|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Przyczajenie
|
Dziwna wydzielina z pochwy , ciąża?
Witam ,
mam pewien problem a mianowicie chodzi o to że 4 dni temu ( tj czwartek ) miałam dostać miesiączkę ,dodam że mój cykl ma 30 dni . Od piątku / soboty zauważyłam u siebie na wkladce higienicznej taką dziwną wydzielinę ... ni to blado różowe , ni to rdzawe ale pojawia się . Piersi mnie bolą ale miesiączki dalej nie ma. Pomyślałam że może jestem w ciąży i zrobiłam test ale pokazała się jedna kreska na oby dwu więc nie jestem w ciąży , Czy jest możliwość że to za wcześniej , Dodam że nie zabezpieczamy się z narzeczonym ( seks przerywany ) i jest możliwość że doszło do zapołnienia. Czy ktoś może mi pomóc ? Jestem w rozsypce , nie wiem co robić ... Pozdrawiam i dziękuję za każdą odpowiedz . |
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwna wydzielina z pochwy , ciąża?
czekac, zrobic test z krwi, isc do gina.
|
|
|
|
#3363 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.9
Czesć dziewczyny mam pytanie właście z cyklu " czy moge być w ciąży"
opisze krótko swój przypadek: Otóż przez 2 lata brałam tabletki - Naraya odstawiłam je dokłądnie 22. wrzesnia ( data wzięcia ostatniej tabletki) po 5 dniach 27 wrzesnia dostałam miesiaczkę z odstawienia trwała ona do 1. października. kochałam się z mężem 2 pażdzirenika i chyba 3 lub 4 ( nie pamiętam dokłądnie) bez zabezieczenia. Narazie nie mam okresu - ale to za wcześnie. przez klila dni miałam temeraturę 37 stopni co dla mnie jest nadzwyczajne bo zwykle mam teperaturę mniejsza niż 36,6 czułam się lekko grypowo, oczywiscie bolał mnie troszkę brzuch - lewy jajnik i takie dziwne kłucie i wywracanie się w kółko w brzuchu ale nie z niestrawności i kurcze dziwne ale urusł mi brzuch wiem że to nie możliwe żeby od ciąży mi urusł bo to za szybko ( ale brzuch u mnie jest mega wielki z reguły jestem szczupła i wszystko mam szczupłe brzuch rano tez jest płaski a teraz- no kurcze jakbym małą piłkę połknęłaale myślę zobie że to taki duży brzuch bo np. maicica mi się powiększyła. od tej mojej domniemanej niby ciąży ) aha i bola mnie sutki i sa takie dziwnie naciagnięte. nie wiem czy mogę być w ciązy? czy to są typowe objawy odstawienia tabletek.? już sama nie wiem co myśleć. co do śluzu to jest nijaki - żaden ani białko jajka ani nic lekki, nawet w sumie go nie widze na bieliźnie. no to chyba wszystko dodam tlyko ze teraz mam teperaturę 36.6 P.s wczesneij nie było tez jakiegoś specyficznego sluzu czy to moze być ciąża? ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Wiem że żadna z was nie ma rentgena w oczach ale powiedzcie tylko czy jest baaaaardzo wysokie prawdopodobieństwo zajścia w ciąże czy małe? dodatkowo ja poprpstu nie wiem czy to co mam to objawy odstawienia tabsów czy możlwie objawy bardzo młodej ciąży. aha dodam tylko że wczoraj mnie mdliło w aucie jak jechałam rano i to nawet tak ze musiałam głęboko oddychać żeby nie zwymiotować. wiem że wysoce prawdopodobne jest że sobie wmawiam .. ale plis jak wiecie lub wasze koleżanki miały podobne przypadki to była bym wdzięczna. Brzuch jest taki... jak przed okresem napięty. Testu nie robiłam, bo się boję że za wcześnie i nie chce bez potrzeby wydawać kasy i może wyjść nieprawidłowo bo zbyt wcześnie jest, Dodam jeszcze że ja zanim zaczęłam brać tabletki była baaaardzo regularna. jak w zegarku dzień, nawet czasami godzina okresu była regularna strasznie. Edytowane przez Lillian_ Czas edycji: 2013-10-14 o 15:17 Powód: dopisek |
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jesli mierzysz codziennie tempke i zanotujesz skok z niskiej na wyzsza, to masz wowczas pewnosc, ze wlasnie przeszla owulacja ![]() wszelkie objawy, to tak jak piszesz, moze byc sugestia. Dwa, nie wiem jak prawidlowo liczyc nowy cykl po odstawieniu tabletek ale skoro nawet sluz taki se, to jeszcze za wczesnie raczej na owu.ale powiekszenie brzucha, mdlosci i te inne atrakcje to ciute za wczesnie jak na ewentualna ciaze
|
|
#3365 |
|
Rozeznanie
|
dzięki
tak własnie myślę. ale kurde nie chce mieć takiego wielkiego brzucha. ! co robić
|
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem, ze starasz sie o dziecko i chcesz byc w ciazy, tak?
|
|
#3367 |
|
Przyczajenie
|
Witam.Odstawiłam tabletki w czwartek tak jak po skonczeniu każdego blistka i w piatek wieczorem kochałam się z chłopakiem.Skończył we mnie.I stąd moje pytanie bo nie wiem jak to jest z dniami płodnymi... Czy moge zajść w ciaże zaraz po odstawieniu tabletek?
|
|
|
|
#3368 |
|
damn good coffee
|
Dot.: Czy mogę obawiac się ciaży?
możesz zajść w ciążę, poza tym są dwa wątki zbiorcze
|
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę obawiac się ciaży?
A zamierzasz brac kolejne opakowaniu po 7 dniowej przerwie ? jesli tak to nie powinno dojsc do ciazy, jesli nie to owszem ciąza jak najabardziej możliwa.
|
|
|
|
#3370 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3371 |
|
Zadomowienie
|
Biorę tabletki Naraya i brałam antybiotyki z amoksycyliną i dość duże dawki wit. C. W ulotce jest napisane, że działanie może obniżyć ampicylina... Niby ta sama grupa antybiotyków, no ale jednak inne. Na tej stronie Ministerstwa Zdrowia podane jest, że jednak interakcja jest znaczna... Co myślicie?
Zabezpieczam się zawsze z partnerem, ale doszło do czegoś takiego, że się "pieściliśmy", włożył mi palce do pochwy, wcześniej miał na nich nasienie, ale palce były już suche...Aha, wg wyliczeń miałam już dzień niepłodny... Głupieje kobiety
Edytowane przez kika14 Czas edycji: 2013-10-14 o 20:27 Powód: Dopisek |
|
|
|
#3372 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3373 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedź, po prostu mam taki charakter, że zaraz się tym martwię, a na śmierć zapomniałam o tych antybiotykach branych w trakcie ;/
|
#3374 |
|
Przyczajenie
|
Stosunek
Witam.
Wczoraj z moim chłopakiem współżyliśmy bez zabezpieczenia, jeśli można to tak nazwać. A dokładnie kilka razy go wkładał i wyjmował, przez ok. minutę. Czy duże jest prawdopodobieństwo ciąży. Dzięki |
|
|
|
#3375 |
|
damn good coffee
|
Dot.: Stosunek
Jest
|
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Tak, każdy stosunek bez zabezpieczenia niesie za sobą ryzyko ciąży.
|
#3377 |
|
Rozeznanie
|
To zależy, czy Twój chłopak szczytował w trakcie stosunku, czy nie. Jeśli tak to jeszcze istotne, czy miałaś w tym czasie dni płodne. W przypadku szczytowania do środka + płodne dni, prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest bardzo duże
|
|
|
|
#3378 |
|
Raczkowanie
|
Źle to nazwałam nie po ginekologicznemu
Ale głównie chodzi o to ze raz na jakiś czas nie dochodzi do uwolnienia ciałka zółtego z jajnika i wtedy własnie jest jak ja to zrozumiałam bezpłodna owulacja, czyli ze nie wychodzi ciałko żółte Wtedy tam trochę wprowadza to zamieszanie i cykl moze się przedłużyć lub być bardzo krótki
|
|
|
|
#3379 |
|
Przyczajenie
|
Nie miał on wytrysku. Nie miałam raczej dni płodnych
|
|
|
|
#3380 |
|
Raczkowanie
|
Plemniki wydostają się nie tylko podczas wytrysku. Owszem w małej ilości, ale jednak.
|
|
|
|
#3381 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Zawsze jest ryzyko, nawet bez wytrysku jeśli się nie zabezpieczacie. Dziwię się, że na to pozwoliłaś.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam jeśli będę niemiła, ale jeśli nie chcesz być w ciąży to albo myśl o zabezpieczeniu wcześniej i później żal się chłopakowi, albo zastosuj najlepszą antykoncepcję - nie pchaj się nikomu do łóżka, skoro na dziecko gotowa nie jesteś.
Cytat:
To mi przypomniało pewien piękny wieczór! - Wiesz że mam środek dni płodnych? - Wiem.
|
|
#3383 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
![]() pomyśl o lepszym zabezpieczeniu, niż stosunek przerywany. Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2013-10-14 o 22:26 |
|
|
|
#3384 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze jakieś prawdopodobieństwo istnieje, chociaż jeżeli(na 100 %) nie skończył w środku to to prawdopodobieństwo jest dość małe
|
|
|
|
#3385 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
następnymmiesiącu sprobujemy wiec tak , powoli planujemy dzidziusia ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
i tylko kilka dni sobie mierzyłam jak mnie te jajniki pobolewały z ciekawości---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Ja cię kręcę, wiem chatul ze to ci e może tylko zdenerwować ale... z czystej ciekawości zmierzyłam sobie dzis, teraz temperaturę pod pachą , elektronicznym termometrem i ... 37 stopni wiem że to nie jest miarodajne nie wierze- nie czuje sie chora, grypowy ani nic generalnie czuje się ok a tu 37 ? ja nawet jak mam grypę czy coś to NIGDY nie mam temperatury nawet m aaz sie śmieje ze ja nigdy nie mam wczoraj wieczorem bylo zwykłe 36,6 ale zakładam że to nie może byc ciąża |
||
|
|
|
#3386 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokladnie tak jest
|
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
Antybiotyk osłabia ich działanie... Czyli trochę działają? Czy w ogóle nie działają tabletki anty wtedy?
|
#3390 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dziwna wydzielina z pochwy , ciąża?
dzięki za odpowiedz . Wczorajpod wieczór zauważyłam kilka kropel krwi + kilka skrzepów krwi , potem nic a dziś popołudniu znowu jest krew czyli ciąża wykluczona chyba tak ? No i brzuch i plecy bolą bardzo mocno .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

( ale brzuch u mnie jest mega wielki z reguły jestem szczupła i wszystko mam szczupłe brzuch rano tez jest płaski a teraz- no kurcze jakbym małą piłkę połknęła

ale skoro nawet sluz taki se, to jeszcze za wczesnie raczej na owu.
tak własnie myślę.

i tylko kilka dni sobie mierzyłam jak mnie te jajniki pobolewały z ciekawości