|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Artur od dwóch dni nie je.... Masakra :/ Jest pogodny, uśmiecha się, guga, nie ma gorączki, ale daję butlę, zje 20 ml i jest ryk lub wypycha smoczek językiem. I karmię na raty godzinami... Pilnuję, żeby na dobę zjadł te 600 ml, ale to jest jakiś obłęd
A wcześniej wsuwał i 120 na jedną porcję.
|
|
|
|
#3422 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
600ml? moja Tosia zaczel 10 mc i je moze ok. 350-500ml na dobe. Moze Arturkowi ida zeby?! albo mu cos zalega, zawsze mu sie odbija po wypiciu mleka?a moze cos zjadlas nowego i sie zmienil smak/zapach mleka?!
|
|
#3423 | |
|
Zadomowienie
|
W imieniu Stasia dziękuję za życzenia.
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- ale stawki. Jak dla mnie za dużo.---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Jak ten czas szybko leci
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Od kilku dni znowu męczą mnie myśli o tych torbielach i zwapnieniu, a co za tym idzie, znowu boję się ZD ... Prawie 3 tyg było ok i mi się przypomniało ... Otworzyłam zdjęcia z USG, dopatrując się "płaskiego profilu" itp Coś mnie opętało ...
Gdyby lekarce coś się nie podobało w profilu, to by mi chyba powiedziała, tak jak o torbielach i zwapnieniu? I jeszcze martwi mnie, to kość udowa jest o parę dni (nie pamiętam teraz o ile - o 3-4?) mniejsza w porównaniu do główki. Czy taka różnica mieści się w "normie"? Tego lekarka też nie skomentowała, więc może jest dobrze? Jeszcze jedno: czy na "zwykłym" USG lekarz jest w stanie po ogólnym wyglądzie podejrzewać ZD? Na każdej wizycie lekarz robi mi dosyć długie USG, za każdym razem komentował: "piękne dziecko", albo "piękny płodzik". I już nie wiem co myśleć
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-11 o 22:28 |
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko- nie mam wiedzy medycznej więc racjonalnie Cię nie uspokoję ale ufam, że wszystko będzie ok
edytte- Sto lat dla Stasia! Maguś- Kochana - jak Ty się czujesz? Poćwiczycie i z dnia na dzień będziesz dzielić się z nami kolejnymi postępami Olka ![]() kunia- pierwsze "kosi" - ale jest radość nie? Zawsze mnie dziwili rodzice którzy swoje dzieci męczyli: A pokaż cioci jak Ty robisz lalilali.... a powiedz wujkowi jak robi piesek.... a gdzie mama ma nos... itd..bez końca. A teraz sama przy każedej możliwej okazji chwalę się umiejętnościami mojego dziecka, zachęcając ją do śmiałości wśród osób dla niej obcych i cieszę się każdym jej postępem.
|
#3426 | |||
|
Konto usunięte
|
Edyta wszystkiego naj dla Stasia
![]() Cytat:
Obstawiam albo szczepienie (wtorkowe) albo zęby - strasznie się ślini, tetrę i piąstki je z obłędem w oczach, albo sama nie wiem co Odbijam zawsze, noszę długo po jedzeniu. Nic nowego nie jadłam ![]() Cytat:
A badanie w 12tc jak wyszło? Przezierność, kość nosowa? Pewnie wszystko było OK. Hosenko, musisz się trochę uspokoić. Ja wiem, że to niełatwe, ale stres źle działa na dziecko. Na pewno lekarze nie przeoczyliby niczego, co byłoby nie tak. ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() Ja byłam wieeelką przeciwniczką strojenia dzieci, a teraz? Ojeju jak on będzie w tym słodko wyglądał ![]() Absolutnie nie gugać do dziecka! Teraz: Altusiu, Altusiu ![]() I tak dalej..... |
|||
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Persuniu- niełatwe życie z niejadkiem
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Perse:
tak, wyszło w porządku. Lekarka powiedziała, że po znalezieniu torbieli i zwapnienia jeszcze raz przyjrzała się wszystkiemu, co by mogło wskazywać na trisomię, ale nie znalazła. Mój gin w ogóle machnął na to ręką.
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko- więc śpij proszę spokojnie, Dzidziuś chce poczuć też Twoją radość nie tylko troskę o niego
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, co mi się tak przypomniało 2 czy 3 dni temu, a dzisiaj to już w ogóle.
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
relaksacja! dobra muzyka i myślenie o miłych rzeczach
innej recepty nie masłucham właśnie Wodckiego (co mnie naszło ) i biorę się za pieczenie ciasta- cały ja nocny marek
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie wróciłam z babskiej imprezy, 7 mężatek w tym 5 dzieciatych i 2 po 2 #, w ty jedna ja
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie standardowo hiciory na Stars.TV ![]() Czekam na TŻ, bo po pracy pojechał na wyjazd na Dzień Nauczyciela. Normalnie bym spała, nie czekając, ale dzisiaj mam potrzebę się z nim zobaczyć. Mam tylko nadzieję, że będzie w miarę normalnym stanie i nie będę żałowała tego czekania ![]() No i jeszcze napiszę, że zaopiekowałam się częścią nagrody jaką TŻ dostał od dyrektora i zamówiłam 6 mini mgiełek Bath & Body Works. Tym samym zaczęłam przygodę z tymi kosmetykami i już się boję, że mój portfel na tym ucierpi
|
|
#3434 |
|
Konto usunięte
|
Kurcze ja zawsze co kupiłam mgielke, to była do kitu, bo na 1.
miejscu w składzie miała alkohol... Czego Twój mąż uczy? Zeberko oj tak, z niejadkiem można osiwiec..Na szczęście mamy 700 ml, w nocy lepiej je. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3435 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3436 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43230330]Artur od dwóch dni nie je.... Masakra :/ Jest pogodny, uśmiecha się, guga, nie ma gorączki, ale daję butlę, zje 20 ml i jest ryk lub wypycha smoczek językiem. [/QUOTE]
wiem co mówię, bo odkąd próbuję karmić dziecko kaszą i zupkami te powyższe mnie prześladują (o rajuuuuu, mój syn wczoraj zjadł za mało zupy z mięsem --> mało żelaza aaaa). i to jest magia cycka. nie wiesz ile zje, wiesz że przybiera... Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43231158] Ja byłam wieeelką przeciwniczką strojenia dzieci, a teraz? Ojeju jak on będzie w tym słodko wyglądał ![]() Absolutnie nie gugać do dziecka! Teraz: Altusiu, Altusiu ![]() I tak dalej.....[/QUOTE] ![]() ![]() znamy, znamy ![]() Cytat:
![]() a druga koleżanka? dawno? wspieracie się czy cisza?
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43232127]Kurcze ja zawsze co kupiłam mgielke, to była do kitu, bo na 1.
miejscu w składzie miała alkohol... Czego Twój mąż uczy? Zeberko oj tak, z niejadkiem można osiwiec..Na szczęście mamy 700 ml, w nocy lepiej je. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Mgielke przeważnie mają dużo alkoholu, żeby szybko wyschnely. Z tej firmy są podobno super i długo pachną. Uczy WFu ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- W czwartek mam wizytę, to podpytam lekarza.
|
#3438 |
|
Konto usunięte
|
ja też jestem taka jak Ty - strasznie bym się przejmowała; wydaje mi się że w takiej sytuacji najlepiej skonsultować swoje obawy
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Witam się w 30 tc
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
cierpiałyśmy w ciszy
|
#3441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Kompletnie nie wiem co się dzieje, mam nadzieję tylko, że same dobre wiadomości były jak mnie nie było. My od ponad miesiąca walczymy z różnymi chorobami. Na przełomie sierpnia i września trafiliśmy z Julkiem do szpitala, okazało się, że był zarażony salmonellą, potem bardzo osłabiony łapał infekcje, aż w zeszłym tygodniu trafiliśmy znowu do szpitala z zapaleniem płuc. Teraz leczymy się w domu i wszystko idzie ku dobremu. przepraszam, że nic nie odpisuję, ale przeczytałam tylko ostatnią stronę Pozdrawiam i ściskam wszystkie razem i każdą z osobna.
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo zdrowia dla Julka!
|
|
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
heh... ciężko. na tym samym etapie jesteście (tj. starań)? no to niech idzie ku lepszemu. niech pędzi galopem!!! Dziś w WO o stracie z "okazji" zbliżającego się Dnia Dziecka Utraconego.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-10-12 o 12:03 Powód: lit. |
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
oni się chyba jeszcze nie starają... to bardziej skomplikowane...
wzięłam na dziś wolne bo myślałam, że będzie ładna pogoda i pograbię na podwórku, pomyję okna a tu dupa
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi, jak to z tym ciśnieniem jest? Kiedy się martwić, a kiedy nie?
Pożyczyłam sobie ciśnieniomierz od rodziców, żeby kontrolować. W czwartek i wczoraj zmierzyłam tylko 1 raz, po 19 i wyszło mi kolejno: 127/80 i 131/80. Dzisiaj chcę zmierzyć 2 razy, więc po 11 zmierzyłam i wyszło 139/80 - co ciekawe, z rana (ok 9.30) zjadłam tylko śniadanie i nastawiłam pranie i przed pomiarem ok 30-40 minut leżałam. Pomyślałam, że może źle założyłam rękaw, więc po kilku minutach zmierzyłam jeszcze raz, ale chyba się trochę zdenerwowałam bo wyszło 144/80. Obserwować ciśnienie w ciągu weekendu i jakby co (gdyby były takie skoki w okolice 140) dzwonić w poniedziałek do gina czy poczekać do czwartkowej wizyty?
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Wygląda na to że insulina nie działa Wczoraj zwiększyłam o jednostke cukier-126.Dzisiaj zwiększyłam o 2 jednostki cukier-134
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czytam co piszesz o cukrach, ale dla mnie to czarna magia... |
||
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
co wymysliłaś?
a "pozwalasz sobie" na więcej przy insulinie? jak wyglądał posiłek? ja bym obserwowała ze dwa dni i znów podniosła dawkę. do lekarza już niedługo ![]() jutro jeszcze zdążysz. albo chłopa wyślesz ![]() mądry ten wywiad. taki zdystansowany a jednoczesnie wciąż bolący... heh. Kubek, Anitka, Jana - do meldunku!!!!! Kocuuuuurrr! toż samoż (myślałam o Tobie dziś w nocy... i musiałam Cię trochę podczytać, bo tu nic nie piszesz )!Wieka ciekawe jak sobie radzi. Pewnie zaaborbowana dwójeczką szkrabów....
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

A wcześniej wsuwał i 120 na jedną porcję.

ale stawki. Jak dla mnie za dużo.

dużo zdrowia dla Julka!