Ostatnio testowałam... - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-10, 18:55   #1321
ETERNITY
Rozeznanie

Dot.: Ostatnio testowałam...

Testuję dziś Serpentine Cavalli -miałam kiedys próbkę tego zapachu ale jakoś na wymiankę wtedy szybko poszła.Teraz gdy ogromny flakon zobaczyłam na półce w Douglasie postanowiłam popróbować jeszcze raz.I jestem zdecydowanie na tak,choć nie do końca mi w tym zapachu wszystko pasuje.Pierwsza nuta jest może zbyt wodna,ale później jest już coraz lepiej i piękniejFlakonik też pięknie leży w dłoni
W Sephorze z kolei na jednej ze środkowych półek były zapachy z serii waniliowej-Vanille Chocolat, Vanille Patchouli i pewnie inne, których nazw nie pamiętam.Ja przetestowałam wanilię z paczulą.Pierwszy niuch spowodował skrzywienie nosa i chęć zmycia tego z siebie.Jednak nie było gdzie więc został na nadgarstku.No i bardzo dobrze się stało.Pierwsza ostra nuta(paczula) uleciała gdzieś ,ale nie do końca.Wanilię, która stanowi bazę zapachu ,po prostu otuliła, nadając tej drugiej bardzo ciekawą wyrazistość.Tą pikantną słodycz cały czas już czułam potem wokół siebie, choć nieśmiało psiknęłam się tylko raz.Jeszcze muszę spróbować na pewno wersję z czekoladąMoże ktoś wie co to za seria zapachów?Kompletnie nie pamiętam twórcy
ETERNITY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 20:51   #1322
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Un Jardins en Mediterranne - po doświadczeniach z Ogródkiem Nilowym , ktory na mnie pachnie nieco błotnie, psiknęłam się hermesem raz od niechcenia.
Padłam na kolana. Piękny, soczysty , gleboki. na razie tyle, jeden psik to za mało , to za mało na więcej ale wócę do Douglasa porządnie go przetestować

Eau de Lys - Marina de Bourbon - po prostu Light Blue w elegantszym wydaniu. Bardziej przestrzenny, z delikatną bardzo świeżą zieloną nutką.
Chetnie nabyłabym flaszeczke na lato , szczególnie , że flaszeczka piękna.

Mysle, że warto poznać bliżej zapachy Mariny.

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2007-05-11 o 00:17
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 21:31   #1323
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez itaka Pokaż wiadomość
Jolie (Luciano Soprani) - mmmm.....powiem tak: o ile wcześniej byłam raczej uprzedzona do tej marki, to po zapachu, jaki dostałam dziś w paczuszce - zmieniam zdanie. Na baaardzo pozytywne
Zapach po prostu śliczny. (No przynajmniej mój nos mi tak mówi).
Na początku myśl pierwsza : o Boże, kwiatuszkowe mydełko...?", ale to złudny początek. Za szybko, za niecierpliwie wywąchany prawie jednocześnie z psiknięciem. Tuż za nim, za jakieś 15 minut - niespodzianka....w miejscu psiknięcia żwawym krokiem wmaszerował sobie piękny zapach owoców, ale nie takich typowo świeżakowych, tylko zapach owoców lekkich, zwiewnych, ciut ostrych, ciut słodkawych, ciut kwaskowatych, ciut egzotycznych...wszystko w jednym akcencie. I to już intryguje, a zaraz robi się jeszcze ciekawiej.Następne w kolejce zapachowej są nutki róży, ale takiej herbacianej, delikatnej, białej, ulotnej, słodkawej...zmieszanej z zapachem innych kwiatów i tych wczesniejszych owoców,ale jest to mieszanka, której do tej pory nie spotkałam. A bardzo boję się mieszanek, w których występuje róża, konwalia i magnolia. Tu podobno te kwiaty są, ale nie drażnią mojego nosa.I jest ta róża.
Bardzo delikatna, słodkawa, ale nie mdła.
I ten zapach, przeplatający się raz owocem, a raz kwiatami - trwa sobie nawet całkiem długo, ewoluuje w jeszcze inne delikatne akcenty, których opisać już nie potrafię.
Jednym zdaniem - zapach wiosenno-letni,bo nie za ciężki, ale nawet trwały.
Drugim zdaniem i następnym - zwiewny, rześki, na dzień i na letnie wieczory.Nie narzuca się nikomu z otoczenia, intryguje...mnie zmusił do wwąchiwania się w nadgarstek...bo aż szkoda mi na razie używać tej piękności.
Kurcze no... jestem nienormalna, mam perfumy i szkoda mi ich używać
itako, chyba jestem zdrowo trzepnięta, ale wlazłam w ten wątek szukając właśnie tego co znalazłam w Twoim poście czyli szczegółowej recenzji Jolie - i nie zawiodłam się
bardzo wdzięczny ten opis naprawdę, aż nabieram chęci na małą wizytę w pewnej internetowej perfumerii... !
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 21:36   #1324
taka taka
Zakorzenienie

