wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-11, 14:15   #2251
miskowa
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)

rozkłada mnie coś, akurat na weekend.
Wkurzyłam się, bo mamy roboty całą masę, miałam w planie myć na górze okna i sprzątać, ale czuję się, jakby mnie walec rozjechał i chyba mam gorączkę a za chwilę jeszcze jadę na oficjalne spotkanie. Masakra.
Nic to, zapodam sobie dziś herbę z miodem, cytryną, do tego maliny i do łóżka. Wezmę coś na noc i może mi przejdzie jakoś
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 14:19   #2252
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się, bo mamy roboty całą masę, miałam w planie myć na górze okna i sprzątać, ale czuję się, jakby mnie walec rozjechał i chyba mam gorączkę a za chwilę jeszcze jadę na oficjalne spotkanie. Masakra.
Nic to, zapodam sobie dziś herbę z miodem, cytryną, do tego maliny i do łóżka. Wezmę coś na noc i może mi przejdzie jakoś
jeszcze imbiru dorzuć do tej herbaty.

Oby przeszło!

Jest szansa- mnie tak łamało z tydzień- imbir, czosnek, maliny dały radę- nie rozłożyło mnie.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 14:45   #2253
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
jeszcze imbiru dorzuć do tej herbaty.

Oby przeszło!

Jest szansa- mnie tak łamało z tydzień- imbir, czosnek, maliny dały radę- nie rozłożyło mnie.
o tak, faktycznie, imbir mam zawsze w domu, więc też dodam
Stary 2013-10-11, 14:58   #2254
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć. Ale cudną pogodę mamy od kilku dni

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć!

Fajna strona! Pierwszy raz się spotykam z treningami dla typów figur
Ja też wcześniej nie widziałam takich treningów a strona nowiutka

Rozwiązałam test i wyszło mi, że nie potrafię określić swojej figury bo wyszło mi jabłko a wszyscy mi mówią, że jest klepsydrą

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
jak to dobrze ze nie tylko Maja ma faze majtkowa!!!!! ona jeszcze ma takie zboczenie ze majtki musza byc za pepek co skutkuje tym ze nosi majtki na 5 lat haha zaznacze ze ma 3

mozna powiedziec ze standardowo

ta "powabna papryka"skusila mnie na zrobienie testu haha ciekawe czy maja w nazwie np kraglego arbuza

Maja dzis obudzila sie o 3:00 bo chcialo jej sie pic. No i napila sie, zakaszlala i mowi "mamo obawiam sie ze sie posikalam" - myslalam ze i ja sie posikam no ale nic przebralam pizamke (faktycznie troche popuscila) zdjelam przescieradlo (chwala mi za to ze nie zdjelam jej ochraniacza) no i przyszla spac do naszego lozka. Lezy lezy lezy i slysze jak szeptem "rozmawia" z misiem "Misiu ale obciach zlalam sie w majty. Tylko sie nie smiej" : hahaha:

ja nie wiem ale chyba w przedszkolu slyszy niektore slowka haha
Maja rozkłada na łopatki i bądź tu poważnym rodzicem

Cytat:
Moja nami rządzi jak dziad torbą Zawsze zajmuje się nią ktoś kto jest za nią stęskniony.
Aczkolwiek nie mam poczucia że mam źle wychowywane dziecko, że jest agresywna, wredna i robi co chce. Coraz częściej reaguje na słowa nie wolno, coraz częściej można coś jej wytłumaczyć, jakoś "przekabacić" . Są dni że jest cud miód- np na wakacjach cały tydzień była super- mimo choroby i nowego miejsca.

W końcu się rozgada
Mojej to się buzia nie zamyka- każde nowe słowo powtarza po kilkanaście razy- jakby sobie chciała utrwalić. Dziś rano utrwalała zdanie "tataś jest w pokoju i śpi" Cały plac zabaw się dowiedział że tataś jeszcze śpi.

Zaskakuje mnie totalnie pamięcią- w poniedziałek gdy szłyśmy na plac zabaw powiedziałam "nie ma w ogóle dzieci- ani jednego! dziś idziemy a ta jak tylko plac zobaczyła mówi" nie ma w ogóle dzieci, ani jednego". Szok.
Fajnie się czyta o Mani Szymek mimo, że mało mówi to pamięć ma doskonałą co już nie raz pokazał i zadziwiał tym wszystkich dookoła

Cytat:
Miśku, zdrowia!

Przed wczoraj coś zaczęło nam szurać w samochodzie. Dziś TŻ wziął go na przegląd i okazało się, że mamy do wymiany tarcze i klocki hamulcowe oraz pompę wodną :/

Poza tym TŻ ostatnio się nazbierało przewinień aż w końcu podpadł mi wczoraj na całego i chyba pierwszy raz od ślubu mnie aż tak wkurzył.
Stary 2013-10-11, 18:53   #2255
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
czad!
czekaj czekaj!!! widzac talent Mani tez Cie niedlugo czekaja takie teksty hahahaha
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Kotek, takie teksty wymiatają!! Super
wymiataja i dlatego je zapisuje
Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
no wlasnie!!! Glupio mi bylo nam sie zasmiac w glos wiec dusilismy to w sobie prawie popuscilismy z tego trzymania hahahah

Poza tym TŻ ostatnio się nazbierało przewinień aż w końcu podpadł mi wczoraj na całego i chyba pierwszy raz od ślubu mnie aż tak wkurzył.
co przeskrobal

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 20:01   #2256
asiuk
Zakorzenienie

Haniu, tylko że nie było twarogu. Kaplica. Wiem, że mam kiepskie podejście, ale to nic nowego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 13:10   #2257
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie się czyta o Mani Szymek mimo, że mało mówi to pamięć ma doskonałą co już nie raz pokazał i zadziwiał tym wszystkich dookoła

Przed wczoraj coś zaczęło nam szurać w samochodzie. Dziś TŻ wziął go na przegląd i okazało się, że mamy do wymiany tarcze i klocki hamulcowe oraz pompę wodną :/

Dzieci ogólnie są zadziwiające.

Ups...to szykują się wydatki. My właśnie wczoraj odebraliśmy samochód z warsztatu- tarcze hamulcowe, amortyzatory-1200 zł poszłooo.
Czasem to mam ochotę przerzucić się na komunikację miejską!

Co mąż nawyrabiał??

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Haniu, tylko że nie było twarogu. Kaplica. Wiem, że mam kiepskie podejście, ale to nic nowego

Twarogu nie było! skandal!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 18:46   #2258
miskowa
Zakorzenienie

mam anginę, znowu W dodatku to się leczy antybiotykami, na które jestem uczulona
Stary 2013-10-13, 11:34   #2259
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
mam anginę, znowu W dodatku to się leczy antybiotykami, na które jestem uczulona
a jakbyś próbowała naturalne metody? takie co emilka podała ciut wyżej?
(wiem, że tam chodziło o przeziębienie, ale nie zaszkodzą na pewno). daaawno nie miałam anginy, mnie zawsze jakiś mały syf się przyplątuje, tyle, że dosyć często.

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:34   #2260
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
a jakbyś próbowała naturalne metody? takie co emilka podała ciut wyżej?
(wiem, że tam chodziło o przeziębienie, ale nie zaszkodzą na pewno). daaawno nie miałam anginy, mnie zawsze jakiś mały syf się przyplątuje, tyle, że dosyć często.
nie pomagają naturalne, bo angina jest bakteryjna. Ale na pewno pomagają na inne objawy, bo nie mam już temperatury. Jutro idę do lekarza, ale pewnie prywatnie, bo nie zdążyłam się nigdzie jeszcze zapisać i nadal jestem w przychodni nad morzem.
Stary 2013-10-13, 20:51   #2261
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
nie pomagają naturalne, bo angina jest bakteryjna. Ale na pewno pomagają na inne objawy, bo nie mam już temperatury. Jutro idę do lekarza, ale pewnie prywatnie, bo nie zdążyłam się nigdzie jeszcze zapisać i nadal jestem w przychodni nad morzem.
Ale możesz się chyba od razu przerejestrować? mój tż jak studiował z dala od domu, to się przerejestrowywał kilkakrotnie. po prostu wypełniał druczek, a oni się resztą zajmowali i od ręki działało.

biia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 07:56   #2262
asiuk
Zakorzenienie

Cześć,

nie mam netu w pracy
Napiszę potem coś w klubie, z tej mobilnej aplikacji nie umiem się do niego dostać
Nie bójcie się, nic strasznego nie zrobiłam

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-10-14, 09:06   #2263
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć,

nie mam netu w pracy
Napiszę potem coś w klubie, z tej mobilnej aplikacji nie umiem się do niego dostać
Nie bójcie się, nic strasznego nie zrobiłam
Coś tam nawywijała znowu?

Twin, jak z mężem? I jak się urodziny Szymka udały?

Cześć...

Misku, siedzisz w domu? Jak się czujesz?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:03   #2264
asiuk
Zakorzenienie

Butter, absolutnie nic nie wywinęłam

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-10-14, 12:42   #2265
hania811
Zakorzenienie

Miśku wracaj do zdrowia!
Asiuk czekam na relację w klubie
------------

Ja dziś w domu- jak co poniedziałek w sumie.

Przede mną ciężki tydzień- cały w pracy do tego szkolenie w Warszawie- ech, muszę jechać pociągiem- o 5:30 rano!
Stary 2013-10-14, 12:54   #2266
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć.

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
co przeskrobal
Cytat:
Ups...to szykują się wydatki. My właśnie wczoraj odebraliśmy samochód z warsztatu- tarcze hamulcowe, amortyzatory-1200 zł poszłooo.
Czasem to mam ochotę przerzucić się na komunikację miejską!

Co mąż nawyrabiał??
o pierdołach nie piszę ale w środę, po pracy miał iść na piwo z zespołem z nowej firmy. Nie miałam od niego żadnego znaku życia przez 13 godz (od rana). W końcu wysłałam sms i po jakimś czasie odpisał. Dodam tylko, że dotąd jak wychodził to pisał w jakim miejscu jest i że żyje sam z siebie a potem pisał, jak już miał wracać.

Co do samochodu to skasowali nas na 2700, ale mamy w 100% sprawny i bezpieczny samochód

Cytat:
Misku, zdrowia! Jesteś pewna, ze to angina? Piszę na biało resztę bo może być trochę obrzydliwe moja koleżanka ciągle miała anginy. leczyła się antybiotykami a anginy ciągle wracały. w końcu poszła to laryngologa, który powiedział jej, żeby przestała brać antybiotyk bo gardło jest tylko lekko zaczerwienione a ropa, którą miała wg lekarzy to tzw. kamienie migdałkowe (kiedyś widziałam w necie fajny artykuł ale teraz nie mogę go odnaleźć). I kazał leczyć domowymi sposobami.

Asiuk, co zrobiłaś?

Cytat:
Z mężem porozmawialiśmy w piątek i przeprosił, ze się przez niego denerwowałam. Dziś w nocy za to przyciągał mnie do siebie i mówił przez sen "chodź do mnie maleńka". rano nic nie pamiętał

Urodziny Szymka bardzo udane. Szymek wybawił się w gośćmi że aż spać nie chciał. Wszyscy chwali tort i ptysie, które robiłam 1 raz w życiu
Stary 2013-10-14, 13:06   #2267
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Butter, absolutnie nic nie wywinęłam
Aaa... no to aż dziwne

Cytat:
o pierdołach nie piszę ale w środę, po pracy miał iść na piwo z zespołem z nowej firmy. Nie miałam od niego żadnego znaku życia przez 13 godz (od rana). W końcu wysłałam sms i po jakimś czasie odpisał. Dodam tylko, że dotąd jak wychodził to pisał w jakim miejscu jest i że żyje sam z siebie a potem pisał, jak już miał wracać.

Z mężem porozmawialiśmy w piątek i przeprosił, ze się przez niego denerwowałam. Dziś w nocy za to przyciągał mnie do siebie i mówił przez sen "chodź do mnie maleńka". rano nic nie pamiętał

Urodziny Szymka bardzo udane. Szymek wybawił się w gośćmi że aż spać nie chciał. Wszyscy chwali tort i ptysie, które robiłam 1 raz w życiu
No to się kijowo zachował, nie lubię czegoś takiego. Też się denerwuję w takich sytuacjach!

Mój mąż też do mnie czasem gada w nocy przez sen, ale to zazwyczaj o pracy coś ględzi

Nie dziwię się, że wszyscy chwalili... Na pewno było pyszne. Będzie na blogu?

A ja się chwalę! Właśnie w ramach odpoczynku od pracy, opracowałam jedno pytanie na obronę!! chyba najtrudniej zacząć! 1 done/49 to go!

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2013-10-14 o 13:07
Stary 2013-10-14, 13:12   #2268
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
No to się kijowo zachował, nie lubię czegoś takiego. Też się denerwuję w takich sytuacjach!

Mój mąż też do mnie czasem gada w nocy przez sen, ale to zazwyczaj o pracy coś ględzi

A ja się chwalę! Właśnie w ramach odpoczynku od pracy, opracowałam jedno pytanie na obronę!! chyba najtrudniej zacząć! 1 done/49 to go!
Mam nadzieję, że więcej sytuacja się nie powtórzy.

Później za to rozwiązywał problemy w pracy przez sen

Zaniedbałam bloga ostatnio ale postaram się wrzucić przepisy, bo nawet zdążyłam zdjęcia zrobić

Butter, ja też opracowywałam pytania na obronę ale za moich czasów było ich 100 chyba po moim roczniku coś tam zmieniali w regulaminie.
Stary 2013-10-14, 13:16   #2269
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że więcej sytuacja się nie powtórzy.

Później za to rozwiązywał problemy w pracy przez sen

Zaniedbałam bloga ostatnio ale postaram się wrzucić przepisy, bo nawet zdążyłam zdjęcia zrobić

Butter, ja też opracowywałam pytania na obronę ale za moich czasów było ich 100 chyba po moim roczniku coś tam zmieniali w regulaminie.
Ja też mam takie momenty, że zaniedbuję. Dużo gotuję, ale nie zawsze dam radę porobić foty. Albo czasem rzeczy nie wyglądają tak, że się nadają do zdjęć
Ale lubię go, lubię go robić itp
Teraz np. wstawiłam sałatkę. Zdjęcia średnie, ale sałatka jest mega pyszna. Mój mąż mógłby ją jeść codziennie

Wiesz co, może na każdym wydziale jest inaczej.
A może gdzieś je masz? może coś się pokrywa

Hania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 14:01   #2270
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam takie momenty, że zaniedbuję. Dużo gotuję, ale nie zawsze dam radę porobić foty. Albo czasem rzeczy nie wyglądają tak, że się nadają do zdjęć
Ale lubię go, lubię go robić itp
Teraz np. wstawiłam sałatkę. Zdjęcia średnie, ale sałatka jest mega pyszna. Mój mąż mógłby ją jeść codziennie

Wiesz co, może na każdym wydziale jest inaczej.
A może gdzieś je masz? może coś się pokrywa
Ja też lubię prowadzić bloga niestety nie potrafię robić ładnych zdjęć i często mam ten sam problem co Ty, że nie mam zdjęcia do danego dania.

Sałatkę widziałam na fb. Uwielbiam sałatki z kurczakiem, Tż też więc niedługo wypróbuję, bo jak zobaczyłam zdjęcie to :slinka:

Za moich czasów (jak to brzmi ) na wydziale psychologii wszędzie było tak samo, bo miałam ludzi na roku, którzy poprzenosili się z Sopotu albo Wrocławia do nas.

Co do pytań to wyślij PW z adresem e-mail, bo udało mi się znaleźć mail z opracowaniem pytań, które "chodziło" u nas przed obroną. Pamiętam, że ja to opracowanie wydrukowałam i potem ręcznie jeszcze dopisywałam więc nie jest idealne, ale to zawsze to jakiś początek

I jeszcze zobaczyłam, że pytań było 49 a to pracowanie ma ponad 100 stron i pewnie ta liczba utkwiła mi w pamięci

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2013-10-14 o 14:03
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 14:18   #2271
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też lubię prowadzić bloga niestety nie potrafię robić ładnych zdjęć i często mam ten sam problem co Ty, że nie mam zdjęcia do danego dania.

Sałatkę widziałam na fb. Uwielbiam sałatki z kurczakiem, Tż też więc niedługo wypróbuję, bo jak zobaczyłam zdjęcie to :slinka:

Za moich czasów (jak to brzmi ) na wydziale psychologii wszędzie było tak samo, bo miałam ludzi na roku, którzy poprzenosili się z Sopotu albo Wrocławia do nas.

Co do pytań to wyślij PW z adresem e-mail, bo udało mi się znaleźć mail z opracowaniem pytań, które "chodziło" u nas przed obroną. Pamiętam, że ja to opracowanie wydrukowałam i potem ręcznie jeszcze dopisywałam więc nie jest idealne, ale to zawsze to jakiś początek

I jeszcze zobaczyłam, że pytań było 49 a to pracowanie ma ponad 100 stron i pewnie ta liczba utkwiła mi w pamięci
Mi głównie zdjęcia na bloga robi mąż. Ale czasem go nie ma...to robię ja...no i np. zdjęcia sałatki tej dzisiejszej są moje i nie odpowiadają mi...
Poza tym nie mam koncepcji za fajnych na te zdjęcia...ani tylu różnorodnych talerzy, sztućców itp...

A może teraz jest tak samo - że wszędzie takie same zasady - nie wiem.
Już Ci wysyłam maila. Jak coś znajdziesz, będę wdzięczna

Hania

Stary 2013-10-14, 15:52   #2272
asiuk
Zakorzenienie

Czekam właśnie na wizytę u miłej pani, jest piękna pogoda. Do klubu nadal nie mam dostępu (z telefonu).

Dziś, zupełnie niespodziewanie, dzień kończy się bardzo kiepsko - to kolejna rzecz, którą Wam napiszę.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-10-14, 22:30   #2273
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Coś tam nawywijała znowu?

Cześć...

Misku, siedzisz w domu? Jak się czujesz?
Tak, mam zwolnienie do końca tygodnia i tak jak podejrzewałam - angina. Dostałam prochy i się kuruję, na ile można tak powiedzieć, bo dziś układałam z tż panele na górze

Cytat:
Miśku wracaj do zdrowia!
Asiuk czekam na relację w klubie
------------

Ja dziś w domu- jak co poniedziałek w sumie.

Przede mną ciężki tydzień- cały w pracy do tego szkolenie w Warszawie- ech, muszę jechać pociągiem- o 5:30 rano!
dzięki.
Współczuję tego wstawania, ale może się w pociągu wyśpisz trochę

Cytat:

Co do samochodu to skasowali nas na 2700, ale mamy w 100% sprawny i bezpieczny samochód

Misku, zdrowia! Jesteś pewna, ze to angina? Piszę na biało resztę bo może być trochę obrzydliwe moja koleżanka ciągle miała anginy. leczyła się antybiotykami a anginy ciągle wracały. w końcu poszła to laryngologa, który powiedział jej, żeby przestała brać antybiotyk bo gardło jest tylko lekko zaczerwienione a ropa, którą miała wg lekarzy to tzw. kamienie migdałkowe (kiedyś widziałam w necie fajny artykuł ale teraz nie mogę go odnaleźć). I kazał leczyć domowymi sposobami.

Asiuk, co zrobiłaś?

Ja też nienawidzę takich sytuacji i zapominania o całym świecie. Sama taka nie jestem, ale tż niestety tak, więc za karę czasem też specjalnie wyłączam komórę, jak jestem gdzieś sama na imprezie albo na wyjeździe, żeby się pomartwił. Fakt, mam potem naście nieodebranych ale jak on sam gdzieś idzie, to zwykle i tak się nie odzywa, więc jakoś ciężko nauczyć dziada.

Współczuję wydatków na samochód, niedawno przerabiałam. No ale jak mus to mus, ważne żeby był niezawodny.

Na pewno angina ale wygląda na to, że powinnam się cieszyć raczej
Choruję na anginę zwykle ze 2 - 3 razy w sezonie ale od dziecka się zastanawiają, czy nie powinni mi migdałów wyciąć, no i tak to trwa latami a ja się przyzwyczaiłam. Może znajdę w końcu na to jakiś sposób, żeby się lepiej bronić.
Wiem już, co robić, żeby nie łapać wirusa jelitówki, który kiedyś mnie łapał też kilka razy w szczycie wirusowym, więc może i tu dojdę do jakichś wniosków

Cytat:
Aaa... no to aż dziwne

najtrudniejszy pierwszy krok, potem jest o wiele łatwiej. A obrona to na szczęście taki egzamin, kiedy wszystko i wszyscy sprzyjają, więc nie trzeba się za bardzo martwić (podobnie jak na maturze)

Nawet dobrze mi to wolne zrobi, zdążę nadrobić trochę zaległości w drugiej pracy, uporządkuję w końcu syf w chacie i zrobię trochę koło siebie (pazury, maseczki itp.), bo na szczęście nie mam już temperatury, więc czuję się znacznie lepiej, w zasadzie tylko ból gardła i migdałów mi doskwiera.
Miałam chęć wziąć się za okna, bo była dziś piękna pogoda, ale to by było przegięcie na pierwszym dniu zwolnienia (które chyba dostałam trochę na wyrost na tydzień), więc poczekam i pod koniec tygodnia to zrobię
Stary 2013-10-15, 08:19   #2274
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Napisałam w klubie, w końcu mam sieć w biurze.
Zabieram się za robotę, żeby zająć czymś głowę.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-10-15, 09:04   #2275
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

gin

Ja w takiej sytuacji dzwoniłabym co 5 min

Mojemu niestety zdarza się zapomnieć zadzwonić z lotniska- i mam stres aż do samego lądowania- bo nie wiem czy czasem nie zaspał czy wyleciał czy leci czy co?...znaczy zakładam że skoro tel wyłączony to znaczy że leci- ale zawsze gdzieś tam w głowie pojawia się myśl, że może coś sie stało, telefon mu ukradli itp.

A ja z mężem już ze 2 lata nie śpię- i chyba mi z tym wygodnie bo jakoś nie dążę do zmiany tej sytuacji.

To słono zapłaciliście- no ale bezpieczeństwo i wygoda najważniejsze!

Cytat:
Ja ostatnio gotuję same zwyklaki...a często jest tak że zwyklak okazuje się pyszny i ładny- ale o zrobieniu zdjęcia myślę po fakcie-więc przepisów nie ma.
Za co mnie koleżanki opierniczają - bo one właśnie oczekują przepisu na pomidorówkę a nie na jakieś rarytasy.

Cytat:
Tak, mam zwolnienie do końca tygodnia i tak jak podejrzewałam - angina. Dostałam prochy i się kuruję, na ile można tak powiedzieć, bo dziś układałam z tż panele na górze

dzięki.
Współczuję tego wstawania, ale może się w pociągu wyśpisz trochę

Na pewno angina ale wygląda na to, że powinnam się cieszyć raczej
Choruję na anginę zwykle ze 2 - 3 razy w sezonie ale od dziecka się zastanawiają, czy nie powinni mi migdałów wyciąć, no i tak to trwa latami a ja się przyzwyczaiłam. Może znajdę w końcu na to jakiś sposób, żeby się lepiej bronić.
Wiem już, co robić, żeby nie łapać wirusa jelitówki, który kiedyś mnie łapał też kilka razy w szczycie wirusowym, więc może i tu dojdę do jakichś wniosków

Nawet dobrze mi to wolne zrobi, zdążę nadrobić trochę zaległości w drugiej pracy, uporządkuję w końcu syf w chacie i zrobię trochę koło siebie (pazury, maseczki itp.), bo na szczęście nie mam już temperatury, więc czuję się znacznie lepiej, w zasadzie tylko ból gardła i migdałów mi doskwiera.
Miałam chęć wziąć się za okna, bo była dziś piękna pogoda, ale to by było przegięcie na pierwszym dniu zwolnienia (które chyba dostałam trochę na wyrost na tydzień), więc poczekam i pod koniec tygodnia to zrobię
A teraz nie możesz już usunąć tych migdałków. Mój mąż też tak chorował- ale mu wycieli i od tamtej pory nie miał anginy ani razu.

Mycie okien z anginą- no wymyśliłaś
-----------------

Jeszcze do tego zaganianego tygodnia dziecko mi się pochorowało. Dziś była chyba najgorsza noc odkąd Mania się urodziła- spałam może z godzinę- od 22 do 7 praktycznie cały czas płakała- cholerne zęby! Do tego doszedł katar i ból brzucha- ful pakiet- strasznie jest biedna.
Stary 2013-10-15, 09:04   #2276
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć.

Miśku, to kuruj się i może na razie odpuść mycie okien

Hania, ja też tak mam, że wydaje mi się, że niektóre rzeczy są za proste, żeby je wstawiać na bloga...a potem zbieram opiernicz, że to wcale nie takie banalne zrobić gulasz i że czemu nie ma przepisu...albo dobrą jarzynówkę...czy sałatkę ziemniaczaną

Zdrówka dla Mani

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2013-10-15 o 09:07
Stary 2013-10-15, 09:21   #2277
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć.

Miśku, to kuruj się i może na razie odpuść mycie okien

Hania, ja też tak mam, że wydaje mi się, że niektóre rzeczy są za proste, żeby je wstawiać na bloga...a potem zbieram opiernicz, że to wcale nie takie banalne zrobić gulasz i że czemu nie ma przepisu...albo dobrą jarzynówkę...czy sałatkę ziemniaczaną

Zdrówka dla Mani
dobre przykłady- jarzynówka i gulasz- ja dokładnie to ostatnio non stop gotuję.

Ostatnio wyszedł mi najlepszy gulasz wołowy w życiu- jednak im dłużej się dusi i im mniej składników tym lepiej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 09:24   #2278
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
dobre przykłady- jarzynówka i gulasz- ja dokładnie to ostatnio non stop gotuję.

Ostatnio wyszedł mi najlepszy gulasz wołowy w życiu- jednak im dłużej się dusi i im mniej składników tym lepiej.
Hehe... ja bym zjadła gulasz, tak właściwie... i do tego kiszona kapusta... mniam
Ale dziś akurat mam bigos, który gotowałam wczoraj cały wieczór

Hania

Stary 2013-10-15, 09:25   #2279
xzora
Zakorzenienie

miśkowa, ja myślę, że angina to wcale nie takie hop siup i mycie okien na razie bym darowała

haniu, zdrowia dla Mani!
podobnie jak wasze koleżanki oczekuję prostych dań na blogu

Cytat:
wstaw koniecznie przepis
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:56   #2280
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe... ja bym zjadła gulasz, tak właściwie... i do tego kiszona kapusta... mniam
Ale dziś akurat mam bigos, który gotowałam wczoraj cały wieczór
Bigos

Gulasz zrobiłam taki w sosie własnym tylko z cebulą, solą i pieprzem- duszony 3,5 godziny. Wołowina rozpływała się w ustach.
eh..głodna jestem bo rano zjadłam tylko 4 naleśniki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości