|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Przyczajenie
|
Witam kręconowłose
![]() Zeby od czegos zaczac i jakos wkrecic sie w watek to opowiem troche o swoich sposobach na "loczęta" :P Ja przede wszystkim zapuszczam wlosy bo dlugie, ciemne blyszczace loki sa moim marzeniem a wiec wiadomo stosuje cos co mi pomaga przyspieszac wzrost wlosow mianowicie: Seboradin Niger Lotion na porost, przetluszczanie i wzmocnienie wlosow - rewelacja, wlosy rosna jak na drozdzach ![]() Zeby moje loczki ladnie wygladaly stosuje rozne rzeczy ale przede wszystkim musze miec pod reka jakies olejki, wloski robie czesto na dyfuzorze razem z balsamem lub pianka do wlosow kreconych, po suszeniu ugniatam moje loczki w celu likwidowania sianka olejkiem arganowym z Avonu, kocham go ![]() Odzywek stosuje malo poniewaz moje wlosy po odzywkach sa oklapniete czego bardzo nie lubie, wiec ratuje sie mgielkami roslinnymi i olejkami i nie wydaje mi sie, zeby odzywka bylaby mi potrzebna ![]() Wiele przeszlam prob i bledow ale w koncu doszlam do tego jak prawidlowo pielegnowac loki aby zachowaly swoj skret oraz ladny wyglad. Edytowane przez Kromcia02 Czas edycji: 2013-10-13 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moje włosy mają się się dziś o niebo lepiej po ulubionym olejku bdfm na noc i masce biovaxu pomarańczowego z 6 kroplami ww olejku pod czepek na 30min. ![]()
![]() |
#1834 |
Zakorzenienie
|
Coś niesamowitego ! Basiu, niesamowite masz te loki
![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Mod-Śnieżynka
|
Dziękuję
![]() Czemu jak klikam na Twój podpis o recenzjach na KWC wyświetla mi się mój profil? Też tak macie, że wyświetla się Wasz profil? (na dodatek oprócz tigi żadnego z tych produktów już nie używam, preferencję się zmieniają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
Moje preferencje też się bardzo zmieniają a TIGI i Fekkainadal stoją na półce w łazience, do tej pory. Czasem wracam i edytuję recenzje ale ogólnie nie mam na nie wszystkie czasu. Najgorzej z kosmetykami do włosów, jak zaczęłam o nie dbać z CG to chyba wszystkie poprzednie recenzje powinnam wyrzucić z KWC, no nie ma siły. Najczęściek edytuję pędzle, bo kupując nowe, używając ich na bieżąco, zmieniam o nich zdanie i nie mogę się oprzeć pokusie żeby to opisać ![]() A tak za pamięci kupiłam Biovax z olejkami argan itp i strasznie mnie przetłuszcza, 2 dni i dramat na głowie, jestem w szoku ! ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
Nawet nie żartuj! Nie jedna osoba zazdrości Ci takich cudnych włosów. Szkoda tych lat, pielęgnacji itp. Chociaż ja też ostatnio szalałam na temat długości włosów, wcierki, maski itp. Wspomniałam mamusi, że fajną fryzurę widziałam na boba, a ona na to " to co się zastanawiasz, do odważnych świat należy!"
Niby oklepany frazes ale tak mi zapadł w pamięci, ze 2 tygodnie dojrzewałam do tego aż ciachnęłam ![]() i jest super! Każdy ma to co chce, w sensie wybór, bo ideały ciągle gonimy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
Tak to jest, kobieta potrzebuje coś w sobie zmienić od czasu do czasu
![]() Teraz chyba zajmę się paznokciami albo pomyślę o przedłużeniu rzęs? No nie, pewnie padnie na paznokcie za jakiś czas. Włosy już mam takie krótkie, że dam im spokój.
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
Pędzle
![]() ![]() ![]() A aby nie było tego offtopa to napiszę,że tak zazdroszczę Wam przepięknych loków, że specjalnie odwracam od nich swoją uwagę pędzlami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | ||
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
Raczkowanie
|
Przydałoby się, bo staje się to tragiczne... Nie potrafię tej Joanny mrożącej prawidłowo używać albo naprawdę się dla mnie ten żel nie nadaje ...
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Sandwichh Czas edycji: 2013-10-13 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które miały odżywkę z Garniera z awokado i masłem karite, dla Was ta odżywka też była tak mało wydajna?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak. Myślę, że przez to, że taka rzadka jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Zadomowienie
|
:hi; jak dla mnie ten Garnier to gęsty i wydajny jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |
Zadomowienie
|
Matko tydzień mnie nie ma i już 10 stron musiałam nadrabiać
![]() Cytat:
![]() Vidia, Judyta, PannaLokowana boskościowe włosy ![]() Basiu jakbym miała to na głowie co Ty to bym się chyba zagłaskała z zachwytu ![]() Wróciłam z kapryśnej Norwegii, moje włosy to puch, po tygodniu lakierowania, suchych szamponów i innego dziadostwa (mieszkanie z fryzjerką, która robi piękne plecionki na włosach, ale używa przy okazji mocno wysuszających specyfików. Na szczęście suchy szampon udało mi się wyperswadować). Także najbliższe dni poświęcam ich regeneracji i nawilżaniu. Jestem swoją drogą świetnym przykładem na lepszy skręt przy gorszym stanie włosów, bo dziś po zmyciu całego ustrojstwa SLSem, odżywieniu i stlizacji - cudne loczki... O ile ktoś przyglądał się wystarczająco długo żeby dojrzeć je w puchu :P Włosy nadal mi lecą garściami. Tata kupił mi Kamiwazę ![]() ![]()
![]() |
#1850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mam też krótsze włosy i nie tak dużo. W każdym razie Garniera zużywam szybciej niż inne odżywki. Na głowę bije ją tylko oliwkowa Ziaja, która kompletnie mi zresztą nie podeszła. Niby z silikonami, oliwą z oliwek (chyba?), a za lekka dla mnie. Kupiłam też na wypróbowanie ostatnio Evę Naturę kokos migdał, ale brzoskwiniowa była ciut lepsza. I ładniej pachniała. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio to znów coś mnie podkusiło na odżywianie włosów z Biovaxem z olejami i mam tłusta włosy ! Niby jeszcze nie bardzo ale wyobrażam sobie co będzie jutro ... Co jest nie tak? Źle zmywam, za dużo nakładam? ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() ...nooo i to jej malutkie opakowanie. ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Nie, nie aż tak! Moim zdaniem jest gęsta i wystarcza na długo /zważywszy na małe opakowanie.
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kamiwaza dziś idzie w ruch ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1853 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, tempo produkcji nowych postów macie powalające
![]() Swoją drogą, przedobrzyłam w sobotę. Ponieważ wyjeżdżaliśmy na weekend, to chciałam mieć pięknie trzymające i niepuszące się włosy przez co najmniej dwa dni. Z tego powodu nałożyłam jedwab GP normalnie pod stylizator i żeby poprawić efekt to jeszcze odrobinę na suche włosy. I jeden puch ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Raczkowanie
|
zamówiłam hennę indygo i bhringraj. będe eksperymentować
![]()
#1855 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak to odciskasz? I bez szmatki żadnej? Ja ile bym nie odcisnęła to i tak kapie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A gluta na skórę głowy juz kładłaś rozumiem? Ja teraz dużo różnych rzeczy wcieram bo chce je troche do porostu stunningowac, i na razie żadnych nawrotów suchego łupieżu nie mam. Nie wiem, jakoś to z myciem odżywką łączę... No i dieta - dokłądnie oleje. Pamietam, że teraz lniany pijesz, ale ogólnie nie masz problemu z suchością skóry? A ile razy myjecie włosy - to pytanie do tych co myją rzadziej ok 2 razy na tydzien - raz czy dwa - w sensie ile razy polewacie szmponem czy odzywką? Cytat:
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2013-10-14 o 10:21 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Raczkowanie
|
No dobra, moje włosy chyba wszystko lubią (poza oliwą z oliwek). Eksperyment z kremowaniem uważam za udany. Foty w codzienniku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Koniecznie pokaż ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1858 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Super ![]() ![]() Cytat:
Ten Pan na ostatnim zdjęciu słodki ![]() ![]() Masz je kręcone i nie marudź ![]() Cytat:
Ja podpinam żabkami,bo jest mi wygodniej, a wsówki mi czasami wlosy wyrywają ![]() Cytat:
Mnie się tam podoba jak jest ![]() Cytat:
Moje bez odżywek wyglądają jak suche napuszone siano do obcięcia ![]() Daj zdjęcia ![]() Nie obcinaj łądnie jest ![]() ![]() Cytat:
Może ten żel po prostu Ci nie pasuje, musisz pokombinować z innymi, pomieszaj z lnianym, daj mniej, daj więcej próbuj i nie ścinaj ![]() Cytat:
U mnie jakoś wydajna jest ![]() ![]() Cytat:
Widziałam w codzienniku ładnie ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Przyczajenie
|
tzn zle sie wyrazilam przepraszam
![]() uzywam odzywek ale nie po kazdym umyciu, gdy wiem, ze nigdzie nie wyjde to chodze z odzywka nawet godzine na glowie ale gdy jednak gdzies ide i chce pokazac me bujne "kręciołki" to nie daje odzywki i do suszenia uzywam nawet pianke poniewaz wtedy mam efekt "afro" co bardzo lubie bo nie cierpie oklapnietych wlosow xD zle sie wyrazilam w poprzednim poscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.