|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#2012 | ||
|
Moderator
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
![]() My dzisiaj rowno 18t0d wiec obchodzimy tygodnice w ten sam dzien
|
||
|
|
|
#2013 |
|
Raczkowanie
|
spotkała się może któraś z Was z chorobą bostońska bądź wysypką bostońską właśnie mojemu tżtowi się przyplątało w maju przechodził razem z młodym ospę i obawiam się ja zarażenia już się oczywiście naczytałam tego się nie leczy tylko co ze mną co robić jak pojawią się ewentualne objawy?? w poniedziałek ide do gina to może się więcej dowiem jakiś ekspert w ddtvn się wypowiadał że nie groźne no ale zawsze to choroba zakaźna.. masakra
|
#2014 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj ochrzciłam swoje spodnie ciążowe, bo normalnie mi taki babzol wyskoczył, że szok Mój mąż w szoku, że mu żonę podmienili, bo jak pojechał w poniedziałek, to brzuszek miałam malutki, a teraz łoooo Ela, gratuluje udanej wizyty ciekawostka kolejna z tym Twoim dzieckiem, ale jak gratulowałam chłopca, tak teraz córki tez muszę ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-10-12 o 18:31 |
||||
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorki, że tak wbijam - też jestem mamusią kwietniową 2014 ale niestety obecnie nie mam czasu na udzielanie się w wątku - podczytuję czasami
|
|
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję równych tygodni dziewczyny
Czas leci niesamowicie ![]() Cytat:
jak będzie znowu chłopak, to będę mówiła on, a co
|
|
#2017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=side85;43233089 Zresztą zawsze można wyprzeć się mówiąc "nie lubię różu i chcę mieć małą chłopczycę" niż "chcę żeby mój chłopczyk był bardziej damski Cytat:
![]() Ale jak to Ty obchodzisz połowinki a ja zaczynam 21 tydzień jak szłyśmy równo? ![]() Ja mam 20t1d więc zaczynam 21 tydzień I dla Ciebie ![]() Uwielbiam soboty, nadrabiam 10 minut
|
|
#2018 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczorkiem
![]() Gratuluje rozpoczętych tygodni ![]() Właśnie wróciłam z warsztatów co prawda fotelika nie wygrałam nad czym bolał mój mąż ,ale wygrałam ręcznik . Powiem Wam że świetnie przeprowadzone były te warsztaty. Konkretne, ciekawe i z humorem. Naprawdę polecam |
|
|
|
#2019 |
|
Zadomowienie
|
Witam weekendowo,
Dziewczyny, jaki fatalny dzień miałam. Ciągle mi się ryczeć chce. Nie wiem czy to hormony czy nie Niedługo biorę ślub cywilny więc stwierdziłam że to już najwyższy czas jakąś kiecunię kupić. Poprzymierzałam kilka i nawet jedna była taka, w której oprócz brzucha było i mnie troszkę widać Przymierzałam czarną, ale zdecydowałam się na białą i już nie chciało mi się jej przymierzać. Wracam do domu. Przymierzam, a ona prześwituje. Masakra Ehhh. Jak człowiek na co dzień nie korzysta z takich usług to potem tak się dzieje. Na szczeście zaraz Tż porywa mnie do knajpy więc może mi się humor poprawi.
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli pojawia sie objawy u ciebie, to powinnas udac sie przede wszystkim do lekarza Wiem, ze istnieja nieliczne dowody na to, ze w pierwszych trzech miesiacach ciazy wirus moze powodowac poronienie, jezeli zakazenie wystepuje przed porodem, to dziecko rowniez moze byc zarazone. Mam nadzieje, ze sie nie zarazisz
|
|
#2021 | ||
|
Moderator
|
To samo sobie dzisiaj pomyslalam
![]() Cytat:
Gratuluje ![]() Cytat:
![]() A bardzo przeswituje? Moze do ladnej bielizny nie bedzie tak zle? |
||
|
|
|
#2022 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Kurcze, dawno się nie odzywałam, ale nie mam czasu nadrabiać tych 20 stron. pędzicie ostro
Gratuluje wszystkich wizyt. Duzo dzieciaczków się już ujawniło. Ciekawe która kwietnióweczka pierwsza pozna płeć. Ja czuje się świetnie, tzn zdarza mi się usnąć na siedząco i strasznie szybko jestem zmęczona, ale poza tym jest już ok. Jutro kończę 14 tydzień. Do wizyty jeszcze daleko. Niestety co jakiś czas zauważam smugi krwi w śluzie. Podejrzewam, że to od nadżerki. Jest duża i nawet podczas badania w gabinecie potrafiła czasami zakrwawić. Po ostatniej wizycie brałam globulki na infekcję. Lekarz powiedział, że po ich wybraniu możemy w końcu powrócić do współżycia, ale jak mąż usłyszał o tych plamieniach to kategorycznie podtrzymał zakaz. Także do następnej wizyty nici z tulenia... Oby lekarz bez zastanowienia powiedział, że możemy, bo nie wiem jak wytrzymam. Wiem, że najważniejsze jest dobro dzidziusia, ale czy mamusi nic się nie należy? ![]() Nie mogę się już doczekać ruchów dziecka. Wiem, że to jeszcze dobry miesiąc, albo i dwa no ale... Ciekawe czy na wizycie poznamy płeć, to będzie 16t1d
|
#2023 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Zycze Ci zeby plamienia sie uspokoily i lekarz wydal zezwolenie
|
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a te plamienia to pewnie tylko wymówka. Ja mu jeszcze pokaże jak wróci. Później będzie się tłumaczył tym że mam za duży brzuch, więc jak teraz nie namówię to podejrzewam, że czeka mnie jeszcze wiele miesięcy celibatu...
|
|
#2026 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że łatwo to powiedzieć, ale staraj się nie przejmować - kwestie kosmetyczne to spokojnie, teraz nie ma sezonu ślubnego, więc powinnaś bez problemu kogoś dobrego znajdziesz ![]() A bolerko szukasz takie zupełnie wierzchnie czy coś na ramionka? Bo może jakiś fajny kardiganek wystarczy? To nawet na internecie możesz poszukać Cytat:
![]() A co do płci, to ja niby byłam w 17, ale Mała rozmiarami wskazywała 16t2d i ponoć 99,9% pewności, że dziewczynka
|
||
|
|
|
#2027 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
u nas od lipca brak seksu
coraz gorzej to znosze, mam nadz , że w środe sie dowiem ze już mozemy.chociaż jakos wątpie.witam sie wieczornie, moj synek zasnała, ostatnio starsznie jest marudny , nie mam na nic czasu praktycznie, ciagle trzeba miec oczy naokoła głowy, bo jego ulubionym zajęciem jest taplanie rączek w kiblu i przestawianie mi programów w pralce dzis zostawilam go na 5 minut a sie caly wysmarował sudocremem, ktory dosięgnał z półki .wesoło.nie wiem, jak z dwójką sobie poradze, coraz bardziej mnie to przeraza.ale co tam damy rade.wiksza, tez mam krwaika, w 6tym i 8ym tygodniu mailam bardzo silne krwotoki ze skrzepami, lezalam dwa tyg w szpitalu dopeiro za drugim razem sie okazalo ze tam jest krwiak.teraz sie dowiem, czy go mam.generalnie bardzo dużo kobiet ma krwiaki, na pewno bedzie dobrze tylko dużo wypoczywaj |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a resztą sie nie martw wszystko się pomału znajdzie
|
|
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój to tylko rozwija papier toaletowy W sumie to całkiem grzeczne dziecko z tego mojego chłopca Ale też jestem przerażona taką dwójką w domu.
|
|
|
|
|
#2032 |
|
Przyczajenie
|
Hey no natepna wizyta 22.10 bo później mój doktor jedzie na trzy dni
sympozjum . Co do współżycia to mamy zakaz leze już 4tydzień a doktor powiedział że jeszcze minimum 6 tygodni .... Myślę że to temu tak mi się dzieje że po tych dwóch cieciach jestem rok po roku a (1cc 03.02.2011-2cc. 11.07.2012)l I tylko lezenie lezenie luteina i aspargin .... A mąż moj wraca. Od wtorku do pracy więc będę z synem sama w domku na 8 godzin. bo mąż już nie może ciągnąć dłużej l4z powodu mnie.... Dobrze że synuś rozumi że mama ma ała że boli brzuszek i nie moze mama nic robić żeby dzidzius był zdrowy i nie musiał iść tam gdzie Pati. (moja córeczka aniolek zm.01.09.2012 ) dzieci rozumia wiecej niż nam się wydaje......
|
#2033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego jest trzymany na pralce tzn papier jest trzymany ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
ja mialam cc rok temu, 29 .11 , ale lekarz nic nie mowil ze od tak wczesnego ponownego zajscia. na pewno bedzie wszystko dobrze ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() w tym roku jak mielismy koscielny z chrzcinami, to jakos tak wczesniej sie troche zabralismy, ale my tak skromnie, fotografa mielismy kolege i tylko w kosciele, makijazystke i fryzjera zalatwilam dwa dni przed :p więc można. |
|||
|
|
|
#2034 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Bo rozmawialismy z TZ ze mi juz ciezko i on mnie troche skrzyczal ze ze po prostu teraz jest wazniejsze dziecko i trzeba to wytrwac. Łatwo mu jest mowic kiedy ja "dbam o niego". A ja biedna musze sie mordowac. I sie poryczalam. Bo mam wyrzuty sumienia ze nie mysle o dziecku tylko o swoich popedach. Ja mam duzy temperament a w ciazy to sie wzmaga. I boje sie ze po ciazy nie bede juz miala ochoty bo bede karmic i ze bede brzydka i juz nam nie bedzie dobrze. On sie ze mnie smial a ja sie naprawde martwie. |
||
|
|
|
#2035 |
|
Raczkowanie
|
A powiedzcie mi, czy Wy też tak często biegacie do łazienki? Fakt że staram sie sporo pić, ale czasem potrafie wyjść z łazienki i za 10 min czuje że raz znowu będę musiała iść. Dobrze, że w nocy tylko 1 czy 2, ale przez cały dzień to z 15 razy to jestem w toalecie
|
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz mu, że Ty też potrzebujesz... Ja nie widzę przeszkód żeby i Tobie było dobrze bo lekarzowi głównie chodzi o stosunek a nie o o...m![]() Tż Cie zaniedbuje ![]() I z tym się nie zgodzę, bo przecież jeśli Tobie ciężko to dziecku też, a ja wiem że takie blokowanie swoich potrzeb jest okropne, człowiek się denerwuje z byle powodu i awantury gotowe a to przecież nie zdrowo się tak hamować i w pewnym stopniu można sobie ulżyć, a dzidziuś będzie szczęśliwy .
|
|
|
|
|
#2037 |
|
Raczkowanie
|
Witam w niedzielę.
Zaraz wyruszamy z córką na shopping dla poprawy humoru. Szkoda, że dla dzidziusia nic nie kupię bo nie wiem kim jest. A nie chcę, żeby później dziwnie wyglądało Teqibo czy możesz zmienić mi termin porodu na 25 kwietnia, bo dziecko moje coraz młodsze. Życzę Wszystkim miłego spokojnego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj w dokładnie 20t0d moje dziecię kopnęlo kilka razy tatusiową rękę i tatuś go pierwszy raz poczuł
|
|
|
|
#2039 |
|
Rozeznanie
|
gratulujemy kopniaków
|
|
#2040 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To musi dawac niesamowity spokuj
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.

Adaś 

Przymierzałam czarną, ale zdecydowałam się na białą i już nie chciało mi się jej przymierzać. Wracam do domu. Przymierzam, a ona prześwituje. Masakra

a te plamienia to pewnie tylko wymówka. Ja mu jeszcze pokaże jak wróci. Później będzie się tłumaczył tym że mam za duży brzuch, więc jak teraz nie namówię to podejrzewam, że czeka mnie jeszcze wiele miesięcy celibatu...

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013