|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | ||
Moderator
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My dzisiaj rowno 18t0d wiec obchodzimy tygodnice w ten sam dzien ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Raczkowanie
|
spotkała się może któraś z Was z chorobą bostońska bądź wysypką bostońską właśnie mojemu tżtowi się przyplątało w maju przechodził razem z młodym ospę i obawiam się ja zarażenia już się oczywiście naczytałam tego się nie leczy tylko co ze mną co robić jak pojawią się ewentualne objawy?? w poniedziałek ide do gina to może się więcej dowiem jakiś ekspert w ddtvn się wypowiadał że nie groźne no ale zawsze to choroba zakaźna.. masakra
![]()
#2014 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj ochrzciłam swoje spodnie ciążowe, bo normalnie mi taki babzol wyskoczył, że szok ![]() ![]() ![]() Ela, gratuluje udanej wizyty ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-10-12 o 17:31 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sorki, że tak wbijam - też jestem mamusią kwietniową 2014 ale niestety obecnie nie mam czasu na udzielanie się w wątku - podczytuję czasami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |
Zakorzenienie
|
Gratuluję równych tygodni dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2017 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [QUOTE=side85;43233089 Zresztą zawsze można wyprzeć się mówiąc "nie lubię różu i chcę mieć małą chłopczycę" niż "chcę żeby mój chłopczyk był bardziej damski ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale jak to Ty obchodzisz połowinki a ja zaczynam 21 tydzień jak szłyśmy równo? ![]() Ja mam 20t1d więc zaczynam 21 tydzień ![]() I dla Ciebie ![]() Uwielbiam soboty, nadrabiam 10 minut ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2018 |
Zadomowienie
|
Witam się wieczorkiem
![]() Gratuluje rozpoczętych tygodni ![]() Właśnie wróciłam z warsztatów ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2019 |
Zadomowienie
|
Witam weekendowo,
Dziewczyny, jaki fatalny dzień miałam. Ciągle mi się ryczeć chce. Nie wiem czy to hormony czy nie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli pojawia sie objawy u ciebie, to powinnas udac sie przede wszystkim do lekarza ![]() Wiem, ze istnieja nieliczne dowody na to, ze w pierwszych trzech miesiacach ciazy wirus moze powodowac poronienie, jezeli zakazenie wystepuje przed porodem, to dziecko rowniez moze byc zarazone. Mam nadzieje, ze sie nie zarazisz ![]()
![]() |
#2021 | ||
Moderator
|
To samo sobie dzisiaj pomyslalam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A bardzo przeswituje? Moze do ladnej bielizny nie bedzie tak zle? ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2022 |
Zadomowienie
|
Hej. Kurcze, dawno się nie odzywałam, ale nie mam czasu nadrabiać tych 20 stron. pędzicie ostro
![]() Duzo dzieciaczków się już ujawniło. Ciekawe która kwietnióweczka pierwsza pozna płeć. Ja czuje się świetnie, tzn zdarza mi się usnąć na siedząco i strasznie szybko jestem zmęczona, ale poza tym jest już ok. Jutro kończę 14 tydzień. Do wizyty jeszcze daleko. Niestety co jakiś czas zauważam smugi krwi w śluzie. Podejrzewam, że to od nadżerki. Jest duża i nawet podczas badania w gabinecie potrafiła czasami zakrwawić. Po ostatniej wizycie brałam globulki na infekcję. Lekarz powiedział, że po ich wybraniu możemy w końcu powrócić do współżycia, ale jak mąż usłyszał o tych plamieniach to kategorycznie podtrzymał zakaz. Także do następnej wizyty nici z tulenia... Oby lekarz bez zastanowienia powiedział, że możemy, bo nie wiem jak wytrzymam. Wiem, że najważniejsze jest dobro dzidziusia, ale czy mamusi nic się nie należy? ![]() Nie mogę się już doczekać ruchów dziecka. Wiem, że to jeszcze dobry miesiąc, albo i dwa no ale... Ciekawe czy na wizycie poznamy płeć, to będzie 16t1d
#2023 | |
Moderator
|
Cytat:
Zycze Ci zeby plamienia sie uspokoily i lekarz wydal zezwolenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2025 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2026 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A bolerko szukasz takie zupełnie wierzchnie czy coś na ramionka? Bo może jakiś fajny kardiganek wystarczy? To nawet na internecie możesz poszukać ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do płci, to ja niby byłam w 17, ale Mała rozmiarami wskazywała 16t2d i ponoć 99,9% pewności, że dziewczynka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Zakorzenienie
|
u nas od lipca brak seksu
![]() witam sie wieczornie, moj synek zasnała, ostatnio starsznie jest marudny , nie mam na nic czasu praktycznie, ciagle trzeba miec oczy naokoła głowy, bo jego ulubionym zajęciem jest taplanie rączek w kiblu i przestawianie mi programów w pralce ![]() wiksza, tez mam krwaika, w 6tym i 8ym tygodniu mailam bardzo silne krwotoki ze skrzepami, lezalam dwa tyg w szpitalu dopeiro za drugim razem sie okazalo ze tam jest krwiak.teraz sie dowiem, czy go mam.generalnie bardzo dużo kobiet ma krwiaki, na pewno bedzie dobrze tylko dużo wypoczywaj |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Przyczajenie
|
Hey no natepna wizyta 22.10 bo później mój doktor jedzie na trzy dni
sympozjum . Co do współżycia to mamy zakaz leze już 4tydzień a doktor powiedział że jeszcze minimum 6 tygodni .... Myślę że to temu tak mi się dzieje że po tych dwóch cieciach jestem rok po roku a (1cc 03.02.2011-2cc. 11.07.2012)l I tylko lezenie lezenie luteina i aspargin .... A mąż moj wraca. Od wtorku do pracy więc będę z synem sama w domku na 8 godzin. bo mąż już nie może ciągnąć dłużej l4z powodu mnie.... Dobrze że synuś rozumi że mama ma ała że boli brzuszek i nie moze mama nic robić żeby dzidzius był zdrowy i nie musiał iść tam gdzie Pati. (moja córeczka aniolek zm.01.09.2012 ) dzieci rozumia wiecej niż nam się wydaje......
#2033 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tzn papier jest trzymany ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
ja mialam cc rok temu, 29 .11 , ale lekarz nic nie mowil ze od tak wczesnego ponownego zajscia. na pewno bedzie wszystko dobrze ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() w tym roku jak mielismy koscielny z chrzcinami, to jakos tak wczesniej sie troche zabralismy, ale my tak skromnie, fotografa mielismy kolege i tylko w kosciele, makijazystke i fryzjera zalatwilam dwa dni przed :p więc można. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Bo rozmawialismy z TZ ze mi juz ciezko i on mnie troche skrzyczal ze ze po prostu teraz jest wazniejsze dziecko i trzeba to wytrwac. Łatwo mu jest mowic kiedy ja "dbam o niego". A ja biedna musze sie mordowac. I sie poryczalam. Bo mam wyrzuty sumienia ze nie mysle o dziecku tylko o swoich popedach. Ja mam duzy temperament a w ciazy to sie wzmaga. I boje sie ze po ciazy nie bede juz miala ochoty bo bede karmic i ze bede brzydka i juz nam nie bedzie dobrze. On sie ze mnie smial a ja sie naprawde martwie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Raczkowanie
|
A powiedzcie mi, czy Wy też tak często biegacie do łazienki? Fakt że staram sie sporo pić, ale czasem potrafie wyjść z łazienki i za 10 min czuje że raz znowu będę musiała iść. Dobrze, że w nocy tylko 1 czy 2, ale przez cały dzień to z 15 razy to jestem w toalecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tż Cie zaniedbuje ![]() I z tym się nie zgodzę, bo przecież jeśli Tobie ciężko to dziecku też, a ja wiem że takie blokowanie swoich potrzeb jest okropne, człowiek się denerwuje z byle powodu i awantury gotowe a to przecież nie zdrowo się tak hamować i w pewnym stopniu można sobie ulżyć, a dzidziuś będzie szczęśliwy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Raczkowanie
|
Witam w niedzielę.
Zaraz wyruszamy z córką na shopping dla poprawy humoru. Szkoda, że dla dzidziusia nic nie kupię bo nie wiem kim jest. A nie chcę, żeby później dziwnie wyglądało ![]() Teqibo czy możesz zmienić mi termin porodu na 25 kwietnia, bo dziecko moje coraz młodsze. Życzę Wszystkim miłego spokojnego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 |
Zakorzenienie
|
wczoraj w dokładnie 20t0d moje dziecię kopnęlo kilka razy tatusiową rękę i tatuś go pierwszy raz poczuł
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Rozeznanie
|
gratulujemy kopniaków
![]()
#2040 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To musi dawac niesamowity spokuj ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.