niemowlakami, uśmiechają się, a moja dalej w brzuszku sobie siedzi... Zuuuuuuuuuuuziuuuuuuu wychodź juz. moja mama też się nie moze doczekać, wysyła mi smsy typu "Zuziu Promyczku Kochany, czekamy na Ciebie"
heh moja mama to dzisiaj przyszła z pracy i mówi Lenka nie chce jeszcze wyjść?? już wszyscy czekaja i się nie mogą doczekać

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Próbuję załączyć pliki.... Próba nr 1

Oto ochraniacz zwykły z Ikei, który ozdobilam dla Zuzki czarnymi, bialymi i czerwonymi obrazzkami z filcu. Do tego zamontowałam metki w podobnych kolorach Mocnoooo niedoskonałe "dzieło", ale może Zuza się nie pozna.

A na jedną fotkę się wkradła i ona.

A no i jako bonus literki, które czekają na przyklejenie na ścianę.

Uploaded with ImageShack.com

proszę Cię to jest świetne!! ja myślałam że taki ochraniacz kupiłaś dopóki nie doczytałam że sama zdobiłas naprawdę ekstra!!
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 20:51   #3471
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Coś się ruszyło bo jakiś zastój był.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Dopiero teraz odpisuje, bo normalnie nie mam kiedy nawet usiąść, a jeszcze tyle do roboty.
I nie nadrabiam, wybaczcie.

Pół tabletki kwasu foliowego i witaminy rozdrabiam na proszek. I mieszam to, "rozpuszczam" (w sumie to wszystko się nie rozpuści, ale) na małej łyżeczce w mleku. Filip chętnie to je.

Żelazo ta samo, rozpuszczam na dużej łyżce w mleku. Ale tego już chętnie nie je
A jaki jest w smaku syrop który Ty podajesz?

Do zobaczenia w niedziele wieczorem bądź już w poniedziałek. Jutro chrzciny więc mnie nie będzie. Teraz idę prasować. Buźki
Mój w szpitalu acidofil ładnie pił, teraz się wypiął i nie dam rady na łyżeczce nic podać. Myślałam jeszcze strzykawką do buźki ale jak mi zwróci? Syrop mamy Ferrum lek - jest taki ciemny brązowy.
Podskoczyła wam chociaż trochę hemoglobina?

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

teacherko piękny ochraniacz
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 20:52   #3472
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

brawo za MOPR

oo i zapisałam sobie do obejrzenia polecane filmy przez Ciebie i Motylka - zapowiadają się naprawdę fajnie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Już myślałam, że uporałam się z ciuszkami dla dziecia a TZ wczoraj przyniósł prezent z pracy od naszych chlebodawców - wielką torbę z ubrankami. Większość na 6 miesięcy wzwyż, ale nastawiłam dziś wszystko już, żeby sobie spokojnie czekały z resztą. Prasowaniem jednak zajmę się w przyszłości. Dodatkowo dwie pralki naszych ciuszków i tak się nazbierało. A do pralni musze latać kilka budynków dalej bo to dziwny kraj jest i nie mątują pralek w mieszkaniach.
No ale nie narzekam w końcu to prezent poza tym ubranka są przesłodkie No i dodatkowa aktywność, a nuż coś przyśpieszy

Także pranie się pierze, a ja nastawiam wodę na kawkę i wracam do czytania przygód Jane Eyre - muszę przyznać, że mnie wciągnęła ta książka, chociaż raczej rzadko takie czytuje..
ale super prezenty

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

Cytat:

kolejna z super prezentami

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

w nocy miałam chyba tylko 2 godziny snu, tak mnie głowa napitalała ze prawie po ścianach chodziłam i 4 razy musiałam na 2, koszmar... nie chciałam od razu Apapu brać i się tak do 2- giej męczyłam, aż w końcu tż mi przyniósł... obecnie odespałam...

tak w ogóle to ja oszaleję, bo mam chyba potówki, wstaję spocona straszliwie i nie zależnie czy śpię pod kocem czy pod kołdrą, mam brzuch w takich malutkich swędzących krostkach.... a i w pachwinach mi się robią odparzenia Kupiłam sobie specjalny balsam bezzapachowy dla atopików co by nawilżyć skórę bo jest tak naciągnięta że szok i Sudocrem poszedł w ruch...

rzeczywiście wymęczyło Cie dziś w nocy

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 20:55   #3473
angelikada
Wtajemniczenie

miałam dzisiaj sen... śniło mi się że urodziłam, zamiast córci to synka i że w dzień porodu byliśmy już w domu... heh ogólnie noc ciężka zasnęłam może dopiero o 3 a tak budziłam się co chwila sprawdzałam znowu czy mi przypadkiem wody nie odchodzą, plecy mnie w nocy bolą i biodro i jak się przekręcam to nawet mi szczyka że za każdym razem mysle ze to wody mi odchodzą stres ciężarówki jest masakryczny :P
Stary 2013-10-11, 20:57   #3474
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
miałam dzisiaj sen... śniło mi się że urodziłam, zamiast córci to synka i że w dzień porodu byliśmy już w domu... heh ogólnie noc ciężka zasnęłam może dopiero o 3 a tak budziłam się co chwila sprawdzałam znowu czy mi przypadkiem wody nie odchodzą, plecy mnie w nocy bolą i biodro i jak się przekręcam to nawet mi szczyka że za każdym razem mysle ze to wody mi odchodzą stres ciężarówki jest masakryczny :P
haha ostatnio miałam podobnie: śniło mi się że zamiast Jasia urodziłam Olę i córka była tak zdolna że tydzień po porodzie jadła już zupki łyżeczką

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:00   #3475
teacherka
Zakorzenienie

Dobrze, że nie zrobiłam zbliżenia, bo zobaczyłybyście jakie to krzywe i niedoskonałe

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
haha ostatnio miałam podobnie: śniło mi się że zamiast Jasia urodziłam Olę i córka była tak zdolna że tydzień po porodzie jadła już zupki łyżeczką
hyhyhy moja we śnie kiedyś umiala od razu mówić i mówiła, że chce mleczka z cycusia

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Ja też ciągle mam wrażenie, że mi się sączą wody, tak okropnie sie pocę, zwłaszcza tam w ciągu dnia...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:01   #3476
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

hehe :P no to raczej chyba urodze córcie tak jak mi gin mówi a Ty syncia :P
Stary 2013-10-11, 21:01   #3477
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
ooooooo TAK !!!!

daj spokój, ludzie to mają tupet...

ale byłby HIT

Karolson, głowa do góry, dzieci wyczuwają stres, a babcie to chyba są o wiele spokojniejsze...

ja dzisiaj tez byłam meczybułą- napisałam Wam mega posta w południe i widzę że go wcale nie zapisało buuuuuuuu

o mamo....

ja też się strasznie stresowałam jak tabsy brałam... apóźniej 5 lat bez zabezpieczenia

Asia trzymam kciuki

bidulo, wymęczyłaś sie
miałam podobny incydent z tymi krostkami i tez myslalam ze to potówki a w sumie do tej pory nie jestem przekonana w każdym razie swedzialo i smarowałam pudrem w kremie z mentolem i przyniosił mi ulge

Stary 2013-10-11, 21:03   #3478
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobrze, że nie zrobiłam zbliżenia, bo zobaczyłybyście jakie to krzywe i niedoskonałe

hyhyhy moja we śnie kiedyś umiala od razu mówić i mówiła, że chce mleczka z cycusia

Ja też ciągle mam wrażenie, że mi się sączą wody, tak okropnie sie pocę, zwłaszcza tam w ciągu dnia...

nooo w dzień to też często sprawdzam czy aby wody mi się nie sączą i mam na tym punkcie schize no ale nic na to nie poradzimy że się martwimy...
Stary 2013-10-11, 21:03   #3479
matallewar
Zakorzenienie

Haha, mi tez w koncowce ciazy snilo sie, ze urodzilam synka
Takze to chyba normalne.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:14   #3480
nena_milka
Wtajemniczenie

LOGOASIA kciuki!!!! Kurde ale wypas na strzał 5 cm. Ludzie na to godzinami czekają

Miałam mały kryzys wczoraj. Młoda była głodna. Cycki puste, ryk na całego. Dokarmili ja i dala trochę pospać. Dzisiaj rano to samo. A w południe nagle jak poszło to po samą podłogę także git, jak mnie jeszcze tylko suty przestaną naparzać to będzie pięknie

Co do porodów to czuć zblizajacy się weekend myślę że po następnym weekendzie będziemy w odchowalni a bynajmniej wszystkim tego życzę

Chciałabym wam wrzucić zdjęcie do klubu ale nie chce mi się przez tel chyba ze któraś poda tel na priv to wyślę mmsem. A jak nie to w niedzielę wam wyślę

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości