|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek
hej dziewczyny
) te, które może były. Zdajcie relacje z tego pokazu co miał się odbyć w Paryżance,bo ja niestety,ale nie mogłam uczestniczyć
|
|
|
|
#782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a macie jakieś plany kiedy mniej więcej chcecie się pobrać? oczywiście najbardziej oblegane są terminy letnie i wczesna jesień, ale widzę coraz więcejpar decyduje się też na zimę lub święta
|
|
|
#783 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja, tak jak Nika, zaczęłam od sali, niecałe 1,5 roku przed ślubem. Dość szybko załatwiliśmy też fotografa i dja ![]() Poza tym na spokojnie kilka miesięcy przed da się zorganizować wszytsko |
|
|
|
|
#785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje! Wszystko jest uzależnione ile osób zaprosicie na wesele/przyjęcie.. w Kielcach i okolicach jest wiele sal weselnych, ale nie wszystkie są idealne pod względem jedzenia i ceny za osobę oczywiście My zaczęliśmy organizować przyjęcie 1,5 roku przed ślubem, wiedzieliśmy wcześniej gdzie chcemy mieć przyjęcie więc została nam kwestia daty i na szczęście udało nam się zarezerwować taką jaką chcieliśmy (5 dni po naszej 7 rocznicy:Podsumowując: 1,5 roku powinno wystarczyć jeżeli nie zależy Wam na konkretnej dacie ślubu. Na początku zarezerwujcie 4 podstawowe rzeczy: sala, fotograf, kamerzysta i muzykę, z reszta możecie poczekać i załatwiać stopniowo. |
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedzi, dużo mamy w takim razie do przemyślenia
![]() mniej więcej sądzimy, że w ciągu 2 lat coś się podzieje ja myślałam o maju... nie jestem jakoś szczególnie przesądna by było"R" w nazwie miesiąca ewentualnie czerwiecco do foto+video to mam pełno znajomych, którzy są w branży i sądzę, że tu uda się ugadać rabacik Sala, która mnie oczarowała swoim klimatem jest w Karczmie pod strzechą" z tym, że minus, bo nie ma tam gdzie przenocować i rozlokować ewentualnie gości... Ze względu na to, że raczej sporo osób do nas się zjedzie z Polski niestety nie możemy sobie pozwolić na to, by nie mieli zapewnionego noclegu ![]() edit: na kilku weselach byłam, gdzie grał za każdym razem zespół.. jakoś nie jestem przekonana by brać kapelę.. za to u mojej siostry grał DJ Piotr Kurowski i się świetnie bawiłam
Edytowane przez mikonada Czas edycji: 2013-10-13 o 11:48 |
|
|
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dawno mnie tu nie było (prawie 3 miesiące już!), ale wróciłam zdać relację z naszego ślubu i wesela - czekałam tak długo, żeby już mieć zdjęcia i móc udokumentować
![]() Ślub braliśmy 20 lipca w Kielcach (kościół św. Stanisława na Barwinku), pogoda była przepiękna - nie było upału, ale piękne słońce i ok. 25 stopni - idealnie, w ogóle cały dzień był idealny i NIC bym nie zmieniła! Trzy dni przed ślubem miałam ogromny stres - jak przed obroną pracy magisterskiej: niby wiadomo, że nie ma się czym stresować, ale ucisk w żołądku straszny. Ale w dniu ślubu, jak już siedziałam na fotelu u mojej fryzjerki, cały stres ze mnie zszedł - pomyślałam sobie, że w sumie fajny dzień będzie, fajna impreza, wszyscy moi bliscy będą na raz w jednym miejscu, ogólnie nie ma się czym stresować, tylko trzeba się uśmiechać To było tytułem wstępu, a teraz opinie / inspiracje dla przyszłym PM:Fryzjer: Benita Świszczorowska - chodzimy do p. Benity całą rodziną od wielu lat, czesała mnie na studniówkę, czesała mnie na wesela moich koleżanek, byłam na fryzurze próbnej u innej fryzjerki, ale jej efekt był taki, że z całym przekonaniem zamówiłam termin u sprawdzonej p. Benity i fryzura jak zwykle była dokładnie taka jak chciałam i trzymała się mocno przez całą noc. Makijaż - Agnieszka Jakubczyk: nie znam się na makijażu, było mi dokładnie wszystko jedno kto mnie pomaluje, po wybraniu fotografa okazało się, że jego żona jest makijażystką, więc z wygody zdecydowałam się na nią i nie zawiodłam się - efekt na zdjęciach. Fotograf - Paweł Jakubczyk: niezbyt popularny na tutejszym forum, a rewelacyjny fotograf, ze zdjęć jesteśmy mega, mega zadowoleni, oboje z mężem nie należymy do osób przesadnie fotogenicznych, więc nie spodziewaliśmy się cudów, a zdjęcia Pawła nas tak zaskoczyły, że brakuje słów. Sukienka - Pracownia Sukien Ślubnych "Anna" na Kościuszki: Jeśli komuś nie zależy na markowej sukience od hiszpańskich producentów za 6,5 tys. zł, to polecam panią Anię - efekt może nie jest tak spektakularny jak koronki od Pronovias, ale za ok. 2 tys. zł macie sukienkę ze wszystkimi dodatkami dokładnie taką jaką chcecie. Bukiet ślubny i kwiaty - Kwiaciarnia Jaśmin na Barwinku: zdecydowałam się na kwiaty od p. Agaty, bo to znajoma mojej mamy, znamy jakość jej pracy, więc byłam spokojna o efekt końcowy, który rzeczywiście był rewelacyjny. DJ - Piotr Gładkowski: A o tym panu akurat sporo było na forum, wszystko pozytywnie, więc mogę tylko potwierdzić wszystkie dobre opinie na temat p. Piotrka - imprezę poprowadził tak, że nawet 86-letnia babcia mojego Męża tańczyła Wielkie brawa!Sala - Restauracja "Siedem Pokus": W zasadzie przed rezerwacją oglądaliśmy dwie sale - Hotel w Miedzianej Górze (rok temu mieli jeden wolny termin na 2013 rok, więc niezbyt duży wybór) i naszą restaurację. Zdecydowaliśmy się, bo: jest blisko od mojego domu i kościoła, jest w pięknym otoczeniu, było dużo wolnych terminów (oni działają od chyba 2 czy 3 lat, więc jeszcze nie są popularni), sala ma wystrój, który nam odpowiada - bez kryształowych żyrandoli i złotych klamek, ale jednocześnie elegancko i z klasą, pyszne jedzenie (hitem była zupa ze świeżych ogórków - baaaardzo wszystkim smakowała), super manager, z którym można się co do wszystkiego dogadać, na miejscu hotel na 55 osób, w zasadzie nie mieliśmy żadnego argumentu przeciw i sala okazała się strzałem w dziesiątkę! Polecam, polecam, polecam! Menu i winietki: Galeria Ślubna: Oczywiście o tym miejscu dowiedziałam się z forum, i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona - zarówno z obsługi, jak i efektu końcowego, menu i winietki były przepiękne, żałowałam, że Galerii jeszcze nie było jak zamawialiśmy zaproszenia... Tort - Bracia Janusz: tu chyba nie trzeba reklamować - tort jak zwykle pyszny, w zasadzie to spróbowałam tylko tyle ile mężowi udało się wcisnąć mi do buzi :P bo jak sobie uświadomiłam, że zjadałabym jeszcze kawałek, to tortu już nie było ![]() Chyba o wszystkich ważniejszych rzeczach napisałam, jeśli macie jakieś pytania - służę pomocą
|
|
|
|
#788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() My też mieliśmy przyjęcie w "Siedem Pokus" tydzień po Was 27.07, wybierając menu próbowaliśmy zupy ze świeżych ogórków i nie przypadła mi do gustu, wiec stwierdziliśmy że nie będziemy ryzykować i wybraliśmy borowikową i była przepyszna |
|
|
|
|
#789 |
|
Rozeznanie
|
[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;43243852]Treść usunięta[/QUOTE]
Cukiernia Sowa jest przepyszna, Mieszkam w Warszawie i mój TŻ na urodziny zamówił mi tort, mus z białej i ciemnej czekolady. Dziewczyny przepyszny był ten tort, nie za słodki i lekki. Latem byliśmy u nich na lodach i też pyszne a kolejki mowią same za siebie. Czy któraś z Was była na weselu gdzie grał zespół Miraż? (dawniej chyba Va-Bank się nazywał). I co myślicie o Studio Negatyw?
|
#790 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dokładnie wszystko zależy od daty ;-) My mamy ślub na początku maja 2014 i dopiero w tym miesiącu zaczęliśmy wszystko ustalać - jak na razie bezproblemowo ;-) Może też dlatego, że nie bierzemy jakiś drogich rzeczy tylko te mniej popularne i skromniejsze ;-) Jednak warto wziąć pod uwagę, że z roku na rok ceny idą w górę - i choćby dlatego, w tych popularnych miejscach, zająć termin wcześniej. Ja osobiście zawsze byłam przeciwna ślubom w miesiącach letnich. Edytowane przez ejusti Czas edycji: 2013-10-13 o 19:26 |
|
|
|
|
#791 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#793 |
|
Raczkowanie
|
[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;43251087]Treść usunięta[/QUOTE]
1. Makijaż naprawdę piękny ![]() 2. Ja nie zauważyłam żebyście nie byli fotogeniczni ![]() 3. Suknia pasowała do Ciebie, chociaż ja nie lubię ramiączka na ramię ![]() 4. Czy w galerii ślubnej zaproszenia i winietki są w niższych cenach niż gdzieś indziej? chodzi mi dokładnie czy opłaca się akurat tam je robić. 5. Nie mieliście problemów z wagą w torcie?
|
|
#794 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem jak weselny ale ten mój urodzinowy był mega
Lepiej mi powiedzcie o zespole Miraż i foto Studio Negatyw bo zamówiłam ich w sumie w ciemno i nie wiem czy dobrze robię.
|
#795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. Zasługa fotografa! 3. Dziękuję ![]() 4. Szczerze powiedziawszy nie wiem jak kształtują się ceny w Galerii w porównaniu do innych miejsc w Kielcach - zaproszenia zamawialiśmy w Warszawie (tu mieszkamy) i podejrzewam, że wyszło nam drożej, ale było nam wygodniej, a co do Galerii kierowałam się dobrymi opiniami na forum i tym, że spodobał mi się ten konkretny wzór winietek i chciałam go mieć! 5. Nie - miało być 8 kilo (75 osób na weselu, tort podawany o 23 chyba), w cukierni mówili mi, że to będzie za dużo, ale ja koniecznie chciałam 3-piętrowy, a taki musi ważyć co najmniej 8 kg, i za tyle właśnie zapłaciliśmy. |
|
|
|
|
#796 |
|
Przyczajenie
|
Myślę że Dod dobrze zrobiła że wybrała borowikową bo moi znajomi wcale nie wspominają dobrze mizerii z woda uważam że to nie jest zupa dla wszystkich.
Edytowane przez jula88 Czas edycji: 2013-10-14 o 11:11 |
|
|
|
#797 |
|
Przyczajenie
|
wczoraj na babskim wieczorze dowiedziałam się o takim fajnym forum bo musicie wiedziec że po 7 latach narzeczeństwa zdecydowaliśmy sie na zalegalizowanie tzn. ślub i myślimy o wrześniu lub październiku 2014 ale od czego tu zacząć , przejrzałam forum i chyba PIERWSZY KROK TO sala myslałam o Podzamczu Piekoszowskim co wy na to jakieś rady za lub przeciw na co zwrócić uwagę.
|
|
|
|
#798 |
|
Raczkowanie
|
to ja tez dodam cos od siebie
![]() olenqa-gratulacje! berka2013 ja mialam slub tydzien temu 5pazdziernika w podzamczu,swieza sprawa wiec moge wiele powiedziec !!!anka1897 w takim razie zamieszczam post jeszcze raz ![]() hotel - lesna promenada ,na dwoch salach fotograf,kamerzysta - studio hathor zespol - axis band ( swietni! zwlaszcza kroliki zrobily show) dj na poprawiny - mcFly grzegorz wojcik wiejski stol- WiR sushi - wasabi sushi makijaz - nasza wizazanka - Czarna Kawa fryzura - Marcin Kwiecinski bukiety - Vanilla samochod buty - Emilia tort - Kalinka bar piwny oraz inne %- hurtownia Alex suknia - odebralam 3 dni przed ale byla dokladnie taka jaka chcialam! vodka- Bols Platinum barman - chlopak z wyobraznia ( moge dac namiary jesli ktoras szuka) elementy ozdobne tj. maszyna do baniek,vkieliszki,ksiega gosci winietki zawieszki na alko ubranka na vodke i na wina oraz wile innych- Galeria Slubna pozdrawiam ![]() Edytowane przez kamaKamilaaa Czas edycji: 2013-10-14 o 12:34 |
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;43243852]Treść usunięta[/QUOTE]
potwierdzam rewelacja
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#800 |
|
Raczkowanie
|
KAMAKAMILAAA-Gratulacje!!!
Masz piękną sukienkę-jaki to model-czy jesteś zadowolona z miejsca, gdzie miałaś wesele? Interesuje mnie stół wiejski, czy przywożą sami i układają ? |
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
KamaKamila
mam wrażenie jakbym skądś Twoją buźkę kojarzyła pięknie wyglądałaś w dniu ślubu![]() Marcin Kwieciński Cię świetnie uczesał, z resztą to jeden z lepszych fryzjerów w Kielcach... ![]() Do tego Ewa Żurowska, na którą nie ma namiarów tu niestety, a działa w spółce z wizażystką Moniką Zielińską-Kozieł => duet mohero. pl Co do wizażysty to również profesjonalnie działa Marcin Czerwiak => marhe. pl całą czwórkę z całego serca polecam ![]() Jeśli chciałybyście namiary na fotografów młodych a jakże zaawansowanych w swojej pracy to również podam, bo są jeszcze tacy, o których mogłyście nie słyszeć
Edytowane przez mikonada Czas edycji: 2013-10-14 o 17:14 |
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() mam pytanie o sukienkę: bo szukam czegoś bb podobnego, jaki salon, jaka firma, jaki model ? bylabym wdzięczna za odp, moze byc wiadomosc prywatna ![]() bo do tej pory uciekalam ze sklepow na widok sukienek, a ta urzekła moje serce
|
|
#804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno wg własnego wzoru robią w drukarni zaproszeń na ul. Leśnej vis a vis parkingu wielopoziomowego. Sama zamawiałam tam winietki i zawieszki na alkohol i byłam bardzo zadowolona
|
|
|
|
#806 |
|
Polka Ogarniaczka
|
mnie z kolei Twoja fryzura i kolczyki ujęły - myślę, że czegoś w podobnej estetyce będę dla siebie szukać...
|
#807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak oceniasz salę weselną? Mam tam swoje wesele za rok i jestem bardzo ciekawa opinii
|
|
#808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak się ceny kształtują wiesz może? Muszę tam chyba moją świadkową wysłać
|
|
|
#809 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a po weselu niemal od każdego gościa słyszałam, że zupa która podaliśmy była rewelacyjna - podejrzewam, że jakby nie smakowała, to by nie komentowali ![]() Cytat:
![]() Betio, myślę że tak, moim winietkom zmieniali kolorystykę, żeby dopasować do wstążki, którą wybrałam, także pewnie nie byłoby problemu, ale najlepiej zadzwonić i zapytać - właścicielka jest naprawdę kontaktowa i pomocna
|
||
|
|
|
#810 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kamaKamilaaa;432582 61]to ja tez dodam cos od siebie
![]() barman - chlopak z wyobraznia ( moge dac namiary jesli ktoras szuka) Mogłabym prosić namiary? Masz może jakieś zdjęcia jak to wszystko wyglądało?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

) te, które może były. Zdajcie relacje z tego pokazu co miał się odbyć w Paryżance,bo ja niestety,ale nie mogłam uczestniczyć

Zaręczyny 11.10.2013
13.09.2014