Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-12, 22:44   #901
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
fakt, ale wydawalo mi się, ze jak się krecila to mialas ja na raczkach a to taki patent żeby się nie przyzwyczajala, czy chronisz przed wiatrem czy co? i dzięki za fotki śpiworka

przetrwaliśmy kinder party - matko!!! jeśli kiedyś zachce nam się urzadzac impezke dla Nelci to zabierzemy dzieciaki do figloparku albo na jakas lake i niech sobie dzicza odbierzemy po 3 godzinach... glowa mi peka, a było tylko pięcioro szesciolatkow, Nela i miesięczny kolega. czuje się jakbym tyrala w kamieniołomie - średniaki wariowaly, Nela nie mogla zasnąć, a to była pora jej drzemki...tylko maluszek spal i miał wszystko w nosie kurcze, wiecie, ze nasze dzieci sa już wieeeelkieeee?
pochwale jeszcze siostre za szymkowy tort 7 godzin zabawy...modelina ale miała być wywrotka i spychacz.
i baczyslawa w drodze na impre
No prosze jaka wystrojona i rzeczywiscie w porownaniu do tego malenstwa to nasze dzieciaczki juz takie duze

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
daj znać no i masz rację, najwyżej zwrócisz i tyle

siema Mati
słodki jest

no to nieźle tort super, Nela świetna i faktycznie... mamy duże dzieci

czy tylko ja wyciągam dziecię na spacerze po to aby pooglądało sobie świat?

czas spać

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

pokaż na zdjęciu bez Neli jak to wygląda podniesione
Ja tez czasem Mateuszka wyciagam . Uwielbia ogladac swiat

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 22:44   #902
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

karbie, moj to ostatnio tylko na boku spi! czasem na spacerze na plecach kimnie tylko...

ide spac juz i tak przegielam... bede nieprzytomna chodzic!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 22:45   #903
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
hahah udało się Mateuszek w dwu częściowym kombinezonie:P
Cytat:
i na brzuszku
Ale ma łobuza w oczkach

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 23:16   #904
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
pewnie masz za duzy rozmiar tych zdjec

u nas to samo, szukanie najtanzych zamiennikow, kompromisy i TZ z moim tata robili wszystko sami od elektryki po kafelki
pfff to ja na sklad nie parzylam

kurde jakos bardziej jesiennie te 10 km dalej ładnie

hehe ja zawsze robie tak, ze mam zdjecia wnetrz ktore mi sie podobaja i zwalam co sie da teraz robie ta lazienke http://www.urzadzamy.pl/lazienka/laz...y,72_6819.html, a zreszta ze mnie taki projektant, ze wszystko bym na bialo pomalowala i pozawieszała obrazy druga strona salonu :
widzę rozmowy dotyczące wyposażania domu, czyli to co aktualnie spędza mi sen z powiek
salviae - fajna inspiracja łazienkowa i salon. rozumiem, że salon to twój twój?
My na razie mamy 1 z 3 łazienek w domu (pewnie przyszłościowo zrobimy 2, a 3 wykorzystamy na garderobę albo jakąś pralnio- graciarnię ).
u nas ciężko określić jaki panuje styl w domu , albo ja nie wiem jak go nazwać, ale to taka nowoczesna klasyka z elementami stylu skandynawskiego i pop art chyba tak najlepiej mogłabym to określić. kuchnia jest biało-czarna + drewno/ ściany to odcienie poprzez jasną szarość, do ciemnego grafitu na kominku i gdzieniegdzie powrzucane coś ale fuksja/burgund - słupki czy ściana pod tv. No i ja uwielbiam detele, czyli obrazki, ramki, zdjęcia, poduchy, dywan, lampka "niby" nie pasujące do całości, jakieś kolorowe. Jak już będzie gotowe to się pochwalę

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Właśnie wyszli od nas znajomi. Koleżanka zrobiła mi wróżbę na to ile i jakiej płci będziemy mieli dzieci. Oczywiście zarzekałam się, że nie wierzę w takie bzdety Ponoć u niej w rodzinie u mamy, cioć itd. i wszystkich znajomych, którym to robiła się sprawdziło. No i wyszło naprawdę zarówno mi jak i później mężowi, że pierwsza córka , a drugi ma być synek . Więc koniec końców nie wierzę w takie bzdety ale mogłoby tak zostać

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Diabli- Nela jak zwykle błyszczy na salonach! ślicznota
Stary 2013-10-13, 06:26   #905
karota11
Zadomowienie

dzień dobry
Witamy się i idziemy dalej spać
Ni ema mi kto zrobić mąż po nocnej służbie śpi
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 07:13   #906
salviae
Zadomowienie

Cytat:
i na brzuszku
slodziak
Cytat:
przetrwaliśmy kinder party - matko!!! jeśli kiedyś zachce nam się urzadzac impezke dla Nelci to zabierzemy dzieciaki do figloparku albo na jakas lake i niech sobie dzicza odbierzemy po 3 godzinach... glowa mi peka, a było tylko pięcioro szesciolatkow, Nela i miesięczny kolega. czuje się jakbym tyrala w kamieniołomie - średniaki wariowaly, Nela nie mogla zasnąć, a to była pora jej drzemki...tylko maluszek spal i miał wszystko w nosie kurcze, wiecie, ze nasze dzieci sa już wieeeelkieeee?
pochwale jeszcze siostre za szymkowy tort 7 godzin zabawy...modelina ale miała być wywrotka i spychacz.
ale fajny tort a Nela elegantka, słodka ma opaske
Cytat:
u nas podnosi się tak samo i Kuba jezdzi pod katem ok 30-40 stopni, wolalabym zeby jezdzil na plasko, ale niestety jak chce jedzic na spacery to musze to miec podniesione i jeszcze się miesci w tej gondoli, ale najczesciej nogi wystawia oparte o brzeg mam zdjecia gdzie to widac, a co do wstawiania zdjec to nie mam z tym problemu i zadnych rozneglizowanych, czy kompromitujacych nie wstawiam, wiec nie za bardzo wiem co z nimi by sie moglo stac z fb tak samo mozna skopiowac
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
widzę rozmowy dotyczące wyposażania domu, czyli to co aktualnie spędza mi sen z powiek
salviae - fajna inspiracja łazienkowa i salon. rozumiem, że salon to twój twój?
My na razie mamy 1 z 3 łazienek w domu (pewnie przyszłościowo zrobimy 2, a 3 wykorzystamy na garderobę albo jakąś pralnio- graciarnię ).
u nas ciężko określić jaki panuje styl w domu , albo ja nie wiem jak go nazwać, ale to taka nowoczesna klasyka z elementami stylu skandynawskiego i pop art chyba tak najlepiej mogłabym to określić. kuchnia jest biało-czarna + drewno/ ściany to odcienie poprzez jasną szarość, do ciemnego grafitu na kominku i gdzieniegdzie powrzucane coś ale fuksja/burgund - słupki czy ściana pod tv. No i ja uwielbiam detele, czyli obrazki, ramki, zdjęcia, poduchy, dywan, lampka "niby" nie pasujące do całości, jakieś kolorowe. Jak już będzie gotowe to się pochwalę
to czekam na efekty, tez lubie szarosci, drewno i dodatki chwile po tym jak sie wprowadzilismy zrobil się szał na inne kuchnie, te na wysoki połysk i zaluje, ze takiej nie mam szafki scienne białe, a dolne drewno na wysoki połysk, no ale trudno salon nasz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_1812.jpg (61,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1839.jpg (60,7 KB, 37 załadowań)
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 07:16   #907
deb
Zakorzenienie

Wpadłam na chwilkę Was podczytać.

Modro - nie oswoiłam się jeszcze z nosidłem tak do końca Umiem już ładnie nóżki wkładać w pasy, ale jakoś dociągnąć pasów nie umiem - muszę jeszcze poćwiczyć.

Vil - kapturek jak dziecko zaśnie? hmm fajny pomysł, w eco 1 które mam też jest kaputek muszę sobie go podpiąć i zobaczyć

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
padam... nie wiem co jest grane ale tak od 16 nie ma z Sofia zycia. Marudzi na potege az pojdzie spac (bujanie na kolanach przy piersi). I tak od jakiegos tygodnia czy dwoch. Do tego mamy alergie... tylko pytanie na co? nozki i klatka piersiowa wysypane krosteczkami do tego za uszami i miedzy paluszkami takie suche czerwone placki... i jutro niedziela wiec musimy czekac do pon z lekarzem... nic nowego nie jadlam. proszku tez nie zmienialam...

Salviae nasz ewentualny wyjazd do pl wiazalby sie z tym , ze tz sam zostanie na swieta ale niestety on w swieta pracuje wiec i tak bysmy go prawie nie widzialy... ale to wzystko jeszcze do przemyslenia...

Innocense, Salviae, Agnes i wszystkie majace wlasne domki dxiewczeta - zazdroszcze... moze kiedys i my sie doczekamy.
W ogole jak mlodym ludziom sie wiedzie na tyle dobrze, ze bez pomocy rodzicow i bez kredytu stsc ich na mieszkanie/dom to czapki z glow! podziwiam za przedsiebiorczosc i zaradnosc. Ja cale zycie ciulam i jakos nie moge nic uciulac , nie mowiac o wielozerowych kwotach potrzebnych na zakup/wybudowanie nieruchomosci. Moze na emeryturze w RPA bedziemy na swoim ( w szalasie nad brzegiem oceanu )
Dobre i to zawsze na swoim

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ciekae czy sie da dodac fote

Ja mam z Vtech śpiewającego pingwina i też się świeci - jak mała marudzi podczas kremowania po kąpieli to jej włączamy i patrzy jak zaczarowana już tak się go nasłuchała że jak tylko słyszy jak on śpiewa to już jest zachwycona

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 07:17   #908
lonely_lady
Zakorzenienie

Oooo nowy wątek
No to sie witam

Chyba troszke jestem do tylu

Moge prosic o jakies streszczenie

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-10-13 o 07:18
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 07:23   #909
deb
Zakorzenienie

Mysia - niezłą masz już wyprawkę ja nie liczyłam czego ile mam, ale chyba na 74 i 80 starczy, w praniu się sprawdzi i na bieżąco najwyżej coś dokupię

Z tymi listami prezentów - to duże te listy robicie? Kto dziecku to będzie kupował? Dziadkowie, chrześni i ktoś jeszcze? U nas nie ma nikogo więcej chętnego a chrzestny na pewnie czekolade i na tym się skończy

Justii piękna pogoda i piękny śpioszek

A ta pszczółka lamaze to to: https://www.google.pl/search?q=pszcz...ml%3B389%3B600
Stary 2013-10-13, 07:37   #910
pearl87
Raczkowanie

dzień dobry
będę pewnie teraz tutaj "falami" - wczoraj cały dzień jeździliśmy i wybieraliśmy farby na ściany, ostatecznie się decydowaliśmy na płytki do łazienki i takie tam, dziś mamy dzień dla siebie, który nam się nie zdarzy przez najbliższe trzy tygodnie
Salviae - piękne wnętrza
co do tej dyskusji o domach/mieszkaniach - u nas na razie będziemy musieli pójść po najmniejszej linii oporu w mieszkanku (w sensie ograniczonych finansów po zakupie mieszkania), więc jakoś bajkowo pewnie nie będzie, ale i tak nie mogę się doczekać jakichś dużych potrzeb nie mamy, więc budżet jakoś myślę ogarniemy, a z czasem będziemy sobie te pomieszczenia robić docelowo

Cloche - my też śpimy pod jedną kołderką, M zawsze na mnie tak fajnie nogi trzyma jak śpi

i zmieniło jej się o 180 stopni z jedzeniem, dwa tygodnie pięknie się rzucała i wmiatała 100 gram błyskawicznie, a teraz nie chce jeść więcej niż kilka łyżek. Nie wiem o co może chodzić, widać już, że mała kobieta z niej

podczytałam tak mniej więcej, bo już muszę powoli śmigać do moich śniadaniowców - miłego dnia!
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 08:00   #911
becik_4
Zadomowienie

wczoraj pozazdrosilam wam ze dzieciaczki tak dugo wam spią to dzisiaj mialam pobudkę o 4 i dopiero teraz zasnął a jest prawie 9 no to sobie pospalam już nie bede narzekać ze wstaje o 6
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 08:22   #912
xal
Zakorzenienie

Coś zacytowałam i nie mam a nie pamiętam co trudno.
P. przedwczoraj ze 3 razy śmignęła na plecki z brzuszka, a dzisiaj patrzę a młoda na brzuszku na macie a ja wyszłam tylko po kawę. No cóż, jak chce to potrafi, tylko wszystko przez prawy boczek robi, ale w końcu widzę że robi. Dziecko się staje co raz bardziej mobilne.
Jak ją karmię wieczorem na śpiocha to normalnie aż mi się łezka w oku kręci, że ona zaraz wyrośnie i już nigdy nie wrócą te czasy jak zasypiała przy jedzeniu, spała na rękach

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 08:33   #913
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Mysia - niezłą masz już wyprawkę ja nie liczyłam czego ile mam, ale chyba na 74 i 80 starczy, w praniu się sprawdzi i na bieżąco najwyżej coś dokupię

Z tymi listami prezentów - to duże te listy robicie? Kto dziecku to będzie kupował? Dziadkowie, chrześni i ktoś jeszcze? U nas nie ma nikogo więcej chętnego a chrzestny na pewnie czekolade i na tym się skończy

A ta pszczółka lamaze to to: https://www.google.pl/search?q=pszcz...ml%3B389%3B600
u mnie z listy korzystają moi rodzice, bo teściowa to raczej tak blisko z nami nie żyje, całe szczęście,z e za późno obczaiła, ale też chciała nam kupić drewniane krzesełko do karmienia, bo nei wie nawet że mamy swoje chicoo polly magic ;/ i ona moją listę raczej odebrałaby jako mój wymysł, a rodzice i chrzestni to są mi wdzięczni, bo mają gotowe pomysły, a większość z listy kupimy sami, święta to tylko taka wymówka,zeby zmobilizować się do kupna zabawek
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
P. przedwczoraj ze 3 razy śmignęła na plecki z brzuszka, a dzisiaj patrzę a młoda na brzuszku na macie a ja wyszłam tylko po kawę. No cóż, jak chce to potrafi, tylko wszystko przez prawy boczek robi, ale w końcu widzę że robi. Dziecko się staje co raz bardziej mobilne.
Jak ją karmię wieczorem na śpiocha to normalnie aż mi się łezka w oku kręci, że ona zaraz wyrośnie i już nigdy nie wrócą te czasy jak zasypiała przy jedzeniu, spała na rękach
oj tak jak oglądam zdjecia jaki był Malutki, gdzie w rożku na jednym ręku nakarmiłam i spał a teraz leży u mnie w łóżku i tarmości mi książkę którą czytam
Stary 2013-10-13, 08:36   #914
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja ostatnio wybieralam zdjęcia do albumu i jak widziałam te ze szpitala jak L był taki jeszcze spuchniety i owiniety to tak sobie pomyślałam że chciałabym się cofnąć do tego czasu. Teraz to się wydaje taki duży i rezolutny... Co to będzie za parę lat
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 08:36   #915
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

Ja robie lisye sobie i rodzicom moim
Z chrzesnych nie ma, prababcie 400km od nas, druga babcia ma raczej gdzies jak i tata wiec prezent-lista przede wszystkim dla mnie bym sie nie zakrecila.

Wyobrazcie sobie, ciemno, choinka, lampki swiecace i nasze 6cio,7mio,8mio miesieczne brzdace wpatrzome w choinke i prezety.. Z bedzie miec 7,5mc, wystroimy ja, usiadzie przy stole przy swoim jedzonku(sporo tego co mozna a zblizone do wigilijnych potraw) i tak spedzimy pierwsze swieta..

A w jastepne bedzie poltorarocznym brzdacem to bedzie fun! Wspolne ubierane choinki, czekanie Mikolaja z prezentami, sanki w Swieta..

Cudowne lata przed nami

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 08:40   #916
vil84
Wtajemniczenie

pisałam Wam wczoraj że Przemo marudny jak nigdy .... no i mamy winowajce, przebił się delikatny trójkącik górnej jedynki mamy trzeci ząbek

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Dasz znać, od którego sprzedawcy bierzesz?
http://allegro.pl/nosidelko-ergobaby...602711658.html
wzięłam to. no i nie mam pewności, ale zaryzykowałam ... w sumie jak będzie podróbka a dobrze uszyta i będzie nam pasować to też dobrze
chcę koniecznie Ergo bo jak już pisałam zakładanie trwa 30 sekund

Cytat:
i na brzuszku
piekności, i jakie oczy

Cytat:

hahah no robienie w domu takiej imprezy to samobójstwo najważniejsze że dzieci zadowolone. piękny tort i nasza modeleczka

Cytat:

ja też, ale rzadko, bo potem nie chce wracać do wózka

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość

wasze bobasy śpią na boku? moja ostatnio sobie upodobała
ostatnio tak spał jak miał1,5 miesiąca
stałą pozycja do spania - albo rozrzucone łapki, tak się szykuje do snu, nawet jak się bawi i rozrzuca to wiem że niedługo będzie spał, albo składa jak do modlitwy i przebiera paluszkami

Cytat:
Vil - dzięki za puzzle. fajne wygrzebalas. i jak tu zdecydować się na jakiś konkret?! wczoraj w nocy myslalam, ze kupie te
http://puzzle-piankowe.pl/index.php?...emart&Itemid=2
lub tansze, jeśli budżet nas nie pusci
http://puzzle-piankowe.pl/index.php?...emart&Itemid=2
o qrcze, tymi pierwszymi to mnie chyba przekonałaś ... solidne i nie trzeba drugiego kompletu, bo duże są.
ja na razie się nie zdecydowałam bo budżet nie pozwala, nosidełko mamy sponsorowane a musiałam ograbić synka z tego co było odłożone ze skarbonki bo lodówka świeciła pustkami, tylko na wykładzinę mu zostawiłam
pod koniec miesiąca z macierzyńskiego kupię albo jak babcia sypnie kasą po emeryturze, bo zawsze coś tam na Młodego daje chociaż kupiła mu wczoraj złotą zawieszkę ze znakiem zodiaku więc w tym miesiącu na tym się chyba skończy

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-10-13 o 08:42
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 08:44   #917
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ja robie lisye sobie i rodzicom moim
Z chrzesnych nie ma, prababcie 400km od nas, druga babcia ma raczej gdzies jak i tata wiec prezent-lista przede wszystkim dla mnie bym sie nie zakrecila.

