Jakie są zasady makijażu skóry trądzikowej? - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Eucerin - podejmij wyzwanie!

Notka

Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry.

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 13:44   #391
Neciak89
Zakorzenienie

Dot.: Jakie są zasady makijażu skóry trądzikowej?

Cytat:
Napisane przez migotka_zdw Pokaż wiadomość
Dla mojej cery nadaje się tylko makijaż mineralny. Często mówi się, że jest on leczniczy makijażem, bo zawiera cynk, ale nie można go zostawiać na noc nie zmytego! Do demakijaży używam płynu miceralnego, a potem oczyszczam twarz OCM.
Z tego co słyszałam, to OCM stosuje się na twarz z makijażem.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 13:45   #392
mskrzypulec
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Dokładnie. Ale jeśli ktoś nawet przy najbliższych wstydzi się chodzić bez makijażu to już nie jest normalne.
Właśnie o tym mówię. Nasi mężczyźni zazwyczaj wolą nas bez makijażu.

Cytat:
Napisane przez aniapiot Pokaż wiadomość
Ale jeśli ktoś lepiej się czuje w makijażu....ja po urodzeniu synka też przez jakiś czas nie robiłam makijażu, ale czułam się psychicznie dużo gorzej...wystarczy, że pomalowałam oczy i już było lepiej...pomimo faktu iż mój mąż uwielbia mnie bez makijażu....a jest gro osób, które po prostu wstydzą się stanu swojej twarzy...i dlatego nawet po domu nakładają makijaż...choć ja jestem zwolenniczką zasady ,że cera też musi odpocząć
Ja w domu nie potrzebuję makijaży bo nawet w domu robiąc coś można się rozmazać i wyglądać jak potwór a po co mi to?

Cytat:
Napisane przez AngelinaR Pokaż wiadomość
Nie popadajmy w paranoję
Przeważnie jest tak że kobiety myslą ze ich mezczyzni wola je z pelnym makijazem. A bardzo czesto okazuje sie ze wola nas bez makijazu badz w bardzo delikatnym makijazu. Także wystarczy zatuszować lekko nasze niedoskonalości i głowa do góry!
Zazwyczaj mężczyźni mówią nam o tym w czym lepiej dla nich wyglądamy. Mój mąż długo musiał mi powtarzać, że nie lubi jak mam makijaż i zdecydowanie woli mnie bez niego

Cytat:
Napisane przez lula84 Pokaż wiadomość
Hehe ja jestem wygodna i leniwa i jak jestem w domku czasem go tak szybko nie zmywam;(. Ale faktycznie, muszę bardziej zatroszczyć się o skórę. Dobry demakijaż i lekki krem.
Usuwanie makijażu nie zabiera zbyt dużo czasu jeśli mamy dobre kosmetyki a na nałożenie kremu wystarczy chwilka.
mskrzypulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 13:48   #393
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Ja też mieszkam na wsi,teraz to już mnie nikt nie odwiedza. Wszystkie koleżanki porodzily dzieci,pożeniły się,wyprowadziły. A ja "stara" 22 latka siedzę i się kiszę
Aż tak stylowych kaloszy nie mam
Też jestem starą, bezdzietną, 22-letnią panną Z kotami na dodatek
Denerwujące jest to, że lekarze już stwierdzili, że na wszystkie moje dolegliwości jedynym lekiem jest natychmiastowa ciąża. Szkoda, że jak mówię, że coś nie tak z hormonami i że boję się, że za te parę lat nie zajdę, to słyszę "jest pani zdrowa"

A kolorowe kalosze polecam, wtedy nawet w brzydkim dresie fajnie wyglądam, chociaż na miasto bym tak nie poszła

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 13:54   #394
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Denerwujące jest to, że lekarze już stwierdzili, że na wszystkie moje dolegliwości jedynym lekiem jest natychmiastowa ciąża. Szkoda, że jak mówię, że coś nie tak z hormonami i że boję się, że za te parę lat nie zajdę, to słyszę "jest pani zdrowa"

A kolorowe kalosze polecam, wtedy nawet w brzydkim dresie fajnie wyglądam, chociaż na miasto bym tak nie poszła
Ja też z dwoma kotami i dwoma psami Gumaki to mam czarne neutralne z drobinkami brokatu (z których mój narzeczony się zawsze nabija) nie wyglądają kiczowato ot co :P I chodzę w nich jak pada,bo ode mnie z domu bez gumaków bym nie wyszła bo mam bajoro :|
Mnie to samo lekarz powiedział,że jak nie chcę przeżywać katorg podczas okresu to żebym sobie zrobiła dziecko ekhm...
Stary 2013-10-13, 14:03   #395
mskrzypulec
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Ja nakładam tylko filtr, ale czasem wolę mieć makijaż, czuję się wtedy ładniejsza i pewniejsza siebie.
Zgadzam się z tym, że makijaż dodaje nam pewności siebie ale chodzenie w makijażu po domu to dla mnie lekka przesada.

Cytat:
Ja z kolei zawsze chodzę po domu "na paszczura" - w starym dresie, bez makijażu i tak dalej. Ale mieszkam z rodzicami na wsi, więc nikt mnie nie odwiedzi bez zapowiedzi, bo za daleko, za to często zdarza się niezapowiedziana praca fizyczna, a że nie chcę ani przebierać się 3 razy, ani niszczyć lepszych ciuchów, to chodzę, jak chodzę

Za to mam stylowe kalosze w różowe kwiaty
Ja mieszkam z mężem i po domu również uwielbiam chodzić w dresie a jak ktoś ma mnie odwiedzić to zawsze wcześniej zadzwoni i się zapowie. Jeszcze nie zdarzyło mi się aby ktoś wpadł niezapowiedziany bo każdy ma swoje obowiązki i rodzinę.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:

Muszę powiedzieć, że ciąża nie jest dobrą receptą na dolegliwości ponieważ ja dopiero po zajściu w ciąże zaczęłam borykać się z trądzikiem.

Cytat:
Ja też z dwoma kotami i dwoma psami Gumaki to mam czarne neutralne z drobinkami brokatu (z których mój narzeczony się zawsze nabija) nie wyglądają kiczowato ot co :P I chodzę w nich jak pada,bo ode mnie z domu bez gumaków bym nie wyszła bo mam bajoro :|
Mnie to samo lekarz powiedział,że jak nie chcę przeżywać katorg podczas okresu to żebym sobie zrobiła dziecko ekhm...
Podczas ciąży może nie ma problemów się z okresem ale za to można spodziewać się innych dolegliwości. Ciąża nie jest receptą na wszystkie nasze dolegliwości.

Ci lekarze to chyba przesadzają udzielając takich porad.
Stary 2013-10-13, 14:05   #396
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mskrzypulec Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym, że makijaż dodaje nam pewności siebie ale chodzenie w makijażu po domu to dla mnie lekka przesada.

Ja mieszkam z mężem i po domu również uwielbiam chodzić w dresie a jak ktoś ma mnie odwiedzić to zawsze wcześniej zadzwoni i się zapowie. Jeszcze nie zdarzyło mi się aby ktoś wpadł niezapowiedziany bo każdy ma swoje obowiązki i rodzinę.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Muszę powiedzieć, że ciąża nie jest dobrą receptą na dolegliwości ponieważ ja dopiero po zajściu w ciąże zaczęłam borykać się z trądzikiem.

Podczas ciąży może nie ma problemów się z okresem ale za to można spodziewać się innych dolegliwości. Ciąża nie jest receptą na wszystkie nasze dolegliwości.

Ci lekarze to chyba przesadzają udzielając takich porad.
No,ale może tak myślą,że skoro się nie rodziło to wszystkie problemy natury kobiecej jak i z trądzikiem miną.
Stary 2013-10-13, 14:07   #397
ulmich
Rozeznanie

Mój trądzik trwa już 15 lat i czekam kiedy minie
ulmich jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 14:12   #398
mskrzypulec
BAN stały

Cytat:
No,ale może tak myślą,że skoro się nie rodziło to wszystkie problemy natury kobiecej jak i z trądzikiem miną.
Może tak myślą ale chyba nie są lekarzami od wczoraj i wiedzą jakie mogą być przyczyny trądziku a polecanie ciąży młodym dziewczynom jako recepty na wszystko to chyba lekka przesada!!!!
Stary 2013-10-13, 14:21   #399
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Może tak myślą ale chyba nie są lekarzami od wczoraj i wiedzą jakie mogą być przyczyny trądziku a polecanie ciąży młodym dziewczynom jako recepty na wszystko to chyba lekka przesada!!!!
Też tak uważam... Nawet takie sugerowanie (po ciąży PEWNIE minie) jest dla mnie bardzo dziwne. Co innego gdyby powiedział lekarz: Zapewne po ciąży hormony się uregulują...
Erwina1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 14:22   #400
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez ulmich Pokaż wiadomość
U mnie od 11

Cytat:
Mi już od paru lat polecają ciążę. Jasne, że teraz, kiedy mam 22 lata, ciąża nie byłaby niczym dziwnym (chociaż wolałabym wcześniej zdobyć wykształcenie i pracę, bo podejrzewam, że dziecko musi coś jeść ), ale gdy miałam 17-18...

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 14:31   #401
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
U mnie od 11

Mi już od paru lat polecają ciążę. Jasne, że teraz, kiedy mam 22 lata, ciąża nie byłaby niczym dziwnym (chociaż wolałabym wcześniej zdobyć wykształcenie i pracę, bo podejrzewam, że dziecko musi coś jeść ), ale gdy miałam 17-18...
Ja tam mam 23 i dalej nie planuje dziecka, bedzie napewno po ślubie a kiedy tam ślub? tego to nawet najstrarsi górale nie wiedzą :P
Stary 2013-10-13, 14:50   #402
noir_angele
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Erwina1234 Pokaż wiadomość
Też tak uważam... Nawet takie sugerowanie (po ciąży PEWNIE minie) jest dla mnie bardzo dziwne. Co innego gdyby powiedział lekarz: Zapewne po ciąży hormony się uregulują...
głupie gadanie. moja bff miała problemy z okresem. raz po 50 dniach raz po 15, no i miała takie, że nie wstawała z łóżka praktycznie. Po ciąży miało się uregulować i męczy się chyba jeszcze bardziej niż przed

noir_angele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 14:55   #403
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się naszej doktorki na studiach zapytałam o mój trądzik, to jej pierwsze zdanie było, że mój organizm już ciąży potrzebuje

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 15:25   #404
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Ja się naszej doktorki na studiach zapytałam o mój trądzik, to jej pierwsze zdanie było, że mój organizm już ciąży potrzebuje
No napewno... Już będziemy wszystkie masowo zachodzić w ciąże bo mamy problemy z trądzikiem...
Stary 2013-10-13, 15:50   #405
heureusement
Rozeznanie

Cytat:
Ja co prawda miastowa, ale też bezdzietna panna ze mnie i za ponad 2 miechy też 22-letnia :P
heureusement jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 15:59   #406
Carolajn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CiastoPanda Pokaż wiadomość
Dziewczyny a chcialam jeszcze zapytac jaki krem i w ogole czy uzywacie kremu pod podklad?
albo bazy?
chcialam kupic zielona bazę ale sie zastanawiam czy na naszej problematycznej cerze to nie jest juz za duzo, tym bardziej ze ja ogolnie uciekam od grubych warst czegokolwiek ale na wieksze wyjscie by sie cos przydalo...
Pod podkład najlepszy krem nawilżający matujący czy rozświetlający co kto lubi ważne żeby skóra była dobrze nawilżona bez suchych skórek które podkład niestety lubi podkreślać. Jeśli chodzi o bazy/fixery to polecałabym jedynie przed ważnym wyjściem bo to jednak ciężka artyleria.

Cytat:
Dokładnie jestem takiego samego zdania! w domu makijaż mi nie potrzebny bo po co ? dajmy skorze pooddychac.
w domu nakladam tylko krem matujacy/badz zwykly i jest ok.
Otóż to

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Carolajn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 17:04   #407
ulmich
Rozeznanie

Jakie makijaże na jesień stosujecie na wasze buzie?
Chodzi o kolorystykę -barwy
ulmich jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:10   #408
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
U mnie obojętnie jaka pora roku, makijaż tak sam, delikatny i naturalny
pandaania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:37   #409
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Zgadzam się Sama używam tylko filtru, to dla mnie konieczność.

Jestem po peelingu enzymatycznym, spirulinie i serum nawilżającym z olejem jojoba. Skóra jest ślicznie nawilżona

Cytat:
Napisane przez Erwina1234 Pokaż wiadomość
Ja tam mam 23 i dalej nie planuje dziecka, bedzie napewno po ślubie a kiedy tam ślub? tego to nawet najstrarsi górale nie wiedzą :P
Ja mam 19, ale nie wiem czy chce mieć dzieci. Trochę mnie to przeraża, muszę do tego dorosnąć i być stabilna finansowo - czyli gdzieś ok. 30
Cytat:
Ja kocham delikatne brązy, beże, fiolety przez cały rok.
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:54   #410
CiastoPanda
Rozeznanie

Cytat:
Moj też ale nie mam zamiaru zachodzic w ciąże jak tu piszą panienki bo to rada lekarza.
Juz wyszlo nawet podczas rozmowy w faktach i mitach chyba -ze ciaza nie jest lekiem na tradzik.

Jak na razie poki go mam a walcze z nim codziennie- staram sie zyc w miare normalnie nawet robiac makijaz- staram sie nie cudowac ze specyfiami makijazowymi bo po tym wszystkim co juz uzywałam i przetestowalam , wiem że nie robi to roznicy a wiekszosc nie dziala. Kombinowanie nie poplaca. Systematycznosc jest najwazniejsza- tak jak higieny tak i walki .
Stary 2013-10-13, 19:01   #411
Łucja16
Lucy90

Cytat:
Napisane przez Figula94 Pokaż wiadomość
Bardzo chciałam też wypróbować puder ryżowy z Pease.
Mam próbkę 5ml pudru ryżowego Kryolan. Powiem wam, że zauważam matowienie mojej cery, jednak to też zależy od dnia (nie wiem co to ma do rzeczy, no ale...) Też nie jest to kto wie jak długotrwałe niestety.

Cytat:
Napisane przez Figula94 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o zakupy przez internet to ja sobie życia bez nich nie wyobrażam, bo jednak wolę to niż jeździć do innych miast po niektóre zakupy, bo u mnie to tak średnio ze wszystkim. A za przejazd czasem zapłacę podobnie, jak za koszt wysyłki. Ale ja głównie ze sklepów internetowych kupuję, a nie na allegro.
Ja podobnie - czasem w internecie można coś znaleźć dużo taniej, albo "w ogóle znaleźć". Czasem też po prostu łatwiej usiąść, zamówić i odebrać od listonosza niż się nachodzić

Cytat:
Ale kochane...bądźcie dobrej mysli jeśli jesteście szczęśliwymi posiadaczkami cery tłustej bądź mieszanej to zdecydowanie później będziecie miały zmarszczki niż osoby które posiadają cerę suchą. Tak ostatnio czytałam i jest to ponoć potwierdzone badaniami.
Staram się tym pocieszać hahaha

Cytat:
Napisane przez pataszon Pokaż wiadomość
Ja ostatnio używam mało produktów - krem BB z Garniera lub Maybelline + puder Synergen, czasami korektor Synergen
Ostatnio zauważyłam, że w pudrach w kamieniu Synergen zmieniły się oznaczenia (nie ma już 1, 2 i 3). Jak teraz rozpoznać odcień?

Łucja16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:02   #412
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość

Ja mam 19, ale nie wiem czy chce mieć dzieci. Trochę mnie to przeraża, muszę do tego dorosnąć i być stabilna finansowo - czyli gdzieś ok. 30
Heh widzę, że masz bardzo dalekie plany nie przejmuj się nikt Cię do dzieci nie zmusi jak będziesz chciała i będziesz na to gotowa, to sie na nie zdecydujesz
Stary 2013-10-13, 19:10   #413
mary_poppins
sissy that walk

Dziewczyny, czy któraś z Was używała Aquasublime firmy Galenic? Szukam właśnie jakiegoś łagodnego kremu koloryzującego, bo Revlon zrobił się dla mnie za ciężki, a reszta moich podkładów jest za ciemna. A jeśli nie Galenic, to jaki inny krem? Zależy mi na tym, żeby poprawiał koloryt i żeby skóra oddychała, no i nie chcę się świecić jak choinka. Dotychczas miałam do czynienia z BB z Garniera i Eveline, ale oba kompletnie się nie sprawdziły.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-10-13 o 19:11
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:19   #414
patrycja9229
Przyczajenie

Minerały ! i przede wszystkim staranny demakijaż twarzy , najlepiej zaraz po przyjściu do domu żeby skóra mogła swobodnie oddychać przez resztę dnia

Edytowane przez patrycja9229
Czas edycji: 2013-10-13 o 19:34
patrycja9229 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:21   #415
CiastoPanda
Rozeznanie

eh tak mowicie o oddychaniu skory w ciagu dnia...
to wszystko co nam sie osiada na skorze idac ulicą to potem mozna sobie zobaczyc na waciku
Stary 2013-10-13, 19:25   #416
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heureusement Pokaż wiadomość
Ja co prawda miastowa, ale też bezdzietna panna ze mnie i za ponad 2 miechy też 22-letnia :P
Hoho widzę,większość rówieśniczek

Cytat:
Napisane przez Carolajn Pokaż wiadomość
Pod podkład najlepszy krem nawilżający matujący czy rozświetlający co kto lubi ważne żeby skóra była dobrze nawilżona bez suchych skórek które podkład niestety lubi podkreślać. Jeśli chodzi o bazy/fixery to polecałabym jedynie przed ważnym wyjściem bo to jednak ciężka artyleria.

Otóż to
Ew. jakaś woda termalna,żeby się wszystko razem fajnie scaliło.

Cytat:
Napisane przez pandaania Pokaż wiadomość
U mnie obojętnie jaka pora roku, makijaż tak sam, delikatny i naturalny

U mnie to samo - zazwyczaj brązy ew. jakaś kreska na powiece,ale cieniem

Cytat:
Napisane przez Łucja16 Pokaż wiadomość
Mam próbkę 5ml pudru ryżowego Kryolan. Powiem wam, że zauważam matowienie mojej cery, jednak to też zależy od dnia (nie wiem co to ma do rzeczy, no ale...) Też nie jest to kto wie jak długotrwałe niestety.
Podobno ten puder z Kryolanu jest mega,mega mocny
Stary 2013-10-13, 19:30   #417
Ola Moderatorka
Ekspert

Dziewczyny, dobry makijaż ukryje wszystko. Czy się mylę?
Ola Moderatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:35   #418
patrycja9229
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ola Moderatorka Pokaż wiadomość
Tak ale nie każda z nas ma takie zdolności
Stary 2013-10-13, 19:35   #419
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Prawda, tylko trzeba umieć dobrze zrobić taki makijaż i mieć odpowiednie kosmetyki.
pandaania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:42   #420
Sabriel_
Zadomowienie

Cytat:
A według mnie nie ukryje wszystkiego, np. krost w całości. Możemy zneutralizować zaczerwienie, ale wypukłość zostanie Chociaż i tak jak się uda całkowicie zatuszować zaczerwienienie to jest dobrze
Sabriel_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości