|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() Cytat:
Do łóżka się dopasujecie, najważniejsze, że dobrze spełnia swoją rolę i ciągle w jednym kawałku ![]() Peper mocne kciukaski ![]() De ja na IP to też bym tak nie ganiała, ale mam tak u swojego gina, że ktg o każdej porze, to wolę sprawdzić niż się denerwować, bo ruchów już dobre 3-4 godz. nie było i wyobraźnia zaczeła pracować |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3002 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3003 |
Konto usunięte
|
Maomami, Magalska gratuluję Wam serdecznie dzieciaczków!!! Aż zazdroszczę, że już macie je przy sobie!
Pepper - trzymam mocno kciuki!!! Ja dziś spałam na siedząco i jakby trochę lepiej przetrwałam noc. Zaraz idę do starostwa na ostatnie rozliczanie dotacji na firmę (i całe szczęście bo już nie mogę wylaźć na 2 piętro!), a potem czekam na męże i wyruszamy do Lublina do pani dr- jestem ciekawa co powie i czy z szyjką coś się rusza bo już kilka razy czułam bolesne skurcze. A poza tym dziewczyny: czy tylko mi się leje dużo białej wydzieliny? Wcześniej nic, a teraz potop... |
![]() ![]() |
![]() |
#3004 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3005 | |
Wtajemniczenie
|
Lineczka nie mów hop
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() nocne poty przeniosły mi się różnież na dzięń ![]() cieknie ze mnie, zewsząd, oszalec idzie, nawet przyciski na lapku mokre, bo z paluchów kapie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3006 | |
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43255999]Maomami, Magalska gratuluję Wam serdecznie dzieciaczków!!! Aż zazdroszczę, że już macie je przy sobie!
Pepper - trzymam mocno kciuki!!! Ja dziś spałam na siedząco i jakby trochę lepiej przetrwałam noc. Zaraz idę do starostwa na ostatnie rozliczanie dotacji na firmę (i całe szczęście bo już nie mogę wylaźć na 2 piętro!), a potem czekam na męże i wyruszamy do Lublina do pani dr- jestem ciekawa co powie i czy z szyjką coś się rusza bo już kilka razy czułam bolesne skurcze. A poza tym dziewczyny: czy tylko mi się leje dużo białej wydzieliny? Wcześniej nic, a teraz potop...[/QUOTE] nie tylko Tobie..i tak mam od dłuższego czasu ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3007 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3008 | |||
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mao - super że noc w miarę udana i trzymam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3009 |
Zadomowienie
|
Heloł!!
Anulka, u mnie spokój póki co. Ale chyba mi czop odchodzi. Normalnie sram żarem przed pożarem przez to. Mam nadzieję, że dzieć do tego np. 4.11 posiedzi, bo ja wtedy wymyśliłam, że chcę cc. Tylko muszą szpital i dzieć podzielać moje zdanie ![]() Magalska- gratulacje!!! Skurcze miałam jeszcze w nocy, ale nieregularne. Jutro mam usg nerek i pęcherza Małego, to zapytam, czy mam się bać, czy nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3010 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3011 | |
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43255999]
Zaraz idę do starostwa na ostatnie rozliczanie dotacji na firmę (i całe szczęście bo już nie mogę wylaźć na 2 piętro!), a potem czekam na męże i wyruszamy do Lublina do pani dr- jestem ciekawa co powie i czy z szyjką coś się rusza bo już kilka razy czułam bolesne skurcze. A poza tym dziewczyny: czy tylko mi się leje dużo białej wydzieliny? Wcześniej nic, a teraz potop...[/QUOTE] może u Ciebie się coś zaczyna? ![]() Cytat:
![]() nie no my tak nie skaczemy po łóżkach ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3012 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pepper ![]() ![]() Witam się poniedziałkowo. Kciuki za dzisiejsze wizyty. ![]() Lineczka na razie jest Wam do siebie daleko na łóżku. Później będzie za mało. Ja przynajmniej tak mam. mąż zajmuje 2/3 łóżka i tak mu mało. jakby mógł to jeszcze moją część by zajął. Dobrze, że kot od nas z łóżka się wyprowadził bo zajmował połowę, a my gnietliśmy (a raczej ja byłam cgnieciona) na drugiej. Dziś w końcu noc była znośna. pomijam mały incydent ze zgaga i ulewaniem się, ale tu pomogło mi rennie. Z piątku na sobotę miałam taką zgagę po kiełkach rzodkiewki i ulewanie, że nic nie pomagało. Brałam r., ale nic. W końcu pomogła soda. jak ręką odjął. Byłam zmuszona jej użyć. Coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam. ![]()
![]() |
#3013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3014 |
Zadomowienie
|
[QUOTEi ogolnie czuje "parcie na odbyt" kupa tez latwiej idzie
![]() ![]() ![]() ![]() \bruno witamy na świecie ![]() acha i mam dziś usg na 16 godz. denerwuje się ![]()
#3015 |
Zakorzenienie
|
Przyznaje sie- nie nadrabialam
![]() Mam info od pepper: O 9.30 napisala mi sms ze za pol h ma ciecie i ja przygotowuja! Pewnie juz jest na stole. I prosila o znalezienie pary dla niej na dzis:d Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3016 | ||||
Zakorzenienie
|
czyli u Ciebie się dzieje coś jednak
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry w poniedziałek ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() która chętna na dzisiaj do rodzenia? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3018 | |||
Zakorzenienie
|
Ciesze sie bo jakby miały jej zalegac w brzuszku .. Ale czasem sie dziwie ze z takiego malego brzuszka I takiej małej pupki takie báczyska I bulgoty.
![]() Cytat:
Co do karmienia to ja daje małej ile sie da ![]() U mnie sie tak pomieniło w dwa dni ze teraz sciagam bo czuje Od boku piersi jakbym miała kamien ![]() I wczoraj zauwazyłam dokładnie to o czym pisałas. Karmie jedna piersia a z drugiej mi sie leje .. Cytat:
Bardzo fajny zawod, ale nie wszyscy sie nadaja. ja tam mogłabym w takim pracowac ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3019 |
Zakorzenienie
|
podsyłam wam coś pieknego
![]() http://www.cecijane.net/birth-films/ tzymam kciuki za pepper! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3020 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zajrzę popołudniu bo muszę Tż do pracy odprawić ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3021 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3022 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może ja do tej pary, bo się czuję tragicznie i niewm ile tak uciągne, nie mogę oddychąc, jakas taka poddenerwowana jestem i dziwnie mi jakoś ogólnie, a co do parcia na dół to już słowa nie powiem, tylko mam kiepsko, bo ja własnie nie mogę na kibelku nic, jakbym zatkana była ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczymy czy w ogóle mi się uda dostać :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3024 | |||
Zadomowienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43255999]
Ja dziś spałam na siedząco i jakby trochę lepiej przetrwałam noc. Zaraz idę do starostwa na ostatnie rozliczanie dotacji na firmę (i całe szczęście bo już nie mogę wylaźć na 2 piętro!), a potem czekam na męże i wyruszamy do Lublina do pani dr- jestem ciekawa co powie i czy z szyjką coś się rusza bo już kilka razy czułam bolesne skurcze. [/QUOTE] Trzymam kciuki za sprawy urzędowe, co byś je wszystkie dzisiaj pozałatwiała i za wizytę u ginekolożki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3025 |
Zadomowienie
|
Pepper!! Ale szybko!! Trzymam kciuki!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3026 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no to kto do pary? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3027 | ||
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43255999]Maomami, Magalska gratuluję Wam serdecznie dzieciaczków!!! Aż zazdroszczę, że już macie je przy sobie!
Pepper - trzymam mocno kciuki!!! Ja dziś spałam na siedząco i jakby trochę lepiej przetrwałam noc. Zaraz idę do starostwa na ostatnie rozliczanie dotacji na firmę (i całe szczęście bo już nie mogę wylaźć na 2 piętro!), a potem czekam na męże i wyruszamy do Lublina do pani dr- jestem ciekawa co powie i czy z szyjką coś się rusza bo już kilka razy czułam bolesne skurcze. A poza tym dziewczyny: czy tylko mi się leje dużo białej wydzieliny? Wcześniej nic, a teraz potop...[/QUOTE] Ciekawe co Ci powiedza ![]() A co do upławòw to ja tez tak miałam ![]() Cytat:
![]() Tez mnie ciekawi czy lekarz oceni ze dotrzymasz ![]() ![]() ![]() ![]() \bruno witamy na świecie ![]() acha i mam dziś usg na 16 godz. denerwuje się ![]() ![]() Cytat:
![]() Juz pewnie ma małego na cycu ![]() I zaraz da znac ![]() No to ktora do pary? Nie mozecie jej zawieść ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3028 |
Zadomowienie
|
magalska gratulacje!!!
nemosek my też zawsze durexy używamy od wielu wielu lat i nigdy nam nie pękły. Tabletek nie chcę bo przez nie miałam organizm rozregulowany hormonalnie i urósł mi guz w piersi. do innych zabezpieczen jakoś nie mam zaufania... |
![]() ![]() |
![]() |
#3029 |
Wtajemniczenie
|
Trele pytałąm lekarza o pępek i mojej na dniach ma odpaść, czyli ok 2 tyg po porodzie, i można niczym nie pryskać albo u nas masz taki oktenisept to tym traktować można.
Także spokojne niedługo Majeczce odpadnie. ![]() Domi poinformowano cię że szczepienia na pneumokoki dla wcześniaków są za darmo? |
![]() ![]() |
![]() |
#3030 |
Zakorzenienie
|
a ja brałam tabletki anty i nie przytyłam, nei miałam zadnych wahań nastrojów, nie bolała mnie głowa, nic.. jakoś dobrze mój organizm przyjął tabsy z czego byłam zadowolona
![]() w ogóle wystrachałam się że wody mi się sączą ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.