|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
taszanta czytalam, ze dziecko czuje sie o wiele bezpieczniej jak spi w mniejszym lozeczku, koszu mojzeszowym itp. Dlatego pierwsze dwa miesiace spala w gondolce. Do gondolki nieprzyczepia sie zadnych firanek, oslonek itp wiec ńie ma zagrozenia, mala bardzo ladnie nam w tym zasypiala.
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Kyte pozniej sprobuje znowu. Trtaz mi corcia nie daje ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kuruj się ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | ||
Wtajemniczenie
|
Anoula dziękuję, wiem że się podocieramy i ogarniemy pojakimś czasie, kiepsko że to jeszcze zimowy okres na początek przypada, a ja jestem bez auta,mąż całymi dniami w pracy, no ale...
Miki nie powiem, bo słodkie nawet te fotki, ale nie dotknęłabym po dobroci ![]() A łóżeczko ślicznie sie prezentuje Nasturcja fajnie trafiłaś z tą promocją i zdrowiej, a żona z Ciebie przykładna ![]() Zwariowane fajnie, że na wizycie wszystko ok i trzymam kciuki za tż, żeby zdązył przed dzieciem ![]() De ja z sów, to porannego sexu i tak nigdy nie było, już prędzej w środku nocy się zdarzało, jak się któreś przebudziło ![]() ![]() ![]() No nie mamy nikogo na miejscu i chociaz 80 km to nie 700, ale żeby kogoś ściągać albo wieźć dziecko, to już jednak konkretniejszego powodu trzeba,a nie jak czasem tak coś na szybko by się przydało A jak czytałam o tamtej matce, to mi się tak robiło ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-10-12 o 18:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do "podrzucania" dziecka, to myślę jak większość - wszystko z umiarem ![]() A zapomniałam napisać - byłam u tego dentysty, nie jest źle. Miałam 2 ubytki w plombach, ale jedną mi już zrobiła, druga za tydzień. Jedyne co gorsze - dentystka mi powiedziała, że mam za nisko wędzidełko wargi górnej i żebym umówiła się z chirurgiem na jego podcięcie, Matko nigdy mi nikt nic o tym nie powiedział! Mogę to niby zrobić jeszcze w ciąży o ile będzie zgoda na znieczulenie od ginekologa, ale nie wiem czy już nie przełożyć tego na PO porodzie
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-10-12 o 20:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Zadomowienie
|
Niesamowity spokój dziś
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() katar mi się zaczyna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja ciocia jest dentystą i byłam u niej ostatnio powiedziała mi że mam delikatne ubytki ale nie chce mi podawać zadnego znieczulenia, bo lepiej nie. Że do wiosny nic nie powinno się z nimi dziać to żebym wtedy przyszła.
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 ![]() 3KG 54CM ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Zakorzenienie
|
ponarzekam Wam trochę... jakoś masakrycznie się zaczęłam czuć, brzuch twardy, kręgosłup boli, serce mi wali jak szalone i samo oddychanie mnie męczy
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2742 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczynki ja jestem cały czas, podczytuje was, tylko nie zawsze mam czas coś napisać albo nie nadążam a widnieję jako zaginiona. Bardzo proszę o zmianę że jestem aktywna moja Nikola ważyła 33t7d 2423g jesteśmy umówieni na usg 4D 19.10 jeszcze się zastanawiam czy iść bo nie wiem czy to nie za późno, wcześniej byliśmy w 19tc a teraz chcieliśmy iść by zobaczyć małą już nie taką małą ![]()
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 ![]() 3KG 54CM ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |||
Wtajemniczenie
|
miki-slodki szczurek, ale dlaczego on taki gruby na tej przedostatniej fotce?
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() tastanta- a uwazasz ze to ok?Ja nie ![]() ![]() A czego mi jeszcze brakuje ? Czasem ciszy..czy mozliwosci polozenia sie do lozka w czasie choroby. Niestety jako mama nie mozna sobie wziac chorobowego.I czesto z goraczka 40 stopni nadal trzeba sie dzieckiem zajmowac, ktore nie rozumie, dlaczego wlasnie teraz nie mamy sily wziac je na rece. Moj maz czesto w rozjazdach.Od 4 miesiaca malego do jego roczku bylismy weekendowym malzenstwem,kursowal te 700 km co weekend.I wtedy bylo ciezko mi samej. No i ze czesto nie da sie nic zaplanowac jak kiedys.Bo zawsze cos wyskoczy. Dziecko przerwie. Nie mzna cos w spokoju robic do konca, tylko okna myje sie na raty, bo co chwile trzeba sie od tej czynnosci odrywac. Ale teraz widze, ze trzeba przetrwac ten okres, kiedy dziecko jeszcze jest malo rozumne. Potem jest latwiej choc sa inne problemy. Ale teraz sa momenty, ktore daja sile. Te slodkie rozmowy, tysiace pytan, slowa:mamusiu, przepraszam, nie chcialem. Czy komiczne zdania, ktore doprowadzaja mnie do smiechu. Dzis np powiedzial po kolejnej porcji jedzenia (masakra ile on je) Biedny ten moj brzuszek, marny (nie wiem skad to slowo) i pusty.Glodny i chudy ![]() ![]() ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-12 o 21:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Rusałka extra słodkości! Pisalyscie o szczurach i innych zwierzątkach domowych, my mamy pająki ![]() ![]()
![]() |
#2746 |
Rozeznanie
|
ostatni dzień 33 tygodnia, ale można napisać że równo 34.
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak mi brakuje czegoś do kochania! nawet nie chce pisać, jak mi brakuje mojego królika... tęsknie jak nie wiem co. bidak umarł w zeszłym roku, a był 7 lat ze mną, mój maleńki okruszek ![]()
![]() |
#2748 |
Zakorzenienie
|
wagę dopisałam, co do zmian w pierwszym poście musisz zaczekać na powrót Ryby ze szpitala.
Co do USG, różnie może być, ja mam 3D praktycznie na każdej wizycie, ale od około 20 tygodnia córki nie było dobrze widać, bo albo była przytulona do łożyska, albo zasłonięta swoimi rączkami. Lekarz tłumaczył, że żeby pojawił się obraz 3d musi być nieco przestrzeni między urządzeniem a np budzią. W 35 w brzuszku ogólnie już mkało miejsca, więc może być tak, że nie zobaczycie nic. |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas byłoby to nie do przejścia, jakby mąż taką pasję posiadał.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2752 |
Zadomowienie
|
Ochh moge wszystko - gryzonie, gady, plazy, ale wielkie pajaki i inne robactwo wzbudzaja u mnie dreszcze...
Grrtrr cholerna zgaga... Wiecie, od kiedy zaszlam w pierwsza ciaze, zaczelam sie brzydzic dotyku surowego miesa... Najczesciej staram sie uzywac sztuccow, tak, zeby nie dotknac surowizny lub zakladam rekawiczki. Jesli juz dotykam gola dlonia to pozniej szoruje jak zwariowana. Nigdy wczesniej tak nie mialam. Dzis np. robilam kielbase do sloika i musialam wlozyc gumowe rekawiczki bo robilo mi sie mdlo... A tak w ogole to moj drogi tz ma ze mna kiepsko...rozpijam chlopa ;-) siedzi tak o "suchym pysku" przy komputerze robiac jakies tabele do pracy a ja mu nalewki znosze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Anoula dopisz mi prosze wizyte w klinice dietetycznej, lekarza prowadzacego i USG na 15 pazdziernika... Dzieki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
Rozeznanie
|
Widzę, że poruszany był temat planowania kolejnej ciąży
![]() ![]() Miki fajny gryzoń ![]() ![]() De cudny ogród!! Mnie się marzy mały domek w górach ![]() Rusalka12 robisz takie cudeńka na zamówienia? ![]() Dziewczyny jak często czujecie ruchy swoich pociech? Ja od kilku dni słabiej i rzadziej odczuwam ruchy. Zauważyłam, że w nocy kiedy nie śpię Mały mocniej buszuje, ale tak w ciągu dnia to tak spokojnie i tylko po jednej stronie. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko ja mieszkam DOKŁADNIE na drugim końcu miasta :/ Czy zmienił się kod promocyjny do intymnej? jak wpisuję ten z zeszłego weekendu to mi marudzi, że on już nieważny
![]() |
#2755 |
Zadomowienie
|
Zuzziak jak do tej pory tylko jednego torta zrobilam na zamowienie dla znajomej tz. Byl to tort w ksztalcie Ipada, przekladany czekoladowym ganache i dzemem malinowym... Reszte do tej pory robilam dla rodziny lub przyjaciol.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | ||||
Rozeznanie
|
Witam się nocnie, nie chce mi się spać to Was podczytuję
![]() ![]() ![]() babku ![]() ![]() 89Beatka Hegar to lewatywa, lekarze często tak na nią mówią ![]() ![]() niunia32, Newtrend, Lilith za tygodnie ![]() maomami, peppermint Wam to już w ogóle mega ![]() ![]() ![]() De28 ale masz cudowny ogród!!!!! ![]() ![]() xxxMikixxx szczurki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zwariowane-serduszko ![]() ![]() ![]() ![]() rusalka12 współczuję tej cukrzycy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sorento Czas edycji: 2013-10-13 o 00:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.