Wyobrazcie sobie, ciemno, choinka, lampki swiecace i nasze 6cio,7mio,8mio miesieczne brzdace wpatrzome w choinke i prezety.. Z bedzie miec 7,5mc, wystroimy ja, usiadzie przy stole przy swoim jedzonku(sporo tego co mozna a zblizone do wigilijnych potraw) i tak spedzimy pierwsze swieta..

A w jastepne bedzie poltorarocznym brzdacem to bedzie fun! Wspolne ubierane choinki, czekanie Mikolaja z prezentami, sanki w Swieta..

Cudowne lata przed nami

już na te święta będą fajne nasze dzieciaczki

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
pisałam Wam wczoraj że Przemo marudny jak nigdy .... no i mamy winowajce, przebił się delikatny trójkącik górnej jedynki mamy trzeci ząbek

wzięłam to. no i nie mam pewności, ale zaryzykowałam ... w sumie jak będzie podróbka a dobrze uszyta i będzie nam pasować to też dobrze

piekności, i jakie oczy

hahah no robienie w domu takiej imprezy to samobójstwo najważniejsze że dzieci zadowolone. piękny tort i nasza modeleczka

stałą pozycja do spania - albo rozrzucone łapki, tak się szykuje do snu, nawet jak się bawi i rozrzuca to wiem że niedługo będzie spał, albo składa jak do modlitwy i przebiera paluszkami

o qrcze, tymi pierwszymi to mnie chyba przekonałaś ... solidne i nie trzeba drugiego kompletu, bo duże są.
ja na razie się nie zdecydowałam bo budżet nie pozwala, nosidełko mamy sponsorowane a musiałam ograbić synka z tego co było odłożone ze skarbonki bo lodówka świeciła pustkami, tylko na wykładzinę mu zostawiłam
pod koniec miesiąca z macierzyńskiego kupię albo jak babcia sypnie kasą po emeryturze, bo zawsze coś tam na Młodego daje chociaż kupiła mu wczoraj złotą zawieszkę ze znakiem zodiaku więc w tym miesiącu na tym się chyba skończy
jaki fajny prezent
Stary 2013-10-13, 08:51   #918
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

piekności, i jakie oczy

Brawo super

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
wczoraj pozazdrosilam wam ze dzieciaczki tak dugo wam spią to dzisiaj mialam pobudkę o 4 i dopiero teraz zasnął a jest prawie 9 no to sobie pospalam już nie bede narzekać ze wstaje o 6

:banghead: o biedna ja dzisiaj tylko do 9 spalam :p

Cytat:
Wpadłam na chwilkę Was podczytać.

Modro - nie oswoiłam się jeszcze z nosidłem tak do końca Umiem już ładnie nóżki wkładać w pasy, ale jakoś dociągnąć pasów nie umiem - muszę jeszcze poćwiczyć.

Vil - kapturek jak dziecko zaśnie? hmm fajny pomysł, w eco 1 które mam też jest kaputek muszę sobie go podpiąć i zobaczyć

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Dobre i to zawsze na swoim

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Ja mam z Vtech śpiewającego pingwina i też się świeci - jak mała marudzi podczas kremowania po kąpieli to jej włączamy i patrzy jak zaczarowana już tak się go nasłuchała że jak tylko słyszy jak on śpiewa to już jest zachwycona

tez mi sie podoba ten pingwinek

Cytat:

U mnie M. Dostanie od tesciowej od nas od moich rodzicow od 2 siostr od chrzestnej wiec 6 zabawek musze wymyslic hee

Wstalismy o 9 i zabieram sie za ogarnianie i za rosol tz sobie zarzyczyl poprzedni poszedl w jeden dzien heee

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 08:53   #919
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
jaki fajny prezent
jeszcze ma łańcuszek dostać złoty, ale jak babcia uzbiera bo chce porządny kupić
będzie miał dwa złote piękne łańcuszki i zawieszkę - więcej łańcuszków niż ja - może pożyczy matce jak dorośnie, bo sam nie będzie nosił
w sumie mnie dziwi trochę kupowanie takich rzeczy chłopcom - no ale będzie miał pamiątkę po prababci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 09:02   #920
karota11
Zadomowienie

Cytat:
jeszcze ma łańcuszek dostać złoty, ale jak babcia uzbiera bo chce porządny kupić
będzie miał dwa złote piękne łańcuszki i zawieszkę - więcej łańcuszków niż ja - może pożyczy matce jak dorośnie, bo sam nie będzie nosił
w sumie mnie dziwi trochę kupowanie takich rzeczy chłopcom - no ale będzie miał pamiątkę po prababci
złoto nie wyjdzie z mody, cena rośnie, napewno mu sie przyda, jak nie to kiedyś swoim dzieciom da zabawką sie pobawi, wyrośnie, a taka pamiątkę zawsze bezie miał. Ja dostałam na komunię od chrzestnego złoty łańcuszek i kolczyki, wtedy tak sbie byłam zadowolona, a że wybrał piękne wzory to teraz się cieszę, bo noszę i mam pamiątkę

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Brawo super

:banghead: o biedna ja dzisiaj tylko do 9 spalam :p

tez mi sie podoba ten pingwinek

U mnie M. Dostanie od tesciowej od nas od moich rodzicow od 2 siostr od chrzestnej wiec 6 zabawek musze wymyslic hee

Wstalismy o 9 i zabieram sie za ogarnianie i za rosol tz sobie zarzyczyl poprzedni poszedl w jeden dzien heee

mniam, ale o rosole bo znowu mnie starszna chęć łapie , wsiądę i pojadę do Ciebie
Stary 2013-10-13, 09:13   #921
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Moj tez od chrzestnej lancuszek i medalik dostanie przyda sie na komunie moj D. Nie dostal lancuszka A do posrebrzane pamiatki do postawiwnia to to dopiero niepraktyczne niedosc ze drogie to.na co to kurz tylko zbiera , moja mam trzyma lancuszek dla D. Da mu na komunie

Cytat:
złoto nie wyjdzie z mody, cena rośnie, napewno mu sie przyda, jak nie to kiedyś swoim dzieciom da zabawką sie pobawi, wyrośnie, a taka pamiątkę zawsze bezie miał. Ja dostałam na komunię od chrzestnego złoty łańcuszek i kolczyki, wtedy tak sbie byłam zadowolona, a że wybrał piękne wzory to teraz się cieszę, bo noszę i mam pamiątkę

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

mniam, ale o rosole bo znowu mnie starszna chęć łapie , wsiądę i pojadę do Ciebie
Ok ccciiichooo Pisze ze rosolek juz pyka hehhehe

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Aa wiecie jak mam fajnie z Dawide. Biore malego wsadAm do niego do pokoju i mam czas na posprzatanie itp. A M. Zaxhwycony ze.popatrzy na brata hehe

Stary 2013-10-13, 09:15   #922
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
nooo tam to i szalas wystarczy do szczescia!
tak sobie myslalam, czy Sofcia ma gorsze dni znowu czy co, bo cisza taka... oby sie poprawil humorek. moze wlasnie z powodu alergii taka marudna? tylko teraz wspolczuje poszukiwan winowajcy
Dni ma fajne, jest radosna bawimy sie. Tylkood 16 zaczyna marudzic, a spac idzie ok 19, wiec mamy 3h z głowy... Tez sie zastanawiam czy to nie przez alergie... Sama nie wiem jak te moja diiete uderzyc - wyeliminowac wszystkich podejrzanych (przetory mleczne, jajka, gluten, orzechy) i jak przejda objawy to wprowadzac pojedynczo i patrzec co zawiniło. czy eliminowac pojedynczo i czekac kiedy objawy ustapia obawiam sie, ze od lekarza wielkiej pomocy nie dostane... Ale na konsultacje pójdę jutro.

Cytat:
i na brzuszku
Ale słodziak

Cytat:
Ja też, ale jak się tego wyraźnie domaga

Cytat:
w czym go rozpuszczasz? dodajesz do odciągniętego mleka, na lyzeczce z woda, czy jak? kropelki były o tyle fajne (mielismy biogaie), ze dalam na lyzeczce i już. a teraz musze kombinować.
rozpuszczalam w wodzie i podawałam z kubeczka medeli ( Sofia nie miała jeszcze 2 mcy jak to stosowalam) i ładnie piła. teraz mialam w kropelkach i musialam mieszac z mlekiem bo inaczej pluła... Z biogaią nie było tego problemu... Ale jaki to by nie był probiotyk w kropelkachh to trzeba go zużyć na raz, a w saszetkach,m czy kapsułkach używasz wtedy, gdy potrzebujesz

Sofii wróciło spanie do 7-8 ufffff. Wczoraj położyłam sie już o 9 i dzieki temu jako tako sie wyspalam do tej 7.30 (z 8 pobudkami w nocy Teraz znów zasnela przy piersi, ale jej nie odkładam bo Tz odsypia nockę w pracy, wiec niech troche pośpią. A ja mam jedną ręke do buszowania po necie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 09:20   #923
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Aa wiecie jak mam fajnie z Dawide. Biore malego wsadAm do niego do pokoju i mam czas na posprzatanie itp. A M. Zaxhwycony ze.popatrzy na brata hehe
a Dawid też zadowolony?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 09:30   #924
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Moj tez od chrzestnej lancuszek i medalik dostanie przyda sie na komunie moj D. Nie dostal lancuszka A do posrebrzane pamiatki do postawiwnia to to dopiero niepraktyczne niedosc ze drogie to.na co to kurz tylko zbiera , moja mam trzyma lancuszek dla D. Da mu na komunie

Ok ccciiichooo Pisze ze rosolek juz pyka hehhehe

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

już mam tak a to za kolejne wspomnienie o rosołku

Cytat:
Dni ma fajne, jest radosna bawimy sie. Tylkood 16 zaczyna marudzic, a spac idzie ok 19, wiec mamy 3h z głowy... Tez sie zastanawiam czy to nie przez alergie... Sama nie wiem jak te moja diiete uderzyc - wyeliminowac wszystkich podejrzanych (przetory mleczne, jajka, gluten, orzechy) i jak przejda objawy to wprowadzac pojedynczo i patrzec co zawiniło. czy eliminowac pojedynczo i czekac kiedy objawy ustapia obawiam sie, ze od lekarza wielkiej pomocy nie dostane... Ale na konsultacje pójdę jutro.

Ale słodziak

Ja też, ale jak się tego wyraźnie domaga

rozpuszczalam w wodzie i podawałam z kubeczka medeli ( Sofia nie miała jeszcze 2 mcy jak to stosowalam) i ładnie piła. teraz mialam w kropelkach i musialam mieszac z mlekiem bo inaczej pluła... Z biogaią nie było tego problemu... Ale jaki to by nie był probiotyk w kropelkachh to trzeba go zużyć na raz, a w saszetkach,m czy kapsułkach używasz wtedy, gdy potrzebujesz

Sofii wróciło spanie do 7-8 ufffff. Wczoraj położyłam sie już o 9 i dzieki temu jako tako sie wyspalam do tej 7.30 (z 8 pobudkami w nocy Teraz znów zasnela przy piersi, ale jej nie odkładam bo Tz odsypia nockę w pracy, wiec niech troche pośpią. A ja mam jedną ręke do buszowania po necie
mam to samo, mój też odsypia
a z tego kubeczka musi chyba śmiesznie to wyglądać jak taki maluch pije
Stary 2013-10-13, 09:37   #925
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ehh trochę zazdroszczę

\my też odkładamy ile się da...ale niestety to za mało...

na razie jesteśmy skazani na wynajem
Ale Ty masz super zawód na dzisiejsze czasy, a to już mały krok od fajnych pieniędzy

Cytat:
Innocense, Salviae, Agnes i wszystkie majace wlasne domki dxiewczeta - zazdroszcze... moze kiedys i my sie doczekamy.
W ogole jak mlodym ludziom sie wiedzie na tyle dobrze, ze bez pomocy rodzicow i bez kredytu stsc ich na mieszkanie/dom to czapki z glow! podziwiam za przedsiebiorczosc i zaradnosc. Ja cale zycie ciulam i jakos nie moge nic uciulac , nie mowiac o wielozerowych kwotach potrzebnych na zakup/wybudowanie nieruchomosci. Moze na emeryturze w RPA bedziemy na swoim ( w szalasie nad brzegiem oceanu )
a ja Wam zazdroszczę mobilności, zaradności i podróży.. zdjęcia z RPA dech w piersiach zapierały. Mając dom byłabyś spisana na lokalną rzeczywistość, a ta niezawsze jest różowa. Fajnie jest mieć dom, i cieszę się z tego ale jakaś cząstka mnie zawsze będzie wzdychać do miejsc i przeżyć których nie zaznam.. bo muszę mieć na wykończenie domu a potem na remonty etc. Pozatym od "mieć" ważniejsze jest "być"

Cytat:
za 4 miesiące

a to baaardzo dużo jak mąż umie zrobić dużo sam, wiem,z e jak wykończeniówkę u nas w domu robiliśmy, to jak płytki kosztowały np. 5 tysi, to drugie 5 tysi robota i tak ze wszystkim, więc jak ktoś potrafi, to dużo zostaje w kieszeni ;/
Tak, tak ale żeby zaoszczędzić na robociźnie mąż musiał zainwestować majątek w sprzęt i maszyny i jeszcze nie pozwoli ich sprzedać

Cytat:
fakt, ale wydawalo mi się, ze jak się krecila to mialas ja na raczkach a to taki patent żeby się nie przyzwyczajala, czy chronisz przed wiatrem czy co? i dzięki za fotki śpiworka

śliczny tort!, Nelka imprezowiczka urocza

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Właśnie wyszli od nas znajomi. Koleżanka zrobiła mi wróżbę na to ile i jakiej płci będziemy mieli dzieci. Oczywiście zarzekałam się, że nie wierzę w takie bzdety Ponoć u niej w rodzinie u mamy, cioć itd. i wszystkich znajomych, którym to robiła się sprawdziło. No i wyszło naprawdę zarówno mi jak i później mężowi, że pierwsza córka , a drugi ma być synek . Więc koniec końców nie wierzę w takie bzdety ale mogłoby tak zostać

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

hehe ja w tym celu bylam u wróżki i wyszło mi 2 synów i córka i że męża zmienię też mi wyszło

Cytat:
Zawstydzasz nas Przemo swoim obfitym dorobkiem zębowym
Stary 2013-10-13, 09:41   #926
karota11
Zadomowienie

Ag_nes mój teśc własnie ma swoją firmę budowlaną i zajmuje sie wykończeniówką i ma też własnie full tych maszyn i cały czas cos dokupuje, to wiem co to zanczy Ale jak masz fachowca i jeszcze z własnym sprzętem to wogóle miodzio Lepiej mieć maszyny niż komuś płacić
Stary 2013-10-13, 09:44   #927
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
a Dawid też zadowolony?
Hahha nienprotestuje.nieraz wola zabierzcie go juz hehhe a ja zawsze moqie ze Michal cie pilnuje zwbys lekcje robil heheh ale ogolnie D. Sobie M. Sobie hehe M. Wystarczy ze popatrzy na niego hehhe a Dawid granoglada tv robi lekcje
czyli to co dotychczas tylko z lokatorem heheh

Cytat:
już mam tak a to za kolejne wspomnienie o rosołku

mam to samo, mój też odsypia
a z tego kubeczka musi chyba śmiesznie to wyglądać jak taki maluch pije
Heheh

Stary 2013-10-13, 09:54   #928
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Konkretnie używam tej
http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...uctid/286.aspx

Napisali mi z Nestle że mam 1 płaską łyżkę stołową mieszać z 1 łyżką ciepłej wody. I tak robię ( a cała łyżka, a nie pół łyżeczki dlatego, że akurat w ich produkcie ta 1 łyżka odpowiada tym 2-3 gramom)
to ta którą próbowałam na sobie
a ile mu dajesz tej kaszy? dodajesz do mleka czy normalnie?

salviae boski salon jedynie fotel bym zmieniła

Innocence śliczny Mateuszek. Jak ja lubię jak czapki/bluzy mają uszka

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

diabli piękny tort i piękna Nelcia. Opaska wymiata też taką chcemy!

spać do 11???????? o matko u nas jest max do 7:20!

pawie a czym koleżanka wróżyła? obrączką na nitce?
udzielasz się jeszcze na PM?
Stary 2013-10-13, 10:38   #929
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Moja dostała złotą bransoletkę, taką węższą żeby mogla nosić jak podrośnie. Moja babcia mówi, że taka wąska, że ona się nie zapnie a ma szczupłe ręce, ja zmierzyłam i mogę pożyczać od córy bo taka na mnie w sam raz i nie zleci
No ale w odróżnieniu od ud i d.upci to tą część ciała i kostki w nogach mam chude

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Tak, tak ale żeby zaoszczędzić na robociźnie mąż musiał zainwestować majątek w sprzęt i maszyny i jeszcze nie pozwoli ich sprzedać
Skąd ja to znam ... a swoją drogą, Twój mąż sam wszystko remontował? Ma może uprawnienia do robienia (tak babsko zalecę) rurek w łazience i kaloryferów?

Dziewczyny, która sama gotuje dziecku warzywka i podaje? Sharp? Dobrze kojarzę? Potrzebowałabym małej porady kulinarnej

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 10:43   #930
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
to ta którą próbowałam na sobie
a ile mu dajesz tej kaszy? dodajesz do mleka czy normalnie?
Daje tak jak napisalam.1plasla lyzke stolowa mieszam z 1 lyzk srolowa przefotowanej cieplej wody-tak mi napisali z Nestle. Nie mieszam z mlekiem bo ona jest mleczna. Ale zaraz po podaniru lecimy na cyxka. W nocy czescidj sie budzi ale czasami 5min.possa i odlatuje, ale odlozony do lozeczka zaczyna sie rzucac. MaM wrazenie wiec ze tylko przy mamie ok.

Hm...moje dziecko niexo zwqriowalo od jakiegos czasu i mam nadzieje zd to zabki. Zasypia glownie przy cycku. W nocy czesxiej sie

Dziewczyny bo mnie tak natchno wrzuceni przez Axelle Zu ktora slicznie gada. Wasze dzieci tez tak? Pytam bo mam wrazenie ze Daro glownie pokrzykuje i jak gada to tez i sie zastanwiam jak go tego oduczyc.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-10-13 o 10:53
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości