Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 17:14   #1831
martaakow
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez KikoX Pokaż wiadomość
Zrobiłam takie dodatkowe zdjęcia z profilu, bo mam pytanie - czy ja powinnam wycieniować/ściąć jakąś warstwę z tyłu? Bo w sumie te włosy to tak śmiesznie wyglądają. Wiem, że światło marne, ale już ciemnawo się robiło, a nie chciałam lampy. Co doradzicie?
Ja bym kilka wierzchnich loczków podcięła, ale niewiele, jakoś do połowy szyi.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 17:45   #1832
Kromcia02
Przyczajenie

Witam kręconowłose jestem na forum nowa ale mozna powiedziec, ze od razu zrobilam wglad w ten watek poniewaz sama mam krecone wloski i czytam sobie Wasze doswiadczenia zwiazane z fryzurami, kosmetykami i pielegnacja do kreconych wlosow :P
Zeby od czegos zaczac i jakos wkrecic sie w watek to opowiem troche o swoich sposobach na "loczęta" :P
Ja przede wszystkim zapuszczam wlosy bo dlugie, ciemne blyszczace loki sa moim marzeniem a wiec wiadomo stosuje cos co mi pomaga przyspieszac wzrost wlosow mianowicie:
Seboradin Niger Lotion na porost, przetluszczanie i wzmocnienie wlosow - rewelacja, wlosy rosna jak na drozdzach
Zeby moje loczki ladnie wygladaly stosuje rozne rzeczy ale przede wszystkim musze miec pod reka jakies olejki, wloski robie czesto na dyfuzorze razem z balsamem lub pianka do wlosow kreconych, po suszeniu ugniatam moje loczki w celu likwidowania sianka olejkiem arganowym z Avonu, kocham go
Odzywek stosuje malo poniewaz moje wlosy po odzywkach sa oklapniete czego bardzo nie lubie, wiec ratuje sie mgielkami roslinnymi i olejkami i nie wydaje mi sie, zeby odzywka bylaby mi potrzebna
Wiele przeszlam prob i bledow ale w koncu doszlam do tego jak prawidlowo pielegnowac loki aby zachowaly swoj skret oraz ladny wyglad.

Edytowane przez Kromcia02
Czas edycji: 2013-10-13 o 17:48
Kromcia02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:57   #1833
AgusiA753
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Tata ułożył włoski
Poczochraniec 20 miesięcy już ma

Jej, a pamiętam, jak dopiero co Wam tu pisałam, że Mały się urodził
Mój 17tego skończy 21 miesięcy
Cytat:
Napisane przez pina258 Pokaż wiadomość
Witam ponownie Wracam z pytaniem - używałyście może odżywek z Isana Hair Professional ? Nie wiem czy zaryzykować i kupić

Czuć już jesień w pełni, bo moje włosy zwariowały kompletnie. Wypadają jak szalone i puszą się ( to nie nowość - nie mam już do nich siły ). Chyba dam sobie spokój z Jantarem na razie. A jutro idę do mojej ukochanej fryzjerki kombinować z grzywką....
Nie używałam. Boshhh jakie włosy...
Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Wiesz, tylko ze mój prolem jest raczej przewlekly, bo nie wnika z jakiegoś zaniedbania ale z wsuszajacej kuracji wewnętrznej. Wszystkie prob lemy z nia związane bardzo powoli mijaja, a ze srodkami mogę tylko jakos przeczekać ten okres, aby ze skory nie została mi czerwona luska i jakos hamować wypadanie wlosow. Jeśli np. nie nawilzam skory glowy wszystko wraca do tego samego wysuszonego stanu, wiec jak mowilam te kosmetyki to tak na przeczekanie jedynie, bo te rzeczy dzieja się poza moja kontrola, ale widze ze powoli wszystko wraca do normy.
Emulsja z emolium powoduje u mnie wzmożone wpadanie niezależnie od tego jak ja nakładam, nawet tylko zakraplajac bez wcierania je powoduje. Dziala cerkozel ale tak jak mwoilam musze codziennie go stosować w dużych ilościach i bardzo obciaża wlosy i portfel..

