|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Lilith - czytałam ostatnio na fb o babce ktora wystepujac pod kilkoma nazwiskami sprzedaje dzieciece rzeczy naciagajac ludzi na kase a po przelewie znika. Tam sie chyba zbierała grupa przeciwko niej. Zaraz sprobuje to odnalesc !!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2552 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Chciałabym kupić przyjaciółce jakiś drobiazg na urodziny..macie jakieś pomysły? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo dobry pomysł, ale SPA otwierają u nas gdzieś dopiero w przyszłym miesiącu. Niech Cię TŻ wymasuje...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zakorzenienie
|
o jeżu masaż, ja też bym chciała taki bon, szkoda że nie mam urodzin jakoś blisko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zakorzenienie
|
ależ dajecie! trzeba być na bierząco i nie odchodzić od kompa chyba
![]() ja piekę ciasteczka dyniowe z czekoladą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie coraz powazniej.Na zakupach dwa razy zlapaly mnie skurcze. Od rana pobolewa podbrzusze, brzuch sie stawia, czuje rozpieranie od srodka.Moze to tylko macica cwiczy ale czasem zaboli juz kontretnie. Ciekawa jestem, czy mi to minie czy bedzie ze dwa tygodnie trzymac. Najgorsze, ze promienieje na krzyz, ciezko mi oddychac. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-11 o 18:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Zakorzenienie
|
o udało mi się załączyć fotki spacerówki
![]() proszę bardzo :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby tak po plecach mnie pogłaskał dłużej niż 10 minut, to chyba bym wsiąkła w łóżko z tej przyjemności, tak mnie wszystko napitala. normalnie z krzyża mnie zdjęli... szkoda że się nie mogę przemienić w ten jego telefon ![]() Nasturcja a jaki model pralki macie? ile mniej więcej ma lat?
![]() |
#2561 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
No i zapomniałam. Lineczka wózek super, podobny wizualnie do mojego
![]() A to że ciężki to wydaje mi się na plus, mój też do kategorii piorkowej z tego co pamiętam nie należy (całe szczeście że ja w bloku nie mieszkam i nie musze się tym przejmować) Babku, piękną pare tworzycie z tż ![]() przystojniaczki z Was ![]()
#2563 | |
Zakorzenienie
|
Dziekuje :P
Cytat:
Tez nie mieszkam w bloku wiec nawet jakby i 25kg wazyl to bym miala to w nosie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
Lineczka, pokaże z linka bo w domu jeszcze go nie mam
![]() http://baby-merc-prams.com/products/q7-pram kolor brown+beige denim, chociaż wolałabym checkered pattern, czyli te pierwsze zdjęcia co sa na stronie ![]()
#2565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzisiaj ruch na zakopiance, jakaś masakra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i zdaje mi się że mimo wagi oba dają się prowadzić lekko i przyjemnie ![]()
![]() |
#2567 | |
Zakorzenienie
|
ktosiula brzuszek super, i jak patrze na niego to moj nie wydaje sie byc wcale nisko, a duzo osob mi tak mowi,
bylam u dentysty i pani sie pyta na kiedy mam termin, mowie ze na na grudzien a ona: na pewno? ![]() ![]() babku bardzo ładnie, sorento, nemosek, maomami dziekuje, Trele super, ze mimo wszystko jest ok, Cytat:
De wspolczuje, moze przejdzie, Dzastin08 super,
![]() |
#2568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie caly czas od powrotu ze szpitala pobolewa podbrzusze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie do tych które już rodziły...
Czy rzeczywiście po porodzie wstrzymywałyście się z przytulankami te 6 tygodni ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Wtajemniczenie
|
Korzystając z okazji że Liwka poszła spać, opisze poród.
Jak wiecie 29.09 trafiłam do szpitala z okazji wysokiego ciśnienia. Położyli mnie na patologii ciąży. Ciśnienie w dniu przyjęcia 160/100, podpieli sprzęt do KTG na którym wyszły 50% regularne skurcze. Podali leki wyciszające skurcze i na obniżenie ciśnienia. I do tego dieta małosolna ![]() Leżałam na sali z dwoma diewczynami, jedna już przeterminowana w 40 tyg. czekała na jakąkolwiek akcje, a tu cisza. Miałam z kim plotkować ![]() Ciągłe badania,a to krew, mocz, ciśnienie sprawdzane 4 razy dziennie, 2 razy dziennie KTG, gdzie były skurcze nieregularne, albo w ogóle ich nie było, i tak leżałam do środy, ciśnienie nie spadało ale ja ogólnie dobrze się czułam. W którymś badaniu wyszło że mam białko w moczu. W środę mojej współlokatorce zaaplikowano jakiś żel, na akcję porodową, coś zeby szyjka się skróciła i poszło rozwarcie. Podziałało na nia i się zaczęło. Siedziałam z nia i ja wspierałam, mówiłam kiedy będą skurcze jak ją do KTG podpieli, gadałam zeby odwrócić uwagę od skurczy zanim mąż przyjedzie. Męczyła się dziewczyna okropnie( zaczeło do mnie docierać ze i jak tak niedługo mogę skończyć) (((Lekarze nic mi nie mówili ze bedę mieć cc, przez to ciśnienie))) jak przyjechał jej mąż to wyszłam z sali zeby zrobic im prywatność, gdyż musieli czekać na 5 cm rozwarcia żeby przejść na porodówkę, jak wróciłam do pokoju to już ich nie było. Historia właściwa. 3.10.2013 Ciśnienie mi nie spadało, całą środę, noc i czwartek rano ćiśnienie 150/95 albo 160/100 pomimo tabletek. rano położna przyszła zmierzyc ćiśnienie, za wysokie, podała tabletki, dalej za wysokie> podano mi w końcu jakaś tabletkę pod język i ciśnienie spadło. Zaraz po tym był obchód. Weszła lekarka pyta się jak sie czuję z tym ciśnieniem i czy boli mnie głowa> Ja mówię że głowa nie ale mam mroczki przed oczami i kołatanie serca. A ona do mnie że w takim razie dziś rozwiązujemy ciążę ![]() ![]() Ja telefon do męża żeby przyjeżdżał, bo za jakaś godzinę będziemy rodzicami ![]() Mnie kazano się spakowac i poszłam na inny oddział gdzie mnie szykowano do zabiegu. Miła pani kazała położyć się na kozetce, pogladała czy jestem ogolona, ale byłam więc miała to z głowy i uczyniła to co musiała czyli HEGAR ![]() Natępnie polazłam z nią do jakiejś sali, gdzie położyli mnie na jakimś łóżku, podpisałam papiery ze się zgadzam, podpieli cewnik, myślałąm że będzie boleć ale było tylko nieprzyjemnie przez 2 sek, a potem ok( potem dziękowałam za cewnik, wygodniej i nic nie czujesz po cc), następnie wyszłyśmy na korytarz i poszłyśmy w stronę bloku operacyjnego, mąż już czekał wiec zamieniłam z nim kilka słów i poczłapałam na blok operacyjny. Tam kazano mi wejść na stół i położyć się na boku, zgiąć nogi( zrobić rogala) pomogli mi utrzymać pozycję żeby anestezjolog mógł się wbić ze znieczuleniem, takie dziwne uczucie wkucia i zaraz zaczęłam drętwieć, obrócono mnie na plecy zeby znieczulenie ładnie się rozeszło i czekałam. Założono mi tą płachtę żebym nic nie widziała i się zaczeło. Czułam tylko smyranie zaraz pod biustem, tak jakby pędzlem jeździli. Patrze na zegarek i myśle sobie że jest 9.45 więc pewnie zejdzie im z 10 minut i będę mamą ![]() Pani co mnie cieła pyta sie mnie co miałam mieć, ja mówie że dziewczynkę, a ona do mnie no to ma Pani KOBIETKĘ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w międzyczasie zajmowali się mna i zaczęło mi się ciężko oddychać, myślałam ze zaraz przejdzie ale nie, zgłosiłam to anestezjologowi, to podnieśli mi głowę i się lepiej oddychało. I już byłam zaszyta, sprowadzili łóżko, przenieśli mnie i wyjechałam na korytarz , gdzie stał mój mąż i brat, pytam się czy ja widzieli. Oboje ją widzieli ![]() Mąż poszedł za mną do sali po cesarkach, a mnie wkońcu zaczeło schodzić znieczulenie. Bolało kure****. Ale coż. Musiało, wiedziałam że i tak Liwki nie zobaczę przez dobę, więc mąż poszedł zrobić jej zdjęcia ![]() Potem zostałam sama, mąż wrócił do domu a ja poszłam spać, noc była znośna, środki przestawały działać, dostawałam nowe. Liwię przywieźli mi następnego dnia, i dali do przytulenia,leżała ze mną ![]() ![]() Wtedy tez bodajże informowałam wszystkich i was tez że jestem mamą. ![]() ![]() I takim to sposobem zostałam mamą, i powiem wam że nie jechałam do szpitala z przeświadczeniem że na dniach będę mieć dzidziusia, tylko miałam na to dokładnie godzinę ![]() Załączam zdjęcie mojej Księżniczki ![]() Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-10-11 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem CI, że ja jestem zadowolona z tego wózka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Księżniczka śliczna my sprobowaliśmy po 5 tyg. (miałam jednodniową przerwę w krwawieniu. następnego dnia dostałam pierwszy okres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A powiedz mi jeszcze jak do operacji byłaś ubrana? W swojej koszuli czy bez? Rozumiem że bez bielizny? I fajnie z jednej strony że ci małą zabrali, u mnie chyba zostawiają dziecko jak się wyraźnie nie zażąda żeby zabrali, ja nie wiem jak się po tym szoku z tym wszystkim ogarnę, wolałabym chyba żeby miała na początku profesjonalną opiekę zanim ja dojdę do siebie ![]()
![]() |
#2576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
a masz taki model jak ja mam zamówiony?
![]() plisss, powiedz coś o użytkowaniu, jak go widzisz, tak na plusy i minusy ![]()
#2579 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pitolę, czy te pralki nie mogą mieć jakiegoś siteczka pod bębnem, przed odpływem, żeby się to nie zbierało tylko zostawało? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.