byłam dziś w Sephorze i dostałam próbki ogródków Hermesa
tyle się o nich TU naczytałam, że bez próbek bym nie wyszła

teraz testuję Un Jardin Sur Le Nil
nie zachwyca mnie, ale bardzo mi się podoba
jak tylko się nim pokropiłam, to przypomniała mi się scena zNocy i dni (pamięacie, jak miłość życia Barbary brodzi w białym ubraniu w wodzie i zrywa dla niej nenufary?), tak wtedy musialo pachnieć
jest lekko, świeżo, soczyście, miło, ale nie banalnie
najpierw czułam mokrą łąkę, wakacje, wodę, teraz czuję geranium, pieprz cytrynowy (taki do steków Kamisu ), wodę święconą w Wielkanoc
nie czuję żadnego mango ani cytrusów które są w opisie

i dlaczego nie ma recenzji ogródków KWC?
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 22:12   #1325
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka taka Pokaż wiadomość
i dlaczego nie ma recenzji ogródków KWC?
Jak to nie ma? moje sa...
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 22:32   #1326
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Jak to nie ma? moje sa...
no to ja ślepa jestem, nie widzę

edit:
widzę, widzę .... nie pomyślałam, że będą w zapachach unisex, w damskich jest prawie męska (moim zdaniem) Eau des Merveilles, a ogródki w unisex?
ja TU od niedawna, wybaczcie więc
idę czytać
Stary 2007-05-10, 22:44   #1327
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja ślepa jestem, nie widzę

edit:
widzę, widzę .... nie pomyślałam, że będą w zapachach unisex, w damskich jest prawie męska (moim zdaniem) Eau des Merveilles, a ogródki w unisex?
idę czytać
a bo producent kwalifikuje je jako unisex bardzo bym chciała Nilowy zwąchać z jakiegoś mężczyzny, mógłby być bardzo ciekawy
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 23:14   #1328
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
a bo producent kwalifikuje je jako unisex bardzo bym chciała Nilowy zwąchać z jakiegoś mężczyzny, mógłby być bardzo ciekawy
ja zwąchuję , podebrał mi z próbki i powiedział, że tak pachniała moja zielona herbata EA, ma rację, wiedziałam, że mi się kojarzy z czymś czego już używałam
Stary 2007-05-10, 23:14   #1329
taka taka
Zakorzenienie

dubel
Stary 2007-05-10, 23:21   #1330
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
ja zwąchuję , podebrał mi z próbki i powiedział, że tak pachniała moja zielona herbata EA, ma rację, wiedziałam, że mi się kojarzy z czymś czego już używałam
jak Ci fajnie
naprawdę z Zieloną Herbatką? Mam i Ogródek i Green Tea EA i nigdy nie wywąchałam podobieństwa! Ale w końcu każdy inaczej odbiera zapachy

Ja w Ogródku Nilowym, kiedy się już rozwinie i powoli zaczyna ulatywać, zaczynam wyczuwać bardzo delikatną nutę kadzidła Hop hop czy ktoś tak ma? Nie jest to mocna nuta, taka spokojna, jakby w tle, ale jednak wyraźna i przepiękna
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 07:53   #1331
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
nie pomyślałam, że będą w zapachach unisex, w damskich jest prawie męska (moim zdaniem) Eau des Merveilles, a ogródki w unisex?
idę czytać
Też kiedyś szukałam i nie znalazłam przez to unisex. Taki zapach dla faceta? Jak dla mnie kompletnie od czapy.

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
Ja w Ogródku Nilowym, kiedy się już rozwinie i powoli zaczyna ulatywać, zaczynam wyczuwać bardzo delikatną nutę kadzidła Hop hop czy ktoś tak ma? Nie jest to mocna nuta, taka spokojna, jakby w tle, ale jednak wyraźna i przepiękna
Zazdroszczę. Dla mnie Nilowy to taka moc i tyle nut, że niczego nie wyczuwam, żadnych osobnych akordów, wszystko zlewa mi się w całość i tworzy ostry, bardzo ładny ale zdecydowanie za mocny dla mnie zapach, z którym źle się czuję, choć mi się podoba...

A testowałam Avignon... Nawet nie będę tego opisywać, bo nie ma po co. Kościół, msza święta, kadzidła... Tylko tyle. I aż tyle.
Zapach jako zapach ok, ale perfumy? O nie.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 08:07   #1332
_Bjeata_
Zadomowienie

GG do _Bjeata_

Wczoraj dorwałam Ce soir ou Jamais A. Goutal. Zupełnie inny niż moje klimaty, nie wiem czy podejdzie mi to wydanie róży ale jest niewątpliwie trwały

"Tęsknota, słowo zużyte,
Otwarło mi swoją dal...
Jak różne są rzeczy ukryte
W króciutkim wyrazie: żal."

_Bjeata_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 10:43   #1333
Po la
Raczkowanie

Im więcej czytam Wasze wypowiedzi tym bardziej zdumiona jestem jak różne odczucia wywołuja w nas zapachy. No ale to właśnie jest najfajniejsze w świecie perfum.

Apropos Nilowego: jak mocny, jak ostry?! Dla mnie 9 na 10 zapachów jest zbyt mocnych, ale nie Nilowy; jest lekki, ale wyczuwalny długo . Bo dla mnie np L'eau Kenzo jest lekki no ale po chwili wogóle nic nie czuć, przynajmnie na mnie

Tak, też czuję kadzidło w końcowej fazie fajne to jest, że niby tylko taki świeżak uniwersalny ale właśnie nie tylko.

Jako że kupiłam 100ml Nilowego, a zwykle mam problem ze zużyciem tak dużej ilości, to bardzo namawiam chłopaka do używania, wg. mnie pasuje mu, ale on się wzbrania (mówi że to dziwny zapach jest ), no ale całe lato przede mną jakoś wypsikam.
Po la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 10:48   #1334
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Po la Pokaż wiadomość
Im więcej czytam Wasze wypowiedzi tym bardziej zdumiona jestem jak różne odczucia wywołuja w nas zapachy. No ale to właśnie jest najfajniejsze w świecie perfum.

Apropos Nilowego: jak mocny, jak ostry?! Dla mnie 9 na 10 zapachów jest zbyt mocnych, ale nie Nilowy; jest lekki, ale wyczuwalny długo . Bo dla mnie np L'eau Kenzo jest lekki no ale po chwili wogóle nic nie czuć, przynajmnie na mnie

Tak, też czuję kadzidło w końcowej fazie fajne to jest, że niby tylko taki świeżak uniwersalny ale właśnie nie tylko.

Jako że kupiłam 100ml Nilowego, a zwykle mam problem ze zużyciem tak dużej ilości, to bardzo namawiam chłopaka do używania, wg. mnie pasuje mu, ale on się wzbrania (mówi że to dziwny zapach jest ), no ale całe lato przede mną jakoś wypsikam.
ja też uważam, że jest delikatny
kadzidło?...może, ale takie słodkie z trociczków zapachowych z indyjskich sklepów, nie z kościoła
a 100ml bym wypsikała z powodzeniem, pasuje mi do letnich okazji; wycieczki rowerowe, wogóle sport każdego rodzaju i takie leniwe letnie poranki, których u mnie ostatnio brak, ale gdybym miała 100ml Nilowego, to pewnie by się znalazły (magiczna moc zapachów)
Stary 2007-05-11, 10:49   #1335
Kota
Zakorzenienie

Cytat:

Apropos Nilowego: jak mocny, jak ostry?! Dla mnie 9 na 10 zapachów jest zbyt mocnych, ale nie Nilowy; jest lekki, ale wyczuwalny długo
Nie, Nilowy nie jest dla mnie ostry, ale z kolei na mnie jest tak nietrwały, że mija sie z celem kupowanie go- znika szybciutko bez śladu, zostawiając i żal tęsknotę. A inaczej byłby mój juz dawno...
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 11:09   #1336
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Nie, Nilowy nie jest dla mnie ostry, ale z kolei na mnie jest tak nietrwały, że mija sie z celem kupowanie go- znika szybciutko bez śladu, zostawiając i żal tęsknotę. A inaczej byłby mój juz dawno...
Z tą mocą i ostrością to chyba do mnie było.

Wg mojego odczucia Nilowy ma nutę w typie nowej Manii Armaniego lub Aliena - ostrą i bardzo świeżą, nie tą samą składnikowo, ale tak samo intensywnie przeze mnie odbieraną. Tym samym znoszę go na nadgarstkach, na szyi mnie gryzie, świdruje gdzieś w nosie, kłuje w mózgu, gdy mnie otoczy odwracam głowę, by go nie czuć.
Tak przynajmniej odbierałam go kilka miesięcy temu. Mam jeszcze gdzieś kroplę, z ciekawości aż sprawdzę czy coś się zmieniło...

Stary 2007-05-11, 11:25   #1337
Po la
Raczkowanie

"[quote=kropka75;4327269]Z tą mocą i ostrością to chyba do mnie było. "

No było w związku z Twoją wypowiedzią Kropko , ale nic złego nie mam na myśli (jako ostatnio wielbicielka Nilowego) - przecież gdyby nasze reakcje na zapachy nie były tak różne to nie produkowali by setek zapachów, tylko np. 3 które wszystkim by się podobały i jakże nudno by było na swiecie.
Ostry i mocny to jest ten Pythonek co Ci wysłałam .

Tak zdecydowanie kadzidło w Nilowym nie jest kościelne, w sensie że nie jest mroczne. Jest takie trochę dymne, troszkę przypomina mi zapach ubrań po powrocie z ogniska, ale to jest bardzo drugoplanowa nuta w tym zapachu.
Po la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 11:43   #1338
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
No było w związku z Twoją wypowiedzią Kropko , ale nic złego nie mam na myśli (jako ostatnio wielbicielka Nilowego) - przecież gdyby nasze reakcje na zapachy nie były tak różne to nie produkowali by setek zapachów, tylko np. 3 które wszystkim by się podobały i jakże nudno by było na swiecie.
Ostry i mocny to jest ten Pythonek co Ci wysłałam .
Ja też wcale atakowana się nie czuję.
Uparłam się, odszukałam próbkę i wącham... niestety odczucia mam te same. Ostry mydlano-cytrusowy aromat. Czekam na to kadzidło....

Pamplelune poszło wczoraj - dziś powinnaś dostać. Co do Pythonka - to się okaże, bo widać zupełnie inne nosy mamy.

Stary 2007-05-11, 13:56   #1339
dark01
Zakorzenienie

GG do dark01 Send a message via Skype™ to dark01

L'Instant de Guerlain... to nie była miłośc od pierwszego niuchnięcia...narazie to sympatia od 4 podejscia... początkowo denerwował mnie i powalił swoją trwałoscią....ale wtedy było zimno i deszczowo..wydawało mi się,ze taki ''cytrusowo,słodkawo,pudr owy''zapach będzie ok...a nie był...dopiero dzisiaj gdy jest cieplutko i słonecznie-pięknie się rozwinął ... wszystko się zgadza...delikatne cytrusy na początku,miekka i kremowa magnolia... podszyta miodową i < jakby lepką,ale ja taką lubie> miodową nutką... jest mi spokojnie i miło z tym zapachem
PS. mają bardzo sugestywne zdięcia reklamowe...mozna się rozmarzyć
dark01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 15:46   #1340
Kate30
Zakorzenienie

Doleciały do mnie dwie męskie wody wspomniane wyżej, Columbus i Wings, obydwie przepiękne, obydwie magiczne bo kojarzące się z młodością - wspaniałe zakupy

Chyba cieszę się bardziej nawet niż obdarowany tymi cudownościami mąż

Edit;
Pomyliłam wątki
Kate30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 16:39   #1341
_Bjeata_
Zadomowienie

GG do _Bjeata_

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Z tą mocą i ostrością to chyba do mnie było.

Wg mojego odczucia Nilowy ma nutę w typie nowej Manii Armaniego lub Aliena - ostrą i bardzo świeżą, nie tą samą składnikowo, ale tak samo intensywnie przeze mnie odbieraną. Tym samym znoszę go na nadgarstkach, na szyi mnie gryzie, świdruje gdzieś w nosie, kłuje w mózgu, gdy mnie otoczy odwracam głowę, by go nie czuć.
Tak przynajmniej odbierałam go kilka miesięcy temu. Mam jeszcze gdzieś kroplę, z ciekawości aż sprawdzę czy coś się zmieniło...

łomatko z tym porównaniem do Aliena to pojechałaś. W życiu bym nie skojarzyła.
Jak sprawdzisz to daj znać czy się coś zmieniło

"Tęsknota, słowo zużyte,
Otwarło mi swoją dal...
Jak różne są rzeczy ukryte
W króciutkim wyrazie: żal."

_Bjeata_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 18:11   #1342
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez _Bjeata_ Pokaż wiadomość
Wczoraj dorwałam Ce soir ou Jamais A. Goutal. Zupełnie inny niż moje klimaty, nie wiem czy podejdzie mi to wydanie róży ale jest niewątpliwie trwały
Czyli roza w obleśnym stylu. Przepocony meski podkoszulek pracownika budowlanego.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 18:48   #1343
Córka D'artagnana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

A testowałam Avignon... Nawet nie będę tego opisywać, bo nie ma po co. Kościół, msza święta, kadzidła... Tylko tyle. I aż tyle.
Zapach jako zapach ok, ale perfumy? O nie.

Czytałam Twoją recenzję na KWC z rozbawieniem ...takim zapachem mogłaby pachnieć moja pobożna dobra i czuła babcia. Jednak nie ulega wątpliwości, ze jest to bardzo oryginalny zapach,dla mnie to kwintesencja czystości. Mam również skojarzenia z kosciołem,z tymi wszystkimi mszami, jednak kosciół przez tyle wieków babrał sie we krwi,że ten zapach nie pasuje do niego, a z drugiej strony jest z nim związany od wieków. Taki zgrzyt dla mnie.

Testuję ostatnio zapachy Avonu

True Glow... bardzo udana kompozycja, melanż soczystych rześkich, ociekajacych smakowitym sokiem, cytrusów i dojrzałych w słońcu jabłek z nutami ciepłej ambry i pieprznej nuty,co daje bardzo wytrawną i elegancką całość. Zapach bardzo trwały z biegiem czasu nabiera wiecej szlachetności. Bardzo ładny zapach za niewielka cenę.

Extraordinary...trudna miłość, moze toksyczna. Coraz bardziej przekonuje się do tego zapachu, po bardzo nieudanej początkowej znajomości, jestem w stanie z tym zapachem"pomęczyć" sie trochę. Najpiękniejsza jest nuta końcowa, nie czuję żadnej czekolady i szampana, nic jadalnego, tylko ciepły, nie duszny,tylko rzeski i słodki zapach kwitnącego bzu, jakby ktoś zerwał je i wsadził do flakonu z wódką

hihihi...i "męczę" się dalej. Bolesna to miłość, ale jednak miłość. Dopiero nad ranem z ubrania wyniuchałam piękny czekoladowy zapach. Muszę oddać nalezne honory temu zapachowi. Trzeba mu dac czas i nie zrażac się za pierwszym razem(nie powiem był to gwałt na moim powonieniu)...teraz po... przychodzi mi na myśł błogie lenistwo w oparach przepysznych sliweczek w likierze oblanych gorzką czekoladą. Niezwykle wyszukany szyprowy zapach. Brawo Avon!

Edytowane przez Córka D'artagnana
Czas edycji: 2007-05-12 o 08:46 Powód: uzupełnienie:)
Córka D'artagnana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 19:42   #1344
agnyska81
Zakorzenienie

Dostałam paczuszkę od Tymeny i rzuciłam się na Dune. No i oczywiście okazało się, że się znamy od dawna. Coś mi się tak kołacze, że za czasów liceum koleżanki mama go używała, a ja często bywałam u nich w domu (na pewno używała też Organzy, pamiętam buteleczkę, a i zapach pewno też; jak już zdobędę próbkę to na pewno się okaże znajoma). Dune podoba mi się, zachwyca mnie, ale jednocześnie coś mnie w nim niepokoi. Jest to zapach gorący i kojarzący się z upałem i żarem lejącym się z nieba. Jest w nim pewna słodycz, suchość i kurz, albo pył z drogi. A nawet troszkę spoconego ciała. Nia mam pojęcia co może dawać taką mieszankę, nie czytałam jeszcze nut zapachowych. Bardzo mnie ciekawi i intryguje ten zapach, zdecydowanie ma coś w sobie.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 20:51   #1345
itaka
DobraRada-NieGłaszczGada.

GG do itaka

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
itako, chyba jestem zdrowo trzepnięta, ale wlazłam w ten wątek szukając właśnie tego co znalazłam w Twoim poście czyli szczegółowej recenzji Jolie - i nie zawiodłam się
bardzo wdzięczny ten opis naprawdę, aż nabieram chęci na małą wizytę w pewnej internetowej perfumerii... !
Zaczekaj, zaczekaj - obiecałam Ci przecież próbkę w zamian za próbkę Moschino -czekam tylko na Twój znak,że mam wysyłać
Zanim odwiedzisz perfumerię - odwiedź próbkę, bo nie chcę abyś potem telepatycznie dokonała mordu na mnie, przecież co nos to inaczej! A nuż tylko ja się tak tym zapachem zachwycam i co?

B
ądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój...

Fragrantica

Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976
itaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 09:58   #1346
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Przetestowałam wczoraj nową Max Marę Silk Touch.Bardzo wdzięczna,lekka i delikatna kopmpozycja z nutą przypominającą mi pokrzywę w Sensantions JS.Wogóle mam wrażenie,że to zapach w podobnym klimacie co Sensations i może trochę ocierajacy się o Pour Femme Lacoste.Nieco mleczny,owocowo-kwiatowy.Bardzo fajny na wiosnę i lato.Dopisuję na wishlistę
Testowałam też kasyczną Max Marę (Bzinko ) i tak jak podejrzewałam czytając opisy bardzo mi się spodobała.Tak jak niektóre recenzentki wyczuwam w nich niezwykle przyjemną,słodką nutę w stylu waty cukrowej.Bardz ciepły,miękki zapach.Również wskakuje na listę
Stary 2007-05-12, 10:16   #1347
MoniaK
Zakorzenienie

Burn, boski avatar uwielbiałam świnkę piggy jak byłam mała

W temacie: wczoraj wieczorem testowałam Pure Poison.
Zapach mocny i intensywny ale dość lekki i kwiatowy. To głównie jaśmin więc osoby które go nie tolerują napewno rozboli głowa To taki kwiatowy i wiosenny kiler, ciągnie się i oznajmia że właśnie idę Jeden mały psik na nadgarstek i cały wieczór go czułam; nawet teraz jeszcze pachnie. Podobny do Aliena (to też głównie jaśmin) ale ten z kolei jest bardziej wilgotny i jakby głębszy Nie kupię, właśnie ze względu na podobieństwo do Aliena który trochę bardziej mi się podoba. Chciałabym jeszcze przetestować wersję PP Elixir - ten ponoć jest bardziej owocowy i myślę że o wiele bardziej mi się spodoba
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 10:39   #1348
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Burn, boski avatar uwielbiałam świnkę piggy jak byłam mała
Dziękuję Moniu.Piggy jest świetna,prawdziwa uwodzicielka
Stary 2007-05-12, 10:41   #1349
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez burn-it-up Pokaż wiadomość
Dziękuję Moniu.Piggy jest świetna,prawdziwa uwodzicielka
baaa te uwodzicielskie rysy twarzy i blond włosy
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 11:11   #1350
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
baaa te uwodzicielskie rysy twarzy i blond włosy

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości