|
|||||||
| Notka |
|
| Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Fakty i mity na temat trądziku...
Cytat:
spokojnie kilka razy możesz ją wyprać, ale podobno te ściereczki można tylko w mydle (nie wiem dlaczego...)
|
|
|
|
|
#482 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż specjalnie staram się prądu nie marnować :P ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#483 |
|
Rozeznanie
|
OMG 3h prania- ja bym to chyba zasnęła podczas czekania
![]() co Ty tam gotujesz te rzeczy w tym bębnie? ja jestem zdania ze warto miec cos porecznego do twarzy bo zawsze mozna przeprac nawet i 2 razy i siup wywiesic i wlasciwie nawet na grzejnik czy balkon na noc i rano znowu czyste i świeże
|
#484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to tylko ręczniki oczywiście strasznie długo się pierze, ale to już wina dziwnej pralki :P
|
|
|
|
|
#485 |
|
Rozeznanie
|
A pierzecie może ekologicznie ? w orzechach lub kulkach?
|
|
|
|
#486 |
|
Rozeznanie
|
Moja pralka ma funkcje superEco i bębni 4h
, 3:30 chyba tez jest, 2:20 , 1:30 , takze najnizesz 30min na 30stopniach ale dla mnie to nie pranie.Ogolnie dobrze jest reczniki podobno czasem pogotować w kotle żeby wyparzyć , najlepiej z sodą oczyszczoną i chyba kwaskiem cytrynowym ale jakie sa fakty to nie wiem, aż tak nie kąbinowałam mimo polecenia starszej baby ![]() to taki moze mit o zabijaniu bakterii bo zabijają sie też w 95 stopniach nie trzeba ich gotować ...
|
#487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez pandaania Czas edycji: 2013-10-12 o 18:31 |
|
|
|
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#491 |
|
Moderator forum
|
|
|
|
|
#492 |
|
Rozeznanie
|
u mnie się nie sprawdziła, szału nie było, chociaż może dałam jej za mało, czy coś ...
|
#493 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#495 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Jedne kocham, drugie nienawidzę ![]() U mnie działa, ale bez szału. No i polecam nacieranie plam białym jeleniem, wszystko się dopiera w praniu. |
||
|
|
|
#496 |
|
Rozeznanie
|
chciałabym jeszcze zapytac a pro po faktow i mitow - ile z Was ma zwierze ktore dotyka Waszej skory twarzy i szyi powiedzmy ?
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam kota ponad rok, zaopiekowałam się nią z rodzicami, bo jej poprzednia właścicielka zmarła. Ale nawet nie mając kota w domu, tez miałam trądzik.
|
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szokującym jest dla mnie, że niektórzy wtulają twarz w futro zwierza albo dają mu buziaczki w pysk Przecież wszyscy wiemy, co te zwierzęta sobie myją.
|
|
|
|
|
#499 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#500 |
|
Rozeznanie
|
Pytam bo to dość istotne ,biorą pod uwagę że zwierzęta jedzą też odchody i to nie tylko swoje
![]() czasami kładą się nam na poduszce , swetrze itd a my na to głowę i ta sierść się nam przykleja w nocy i podrażnia ...
|
#501 |
|
Rozeznanie
|
Ja zawsze zrzucam swoją kicię jak się czai na górną część łóżka, bo jak śpi w nogach to mi to n ie przeszkadza :P
|
|
|
|
#502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
staram się, żeby nie siedział blisko skóry, ale czasmi nie jest to możliwe początkowo starałam się od razu przetrzeć buzię chociażby tonikiem, ale w miarę czasu chyba przestałam :P wydaje mi się, że temu, że piesek urósł i już tak łatwo do buzi się nie dostaje a co najważniejsze teraz widać jak idzie
|
|
|
|
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko próbowałam do mycia włosów, za pranie nie będę się brała, bo jeszcze sama nie mieszkam, a pewni bym ochrzan dostała, jakbym jakieś orzechy wrzucała do pralki.
Moja kotka kiedyś dużo mi dotykała twarzy, ale kot, którego mam teraz już taki nie jest, zaś sama twarzy też dotykam jak najmniej i mi trochę pomaga. Ale przeciwko buziakom nic nie mam, no bez przesady... Tego bym sobie nie odmówiła. Ale mój kot odchodów zdecydowanie nie jada, coś mi się wydaje, że tylko psy czasem jadają odchody i to też nie wszystkie. Przeciwko spaniu na mojej poduszcze też nic nie mam, ale ja naprawdę zawsze śpię na plecach i nie obracam się w nocy (to da się wytrenować), więc nie dotykam poduszki twarzą. Edytowane przez Figula94 Czas edycji: 2013-10-12 o 20:00 |
|
|
|
#504 |
|
Rozeznanie
|
Nigdy nie miałam problemów z wyciskaniem niedoskonałości
zawsze uważałam że prowadzi to jedynie do powstawania blizn a kiedy sporadycznie zdarzyło mi się coś przydusić przed ważnym wyjściem szybko w tym samym miejscu lub obok niego pojawiała się nowa przykra niespodzianka. Niestety moja buzia ma skłonność do pozostałości po wypryskach mimo że ich nie wyciskam więc staram się ograniczać do minimum czynności które mogą jeszcze bardziej wpłynąć na jej niekorzystny stan i wygląd. Postawiłam więc na antybakteryjne korektory punktowe albo maść cynkową które świetnie skracają czas rozwijania się naszej niespodzianki na twarzy. Kiedyś mówiono mi że jedna czy dwie sesje na słońcu naturalnym czy sztucznym pomagają w wysuszaniu powstałych już wcześniej pryszczy i niestety pewnie jak wiele z Nas i ja nie omieszkałam spróbować tej metody. Efekt był taki że być może i owszem istniejące już zmiany szybciej wysychały ale skóra robiła się grubsza i produkowała więcej sebum co niestety sprzyjało powstawaniu nowych niedoskonałości.
|
#505 |
|
Ekspert
|
Wysuszanie skóry w przypadku cery trądzikowej może być ryzykowne. Szczególnie na słońcu. Dziewczyny chyba same potwierdzicie.
|
|
|
|
#506 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też niestety sama musiałam sprawdzić czy słońce leczy trądzik. Dodatkowo mój demratolog polecił mi chodzić co jakiś czas na solarium bo ładnie wysusza krosty
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nowy produkt, wiec może w przyszłym roku będzie dłuzej dostepny skoro jest takie zaintersowanie |
|
|
|
|
#509 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#510 |
|
Rozeznanie
|
vichy jest moim osobistym dramatem...
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

spokojnie kilka razy możesz ją wyprać, ale podobno te ściereczki można tylko w mydle (nie wiem dlaczego...)

Przecież wszyscy wiemy, co te zwierzęta sobie myją.