|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
zazwyczaj tak, ale dzisiaj spał 2razy po 30 min z czego raz ze mną i tż w łóżku, z mleczrnia w buzi oczywiście
|
#2762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
Cytat:
za kgA można wiedzieć ile miałaś zaraz po porodzie? A skok może się objawił w inny sposób, np. grzecznym dzieckiem miną tygodnie i Tomuś wróci do swej postaci ![]() Dobranoc... |
||
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rece swoje ssa, moj palec lubi gryzc. tak sie slini ze cala bluzke ma co troche mokra wokol szyi |
|
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nieładnie mi życzysz Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#2765 |
|
Wtajemniczenie
|
Biedulki...oby wszystkie nasze dzieci wróciły do stanu normalności
![]() Tweed- co do wypluwania smoka- poczekaj az zacznie operowac rekami. Moja juz nie wypluwa. Ona go ciągle wyciąga a potem probuje druga strona wsadzicGusia- kciuki za zdrowko Marcelka! Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
En no widzisz, co z tego, ze mialas tyle na plusie, skoro po porodzie polowa spadla
![]() Cytat:
![]() Mały mi całkiem zesztywniał przy cycku i to tak że chciałąm spróbować odłożyć go do łóżeczka, nawet już nie czekałam z kąpaniem na tżta, ba, nawet małego nie przebrałam, a ten padł po kilku wypluciach smoka ciekawe ile tak pośpi oby chociaz z godzinkę, bo musze odsapnąć
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Tweed Ty też się dziś masz
![]() Mój dziś fajnie zasypiał-w łóżeczku ryk na całą parę ale był tak zmęczony, że ryczał z zamkniętymi oczami ![]() Jak go wzięłam na ręce to cisza i tylko co jakiś czas otwierał jedno oko kontrolując czy na pewno nadal go trzymam Jak go odkładałam to oczywiście ryk- i tak kilka razy. Śmiać mi się chciało-biedny mój zmęczony dzidziuś Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-11 o 21:01 |
|
|
|
#2768 |
|
Wtajemniczenie
|
Jem obiad dopiero. TZ zamiast rozmawiać z żona to je i gada przez tel z kumplem o jakiejś aplikacji grrrr.
Maja już śpi ![]() Potem pocytuje bo pisze z iPhona
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To teraz korzystaj z życia ![]() Ja mam już czysto w domu |
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też je własne piastki. I kocyk.
I uwielbia szarpać mnie za moją resztkę włosów na głowę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2771 | |
|
Rozeznanie
|
są specjalne płyny do prania,ale raczej nie będzie czasu by go wyprać,szybciej z niego wyrośnie
Jeśli nie zabrudzi kupką czy innymi rzygami,to raczej nie będzie potzreby prania,bo to tylko wierzchnie ubranie,zresztą już go używam jako śpiworek do wózka i świetnie się sprawuje,bo nie muszę nic extra zakładać,tylko pakuję Malucha i lecę na spacer a u nas już zimno, 9stopni dzisiaj brrrrrCytat:
Gusia mocne kciuki dla Was i dużo zdrówka! Nie pisałam o tym wcześniej,ale moje dziecko kicha od urodzenia. Kilka kichnięć na dzień. codziennie czyszczę mu nosek fridą i jak są kozy,to tylko białe. Lekarz stwierdził,że to jest Ok i kiedyś tam przejdzie. oprócz czyszczenia,nie ingeruję bardziej w nosek. Czy powinnam się martwić? |
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2773 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czasami tak, czasami nie... |
|
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Igorek też wkłada piąstki do buźki, ślini się, ale bez przesady. Chociaż ostatnio aż cieknie mu po brodzie...:P
I też się nie obraca, chociaż dzisiaj zrobił pół obrót z brzucha już barkami leżał na plecach (prawie) ale pupa jeszcze do leżenia na brzuchu. Śmiesznie to wyglądało![]() a ja zjadłam pizze, kilka chipsów, orzeszków solonych i piję Żywca niskoalkoholowego - pierwszy browar od roku! bo nie liczę radlera którego mój mąż mi przez przypadek kupił bo myślał że on niewiele % ma.. a dla mnie to nie smakuje jak piwo...więc co mi po %. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- kubusiowa: Gałganek też kicha od urodzenia, kilka razy dziennie serią po 2-3 razy gilów za dużo nie ma.. prawie w ogóle tak naprawdę. Gardło i nosek przy osłuchiwaniu i oglądaniu przez pediatrę czysto.
|
#2775 | ||
|
Zadomowienie
|
Gusia
oby Marcelek jak najszybciej z tego wyszedłCytat:
![]() Cytat:
![]() Co do slinienia-Gabi też tak ma,ale to normalne w tym wieku u dziecka ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43229725]U nas od dłuższego czasu jest cyrk z jedzeniem, wyginanie, prężenie i chodzenie po domu w celu nakarmienia, ale jadł - a teraz dodatkowo nie je... A kiedyś wsuwał i 120 na raz... Czasami tak, czasami nie...[/QUOTE] Spróbuj nakarmić kubeczkiem Medela lub łyżeczką miękka,może pomoże. Akurat u nas jest brak apetytu przez katar i Gabrysia mało je,długie przerwy ma w jedzeniu. Aczkolwiek jestem spokojna,bo dziś pediatra ważyła ją i przybrała 200gram w tydzień więc jest dobrze mimo zmniejszonego apetytu. Teraz ma już 6,100kg
|
|
#2776 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tylko nie szalej jak Neni Cytat:
chociaz nie wiem czy sie cieszyc bo nie wiadomo do kogo teraz pojdzie Pan Skok jak u Was juz ma wolne ![]() Cytat:
glownie dlatego ze Oli zwasze uleje sie troche na ramionka i raz zdarzyla sie mega kupa ktora powstrzymal dopiero spiworek
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusiu mój tez kilka razy dziennie kicha i w szpitalu mi mówili ze to normalne, nic niepokojącego
a jak kochnie to zawsze potem mówi ooooooool Twee wspolcUje, może to skok do Was wpadł? Jeżeli chodzi o wagę to te 11kg to był Tomek, wody, krew i woda bo ja byłam cała opuchnięta.. Ale niestety 11kg pozostałych to czysty tłuszcz Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Hahahahaha cały dzień mały był grzeczny, a tztowi zrobił taka jazdę bez trYmanki ze aż mi go żal było. Ja go brałam to spokój, a jak jego widział to wył jak opętany potem się trochę uspokoił ale nalala mu się odrobina wody do ucha gdzie nigdy cyrku nie robi i taki wrzask, ze ja pitole. Tera sobie siedzą a ja na lotnisku czekam na mamę, szczerze mu wspolcUje. Tz stwierdZil ze go roZpiescilam i chce tylko do mamy hahaha Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2778 |
|
Wtajemniczenie
|
Mały śpi z Tztem, a ja leżą w wannie i się relaksuje
![]() Trzymajcie jutro kciuki za chirurga, proszę ładnie za Michałka. Życzę spokojnej nocy i żeby dzieciaczki były grzeczne. Tego życzę Wam i sobie ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się na koniec dnia
![]() Oluś był dzisiaj grzeczny w południe zaliczyliśmy jeden 40min. spacerek, a od 14-17 kolejny Miałam czas na zakupy i na godzinną rozmowę tel. z bratową ![]() Dzwoniła do mnie kuzynka męża, ta upierdliwa, która walnęła focha, kiedy to dowiedziała się, że do dziecka wcześniej niż po miesiącu nie dopuścimy. Nie odebrałam, bo nie słyszałam, a jak zauważyłam nieodebrane połączenia, to udawałam, że nadal nie widzę ![]() sammi udanego wyjazdu ona dla Franusia za nową umiejętnośćGuusia dla Marcelka!
|
|
|
|
#2780 |
|
Wtajemniczenie
|
witam my mamy chyba znow pana skoka maly placzliwy i marudnu a mi dalej pokarm zanika chyba przestane walczyc i przejde na sztuczne bo juz dwa razy dzoennie maly dostaje mm bo mi juz pokarmu nie wystarcza echh moze do 3 m-ca jakos pociagne
a po za tym to Leo nie wiadomo kiedy a poznal jakas laske - non stop wola ELA...ELA lurcze chyba w nocy miedzy karmieniami na miasto wyskoczyl bo ja zadnej eli nie znam z okolicy
|
#2781 |
|
Konto usunięte
|
Ita to Artur nazwał swoją zabawkę królika Aluuuu
|
|
|
|
#2782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ostatnio naoglądał się reklam i woła EMA! |
|
|
|
|
#2784 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje slicznie za odpowiedzi o kichaniu,juz jestem spokojniejsza. Fakt,ze mowili,ze to wlasnie jest oczyszczanie,ale nie powiedzieli ile ma trwac,byle nie wiecznosc
|
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43230452]Ita to Artur nazwał swoją zabawkę królika Aluuuu [/QUOTE]A moze on moja Ale wola? Czemu Surka jest 3? Nie mialam dzis czasu przy komp siedziec to od razu spadla! Oj niedobre wy! Ide spac. Jutro mam wychodne z domu z dziecmi. Jedziemy do stajni, beda moje kolezanki z dziecmi wiec Malgos sie wyszaleje. Dobrej nocy wam i sobie zycze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-10-11 o 22:18 |
|
|
|
|
#2787 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43225266]Kciuki dla Marcelka.
Si si ![]() No to ja mam 2 miesiące obsuwy :P Ale nic nie śmierdzi, konserwanty zakonserwowały.... Czy któraś mama zmaga się z brakiem apetytu u dziecka? Ja muszę łazić z Artkiem po mieszkaniu, żeby cokolwiek zjadł, siwieję powoli, karmię go w bujaczku już, bo nie umiem inaczej. Szczerze mówiąc trochę na siłę Ale jak on mi wypluwa smoczek po zjedzonych 20 ml po 4 godzinach od ostatniego jedzenia... Co ja mam zrobić? [/QUOTE]ja tam to samo z jedzeniem u mlodego, zrobi kilka lykow i placze, robi sie caly czerowny i sie prezy, nie wiem czy to brzuszek czy co?? w nocy co ciekawe pije normalnie zeby cos wypil musze go lulac, nosic itp, nie wiem czy zabki czy co? |
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2789 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() :brzyda l:Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A moze on nie chce smoka dlatego wypluwa. Moj jak nie chce to robi taka skwaszona mine jak bym mu nie wiem cytryne dala. usiadlam do kompa raz na ruski rok to sie cos mi tu zawiesza Tz to fujara jest i pala. Przyszedl dzis jego brat na mecz i mial Tz sie go zapytac czy bedzie chrzestnym malego i sie nie zapytal ![]() Ofc wszyscy kufa przychodza wtedy jak ja jestem nieumyta i zaspana,ale nakarmilam malego wlozylkam do lzoeczka i zniklam w lazience pod prysznicem inf Tz, ze poszlam pod prysznic, a maly jest w lozeczku i sie bawi. Tz go wzial do salonu po czym za ok.40min.mi napisal, ze maly zrobil kupke i zebym wychodzila ![]() fuck off mu napisalam ze chyba wie gdzie jest przewijak i pieluszki. i zgadnijcie. Ofc , ze go nie przebral i maly zsnal obkupczony a jak ja wyszlam i jem sniadanie na obiad to ten mi gada choc go raZEM przebierzemy. Chyba kufa zart Nie chce zeby moj syn mial matke za kratkami,ale naprawde mam ochote zaciopac Tz. Teraz zmywa gary chociaz tyle ![]() Kubusiu- a co kupilas dziecku co prac nie mozna bo przegapilam gdzies
|
|
|
#2790 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alek i podobnie zasypiał, chwilę był spokój, ale potem mi kosmosił w łóżeczku popłakując, a oczy malutkie jak szparki ![]() Cytat:
![]() Tż bym zbeształa, mój swego czasu lubił gazetkę wyciagac do czytania do obiadu ale wystosowaam z☠☠☠ke i dał spokoj;dCytat:
![]() Cytat:
elain alez zazdroszczę![]() skylie mam nadzieję.. zwłaszcza ze okazało sie, że moja mama wyjezdza w poniedziałek, wiec od srody jak tż pojedzie na szkolenie bede ama z małym oby mu te kolko-skoki przeszły![]() Cytat:
![]() to wyobraź sobie, że z moich 11, 12kg (juz nie pamietam ), zeszło tylko 5kg Wiec restza to pewnie tez tluszcz![]() Cytat:
dla mnie to brak szacunku dla drugiej osoby, takie odwiedziny bez zapowiedzi, zwlaszcza ze to nie pierwszy raz![]() Wstawiam wam do klubu filmik z moim króliczkiem-wędrowniczkiem
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.

i te piąstki je po sam łokieć prawie 

za kg
miną tygodnie i Tomuś wróci do swej postaci 
i wkłada piastki do buzi.

ciekawe ile tak pośpi 

Jeśli nie zabrudzi kupką czy innymi rzygami,to raczej nie będzie potzreby prania,bo to tylko wierzchnie ubranie,zresztą już go używam jako śpiworek do wózka i świetnie się sprawuje,bo nie muszę nic extra zakładać,tylko pakuję Malucha i lecę na spacer
a u nas już zimno, 9stopni dzisiaj brrrrr

juz nawet nie karmie na siedzaco bo mi kregoslup siada, tylko klafe sie z pijawka i czasem nawet troche kimne. teraz oczywiscie siedze z kulka na kolanach przytrzymujac smoczek bo co pare s wypluwa i ryk
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ale jak on mi wypluwa smoczek po zjedzonych 20 ml po 4 godzinach od ostatniego jedzenia... Co ja mam zrobić?
elain alez zazdroszczę