Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 12:49   #3121
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez Aagateczka87 Pokaż wiadomość
jejku, Dziewczyny ja chcę być parą dla Pepper.... ogólnie to od trzech dni wieczorami przez godzinę -półtorej mam skurcze co ok 3-5 min... ale potem przechodzą.... ogólnie kiepsko się czuję, jak Anula jakaś taka dziwnie nabuzowana, niespokojna i już chcę urodzić.... jutro mam wizytę u lekarza a na czwartek termin, mam nadzieję, że najpóźniej w środę Majka będzie już z nami.

Gratuluję wszystkim rozpakowanym
To żebyś zybko się rozpakowała
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Nasturcja faktycznie dużo musisz znosić podczas tej ciązy

Newtrend, ale przeszłaś ale sama widziałaś, że za drugim razem już było łatwiej, teraz tez będzie

Domi nie martw się na zapas, lekarka kiedyś powiedziała, że u malucha prawie nigdy nie ma tak, żeby każdy parametr był w normie
A co do nocnego czuwania, to trzeba było kupic stopery nie tylko teściowej, ale jeszcze takie malusie dla Jaśka

Agateczka łacze się w niedogodnościach

Nemosek ktoś tu nam wczoraj obiecywał foteczki
Zapodam zapodam
Na razie dywan wybieram

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Pepper pewnie juz tuli Tymusia )

A my witamy się w 38 tyg

Koło 14 jade odebrać wyniki moczu, trzymajcie kciuki żeby nie było białka, to wtedy ciśnienie będzie spowodowanie ciążą a nie zatruciem ciążowym, ehh denerwuje się ;/

Wstawiłam ostatnie ciuszki Malutkiego, więc może już wychodzić
Wczoraj byliśmy w tesco i kupiliśmy dwa półśpiochy i dwa body rozmiar 50 bo nic małego nie mamy, a lekarz mówił, że więcej niż 3kg z groszem to mieć nie będzie Tam są tak piękne ciuszki, że nie mogłam się zdecydować

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Ja też już bym chciała urodzić, ciężko mi...
A najgorzej w nocy jak obracam się na bok to całe spojenie łonowe mnie kuje;/
za tydzień

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:49   #3122
Miss Triss
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Jestem i lece poczytać co się działo przez weekend

Od wczoraj ledwo dreptam, kłuje mnie w dole brzucha przy każdym kroku i w plecach na dole nie wiem czy Lenke uciska coś czy jak jak nie przejdzie to chyba będe do gina dzwonić bo kazał jakby brzuch się bardziej napinał albo jakby się coś działo.
Hejo! Ale masz pięknego avka! Aż poleciałam zobaczyć zdjęcia i widzę, że miałaś piękna sesję zrobioną. Chwal się tu natychmiast!
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43259465]1. Mi w sumie wyciekały za 1 razem więc nie zakładałam podpachy, ale jakby tak zaczeły chlustać to zasadzę i pojadę- oni w szpitalu już wiele widzieli

2. Po domu chodzę bez makijażu, aloe jakby mi się zdarzyło akurat mieć to nie będę zmywać. Do 1 porodu pojechałam z pomalowanymi rzęsami i różem na policzkach, po drodze malowałam sobie usta błyszczykiem

3. Hmm ja się czuję ogolona póki nie zaczynam mieć jeżyka Czyli w sumie dzień, dwa. Ale teraz się tak muszę nagimnastykować z taką akcją, że nawet 3, 4 dni myślę, że ujdzie [/QUOTE]
Dziękujemy za odpowiedzi.
Cytat:
Dobre pytania, ja ostatnio też się nad tym zastanawiałam i dlatego profilaktycznie golę się codziennie...
Ja codziennie nie dałabym rady z dwóch względów - 1. ciężko mi troszkę sie tam oporządzić i takie gimnastykowanie co wieczór mi się nie uśmiecha, 2. gdybym goliła się codziennie miałabym straszliwie podrażnioną skórę i krostkę na koście.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:50   #3123
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ludzie, ja to wałkuję w myślach non- stop....ostatnio naszły mnie myśli żeby sobie zmienić z cc na sn, mimo że mam jakieś tam wskazania no i uważam, że sn jest zagrożeniem dla dziecka, bo stwierdziłam, że panicznie boję się operacji i nie wejdę dobrowolnie na stół już po prostu całkiem głupieję, ciekawe co ja jeszcze wymyślę przez te dwa tygodnie

Może wymyślisz jakiś inny sposób urodzenie jeszcze

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
To dobrze, że się przekręciła główką do dołu, a co do gadania wszystkich jaki to poród siłami natury jest bolesny to olej ich. Zdania na temat, który poród lepszy są podzielone, jest wielu zwolenników SN i są także zwolennicy CC. Nie ważne ile osób będzie Ci mówić, że to jest najgorszy ból na świecie i jakby wiedzieli to by sobie CC załatwili. Ważne jak Ty będziesz do tego nastawiona. Może być też tak, że zacznie się akcja u Ciebie i w kilka godzin bez większych męczarni urodzisz SN i będziesz wszystkim zachwalać, że wcale nie jest tak strasznie. Najważniejsze jest Twoje nastawienie do tego, a co się będzie działo to już tylko wola nieba.

No nie wierzę, żeby któraś na ochotnika chciała zostać parą dzisiejszego dnia! Trzymam kciuki, zeby u Ciebie się akcja rozkręciła!

za tydzień, już teraz ciąża donoszona więc możesz rodzić.
Trzymam kciuki za dobre wyniki moczu, koniecznie bez białka!

Lekarz coś na to zaradzi, nie martw się na zapas!
Dobrze prawisz

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-14, 12:50   #3124
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
nemosek Dobrze, że nie zaginęłaś w tych liściach Czekamy na zdjęcia
A leniwy weekend też od czasu do czasu musi być, dla męża, że się tak wszystkim zajął.

Heh, Maoami też pisała o 2 w nocy, że jej odchodzi, a o 15 tuliła Zuziaka więc...

Maoami za mleczko!!!!

peppermint patty czekamy na wieści!!!

weronisiek88 za wizytę!

oglądnęłam 2 i jestem zaryczana cała W ogóle widzę, że odkąd jestem w ciąży, to jak w filmie się rodzi dzieć to momentalnie łzy w oczach..

żeby się udało

Zrób mu poranną pobudkę, może taki na wpół śpiący zapomni, że się boi
za koniec przygotowań

Dasz radę Zresztą do wszystko zależy od osoby-koleżanka trafiła do szpitala z prawie 5cm rozwarciem, bo tak ją wszyscy straszyli, że co skurcz to stwierdzała, że to chyba jeszcze nie to Zwłaszcza, że jak siedziała, to się czas między skurczami zwiększał A potem w godzinkę było po wszystkim
Zresztą, jak Maoami pisała wczoraj-bolało, ale było warto-ja się tego mocno trzymam

Pozytywnie rozmyślaj tylko
Ja też

Cytat:
Ja też taka wrażliwa się teraz zrobiłam na Dzieciaczki, wcześniej mnie to rozczulało, ale teraz to nie mogę nadążyć ocierać łzy.

Szkoda, że faceci nie mogą choć na chwilę zabrać od nas brzuszek i tak sobie np. jeden dzień i noc z nim pochodzić. Nie byłoby im chyba wtedy do śmiechu.

Do 15 może nie, ale przecież dzień o 15 się nie kończy. Zawsze możesz dołączyć troszkę później.
Mój mężul mówi że jak by tylko mógł to by nawet urodził za mnie
Dobrze byłoby mieć taki komfort psychiczny

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-14, 12:54   #3125
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Mój za to mówi, że jestem silna i dzielna i, że ze wszystkim sobie poradzę, bo nie mam innej opcji!
Stary 2013-10-14, 12:54   #3126
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Dziewczęta a kiedy wam się dzidzie obróciły? Bo u nas 32 tc a mała nadal głową do góry. Zaczynam się powoli martwić, że będę mieć cc. Jak już raz urodziłam to się łudzę, że mi teraz lepiej pójdzie.
No chyba, że po 22. potwierdzi niekorzystna diagnoza i ciążę trzeba będzie rozwiązać wcześniej
nasz był w 28 tygodniu łepetynką w dole, ale jeszcze ma czas i psikusa też może zrobić A jaka niekorzystna diagnoza?? Sorki, jeśli pisałaś to mi umknęło

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
pamiętam jak moja babcia zawsze mówiła że chłop to powinien chociaż śledzia urodzić

Cytat:
Mnie takie filmy ogólnie dobrze nastrajają i przekonywują, że poród to nic strasznego i , że mimo bólu i cierpienia w końcu nasze Dziecko będzie przy nas.
Mnie też Aż się boję, że jak się wzruszam tak przy filmach, to jak Tomcia mi dadzą do przytulenia do go zaleję łzami i osmarkam jeszcze Będzie miał pierwszy widok mamy cudowny

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Ja też mam dziś leniaaaa, jakoś nie lubię poniedziałków odebrałam wyniki paciora i nie mam dziada
za brak paciora

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Mam pytania z serii tych głupich
1. Jak odejdą Wam wody w domu to od razu zakładacie te wielkie podpachy i z nimi jedziecie do szpitala? Śmiech mnie ogarnia jak widzę siebie rozbierającą się do badania z tym czymś w gaciach
2. Jak złapie Was w dzień to zmywacie makijaż czy jedziecie tak jak stoicie?
3. Ilodniowy zarost kwalifikuje się do bycia ogoloną?
O, dobre pytania, pomóżcie kobietki

Cytat:
Od wczoraj ledwo dreptam, kłuje mnie w dole brzucha przy każdym kroku i w plecach na dole nie wiem czy Lenke uciska coś czy jak jak nie przejdzie to chyba będe do gina dzwonić bo kazał jakby brzuch się bardziej napinał albo jakby się coś działo.
zadzwoń i daj znać, co powiedział Ja wczoraj miałam takie dziwne kłucie/ciągnięcie na dole z lewej strony i też nie wiedziałam o co chodzi. Dziś odpukać nic się nie dzieje.
A tak w ogóle fajny avatar

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:54   #3127
dizi
Zadomowienie

Cytat:
1. Jak odejdą Wam wody w domu to od razu zakładacie te wielkie podpachy i z nimi jedziecie do szpitala? Śmiech mnie ogarnia jak widzę siebie rozbierającą się do badania z tym czymś w gaciach
1. Myślę, że z podpachą lepiej Zresztą wychodzę z założenia, że lekarze i pielęgniarki z IP lepsze akcje widzieli
2. Zależy ile będę mieć czasu najfajniej byłoby jeszcze skoczyć pod prysznic przed wyjazdem do szpitala.
3. Myślę, że ok. 3 dniowy, ale to zależy chyba jak szybko włoski odrastają

zapomniałam dodać, chociaż miałam planowane CC, to w nocy przed zaczęły mi się sączyć wody i miałam przy badaniu rozwarcie 2 cm., więc naturalne było, że włożyłam podpaskę, lepiej tak, niż się pozalewać, chyba.

Edytowane przez dizi
Czas edycji: 2013-10-14 o 12:58
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 12:55   #3128
elena_100
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczynki

Nie chcę cc i to bardzo. Liczę na to, że się obróci pieszczoszek mały.
Jak zaczęła dokazywać wieczorem to jeszce nie skończyła

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:00   #3129
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też Aż się boję, że jak się wzruszam tak przy filmach, to jak Tomcia mi dadzą do przytulenia do go zaleję łzami i osmarkam jeszcze Będzie miał pierwszy widok mamy cudowny
Mały będzie w takim wielkim szoku, że na pewno nie zapamięta zasmarkanej i zapłakanej mamy, przynajmniej ja sobie wmawiam, że tak będzie.
Stary 2013-10-14, 13:00   #3130
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
a ja brałam tabletki anty i nie przytyłam, nei miałam zadnych wahań nastrojów, nie bolała mnie głowa, nic.. jakoś dobrze mój organizm przyjął tabsy z czego byłam zadowolona

w ogóle wystrachałam się że wody mi się sączą ale to nie wody tylko śluz w małych ilościach, leciałam do łązienk sprawdzić co to i i nogi zaciskałam
ja tak też często mam że czuje mokro myśle wody, a to śluz

ja też dobrze raguje na tabsy, na szczęście teraz pomyśle może nad jakąś spiralką, wkładką prezerwatyw nie toleruje i im nie ufam jakoś
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jaśko właśnie zasnął więc ja mogę napisać coś więcej...
Byliśmy z nim dzisiaj na pobraniu krwi i tak strasznie płakał że i mi łzy w oczach stały
Ogólnie troszkę się martwię wynikami bo dostaliśmy od razu i kilka jest ponad normę a kilka poniżej... w środę mamy iść do lekarza na kontrolę i przy okazji pokazać wyniki

Ogólnie Jaśkowi się coś przestawiło i w nocy zamiast spać od 2 do ponad 5 leżał, oczy jak 5zł i nawet nie zamierzał spać... Ledwo dzisiaj na oczy patrzę
heeej

mam nadzieję że wyniki nie będe bardzo złę i jakieś kropelki/witaminki szybko pomogą

z nocką współczuje oby to jednorazowo tak Jasiek naywwijał
Cytat:
jejku, Dziewczyny ja chcę być parą dla Pepper.... ogólnie to od trzech dni wieczorami przez godzinę -półtorej mam skurcze co ok 3-5 min... ale potem przechodzą.... ogólnie kiepsko się czuję, jak Anula jakaś taka dziwnie nabuzowana, niespokojna i już chcę urodzić.... jutro mam wizytę u lekarza a na czwartek termin, mam nadzieję, że najpóźniej w środę Majka będzie już z nami.

Gratuluję wszystkim rozpakowanym
za wizyte.

Majusiuuuu halo, wychooooodź!
Cytat:
Hejo! Ale masz pięknego avka! Aż poleciałam zobaczyć zdjęcia i widzę, że miałaś piękna sesję zrobioną. Chwal się tu natychmiast!
dziękować

no dobra. zaraz załaduje na google i wstawie linka
Cytat:
Ja też

mój też tak mówi, ale im się fajnie mówi bo to nierealne
Cytat:
zadzwoń i daj znać, co powiedział Ja wczoraj miałam takie dziwne kłucie/ciągnięcie na dole z lewej strony i też nie wiedziałam o co chodzi. Dziś odpukać nic się nie dzieje.
jak zdecyduje się dzwonić to dam znac na pewno co powiedział.Mnie też właśnie z lewej strony kłuje.
Nie chce dzwonić, bo się bojeże mnie wyśle na oddział a w domu jeszcze teksańska masakra jest przez pękniętą rurke

acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:02   #3131
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczęta a kiedy wam się dzidzie obróciły? Bo u nas 32 tc a mała nadal głową do góry. Zaczynam się powoli martwić, że będę mieć cc. Jak już raz urodziłam to się łudzę, że mi teraz lepiej pójdzie.
No chyba, że po 22. potwierdzi niekorzystna diagnoza i ciążę trzeba będzie rozwiązać wcześniej
Podejrzewam że w okolicach 30 tygodnia.
Dzieciak jak nigdy tak mi się rozszalał na SR że chyba wtedy fiknął.
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Za tydzień Teraz to już z górki
Ja się szykuję na miasto póki ładna pogoda, trzeba dziś odebrać wyniki badań...ehh... oby do 18 czas mi szybko minął.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Spokojnie ma czas. Ja w tym tyg. też miałam małą pośladkowo. A teraz czuję że jest główką w dole.Dziś się dowiem.
Ciekawa jestem jak się ułożyła

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
ja też jak czytam o tych objawach to się zastaawiam jak to będzie ze mną mamy 29 tydzień skończony i już w sumie coraz to bliżej

super że wszytsko przyjdzie już na dniach, mi się teraz wymyśliła kołyska na początek zamiast łóżeczka, które już mamy kupione ale może nie będę go rozkładała tylko zmontuje kołyskę bo ona zajmuje mniej miejsca

taak ja też tak mam

mnie te filmy dobrze nastrajają do porodu w domu zobaczymy...

zrobiłam sobie kawkę i kupiłam czekoladę oreo i mam dziś strasznego lenia... nic nie zrobiłam a już po 13
Mnie też,lubię oglądać

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Ja też mam dziś leniaaaa, jakoś nie lubię poniedziałków odebrałam wyniki paciora i nie mam dziada
A poza tym czuję, że moje dziecko jest już główką bardzo nisko
Super witaj w klubie bezpaciorowców

Cytat:
Spokojnie, nie tylko Ty Ja jeszcze się nie przebrałam po nocy

Nie ma głupich pytań

1.Pewnie pojadę w podpasce żeby samochodu nie zabrudzić i siebie przy okazji.
2.Pojadę tak jak mnie złapie,najwyżej zmyję na porodówce.Ale ostatnio mało się maluję.
3. ale juz chyba taki konkretny
Cytat:
Jestem i lece poczytać co się działo przez weekend

O novy avatarek.Rodzinka w komplecie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 13:03   #3132
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
1. Myślę, że z podpachą lepiej Zresztą wychodzę z założenia, że lekarze i pielęgniarki z IP lepsze akcje widzieli
2. Zależy ile będę mieć czasu najfajniej byłoby jeszcze skoczyć pod prysznic przed wyjazdem do szpitala.
3. Myślę, że ok. 3 dniowy, ale to zależy chyba jak szybko włoski odrastają

zapomniałam dodać, chociaż miałam planowane CC, to w nocy przed zaczęły mi się sączyć wody i miałam przy badaniu rozwarcie 2 cm., więc naturalne było, że włożyłam podpaskę, lepiej tak, niż się pozalewać, chyba.

No u mnie po 3 dniach najpierw byłam zakfalifikowana jako ogolona, potem dokonano poprawek

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:05   #3133
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
codziennie? o jacie mi taks zybko nawet włosy nieodrastają ale pomijając jak szybko odrastają to podziwiam to codzienne golenie, dla mnie to teraz jakiś ekstreme, jak miałam wanne to łatwiej było a pod prysznicem to jakiś hardcore

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

e tam, ja tez rodziałm sn i wręcz przeciwnie - panicznie boje się cesarki, a sn luz

nie słuchaj ich
A mi w wannie tak niewygodnie
Zwłaszcza że mała i obrócić sie nie ma jak

Gimnastyka na całego

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Mój za to mówi, że jestem silna i dzielna i, że ze wszystkim sobie poradzę, bo nie mam innej opcji!
No i prawidłowo!Bardzo dobrze że Cie tak wspiera.
Mi też bardzo dużo dają takie słowa.W końcu to ważne że ktoś w Ciebie wierzy.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-14, 13:06   #3134
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
O novy avatarek.Rodzinka w komplecie
no w komplecie

AAa dziewczyny miałam Wam dawno pisać - jeżeli chcecie na pamiątke karte ciąży, albo ostanie zdjęcie z usg to sobie poskanujcie, pokserujcie, bo w spzitalu Wam to zabiorą i najprawdopodobniej nie oddadzą. W ogóel to zdjęci ostatniego usg nie jest koniecznie, ja ostatnio nie miałam i nikt się nie czepiał

no to się pochwalę

SESJA

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-10-14 o 13:07
Stary 2013-10-14, 13:07   #3135
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi

Najgorzej może być z goleniem, częściej niż raz na tydzień u mnie odpada. Mam teraz tak wrażliwą skórę, że częstsze golenie skutkowałoby mega podrażnieniem Cały czas zakładam pozytywny scenariusz, że zdążę się wykąpać i ogolić w dzień porodu tiaa

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 13:08   #3136
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Zwykłym

A ja coś czuje że moja się przekręciła główką w dół..boje się już porodu sn. Wczoraj koleżanka która urodziła 2 miesiące temu powiedziała że gdyby wiedziała jaki to ból od razu załatwiłaby sobie cesarke...i tak wszyscy mi w kółko gadają, szwagierka tak samo, ,że jak chce sn to nie wiem na co się piszę
kyte ja jak chodziłam do SR to połozna mówiła, że sa nawet jakies badania na ten temat, że pozytywne nastawienie kobiety do SN jest bardzo wazne bo w przeciwnym razie psychika blokuje organizm i następuje regres porodu... ja sie tak własnie nastawilam - POZYTYWNIE i nie mam złych wrażeń. Bole miałam od 5 rano a synek był na świecie następnego dnia o 2.20 więc krótko nie trwało ale do szpitala pojechałam dopiero o 21 jak czulam że bóle są intensywne. Wcześniej cały czas chodziłam (bo grawitacja pomaga w rozwarciu), sprzątalam itp. Mając 7cm rozwarcia skakałam na piłce żeby sobie ulżyć. W sumie dlatego właśnie uważam że nie było tak źle. Owszem poród to nie jest SPA ale naprawdę nie mam złych wspomnień Moja siostra do tej pory sie dziwi i mowi ze ona leżala na łóżku 24h i wiła z bólu i ja własnie uważam że to dlatego, bo poczuła pierwsze skurcze i od razu się położyla i leżala do końca. Ja polozylam się dopiero po 8 cm, bo odeszły mi zielone wody i już kazali leżeć i pod ktg podłączyli żeby tętno małego obserwować. Dlatego uważam, że dużo dało mi moje nastawienie, zdrowy rozsądek, że nie leciałam na już do szpitala, że chodziłam i sprzątałam aby pomóc rozwarciu i w końcu w szpitalu nie polożyłam się od razu tylko chodziłam i skakałam na piłce...
Suma sumarum nie powiem bo na koniec byłam juz po prostu zmęczona
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:08   #3137
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
no w komplecie

AAa dziewczyny miałam Wam dawno pisać - jeżeli chcecie na pamiątke karte ciąży, albo ostanie zdjęcie z usg to sobie poskanujcie, pokserujcie, bo w spzitalu Wam to zabiorą i najprawdopodobniej nie oddadzą. W ogóel to zdjęci ostatniego usg nie jest koniecznie, ja ostatnio nie miałam i nikt się nie czepiał

SESJA
Mi tak czy inaczej kazała kserować jak będzie cała wypełniona, bo podobno potrzebna jest do składania wniosku o becikowe.

Stary 2013-10-14, 13:09   #3138
sorento
Rozeznanie

Cytat:
jak zdecyduje się dzwonić to dam znac na pewno co powiedział.Mnie też właśnie z lewej strony kłuje.
Nie chce dzwonić, bo się bojeże mnie wyśle na oddział a w domu jeszcze teksańska masakra jest przez pękniętą rurke
będą zdjęcia
pęknięta rura Nam w kuchni poszła jakiś czas temu, jak byliśmy 200km od domu, dobrze, że sąsiad ma klucze, bo mogli odciąć dopływ szybko.

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:10   #3139
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Wow jakie genialne zdjęcia!

Stary 2013-10-14, 13:11   #3140
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
nasz był w 28 tygodniu łepetynką w dole, ale jeszcze ma czas i psikusa też może zrobić A jaka niekorzystna diagnoza?? Sorki, jeśli pisałaś to mi umknęło

za brak paciora

O, dobre pytania, pomóżcie kobietki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-14, 13:11   #3141
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

a mnie zaraz coś weźmie dzwonię do krajowej informacji podatkowej i się nie można dodzwonić... czas oczekiwania na połączenie z konsultantem 10 minut :| oni chyba myślą że ludzie mają worki pieniędzy na te połączenia ...
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:12   #3142
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczynki

Nie chcę cc i to bardzo. Liczę na to, że się obróci pieszczoszek mały.
Jak zaczęła dokazywać wieczorem to jeszce nie skończyła
za obrocik

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-14, 13:13   #3143
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi tak czy inaczej kazała kserować jak będzie cała wypełniona, bo podobno potrzebna jest do składania wniosku o becikowe.
do becikowego to lekarz wystawia zaświadczenie od którego tygodnia ciązy byłaś pod opieką lekarską myśle że sama karta ciązy nie wystarczy.

Cytat:
będą zdjęcia
pęknięta rura Nam w kuchni poszła jakiś czas temu, jak byliśmy 200km od domu, dobrze, że sąsiad ma klucze, bo mogli odciąć dopływ szybko.
o kuuurcze.
no nam rurka poszła świeżo poremoncie, także wesoło dobrze że mieszkamy na parterze bo jakbyśmy kogoś jeszcze zalali to

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 13:15   #3144
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
do becikowego to lekarz wystawia zaświadczenie od którego tygodnia ciązy byłaś pod opieką lekarską myśle że sama karta ciązy nie wystarczy.
Mówisz? Muszę w takim razie dopytać ginekolog

Stary 2013-10-14, 13:16   #3145
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak też często mam że czuje mokro myśle wody, a to śluz

ja też dobrze raguje na tabsy, na szczęście teraz pomyśle może nad jakąś spiralką, wkładką prezerwatyw nie toleruje i im nie ufam jakoś

heeej

mam nadzieję że wyniki nie będe bardzo złę i jakieś kropelki/witaminki szybko pomogą

z nocką współczuje oby to jednorazowo tak Jasiek naywwijał

za wizyte.

Majusiuuuu halo, wychooooodź!

dziękować

mój też tak mówi, ale im się fajnie mówi bo to nierealne

Abstrakcja

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-14, 13:16   #3146
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
kyte ja jak chodziłam do SR to połozna mówiła, że sa nawet jakies badania na ten temat, że pozytywne nastawienie kobiety do SN jest bardzo wazne bo w przeciwnym razie psychika blokuje organizm i następuje regres porodu... ja sie tak własnie nastawilam - POZYTYWNIE i nie mam złych wrażeń. Bole miałam od 5 rano a synek był na świecie następnego dnia o 2.20 więc krótko nie trwało ale do szpitala pojechałam dopiero o 21 jak czulam że bóle są intensywne. Wcześniej cały czas chodziłam (bo grawitacja pomaga w rozwarciu), sprzątalam itp. Mając 7cm rozwarcia skakałam na piłce żeby sobie ulżyć. W sumie dlatego właśnie uważam że nie było tak źle. Owszem poród to nie jest SPA ale naprawdę nie mam złych wspomnień Moja siostra do tej pory sie dziwi i mowi ze ona leżala na łóżku 24h i wiła z bólu i ja własnie uważam że to dlatego, bo poczuła pierwsze skurcze i od razu się położyla i leżala do końca. Ja polozylam się dopiero po 8 cm, bo odeszły mi zielone wody i już kazali leżeć i pod ktg podłączyli żeby tętno małego obserwować. Dlatego uważam, że dużo dało mi moje nastawienie, zdrowy rozsądek, że nie leciałam na już do szpitala, że chodziłam i sprzątałam aby pomóc rozwarciu i w końcu w szpitalu nie polożyłam się od razu tylko chodziłam i skakałam na piłce...
Suma sumarum nie powiem bo na koniec byłam juz po prostu zmęczona
ja też uważam że nastawienie to podstawa. Ja przyjęłam, że tyle kobiet już rodziło to ja przecież tez urodze i nie może to być aż takie straszne no i nie było
Cytat:
Wow jakie genialne zdjęcia!
Stary 2013-10-14, 13:17   #3147
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Do kiedy planujecie brać witaminy? Muszę zamówić na all Vita-miner Prenatal DHA, bo na DOZie są niedostępne

Stary 2013-10-14, 13:17   #3148
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz? Muszę w takim razie dopytać ginekolog
tak, tak na 100% musisz mieć to zaświadczenie
Stary 2013-10-14, 13:19   #3149
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
no w komplecie

no to się pochwalę

SESJA
No właśnie słyszałam że zabierają kartę ciąży. Bez sensu.
Idę oglądnąć fotki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-14, 13:19   #3150
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Do kiedy planujecie brać witaminy? Muszę zamówić na all Vita-miner Prenatal DHA, bo na DOZie są niedostępne
mi kazał brać do końca fenka, magnez i nospe mam wcześniej odstawić.Ale witaminki te dla ciężarnych można tez przy karmieniu łykac, więc na pewno wykorzystasz wszystkie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości