Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-12, 18:14   #3841
pikaso
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja tylko na chwilę, piszę póki działają środki uspakajające...

Niestety nie będę majową mamusią, z krwawieniem trafiłam na IP - ciążą obumarła Mam teraz czekać aż natura sama rozwiąże problem a jak zdarzy się coś niepokojącego zgłosić się ponownie na IP... Jest mi mega ciężko, po prostu nie mogę się pozbierać... oto jaki los zgotował nam "prezent" z okazji jutrzejszej rocznicy ślubu....

Wszystkim Mamusiom życzę zdrowych ciąż i dobrego samopoczucia, trzymajcie się ciepło
Bardzo Ci współczuję, chociaż wiem, że żadne słowa nie ukoją twojego bólu po starcie. Trzymaj się cieplutko i nie poddawaj.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 18:17   #3842
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Biedne jesteście z tymi wymiotami. Mnie w pierwszej ciąży i teraz strasznie mdliło, ale na szczęście nie wymiotowałam (no może w pierwszej ciąży raz, bo połknęłam witaminy na pusty żołądek). Trzymam kciuki żeby jak najszybciej Wam przeszło

Uciekam, bo Misia woła: Mamaaa, idziemy spać
Dzięki tobie i twojej Misi zakochałam sie w imieniu Machasia!!! Ja też chcę Misię!
Cytat:

Niestety nie będę majową mamusią, z krwawieniem trafiłam na IP - ciążą obumarła Mam teraz czekać aż natura sama rozwiąże problem a jak zdarzy się coś niepokojącego zgłosić się ponownie na IP... Jest mi mega ciężko, po prostu nie mogę się pozbierać... oto jaki los zgotował nam "prezent" z okazji jutrzejszej rocznicy ślubu....

Wszystkim Mamusiom życzę zdrowych ciąż i dobrego samopoczucia, trzymajcie się ciepło
Jej. Biedactwo. Tzrymaj się. To straszne że karzą czekać aż naturalnie poronisz. Wiem co czujesz- przeszłam przez poronienie pół roku temu. Trzymaj się i pamiętaj- to nie twoja wina, zrobiłaś co było w twojej mocy ale natura zdecydowała inaczej. Za kilka miesięcy mam nadzieję że zajrzysz do nas i oznajmisz że żnów sie udało i będziesz mamusią np grudniową 2014. Trzymaj się

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 18:25   #3843
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:

strasznie mi przykro. Wiem, że słowa nie są w stanie umniejszyć Twojego smutku. Sama przez to przeszłam w maju tego roku i wiem jakie to trudne. Z czasem było tylko lepiej, ale ja cały czas pamiętam. Trzymaj się i będziemy czekać na kolejne dobre wieści
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 18:32   #3844
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie dziewczyny, pierwszy raz dzisiaj otworzyłam komputer, bo od rana cały czas jakieś zajęcia, na obiad wpadło rodzeństwo z rodzinami i tak zleciała cała sobota

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Jaka wode mineralna polecacie ? Pilam zywca ble, smakowy nie kazdy, podeszla mi czarna porzeczka, a dzis pije nestle i jest ok.
Jak lubisz wysokozmineralizowane to polecam Muszyniankę albo Kingę Pienińską, a jak nie lubisz takiej to fajna jest też nestle aquarel ale ja ogólnie piję różne, od cisowianki do żywca

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Rety,ale Wy jesteście kochane Mamusie! Tyle życzeń od Was dostałam!Bardzo dziękuje Normalnie aż się wzruszyłam
Bardzo fajnie minął wczorajszy dzień(Obyło się bez ponownych modłów).Mój MĄŻ przy przysiędze się rozkleił i przez to ja poległam później a tam się cieszyłam z początku,że się dobrze trzymam(bo to ja zawsze rycze jak glupia na każdej ważnej uroczystości). Aż nie umiałam wydukać w pewnym momencie przysięgi hehe ale siaraaaa
Przyszło paru naszych najbliższych teża poźńiej pojechaliśmy z rodzicami i całym rodzeństwem na obiad do restauracji. Wszystko się udałoNawet kamień z serca mi spadł bo między rodzicami naszymi nie było źle,a tego się najbardziej bałam
Dostałam bardzo fajną książkę od Cioci(wydaje mi się,że widziałam taką w biedrze)Jest podzielona i z jednej str jest ciąża tydzien po tygodniu a z drugiej miesiące aż do rokua co najlepsze to,że można tak swoje zapiski zapisywać i w ogolePolecam!
No i Małż z nami zamieszkał i wlasnie sobie obok mnie śpi;p
Dziękuje Wam jeszcze raz z całego serca za kciuki i życzenia!!!!
Lolitko cieszę się, że wszystko się udało i życzę Ci wszystkiego co najlepsze na nowego drodze życia, bo jeszcze chyba nie życzyłam

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam

Dla mnie wszystko (poza coca colą) jest blee i piję na siłę...

A co do filmiku z porodu, to też płakałam, ale do momentu aż nie urodziła... potem mi ulżyło
Co do jego nagrania... hmmm... w życiu bym nikomu nie pozwoliła! Pamiętam jak mój (na szczęście) ex zawsze mówił, że On musi być przy porodzie, ale nie po to by mnie wspiera, tylko po to by nagrywać jak dziecko wychodzi Gdyby do tego doszło, to nawet gdybym sobie tego nie życzyła, to i tak wparowałby na porodówkę z kamerą (taki typ) i niczym by się nie przejmował... jej, jak dobrze, że to już przeszłość...
ps, tamta babka rodziła leżąc na brzuchu i sama sobie wzięła to dziecko? Tak to wyglądało...
To przybij piątkę bo ja też uwielbiam cole (ja piję zero, bo zwykła dla mnie za słodka), ale teraz wiadomo staram się jej nie pić co jest trudne

Filmik z porodu zaraz sobie odpalę ja pamiętam jak na TLC kiedyś pokazywali jak dziewczyna rodziła w wodzie u siebie w domu, obok mąż i dziecko, ona się wije, stęka, a jakiś dziadek jej przynosił wodę w garnuszku do tego basenu głównie tego dziadka zapamiętałam, bo dla mnie to nieprawdopodobne, że rodzina sobie normalnie chodzi a ona na środku salonu rodzi w basenie

A exTŻ dobrze rzeczywiście, że jest ex mój mąż mnie straszył wielce, ze będzie filmował, ale wiedziałam, że żartuje - wziął kamerę, żeby filmować Hanię, niestety na tych filmikach widać tylko jak mała strasznie się męczyła żeby złapać oddech, więc tego nie oglądamy w ogóle, bo zaraz sobie wszystko przypominam

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Propozycje tytułów:
1.Małe Szkraby rosną w Nas, nowy wątek zacząć czas. Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

2.Fasolki, misie i ludziki małe, na USG jeszcze widać Was całe.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

3.Rosną nam brzuszki, a razem z nimi Nasze maluszki.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

4.Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

5.Brzuchy rosną nam powoli, tu marudzimy do woli.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

6.Zaczynamy wątek drugi , ponarzekać każda lubi.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

7.Nasze brzuchy jeszcze małe, my nie narzekamy wcale.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

8.Maj i czerwiec obstawiamy, ciągle małe brzuszki mamy.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

9.Mamy maj-czerwiec 2014 - czekamy na czerwcówki cz.2

10. mamusie maj-czerwiec 2014 cz2

To są wszystkie propozycje jakie pisałyście. A więc głosujemy na nowy tytuł , bo jeszcze kilka dni i trzeba wątek zakładać , a tytułu brak
Mi się podoba najbardziej numer 4

Cytat:

Jojla strasznie strasznie mi przykro, wiem, że nie ma słów, które ukoją Twój ból, nie potrafię sobie wyobrazić co musisz czuć, ale natura tak zadecydowała, a Ty nie miałaś na to wpływu trzymaj się kochana ciepło, my będziemy czekać na dobre wieści od Ciebie, bo wierzę, że następnym razem się uda
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 18:39   #3845
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Biedne jesteście z tymi wymiotami. Mnie w pierwszej ciąży i teraz strasznie mdliło, ale na szczęście nie wymiotowałam (no może w pierwszej ciąży raz, bo połknęłam witaminy na pusty żołądek). Trzymam kciuki żeby jak najszybciej Wam przeszło

Uciekam, bo Misia woła: Mamaaa, idziemy spać
Kaorlak, jak fajnie, że spotkałyśmy się na mamusinym wątku przykro mi było jak tak zniknęłaś ze staraczkowego i zastanawiałam się co u Ciebie dołączam się do uwielbienia dla imienia Michalina

Cytat:

Biedna .. Trzymajcie się razem jak najmocniej, nie mieliście na to wszystko żadnego wpływu, jeszcze urodzisz nie jedno zdrowe maleństwo !

Nikii ja jestem za 8 albo opcja neutralną jak pisały dziewczyny

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 18:45   #3846
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Dzięki tobie i twojej Misi zakochałam sie w imieniu Machasia!!! Ja też chcę Misię!
mi też bardzo się podoba to imię
A najbardziej jak mówię do niej: Ale z Ciebie dzisiaj maruda!

A ona oburzona tupie nóżką i mówi: Nie jestem maruda, jestem Misia!

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Agaaga ja wiem, że zniknęłam, ale miałam tyle pracy, że nie dałam już rady. Teraz jestem na L4 i staram się być chociaż tutaj na bieżąco.
Czasami jeszcze podczytuję wątek staraczkowy
Dziękuję za pamięć o mnie
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 18:48   #3847
agaaga89
Zakorzenienie

Ja też czasem poczytam staraczkowy, czasem nawet coś napiszę, ale zaraz dziewczyny zasypią postami i nikt mi nawet nie odpisze więc przeniosłam swoją uwagę na ten wątek

Stary 2013-10-12, 18:49   #3848
Emilia 25
404 Not Found

Ja na staraczkowym nie zdążyłam się odezwać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-12, 19:15   #3849
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

jojla strasznie mi przykro Trzymajcie się dzielnie

Cytat:

Ja mam uwielbienie do Michaliny z 10 lat, tyle ma działkowa sąsiadka Ale Tż nie i nie A Misia świetna, jaka rezolutna dziewczynka

Małe padło, nawet sie nie zastanawiam jaka noc będzie, wciąż gorączkuje. Tż na drugi mecz pojechał a ja odpoczywam caaaały dzień :P

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 19:21   #3850
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja na staraczkowym nie zdążyłam się odezwać.

Farciara

W ogóle zauważyłam, że sporo tutaj mam, które oczekują kolejnego dzieciaczka, fajnie, fajnie

Stary 2013-10-12, 19:38   #3851
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo mi przykro Trzymaj się kochana , wierzę że za jakiś czas pojawisz się u Nas z dobrą wiadomością. jedno co mogę napisać to jak masz chęć to rycz, płacz ale nie skrywaj swoich uczuć, nie tłamś tego w sobie bo to jest najgorsze

Madziuuula dam radę zliczyć Na kartce zapisałam sobie nr od 1-10 (co odpowiada danemu tytułowi)i przy każdym numerze robię kreski (tak jak w więzieniu :P ) w zależności jak ktoś głosuje

Młody śpi Został wymęczony na maksa , tańce, gonitwy z 3,5l kuzynem zrobiły swoje
Stary 2013-10-12, 21:08   #3852
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziuuula oby gorączka Olafowi szybko minęła

Propozycje tytułów:
1.Małe Szkraby rosną w Nas, nowy wątek zacząć czas. Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

2.Fasolki, misie i ludziki małe, na USG jeszcze widać Was całe.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

3.Rosną nam brzuszki, a razem z nimi Nasze maluszki.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

4.Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

5.Brzuchy rosną nam powoli, tu marudzimy do woli.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

6.Zaczynamy wątek drugi , ponarzekać każda lubi.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

7.Nasze brzuchy jeszcze małe, my nie narzekamy wcale.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

8.Maj i czerwiec obstawiamy, ciągle małe brzuszki mamy.Mamusie maj-czerwiec 2014 cz.2

9.Mamy maj-czerwiec 2014 - czekamy na czerwcówki cz.2

10. mamusie maj-czerwiec 2014 cz2

To są wszystkie propozycje jakie pisałyście. A więc głosujemy na nowy tytuł , bo jeszcze kilka dni i trzeba wątek zakładać , a tytułu brak

Młody śpi to i ja może pójdę ?? mam dom do sprzątania , ale mi się nie chce :P
4 i 1

Cytat:

Ciężko jest mi coś napisać ale trzymaj się ciepło

Wróciłam z pracy, zaczęły mi się nudności dziś myślałam że zwariuje.... Nawet nie mam siły nic napisać, dzisiejszy dzień mnie mega wymęczył

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-10-12 o 21:25
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 22:30   #3853
asiulka_22
Zakorzenienie

witam sie wieczorową (nocną ) porą
Cytat:
Jaka wode mineralna polecacie ? Pilam zywca ble, smakowy nie kazdy, podeszla mi czarna porzeczka, a dzis pije nestle i jest ok.
hmm ja właśnie nie widze różnicy jakiejs specjalnej w wodach mineralnych / jak kupuje patrze by tylko mineralna, nie źródlana/ a pije biedronkową Polaris, Muszynianke głównie

meduzka88>> Witaj / p.s pisałaś o pomelo >> ja nigdy nie jadłam, ale czy to jest owoc podobny do pomarańczy ?? czym się różni ? /

jojla >> Tak strasznie mi przykro
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 23:54   #3854
kashha
Zadomowienie

Jak to dobrze ze w sobote az tyle nie produkujecie, ja dopiero teraz mam chwilke zeby tu zajrzec...

U mnie byly dzis zakupy z kolezanka i mam nowa bluze i 2 koszulki.

I na tym jak narazie zakonczylam dzisiejsza dzialalnosc.
Jak wrocilam do domu to moje chlopaki pochlanialy wlasnie pizze wiec obiadu tez nie musialam robic.

Po za tym pada u nas i oczy same mi sie zamykaja

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 06:18   #3855
dwakolory1
Wtajemniczenie

Hejo.
Wszyscy pewnie jeszcze śpia, a ja ... No tak, ale jak się wczoraj poszło o 20 spać to już się wyspałam. Mam okropną chęć iść dziś z młodym na grzyby!!! I chyba pójdę. Oby tylko już nie padało

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 06:54   #3856
agus7ia
Raczkowanie

hej, ja tez juz od jakiegos czasu na nogach. Ciagle mecza mnie tak ciezkie koszmary, ze spac przez to nie moge. I tak naprawde to zaczelo sie w ciazy, a wlasciwie to od tego czasu jest ich sporo wiecej i sa coraz glupsze i brutalniejsze. Mam nadzieje ze szybko sie to skonczy, bo wstaje tak zdenerwkana i spiete, ze nawet nie chce myslec jak to na dziecko moze wplywac.

Jojla strasznie mi przykro
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 07:38   #3857
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:

Przykro mi bardzo, nie byłam w takiej sytuacji i mogę jedynie domyślać się jak teraz się czujesz... Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie i za niedługo zostaniesz mamusią. Trzymaj się mocno i cieplutko

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Jak to dobrze ze w sobote az tyle nie produkujecie, ja dopiero teraz mam chwilke zeby tu zajrzec...

U mnie byly dzis zakupy z kolezanka i mam nowa bluze i 2 koszulki.
A przy okazji zakupów to kiedy zacząć zaopatrywać się w jakieś ciuchy ciążowe? Macie już jakieś ubrania tego typu?

Cytat:
Madziuuula oby gorączka Olafowi szybko minęła

Propozycje tytułów:

A to moje typy

Miłej niedzieli kochane
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 08:11   #3858
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

Mi się też baaardzo podoba imię Michalina, a niestety mojemu TŻtowi absolutnie nie co zrobić

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość

Wróciłam z pracy, zaczęły mi się nudności dziś myślałam że zwariuje.... Nawet nie mam siły nic napisać, dzisiejszy dzień mnie mega wymęczył
Paulka współczuję, że się zaczęło także u Ciebie

Cytat:
Hejo.
Wszyscy pewnie jeszcze śpia, a ja ... No tak, ale jak się wczoraj poszło o 20 spać to już się wyspałam. Mam okropną chęć iść dziś z młodym na grzyby!!! I chyba pójdę. Oby tylko już nie padało
No u nas dzisiaj pobudka o 5.30, ale jeszcze na szczęście Hanka na godzinke zasnęła u nas w łóżku, więc ostatecznie wstałyśmy o 6.30
Też lubię chodzić na grzyby a strasznie dawno nie byłam, chociaż nie lubię się natykać na pająki między drzewami, a niekiedy jest ich multum

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
hej, ja tez juz od jakiegos czasu na nogach. Ciagle mecza mnie tak ciezkie koszmary, ze spac przez to nie moge. I tak naprawde to zaczelo sie w ciazy, a wlasciwie to od tego czasu jest ich sporo wiecej i sa coraz glupsze i brutalniejsze. Mam nadzieje ze szybko sie to skonczy, bo wstaje tak zdenerwkana i spiete, ze nawet nie chce myslec jak to na dziecko moze wplywac.
Mam to samo dzisiaj trzy razy się budziłam i potem za każdym razem od nowa jakiś koszmar

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

A przy okazji zakupów to kiedy zacząć zaopatrywać się w jakieś ciuchy ciążowe? Macie już jakieś ubrania tego typu?
Ja mam z 1 ciąży, ale będę musiała na pewno jakieś spodnie kupić, no ale to jak przestanę się mieścić w normalne a do tego jeszcze mi dużo brakuje, więc ze spokojem do tego podchodzę

Wiecie co pisałam Wam, że jednego dnia z rana odbijała mi się wędzona ryba i nie wiedziałam po czym, następnego dnia było to samo i się kapnęłam od czego to ginek kazał mi brać omege no i to na bank przez to się przemęczę te 2 tygodnie z tym, a na wizycie mu powiem, ze chyba za dobrze tego nie przyswajam

Dziewczyny życzę Wam miłej niedzieli, nie wiem czy do wieczora jeszcze wejdę, bo przyjeżdżają do nas znajomi na cały dzień, więc nie będę miała kiedy odpalić komputera
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 08:21   #3859
asiulka_22
Zakorzenienie

DZień dobry
Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o dół- spodnie, ja nie mam żadnych jeszcze, a góra zawsze się znajdzie, mam sporo koszul takich dłuższych wiązanych pod biustem, dłuższe tuniki, itp... a jeśli chodzi o spodnie to na pewno kupie te pasy materiałowe. wtedy spodnie mozna mieć rozpięte i na to pas
Stary 2013-10-13, 09:17   #3860
ilkas
BAN stały

Hej
Emilka dała mi dzisiaj pospać do 9 To się prawie nie zdarza, więc czuję się cudownie Noo..poza bólem głowy, ale to chyba na zmianę pogody hehe.

jojla jest mi bardzo przykro Trzymaj się
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 09:24   #3861
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam.

Właśnie zadzwoniłam do brata i powiedziałam, że nie będę chrzestną. Po prostu mam za mocne mdłości i ciągle wymiotuje, nigdy nie wiadomo kiedy mnie złapie. Czasem rano, czasem po południu, a czasem wieczorem, czy w nocy. Nie idzie tego przewidzieć, ani tego opanować. Boję się, że np złapie mnie w środku uroczystości i zarzygam cały kościół usiłując z niego wybiegnąć, albo, że wogle tam nie dojadę, bo złapie mnie przed samym wyjściem i nie dam rady wyjść z domu... To byłoby jak totolotek, a oni nie potrzebują takiego stresu. Brat powiedział, że ok, ale i tak mi przykro, bo czuję, że nie dam rady

Cytat:

Strasznie mi przykro Na pewno strasznie się teraz czujesz. Natura uznała, że jeszcze nie teraz, ale życzę Ci, by kolejny czas był tym właściwym i byś kolejną ciążę szczęśliwie donosiła do końca

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
łej, to nawet jakbyś nie chciała to ciężko odmówić... raz że brat, raz że mało mieliby czasu na znalezienie kogoś innego masz trochę tych przeciwności, oby wszystko jednak gładko poszło Wampirko.
Jak napisałam wyżej już odmówiłam. Są teraz w nieciekawej sytuacji, ale mają czas, by to jakoś ustalić, zaplanować. Chrzczą bliźniaki i siostra bratowej może być w ostateczności podwójną chrzestną. A co by było, gdybym na 2-3 godz przed uroczystością zadzwoniła, że nie daję rady wyjść z domu, bo się przykleiłam do sedesu? Albo gdybym trzymając dziecko na rękach nagle zaczęła !@#$ i pobrudziła wszystko i wszystkich? Chrzcili by takie ufajdane przez ciocię?
Chciałabym, ale to niestety zbyt poważna sprawa, by ryzykować.
A teraz, jak mi się nie uda, to nie pokrzyżuję im planów na ostatnią chwilę, a jak dojadę, to stanę sobie przy wyjściu i nikomu nie będę zawadzać w razie czego.

Cytat:

Wiecie, wczoraj myślałam sobie o imieniu dla chłopczyka i podoba mi się Gucio Wiadomo, wszystko może jeszcze się zmienić, ale pierwszy typ już jest. No i TŻ też akceptuje to imię.
(wcześniej myślałam o Damianie, ale TŻ-towi kojarzy się z nielubianym przez nikogo kolegą, który wcinał robale )

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 09:24   #3862
asiulka_22
Zakorzenienie

jakie to jest niesprawiedliwe !!! / mam tu na myśli poronienia/
>> dbasz o siebie, chuchasz-dmuchasz i nie uda sie donosić ciąży, inne piją palą>> dzieci rodzą.... !!!! tak ż enie ma reguły...ehhh
Stary 2013-10-13, 09:26   #3863
gosius91
Zakorzenienie

Dzień dobry

Słonecznie za oknem.. Chyba czas iśc do kościółka.. Nie chcę mi się :/

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 09:27   #3864
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

Wiecie, wczoraj myślałam sobie o imieniu dla chłopczyka i podoba mi się Gucio Wiadomo, wszystko może jeszcze się zmienić, ale pierwszy typ już jest. No i TŻ też akceptuje to imię.
(wcześniej myślałam o Damianie, ale TŻ-towi kojarzy się z nielubianym przez nikogo kolegą, który wcinał robale )
A to jest zdrobnienie od jakiegoś imienia?
Stary 2013-10-13, 09:29   #3865
ilkas
BAN stały

VwVampirka no i dobrze zrobiłaś skoro czujesz, że nie dasz rady. Lepiej odmówić dziś niż tak jak piszesz..na 2 godz przed uroczystością.

gosius91 to daj troszkę tego słońca
Stary 2013-10-13, 09:34   #3866
asiulka_22
Zakorzenienie

VwVampirka -wooow odważne imię !!!!! P.S tylko się nie śmiej i nie odbierz tego złośliwie... >> od razu nasunęła mi się na myśl piosenka:
" pszczółka maja sobie lata uuuuuu zbiera nektar gdzieś na kwiatach, a Pan Gucio w tulipanie czeka sobie na śniadanie" hehehe
http://www.youtube.com/watch?v=Tw5lgkC5tTA

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Słonecznie za oknem.. Chyba czas iśc do kościółka.. Nie chcę mi się :/
hej
my pójdziemy chyba na 15, albo 17- pada troche i zresztą musz umyć włosy jeszcze....

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

a co do bycia chrzestną ( też mam być na święta) to słyszałyście o tym zabobonie???
że ponoć kobieta w ciąży nie może być chrzestną.. bo to dziecko które jest chrzczone zabiera szczęście temu które jest w brzuszku.
/ wiem że to idiotyczne i chore jest ,ale mi nawet babcia o tym mówiła/
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3446113

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-10-13 o 09:30
Stary 2013-10-13, 09:40   #3867
ilkas
BAN stały

gosius91 pisałaś kiedyś, że 19.05 to szczególna dla Ciebie data. Tak sobie myślę, że chciałabym tego dnia urodzić Co prawda termin mam na 16.05, ale Emilkę urodziłam 6 dni po terminie, więc teraz może też będą opóźnienia A 19 maja mój mąż ma urodziny więc fajnie by było

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 09:51   #3868
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam.

Właśnie zadzwoniłam do brata i powiedziałam, że nie będę chrzestną. Po prostu mam za mocne mdłości i ciągle wymiotuje, nigdy nie wiadomo kiedy mnie złapie. Czasem rano, czasem po południu, a czasem wieczorem, czy w nocy. Nie idzie tego przewidzieć, ani tego opanować. Boję się, że np złapie mnie w środku uroczystości i zarzygam cały kościół usiłując z niego wybiegnąć, albo, że wogle tam nie dojadę, bo złapie mnie przed samym wyjściem i nie dam rady wyjść z domu... To byłoby jak totolotek, a oni nie potrzebują takiego stresu. Brat powiedział, że ok, ale i tak mi przykro, bo czuję, że nie dam rady
Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
a co do bycia chrzestną ( też mam być na święta) to słyszałyście o tym zabobonie???
że ponoć kobieta w ciąży nie może być chrzestną.. bo to dziecko które jest chrzczone zabiera szczęście temu które jest w brzuszku.
Ja właśnie wiem że nie wolno w ciąży być chrzesną i że czasem to nawet księża zabraniają. Ja miałam być chrzesną u męża siosty syna, ale odmówiłam póki co. Będą czekać aż urodzę

Byłam na grzybach. Uzbierałam z Kubą niecałe wiaderko. Fajnie było. Kurcze tak mi się chciało pójś na grzyby że szok. Zachcianka spełniona.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2013-10-13, 09:54   #3869
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
A to jest zdrobnienie od jakiegoś imienia?
Gustaw - Gucio - Gutek
Cytat:
VwVampirka -wooow odważne imię !!!!! P.S tylko się nie śmiej i nie odbierz tego złośliwie... >> od razu nasunęła mi się na myśl piosenka:
" pszczółka maja sobie lata uuuuuu zbiera nektar gdzieś na kwiatach, a Pan Gucio w tulipanie czeka sobie na śniadanie" hehehe
...
hehe, nie obrażam się, bo mi też się to imię z pszczółką Mają kojarzy Gucio był jej przyjacielem Ale w tej bajce to raczej normalne imiona były: Konik Filip, robal Szymon, chyba tylko Tekla (pajęczyca) jest mniej spotykanym imieniem.

Co do tego przesądu, to coś słyszałam... dużo osób w to wierzy... a słyszałyście ile jest przesądów ślubnych? Książka o tym powstała! I założę się, że każda z nas na swoim ślubie przynajmniej kilka złamała

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 10:03   #3870
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Hejo.
Uważaj na siebie na tych grzybach Mi na poczatku sezonu pierwszy raz w życiu wlazł kleszcz w dodatku w brzuch Na szczęście mija właśnie 5 tygodni i nic niepokojącego nie zauważyłam...

Cytat:

Mi się Gucio podoba, na teścia brata tak mówią ale od nazwiska A to od Gustawa??

Słyszałam o zabobonie nawet głupsze rzeczy, byłam w ciąży jak bratanka chrzcili i mnie nie chcieli na chrzestną :p

U nas ciężki dzień będzie, młody całą noc w gorączce, wstał zdrowy, broił broił a od 10 znów gorączka
A ja się w ogóle nie wysypiam Doszłam do wniosku, że musze spróbowac w staniku sportowym spać bo nawet śpiąc na plecach wstaje z bolacymi piersiami

A i mój Tż ;P Jak wraca z tej piłki wieczorem to spać nie może - dzisiaj do 2 Obiecał mi za 2 tygodnie sypialnie ( a remontuje tylko w sb) Nie wymiga mi się, niech no tylko położy podłogę a każe mu przytargać sam materac z łóżka i na podłodze będę spać o

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości