|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
To u mnie tez tak 135-150, raz tylko spadlo na moment i raz sie podnioslo na moment.. Skurcze 10-20 % w ogole ich nie czulam.. Wiesz moze jak tu jest, czy w kazdym szpitalu sa pojedyncze sale?
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej mokry choć tak naprawdę ciężko to określić. Mąż kupił drosetux. Po pierwszej dawce zwymiotowalam. To cięższe niż glukoza. Dodalam odrobinę cytryny i jakoś poszło. Mam nadzieję że pomoże.
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawa jestem bardzo która z nas pierwsza urodzi. Ale jestem prawie pewna, ze nie bedzie to pierwsza na liscie emma
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Regularnie mierze dziś ciśnienie bo coś mi za duże wychodzi. No i leze.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-12 o 14:25 |
|
|
|
|
#2015 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój będzie podobny do mojego, my bierzemy tego http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=5897&<osCsid> tylko będzie miał inny stelaż
|
|
#2017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj rewelacyjna pogoda więc zmykam do ogródka. Edytowane przez jin Czas edycji: 2013-10-12 o 14:46 |
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Dziewczyny przepraszam za zmianę tematu ale może któraś orientuję się w funduszu gwarancyjnym? Mąż kiedyś pracował dla pewnej firmy i ona ogłosiła upadłość, wszyscy zostali zwolnieni a zalegają chyba z paroma miesiącami z wypłatą, choć to było dosyć dawno temu to dopiero jakiś czas temu wpadli na genialny pomysł żeby wysłać papiery do funduszu gwarancyjnego...czy może któraś z Was orientuje się czy są jakieś szanse na te zaległe wypłaty z funduszu i czy jak są to ile to trwa? Trochę mnie to ciekawi a nie mogę znaleźć info w internecie
|
|
#2019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak mam nadzieję, że która z nas to nie będzie to i mama i dzieciaczek będą zdroweBrzuch stwardniał, ale na bardzo krótko. A krzyż to praktycznie boli mnie cały czas, więc tu trudno mi ocenić. A pytałaś lekarza o te bóle może?
|
|
#2020 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ni męcz się i bierz panadol,bo mozna. Ja w ciąży z Erykiem miałam zapisane po 8 tabletek paracetamolu na dobę. Cytat:
Poza tym niemowlę inaczej ssie niż dorosły,ty tak nie potrafisz i dlatego wydaje ci się to trudne ![]() Cytat:
Ale śliczne ciuszki! Cytat:
Bardzon fajnie wygląda ![]() Miałam tak dwa razy w ciągu ostatnich tygodni. Tez mnie trochę niepokoiło,ale nic się nie stało po tym.
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraziłyście mnie tą szarlotką chyba dziś zrobię
|
#2022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2024 |
|
Przyczajenie
|
Oj coś mnie zaczyna swędzieć i szczypać, podejrzewam infekcję intymną...kurcze a wczoraj u gina byłam
co moge na te początki zapodać? Pimafucin ?
Edytowane przez NitkaKitka Czas edycji: 2013-10-12 o 15:12 |
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Nitka, jak mnie tak zaczynało szczypać, zaaplikowałam vitagyn c, w aptece bez recepty, mozna stosowac od I dni ciąży. No i mi przeszło, później ginowi o tym mówiłam, to śladów infekcji nie znalazl.
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
może na początek tantum rosa lub zwykły rumianek...
|
|
#2027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie staraliscie sie o wypłatę swiadczen wcześniej? Np u komorników? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
hej. byłam w SH i co prawda okrycia wierzchniego na zimę nie znalazłam ale kupiłam sobie gacie
jeansowe ogrodniczki i dwie bluzeczki z długim rękawem. no i przywieźli mi dzisiaj szafę do przedpokoju i poprzekładałam już część rzeczy a miejsca nadal ddduuużżżżżoooo.
|
|
#2029 |
|
Przyczajenie
|
O, tantum rosa mam, zapodam, jutro kupie te globulki vitagyn c, dziękuę
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż stwierdził ze pieniędzy i tak nam nie oddadzą, sprawa chyba już jest zakończona, przynajmniej firma już nie istnieje dawno. Ale właśnie ostatnio coś ich tknęło i złożyli wnioski do funduszu...hmmm mąż musiałby zadzwonić do inspekcji pracy i popytać.
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co się orientuję, to jeżeli masz już tytuł wykonawczy z kl. wykonalności - wydanym przez Wydział Pracy SR, to najpierw oddajesz sprawę do Komornika. Jeżeli firma dalej sobie działa i da się to ściągnąć to Komornik egzekwuje te wierzytelności (kat. 3)jesteś spłacana szybciej niż wierzytelności wobec US i ZUS (jeśli tam też firma miałaby długi - kat. 7 zgodnie z art. 1025kpc). Jeżeli egzekucja okazała by się bezskuteczna, bo np. firmy już nie ma, właściciel uciekł, konta firmy są puste, firma się ulotniła i ślad po niej zaginął - Komornik umarza postępowanie, oddaje Ci twój tytuł wykonawczy, nabija na ten tytuł koszty postępowania i wtedy możesz się starać o wypłatę z Funduszu Gwarancyjnego.
|
|
|
#2032 |
|
Rozeznanie
|
S Witam sie prosto ze szpitala
moje przeczucie kazalo mi umowic sie do takiego starszego gin.do ktorego rok temu chodzilam, a ktory pracuje w szpitalu co ma wg mnie dobre opinie. I dzis bylam na wizycie, przedstawilam sytuacje a on na to ze: doknal tylko brzucha i mowi ze macica jest napieta, ale szyjka dosc dluga i zamknieta.... Co oczywiscie nie znaczy ze takie napiecie macicy moze doprowadzic do tragedii...dlatego najlepiej polozy mnie w szpitalu i tam porobia mi badania i byc moze dostane kroplowke podlacza z fenoterolem, ktora pomoze zmniejszyc napiecie .... Takze leze sobie grzecznie i czekam glownie do poniedzialku bo wtedy zapadna dec.dot.kroplowki. narazie kazali odstawic fenoterol a dali jakis lek na podtrzymanie ciaze - zastrzyki w tyłek
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#2033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostał tylko fundusz, ale i tak jakoś czarno to widzę ![]() Ach bo ten mój mąż to się niczym nie przejmuje, co tam ze kiedyś mu nie wypłacili, ważne ze teraz ma wypłaty.....czasami ta jego frywolność mnie denerwuje Dzięki dziewczyny za pomoc ![]() Może uda mi się go zmobilizować żeby zadzwonił i popytał co i jak.. ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem pewna na 100% ale Fundusz raczej chce żeby wcześniej Komornik próbował to wyegzekwować... Mieliśmy takie sytuacje w Kancelarii, że mimo, że wiedzieliśmy i my i wierzyciel, że nic z tej egz nie będzie, że będzie to bezskuteczne to wierzyciel musiał mieć właśnie zlożony wniosek i po 2-3 miesiącach umorzone i wydane postanowienie o bezskuteczności (być może takie wnioski są szybciej rozpatrywane, nie wiem, nigdy się nie dopytywałam).
|
|
#2035 |
|
Zadomowienie
|
Katarzyniak trzymaj się!
Wstawiam jeszcze łupy, które kupiłam z miesiąc temu (potem już sobie obiecałam, że koniec z tym i jakoś póki co udaje mi się w tym wytrwać), ale wtedy zdjęć nie porobiłam:
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-10-12 o 16:07 |
|
|
|
#2036 |
|
Rozeznanie
|
cześć
chyba jutro dopiero nadrobię, zaczęłam wcześniej ale musiałam wracać do sprzątania ![]() czekam teraz na męża i mnie zaraz trafi, mamy jechać na pępkowe i już jesteśmy spóźnieni ![]() tak w ostatnich wpisach widzę katarzyniak że jesteś w szpitalu , trzymaj się tam emma super ciuszki! też mam tego różowego pajaca z Disneya dostałam od kolegi
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem zauroczona tymi podwijanymi portkami na trzecim zdjęciu do mnie właśnie dzwoniła teściowa - była dziś na zakupach i oczywiście nie mogła minąć uroczych sukieneczek i różowej kurteczki. więc garderoba małej też powiększa się z każdym tygodniem. a ja póki co sama kupiłam tylko 3 pary bodziaków i rajstopki z hello kitty ( krzyczałam, ze nie będzie różu, ale nie wiem co mnie naszło jak je zobaczyłam ) jakoś ja nie mam weny na zakupy. dzisiejsze all uważam za sukces
|
|
#2038 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero jakby te bóle były bardzo silne i częste to coś się z tym robi.Cytat:
Bo ja powoli czuje, że odlatuje. Najgorszą zmorą jest zatkany nos ![]() Na pocieszenie idę zrobić ciasto ![]() Słońce walnęło mi w okno! O jacież pierdziele jakie usyfione! A równiutki miesiąc temu je myłam ;/
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-10-12 o 17:00 |
||
|
|
|
#2039 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się po zakupach
Zdobycze prezentuję na fotce. Nie ma wózka, fotelika i łóżeczka, przyjdą do domu za tydzień.No to ten... rodzimy?
|
|
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle to zaraz po porodzie pójdzie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

- kilka dłubanek

jak mam nadzieję, że która z nas to nie będzie to i mama i dzieciaczek będą zdrowe
Nos zatkany, gardło boli, większość nocy nie przespane 
zestaw niby na 56 ale nie jest tak mały niestety nie było innego do wyboru ale i tak chciałam bardzo ten kupić z rabatem w sumie czapkę mam gratis

co moge na te początki zapodać? Pimafucin ?
16.06.2012
moje przeczucie kazalo mi umowic sie do takiego starszego gin.do ktorego rok temu chodzilam, a ktory pracuje w szpitalu co ma wg mnie dobre opinie. I dzis bylam na wizycie, przedstawilam sytuacje a on na to ze: doknal tylko brzucha i mowi ze macica jest napieta, ale szyjka dosc dluga i zamknieta.... Co oczywiscie nie znaczy ze takie napiecie macicy moze doprowadzic do tragedii...dlatego najlepiej polozy mnie w szpitalu i tam porobia mi badania i byc moze dostane kroplowke podlacza z fenoterolem, ktora pomoze zmniejszyc napiecie .... Takze leze sobie grzecznie i czekam glownie do poniedzialku bo wtedy zapadna dec.dot.kroplowki. narazie kazali odstawic fenoterol a dali jakis lek na podtrzymanie ciaze - zastrzyki w tyłek