Jedynie szampon emolium uwalnia mnie od problemu, ale mam wrazenie ze powoduje lupiez, nawet wlosow mniej mi wypada jak skora jest nawilzona.

Z pewnoscia nie mogę narzekac na nadmierny lojotok, wlosy myje raz na piec dnin zazwyczaj, a i wtedy nie sa jakos szczególnie tłuste.

Czym jeszcze radzisz sobie z sucha skora glowy?..bo rozumiem ze masz z nia problem skoro znasz emulsje z emolium..

sorki za bledy, ale paznokcie mi schna..
Ja też bym mogła myć raz na tydzień, ale myje co 3 dni ze względu na komfort, na odświeżenie skóry i włosów. U mnie sucha skóra wydaje się być równoznaczna z wypadaniem... Częśćiej przetłuszczała mi się tylko w okresie dojrzewania, ale w normie. Przesuszenie mogę mieć spowodowane kilkoma rzeczami, które złożyły się w podobnym czasie: burza hormonalna po porodzie, zaczęcie pielęgnacji CG, tabletki hormonalne. Tyle, że tabletki zaczęłam brać we wrześniu zeszłego roku, a problemy ze skórą zaczęły się w wakacje o ile dobrze pamiętam I złotego sposobu nie znam, niestety Mi pomaga właśnie ta emulsja, już jest dużo lepiej. Po myciu odżywką swędzi głowa. Szampon z Fitomedu się spisuje. Żel lniany na skalp, w czasie trzymania maseczki na włosach, jakoś nie specjalnie działa. Po umyciu głowy już nie wspomnę- białe płatki. Żel aloesowy, nie robił prawie nic. Maska drożdżowa Babuszki Agaffi też nie nawilżała, ani włosów, ani skalpu. O, piankę z pantenolem z Farmony mogę polecić, nie przetłuszcza włosów tak jak emolium, no i nie ma olei więc nie powinna wzmagać wypadania włosów, jeśli to olejami jest spowodowane Teraz znów testuję mycie głowy balsamem do kąpieli Babydream Fur Mama. Póki co nic nie swędzi Na wypadanie włosów chcę spróbować kozieradkę, najpierw z kawą dla zabicia smrodku- tak jak dziewczyny polecały. Sprawdzę czy nie wysusza, a potem dodam aloes. Narazie jestem bardzo ostrożna co do skóry głowy, odstawiłam jakiekolwiek odżywki czy maski na tą część i powolutku sprawdzam co się nadaje.
Cytat:
Już po pierwszym użyciu odżywki arganowej b/s z Creation's Garden Użyłam jej jako b/s, ale wcześniej dodałam jeszcze trochę do d/s. Wydaje mi się, że po raz pierwszy jest to odżywka, przy której muszę uważać z ilością Fajna, bardzo fajna

Zrobiłam takie dodatkowe zdjęcia z profilu, bo mam pytanie - czy ja powinnam wycieniować/ściąć jakąś warstwę z tyłu? Bo w sumie te włosy to tak śmiesznie wyglądają. Wiem, że światło marne, ale już ciemnawo się robiło, a nie chciałam lampy. Co doradzicie?
Zazdraszczam tej odżywki Włoski, super. Zrobiłabym coś z tą górną warstwą, żeby nie była taka oklapła. Sama tak mam, ale jakbym ją wystopniowała to bym miała łyse przerwy, za rzadkie włosy mam
Cytat:
Napisane przez Kromcia02 Pokaż wiadomość
Witam kręconowłose jestem na forum nowa ale mozna powiedziec, ze od razu zrobilam wglad w ten watek poniewaz sama mam krecone wloski i czytam sobie Wasze doswiadczenia zwiazane z fryzurami, kosmetykami i pielegnacja do kreconych wlosow :P
Zeby od czegos zaczac i jakos wkrecic sie w watek to opowiem troche o swoich sposobach na "loczęta" :P
Ja przede wszystkim zapuszczam wlosy bo dlugie, ciemne blyszczace loki sa moim marzeniem a wiec wiadomo stosuje cos co mi pomaga przyspieszac wzrost wlosow mianowicie:
Seboradin Niger Lotion na porost, przetluszczanie i wzmocnienie wlosow - rewelacja, wlosy rosna jak na drozdzach
Zeby moje loczki ladnie wygladaly stosuje rozne rzeczy ale przede wszystkim musze miec pod reka jakies olejki, wloski robie czesto na dyfuzorze razem z balsamem lub pianka do wlosow kreconych, po suszeniu ugniatam moje loczki w celu likwidowania sianka olejkiem arganowym z Avonu, kocham go
Odzywek stosuje malo poniewaz moje wlosy po odzywkach sa oklapniete czego bardzo nie lubie, wiec ratuje sie mgielkami roslinnymi i olejkami i nie wydaje mi sie, zeby odzywka bylaby mi potrzebna
Wiele przeszlam prob i bledow ale w koncu doszlam do tego jak prawidlowo pielegnowac loki aby zachowaly swoj skret oraz ladny wyglad.
Witam Trafiłaś na wątek stosujących metodę CG, a przeczytałaś pigułkę, Faq? Nie wyobrażam sobie nie stosować odżywek i masek Poka włosy

Moje włosy mają się się dziś o niebo lepiej po ulubionym olejku bdfm na noc i masce biovaxu pomarańczowego z 6 kroplami ww olejku pod czepek na 30min.
Stary 2013-10-13, 19:48   #1834
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Coś pięknego
Coś niesamowitego ! Basiu, niesamowite masz te loki

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:54   #1835
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Coś niesamowitego ! Basiu, niesamowite masz te loki
Dziękuję

Czemu jak klikam na Twój podpis o recenzjach na KWC wyświetla mi się mój profil? Też tak macie, że wyświetla się Wasz profil? (na dodatek oprócz tigi żadnego z tych produktów już nie używam, preferencję się zmieniają)

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:10   #1836
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze cuda
zastanawiam się czy już zacząć żałować obcięcia włosów ?! Ślicznie wyglądają długie loki

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Dziękuję

Czemu jak klikam na Twój podpis o recenzjach na KWC wyświetla mi się mój profil? Też tak macie, że wyświetla się Wasz profil? (na dodatek oprócz tigi żadnego z tych produktów już nie używam, preferencję się zmieniają)
Nie mam pojęcia, wyszukiwarka nawala? Sprawdzałam i było ok.
Moje preferencje też się bardzo zmieniają a TIGI i Fekkainadal stoją na półce w łazience, do tej pory. Czasem wracam i edytuję recenzje ale ogólnie nie mam na nie wszystkie czasu. Najgorzej z kosmetykami do włosów, jak zaczęłam o nie dbać z CG to chyba wszystkie poprzednie recenzje powinnam wyrzucić z KWC, no nie ma siły. Najczęściek edytuję pędzle, bo kupując nowe, używając ich na bieżąco, zmieniam o nich zdanie i nie mogę się oprzeć pokusie żeby to opisać

A tak za pamięci kupiłam Biovax z olejkami argan itp i strasznie mnie przetłuszcza, 2 dni i dramat na głowie, jestem w szoku !

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Dziękuję

Basiu, możesz być tak miła i sprawdzić jeszcze raz ten link do KWC? Chyba źle wpisałam, ciekawe czy teraz działa

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-10-13, 20:15   #1837
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiam się czy już zacząć żałować obcięcia włosów ?! Ślicznie wyglądają długie loki
ja bym chętnie obcięła, ale mi szkoda
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 20:24   #1838
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym chętnie obcięła, ale mi szkoda
Nawet nie żartuj! Nie jedna osoba zazdrości Ci takich cudnych włosów. Szkoda tych lat, pielęgnacji itp. Chociaż ja też ostatnio szalałam na temat długości włosów, wcierki, maski itp. Wspomniałam mamusi, że fajną fryzurę widziałam na boba, a ona na to " to co się zastanawiasz, do odważnych świat należy!"
Niby oklepany frazes ale tak mi zapadł w pamięci, ze 2 tygodnie dojrzewałam do tego aż ciachnęłam
i jest super! Każdy ma to co chce, w sensie wybór, bo ideały ciągle gonimy

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-10-13, 20:32   #1839
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie żartuj! Nie jedna osoba zazdrości Ci takich cudnych włosów. Szkoda tych lat, pielęgnacji itp. Chociaż ja też ostatnio szalałam na temat długości włosów, wcierki, maski itp. Wspomniałam mamusi, że fajną fryzurę widziałam na boba, a ona na to " to co się zastanawiasz, do odważnych świat należy!"
Niby oklepany frazes ale tak mi zapadł w pamięci, ze 2 tygodnie dojrzewałam do tego aż ciachnęłam
i jest super! Każdy ma to co chce, w sensie wybór, bo ideały ciągle gonimy
Ja wiem, wiem ale czasami mnie tak męczą, że wariuje!
Stary 2013-10-13, 20:43   #1840
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Tak to jest, kobieta potrzebuje coś w sobie zmienić od czasu do czasu
Teraz chyba zajmę się paznokciami albo pomyślę o przedłużeniu rzęs? No nie, pewnie padnie na paznokcie za jakiś czas. Włosy już mam takie krótkie, że dam im spokój.

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-10-13, 20:59   #1841
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Basiu, możesz być tak miła i sprawdzić jeszcze raz ten link do KWC? Chyba źle wpisałam, ciekawe czy teraz działa
W porządku, teraz wyświetla mi się Twój profil na KWC. Zatem sprawdzam co polecasz.

Stary 2013-10-13, 21:11   #1842
scrabble1
Zakorzenienie

Pędzle a żeby nie było offtopa to powiem, że zamówiłam i czekam teraz na podobno najlepszy pędzelek do eyelinera ever Aż mnie skręca na myśl kiedy uroczy pan listonosz do mnie zawita
A aby nie było tego offtopa to napiszę,że tak zazdroszczę Wam przepięknych loków, że specjalnie odwracam od nich swoją uwagę pędzlami

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-10-13, 21:26   #1843
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Pędzle a żeby nie było offtopa to powiem, że zamówiłam i czekam teraz na podobno najlepszy pędzelek do eyelinera ever Aż mnie skręca na myśl kiedy uroczy pan listonosz do mnie zawita
Mam kilka pędzli do eyelinera, ale warto dowiedzieć się co można mieć lepszego
Cytat:
A aby nie było tego offtopa to napiszę,że tak zazdroszczę Wam przepięknych loków, że specjalnie odwracam od nich swoją uwagę pędzlami
Skoro ma nie być OT, to właśnie suszę włosy, piszę i oglądam serial na zalukaj.

Stary 2013-10-13, 21:37   #1844
Sandwichh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Chyba tak może pojawi się coś nowego ale kiedy
Przydałoby się, bo staje się to tragiczne... Nie potrafię tej Joanny mrożącej prawidłowo używać albo naprawdę się dla mnie ten żel nie nadaje ... Niedługo zetnę włosy, bo nie będę miała czym ich stylizować

Edytowane przez Sandwichh
Czas edycji: 2013-10-13 o 21:39
Sandwichh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 21:47   #1845
Imperfecta
Zakorzenienie

Dziewczyny, które miały odżywkę z Garniera z awokado i masłem karite, dla Was ta odżywka też była tak mało wydajna?
Stary 2013-10-13, 22:13   #1846
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandwichh Pokaż wiadomość
Przydałoby się, bo staje się to tragiczne... Nie potrafię tej Joanny mrożącej prawidłowo używać albo naprawdę się dla mnie ten żel nie nadaje ... Niedługo zetnę włosy, bo nie będę miała czym ich stylizować
U mnie solo niestety też w żaden sposób się nie nadaje. Jako dołożenie do słabszego żelu tylko.

Cytat:
Dziewczyny, które miały odżywkę z Garniera z awokado i masłem karite, dla Was ta odżywka też była tak mało wydajna?
Tak. Myślę, że przez to, że taka rzadka jest.
Stary 2013-10-13, 22:23   #1847
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Tak. Myślę, że przez to, że taka rzadka jest.
a już myślałam, że ja się nawet odżywką już obsłużyć nie potrafię użyłam jej 5 razy i zostało mi może na raz, max 2 no bez przesady
Stary 2013-10-13, 22:27   #1848
vidia9
Zadomowienie

:hi; jak dla mnie ten Garnier to gęsty i wydajny jest takie moje odczucie
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 22:39   #1849
Aziddee
Zadomowienie

Matko tydzień mnie nie ma i już 10 stron musiałam nadrabiać

Cytat:
Napisane przez Cornie Pokaż wiadomość
Jejku dziewczyny muszę się pochwalić! Właśnie zmierzyłam włosy w kucyku i mi wyszedł obwód 12 cm, a obstawialam, że będzie 6. Jestem w euforii!
Mam nadzieję, że czujesz moją telepatyczną nienawiść

Vidia, Judyta, PannaLokowana
boskościowe włosy
Basiu jakbym miała to na głowie co Ty to bym się chyba zagłaskała z zachwytu

Wróciłam z kapryśnej Norwegii, moje włosy to puch, po tygodniu lakierowania, suchych szamponów i innego dziadostwa (mieszkanie z fryzjerką, która robi piękne plecionki na włosach, ale używa przy okazji mocno wysuszających specyfików. Na szczęście suchy szampon udało mi się wyperswadować). Także najbliższe dni poświęcam ich regeneracji i nawilżaniu. Jestem swoją drogą świetnym przykładem na lepszy skręt przy gorszym stanie włosów, bo dziś po zmyciu całego ustrojstwa SLSem, odżywieniu i stlizacji - cudne loczki... O ile ktoś przyglądał się wystarczająco długo żeby dojrzeć je w puchu :P

Włosy nadal mi lecą garściami. Tata kupił mi Kamiwazę Będę stosować od jutra i obserwować działanie
Stary 2013-10-14, 05:08   #1850
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
a już myślałam, że ja się nawet odżywką już obsłużyć nie potrafię użyłam jej 5 razy i zostało mi może na raz, max 2 no bez przesady
Nie no, to mnie wystarcza na więcej razy, zdecydowanie.
Ale mam też krótsze włosy i nie tak dużo.
W każdym razie Garniera zużywam szybciej niż inne odżywki.
Na głowę bije ją tylko oliwkowa Ziaja, która kompletnie mi zresztą nie podeszła. Niby z silikonami, oliwą z oliwek (chyba?), a za lekka dla mnie.
Kupiłam też na wypróbowanie ostatnio Evę Naturę kokos migdał, ale brzoskwiniowa była ciut lepsza. I ładniej pachniała.
Stary 2013-10-14, 07:38   #1851
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Mam kilka pędzli do eyelinera, ale warto dowiedzieć się co można mieć lepszego
Skoro ma nie być OT, to właśnie suszę włosy, piszę i oglądam serial na zalukaj.
Od której godziny pracuje poczta ?

A tak serio to znów coś mnie podkusiło na odżywianie włosów z Biovaxem z olejami i mam tłusta włosy !
Niby jeszcze nie bardzo ale wyobrażam sobie co będzie jutro ... Co jest nie tak? Źle zmywam, za dużo nakładam?

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Miałam chyba ze 3 opakowania i bardzo mi pasuje ale rzeczywiście jej sobie nie żałuję. Ciężko powiedzieć czy mało wydajna czy ja jestem rozrzutna
...nooo i to jej malutkie opakowanie.

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że czujesz moją telepatyczną nienawiść

Vidia, Judyta, PannaLokowana
boskościowe włosy
Basiu jakbym miała to na głowie co Ty to bym się chyba zagłaskała z zachwytu

Wróciłam z kapryśnej Norwegii, moje włosy to puch, po tygodniu lakierowania, suchych szamponów i innego dziadostwa (mieszkanie z fryzjerką, która robi piękne plecionki na włosach, ale używa przy okazji mocno wysuszających specyfików. Na szczęście suchy szampon udało mi się wyperswadować). Także najbliższe dni poświęcam ich regeneracji i nawilżaniu. Jestem swoją drogą świetnym przykładem na lepszy skręt przy gorszym stanie włosów, bo dziś po zmyciu całego ustrojstwa SLSem, odżywieniu i stlizacji - cudne loczki... O ile ktoś przyglądał się wystarczająco długo żeby dojrzeć je w puchu :P

Włosy nadal mi lecą garściami. Tata kupił mi Kamiwazę Będę stosować od jutra i obserwować działanie
Wiem co Twoje włosy robiły w Norwegii, a Ty? Co tam robiłaś, urlop czy może odwiedziny bliskiej osoby? Jak Ci się podobało? Zawsze chciałam tam pojechać.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Nie, nie aż tak! Moim zdaniem jest gęsta i wystarcza na długo /zważywszy na małe opakowanie.

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-10-14, 08:18   #1852
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Wiem co Twoje włosy robiły w Norwegii, a Ty? Co tam robiłaś, urlop czy może odwiedziny bliskiej osoby? Jak Ci się podobało? Zawsze chciałam tam pojechać.
Odwiedziny mamy i kumpeli. Byłam w małym mieście z ponurą architekturą, domy szare albo białe, drogo jak cholera, tylko widoczki na zatokę ładne

Kamiwaza dziś idzie w ruch Mam nadzieję, że zatrzyma wypadanie przynajmniej w połowie Poza tym przewinęła mi się wiadomość o powrocie Alterki morelowej - oh czas odwiedzieć Rossmanny
Stary 2013-10-14, 08:23   #1853
Rudzioch
Raczkowanie

Dziewczyny, tempo produkcji nowych postów macie powalające A ja dziś pierwszy raz położyłam na łeb masło do ciała zamiast oleju. Idę zmywać to wszystko i zobaczymy czy shea jest dla mnie czy nie.

Swoją drogą, przedobrzyłam w sobotę. Ponieważ wyjeżdżaliśmy na weekend, to chciałam mieć pięknie trzymające i niepuszące się włosy przez co najmniej dwa dni. Z tego powodu nałożyłam jedwab GP normalnie pod stylizator i żeby poprawić efekt to jeszcze odrobinę na suche włosy. I jeden puch Moje włosy nie znoszą nakładania NICZEGO jak są suche. Mogę je macać, mogę się nimi bawić, ale na jedwab, olej, cokolwiek reagują natychmiast puchem. Kolejny punkcik do listy "Co wiem o swoich włosach"
Rudzioch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 08:54   #1854
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

zamówiłam hennę indygo i bhringraj. będe eksperymentować

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:16   #1855
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Konspiracjo, nie będę ciąć. Póki co rosną, ale tylko jeszcze trochę, zobaczę kiedy poczuję się źle. Raz miałam takie długie, na początku liceum.

Od kilku myć nie zawijam włosów w ręcznik, żadnego plunkingu, tylko odciskanie. Włosy kręcą się bardziej, wczoraj miałam masę korkociągów, zabrały mi niestety objętość (ale też przeciążyłam trochę włosy).
ufff

Ale jak to odciskasz? I bez szmatki żadnej? Ja ile bym nie odcisnęła to i tak kapie...

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
Jestem w trakcie przygotowywań na imprezę firmową i musze się aż pochwalić, że moje włosy mnie nie zawiodły i z przodu ułożyły się cudownie przy twarzy Z tyłu też nie jest źle - ale na tył nikt nie patrzy przy rozpuszczonych włosach
Piękne jak sie udała impreza?

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
PannaLokowana
Dawno nie pokazywałam swoich kłaczorków, więc wrzucam. Na skręt nie narzekam a dzięki wcierkom powoli niweluję wypadanie
Piękne too znam juz długo Twoje włoski - super teraz wyglądają. Nie obcinaj

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Z pewnoscia nie mogę narzekac na nadmierny lojotok, wlosy myje raz na piec dnin zazwyczaj, a i wtedy nie sa jakos szczególnie tłuste.

Czym jeszcze radzisz sobie z sucha skora glowy?..bo rozumiem ze masz z nia problem skoro znasz emulsje z emolium..
Ja miałam te problemy za czasów mycia szamponem. Najgorzej było w pierwszy dzień po myciu, sypałam sie po prostu... Teraz nic się nie łuszczy.

A gluta na skórę głowy juz kładłaś rozumiem?
Ja teraz dużo różnych rzeczy wcieram bo chce je troche do porostu stunningowac, i na razie żadnych nawrotów suchego łupieżu nie mam.
Nie wiem, jakoś to z myciem odżywką łączę...

No i dieta - dokłądnie oleje. Pamietam, że teraz lniany pijesz, ale ogólnie nie masz problemu z suchością skóry?

A ile razy myjecie włosy - to pytanie do tych co myją rzadziej ok 2 razy na tydzien - raz czy dwa - w sensie ile razy polewacie szmponem czy odzywką?

Cytat:

Cytat:
Ja bym kilka wierzchnich loczków podcięła, ale niewiele, jakoś do połowy szyi.
A mi się wydaje że KikoX ma górę pocieniowaną, a co mi sie rzuca w oczy to kształt - one są góre zpocieniowane a mimo to dół ścięty tak tepo na prosto? Mi sie wydaje że fajnie by tu takie łagodniejsze "U" dołem wyglądało...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2013-10-14 o 10:21
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:35   #1856
Rudzioch
Raczkowanie

No dobra, moje włosy chyba wszystko lubią (poza oliwą z oliwek). Eksperyment z kremowaniem uważam za udany. Foty w codzienniku.
Stary 2013-10-14, 11:00   #1857
AgusiA753
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Daj znać jak będzie działać u mnie by pewnie przesuszyła skórę
Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
:hi; jak dla mnie ten Garnier to gęsty i wydajny jest takie moje odczucie
Dla mnie właśnie też. Ale ja w sumie nie miałam nie wydajnej odżywki... Nawet Alterra z granatem w wersji mini mi na długo starczyła
Cytat:
Nie no, to mnie wystarcza na więcej razy, zdecydowanie.
Ale mam też krótsze włosy i nie tak dużo.
W każdym razie Garniera zużywam szybciej niż inne odżywki.
Na głowę bije ją tylko oliwkowa Ziaja, która kompletnie mi zresztą nie podeszła. Niby z silikonami, oliwą z oliwek (chyba?), a za lekka dla mnie.
Kupiłam też na wypróbowanie ostatnio Evę Naturę kokos migdał, ale brzoskwiniowa była ciut lepsza. I ładniej pachniała.
Gdzie można dostać tą Evę? Jakoś u siebie nigdzie nie widziałam...

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Od której godziny pracuje poczta ?

A tak serio to znów coś mnie podkusiło na odżywianie włosów z Biovaxem z olejami i mam tłusta włosy !
Niby jeszcze nie bardzo ale wyobrażam sobie co będzie jutro ... Co jest nie tak? Źle zmywam, za dużo nakładam?
Eloe i Myszka mówią, że to przez pq. Poszukaj parę stron wstecz.
Cytat:
Napisane przez Rudzioch Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tempo produkcji nowych postów macie powalające A ja dziś pierwszy raz położyłam na łeb masło do ciała zamiast oleju. Idę zmywać to wszystko i zobaczymy czy shea jest dla mnie czy nie.

Swoją drogą, przedobrzyłam w sobotę. Ponieważ wyjeżdżaliśmy na weekend, to chciałam mieć pięknie trzymające i niepuszące się włosy przez co najmniej dwa dni. Z tego powodu nałożyłam jedwab GP normalnie pod stylizator i żeby poprawić efekt to jeszcze odrobinę na suche włosy. I jeden puch Moje włosy nie znoszą nakładania NICZEGO jak są suche. Mogę je macać, mogę się nimi bawić, ale na jedwab, olej, cokolwiek reagują natychmiast puchem. Kolejny punkcik do listy "Co wiem o swoich włosach"

Cytat:
Napisane przez Jessenia Pokaż wiadomość
zamówiłam hennę indygo i bhringraj. będe eksperymentować
Koniecznie pokaż
Cytat:
No dobra, moje włosy chyba wszystko lubią (poza oliwą z oliwek). Eksperyment z kremowaniem uważam za udany. Foty w codzienniku.
Bardzo ładnie i kolorek świetny! A czy to masło do ciała nie ma w składzie parafiny, sylikonów albo innych wynalazków? Ja próbowałam Cien Mango- bardzo fajne raz na jakiś czas
Stary 2013-10-14, 11:12   #1858
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hoshi94 Pokaż wiadomość
wojownicza ksiezniczka obiecałam zdjęcie tego długiego kucyka, jak mi wyjdzie, dopiero teraz się zebrałam żeby zrobić Normalnie kucyk mi sięga mniej więcej do ramienia

Mam tylko z przodu focie bo od tyłu coś mi nie wychodziło żeby to złapać

Super Bardzo ładnie Ci wyszło

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Mam akurat kochane zdjęcia składów 3 żeli joanny, po kolei: mrożący, elastyczny i gumowy. We wszystkich gliceryna dość wysoko, przy większej wilgoci jednak nie jest z nią za dobrze na moich włosach

Ten Pan na ostatnim zdjęciu słodki

Cytat:
Ja nie mam fali, w sumie nawet nie wiem jak określić moje włosy

Masz je kręcone i nie marudź

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość

aha myślałam, że żabkami, nie przepadam za wsówkami, a dużo ich używasz do tego? bo nie wiem ile znajdę w domu i to ci się fajnie trzyma?

Ja podpinam żabkami,bo jest mi wygodniej, a wsówki mi czasami wlosy wyrywają

Cytat:

Mnie się tam podoba jak jest chociaż jak byś tył troszkę wycieniowała może to by się podniosły włoski u nasady troszkę.

Cytat:
Napisane przez Kromcia02 Pokaż wiadomość

Moje bez odżywek wyglądają jak suche napuszone siano do obcięcia
Daj zdjęcia

Cytat:

Nie obcinaj łądnie jest wiem że długie włosy potrafią dopiec ale zawsze można je spiąć

Cytat:
Napisane przez Sandwichh Pokaż wiadomość

Może ten żel po prostu Ci nie pasuje, musisz pokombinować z innymi, pomieszaj z lnianym, daj mniej, daj więcej próbuj i nie ścinaj

Cytat:

U mnie jakoś wydajna jest Użyłam jej już kilka razy i d/s i jeszcze b/s używałam a w pojemniczku mam jej tyle prawie co było wygląda jakbym ją aż raz użyła

Cytat:

Widziałam w codzienniku ładnie
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:28   #1859
Rudzioch
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Pokaż wiadomość
:
Bardzo ładnie i kolorek świetny! A czy to masło do ciała nie ma w składzie parafiny, sylikonów albo innych wynalazków? Ja próbowałam Cien Mango- bardzo fajne raz na jakiś czas
Ma gliceryny dużo, ale moje włosy się lubią z gliceryną. Poza tym pewnie inne jakieś świństwa też ma, ale w niewielkich ilościach. A muszę się go pozbyć, bo za czekoladowo pachnie, więc poza kolanami smaruję też łeb
Stary 2013-10-14, 12:16   #1860
Kromcia02
Przyczajenie

tzn zle sie wyrazilam przepraszam
uzywam odzywek ale nie po kazdym umyciu, gdy wiem, ze nigdzie nie wyjde to chodze z odzywka nawet godzine na glowie ale gdy jednak gdzies ide i chce pokazac me bujne "kręciołki" to nie daje odzywki i do suszenia uzywam nawet pianke poniewaz wtedy mam efekt "afro" co bardzo lubie bo nie cierpie oklapnietych wlosow xD
zle sie wyrazilam w poprzednim poscie
Kromcia02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości