|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to ostatnio zakochałam się w czerwonej wiśniowej Ale może to i dobrze, bo jakaś taka mało wydajna jest i szybko mi jej ubywa No ja jutro mam nadzieję, że się uda z tą morfologią wreście
|
|
|
|
|
#2312 |
|
xxyy
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)
wiekszosc?
![]() myslalam ze to jakis specjalny wrocilam od dentysty, ubozsza o 50 zl, wyczekalam sie od 16 do 18. nie zdazylam do fryzjera i ide dopiero jutro. za tydzien powtorka bo jeszcze jeden zabek zostal. i glodna jestem ale nie wiem czy moge po plombowaniu jesc? mam plombe swiatloutwrdzalna. jak myslicie? ![]() obiad - makaron z jajkiem i pieczarkami odpuszcze sobie dzis i zostawie go na jutro, a zaraz zrobie sobie omleta z samych jajek i kromke chleba z serem bialym. tzn nie wiem czy tak zaraz, bo nie wiem czy moge jesc
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki śnurek ino bez adnego komputerka,hihi:d ale jakos nie za bardzo sie lubie z tą skakanką jakoś jakas taka jest sztywna wole jakieś "miękcejsze"<lol2> rzeczy,np Milke Naszą Wizazową Milke tez lubie, zeby nie było ze dyskryminacja
|
|
#2314 | |
|
xxyy
|
Cytat:
a pilas taka rooibos owocowa?![]() jakiej firmy jest ta czerwona wisniowa? ![]() a czy herbata czerwona powoduje sennosc? bo ja uwielbiam ja i pije w duzych ilosciach .. ale ostatnio jestem starsznie senna i pije duzo kawy zeby nie zasnac w dzien
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
najlpesze
![]() objawy uboczne tomografii, pisze z tyłu mojego skierowania ...wymioty,nudności,...., drgawki,NAGŁE ZATRZYMANIE SERCA, ZGON:d
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A są owocowe![]() ![]() Ta wiśniowa to rosmannowa ![]() Nie pij tak dużo tej herbatki, wiadomo w nadmiarze wszystko szkodzi, do tego każda herbata powoduje wypukiwanie żelaza (nie wiem jak z tą rooibos skoro ma tyle żelaza ), a to przy braku mięsa w diecie może się źle skończyć A czerwona obniża ciśnienie. Też kiedyś piłam nagminnie, ale z czasem zmniejszyłam jej ilosć, bo zauważyłam, że czuje się po niej coraz częściej jak by mi ktoś w głowe młotkiem przyłożył - znaczy tak niewyraźnie![]() Do tego czytałam, że dużo herbaty podobnie jak kawy odwadnia organizm Czyli najlepsza jest zwykła woda mineralna A ja mam problemy z piciem takiej wody, bo mi jakoś nie podchodzi. Aż się sama dziwie, jak można tak mało pić. Czasami na dzień tylko 2 kawy i to tyle Czasami do tego dochodzi jakaś herbata... Choć ostatnio się staram więcej pić. Zwłaszcza ważne to jest przy niskim ciśnieniu, bo więcej wody w obiegu powoduje nacisk na ścianki naczyń krwionośnych i podnosi cisnienie Więc od kilku dni w moim domu codziennie gości butla wody mineralnej i się staram
|
|
|
|
|
#2317 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi sie zdaje ze mozesz jesc, teraz juz plombowanko to nie to co kiedys, ze trzeba bylo odczekac. ale ja ogolnie i tak mam takie "schizy" i staram sie jak najdluzej po plombowaniu nie jesc ![]() Cytat:
a po rooibos tak sie nie czujesz bo ona tez nieco obniza cisnienie ja mam nadzieje ze na mnie dobrze podziala w tym temacie,tzn nieco nasennie chociaz juz dzis jedna sobie wypilam i nie usnelam, za to poczulam sie o wiele lepiej, fajnie uspokojona i wogole bylam dzis wkurzona ze musze siedziec w domku z tym chorobskiem,ale po tej herbatce humorek mi powrocil
|
|
#2318 |
|
xxyy
|
mi tez jakos woda nie podchodzi, zwlaszcza gdy jest zimno.. wtedy mam ochote na herbatke
musze sie nauczyc pic wiecej wody, a mniej herbaty. no i chyba kupie sobie ta rooibos bo skonczyla mi sie a jest dobra, i skoro czerwona obniza cisnienie to zastapie .a ile mozna tak max pic tej czerwonej?
|
#2319 | |
|
xxyy
|
Cytat:
chociaz ciezko powiedziec bo wiecie co ja robie.. mam dwa kubki politrowe , robie sobie w kazdym inna herbate i pije. jak sie skonczy ( dosc szybko) robie nastepna a jak mam ochote na 3 rodzaje herbaty to robie w trzecim kubku tez odczekam do 20 chyba z tym jedzonkiem ale omleta juz sobie zrobie zeby na mnie grzecznie czekal
|
|
#2320 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i myslisz ze co drugi pacjent dostaje zawalu podczas tomografii? nie mysl tyle o tym, bo oszalejesz. pojdziesz i zobaczysz co bedzie. mua mua glowa do gory.Cytat:
a wiadomo ze warto to skonfrontowac, moze sa i inne teorie tudziez opinie. ale wlasnie stad ze nie ma tej jakiejs tam magicznej substancji (za pewne taniny czy jak to sie tam zwie), co inne herbaty, w sumie nie jest herbatą a napojem z jakiegos tam krzewu. (przepraszam za te niescisle informacje,ale nie pamietam jaka nazwa tego krzewu - tak na rozum to pewnie rooibos )ja ogolnie tez malo zawsze pilam. ostatnio uleglo to nieco polepszeniu, ale kiedys to byla masakra. zwlaszcza jak bylam mala rodzice mnie troche musieli pilnowac. co do jedzenia to jadlam wszystko jak leci i nie bylo problemu, ale zeby cos pic... teraz propaganda ze trzeba duzo pic zrobila swoje nawet sama wode nauczylam sie pic Milka, jak mas zproblemy z woda, to ja mam taki swoj sposobik. na poczatku tez nie pilam czystej mineralki tylko dodawalam do niej cytrynke i ew. trooszke miodku. nawet przez pewien czas "uzaleznilam" sie od takiej lemoniady i nalogowo pilam. moze w ten sposob Ci bedzie lepiej wchodzila woda
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Życz, życz koniecznie
Ale ja już wiem, że wstane wcześnie No chyba, że dziś troszkę dużej posiedze, ale planuje sobie wypić zaraz moją wiśnióweczkę więc raczej szybko dziś polegnę Ale jutro mam już plan działania opracowany i idę na badania Zdrówka ![]() Cytat:
Teraz pije maksymalnie 2 czerwone herbaty i tylko na wieczór, kiedy i tak senna jestem, więc mi nie zaszkodzą Ile maksymalnie to nie wiem, ale sądzę, że więcej niż 3 to raczej nie wskazane
|
|
|
|
|
#2322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zawsze mam zapas cytryn w lodówce i nie ma siły, żeby mi się zmarnowały. Jak nie w wodzie to inaczej je wykorzystam Bo wiecie płukanka do włosów z sokiem z cytryny podobno ładnie podkreśla kolor blond A z miodkiem raczej mi nie podejdzie, bo nie ciągnie mnie do słodkiego. Ja jakoś tak od dziecka za miodem nie przepadałam
|
||
|
|
|
#2323 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Jeść nie można przez godzinę, tylko jak plomba nie jest światłoutwardzalna ![]() 50 zł za plombę ja płaciłam za każdą 100 a ze znieczuleniem? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dobrze zę nie piję takiej zbyt często, bo też jestem niskociśnieniowcem. Wolę owocowe albo zieloną a najbardziej, w przeciwieństwie do Was lubię wodę mineralną niegazowaną (oczywiście nie licząc kawy, ale kawa jest poza konkurencją )w ogóle nie cierpię słodkich napojów, dziś pod moja uczelnią rozdawali coca-colę light i wzięłam z grzeczności (bo chłopak który je rozdawał tak ładnie się do mnie uśmiechał ) ale po wypiciu paru łyków musiałam wyrzucić do przydrożnego kosza fuj, paskudztwo ![]() Milkuś, a Ty się pilnuj i pij dużo, bo się odwodnisz i nam tu uschniesz |
||||
|
|
|
#2324 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
co do miodu, to ja kiedys - jeszcze jak pilam te wszystkie soki z kartonow(fuuuu), to mi takie nieslodkie piciu nie podchodzilo. teraz juz tez nie dosladzam cytrynki w wodzie - po co psuc sobie smak (no ale samej cytryny to niei zjem tak jak Ty )
|
|
#2325 | |
|
xxyy
|
Cytat:
od dzis pije herbate czerowna tylko wieczorem a w ciagu dnia biala, zielona, rooibos i owocowe
|
|
#2326 |
|
xxyy
|
zazdroszcze
jak ty to robisz ze Cie nie ciagnie? nie lubisz?
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to już kilka miesięcy i kompletnie mnie nie ciągnie.Wyjątkiem są wypieki w kuchni uwielbiam np. babkę ale pozwalam sobie na nią tylko w święta trochę przesadzam, ale może kiedyś znajdę 'lżejszy' przepis ![]() Ech tyle razy miałam zabrać się za ciasteczka owsiane i do tej pory nie mam kiedy ich zrobić. |
|
|
|
|
#2328 | |
|
xxyy
|
Cytat:
nie potrafilabym teraz nie jesc slodyczy - bo lody chyba sie do nich zaliczaja? a ja kocham lody. a najbardziej big milki a to chyba nie takie wielkie zlo?
|
|
#2329 |
|
Wtajemniczenie
|
lody nie sa takie zle.
ostatnio, po tym jak jadlam lody truskawkowe jako zamiennik mojej ulubionej czekolady truskawkowej, i jak do niej wrocilam, okazalo sie ze byla dla mnie za slodka. lody widocznie zawieraja mniej cukru, wiec sa wg mnie mniejszym zlem. ale nie sprawdzalam skladu itd. sa dobre i to najwazniejsze :P (kiedys gdzies Pingwin2 tez pisala, ze lody to najzdrowszy slodycz)
|
#2330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Raczej mój telefon
napisałam sobie przypomnienie o dzisiejszych urodzinach naszej Kochanej Nefre![]() Cytat:
Cytat:
może niskociśnieniowcy tak już mają?![]() Cytat:
Pouczyłam się chemii,a teraz czeka mnie matematyke,tylko że ja jej nie rozumiem,tralala
|
|
#2331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(chyba jednak za mało kasy za to dostają )Cytat:
nie jestem jakąś maniaczką lodową ale lubię sobie czasami zjeść ![]() Cytat:
![]() matma jest okropna czyżbyś też była humanistką?
|
|||
|
|
|
#2332 |
|
xxyy
|
a wy jecie duzo lodow ?
![]() mam takie pytanie.. jak jest cherbata owocowa, np ostatnio kupilam sobie dilmah bananowa, to to jest taka zwykla czarna herbata tylko z aromatem? ja cos dzis nie mam glowy do nauki, uczylam sie ale nie mam sily nawet notatek czytac. sproboje porobic jakies zadania z informatyki bo chcialabym zdac egzamin w zerowym terminie a jesli chodzi o exel to ciemna masa ze mnie
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Trudno powiedzieć
Ostatnio jako, ze rodzice mnie zaopatrzyli w slodkie jogurty jadłam przez jakiś czas na śniadanko, ale tęskniłam do naturalnych Nie wiem czy to już kwestia przyzwyczajenia, ale były dla mnie stanowczo za słodkie Nie jem już słodyczy sporo czasu... i jakoś tak mi wcale do nich nie tęskno może to wina siostry, bo ona maniaczka słodyczowa, więc wszystko co słodkie zjada za mnie - równowaga w rodzinie musi być Za to lubie domowe wypieki, ale koniecznie to ja muszę je robic Z przykrością stwierdzam, ze jak się mamuśka do pieczenia zabiera to ciasta są poprostu przesłodzone I jeszcze te lukry na wierzchu Cytat:
Bo aktualnie mnie zajmuje wiśniowa herbatka Hihi raczej są niskociśnieniowcami, bo bardzo mało piją Ps. Ja się jeszcze trzymam dzielnie i walcze z tym podstępnym zmęczeniem i sennoscią jak mogę Może do 22 dam radę![]() Ps. 2. Przepisik na sernik dietetyczny znalazłam Dobrze by było gdybym proporcje składników pamiętała 1/2 chudego sera, zmiksować z zrobionym już wcześniej budyniem waniliowym i do tego dodać białka wcześniej wytrzepane (tylko nie pamiętam ile tych białek ). I co myślicie Będzie coś z tego Pobawie się w weekend
|
|
|
|
|
#2334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam taką waniliową
|
||
|
|
|
#2335 | |
|
xxyy
|
Cytat:
![]() a budyn jest zdrowy? bo sama juz nie wiem? 1/2 sera to 100 g? tez zrobie w weekend tylko napisz ile tych bialek ma byc
|
|
#2336 |
|
xxyy
|
bu
![]() aaa, dlaczego moja nauka informatyki polega na tym ze przegladam watki na wiazu chyba nie umiem sie uczyc przy kompie ale jak robic zadania z exela bez komputera
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dietetyczny = niskokaloryczny![]() A co do budynia można zrobić wersje podaną przez Stokrotkę Jajko, mąka ziemniaczana, mleko + kakao albo jakiś sok Ale ja się nie będę bawić i kupię sobie taki waniliowy ![]() 250/2 = 125 Ale ja pewnie jak zwykle tak na oko będę robić
|
|
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Ewciu tak typowo humanistyczny,a na dodatek pani z matmy się na mnie uwzięła,nic tylko się cieszyć
.Milkuś graniastosłupy,ostrosłupy i te badziewia co do ciasta pojęcia nie mam,bo ze mnie beztalencie
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.

Za to ostatnio zakochałam się w czerwonej wiśniowej
Ale może to i dobrze, bo jakaś taka mało wydajna jest i szybko mi jej ubywa

i to tyle

fuj, paskudztwo