|
|||||||
| Notka |
|
| Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Moderator forum
|
Dot.: Fakty i mity na temat trądziku...
Cytat:
. A co do migreny tez mam, i to chyba od jedzenia poznego ale też nie zawsze. Moja znajoma miała czapkę którą specjalnie zakładała jak miała migrenę i powoli jej przechodziło :-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#392 |
|
Zadomowienie
|
Przyszlam zdac krotka relacje z kosmetykow eucerin. Zel na poczatku sciagnal mi twarz, ale na szczescie tylko raz. Bardzo dobrze oczyszcza i faktycznie przy polaczeniu z tonikiem krosty troche szybciej znikaja. Sam tonik mnie nie wysuszyl ani nie podraznil, wiec oceniam go na + takze. Krem moglam uzywac tylko wieczorem (bo rano uzywam roznych masci od dermatologa i nie mam gdzie juz go wstawic) i niestety nie sprawdzil sie o tej porze u mnie, bo potrzebuje czegosc stricte nawilzajacego, a jak dla mnie ten krem za malo nawilza dlatego zostawie go na rano jak pokonczy mi sie czesc masci.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#393 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
bardzo mnie to cieszy i jestem ciekawa jak na moją skórę podziałają te kosmetyki
|
|
|
|
|
#394 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teras stosuję go na czoło i nos czyli taką moją strefę małe T ![]() Krem jest fajny, ale na dzień a żel fajnie zmywa mi cały makijaż
|
|
|
|
|
#397 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żel dobrze się pieni, wystarczy kropla na umycie twarzy Nie zadziałał aknegennie, nie wysuszył. Ładnie wygładza i oczyszcza skórę. Na razie jestem na + Krem... również polubiłam Lekki, szybko się wchłania, higieniczne opakowanie, brak kompozycji zapachowych, krótki skład Wygładza skórę![]() Tonik... stosowany po żelu i pod krem może spowodować lekkie podraznienie (szczypanie- może to wina jakis mikrouszkodzen na mojej skorze). Postanowiłam więc stosować po mydle aleppo (wykanczam je w miedzyczasie), albo w ciągu dnia czasem, czy punktowo Nie jest źle- ładnie pachnie, nie klei się, wygładza i dezynfekuje. ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
Może to być np. przyustne zapalenie skóry, jakaś wysypka alergia, czy jakiś objaw problemów wewnętrznych. Z tym, ze lekarzem nie jestem więc ważne jest konsultować trądzik, czy innego typu zmiany na skórze u dobrego lekarza który nie zbagatelizuje problemu
Edytowane przez Agnieszka987 Czas edycji: 2013-10-11 o 19:15 |
||
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Posty same się nie nabiją
![]() Jak już tak lecą opinie to i ja się wypowiem. Żel mi się bardzo podoba. Dobrze się pieni, świetnie zmywa makijaż, super oczyszcza, nie podrażnia, nie ma w składzie alkoholu i bez problemu używam go do demakijażu oczu. Nie czuję ściągnięcia. Chętnie go jeszcze kupię. Tonik używam po umyciu żelem, lub jeśli w dzień nie mam makijażu to w trakcie dnia przemywam nim twarz. Zawsze po nim kładę krem. Wydaje mi się, że jest wszystko cacy. Nie podrażnia jakoś bardzo (chyba że wcześniej wyciskałam), doczyszcza twarz (choć po żelu nie ma dużo do doczyszcania) i tonizuje. Ja bym chętnie usunęła ze składu alkohol, ale też ważne jest że wody jest więcej niż alko. Na pewno jednak go nie kupię później, bo ma alkohol, a używam teraz do sprawdzenia. Krem to dziwna sprawa. Raz działa dobrze, raz świecę się jak nie powiem co. Za to zauważyłam, że na dzień trzeba go kłaść malutko. Jak na noc nałożę więcej to rano wyglądam jak wysmarowana maścią. Nie zauważyłam jakichś specjalnych efektów.
|
|
|
#400 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Odnośnie kosmetyków. Jestem zawsze obiektywna, mimo że dostałam kosmetyki nie będę wypowiadać się o nich w superlatywach. Na dzień dzisiejszy powiem, że są ok - ale nie mam zbyt dużego doświadczenia z innymi firmami aptecznymi, więc ciężko jest mi stwierdzić jak to ogólnie wygląda. Działają przyzwoicie, póki co plecy nie piszczą i nie proszą o nawilżenie,a zmiany są podsuszone. Z czystym sumieniem będę mogła wypowiedzieć się za jakiś czas, kosmetyki są często zdradliwe. |
|
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
A propos firm kosmetycznym. Dziś mi wikipedia "oznajmiła", że Vichy, LRP, Inneov, oraz poza apteczne The Body Shop, Maybelline, Lancome, HR, Garnier, Matrix i jeszcze mnóstwo innych to jest ten sam koncern - Loreal. Nie wiem właściwie jak do tego podchodzić, na czym polega taka "współpraca" ale zaciekawiło mnie to.
|
|
|
#402 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
edit - jest napisane Dystrybutor - Loreal. Edytowane przez AngelinaR Czas edycji: 2013-10-11 o 19:58 |
|
|
|
|
#404 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wstyd!a powiedz mi jeszcze tylko, czy one jakos nie bielą? w sensie, czy nie przeszkadzaja na skórze, nie gryza się z makijażem (używam tonującego kremu i troche sie boje, ze bedzie sie rolowalo ... ). a myslałam o tej Ziaji50.
|
|
#406 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Oba filtry współgrają z minerałami, Ziaja gorzej, ale nie jest aż tak tragicznie. |
|
|
|
|
#407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w takim razie w przyszłym tygodniu wstąpię do Hebe, zaopatrzę się w co trzeba i zacznę takowa ochronę. bo przeraziłam się jak przeczytałam jak szkodzi nie używanie filtrów ... dziekuję bardzo!
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#409 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#410 | ||
|
Zakorzenienie
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/L%E2%80%99Or%C3%A9al jest tego jeszcze więcej
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#411 |
|
Raczkowanie
|
A to wielkie zaskoczenie z Loreal.
|
|
|
|
#412 | ||
|
Moderator forum
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#416 |
|
Moderator forum
|
|
|
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#418 |
|
Moderator forum
|
|
|
|
|
#419 | |
|
Ekspert
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

. 

wstyd!