Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-11, 22:55   #3781
kashha
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Mszpilka przepraszam ale jestem troche nie na bierzaco.... Wybacz

Alez Wam zazdroszcze... ale bym pospacerowala po Ryneczku i Plantach... alez mi teskno... :-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 06:10   #3782
MamaKtosia
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za miłe powitanie! Wybaczcie, że nie zacytuje każdej z osobna, ale właśnie mały ktoś wspina się na stół kuchenny

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Poprzednią ciąże miałam podobnie jak Ty, lezałam i mogłam miec w nosie wszystko, zwłaszcza ze od wymiotów miałam zapalenie przełyku, wymiotowałam krwią i nic nie byłam w stanie przełknąć, ciągneło sie to do 18 tc.
Teraz może nie jest lepiej ale na pewno inaczej.
Może to zabrzmi dziwnie, ale ciesze się, że są na świecie jeszcze takie dziwne typy jak ja. W poprzedniej ciąży wzbudzałam niezdrową sensację tym, że dostałam zapalenia przełyku od wymiotów. Bo jak tak w ogóle można ;-)
Moja córcia jest do 15 z babciami, mąż wraca o 17 i ją przejmuje, dokładnie jak u Ciebie, ale czasami te 2 godziny już są ciężkie do przebrnięcia, zwłaszcza, że ona się niestety boi jak słyszy, że wymiotuje, choć zdaje się powolutku się przyzwyczaja. Dzięki za odpowiedź. Oby Ci było lepiej wkrótce.

Miłego weekendu dziewczyny. Tym które mają parszywe dolegliwości ciążowe życzę żeby było lepiej, tym które nie mają dolegliwości życzę żeby Was nie dopadły

Idę ściągnąć akrobatkę ze stołu.
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 06:42   #3783
lolitka888
Rozeznanie

Rety,ale Wy jesteście kochane Mamusie! Tyle życzeń od Was dostałam!Bardzo dziękuje Normalnie aż się wzruszyłam
Bardzo fajnie minął wczorajszy dzień(Obyło się bez ponownych modłów).Mój MĄŻ przy przysiędze się rozkleił i przez to ja poległam później a tam się cieszyłam z początku,że się dobrze trzymam(bo to ja zawsze rycze jak glupia na każdej ważnej uroczystości). Aż nie umiałam wydukać w pewnym momencie przysięgi hehe ale siaraaaa
Przyszło paru naszych najbliższych teża poźńiej pojechaliśmy z rodzicami i całym rodzeństwem na obiad do restauracji. Wszystko się udałoNawet kamień z serca mi spadł bo między rodzicami naszymi nie było źle,a tego się najbardziej bałam
Dostałam bardzo fajną książkę od Cioci(wydaje mi się,że widziałam taką w biedrze)Jest podzielona i z jednej str jest ciąża tydzien po tygodniu a z drugiej miesiące aż do rokua co najlepsze to,że można tak swoje zapiski zapisywać i w ogolePolecam!
No i Małż z nami zamieszkał i wlasnie sobie obok mnie śpi;p
Dziękuje Wam jeszcze raz z całego serca za kciuki i życzenia!!!!

P.S. Witam nowe Mamusie bo sporo ich widziałam
P.S. 1 Piękny Dzidzia mi mignął na zdjęciu
P.S 2 Wyczekuje już większego brzusia jak zamieściła 1 z Was
Ja dzisiaj muszę fotke do kolekcji cyknąć to wstawie,ale malutki jest jak szlag
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 07:14   #3784
Nikii89
Zakorzenienie

Lolitka cieszę się że uroczystość się udała, rodzice się polubili A tym że się wzruszyłaś to nie ma co się przejmować, to jest jedna z najważniejszych chwil w życiu i masz prawo Zobaczysz jeszcze nie raz możesz z takich radosnych chwil płakać np. kiedy położą Ci dzieciątko zaraz po porodzie na brzuchu (Ja już na samo wspomnienie płaczę )

Dzień dobry
Oczywiście kręgosłupa ból ciąg dalszy, jeszcze rano doszedł ból podbrzusza ale szybko minął. Najgorszy jest ten kręgosłup ;/
U Nas z rana deszczowo , ale myślę że potem się rozjaśni, bo ja nie wiem co zrobię z dzieckiem w domu już się boję zimy

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Jaka wode mineralna polecacie ? Pilam zywca ble, smakowy nie kazdy, podeszla mi czarna porzeczka, a dzis pije nestle i jest ok.
Ja piję Kroplę Beskidu dla mnie jest to najlepsza woda
Stary 2013-10-12, 07:23   #3785
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

A ja oczywiście kiedy mogę pospać dłużej, bo jest weekend to nie... Pobudka o 7 do wc i koniec spania a w tygodniu rano nie mogę zwlec się z łóżka... Ech, dlaczego to tak działa hehe

Życzę wszystkim miłego dnia
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 07:52   #3786
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ja mam wizytę w poniedziałek, w końcu
A ja we wtorek. Już nie mogę się doczekać!
Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Byłam u internisty z zawrotami głowy.
Osłuchał mnie i dał skierowanie do kardiologa bo szmery w sercu usłyszał. Mówię mu że niegroźną wadę serca mam, a on na to że to coś innego, jakieś zapadanie się płatka jakiegoś. Byłam tak skołowana, że nie zapamiętałam, bo spodziewałam sie skierowania do neurologa.
Terminy do kardio na nowy rok...

Za dużo rewelacji na dziś dla mnie.

Mnie nikt nie dotyka (nawet mąż) bo ja brzucha jeszcze nie mam. Mam tak jak zawsze: górę brzucha płaską, dół wypukły - taka budowa.
Ojej. Biedna ty jeseś. Nie dość że problemy z synem i zmartwienia, to jeszcze u ciebie "coś" wynaleźli. Wkurzające jest to że właśnie te terminy wolne to po nowym roku- w jakim kraju my żyjemy.
Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ja też bym chciała pracować, bo naprawdę lubię swoją pracę, dziewczyny tam pracujące ale męczę się tam okropnie.
11h na nogach, zero możliwości żeby usiąść i cały czas jakieś ciężkie rzeczy do przesuwania, noszenia.
Staram się tego nie robić ale ja nie lubię liczyć na kogoś i się "prosić".
A ja bym chciała być na L4 do końca ciąży. Ale nie będę, bo muszę wrócić do pracy. Wiecie co, póki przyjeżdżam nawet raz na jakiś czas i nikt nie bardzo umie robić tego co ja robię- jestem trochę niezastąpiona. A jak przez 1 rok oni wszystcy nauczą się robić moje rzeczy, nauczą się sobie radzić bezez mnie, to po co ja będę potrzebna. Wrócę po macieżyńskim i zaraz mnie zwolnią bo z oszczędności mojej szefowej będzie redukcja etatów.
Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

w takim razie i ja się przywitam. Podczytuje od jakiegoś czasu, więc chyba czas się ujawnić. Jestem w 8t0d. Mam już jedno dziecko - córkę, ma rok i 8 miesięcy i jestem bardzo ciekawa jak zareaguje na rodzeństwo.

Pędzicie strasznie z postami, więc sądzę, że w najbliższych tygodniach ze względu na zobowiązania zawodowe nie będę na bieżąco, ale będę próbować.

Gratuluje wszystkim
Witamy koleja mamusię. Dużo nas już tu
Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
To ja chyba też dołączę...
Termin mam na 27 kwietnia, ale jakoś u Was milsza atmosfera niż u mamuś marcowo - kwietniowych
Przyjmiecie ?
Przyjmiemy i witamy cieplutko
Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
A to tak jakbym wzięła połowę margaryny, dzięki spróbujemy Ja kupuję mniejsze mleko 250g bo byśmy za dużo na raz zjedli :p A tż woli taką płynną
A... chyba że wolicie płynna. A przepis dokładnie tak jak byś wzieła pół margaryny. Ja to robie taką, która po wystygnięciu kroimy nożem.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 08:00   #3787
agus7ia
Raczkowanie

Lolitka ja na swojej przysiedze mialam tak samo. Plakalam jak bobr i efektem tego jest mnostwo zdjec na ktorych jestem zasmarkana
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 08:07   #3788
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
puszczam Wam link do pięknego porodu... ja się ledwo powstrzymałam od ryku naprawdę piękne miłego wieczorka dziewczyny!
Nawet nie oglądam bo na słowo poród się wzruszyłam

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
A... chyba że wolicie płynna. A przepis dokładnie tak jak byś wzieła pół margaryny. Ja to robie taką, która po wystygnięciu kroimy nożem.
Zrobiłam kiedyś nie płynna to tż marudał :p

Już mnie ten tż nerwuje, nie dość że co drugi dzień na mecz jedzie to dzisiaj ma dwa o 9 i wieczorem, niech mi powie że o 19 to nie wypuszcze ;p O 20 niech se jeździ, po kąpieli młodego przynajmniej ja się mogę szybciej położyć Ale samej kąpieli ja nie ogarniam już

Młode o dziwo do 8 prawie spało, teraz biorę się za odkopywanie podłogi z patków kukurydzianych Ja nie wiem przy małym dziecku to generalne porządki co dnia konieczne
Muszę jeszcze rosołku dla babci nagotować bo ze szpitala wyszła i może jakąś babkę upiekę Na obiad miały być kotlety i fryty bo jeszcze nie lubie gotować ale gdzie tam, tż ma mecz obiad musi być lekki

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 08:31   #3789
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

A ja oczywiście kiedy mogę pospać dłużej, bo jest weekend to nie... Pobudka o 7 do wc i koniec spania a w tygodniu rano nie mogę zwlec się z łóżka... Ech, dlaczego to tak działa hehe

Życzę wszystkim miłego dnia
Ja też dzisiaj pobudka o 7 Tyle, że z powodu córci. A tak sobie chciałam pospać dłużej...

Witam się z rana dziewczyny

madziuuula a TŻ gra jakoś zawodowo czy tak dla przyjemności?
Co do tych porządków to masz całkowita rację Ja ostatnio zauważyłam, że już odkurzam codziennie
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 08:49   #3790
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A czemu miałabys nie dostać? Jeszcze nie słyszałam, żeby jakiś lekarz odmówił ciężarnej L4??
No mi pierwsza ginka odmówiła, bo "ciąża to nie choroba". A byłam u Niej prywatnie.
Ale poszłam do drugiego (na NFZ) i nowy gin sam mi zaproponował
Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

w takim razie i ja się przywitam. Podczytuje od jakiegoś czasu, więc chyba czas się ujawnić. Jestem w 8t0d. Mam już jedno dziecko - córkę, ma rok i 8 miesięcy i jestem bardzo ciekawa jak zareaguje na rodzeństwo.

Pędzicie strasznie z postami, więc sądzę, że w najbliższych tygodniach ze względu na zobowiązania zawodowe nie będę na bieżąco, ale będę próbować.

Gratuluje wszystkim
Witam
Cytat:
Jednak jeszcze troszke boli - ale wziełam nospe i polozyłam sie to troche ustało Na noc sobie wezme leki + nospe i duzo snu
No to śpij jak najwięcej, a ja dalej trzymam

Cytat:
To ja chyba też dołączę...
Termin mam na 27 kwietnia, ale jakoś u Was milsza atmosfera niż u mamuś marcowo - kwietniowych
Przyjmiecie ?
Przyjmiemy. Witam
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Byliśmy na wizycie, Szkrab ma 1,73 mm i widać trochę noska i oczodołeczki
Też je widzę

Cytat:
A propos narzekania na nasza Polska służbę zdrowia: http://kobieta.wp.pl/gid,16061926,im...1774&_ticrsn=3
Niestety nasza służba zdrowia też do tego zmierza

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi jak Wasze ciśnienie? Ja przed każdą wizytą mam strasznie wysokie ze stresu... Jakoś nie potrafię tego opanować :/

Lekarka kazała mi codziennie mierzyć i zapisywać. Jak mierzę sobie w domu to mam nawet niższe niż prawidłowe... Czy to ze zmęczenia?
Ja też mam ten syndrom białego fartucha i nie tylko u gina. U wszystkich lekarzy i pielęgniarek nawet Ostatnio mój gin przed mierzeniem kazał mi się "zrelaksować jak w karetce"... dopiero miałam wysokie

Cytat:
Jaka wode mineralna polecacie ? Pilam zywca ble, smakowy nie kazdy, podeszla mi czarna porzeczka, a dzis pije nestle i jest ok.
Dla mnie wszystko (poza coca colą) jest blee i piję na siłę...
Chociaż wczoraj TŻ kupił moje ulubione piwo (Okocim Mocne)... wzięłam łyczka i podeszło mi jak nic innego... ale mi zabrał

Cytat:
Rety,ale Wy jesteście kochane Mamusie! Tyle życzeń od Was dostałam!Bardzo dziękuje Normalnie aż się wzruszyłam
Bardzo fajnie minął wczorajszy dzień(Obyło się bez ponownych modłów).Mój MĄŻ przy przysiędze się rozkleił i przez to ja poległam później a tam się cieszyłam z początku,że się dobrze trzymam(bo to ja zawsze rycze jak glupia na każdej ważnej uroczystości). Aż nie umiałam wydukać w pewnym momencie przysięgi hehe ale siaraaaa
Przyszło paru naszych najbliższych teża poźńiej pojechaliśmy z rodzicami i całym rodzeństwem na obiad do restauracji. Wszystko się udałoNawet kamień z serca mi spadł bo między rodzicami naszymi nie było źle,a tego się najbardziej bałam
Dostałam bardzo fajną książkę od Cioci(wydaje mi się,że widziałam taką w biedrze)Jest podzielona i z jednej str jest ciąża tydzien po tygodniu a z drugiej miesiące aż do rokua co najlepsze to,że można tak swoje zapiski zapisywać i w ogolePolecam!
Cieszę się, że wszystko się udało

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Oczywiście kręgosłupa ból ciąg dalszy, jeszcze rano doszedł ból podbrzusza ale szybko minął. Najgorszy jest ten kręgosłup ;/
Kup sobie piłę do masażu, taką jak ja mam (wrzuciłam do załącznika). Na prawdę pomaga... Tylko będziesz musiała na małego uważać, bo dzieci lecą do niej jak pszczoły do miodu

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

A co do filmiku z porodu, to też płakałam, ale do momentu aż nie urodziła... potem mi ulżyło
Co do jego nagrania... hmmm... w życiu bym nikomu nie pozwoliła! Pamiętam jak mój (na szczęście) ex zawsze mówił, że On musi być przy porodzie, ale nie po to by mnie wspiera, tylko po to by nagrywać jak dziecko wychodzi Gdyby do tego doszło, to nawet gdybym sobie tego nie życzyła, to i tak wparowałby na porodówkę z kamerą (taki typ) i niczym by się nie przejmował... jej, jak dobrze, że to już przeszłość...
ps, tamta babka rodziła leżąc na brzuchu i sama sobie wzięła to dziecko? Tak to wyglądało...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 08:58   #3791
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
siemanko
gratuluję udanych wizyt, pięknych brzuszków i jeszcze piękniejszych fasolinek

gratuluję Lolitce - wszystkiego co najlepsze na tej nowej drodze życia, oby było po Waszej myśli.

Witam ciepło wszystkie nowe mamusie które licznie dziś przybyły i mam nadzieję już zostaną i będą cieszyć me oczy pięknymi wieściami

nie mam dzis kompletnie siły na nic...
puszczam Wam link do pięknego porodu... ja się ledwo powstrzymałam od ryku naprawdę piękne miłego wieczorka dziewczyny!

http://kafeteria.tv/Wzruszajace-nagr...tm_campaign=o2
Też się popłakałam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 09:01   #3792
Seleniti
Zadomowienie

Dzień dobry Dziewczęta

Lolitka
cieszę się, że się wszystko udało

Gosius mnie narzeczony mamy przynosił z pracy naturalną wodę mineralną niegazowaną Familijna, ale nie widziałam jej jak na razie w żadnym sklepie, a jak dla mnie jest świetna, bo niby niegazowana a smakuje orzeźwiająco jak dla mnie, coś podobnie jakby wygazować wodę gazowaną, ale lepsza

Mama wczoraj kupiła mi witaminy dla kobiet w ciąży łagodzące nudności, w składzie mają m.in imbir i olejek miętowy, wzięłam jedną na pusty żołądek i popiłam dużą ilością wody, zabrałam sie za śniadanie nawet nie zdążyłam wziąć kęsa kanapki, a kaszlnęłam i biegiem do toalety zwrócić tę wodę(nigdy więcej brania takich specyfików na całkiem pusty żołądek ), ale wydaje mi się, że ta tabletka zdążyła się wchłonąć bo jest mi o niebo lepiej i nie czuje tych mdłości
Jakby, któraś była zainteresowana wypróbowaniem to nazywają się Prenatal Complex do postępowania dietetycznego u kobiet w ciąży i karmiących w celu łagodzenia porannych nudności występujących w początkowym etapie ciąży i można ją kupić na listki (na jednym 15 kapsułek, całe opakowanie zawiera 30), a może bierze je któraś z Was?

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:18   #3793
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Witaj to TP mamy takie samo wstępnie ja też idę na wizytę za 2 tygodnie, dokładnie za dwa, już odliczam dni i godziny
Ja też kolejną mam dokładnie 25.10, ale się zgrałyśmy !

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Cześć, padam na twarz.

Byliśmy na wizycie, Szkrab ma 1,73 mm i widać trochę noska i oczodołeczki.
Tylko mam za wysoki cukier, dostałam dietę, mam powtórzyć badania i mierzyć codziennie cukier. Poza tym wyniki bardzo dobre.
Widok Maluszka mi wszystko wynagradza.
Przesłodkie maleństwo ... Cudownie, że dobrze się rozwija a Ty o siebie dbaj!

Cytat:
powiedzcie mi dzisiaj mam 12 tydzień i 1 dzień ciąży.....i nie wiem czy mam to liczyć już jako 13 tydzień ?
Yes

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:33   #3794
VwVampirka
Zakorzenienie

Wiecie, właśnie zerknęłam na statystyki wątku i w sumie to cała pierwsza dziesiątka przekroczyła magiczną liczbę 100 postów . Może by na początku nowego wątku umieścić całą dziesiątkę, a nie tylko trójkę?
1. Seleniti -190
2.Nikii89 -180
3.VwVampirka -147
4.ilkas -135
5.dwakolory1- 133
6.santom -128
7.Magdi555 -122
8.kasiab91 -119
9.ZamyslonaRoztargniona -116
10.madziuuula -111

Oscar Wilde

Edytowane przez VwVampirka
Czas edycji: 2013-10-12 o 09:35
Stary 2013-10-12, 09:45   #3795
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Wiecie, właśnie zerknęłam na statystyki wątku i w sumie to cała pierwsza dziesiątka przekroczyła magiczną liczbę 100 postów . Może by na początku nowego wątku umieścić całą dziesiątkę, a nie tylko trójkę?
1. Seleniti -190
2.Nikii89 -180
3.VwVampirka -147
4.ilkas -135
5.dwakolory1- 133
6.santom -128
7.Magdi555 -122
8.kasiab91 -119
10.madziuuula -111
Jestem za
Zacznę chodzić normalnie na zajęcia to już nie będę tylu postów nabijać

Stary 2013-10-12, 09:51   #3796
agus7ia
Raczkowanie

Seleniti ja biore prenatal, ale classic. Ale jakos nigdy nie wczytywalam sie w sklad. musze poszukac ulotki, bo moze faktycznie lepiej brac te, ktore ty masz. Moze mdlosci beda mniejsze. Ja narazie pije herbate ze swiezym imbirem, albo cole. Jedno i drugie pomaga tylko na chwile niestety.
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:54   #3797
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Seleniti ja biore prenatal, ale classic. Ale jakos nigdy nie wczytywalam sie w sklad. musze poszukac ulotki, bo moze faktycznie lepiej brac te, ktore ty masz. Moze mdlosci beda mniejsze. Ja narazie pije herbate ze swiezym imbirem, albo cole. Jedno i drugie pomaga tylko na chwile niestety.

Opakowanie wygląda tak:
https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Ciaza/...enatal-Complex

Stary 2013-10-12, 10:02   #3798
ilkas
BAN stały

Cytat:
1. Seleniti -190
2.Nikii89 -180
3.VwVampirka -147
4.ilkas -135
5.dwakolory1- 133
6.santom -128
7.Magdi555 -122
8.kasiab91 -119
10.madziuuula -111
O żesz Ty. Że ja niby aż taka gaduła jestem?

A w ogóle to w przyszłym tygodniu z tego co widzę, sporo wizyt u gina się szykuje. Ja też mam w poniedziałek i widziałam, że jest nas już kilka

No i się zachmurzyło
Emilka ma właśnie drzemkę więc korzystam i wizażuję z herbatką
Stary 2013-10-12, 11:01   #3799
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
madziuuula a TŻ gra jakoś zawodowo czy tak dla przyjemności?
Co do tych porządków to masz całkowita rację Ja ostatnio zauważyłam, że już odkurzam codziennie
A gdzie tam zawodowo, amatorsko dla przyjemności ale w 3 amatorskich ligach plus raz w tygodniu mecze podwórkowe

Ja pamiętam jak Oliś zaczął raczkowac akurat mielismy duży remont i tak zamiatałam 3 razy dziennie conajmniej

Cytat:
Co do jego nagrania... hmmm... w życiu bym nikomu nie pozwoliła! Pamiętam jak mój (na szczęście) ex zawsze mówił, że On musi być przy porodzie, ale nie po to by mnie wspiera, tylko po to by nagrywać jak dziecko wychodzi Gdyby do tego doszło, to nawet gdybym sobie tego nie życzyła, to i tak wparowałby na porodówkę z kamerą (taki typ) i niczym by się nie przejmował... jej, jak dobrze, że to już przeszłość...
ps, tamta babka rodziła leżąc na brzuchu i sama sobie wzięła to dziecko? Tak to wyglądało...
Mojej przyjaciółki tż nie dość ze nagrał poród na komórkę ona nie była tego świadoma to jeszcze porozsyłam swojej mamie siostrom

Cytat:
1. Seleniti -190
2.Nikii89 -180
3.VwVampirka -147
4.ilkas -135
5.dwakolory1- 133
6.santom -128
7.Magdi555 -122
8.kasiab91 -119
10.madziuuula -111
I co Wy tej dziesiatce chcecie zrobić co?;p To nie fair bo niektóre plotkary zapewne dopiero dołączyły :p

Cytat:
A w ogóle to w przyszłym tygodniu z tego co widzę, sporo wizyt u gina się szykuje. Ja też mam w poniedziałek i widziałam, że jest nas już kilka

No i się zachmurzyło
Emilka ma właśnie drzemkę więc korzystam i wizażuję z herbatką
Ja mam w pt
Młody nam zasnął ale goraczke ma

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 11:02   #3800
VwVampirka
Zakorzenienie

A ja wcinam pomelo, pycha
Wciągnęłam połowę i ledwo się ruszam, ale dalej mi smakuje

Oscar Wilde
Stary 2013-10-12, 11:25   #3801
jojla
Zakorzenienie

a ja dziś spałam 13 godzin (z przerwą na nakarmienie kota)

Cytat:
super, że wszystko się udało gratulacje!

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Lolitka ja na swojej przysiedze mialam tak samo. Plakalam jak bobr i efektem tego jest mnostwo zdjec na ktorych jestem zasmarkana
ja na swoim ślubie byłam tak zdenerwowana, że przysięgałam "i, że Cię nie do...opuszczę aż do śmierci..."

Cytat:
Ja też mam ten syndrom białego fartucha i nie tylko u gina. U wszystkich lekarzy i pielęgniarek nawet Ostatnio mój gin przed mierzeniem kazał mi się "zrelaksować jak w karetce"... dopiero miałam wysokie .
ale masz dowcipnego gina

Cytat:
nigdy nie jadłam, chyba muszę spróbować.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 11:25   #3802
Emilia 25
404 Not Found

Dziś rano zmierzyłam cukier i miałam 81 czyli nie najgorzej. Powtórzę badania i zobaczymy jak będzie. Tak mi się przypomina, że dzień przed badaniem poszaleliśmy jedzeniowo, bo później mąż szedł na wycięcie woreczka żółciowego.
Stary 2013-10-12, 11:36   #3803
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
ja na swoim ślubie byłam tak zdenerwowana, że przysięgałam "i, że Cię nie do...opuszczę aż do śmierci..."
...
No, ale skoro jesteś z nami na wątku, to w końcu dopuściłaś

Ja swoją przysięgą też się stresowałam... jak TŻ mówił swoją część, to po głowie mi chodziło tylko "nie dam rady tego powtórzyć! Za trudne!" Jak mówiłam, cały czas brałam oddech i robiłam takie trochę sztuczne przerwy... ale dałam radę

Oscar Wilde
Stary 2013-10-12, 11:41   #3804
Nikii89
Zakorzenienie

Madziuuula oby gorączka Olafowi szybko minęła

Propozycje tytułów:
1.Małe Szkraby rosną w Nas, nowy wątek zacząć czas. Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

2.Fasolki, misie i ludziki małe, na USG jeszcze widać Was całe.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

3.Rosną nam brzuszki, a razem z nimi Nasze maluszki.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

4.Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

5.Brzuchy rosną nam powoli, tu marudzimy do woli.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

6.Zaczynamy wątek drugi , ponarzekać każda lubi.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

7.Nasze brzuchy jeszcze małe, my nie narzekamy wcale.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

8.Maj i czerwiec obstawiamy, ciągle małe brzuszki mamy.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

9.Mamy maj-czerwiec 2014 - czekamy na czerwcówki cz.2

10. mamusie maj-czerwiec 2014 cz2

To są wszystkie propozycje jakie pisałyście. A więc głosujemy na nowy tytuł , bo jeszcze kilka dni i trzeba wątek zakładać , a tytułu brak

Młody śpi to i ja może pójdę ?? mam dom do sprzątania , ale mi się nie chce :P

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2013-10-12 o 13:46
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 11:54   #3805
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
A gdzie tam zawodowo, amatorsko dla przyjemności ale w 3 amatorskich ligach plus raz w tygodniu mecze podwórkowe

Ja mam w pt
Młody nam zasnął ale goraczke ma
ee no to skoro w ligach gra to prawie jak zawodowo Fajnie Mój też kiedyś grał...i potem zerwał sobie ścięgno achillesa.
A ta gorączka to skąd? Jakieś przeziębienie go łapie?

Cytat:
Ostatnio też kupiłam..miałam taaaką ochotę..ale chyba był jakiś niedojrzały, bo strasznie suchy

Nikii a w jaki sposób głosujemy?
Stary 2013-10-12, 11:58   #3806
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

Nikii a w jaki sposób głosujemy?
chciałam zrobić sondę , ale nie umiem i z tego co wiem to tylko załozycielka wątku może.
Tak więc napisałam tytuły i głosujemy w swoim poście pisząc jaki numer tytułu Nam się podoba , a ja sobie to zliczę i wygra ten z największą liczbą głosów
Przynajmniej tytuł będzie wybrany wspólnie
Stary 2013-10-12, 12:12   #3807
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
chciałam zrobić sondę , ale nie umiem i z tego co wiem to tylko załozycielka wątku może.
Tak więc napisałam tytuły i głosujemy w swoim poście pisząc jaki numer tytułu Nam się podoba , a ja sobie to zliczę i wygra ten z największą liczbą głosów ;)
Przynajmniej tytuł będzie wybrany wspólnie ;)
To dodaj jeszcze opcję "bez tytułu", czyli samo mamusie/mamy maj-czerwiec 2014 ;)

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 12:25   #3808
VwVampirka
Zakorzenienie

To ja swój głos oddaję na nr 4:
Cytat:
4.Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

Oscar Wilde
Stary 2013-10-12, 12:59   #3809
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
A ja we wtorek. Już nie mogę się doczekać!

Ojej. Biedna ty jeseś. Nie dość że problemy z synem i zmartwienia, to jeszcze u ciebie "coś" wynaleźli. Wkurzające jest to że właśnie te terminy wolne to po nowym roku- w jakim kraju my żyjemy.

A ja bym chciała być na L4 do końca ciąży. Ale nie będę, bo muszę wrócić do pracy. Wiecie co, póki przyjeżdżam nawet raz na jakiś czas i nikt nie bardzo umie robić tego co ja robię- jestem trochę niezastąpiona. A jak przez 1 rok oni wszystcy nauczą się robić moje rzeczy, nauczą się sobie radzić bezez mnie, to po co ja będę potrzebna. Wrócę po macieżyńskim i zaraz mnie zwolnią bo z oszczędności mojej szefowej będzie redukcja etatów.

Witamy koleja mamusię. Dużo nas już tu

Przyjmiemy i witamy cieplutko

Dziękuję za miłe przywitanie

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
1. Seleniti -190
2.Nikii89 -180
3.VwVampirka -147
4.ilkas -135
5.dwakolory1- 133
6.santom -128
7.Magdi555 -122
8.kasiab91 -119
10.madziuuula -111

Ale z Was gaduły

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja też kolejną mam dokładnie 25.10, ale się zgrałyśmy !

Przesłodkie maleństwo ... Cudownie, że dobrze się rozwija a Ty o siebie dbaj!

Yes

thank you very much

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Witam

No mi pierwsza ginka odmówiła, bo "ciąża to nie choroba". A byłam u Niej prywatnie.
Ale poszłam do drugiego (na NFZ) i nowy gin sam mi zaproponował

Witam

No to śpij jak najwięcej, a ja dalej trzymam

Przyjmiemy. Witam

Też je widzę

Niestety nasza służba zdrowia też do tego zmierza

Ja też mam ten syndrom białego fartucha i nie tylko u gina. U wszystkich lekarzy i pielęgniarek nawet Ostatnio mój gin przed mierzeniem kazał mi się "zrelaksować jak w karetce"... dopiero miałam wysokie

Dla mnie wszystko (poza coca colą) jest blee i piję na siłę...
Chociaż wczoraj TŻ kupił moje ulubione piwo (Okocim Mocne)... wzięłam łyczka i podeszło mi jak nic innego... ale mi zabrał

Cieszę się, że wszystko się udało

Kup sobie piłę do masażu, taką jak ja mam (wrzuciłam do załącznika). Na prawdę pomaga... Tylko będziesz musiała na małego uważać, bo dzieci lecą do niej jak pszczoły do miodu

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

A co do filmiku z porodu, to też płakałam, ale do momentu aż nie urodziła... potem mi ulżyło

Dzia za przyjęcie

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:

Mmmmm uwielbiam pomelo

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 13:20   #3810
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Podziwiam kobietę ze się pozwoliła nagrać w takim stanie. Ja to bym nawet nie chciała, zeby mnie mój maz w takiej sytuacji oglądał, a co dopiero cały internet
no wiadomo, rzecz indywidualna - ja jednak tez nie chcialabym byc nagrana ani komórką ani profesjonalnie wogóle ale uwazam ze to jest zrobione ze smakiem i cieszę się, że są takie kobiety które się tym dzielą i że taka ja, mogę to obejrzeć, wzruszyć się i zobaczyć, że jest nadzieja na taki piękny poród. Męża to chcę mieć przy sobie bez dwóch zdań.

Cytat:
Ja dzisiaj muszę fotke do kolekcji cyknąć to wstawie,ale malutki jest jak szlag
Lolitko, płaczku kochany cieszę się że wszystko poszło jak trzeba no i już jesteś mężata!
co deo brzusia - może oprócz zdjęć -mierz się? wtedy będziesz prędzej widzieć różnicę ja zamierzam dzisiaj przeprowadzić drugie mierzenie

Cytat:
Witam
[/COLOR]A co do filmiku z porodu, to też płakałam, ale do momentu aż nie urodziła... potem mi ulżyło
wow no to dobrze, że ten Ci nie robi takich zapowiedzi
no chyba sama, tez mi tak to wygląda ale chyba nie roodziła na brzuchu tylko "w kuckach" i byla pochylona do przodu.
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości