|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Mszpilka przepraszam ale jestem troche nie na bierzaco.... Wybacz
![]() Alez Wam zazdroszcze... ale bym pospacerowala po Ryneczku i Plantach... alez mi teskno... :-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3782 | |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe powitanie! Wybaczcie, że nie zacytuje każdej z osobna, ale właśnie mały ktoś wspina się na stół kuchenny
![]() Cytat:
Moja córcia jest do 15 z babciami, mąż wraca o 17 i ją przejmuje, dokładnie jak u Ciebie, ale czasami te 2 godziny już są ciężkie do przebrnięcia, zwłaszcza, że ona się niestety boi jak słyszy, że wymiotuje, choć zdaje się powolutku się przyzwyczaja. Dzięki za odpowiedź. Oby Ci było lepiej wkrótce. Miłego weekendu dziewczyny. Tym które mają parszywe dolegliwości ciążowe życzę żeby było lepiej, tym które nie mają dolegliwości życzę żeby Was nie dopadły ![]() Idę ściągnąć akrobatkę ze stołu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3783 |
Rozeznanie
|
Rety,ale Wy jesteście kochane Mamusie! Tyle życzeń od Was dostałam!Bardzo dziękuje
![]() ![]() Bardzo fajnie minął wczorajszy dzień ![]() ![]() Przyszło paru naszych najbliższych też ![]() ![]() ![]() ![]() Dostałam bardzo fajną książkę od Cioci(wydaje mi się,że widziałam taką w biedrze)Jest podzielona i z jednej str jest ciąża tydzien po tygodniu a z drugiej miesiące aż do roku ![]() ![]() No i Małż z nami zamieszkał i wlasnie sobie obok mnie śpi;p Dziękuje Wam jeszcze raz z całego serca za kciuki i życzenia!!!! ![]() P.S. Witam nowe Mamusie bo sporo ich widziałam ![]() P.S. 1 Piękny Dzidzia mi mignął na zdjęciu ![]() P.S 2 Wyczekuje już większego brzusia jak zamieściła 1 z Was ![]() Ja dzisiaj muszę fotke do kolekcji cyknąć to wstawie,ale malutki jest jak szlag ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3784 | |
Zakorzenienie
|
Lolitka cieszę się że uroczystość się udała, rodzice się polubili
![]() ![]() ![]() ![]() Dzień dobry Oczywiście kręgosłupa ból ciąg dalszy, jeszcze rano doszedł ból podbrzusza ale szybko minął. Najgorszy jest ten kręgosłup ;/ U Nas z rana deszczowo , ale myślę że potem się rozjaśni, bo ja nie wiem co zrobię z dzieckiem w domu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3785 |
Rozeznanie
|
Gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
![]() A ja oczywiście kiedy mogę pospać dłużej, bo jest weekend to nie... Pobudka o 7 do wc i koniec spania ![]() Życzę wszystkim miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3786 | ||||
Wtajemniczenie
|
A ja we wtorek. Już nie mogę się doczekać!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A... chyba że wolicie płynna. A przepis dokładnie tak jak byś wzieła pół margaryny. Ja to robie taką, która po wystygnięciu kroimy nożem.
![]() ![]() |
![]() |
#3787 |
Raczkowanie
|
Lolitka ja na swojej przysiedze mialam tak samo. Plakalam jak bobr i efektem tego jest mnostwo zdjec na ktorych jestem zasmarkana
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3788 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Już mnie ten tż nerwuje, nie dość że co drugi dzień na mecz jedzie to dzisiaj ma dwa ![]() ![]() ![]() Młode o dziwo do 8 prawie spało, teraz biorę się za odkopywanie podłogi z patków kukurydzianych ![]() ![]() Muszę jeszcze rosołku dla babci nagotować bo ze szpitala wyszła i może jakąś babkę upiekę ![]() ![]()
![]() |
#3789 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Witam się z rana dziewczyny ![]() madziuuula a TŻ gra jakoś zawodowo czy tak dla przyjemności? ![]() Co do tych porządków to masz całkowita rację ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3790 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Ale poszłam do drugiego (na NFZ) i nowy gin sam mi zaproponował ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Chociaż wczoraj TŻ kupił moje ulubione piwo (Okocim Mocne)... wzięłam łyczka i podeszło mi jak nic innego... ale mi zabrał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- A co do filmiku z porodu, to też płakałam, ale do momentu aż nie urodziła... potem mi ulżyło ![]() Co do jego nagrania... hmmm... w życiu bym nikomu nie pozwoliła! Pamiętam jak mój (na szczęście) ex zawsze mówił, że On musi być przy porodzie, ale nie po to by mnie wspiera, tylko po to by nagrywać jak dziecko wychodzi ![]() ps, tamta babka rodziła leżąc na brzuchu i sama sobie wzięła to dziecko? Tak to wyglądało...
![]() ![]() |
![]() |
#3791 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3792 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczęta
![]() Lolitka cieszę się, że się wszystko udało ![]() Gosius mnie narzeczony mamy przynosił z pracy naturalną wodę mineralną niegazowaną Familijna, ale nie widziałam jej jak na razie w żadnym sklepie, a jak dla mnie jest świetna, bo niby niegazowana a smakuje orzeźwiająco jak dla mnie, coś podobnie jakby wygazować wodę gazowaną, ale lepsza ![]() Mama wczoraj kupiła mi witaminy dla kobiet w ciąży łagodzące nudności, w składzie mają m.in imbir i olejek miętowy, wzięłam jedną na pusty żołądek i popiłam dużą ilością wody, zabrałam sie za śniadanie nawet nie zdążyłam wziąć kęsa kanapki, a kaszlnęłam i biegiem do toalety zwrócić tę wodę(nigdy więcej brania takich specyfików na całkiem pusty żołądek ![]() ![]() Jakby, któraś była zainteresowana wypróbowaniem to nazywają się Prenatal Complex do postępowania dietetycznego u kobiet w ciąży i karmiących w celu łagodzenia porannych nudności występujących w początkowym etapie ciąży i można ją kupić na listki (na jednym 15 kapsułek, całe opakowanie zawiera 30), a może bierze je któraś z Was? ![]()
#3793 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3794 | ||
Zakorzenienie
|
Wiecie, właśnie zerknęłam na statystyki wątku i w sumie to cała pierwsza dziesiątka przekroczyła magiczną liczbę 100 postów
![]() ![]() 1. Seleniti -190 2.Nikii89 -180 3.VwVampirka -147 4.ilkas -135 5.dwakolory1- 133 6.santom -128 7.Magdi555 -122 8.kasiab91 -119 9.ZamyslonaRoztargniona -116 10.madziuuula -111
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-10-12 o 09:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zacznę chodzić normalnie na zajęcia to już nie będę tylu postów nabijać ![]() ![]()
![]() |
#3796 |
Raczkowanie
|
Seleniti ja biore prenatal, ale classic. Ale jakos nigdy nie wczytywalam sie w sklad. musze poszukac ulotki, bo moze faktycznie lepiej brac te, ktore ty masz. Moze mdlosci beda mniejsze. Ja narazie pije herbate ze swiezym imbirem, albo cole. Jedno i drugie pomaga tylko na chwile niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3797 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Opakowanie wygląda tak: https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Ciaza/...enatal-Complex
![]() |
#3798 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A w ogóle to w przyszłym tygodniu z tego co widzę, sporo wizyt u gina się szykuje. Ja też mam w poniedziałek i widziałam, że jest nas już kilka ![]() No i się zachmurzyło ![]() Emilka ma właśnie drzemkę więc korzystam i wizażuję z herbatką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3799 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pamiętam jak Oliś zaczął raczkowac akurat mielismy duży remont i tak zamiatałam 3 razy dziennie conajmniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Młody nam zasnął ale goraczke ma ![]()
![]() |
#3800 | ||
Zakorzenienie
|
A ja wcinam pomelo, pycha
![]() Wciągnęłam połowę i ledwo się ruszam, ale dalej mi smakuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3801 | |||
Zakorzenienie
|
a ja dziś spałam 13 godzin (z przerwą na nakarmienie kota)
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nigdy nie jadłam, chyba muszę spróbować.
![]() |
#3802 |
404 Not Found
|
Dziś rano zmierzyłam cukier i miałam 81 czyli nie najgorzej. Powtórzę badania i zobaczymy jak będzie. Tak mi się przypomina, że dzień przed badaniem poszaleliśmy jedzeniowo, bo później mąż szedł na wycięcie woreczka żółciowego.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3803 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja swoją przysięgą też się stresowałam... jak TŻ mówił swoją część, to po głowie mi chodziło tylko "nie dam rady tego powtórzyć! Za trudne!" Jak mówiłam, cały czas brałam oddech i robiłam takie trochę sztuczne przerwy... ale dałam radę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3804 |
Zakorzenienie
|
Madziuuula oby gorączka Olafowi szybko minęła
![]() Propozycje tytułów: 1.Małe Szkraby rosną w Nas, nowy wątek zacząć czas. Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2 2.Fasolki, misie i ludziki małe, na USG jeszcze widać Was całe.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2 3.Rosną nam brzuszki, a razem z nimi Nasze maluszki.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2 4.Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2 5.Brzuchy rosną nam powoli, tu marudzimy do woli.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2 6.Zaczynamy wątek drugi , ponarzekać każda lubi.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2 7.Nasze brzuchy jeszcze małe, my nie narzekamy wcale.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2 8.Maj i czerwiec obstawiamy, ciągle małe brzuszki mamy.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2 9.Mamy maj-czerwiec 2014 - czekamy na czerwcówki cz.2 10. mamusie maj-czerwiec 2014 cz2 To są wszystkie propozycje jakie pisałyście. A więc głosujemy na nowy tytuł , bo jeszcze kilka dni i trzeba wątek zakładać , a tytułu brak ![]() Młody śpi to i ja może pójdę ?? ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2013-10-12 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3805 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() A ta gorączka to skąd? Jakieś przeziębienie go łapie? Cytat:
![]() Nikii a w jaki sposób głosujemy? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3806 |
Zakorzenienie
|
chciałam zrobić sondę , ale nie umiem i z tego co wiem to tylko załozycielka wątku może.
Tak więc napisałam tytuły i głosujemy w swoim poście pisząc jaki numer tytułu Nam się podoba , a ja sobie to zliczę i wygra ten z największą liczbą głosów ![]() Przynajmniej tytuł będzie wybrany wspólnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3808 | ||
Zakorzenienie
|
To ja swój głos oddaję na nr 4:
![]() ![]() |
![]() |
#3809 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
Ale z Was gaduły ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
thank you very much ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
Dzia za przyjęcie ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
Mmmmm uwielbiam pomelo ![]()
![]() |
#3810 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() co deo brzusia - może oprócz zdjęć -mierz się? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no chyba sama, tez mi tak to wygląda ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.