|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
|
|||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę |
|
0 | 0% |
| Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku |
|
15 | 39,47% |
| Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się |
|
2 | 5,26% |
| Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy |
|
12 | 31,58% |
| Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło |
|
0 | 0% |
| Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały |
|
9 | 23,68% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
joł
![]() zresetowałam "musk" ![]() wczoraj mieliśmy gości, Miki dostał zapas pampów- przyszłościowo 3 (jeszcze jesteśmy na jedynkach bo moje dziecko długie a chude ) Misia-lampke, ubranko co prawda chciałam albo rainforest albo kick&play, ale póki co będzie ta i jak będzie chętnie się na niej bawił to mu kupię drugą ![]() poza tym przyszedł leżaczek i jeszcze sis P. kupiła nam nosidełko od 3kg więc już w użyciu i wczoraj też mi odpłynęło dziecko jak go po domu nosiłam nadal poluję na chustę, ale ludzie dziwni są nowa jest za 180zł, a oni krzyczą 150zł za używkę to kij im w ucho lepiej się opyla nową kupić
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#3843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pieluszki nie chce nosić, zdejmuje. A to druga wpadka od początku września, więc generalnie nie siusia w nocy już. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
hej, a ja spałam 11 godzin. I boli mnie bardzo głowa. Masakra.
Nadal nie urodziłam, pomęczę bułę, że pewnie stanie się to w okresie BN i Nowego Roku, jak zdecyduje się pojechac do T. ![]() Wspaniała T dzwoniła wczoraj, i pierwsze jej słowa były "Dajesz mi tego wnuka czy nie ?". No i potem czy oczywiście przyjade z małym do PL na te dwa miesiące, a na koniec foch, że chrzciny u mnie w domu, a nie u niej, Kaśka hej Nie zostawiaj nas Może Ty mi wywróżysz poród ? Snow sie dawno nie odzywała... Ladan Ty też za niedługo wrócisz mam nadzieję,
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Misia hej
nie wiem kiedy urodzisz- na tym się nie znam a ja idę w piątek po ![]() http://www.hm.com/pl/product/08295?article=08295-B http://www.hm.com/pl/product/10905?article=10905-A http://www.hm.com/pl/product/15595?article=15595-B i chyba to ![]() http://www.hm.com/pl/product/16058?article=16058-A
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-10-14 o 10:04 |
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CIekawe jak rainforest bo o niej jedynie słyszałam ![]() A co do chust to jak babki się wkręcą w temat to ich kręcą te używane chusty jako "złamane". Ale np chusta Nati nie ma opini sztywnej - sama zresztą miałam i była w sam raz Wczoraj przyjęłam daweczkę prostaglandyn i masakra. Nie wiem czy ja już się nie nadaję, ale to nie dla mnie. Do końca podziękuję. Już i tak mam wizję mojego Mikołaja który zapiera się w środku aby nie wyjść więc powoli wizja przedterminowego rodzenia mi uleciała i luzuje. |
|
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poweekendowo
Od dziś będę na bieżąco ![]() Agravka, Niebede i Logoasia gratuluje Maleństw ![]() A ja dziś miałam jechać z Filipem na pobranie krwi, ale przez tą pogodę strasznie mi się nie chce. Jutro już muszę. W czwartek chciałabym iść na szczepienie, ale wcześniej muszę sprawdzić poziom bilirubiny i muszę skonsultować z pediatrą czy można zrobić już szczepienie czy nie. My już po chrzcinach. Filipek był grzeczniutki w Kościele Otworzył tylko oczy jak ksiądz polał mu wodą główkę ![]() Strasznie było dużo roboty przed i dalej nie mogę tego odespać, bo nie ma kiedy Ale wszystko ok. Goście posiedzieli od 12.00 do 22.00 Dobrze, że miałam pomoc.
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
heh, no trudno. Ale wiem, że sie doczekam w końcu
![]() cotka co do uczucia zapierania sie dziecia, ja mam tak samo. Czasem mam wrażenie, że głowa chce wejśc, a Kornelito chwyta sie wtedy rękami za moje kości miednicze i podchodzi mu do doopa do góry. A co do przytulanek, TŻ dzisiaj chciał, ale chyba w ciązy to też nie dla mnie. ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- u listopadowo-grudniowych 10 rozpakowanych.
|
#3849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A do mnie przyszła dzsiaj ta zabawka z FP
|
||
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja
![]() agravka, niebede, logoasia - GRATULACJE MAMUŚKI ![]() Dziewczyny czekamy agniecha_17, aagula, beaciakiss, jo_asiek ide nadrabiac weekend
|
|
#3851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie wiem czy grudzień wypali ![]() poza tym nie wiem czy zapraszać tylko najbliższą rodzinę (rodzice+rodzeństwo) czy też ciocię i kuzynostwo, z którymi się trzymamy
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-10-14 o 10:11 |
|||
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie z Nati się nie opłaca, ale jak byś na inną się czaiła to warto poczytać. Bo te chusty ogólnie nie tracą zbyt szybko na jakości a nawet czasami zyskują
Zresztą chusty ciężko chyba zedrzeć a i tak sama niedlugo sprzedasz |
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że nam pogoda jeszcze wypaliła.Później wrzuce kilka fot z chrzcin w K. |
|
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalcie mi się tu jakie termometry macie i jak wrażenia pliz
![]() Czaję się na - thermoFlash lx-26, ale gdyby ktoś polecił coś co powala na kolana to w sumie nie pogardzę ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3855 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
Po raz kolejny apeluje do mojego dziecka: wychodz idz w kierunku swiatla Ja oczywiscie w nocy kiepsko spalam, pierwsze wstawanie do wc o 1, pozniej z godzine nie moglam zasnac, pozniej znowu o 5 i bezzsennosc, a ostatecznie wstalam o 9... Mamusie ktore maja chusty, mozecie doradzic jakas firme i na co zwrocic uwage kupujac Bo ja zupelnie nie w temacie, a nie chce jakiegos szajsu kupic.
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
ja wroce jak mi tylko neta podepna
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tylko nati szukam, chciałam przyżydzić i kupić używkę, ale drogie są i jak nie trafię na dniach używki to szarpnę nową
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wkleiłam zdjęcia do K. |
|
|
|
|
#3863 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
jo_asiek ja też mam wszystko gotowe wyprane i poprasowane czekaja w szafie wiec mężuś się musi troszkę sam wykazać :P co do ktg to uważam że lepiej jak będziesz słuchac tego miłego doktora niż tamtego głupiego jakiś może miał zły dzień i nie miał się na kim wyżyć i trafiło na Ciebie :/ całe szczęście że istnieją normalni lekarze ![]() cotka!!!ile Ty masz kobito ciuszków heh strasznie dużo ale to dobrze masz w czym wybierac :P no to ja dzisiaj pomęczę bułe ogólnie wczorajszy dzień fajny dużo śmiechu że wszyscy się śmiali że przez to urodzie :P ale noc...po prostu najgorsza chyba ze wszystkich!! nie dość ze nie mogłam usnąć to wierciłam się kręciłam bo mnie lewe biodro już boli od stałej pozycji w której zawsze leże to jak na plecach leżałam to źle mi się oddychało a jak się przewróciłam na prawy bok to miałam wyrzuty sumienia bo podobno się uciska jakąs tętnice i dzidziusiowi źle się oddycha no ale musiałam jakoś w końcu usnąć o 5 pobudka męża żeby się ruszył do pracy później o 7 bo mama wstawała i ojciec i jeszcze koleś z wodociągów przyszedł to już w ogóle i właściwie wstałam o 10 bo chciałam chociaż 'coś' pospać :/ ... a jeszcze jakby było mało to zanim usnęłam to znowu wpadłam w panike o poród! wy chcecie rodzić a ja nieeee bo tak się boje bólu i wszystkiego że mnie to hamuje chociaż chciałabym bardzo mieć za niedługo przy sobie Lenke a co się pochwalę to mój mąż prawie tydzień nie pali kupiłam mu tabletki bo zależy mi żeby w końcu przestał nienawidzę tego smrodu :/ i jakoś mu na razie idzie aż moja mama się zdecydowała i też chce kupić tabletki ;p poza tym nie chce żeby ktokolwiek podchodził do naszego skarba z oddechem fajki i co gorsza brał na ręce kiedy własnych śmierdzących rąk nie umył! :/ co do obrączek to mój nosi cały czas ewentualnie jak myje coś albo grzebie przy samochodzie i ma uwalone ręce to przyniesie obrączke do domu ale tak to nosi non stop, ja pierścionek zaręczynowy nie noszę już od zimy ale to dlatego że mi się zepsuł .. tak zepsuł się bo mi kamyczek z niego wypadł i już go nie znalazłam i nie wiem gdzie go zanieść żeby mi cos tam wstawili bo w mojej miejscowości to nie ma na to szansy :/ a obrączkę noszę od ślubu i nie musiałam jej ściągać bo właściwie to nie puchne palce mam normalne więc obrączka non stop na palcu no chyba że ide się kąpać to sobie ją ściągnę ale tak to jest na palcu cały czas
|
|
|
|
#3864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super ciuchy ![]() ej u mnie h&m jakis wybrakowany jest ;/ dział dzieciecy jest mini, za to kupiłam http://www.hm.com/pl/product/10670?article=10670-A i jest super ciepły i slodki ![]() a co do wiazania chusty dostałam super extra chuste ale niewiem czy dam rade sama sie nauczyc jej wiazac z instrukcji ? ![]() Fifi je co 4 h w nocy rzadziej ![]() eh w weekend chmury, a tu z poniedzialku słonko lecimy na spacer do apteki
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2013-10-14 o 11:13 |
||
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Serio? Sprawdza się? Sprawdzaliście na różne sposoby czy dobrze mierzy? No to chyba go kliknę. Boję się bo już na jeden wydaliśmy trochę kasy i zawiódł.
Gdzie dorwalaś
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuje nocy.. jeszcze troszeczke i nie bedziesz spac z innego powodu sesese mój mąż pali dalej a obrączki nienosi bo ma jakies dziwne palce i go uwiera.. to jak ja mierzył
|
|
|
#3867 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć wszystkim
![]() Ja nie pisze jak u mnie co by nie psuć nastroju wszystkim tym które go mają ![]() Cytat:
![]() To doprawiłaś się tą wyprawą a mąż jest troskliwy po prostu![]() Cytat:
Cytat:
jaki cudny komplet Micki'ego i ten z pingwinkiem Cytat:
bez pomocy byłoby pewnie bardzo ciężko!Cytat:
|
|
#3868 |
|
Zadomowienie
|
angelikada ja tez sie boje porodu, bolu jak najbardziej, ale chyba bardziej tego ze nie wiem co mnie czeka... ja lubie miec wszystko zaplanowane, wiedziec co i jak a tutaj... wszystko moze sie zdarzyc. Ale caly czas sobie tlumacze ze nie ja pierwsza nie ostatnia i jakos urodze
|
#3869 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe lepsze takie pocieszenie niż żadne ;p powiem Ci że chyba wole budzenie przez moje dziecko bo przynajmniej jak już będzie na swiecie to będę mogła się lepiej poruszać niż w tym momencie i będę mogla lezec nawet na brzuchu!! :P a w dzień będziemy razem odsypiać :p---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie mówię sobie to samo ogólnie myślałam że będę bardziej panikować/nakręcać się tuż przed porodem, a póki co jedyne o czym marzę żeby się zaczęło ![]() Pewnie w trakcie będę wyklinać, że chcę ten proces zatrzymać ale teraz jestem spokojna
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

) Misia-lampke, ubranko
to kij im w ucho lepiej się opyla nową kupić

bo złoto podrożało
i na dodatek niewiem czy trzyma mnie jeszcze opuclizna bo wszystkie moje śliczne szpileczki sa ciasne

agniecha_17, aagula, beaciakiss, jo_asiek

no ale musiałam jakoś w końcu usnąć