Plotkowy dla dietetyczek :) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-10, 19:04   #2311
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
BTW, wyczytalam, ze rooibos zawiera zelazo ciesze sie, bo sie obawiam ze moge miec drobne niedobory w zwiazku z brakiem miesa w diecie. niby jem produkty zawierajace zelazo, no ale kto wie. mam nadzieje ze niedlugo bede mogla pojsc na morfologie i bede wiedziala co i jak.
EDIT: Nio, to jednak gust sie nieco zmienil, bo teraz ta herbatka mi smakuje, w przeciwienstwie do tego co było kiedys
Ja też mam tą herbatkę, ale wogóle mi nie smakuje Za to ostatnio zakochałam się w czerwonej wiśniowej Ehhh szkoda, że nie mogę jej często pić Ale może to i dobrze, bo jakaś taka mało wydajna jest i szybko mi jej ubywa

No ja jutro mam nadzieję, że się uda z tą morfologią wreście
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 19:06   #2312
Atram
xxyy

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

Cytat:
chyba wiekszosc makaronow jest z pszenicy durum?
wiekszosc?
myslalam ze to jakis specjalny

wrocilam od dentysty, ubozsza o 50 zl, wyczekalam sie od 16 do 18. nie zdazylam do fryzjera i ide dopiero jutro. za tydzien powtorka bo jeszcze jeden zabek zostal.
i glodna jestem ale nie wiem czy moge po plombowaniu jesc? mam plombe swiatloutwrdzalna. jak myslicie?
obiad - makaron z jajkiem i pieczarkami odpuszcze sobie dzis i zostawie go na jutro, a zaraz zrobie sobie omleta z samych jajek i kromke chleba z serem bialym. tzn nie wiem czy tak zaraz, bo nie wiem czy moge jesc
Stary 2007-05-10, 19:08   #2313
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno sie nauczysz - nie od razu kraków zbudowali
swoja droga ja za pewne tez bym nie umiala tym kręcić.... Moze kiedys przy okazji sprobuje.
BTW: kupilas skakanke? bo juz nie pamietam? ja ostatnio widzialam taka skakanke ktora ma jakis "komputerek pokladowy" ze to tak okresle. nie mialam czasu obejrzec dokladnie co tam mierzyl ten ekranik, ale zainteresowala mnie taka profesjonalna skakanka ten ekranik z pomiarami jest w jednej z "rączek". ciekawe,ciekawe...
skakanke mam
taki śnurek ino
bez adnego komputerka,hihi:d
ale jakos nie za bardzo sie lubie z tą skakanką jakoś
jakas taka jest sztywna
wole jakieś "miękcejsze"<lol2> rzeczy,np Milke -czekolade
Naszą Wizazową Milke tez lubie, zeby nie było ze dyskryminacja
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 19:09   #2314
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Ja też mam tą herbatkę, ale wogóle mi nie smakuje Za to ostatnio zakochałam się w czerwonej wiśniowej Ehhh szkoda, że nie mogę jej często pić Ale może to i dobrze, bo jakaś taka mała jest i szybko mi jej ubywa

czemu nie lubiasz? a pilas taka rooibos owocowa?

jakiej firmy jest ta czerwona wisniowa?

a czy herbata czerwona powoduje sennosc? bo ja uwielbiam ja i pije w duzych ilosciach .. ale ostatnio jestem starsznie senna i pije duzo kawy zeby nie zasnac w dzien
Stary 2007-05-10, 19:17   #2315
orzeszek01
Zakorzenienie

najlpesze
objawy uboczne tomografii, pisze z tyłu mojego skierowania
...wymioty,nudności,...., drgawki,NAGŁE ZATRZYMANIE SERCA, ZGON:d
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 19:23   #2316
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atram Pokaż wiadomość

a czy herbata czerwona powoduje sennosc? bo ja uwielbiam ja i pije w duzych ilosciach .. ale ostatnio jestem starsznie senna i pije duzo kawy zeby nie zasnac w dzien
Piłam zawsze pu erh, rooibos ma zupełnie inny smak A są owocowe

Ta wiśniowa to rosmannowa

Nie pij tak dużo tej herbatki, wiadomo w nadmiarze wszystko szkodzi, do tego każda herbata powoduje wypukiwanie żelaza (nie wiem jak z tą rooibos skoro ma tyle żelaza), a to przy braku mięsa w diecie może się źle skończyć A czerwona obniża ciśnienie. Też kiedyś piłam nagminnie, ale z czasem zmniejszyłam jej ilosć, bo zauważyłam, że czuje się po niej coraz częściej jak by mi ktoś w głowe młotkiem przyłożył - znaczy tak niewyraźnie

Do tego czytałam, że dużo herbaty podobnie jak kawy odwadnia organizm Czyli najlepsza jest zwykła woda mineralna A ja mam problemy z piciem takiej wody, bo mi jakoś nie podchodzi. Aż się sama dziwie, jak można tak mało pić. Czasami na dzień tylko 2 kawy i to tyle Czasami do tego dochodzi jakaś herbata... Choć ostatnio się staram więcej pić. Zwłaszcza ważne to jest przy niskim ciśnieniu, bo więcej wody w obiegu powoduje nacisk na ścianki naczyń krwionośnych i podnosi cisnienie Więc od kilku dni w moim domu codziennie gości butla wody mineralnej i się staram
Stary 2007-05-10, 19:24   #2317
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też mam tą herbatkę, ale wogóle mi nie smakuje Za to ostatnio zakochałam się w czerwonej wiśniowej Ehhh szkoda, że nie mogę jej często pić Ale może to i dobrze, bo jakaś taka mało wydajna jest i szybko mi jej ubywa

to rozumiem, ze zyczyc powodzenia w pozniejszym wstaniu

Cytat:
wiekszosc?
myslalam ze to jakis specjalny

wrocilam od dentysty, ubozsza o 50 zl, wyczekalam sie od 16 do 18. nie zdazylam do fryzjera i ide dopiero jutro. za tydzien powtorka bo jeszcze jeden zabek zostal.
i glodna jestem ale nie wiem czy moge po plombowaniu jesc? mam plombe swiatloutwrdzalna. jak myslicie?
obiad - makaron z jajkiem i pieczarkami odpuszcze sobie dzis i zostawie go na jutro, a zaraz zrobie sobie omleta z samych jajek i kromke chleba z serem bialym. tzn nie wiem czy tak zaraz, bo nie wiem czy moge jesc
nie, bardzo wiele makaronow "bialych" jest z tej pszenicy, ale to ze znalazlas to w sklepie ekologicznym to nie przypadek, bo ona jest jakas "lepsza" ale czemu to nie wiem, bo TŻ sam nie umie wytlumaczyc. On poprostu kupuje tylko taki makaron- dla facetow wszystko jest proste, nieprawdaz?

mi sie zdaje ze mozesz jesc, teraz juz plombowanko to nie to co kiedys, ze trzeba bylo odczekac. ale ja ogolnie i tak mam takie "schizy" i staram sie jak najdluzej po plombowaniu nie jesc

Cytat:

czerwona obniza cisnienie, wiec mozliwe ze dlatego czujesz sie senna.
a po rooibos tak sie nie czujesz bo ona tez nieco obniza cisnienie ja mam nadzieje ze na mnie dobrze podziala w tym temacie,tzn nieco nasennie
chociaz juz dzis jedna sobie wypilam i nie usnelam, za to poczulam sie o wiele lepiej, fajnie uspokojona i wogole bylam dzis wkurzona ze musze siedziec w domku z tym chorobskiem,ale po tej herbatce humorek mi powrocil

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 19:25   #2318
Atram
xxyy

mi tez jakos woda nie podchodzi, zwlaszcza gdy jest zimno.. wtedy mam ochote na herbatke musze sie nauczyc pic wiecej wody, a mniej herbaty. no i chyba kupie sobie ta rooibos bo skonczyla mi sie a jest dobra, i skoro czerwona obniza cisnienie to zastapie .
a ile mozna tak max pic tej czerwonej?
Stary 2007-05-10, 19:29   #2319
Atram
xxyy

Cytat:

nie, bardzo wiele makaronow "bialych" jest z tej pszenicy, ale to ze znalazlas to w sklepie ekologicznym to nie przypadek, bo ona jest jakas "lepsza" ale czemu to nie wiem, bo TŻ sam nie umie wytlumaczyc. On poprostu kupuje tylko taki makaron- dla facetow wszystko jest proste, nieprawdaz?

mi sie zdaje ze mozesz jesc, teraz juz plombowanko to nie to co kiedys, ze trzeba bylo odczekac. ale ja ogolnie i tak mam takie "schizy" i staram sie jak najdluzej po plombowaniu nie jesc

czerwona obniza cisnienie, wiec mozliwe ze dlatego czujesz sie senna.
a po rooibos tak sie nie czujesz bo ona tez nieco obniza cisnienie ja mam nadzieje ze na mnie dobrze podziala w tym temacie,tzn nieco nasennie
chociaz juz dzis jedna sobie wypilam i nie usnelam, za to poczulam sie o wiele lepiej, fajnie uspokojona i wogole bylam dzis wkurzona ze musze siedziec w domku z tym chorobskiem,ale po tej herbatce humorek mi powrocil
po rooibos raczej czulam sie dobrze. zaopatrze sie w nia a czerwona zejdzie na drugi plan
chociaz ciezko powiedziec bo wiecie co ja robie.. mam dwa kubki politrowe , robie sobie w kazdym inna herbate i pije. jak sie skonczy ( dosc szybko) robie nastepna a jak mam ochote na 3 rodzaje herbaty to robie w trzecim kubku tez

odczekam do 20 chyba z tym jedzonkiem ale omleta juz sobie zrobie zeby na mnie grzecznie czekal
Stary 2007-05-10, 19:33   #2320
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
najlpesze
oj Orzeszku,
i myslisz ze co drugi pacjent dostaje zawalu podczas tomografii?
nie mysl tyle o tym, bo oszalejesz. pojdziesz i zobaczysz co bedzie.
mua mua glowa do gory.

Cytat:

Nie pij tak dużo tej herbatki, wiadomo w nadmiarze wszystko szkodzi, do tego każda herbata powoduje wypukiwanie żelaza (nie wiem jak z tą rooibos skoro ma tyle żelaza), a to przy braku mięsa w diecie może się źle skończyć A czerwona obniża ciśnienie. Też kiedyś piłam nagminnie, ale z czasem zmniejszyłam jej ilosć, bo zauważyłam, że czuje się po niej coraz częściej jak by mi ktoś w głowe młotkiem przyłożył - znaczy tak niewyraźnie

Do tego czytałam, że dużo herbaty podobnie jak kawy odwadnia organizm Czyli najlepsza jest zwykła woda mineralna A ja mam problemy z piciem takiej wody, bo mi jakoś nie podchodzi. Aż się sama dziwie, jak można tak mało pić. Czasami na dzień tylko 2 kawy i to tyle Czasami do tego dochodzi jakaś herbata... Choć ostatnio się staram więcej pić. Zwłaszcza ważne to jest przy niskim ciśnieniu, bo więcej wody w obiegu powoduje nacisk na ścianki naczyń krwionośnych i podnosi cisnienie Więc od kilku dni w moim domu codziennie gości butla wody mineralnej i się staram
tak, herbaty wyplukuja zelazo, to czytalam. o rooibos wyczytalam,ze nie posiada tej substancji co inne herbaty i dlatego wlasnie nie ma takiego dzialania, stad mozna ja pic bez ograniczen. czytalam tylkoz jednego zrodla bo nie chcialo mi sie dalej szukac a wiadomo ze warto to skonfrontowac, moze sa i inne teorie tudziez opinie.
ale wlasnie stad ze nie ma tej jakiejs tam magicznej substancji (za pewne taniny czy jak to sie tam zwie), co inne herbaty, w sumie nie jest herbatą a napojem z jakiegos tam krzewu. (przepraszam za te niescisle informacje,ale nie pamietam jaka nazwa tego krzewu - tak na rozum to pewnie rooibos)

ja ogolnie tez malo zawsze pilam.
ostatnio uleglo to nieco polepszeniu, ale kiedys to byla masakra. zwlaszcza jak bylam mala rodzice mnie troche musieli pilnowac. co do jedzenia to jadlam wszystko jak leci i nie bylo problemu, ale zeby cos pic...

teraz propaganda ze trzeba duzo pic zrobila swoje nawet sama wode nauczylam sie pic

Milka, jak mas zproblemy z woda, to ja mam taki swoj sposobik. na poczatku tez nie pilam czystej mineralki tylko dodawalam do niej cytrynke i ew. trooszke miodku. nawet przez pewien czas "uzaleznilam" sie od takiej lemoniady i nalogowo pilam. moze w ten sposob Ci bedzie lepiej wchodzila woda

Stary 2007-05-10, 19:37   #2321
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Życz, życz koniecznie Ale ja już wiem, że wstane wcześnie To silniejesze ode mnie No chyba, że dziś troszkę dużej posiedze, ale planuje sobie wypić zaraz moją wiśnióweczkę więc raczej szybko dziś polegnę Ale jutro mam już plan działania opracowany i idę na badania no chyba, że będzie padać...

Zdrówka Mam nadzieję, że dziś już lepiej się czujesz

Cytat:
mi tez jakos woda nie podchodzi, zwlaszcza gdy jest zimno.. wtedy mam ochote na herbatke musze sie nauczyc pic wiecej wody, a mniej herbaty. no i chyba kupie sobie ta rooibos bo skonczyla mi sie a jest dobra, i skoro czerwona obniza cisnienie to zastapie .
Kiedyś dochodziłam do 6, a czasami może i więcej Teraz pije maksymalnie 2 czerwone herbaty i tylko na wieczór, kiedy i tak senna jestem, więc mi nie zaszkodzą

Ile maksymalnie to nie wiem, ale sądzę, że więcej niż 3 to raczej nie wskazane
Stary 2007-05-10, 19:44   #2322
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
ale wlasnie stad ze nie ma tej jakiejs tam magicznej substancji (za pewne taniny czy jak to sie tam zwie), co inne herbaty, w sumie nie jest herbatą a napojem z jakiegos tam krzewu. (przepraszam za te niescisle informacje,ale nie pamietam jaka nazwa tego krzewu - tak na rozum to pewnie rooibos)
Hihi tak ogólnie to wiadomo o co chodzi

Cytat:
Milka, jak mas zproblemy z woda, to ja mam taki swoj sposobik. na poczatku tez nie pilam czystej mineralki tylko dodawalam do niej cytrynke i ew. trooszke miodku. nawet przez pewien czas "uzaleznilam" sie od takiej lemoniady i nalogowo pilam. moze w ten sposob Ci bedzie lepiej wchodzila woda
Właśnie tak robię Zawsze mam zapas cytryn w lodówce i nie ma siły, żeby mi się zmarnowały. Jak nie w wodzie to inaczej je wykorzystam Bo wiecie płukanka do włosów z sokiem z cytryny podobno ładnie podkreśla kolor blond A z miodkiem raczej mi nie podejdzie, bo nie ciągnie mnie do słodkiego. Ja jakoś tak od dziecka za miodem nie przepadałam
Stary 2007-05-10, 19:49   #2323
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

spokojnie możesz jeść od razu (jeśli tylko masz na to ochotę, bo po dentyście to można na wszystko stracić ochotę ) Jeść nie można przez godzinę, tylko jak plomba nie jest światłoutwardzalna
50 zł za plombę ja płaciłam za każdą 100 a ze znieczuleniem?

Cytat:
najlpesze
nie czytaj nigdy skutków ubocznych bo od tego to dopiero się można rozchorować

Cytat:
Piłam zawsze pu erh, rooibos ma zupełnie inny smak A są owocowe

Ta wiśniowa to rosmannowa

Cytat:
nie wiedziałam nawet ze czerwona ciśnienie obniża dobrze zę nie piję takiej zbyt często, bo też jestem niskociśnieniowcem. Wolę owocowe albo zieloną
a najbardziej, w przeciwieństwie do Was lubię wodę mineralną niegazowaną (oczywiście nie licząc kawy, ale kawa jest poza konkurencją )
w ogóle nie cierpię słodkich napojów, dziś pod moja uczelnią rozdawali coca-colę light i wzięłam z grzeczności (bo chłopak który je rozdawał tak ładnie się do mnie uśmiechał ) ale po wypiciu paru łyków musiałam wyrzucić do przydrożnego kosza fuj, paskudztwo

Milkuś, a Ty się pilnuj i pij dużo, bo się odwodnisz i nam tu uschniesz

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 19:59   #2324
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Życz, życz koniecznie Ale ja już wiem, że wstane wcześnie To silniejesze ode mnie No chyba, że dziś troszkę dużej posiedze, ale planuje sobie wypić zaraz moją wiśnióweczkę więc raczej szybko dziś polegnę Ale jutro mam już plan działania opracowany i idę na badania no chyba, że będzie padać...

Zdrówka Mam nadzieję, że dziś już lepiej się czujesz
tak, odkad wypilam ta herbatke czuje sie lepiej. nie wiem czemu, ale poprostu. mysle ze wlasnie po tej herbatce nastroj i nastawienie mi sie poprawilo,a w zwiazku z tym rowniez ogolnie lepiej sie czuje (choroba w pewnym sensie zawsze-prawie zawsze- zalezy od nastawienia).

Cytat:
Hihi tak ogólnie to wiadomo o co chodzi

Właśnie tak robię Zawsze mam zapas cytryn w lodówce i nie ma siły, żeby mi się zmarnowały. Jak nie w wodzie to inaczej je wykorzystam Bo wiecie płukanka do włosów z sokiem z cytryny podobno ładnie podkreśla kolor blond A z miodkiem raczej mi nie podejdzie, bo nie ciągnie mnie do słodkiego. Ja jakoś tak od dziecka za miodem nie przepadałam
ja tez z reguly mam zapas. tez na wloski sobie taka plukanke robie

co do miodu, to ja kiedys - jeszcze jak pilam te wszystkie soki z kartonow(fuuuu), to mi takie nieslodkie piciu nie podchodzilo. teraz juz tez nie dosladzam cytrynki w wodzie - po co psuc sobie smak (no ale samej cytryny to niei zjem tak jak Ty )

Stary 2007-05-10, 20:00   #2325
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
spokojnie możesz jeść od razu (jeśli tylko masz na to ochotę, bo po dentyście to można na wszystko stracić ochotę ) Jeść nie można przez godzinę, tylko jak plomba nie jest światłoutwardzalna
50 zł za plombę ja płaciłam za każdą 100 a ze znieczuleniem?
bez znieczulenia bo to mala dziurka byla. ale ogolnie z wizyty nie jestem zadowolona, poszlam pierwszy od dawna do dentysty nie-prywatnie, dentystka byla bardzo brutalna i niemila :/

od dzis pije herbate czerowna tylko wieczorem a w ciagu dnia biala, zielona, rooibos i owocowe
Stary 2007-05-10, 20:03   #2326
Atram
xxyy

Cytat:
bo nie ciągnie mnie do słodkiego
zazdroszcze jak ty to robisz ze Cie nie ciagnie? nie lubisz?
Stary 2007-05-10, 20:13   #2327
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
A z miodkiem raczej mi nie podejdzie, bo nie ciągnie mnie do słodkiego. Ja jakoś tak od dziecka za miodem nie przepadałam
A ja odkąd powiedziałam sobie dość ze słodyczami to jak ręką odjął i to już kilka miesięcy i kompletnie mnie nie ciągnie.
Wyjątkiem są wypieki w kuchni uwielbiam np. babkę ale pozwalam sobie na nią tylko w święta trochę przesadzam, ale może kiedyś znajdę 'lżejszy' przepis

Ech tyle razy miałam zabrać się za ciasteczka owsiane i do tej pory nie mam kiedy ich zrobić.
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 20:20   #2328
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
A ja odkąd powiedziałam sobie dość ze słodyczami to jak ręką odjął i to już kilka miesięcy i kompletnie mnie nie ciągnie.
Wyjątkiem są wypieki w kuchni uwielbiam np. babkę ale pozwalam sobie na nią tylko w święta trochę przesadzam, ale może kiedyś znajdę 'lżejszy' przepis

Ech tyle razy miałam zabrać się za ciasteczka owsiane i do tej pory nie mam kiedy ich zrobić.
ja przed swietami nie jadlam slodyczy 50 dni a w swieta zaczelam i teraz ciezko odstawic, chyba nie umiem. i chyba to nie byl dobry pomysl bo potem mialam kilka atakow na slodycze - kupowalam duze ilosci i jadlam na raz, az mnie brzuch bolal. ale skonczylam z tym (mam nadzieje). wiem ze lepiej jak pozwole sobie np na loda czy czekolade jesli mam na niego ochote, niz jesli bede sobie odmawiac i potem rzuce sie na gore slodyczy.
nie potrafilabym teraz nie jesc slodyczy - bo lody chyba sie do nich zaliczaja? a ja kocham lody. a najbardziej big milki a to chyba nie takie wielkie zlo?
Stary 2007-05-10, 21:00   #2329
gujana
Wtajemniczenie

lody nie sa takie zle.
ostatnio, po tym jak jadlam lody truskawkowe jako zamiennik mojej ulubionej czekolady truskawkowej, i jak do niej wrocilam, okazalo sie ze byla dla mnie za slodka. lody widocznie zawieraja mniej cukru, wiec sa wg mnie mniejszym zlem.
ale nie sprawdzalam skladu itd. sa dobre i to najwazniejsze :P
(kiedys gdzies Pingwin2 tez pisala, ze lody to najzdrowszy slodycz)

Stary 2007-05-10, 21:10   #2330
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Lolcia, całe szczęście że maz głowę na karku
Raczej mój telefon napisałam sobie przypomnienie o dzisiejszych urodzinach naszej Kochanej Nefre

Cytat:
ostatnio sie tak zastanawiam, ode czego mnie boli obwód brzucha i jest taki jakis twardszy czy cos
Kręcac przed chwila hula hopem=wpadłam na genialny pomysł, moze to od hula hopa?
Możliwe

Cytat:
Czyli najlepsza jest zwykła woda mineralna A ja mam problemy z piciem takiej wody, bo mi jakoś nie podchodzi. Aż się sama dziwie, jak można tak mało pić. Czasami na dzień tylko 2 kawy i to tyle
Mam zupełnie tak samo może niskociśnieniowcy tak już mają?

Cytat:
lody nie sa takie zle.
ostatnio, po tym jak jadlam lody truskawkowe jako zamiennik mojej ulubionej czekolady truskawkowej, i jak do niej wrocilam, okazalo sie ze byla dla mnie za slodka. lody widocznie zawieraja mniej cukru, wiec sa wg mnie mniejszym zlem.
Dokładnie

Pouczyłam się chemii,a teraz czeka mnie matematyke,tylko że ja jej nie rozumiem,tralala

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 21:24   #2331
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
bez znieczulenia bo to mala dziurka byla. ale ogolnie z wizyty nie jestem zadowolona, poszlam pierwszy od dawna do dentysty nie-prywatnie, dentystka byla bardzo brutalna i niemila :/

od dzis pije herbate czerowna tylko wieczorem a w ciagu dnia biala, zielona, rooibos i owocowe
ja nie wiem jak to się dzieje ze nie-prywatni dentyści są niedelikatni i niemili (chyba jednak za mało kasy za to dostają )

Cytat:
lody nie sa takie zle.
całe szczęście że lody nie są takie złe nie jestem jakąś maniaczką lodową ale lubię sobie czasami zjeść

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Raczej mój telefon napisałam sobie przypomnienie o dzisiejszych urodzinach naszej Kochanej Nefre

Pouczyłam się chemii,a teraz czeka mnie matematyke,tylko że ja jej nie rozumiem,tralala
no to w takim razie miałaś dobry pomysł, zęby nie zapomnieć

matma jest okropna czyżbyś też była humanistką?

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 21:30   #2332
Atram
xxyy

a wy jecie duzo lodow ?

mam takie pytanie.. jak jest cherbata owocowa, np ostatnio kupilam sobie dilmah bananowa, to to jest taka zwykla czarna herbata tylko z aromatem?

ja cos dzis nie mam glowy do nauki, uczylam sie ale nie mam sily nawet notatek czytac. sproboje porobic jakies zadania z informatyki bo chcialabym zdac egzamin w zerowym terminie a jesli chodzi o exel to ciemna masa ze mnie
Stary 2007-05-10, 21:31   #2333
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszcze jak ty to robisz ze Cie nie ciagnie? nie lubisz?
Trudno powiedzieć Ostatnio jako, ze rodzice mnie zaopatrzyli w slodkie jogurty jadłam przez jakiś czas na śniadanko, ale tęskniłam do naturalnych Nie wiem czy to już kwestia przyzwyczajenia, ale były dla mnie stanowczo za słodkie Nie jem już słodyczy sporo czasu... i jakoś tak mi wcale do nich nie tęskno może to wina siostry, bo ona maniaczka słodyczowa, więc wszystko co słodkie zjada za mnie - równowaga w rodzinie musi być Za to lubie domowe wypieki, ale koniecznie to ja muszę je robic Z przykrością stwierdzam, ze jak się mamuśka do pieczenia zabiera to ciasta są poprostu przesłodzone I jeszcze te lukry na wierzchu

Cytat:

Milkuś, a Ty się pilnuj i pij dużo, bo się odwodnisz i nam tu uschniesz
Postawiłam tą butlę obok siebie i całkiem dobrze mi idzie, a raczej szło Bo aktualnie mnie zajmuje wiśniowa herbatka

Cytat:
Mam zupełnie tak samo może niskociśnieniowcy tak już mają?

Hihi raczej są niskociśnieniowcami, bo bardzo mało piją

Ps. Ja się jeszcze trzymam dzielnie i walcze z tym podstępnym zmęczeniem i sennoscią jak mogę Może do 22 dam radę

Ps. 2. Przepisik na sernik dietetyczny znalazłam Dobrze by było gdybym proporcje składników pamiętała Jakoś tak to szło 1/2 chudego sera, zmiksować z zrobionym już wcześniej budyniem waniliowym i do tego dodać białka wcześniej wytrzepane (tylko nie pamiętam ile tych białek). I co myślicie Będzie coś z tego Pobawie się w weekend
Stary 2007-05-10, 21:33   #2334
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
A co za dział

Cytat:

mam takie pytanie.. jak jest cherbata owocowa, np ostatnio kupilam sobie dilmah bananowa, to to jest taka zwykla czarna herbata tylko z aromatem?
niestety Ja mam taką waniliową
Stary 2007-05-10, 21:37   #2335
Atram
xxyy

Cytat:
Ps. 2. Przepisik na sernik dietetyczny znalazłam Dobrze by było gdybym proporcje składników pamiętała Jakoś tak to szło 1/2 chudego sera, zmiksować z zrobionym już wcześniej budyniem waniliowym i do tego dodać białka wcześniej wytrzepane (tylko nie pamiętam ile tych białek). I co myślicie Będzie coś z tego Pobawie się w weekend
dietetyczny tzn ze zdrowy?
a budyn jest zdrowy? bo sama juz nie wiem?
1/2 sera to 100 g?
tez zrobie w weekend tylko napisz ile tych bialek ma byc
Stary 2007-05-10, 21:37   #2336
Atram
xxyy

Cytat:

niestety Ja mam taką waniliową
bu

aaa, dlaczego moja nauka informatyki polega na tym ze przegladam watki na wiazu
chyba nie umiem sie uczyc przy kompie ale jak robic zadania z exela bez komputera
Stary 2007-05-10, 21:40   #2337
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
dietetyczny tzn ze zdrowy?
a budyn jest zdrowy? bo sama juz nie wiem?
1/2 sera to 100 g?
tez zrobie w weekend tylko napisz ile tych bialek ma byc
Dietetyczny to raczej niekoniecznie zdrowy dietetyczny = niskokaloryczny

A co do budynia można zrobić wersje podaną przez Stokrotkę Jajko, mąka ziemniaczana, mleko + kakao albo jakiś sok

Ale ja się nie będę bawić i kupię sobie taki waniliowy

250/2 = 125

Ale ja pewnie jak zwykle tak na oko będę robić
Stary 2007-05-10, 21:40   #2338
LoLcIa123
Zakorzenienie

Ewciu tak typowo humanistyczny,a na dodatek pani z matmy się na mnie uwzięła,nic tylko się cieszyć.

Milkuś graniastosłupy,ostrosłupy i te badziewia co do ciasta pojęcia nie mam,bo ze mnie beztalencie

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 21:41   #2339
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
aaa, dlaczego moja nauka informatyki polega na tym ze przegladam watki na wiazu
chyba nie umiem sie uczyc przy kompie ale jak robic zadania z exela bez komputera
Ehhh ja właśnie piszę pracę w wordzie
Stary 2007-05-10, 21:43   #2340
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Milkuś graniastosłupy,ostrosłupy i te badziewia co do ciasta pojęcia nie mam,bo ze mnie beztalencie
To nie tak źle. Ja nie cierpiałam prawdopodobieństwa I oczywiście z tego działu na maturze aż dwa zadania miałam Ale wiadomo koleżeńska współpraca...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości