Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.9 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 14:55   #3361
maalinnaa
Przyczajenie

Dziwna wydzielina z pochwy , ciąża?

Witam ,
mam pewien problem a mianowicie chodzi o to że 4 dni temu ( tj czwartek ) miałam dostać miesiączkę ,dodam że mój cykl ma 30 dni . Od piątku / soboty zauważyłam u siebie na wkladce higienicznej taką dziwną wydzielinę ... ni to blado różowe , ni to rdzawe ale pojawia się . Piersi mnie bolą ale miesiączki dalej nie ma. Pomyślałam że może jestem w ciąży i zrobiłam test ale pokazała się jedna kreska na oby dwu więc nie jestem w ciąży , Czy jest możliwość że to za wcześniej , Dodam że nie zabezpieczamy się z narzeczonym ( seks przerywany ) i jest możliwość że doszło do zapołnienia. Czy ktoś może mi pomóc ? Jestem w rozsypce , nie wiem co robić ...
Pozdrawiam i dziękuję za każdą odpowiedz .
maalinnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 15:53   #3362
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Dziwna wydzielina z pochwy , ciąża?

czekac, zrobic test z krwi, isc do gina.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 16:05   #3363
Lillian_
Rozeznanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.9

Czesć dziewczyny mam pytanie właście z cyklu " czy moge być w ciąży"
opisze krótko swój przypadek:
Otóż przez 2 lata brałam tabletki - Naraya
odstawiłam je dokłądnie 22. wrzesnia ( data wzięcia ostatniej tabletki)
po 5 dniach 27 wrzesnia dostałam miesiaczkę z odstawienia
trwała ona do 1. października.
kochałam się z mężem 2 pażdzirenika i chyba 3 lub 4 ( nie pamiętam dokłądnie) bez zabezieczenia.
Narazie nie mam okresu - ale to za wcześnie. przez klila dni miałam temeraturę 37 stopni co dla mnie jest nadzwyczajne bo zwykle mam teperaturę mniejsza niż 36,6
czułam się lekko grypowo, oczywiscie bolał mnie troszkę brzuch - lewy jajnik i takie dziwne kłucie i wywracanie się w kółko w brzuchu ale nie z niestrawności
i kurcze dziwne ale urusł mi brzuch wiem że to nie możliwe żeby od ciąży mi urusł bo to za szybko ( ale brzuch u mnie jest mega wielki z reguły jestem szczupła i wszystko mam szczupłe brzuch rano tez jest płaski a teraz- no kurcze jakbym małą piłkę połknęła
ale myślę zobie że to taki duży brzuch bo np. maicica mi się powiększyła. od tej mojej domniemanej niby ciąży ) aha i bola mnie sutki i sa takie dziwnie naciagnięte.
nie wiem czy mogę być w ciązy? czy to są typowe objawy odstawienia tabletek.? już sama nie wiem co myśleć.
co do śluzu to jest nijaki - żaden ani białko jajka ani nic lekki, nawet w sumie go nie widze na bieliźnie. no to chyba wszystko dodam tlyko ze teraz mam teperaturę 36.6 P.s wczesneij nie było tez jakiegoś specyficznego sluzu
czy to moze być ciąża?

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Wiem że żadna z was nie ma rentgena w oczach ale powiedzcie tylko czy jest baaaaardzo wysokie prawdopodobieństwo zajścia w ciąże czy małe? dodatkowo ja poprpstu nie wiem czy to co mam to objawy odstawienia tabsów czy możlwie objawy bardzo młodej ciąży. aha dodam tylko że wczoraj mnie mdliło w aucie jak jechałam rano i to nawet tak ze musiałam głęboko oddychać żeby nie zwymiotować.
wiem że wysoce prawdopodobne jest że sobie wmawiam .. ale plis jak wiecie lub wasze koleżanki miały podobne przypadki to była bym wdzięczna. Brzuch jest taki... jak przed okresem napięty.
Testu nie robiłam, bo się boję że za wcześnie i nie chce bez potrzeby wydawać kasy i może wyjść nieprawidłowo bo zbyt wcześnie jest, Dodam jeszcze że ja zanim zaczęłam brać tabletki była baaaardzo regularna. jak w zegarku dzień, nawet czasami godzina okresu była regularna strasznie.

Edytowane przez Lillian_
Czas edycji: 2013-10-14 o 15:17 Powód: dopisek
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 17:13   #3364
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Czesć dziewczyny mam pytanie właście z cyklu " czy moge być w ciąży"
opisze krótko swój przypadek:
Otóż przez 2 lata brałam tabletki - Naraya
odstawiłam je dokłądnie 22. wrzesnia ( data wzięcia ostatniej tabletki)
po 5 dniach 27 wrzesnia dostałam miesiaczkę z odstawienia
trwała ona do 1. października.
kochałam się z mężem 2 pażdzirenika i chyba 3 lub 4 ( nie pamiętam dokłądnie) bez zabezieczenia.
Narazie nie mam okresu - ale to za wcześnie. przez klila dni miałam temeraturę 37 stopni co dla mnie jest nadzwyczajne bo zwykle mam teperaturę mniejsza niż 36,6
czułam się lekko grypowo, oczywiscie bolał mnie troszkę brzuch - lewy jajnik i takie dziwne kłucie i wywracanie się w kółko w brzuchu ale nie z niestrawności
i kurcze dziwne ale urusł mi brzuch wiem że to nie możliwe żeby od ciąży mi urusł bo to za szybko ( ale brzuch u mnie jest mega wielki z reguły jestem szczupła i wszystko mam szczupłe brzuch rano tez jest płaski a teraz- no kurcze jakbym małą piłkę połknęła
ale myślę zobie że to taki duży brzuch bo np. maicica mi się powiększyła. od tej mojej domniemanej niby ciąży ) aha i bola mnie sutki i sa takie dziwnie naciagnięte.
nie wiem czy mogę być w ciązy? czy to są typowe objawy odstawienia tabletek.? już sama nie wiem co myśleć.
co do śluzu to jest nijaki - żaden ani białko jajka ani nic lekki, nawet w sumie go nie widze na bieliźnie. no to chyba wszystko dodam tlyko ze teraz mam teperaturę 36.6 P.s wczesneij nie było tez jakiegoś specyficznego sluzu
czy to moze być ciąża?

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Wiem że żadna z was nie ma rentgena w oczach ale powiedzcie tylko czy jest baaaaardzo wysokie prawdopodobieństwo zajścia w ciąże czy małe? dodatkowo ja poprpstu nie wiem czy to co mam to objawy odstawienia tabsów czy możlwie objawy bardzo młodej ciąży. aha dodam tylko że wczoraj mnie mdliło w aucie jak jechałam rano i to nawet tak ze musiałam głęboko oddychać żeby nie zwymiotować.
wiem że wysoce prawdopodobne jest że sobie wmawiam .. ale plis jak wiecie lub wasze koleżanki miały podobne przypadki to była bym wdzięczna. Brzuch jest taki... jak przed okresem napięty.
Testu nie robiłam, bo się boję że za wcześnie i nie chce bez potrzeby wydawać kasy i może wyjść nieprawidłowo bo zbyt wcześnie jest, Dodam jeszcze że ja zanim zaczęłam brać tabletki była baaaardzo regularna. jak w zegarku dzień, nawet czasami godzina okresu była regularna strasznie.
moim zdaniem w twoim organizmie zachodza zmiany hormonalne bo przysadka mozgowa znow zaczela produkowac hormony, temperature masz iscie estrogenowa, wlasciwa do fazy potrzebnej by pecherzyk dopiero dojrzal itp. A jesli mierzysz codziennie tempke i zanotujesz skok z niskiej na wyzsza, to masz wowczas pewnosc, ze wlasnie przeszla owulacja

wszelkie objawy, to tak jak piszesz, moze byc sugestia.

Dwa, nie wiem jak prawidlowo liczyc nowy cykl po odstawieniu tabletek ale skoro nawet sluz taki se, to jeszcze za wczesnie raczej na owu.

ale powiekszenie brzucha, mdlosci i te inne atrakcje to ciute za wczesnie jak na ewentualna ciaze

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 17:16   #3365
Lillian_
Rozeznanie

dzięki tak własnie myślę.
ale kurde nie chce mieć takiego wielkiego brzucha. ! co robić
Stary 2013-10-14, 17:18   #3366
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
dzięki tak własnie myślę.
ale kurde nie chce mieć takiego wielkiego brzucha. ! co robić
jak sie organizm dostosuje, to wszystko minie

rozumiem, ze starasz sie o dziecko i chcesz byc w ciazy, tak?

It is what it is

Stary 2013-10-14, 18:07   #3367
anulka18lipiec
Przyczajenie

Exclamation Czy mogę obawiac się ciaży?

Witam.Odstawiłam tabletki w czwartek tak jak po skonczeniu każdego blistka i w piatek wieczorem kochałam się z chłopakiem.Skończył we mnie.I stąd moje pytanie bo nie wiem jak to jest z dniami płodnymi... Czy moge zajść w ciaże zaraz po odstawieniu tabletek?
anulka18lipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 18:43   #3368
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Dot.: Czy mogę obawiac się ciaży?

możesz zajść w ciążę, poza tym są dwa wątki zbiorcze
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 18:54   #3369
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę obawiac się ciaży?

A zamierzasz brac kolejne opakowaniu po 7 dniowej przerwie ? jesli tak to nie powinno dojsc do ciazy, jesli nie to owszem ciąza jak najabardziej możliwa.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 20:18   #3370
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez michalinacolcina Pokaż wiadomość
(…) brak bólów piersi (bo zwylke były) mogły być uwarunkowane bezpłodną owulacją..
Co masz na myśli mówiąc o „bezpłodnej owulacji”?

Cytat:
Bez zabezpieczenia, więc są realne szanse na ciążę.

Cytat:
przez klila dni miałam temeraturę 37 stopni co dla mnie jest nadzwyczajne bo zwykle mam teperaturę mniejsza niż 36,6
czułam się lekko grypowo, (…) no to chyba wszystko dodam tlyko ze teraz mam teperaturę 36.6 P.
Gdzie mierzysz temperaturę? Jakim termometrem? O której godzinie?
Stary 2013-10-14, 20:25   #3371
kika14
Zadomowienie

Biorę tabletki Naraya i brałam antybiotyki z amoksycyliną i dość duże dawki wit. C. W ulotce jest napisane, że działanie może obniżyć ampicylina... Niby ta sama grupa antybiotyków, no ale jednak inne. Na tej stronie Ministerstwa Zdrowia podane jest, że jednak interakcja jest znaczna... Co myślicie?
Zabezpieczam się zawsze z partnerem, ale doszło do czegoś takiego, że się "pieściliśmy", włożył mi palce do pochwy, wcześniej miał na nich nasienie, ale palce były już suche...Aha, wg wyliczeń miałam już dzień niepłodny... Głupieje kobiety

Edytowane przez kika14
Czas edycji: 2013-10-14 o 20:27 Powód: Dopisek
kika14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 20:30   #3372
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez kika14 Pokaż wiadomość
Biorę tabletki Naraya i brałam antybiotyki z amoksycyliną i dość duże dawki wit. C. W ulotce jest napisane, że działanie może obniżyć ampicylina... Niby ta sama grupa antybiotyków, no ale jednak inne. Na tej stronie Ministerstwa Zdrowia podane jest, że jednak interakcja jest znaczna... Co myślicie?
Zabezpieczam się zawsze z partnerem, ale doszło do czegoś takiego, że się "pieściliśmy", włożył mi palce do pochwy, wcześniej miał na nich nasienie, ale palce były już suche...Aha, wg wyliczeń miałam już dzień niepłodny... Głupieje kobiety
Biorąc tabletki nie masz dni płodnych ani niepłodnych, poza tym ich się nie wylicza. Antybiotyk mógł osłabić ich działanie, ale smyranie palcami do zapłodnienia nie prowadzi
Stary 2013-10-14, 20:36   #3373
kika14
Zadomowienie

Dziękuję za odpowiedź, po prostu mam taki charakter, że zaraz się tym martwię, a na śmierć zapomniałam o tych antybiotykach branych w trakcie ;/
Stary 2013-10-14, 21:14   #3374
Pauleeen
Przyczajenie

Stosunek

Witam.
Wczoraj z moim chłopakiem współżyliśmy bez zabezpieczenia, jeśli można to tak nazwać. A dokładnie kilka razy go wkładał i wyjmował, przez ok. minutę. Czy duże jest prawdopodobieństwo ciąży. Dzięki
Pauleeen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:18   #3375
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Dot.: Stosunek

Jest
Stary 2013-10-14, 21:20   #3376
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Tak, każdy stosunek bez zabezpieczenia niesie za sobą ryzyko ciąży.
Stary 2013-10-14, 21:20   #3377
dryda
Rozeznanie

To zależy, czy Twój chłopak szczytował w trakcie stosunku, czy nie. Jeśli tak to jeszcze istotne, czy miałaś w tym czasie dni płodne. W przypadku szczytowania do środka + płodne dni, prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest bardzo duże
dryda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:21   #3378
michalinacolcina
Raczkowanie

Źle to nazwałam nie po ginekologicznemu Ale głównie chodzi o to ze raz na jakiś czas nie dochodzi do uwolnienia ciałka zółtego z jajnika i wtedy własnie jest jak ja to zrozumiałam bezpłodna owulacja, czyli ze nie wychodzi ciałko żółte Wtedy tam trochę wprowadza to zamieszanie i cykl moze się przedłużyć lub być bardzo krótki
michalinacolcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:22   #3379
Pauleeen
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dryda Pokaż wiadomość
To zależy, czy Twój chłopak szczytował w trakcie stosunku, czy nie. Jeśli tak to jeszcze istotne, czy miałaś w tym czasie dni płodne. W przypadku szczytowania do środka + płodne dni, prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest bardzo duże
Nie miał on wytrysku. Nie miałam raczej dni płodnych
Pauleeen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:30   #3380
magdalena881
Raczkowanie

Plemniki wydostają się nie tylko podczas wytrysku. Owszem w małej ilości, ale jednak.
magdalena881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:30   #3381
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Zawsze jest ryzyko, nawet bez wytrysku jeśli się nie zabezpieczacie. Dziwię się, że na to pozwoliłaś.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:55   #3382
Eluvtus
Zakorzenienie

Przepraszam jeśli będę niemiła, ale jeśli nie chcesz być w ciąży to albo myśl o zabezpieczeniu wcześniej i później żal się chłopakowi, albo zastosuj najlepszą antykoncepcję - nie pchaj się nikomu do łóżka, skoro na dziecko gotowa nie jesteś.

Cytat:
Napisane przez dryda Pokaż wiadomość
Albo pewne.

To mi przypomniało pewien piękny wieczór!

- Wiesz że mam środek dni płodnych?
- Wiem.

Stary 2013-10-14, 22:12   #3383
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez Pauleeen Pokaż wiadomość
Nie miał on wytrysku. Nie miałam raczej dni płodnych

pomyśl o lepszym zabezpieczeniu, niż stosunek przerywany.

Edytowane przez kisielova
Czas edycji: 2013-10-14 o 22:26
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:15   #3384
inmypocket
Raczkowanie

Zawsze jakieś prawdopodobieństwo istnieje, chociaż jeżeli(na 100 %) nie skończył w środku to to prawdopodobieństwo jest dość małe
inmypocket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 23:12   #3385
Lillian_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
jak sie organizm dostosuje, to wszystko minie

rozumiem, ze starasz sie o dziecko i chcesz byc w ciazy, tak?
głupio to zabrzmi ale .. chyba tak 2 razy się nie zabezpieczyliśmy ale przemyśleliśmy sprawę i może w
następnymmiesiącu sprobujemy wiec tak , powoli planujemy dzidziusia

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Co masz na myśli mówiąc o „bezpłodnej owulacji”?

Bez zabezpieczenia, więc są realne szanse na ciążę.

Gdzie mierzysz temperaturę? Jakim termometrem? O której godzinie?
wiem ze to nie miarodajne normalnym termometrem elektronicznym pod.... pachą i tylko kilka dni sobie mierzyłam jak mnie te jajniki pobolewały z ciekawości

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Ja cię kręcę, wiem chatul ze to ci e może tylko zdenerwować ale... z czystej ciekawości zmierzyłam sobie dzis, teraz temperaturę pod pachą , elektronicznym termometrem i ... 37 stopni wiem że to nie jest miarodajne
nie wierze- nie czuje sie chora, grypowy ani nic generalnie czuje się ok a tu 37 ? ja nawet jak mam grypę czy coś to NIGDY nie mam temperatury nawet m aaz sie śmieje ze ja nigdy nie mam wczoraj wieczorem bylo zwykłe 36,6
ale zakładam że to nie może byc ciąża
Stary 2013-10-15, 06:29   #3386
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez michalinacolcina Pokaż wiadomość
Źle to nazwałam nie po ginekologicznemu Ale głównie chodzi o to ze raz na jakiś czas nie dochodzi do uwolnienia ciałka zółtego z jajnika i wtedy własnie jest jak ja to zrozumiałam bezpłodna owulacja, czyli ze nie wychodzi ciałko żółte Wtedy tam trochę wprowadza to zamieszanie i cykl moze się przedłużyć lub być bardzo krótki
Jeśli dobrze kojarzę, to ciałko żółte nie uwalnia się z jajnika. Ciałko żółte to pęcherzyk Graafa po tym, jak już uwolni komórkę jajową. Pęcherzyk wypuszcza komórkę jajową (wtedy mamy owulację), a potem zamienia się w jajniku w ciałko żółte.

Cytat:
wiem ze to nie miarodajne normalnym termometrem elektronicznym pod.... pachą i tylko kilka dni sobie mierzyłam jak mnie te jajniki pobolewały z ciekawości

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Ja cię kręcę, wiem chatul ze to ci e może tylko zdenerwować ale... z czystej ciekawości zmierzyłam sobie dzis, teraz temperaturę pod pachą , elektronicznym termometrem i ... 37 stopni wiem że to nie jest miarodajne
nie wierze- nie czuje sie chora, grypowy ani nic generalnie czuje się ok a tu 37 ? ja nawet jak mam grypę czy coś to NIGDY nie mam temperatury nawet m aaz sie śmieje ze ja nigdy nie mam wczoraj wieczorem bylo zwykłe 36,6
ale zakładam że to nie może byc ciąża
No ale sama wiesz, że to niemiarodajne było. Temperatura na powierzchni ciała (pod pachą) to coś zupełnie innego niż temperatura wewnątrz ciała, czyli np. w pochwie lub ustach. Poza tym, przy samoobserwacjach temperaturę należy mierzyć codzienni o tej samej porze od razu po przebudzeniu się, bo w trakcie dnia nasza temperatura ciała jest bardzo zależna od naszej aktywności (chodzenie, bieganie, branie ciepłego prysznica i wiele innych).
Stary 2013-10-15, 07:46   #3387
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jeśli dobrze kojarzę, to ciałko żółte nie uwalnia się z jajnika. Ciałko żółte to pęcherzyk Graafa po tym, jak już uwolni komórkę jajową. Pęcherzyk wypuszcza komórkę jajową (wtedy mamy owulację), a potem zamienia się w jajniku w ciałko żółte.

No ale sama wiesz, że to niemiarodajne było. Temperatura na powierzchni ciała (pod pachą) to coś zupełnie innego niż temperatura wewnątrz ciała, czyli np. w pochwie lub ustach. Poza tym, przy samoobserwacjach temperaturę należy mierzyć codzienni o tej samej porze od razu po przebudzeniu się, bo w trakcie dnia nasza temperatura ciała jest bardzo zależna od naszej aktywności (chodzenie, bieganie, branie ciepłego prysznica i wiele innych).
podpisuje sie pod tym
Dokladnie tak jest

It is what it is

Stary 2013-10-15, 12:32   #3388
kika14
Zadomowienie

Antybiotyk osłabia ich działanie... Czyli trochę działają? Czy w ogóle nie działają tabletki anty wtedy?
Stary 2013-10-15, 13:32   #3389
verumka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pauleeen Pokaż wiadomość
Nie miałam raczej dni płodnych
Jak to wyliczyłaś?

verumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 14:50   #3390
maalinnaa
Przyczajenie

Dot.: Dziwna wydzielina z pochwy , ciąża?

dzięki za odpowiedz . Wczorajpod wieczór zauważyłam kilka kropel krwi + kilka skrzepów krwi , potem nic a dziś popołudniu znowu jest krew czyli ciąża wykluczona chyba tak ? No i brzuch i plecy bolą bardzo mocno .
maalinnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości