|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]() A moj maly to nawet powiem, ze u ciotki lepiej spal niz w domu niekiedy ![]() Mela- za wejscie w spodnie.Kubusiu- ja bym nie szla na szczepienie. Kuruj sie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Tż zadzwonił, że będzie szybciej, bo juz sie zbieraja
zreszta alik poki co zapewnia mi atrakcje, ciagle wypluwajac smoczek - przysiegam ze przykleje mu go kiedys tasma. kosmo maly
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Weź przestań, wypluj te słowa! To ja tu jak tylko jestem przy kompie ładnie na ciebie głosuję, a ty takie sny!
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
Tweed martwią mnie twoje bóle, ja bym poszła jutro do gina na USG! Oby tam się nic złego nie działo bo bóle i twoje osłabienie to już dwa objawy. Dbaj o siebie bo masz dla kogo.
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
OMG Laura była juz mega marudna po 18 ale ją zabawiał Tz.Przed 19 wykąpalismy ją bo była masakra.Od 19-20 walczyła-spala/płakała i tak w kółko.Miala swój rytuał i to na wlasne zyczenie wczesniej a jazda jednak była.Moze to mr Skok?
Poczytałam,nie mam siły cytowac ,wybaczcie ![]() Ide w kimee bo padam. Do jutra
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnij. Mój limit ciążowy już się zakończył.
|
#3097 | |||
|
Konto usunięte
|
Na tym, co mam, Artek mnie okrutnie obkopuje zawsze. Cytat:
Cytat:
Ale mata jeszcze nie interesuje Artka tak bardzo.Cytat:
Kurcze, my też się kłócimy często z TŻem, ale zwykle o jakieś jego nieświadome błędy, jakby mi tak powiedział, to bym się chyba ugotowała z wściekłości.Zresztą u nas dzisiaj kolejna kłótnia. Wyszłam z Małym na spacer, a ten został w domu i miał posprzątać coś tam. Zrobił może 1/3 tego, co miał No i mój TŻ jest również ekspertem w sprawie dziecka. Różne takie ciekawostki mi opowiada , a najbardziej lubię tę, co Wy - "on jest głodny", bo jak mu przykłada palec do policzka, to Mały go próbuje złapać i to niezbity dowód na to, że jest głodny. Ech...U nas dramatu odnośnie jedzenia część kolejna. Artek zje to swoje dzienne minimum, ale co ja się muszę przy tym narobić, dziś już miałam łzy w oczach, jak wypychał smoczek... Jestem tym strasznie zmęczona, bo mnie to okropnie stresuje, wczoraj mnie tak głowa bolała już z nerwów w nocy. Ja czasami ściągam karuzelę. Odciągam, potem mam nadzieję Królewicz wstanie i łaskawie coś zje, a potem spanie... Surka klikam
|
|||
|
|
|
#3098 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi ja na noc ściągam karuzele.
Ja mam TT z czujnikiem ruchu, który później można odłączyć i zostaje standardowa niania. Jestem bardzo zadowolona. Neni brawo dla Kubusia za 12 ![]() Dzoan Tweed co za baba Mela brawo za wejście w jeansy ![]() Przepuklina schodzi Michałowi Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uciekam, Dobrej nocki |
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny klikajcie bo 11 mce sie zbliża!
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorkiem..
Niedawno wyszła od nas położna.. pogadała z Olkiem..guganiem odpowiadał na wszystkie jej pytania Jak zapytała czy rodzice go biją, to dopiero mu się gugi włączyły Mogę sobie rano do kawki trochę mleka dać, ale już później nic więcej, żadnych przetworów.. co ja będę jadła..uwielbiam belriso wiśniowe Co do glutków w nosku mówiła, żeby psikać roztworem wody morskiej i odciągać aspiratorem, czyli w sumie to co do tej pory. Być może za suche powietrze mamy w mieszkaniu, możemy nawilżać.. ogólnie nic dziwnego nie zauważyła w tym. A i wydaje mi się, że i tak już lepiej jest.. Co do szczepień utwierdziła nas w przekonaniu, że dobrze zrobiliśmy biorąc te na nfz..Powiedziała, że to nie prawda, że są identyczne z tymi, którymi nasi rodzice byli szczepieni.. są bardziej oczyszczone.Co do rotawirusów, w szpitalu widziała różne przypadki dzieciaczków, które były na nie szczepione, a i tak przechodziły biegunki itp. jak dzieci nieszczepione. Pneumo możemy zrobić jeśli puszczamy dziecko do żłobka, ale już żadnej więcej z tych dodatkowych jakoś specjalnie nie poleca. Jeśli chodzi o szczepienie na ospę, to szczepić. A Autyzm poszczepienny nie jest udowodniony. No i zauważyła u Olka wzmożone napięcie mięśniowe.. wygina się za bardzo w łuk.. widzi to przy trzymaniu na rękach..i jak położy się go na brzuszku to ładnie ciągnie głowę do góry, aż za ładnie.. a jak położy się go na plecki i za rączki podciąga, to już mu główka wisi i nie chce pracować w tę stronę, wygina go wciąż do tyłu.. Poradziła skonsultować to z rehabilitantką, zna bardzo dobrą i fajną i wyśle nam do niej nr tel. No i to chyba tyle ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Aa..i mówiła jeszcze, żeby ograniczać wkładanie do bujaczka.. że taka skulona pozycja nie jest dobra dla rozwoju malucha.. można wsadzać na troszkę, ale nie przeginać..lepiej na płasko. |
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do bóli - nie boli mnie jako tako sama macica, tylko tak jakby wnetrznosci ktore prmieniuja i na macicę, bylam u ginki we wtorek wiec watpie ze nagle cos by sie narobilo za to na pewno pojde do rodzinnego, jesli jutro bedzie to samo, bo nie ma co sie meczyc, boli mnie nawet jak pije wode![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43251610]Ojeju współczuję Kurcze, my też się kłócimy często z TŻem, ale zwykle o jakieś jego nieświadome błędy, jakby mi tak powiedział, to bym się chyba ugotowała z wściekłości.Zresztą u nas dzisiaj kolejna kłótnia. Wyszłam z Małym na spacer, a ten został w domu i miał posprzątać coś tam. Zrobił może 1/3 tego, co miał No i mój TŻ jest również ekspertem w sprawie dziecka. Różne takie ciekawostki mi opowiada , a najbardziej lubię tę, co Wy - "on jest głodny", bo jak mu przykłada palec do policzka, to Mały go próbuje złapać i to niezbity dowód na to, że jest głodny. Ech...U nas dramatu odnośnie jedzenia część kolejna. Artek zje to swoje dzienne minimum, ale co ja się muszę przy tym narobić, dziś już miałam łzy w oczach, jak wypychał smoczek... Jestem tym strasznie zmęczona, bo mnie to okropnie stresuje, wczoraj mnie tak głowa bolała już z nerwów w nocy. Ja czasami ściągam karuzelę. Odciągam, potem mam nadzieję Królewicz wstanie i łaskawie coś zje, a potem spanie... Surka klikam [/QUOTE]Perse trzymam kciuki, żeby artus znpwu zaczał normalnie jesc, wierze e to dla ciebie ogromny stres ![]() a co do tżta - ja widze ze oni wszyscy sa najwiekszymi znawcami, ja juz dawno temu ochrzcilam tzta mianem doradcy laktacyjnego, bo zna sie lepiej na karmieniu, niz niejedna weteranka kp Ja nie wiem, chyba lata praktyki?![]() Jest nowy odcinek chirurgów, wiec biore sie za ogladanie, Alik chyba zasnal, wiec troche wypoczne ![]()
|
|
#3103 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
A ja moge nie jeść tych wszystkich serków bo skład w większości mnie przeraża.
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan, oby skaza zeszła
Surka - klikam! Misiaczka - Ty to się masz z teściową ![]() Jutro chyba nie pójdę do pediatry, bo boję się, że Fisiek coś złapie w przychodni. W aptece babka mi powiedziała, że w sumie nic więcej nie mam robić, jeżeli katar jest przezroczysty. A wysypka... dziś kąpałam go w nadmanganianie potasu, rano zobaczę czy jest poprawa, a jak nie, to zadzwonię do położnej, może wpadnie do nas. Czytałam regulamin Surkowego konkursu - nagrodę główną (10 prostownic) dostanie 10 osób z jej kategorii, więc Surka ma 2 miejsce!
Edytowane przez malaczarnakejt Czas edycji: 2013-10-13 o 21:21 |
|
|
|
#3106 |
|
Wtajemniczenie
|
Same plagi swiata- zasiegu brak, wifi ledwo dziala a appka nie chce.mi cytowac i wogole nie ma op ji odpowiedzi
![]() CYNAMONKU- Suler ze u KALLISTI i DOMINICZKA tez dobrze. Trzymam kciuki zeby sprawy brzuszkowe sie uregulowaly. DZOAN- kopnij tz porzadnie w.doopsko ode mnie. No co za burak i prostak! TWEE- biegnij do lekarza. nie ma co bagatelizowac. A moze nasz r ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- TWEE- bo mi cos nie chce dziLac. Pisalam ze mize masz.rota albo innego wirusa i jeszcze zarazisz Alika. AGRAFKA- Wojtus mial wodniaka, ale chyba pisalam Ci juz o tym
|
#3107 |
|
Wtajemniczenie
|
Skylie nie pisałaś. Chyba, że pominelam. Możesz coś napisać? Bo nam to dzisiaj wyszło u chirurga.
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#3108 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Jestem ale nie wiem co mam pisać ![]() Asnauebauam Za przykładem Neni walnelam sobie browara o 19, bo i tak daje w nocy mm :p Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#3109 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Moje dziecko robi postępy w dojrzewaniu - dzisiaj spał już 9 godzin. Mam naprawdę idealne dziecko Dzoan współczuję. Mam nadzieję, że mąż się zrehabilituje. Co do basenu - ja do takiego normalnego bym nie poszła chyba. Zielone kupki - nam położna powiedziała, że kupki są zielone jak dziecko przekarmione. Nie wiem czy to prawda, ale od czasu do czasu się pojawia. Tweed wybierz się do lekarza. To może być błahostka, ale może też coś poważniejszego. Sprawdzić nie zaszkodzi. ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- To jak nie masz co pisać, to napisz proszę ile płacicie za basem z Hanią?:P
|
#3110 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podaj nazwę zespołu Tz. Co on tam gra czy na wokalu? Jaka to muza? I hope,ze rock jakis ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie wiem co to wodniak zeby poszedł won i dał spokój Michasiowi ![]() Cytat:
Ja bym bez jajek i prawdziwego masła z mleka nie przeżyła. Ja masło kraje plasterkami i moge jeść z chlebem bez niczego. Nienawidzę wszystkich tych super smarowalnych shitow. Kup nawilzacz powietrza w takim razie Ja wlasnie ograniczylam bo tez zauważyłam , ze mały za duzo w tej huśtawce siedzi. Teraz spędza większość dnia w bassinet. za wizytę ogolnie. Dalas radę Cytat:
Ja np.nie moge sera białego. W ogóle nie ma to smaku sera takiego jak u babci był, a ten w sklepie to ma konserwant ten shit co sie dodaje do suszonych owocow i mnie odrzuca :/ A najbardziej mnie wkur, ze do jogurtow dodają zelatyne jakby pektyny nie mozna było
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
ach i mój misio ma zaparcie
Bąki idą jak u chłopa, a kupkę ciśnie, ciśnie i tylko jeden twardy kawałek poszedł... bieda moja Jutro chyba skoczę po czopki, ale teraz go przepoiłam, więc może pojdzie
|
|
|
|
#3112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wojtus mial wodniaczka jaderka. Mialo sie wchlonac ale sie nie wchlonelo i mial usuwanego chirurgicznie. Nie wiem co chcialabys wiedziec. Jak masz pytania to pisz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem która poleciła kupno Twojego stylu z kuponami zniżkowymi na ten weekend, ale dziękuję
i ja i mąż skorzystaliśmy.Dziś u Oliwii pojawił się katar ![]() Na szczęście przezroczysty i nie jakiś mocny, ale martwię się. Nie wiem czy tylko odciagac czy już dawać jakieś kropelki. Zobaczę co będzie jutro. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawa za umiejętności! Za basen płacimy 290zl. To jest 10 spotkan, do tego 11 gratis i w tym jest też ubezpieczenie. Wodę mamy lekko chlorowana. Nic sie Hani ze skórą nie dzieje. Po basenie prysznic i oliwka. Podobno chlorowana zabija więcej zarazkow niz ozonowana. Jutro wrzucę do Klubu nowy filmik z basenu ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam Dziewczyny za zrozumienie i słowa otuchy
Ja nie wiem co temu mojemu mężowi do łba dzisiaj strzeliło, bo ogólnie nie mogę narzekać na jego pomoc w domu i przy dziecku.. Sam sprząta, nie trzeba mu mówić i pokazywać.. teraz może ciut mnie, bo praca i kursy zabierają mu całe dnie i jest też zmęczony.. od obowiązków rodzicielskich też nie ucieka, lubi przebywać z Małym.. ale dzisiaj to normalnie dał ciała we wszystkim i zachowywał się jak buc, pajac i burak. Najlepsze, że odkąd wróciłam z Małym ze spaceru (wyszliśmy dopiero wpół do 18) zachowuje się jakby nic się nie stało..zagaduje do mnie, próbuje rozśmieszać.. normalnie okres ma..A ja odpowiadam zdawkowo i nie okazuję mu większego zainteresowania. Nie mam siły zaczynać z nim rozmowy, głowa zaczęła mnie boleć na wieczór i zaraz idę pod prysznic. Mieszkanie ogarnęłam sama..moja siostra jest wspaniała, ale ma tak mozolne ruchy, że do jutra by się nie wyrobiła z pomocą tweed kocham czytać takie historie z teściowymi kubusiu ja też bym odłożyła szczepienie na inny termin aż się wykurujesz..nic się nie stanie jak odczekacie tydzień czy 2..zdrówka dla Ciebie w takim razie ![]() surka cieszę się, że też wygrałaś, mimo że nam troszkę spadłaś w pozycjach ![]() Rockyyy fajnie, że już przeprowadzka tuż tuż Malutka na pewno szybko się zaaklimatyzuje.. misiaczka jak napisałaś o tych zdjęciach, które teściowa udostępniła, mimo Waszego zakazu, to mi się moja teściówka przypomniała.. ona czego nie usłyszy puszcza dalej.. choćby jej się powiedziało 20 razy, żeby daną informację zachowała dla siebie i jej 20 zapewnień i tak za chwilę dowaidujemy się, że już puściła parę z ust.. bo ona 'tylko' siostrze powiedziała, a jej siostra 'tylko' trzeciej siostrze, a ta 'tylko' córce.. a cróka 'tylko' swoim znajomym.. i za chwilę cała wiocha wie.. u męża w rodzinie takim hasłem rzucają 'chcesz by wszyscy o czym wiedzieli, powiedz to mamie albo ciotce Celinie' tweed jedź do lekarza, bo to rzeczywiście nie brzmi dobrze choć mam nadzieję, że do rana przejdzie całkowicie...
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3117 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mnie kupony przepadly bo caly weekend w gorach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3119 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43251897]Ja zawsze mówię: "o, ekspert się znalazł", ale się wtedy maksymalnie wkurza :P[/QUOTE]
Mój też sie wkurza, ale chyba bardziej dlatego, ze nie wdrazam jego super rad w zycie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez jestem bardzo nabiałowa i tez tesknie za prawdziwym maslem, smietana serem, bo pamietam, ze jak bylam mala to pod kiosk podjezdzal facet, ktory sprzedawał swoje wyroby... to czekanie z banka w kolejce ![]() Cytat:
moj tez jest czesto mega pomocny i ogarniety, ale jak czasami cos palnie albo zrobi, to nie wierze, ze to ten sam facet ![]() Wcale bym sie nie zdziwila, gdyby lady sama kazala mu tak mowic ![]() Wiem, wiem, mam nadzieje, ze cokolwiek to jest na alika nie przejdzie ![]() Kurcze nie wiem co robic, czy isc sie myc czy nie, bo mi sie dziecko przekreca non stop. Własnie dziewczyny, czy wasze dzieciaczki maja ulubione "strony"? Mój przez poltora miesiac spał a prawym boczku i niestety troszke odksztalcila mu sie glowka no i najcvzesciej uklada ja w ta strone przelozylismy go na druga strone materaca i teraz co chwile, kiedy ide wkladac mu smoczek musze przekrecac i glowke, bo lobuz ciagle uklada ja na prawej
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja klade mala raz na jednym, raz bmna drugim boczku a pmza pleckami klade mala poduszke.
Ide spac. Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

moze uda sie pozniej cosik nadrobic.Wczoraj spalismy w nowym mieszkanku.Sąsiedzi z góry zrobili domówke=dziś byłam kierowcą bo tz słabutki 
Wogole fajnie bo cały dzien sie nią zajmuje i wczoraj tez spedzali czas razem i mogłam posprzątac co nieco 

za wejscie w spodnie.

zreszta alik poki co zapewnia mi atrakcje, ciagle wypluwajac smoczek - przysiegam ze przykleje mu go kiedys tasma. kosmo maly

, a najbardziej lubię tę, co Wy - "on jest głodny", bo jak mu przykłada palec do policzka, to Mały go próbuje złapać i to niezbity dowód na to, że jest głodny. Ech...