|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
miało dzisiaj byc cieplo i 20 stopni a tym czasem jest zimno i strasznie wieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() Czekam na cynk ![]() Mama kazała mi siedzieć w domu się wygrzewac i nawet na swoje urodziny jutro nie kazała przychodzić ![]() Cytat:
![]() Dla mnie mogłaby wstawać o 7.00 ale żeby zasypiala ok.20.00, a tu ostatnio coś jej się przedstawiało i ![]() Cytat:
![]() Kurcze zmartwilyscie mnie tymi puzzlami... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Wtajemniczenie
|
dziecko mi oszalało cały czas się kręci, i jak mu sie nie uda obrót do uderza dość mocno główką o mate i płacz, a wczoraj jeszcze grzecznie leżal tylko na pleckach
![]() kupiłam oballa i młodemu się podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak kaszki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Wtajemniczenie
|
u nas też zimno ale byliśmy w sklepie po oballa i słoiczki z hippa w biedrze
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ufff ![]()
![]() |
#757 | |
Zadomowienie
|
Ale mam brak motywacji i nic mi się nie chce
![]() ![]() chyba idę do sklepu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
Kuruj sie impra skonczyla sie juz hee kaszek nie ma w naszym P i P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#759 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- no chyba żartujesz ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() Trzymaj się niedługo to minie jak się już wyrehabilitujecie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- staliśmy dziś o 11:30 ![]() ![]() Muszę się pochwalić że Mateuszek leżąc na brzuszku co chwile podnosi się na wyprostowanych rękach na parę sekund. Aha i kupiłam Małemu ubranka tydzień temu śliczny hmmm kombinezonik chyba dwu częściowy (zdjęcie poniżej) a tydzień temu kupiłam mu ubranek w smyku i c&a za 700 zł ![]() ![]() a teraz ja sobie czytam forum a Skarbek leży i od godziny do mnie gada ![]() Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-12 o 13:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Rozeznanie
|
Nie mogę załadować zdjęcia nie wiem czemu ...już od dłuższego czasu...:/
Miałam Wam opowiedzieć jakie cyrki były jak poszliśmy z małym do przychodni . Otóż pewnego wieczoru zauważyłam że Mały ma zaczeriwniony czubek suisiaczka więc mówimy z Tż że trzeb iść do pediatry bo niewiadomo czy to nie jakaś infekcja i żeby njie przerodziło się w coś gorszego. Więc następnego dnia dzwon ie do przychodni żeby nas zapisać okazuje się że nasza Pani pediatra na urlopie ... ale chwila...jest na jej miejsce zastępczyni..no cóż myśle skoro zastępuje pediatre to musi się znać przecież na takich rzeczach. Pojechaliśmy kobieta koło 70 poprosiła jak jej powiedziałam że chodzi o siusiaka to zaczeła przeżywać więc sobie myśle super ... chciała go badać w foteliku aż ja nie zaproponowałam że może go wyjme....więc ona mówi że super pomysł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak więc zmieniam pediatre bo Pani pediatr z tej samej przychodni ani raz nie zmierzyła Synka ani obwodu główki ani ciemiączka więc ja dziękuje teraz będziemy jeździć na prywat ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Idziemy na spacer ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-12 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#762 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wczoraj było lato a dzisiaj ohydna jesień, na spacerze było nieprzyjemnie... zimno wiatr...brrrr Młodemu też coś chyba nie grało ,bo spał tylko pół godzinki, potem po powrocie do domu wył jak opętany (chyba ząbki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Rozeznanie
|
jednak mi się wydawało ...wieje strasznie spacer odłożymy na 17
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Rozeznanie
|
U nas (na południu ;-)) potwornie ciepło. Zaliczylismy juz 2 spacery i mam ochotę na następny ale wypadałoby coś posprzatac;-) a że nowy odkurzacz się do mnie uśmiecha to będzie to czysta przyjemność :-P
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Zakorzenienie
|
U nas pogoda byla piekna dzis, do teraz, dobrze, ze zalapalysmy sie na spacer. Zlote liscie frunace z drzew, slonce, wiewiorki.. Cudnie!
![]() U mlodej to chyba nie zeby bo dzis spokoj, albo juz nie bola bo wczoraj masc przynosila ulge, dzis wszystko ok ![]() Robie liste prezentów dla Z na swieta bym się ogarnęła ze wszystkim do grudnia hehe ![]() Postaram się nadrobić poki spi. Zdazylam zrobic pizze, 2blachy pyyyszczych kokosanek, byc na spacerze, posprzątać i zaliczyc kawke i jakies male cwiczenia na orbitku ![]() ![]() Buziaki weekendowe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój Mateuszek od początku kocha leżeć na brzuchu bardziej niz na pleckach zawsze jak go przekręcałam na plecy z brzucha to marudził ![]() ![]() Wstawiłabym zdjęcia ale się nie da ... ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Kurcze wiatr nam popsuł cały dzień od jakiegoś czasu mamy w miare regularny dzień tzn wstajemy rano , nie ważne o której godzinie, posiedzimy troche wdomku i idziemy na spacer tam Mały ma 3-4 godzinną drzemkę i wracamy do domku 16-17. Przyjeżdża mąż z pracy i Mateuszek idzie spać po kąpieli a dziś śpi w domku i nie wiem czy później będzie chciał w wózku. No nic zobaczymy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#770 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
Diabli pytałas czy podnosimy w gondolce oparcie czy coś tam.. U mnie nie ma takiej opcji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Rozeznanie
|
Kupiłam M. Ostatnio pszczółke z Bright Starts
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
A i pytanko kolejne- czy wy wszystkie cwiczycie róze obroty i inne ze swoimi dziecmi? Czy tylko ja jedna tak zapuszczam dziecko i nic z nim nie robie.. Tzn czasami pocwiczymy jakies obroty raz na tydzien...i tez nie wiem czy do konca poprawnie to robie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale oczywiście daję mu tą witaminę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#779 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Raczkowanie
|
Melduję się w nowym wątku, fajny tytuł
![]() Przez cały tydzień praktycznie nie wychodziłam z kuchni - efekt - 82 słoiczki przecierów warzywnych, owocowych i warzywno-owocowych i 30 słoiczków soku z winogron, a jeszcze zostało mi pół dyni, ziemniaki i marchewka ![]() ![]() Młody śpi 4 godzinę, to może nadrobię ze 2 strony ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.