Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 13:21   #3151
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
kyte ja jak chodziłam do SR to połozna mówiła, że sa nawet jakies badania na ten temat, że pozytywne nastawienie kobiety do SN jest bardzo wazne bo w przeciwnym razie psychika blokuje organizm i następuje regres porodu... ja sie tak własnie nastawilam - POZYTYWNIE i nie mam złych wrażeń. Bole miałam od 5 rano a synek był na świecie następnego dnia o 2.20 więc krótko nie trwało ale do szpitala pojechałam dopiero o 21 jak czulam że bóle są intensywne. Wcześniej cały czas chodziłam (bo grawitacja pomaga w rozwarciu), sprzątalam itp. Mając 7cm rozwarcia skakałam na piłce żeby sobie ulżyć. W sumie dlatego właśnie uważam że nie było tak źle. Owszem poród to nie jest SPA ale naprawdę nie mam złych wspomnień Moja siostra do tej pory sie dziwi i mowi ze ona leżala na łóżku 24h i wiła z bólu i ja własnie uważam że to dlatego, bo poczuła pierwsze skurcze i od razu się położyla i leżala do końca. Ja polozylam się dopiero po 8 cm, bo odeszły mi zielone wody i już kazali leżeć i pod ktg podłączyli żeby tętno małego obserwować. Dlatego uważam, że dużo dało mi moje nastawienie, zdrowy rozsądek, że nie leciałam na już do szpitala, że chodziłam i sprzątałam aby pomóc rozwarciu i w końcu w szpitalu nie polożyłam się od razu tylko chodziłam i skakałam na piłce...
Suma sumarum nie powiem bo na koniec byłam juz po prostu zmęczona
U nas też położne na Sr mówiły żeby wytrzymać ile sie da,chodzić i nie kłaść się do łóżka bo to i tak nic nie da.

No chyba że sie juz wytrzymac nie da :/
Zobaczymy jak sie sprawdzi w praktyce

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:22   #3152
24Kasiula24
Raczkowanie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Nie ma białka w moczu !!!
Nic a nic ).
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:22   #3153
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Mi tak czy inaczej kazała kserować jak będzie cała wypełniona, bo podobno potrzebna jest do składania wniosku o becikowe.
Jak ostatnio pytałam o becikowe to nic babka nie mówiła o karcie ciązy tylko o zaświadczeniu od lekarza

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-14, 13:22   #3154
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Wcześniej cały czas chodziłam (bo grawitacja pomaga w rozwarciu), sprzątalam itp. Mając 7cm rozwarcia skakałam na piłce żeby sobie ulżyć. W sumie dlatego właśnie uważam że nie było tak źle. Owszem poród to nie jest SPA ale naprawdę nie mam złych wspomnień Moja siostra do tej pory sie dziwi i mowi ze ona leżala na łóżku 24h i wiła z bólu i ja własnie uważam że to dlatego, bo poczuła pierwsze skurcze i od razu się położyla i leżala do końca. Ja polozylam się dopiero po 8 cm, bo odeszły mi zielone wody i już kazali leżeć i pod ktg podłączyli żeby tętno małego obserwować. Dlatego uważam, że dużo dało mi moje nastawienie, zdrowy rozsądek, że nie leciałam na już do szpitala, że chodziłam i sprzątałam aby pomóc rozwarciu i w końcu w szpitalu nie polożyłam się od razu tylko chodziłam i skakałam na piłce...
oby teraz też same pozytywne wspomnienia były. A nam na SR położna tez mówiła, że im aktywniejsza 1 faza porodu, tym szybciej idzie

acelinka super sesja i rodzinka!!! Ty z jabłuszkami

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:23   #3155
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no w komplecie

AAa dziewczyny miałam Wam dawno pisać - jeżeli chcecie na pamiątke karte ciąży, albo ostanie zdjęcie z usg to sobie poskanujcie, pokserujcie, bo w spzitalu Wam to zabiorą i najprawdopodobniej nie oddadzą. W ogóel to zdjęci ostatniego usg nie jest koniecznie, ja ostatnio nie miałam i nikt się nie czepiał

no to się pochwalę

SESJA
Mi w szpitalu kartę oddali i mam ją do dziś. A ostatniego zdjęcia z usg nie chcieli bo sami mi usg robili.

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
a mnie zaraz coś weźmie dzwonię do krajowej informacji podatkowej i się nie można dodzwonić... czas oczekiwania na połączenie z konsultantem 10 minut :| oni chyba myślą że ludzie mają worki pieniędzy na te połączenia ...
10 minut to jeszcze nic, ja ostatnio czekałam 20

Cytat:
do becikowego to lekarz wystawia zaświadczenie od którego tygodnia ciązy byłaś pod opieką lekarską myśle że sama karta ciązy nie wystarczy.

o kuuurcze.
no nam rurka poszła świeżo poremoncie, także wesoło dobrze że mieszkamy na parterze bo jakbyśmy kogoś jeszcze zalali to
W zeszłym roku jak się starałam to do nich dzwonilam i oni wogóle karty nie uznają, musi być zaświadczenie od położnej lub lekarza, do pobrania na stronie urzędu.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:26   #3156
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Nic a nic ).
super!!

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:26   #3157
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Do kiedy planujecie brać witaminy? Muszę zamówić na all Vita-miner Prenatal DHA, bo na DOZie są niedostępne
ja w ogóle nie biorę witamin biorę tylko magnez i omege 3 i to wszytsko... mi ginka mówi że nie ma potrzeby brania witamin jak wyniki z krwi mam dobre

zrobiłam ogórkową
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:29   #3158
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Nic a nic ).
Super

Acelinka Pięknie zaaranżowana sesja
Zdjęcie z imionami świetne.
A Ty jak promiennie wyglądasz

Nie ma wieści o rybki czy wyszła ?

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Ja biorę witaminki i Oeparol dodatkowo.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-14, 13:29   #3159
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Nic a nic ).
suuuuper
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
oby teraz też same pozytywne wspomnienia były. A nam na SR położna tez mówiła, że im aktywniejsza 1 faza porodu, tym szybciej idzie

acelinka super sesja i rodzinka!!! Ty z jabłuszkami
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:31   #3160
anulka2205
Wtajemniczenie

Brawa dziewczynki za brak paciora i białka w moczu

Nemosek to jak dywany, to już ostatnia prosta

Ryba nic chyba znac nie dawałą

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:34   #3161
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Maomami, magalska ogromne gratulacje,

ryba dobrze, ze juz wychodzisz a konsultacje na pewno bym zrobila,

acelinka piekne zdjecia,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:37   #3162
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Super

Acelinka Pięknie zaaranżowana sesja
Zdjęcie z imionami świetne.
A Ty jak promiennie wyglądasz

Nie ma wieści o rybki czy wyszła ?

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Ja biorę witaminki i Oeparol dodatkowo.
oj tam oj tam
to wszystko photo shop i te inne

nie ma, ale może zaraz do nich eska napisze
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Mi w szpitalu kartę oddali i mam ją do dziś. A ostatniego zdjęcia z usg nie chcieli bo sami mi usg robili.

W zeszłym roku jak się starałam to do nich dzwonilam i oni wogóle karty nie uznają, musi być zaświadczenie od położnej lub lekarza, do pobrania na stronie urzędu.
no własnie dla mnie dziwnie że kser karty do becikowego, to przecież tak łatwo podrobić

a co do Twojej karty to fajnie że oddali, mi wszystko pozwijali

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

napisałam do rybki czy wyszli do domku
Stary 2013-10-14, 13:40   #3163
24Kasiula24
Raczkowanie

Dziękuje

Właśnie zdałam sobie sprawę, że nie mam dużej kosmetyczki, takiego kuferka żeby wszystkie kosmetyki zabrac do szpitala no i musze cos zamowic
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:41   #3164
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
A mi w wannie tak niewygodnie
Zwłaszcza że mała i obrócić sie nie ma jak

Gimnastyka na całego

No i prawidłowo!Bardzo dobrze że Cie tak wspiera.
Mi też bardzo dużo dają takie słowa.W końcu to ważne że ktoś w Ciebie wierzy.
Ja też mam wannę i jak wcześniej mogłam się układać i obracać w każdą stronę tak teraz ni chu chu, a najgorsze jest to, że przez brzuszek nic nie widzę i nie wiem czy nie zostawiłam sobie jakichś łatek odstających.
Mój mąż właśnie taki jest - mówi, że dam sobie radę i koniec, że jestem zaradna i obrotna, a kiedy mi już na prawdę jest źle i użalam się nad sobą to zamiast poużalać się ze mną mówi żebym nie buczała tylko spięła pośladki i szła ostro do przodu.
Cytat:
AAa dziewczyny miałam Wam dawno pisać - jeżeli chcecie na pamiątke karte ciąży, albo ostanie zdjęcie z usg to sobie poskanujcie, pokserujcie, bo w spzitalu Wam to zabiorą i najprawdopodobniej nie oddadzą. W ogóel to zdjęci ostatniego usg nie jest koniecznie, ja ostatnio nie miałam i nikt się nie czepiał

no to się pochwalę

SESJA
Dzięki za radę co do zdjęć i karty ciąży. Jakby mi zabrali i nie oddali to bym ich tam ładnie okrzyczała.
A sesja przecudowna! Wyglądasz olśniewająco w ciąży, córeczka jak aniołeczek, a mąż jaki maczo!
Cytat:
Najgorzej może być z goleniem, częściej niż raz na tydzień u mnie odpada. Mam teraz tak wrażliwą skórę, że częstsze golenie skutkowałoby mega podrażnieniem Cały czas zakładam pozytywny scenariusz, że zdążę się wykąpać i ogolić w dzień porodu tiaa
Ja mam tak samo, jak za wcześnie ogolę się drugi raz dostaję mega wysypki. Też liczę na łut szczęścia, że może zdążę się ogolić sama przed porodem.
Cytat:
kyte ja jak chodziłam do SR to połozna mówiła, że sa nawet jakies badania na ten temat, że pozytywne nastawienie kobiety do SN jest bardzo wazne bo w przeciwnym razie psychika blokuje organizm i następuje regres porodu... ja sie tak własnie nastawilam - POZYTYWNIE i nie mam złych wrażeń. Bole miałam od 5 rano a synek był na świecie następnego dnia o 2.20 więc krótko nie trwało ale do szpitala pojechałam dopiero o 21 jak czulam że bóle są intensywne. Wcześniej cały czas chodziłam (bo grawitacja pomaga w rozwarciu), sprzątalam itp. Mając 7cm rozwarcia skakałam na piłce żeby sobie ulżyć. W sumie dlatego właśnie uważam że nie było tak źle. Owszem poród to nie jest SPA ale naprawdę nie mam złych wspomnień Moja siostra do tej pory sie dziwi i mowi ze ona leżala na łóżku 24h i wiła z bólu i ja własnie uważam że to dlatego, bo poczuła pierwsze skurcze i od razu się położyla i leżala do końca. Ja polozylam się dopiero po 8 cm, bo odeszły mi zielone wody i już kazali leżeć i pod ktg podłączyli żeby tętno małego obserwować. Dlatego uważam, że dużo dało mi moje nastawienie, zdrowy rozsądek, że nie leciałam na już do szpitala, że chodziłam i sprzątałam aby pomóc rozwarciu i w końcu w szpitalu nie polożyłam się od razu tylko chodziłam i skakałam na piłce...
Jestem tego samego zdania co Ty! Ja nastawiam się na to, że pojadę i urodzę i wcale nie będzie bolało!
Cytat:
Nic a nic ).
Juuupi! Świetna wiadomość!
Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
ja w ogóle nie biorę witamin biorę tylko magnez i omege 3 i to wszytsko... mi ginka mówi że nie ma potrzeby brania witamin jak wyniki z krwi mam dobre

zrobiłam ogórkową
Ja mam zalecenie od ginki przyjmować cały czas magnez 2x2 tabletki, żelazo 2x1 tabletka i kwas foliowy 2x1 tabletka na dzień. O innych nie mówiła więc nic innego nie łykam.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:43   #3165
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne fotki
Cytat:
Nic a nic ).
super

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 13:45   #3166
Olenka_24
Zadomowienie

Acelika - pikne zdjęcia

Cytat:
Dziękuje

Właśnie zdałam sobie sprawę, że nie mam dużej kosmetyczki, takiego kuferka żeby wszystkie kosmetyki zabrac do szpitala no i musze cos zamowic
No właśnie i tu mi się nasuneło pytanie :

Dziewczyny jakie kosmetyki bierzecie do szpitala?

Bo ja jak na razie to spakowałam tylko płyn do chigieny intymnej, żel pod prysznic, szczotkę do zębów + pastę, szampon i odżywkę
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:46   #3167
Miss Triss
Zadomowienie

https://www.youtube.com/watch?v=2GADx4Hy-Gg

Od dwóch dni non stop słucham tej piosenki i moja Niunia tak się przy niej mocno rozpycha, jakby tańczyła, chyba jej się bardzo podoba!
Stary 2013-10-14, 13:54   #3168
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Miki zależy ile wod leci. W pierwszej ciąży miałam potok-podpachy nie dawaly rady. Miałam miedzy nogami najwiekszy kapielowy ręcznik w spodniach a i tak zachlapalam cały korytarz w drodze na zabiegowke.
Teraz było subtelniej-nie założyłam nic, tylko ręcznik pod tylkiem w aucie. Potok nastapil w szpitalu jak juz odszedl czop i lezalam w szpitalnej ligninie.

U mnie trochę inaczej, bo przedwczesnie ale Jechalam tak jak stałam. Byle być tam jak najszybciej.

Czytam dalej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:54   #3169
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Brawa dziewczynki za brak paciora i białka w moczu

Nemosek to jak dywany, to już ostatnia prosta

Ryba nic chyba znac nie dawałą
ale jeszcze nie wybrałam
Bo wiesz jak już coś znalazłam to nie ma wymiaru i czekam czy zrobią mi taki jaki chcę.A i z kolorem też problem jak ze wszystkim.

Czemu to wszystko wymaga tyle czasu

Coś się De nie odzywała ,a u niej też zaczęło się coś rozkręcać...

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 13:55   #3170
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Acelika - pikne zdjęcia

Bo ja jak na razie to spakowałam tylko płyn do chigieny intymnej, żel pod prysznic, szczotkę do zębów + pastę, szampon i odżywkę
Jak uda ci się użyć szamponu to już będziesz miała szczęście a odżywka hm...to już chyba cud. Ja leżałam na sali z dziewczyną, która urodziła w tym samym dniu co ja i szczerze to już sukcesem był szybki prysznic i zmiana podpachy bo jak małe się darły to jednocześnie i ciężko było z dwoma na raz dać sobie radę.
Umyłam głowę dopiero 2 dni po powrocie do domu.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:59   #3171
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje

Ale tak duzo chcesz tam włożyć rzeczy?

Ja biorę pastę,szczoteczkę,mały szampon(w razie wu),żel biały jeleń (będzie i do hig int i pod prysznic),chust do hig.int i wodę termalną.

Chyba o niczym nie zapomniałam ?

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Ja też mam wannę i jak wcześniej mogłam się układać i obracać w każdą stronę tak teraz ni chu chu, a najgorsze jest to, że przez brzuszek nic nie widzę i nie wiem czy nie zostawiłam sobie jakichś łatek odstających.
Mój mąż właśnie taki jest - mówi, że dam sobie radę i koniec, że jestem zaradna i obrotna, a kiedy mi już na prawdę jest źle i użalam się nad sobą to zamiast poużalać się ze mną mówi żebym nie buczała tylko spięła pośladki i szła ostro do przodu.

Dzięki za radę co do zdjęć i karty ciąży. Jakby mi zabrali i nie oddali to bym ich tam ładnie okrzyczała.
A sesja przecudowna! Wyglądasz olśniewająco w ciąży, córeczka jak aniołeczek, a mąż jaki maczo!

Ja mam tak samo, jak za wcześnie ogolę się drugi raz dostaję mega wysypki. Też liczę na łut szczęścia, że może zdążę się ogolić sama przed porodem.

Jestem tego samego zdania co Ty! Ja nastawiam się na to, że pojadę i urodzę i wcale nie będzie bolało!

Ja mam zalecenie od ginki przyjmować cały czas magnez 2x2 tabletki, żelazo 2x1 tabletka i kwas foliowy 2x1 tabletka na dzień. O innych nie mówiła więc nic innego nie łykam.
dl rozsądnego męża

I za takie podejście

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-14, 14:00   #3172
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:

Ja mam same próbki w saszetkach, żeby jak najmniej miejsca zajmowały.
I tak mam: z Białego Jelenia kilka szamponików, kilka żeli do higieny intymnej, żeli do twarzy, kilka saszetek kremu nivea, szczoteczkę do zębów, pastę, mały grzebyk, gumki do włosów. A w torebce dodatkowo noszę miniaturkę tuszu do rzęs A co tam
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 14:00   #3173
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje

aż tyle tego że kuferek jest potrzebny? a zamów sobie, to dobra okazja żeby nabyć coś fajnego
Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość

ja to potem lusterkiem sprawdzam czy jestem dobrze ogolona

dziękuję uwielbiam takie fotki, sa zawsze tak pięknie wycacane w programie że się ładnie wygląda
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
śliczne fotki

super

Cytat:
Acelika - pikne zdjęcia

co do kosmetyków: to co Ty masz, plus ja jeszcze biore małą pianke do włosów bo bez niej wyglądam jak lew koniecznie krem do twarzy (jak nie posmaruje skóra mnie ściąga, ale kupiłam takie minimini pudełeczko w rossmanie za 2 zł,przełożyłam tam krem i starczy myśle ), do kosmetyczki też wrzucam krem do sutków jak coś, octenisept do przemywania rany, gaziki, grzebień
znam mamy które miały ze sobą tusz do rzęs, albo jakiś podkład do twarzy jak któraś ma siłe na to to dlaczego nie

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-10-14 o 14:02

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 14:01   #3174
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam oj tam
to wszystko photo shop i te inne

nie ma, ale może zaraz do nich eska napisze

no własnie dla mnie dziwnie że kser karty do becikowego, to przecież tak łatwo podrobić

a co do Twojej karty to fajnie że oddali, mi wszystko pozwijali

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

napisałam do rybki czy wyszli do domku
Nie bądź taka skromna

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-14, 14:04   #3175
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Jak uda ci się użyć szamponu to już będziesz miała szczęście a odżywka hm...to już chyba cud. Ja leżałam na sali z dziewczyną, która urodziła w tym samym dniu co ja i szczerze to już sukcesem był szybki prysznic i zmiana podpachy bo jak małe się darły to jednocześnie i ciężko było z dwoma na raz dać sobie radę.
Umyłam głowę dopiero 2 dni po powrocie do domu.
a ja chodziłam pod prysznic minimum 3 razy dziennie bo była taka sauna na sali ze nie dało się wytrzymać

odżywka może byc taka bez spłukiwania, wtedy na sali można ją nałożyć ja tak robiłam - w łazince szybki prysznic, podmycie rany, a odżwywke i pianke, krem do twarzy to juz na sali ale moja córcia akurat nie płakała zbyt dużo tak czy siak nie chciałam jej zostawiać na długo

aaa dziewczyny, dużo z nas narzekało że nie wie kiedy dostanie kase z zusu - byłam dziś z L4 i pani założyła mi konto PUE, można sobie podglądać swoje składki, kiedy L4 prześlą itp. z tego co wyczytałam to samemu można się zarejestrować, nie trzeba w zusie stronka to www.pue.zus.pl

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-10-14 o 14:07
Stary 2013-10-14, 14:04   #3176
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Miki zależy ile wod leci. W pierwszej ciąży miałam potok-podpachy nie dawaly rady. Miałam miedzy nogami najwiekszy kapielowy ręcznik w spodniach a i tak zachlapalam cały korytarz w drodze na zabiegowke.
Teraz było subtelniej-nie założyłam nic, tylko ręcznik pod tylkiem w aucie. Potok nastapil w szpitalu jak juz odszedl czop i lezalam w szpitalnej ligninie.

U mnie trochę inaczej, bo przedwczesnie ale Jechalam tak jak stałam. Byle być tam jak najszybciej.
U Ciebie była nagła akcja i myślę, że chciałaś się jak najszybciej znaleźć w szpitalu. Ja myślę, że jeśli będę mogła to odczekam chwilkę, aż większość wód zleci, wezmę jakiś prysznic i dopiero pojadę do szpitala z podpaską w spodniach i ręcznikiem pod tyłkiem. Ale czy moje plany wypalą to zweryfikuje je życie.
Cytat:
ale jeszcze nie wybrałam
Bo wiesz jak już coś znalazłam to nie ma wymiaru i czekam czy zrobią mi taki jaki chcę.A i z kolorem też problem jak ze wszystkim.

Czemu to wszystko wymaga tyle czasu

Coś się De nie odzywała ,a u niej też zaczęło się coś rozkręcać...
Ach te kobiety! Nie moga się na nic zdecydować! Tak gadam jakbym to ja bardzo zdecydowana była, a jestem wręcz odwrotnie w ogóle nie zdecydowana.
Nie kracz nic o De, może nie ma czasu się odezwać.
Cytat:
Ale tak duzo chcesz tam włożyć rzeczy?

Ja biorę pastę,szczoteczkę,mały szampon(w razie wu),żel biały jeleń (będzie i do hig int i pod prysznic),chust do hig.int i wodę termalną.

Chyba o niczym nie zapomniałam ?
Ja biorę to samo.
Stary 2013-10-14, 14:06   #3177
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Acelinko mi nic nie zabrali.ani za pierwszym ani drugim razem.

Pamiętajcie dziewczyny o grupie krwi.od niej może zależeć Wasze życie!

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 14:07   #3178
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Zwykłym

A ja coś czuje że moja się przekręciła główką w dół..boje się już porodu sn. Wczoraj koleżanka która urodziła 2 miesiące temu powiedziała że gdyby wiedziała jaki to ból od razu załatwiłaby sobie cesarke...i tak wszyscy mi w kółko gadają, szwagierka tak samo, ,że jak chce sn to nie wiem na co się piszę
A tam.
Ja Ci powiem tak.. Jak masz opcje- bierz znieczulenie.
Jak nie masz - tez dasz rade. Ja przy najwiekszych skurczach jakie miałam , mòwiłam ze dziurawa ósemka boli sto razy bardziej.
Naprawde- dla mnie po dzien dzisiejszy nie ma gorszego bòlu niz porzádny ból zęba .
A tak naprawde to zalezy chyba jaki masz pròg bòlu, no I jak na Ciebie trafi. Jeśli bedziesz miała Poròd bez komplikacji ( czego życze wszystkim) bedziesz go jeszcze mile wspominac . Tak jak ja )
8 dni temu jeszcze bym nie wierzyła że tak kiedys powiem

Cytat:
Napisane przez Aagateczka87 Pokaż wiadomość
jejku, Dziewczyny ja chcę być parą dla Pepper.... ogólnie to od trzech dni wieczorami przez godzinę -półtorej mam skurcze co ok 3-5 min... ale potem przechodzą.... ogólnie kiepsko się czuję, jak Anula jakaś taka dziwnie nabuzowana, niespokojna i już chcę urodzić.... jutro mam wizytę u lekarza a na czwartek termin, mam nadzieję, że najpóźniej w środę Majka będzie już z nami.

Gratuluję wszystkim rozpakowanym
No to życze żeby I kolejna Majka sie pospieszyła . Czekamy
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ludzie, ja to wałkuję w myślach non- stop....ostatnio naszły mnie myśli żeby sobie zmienić z cc na sn, mimo że mam jakieś tam wskazania no i uważam, że sn jest zagrożeniem dla dziecka, bo stwierdziłam, że panicznie boję się operacji i nie wejdę dobrowolnie na stół już po prostu całkiem głupieję, ciekawe co ja jeszcze wymyślę przez te dwa tygodnie
No Ciekawe

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 14:13   #3179
elinea
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
dizi na katar, w sumie zatkane zatoki można tabletki SINUPRET, po nich katar spływa i się nos uwalnia od kataru. Mnie i mężowi pomagają, możesz spróbować
Na mnie najlepiej zadziałał sinulan, po paru dniach zatkane zatoki oczyściły się z gilusów, a spłynęło tyle tego, że szok :-O
elinea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 14:13   #3180
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:

dl rozsądnego męża

I za takie podejście
Dziękuję bardzo w imieniu męża i siebie!
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43260861]Ja mam same próbki w saszetkach, żeby jak najmniej miejsca zajmowały.
I tak mam: z Białego Jelenia kilka szamponików, kilka żeli do higieny intymnej, żeli do twarzy, kilka saszetek kremu nivea, szczoteczkę do zębów, pastę, mały grzebyk, gumki do włosów. A w torebce dodatkowo noszę miniaturkę tuszu do rzęs A co tam [/QUOTE]
Takie próbki to chyba najlepszy wybór, wziąć po kilka sztuk z każdego produktu, przynajmniej oszczędność miejsca jest. Pomyślę nad tym, czy nie zaopatrzyć się w takie próbki ewentualnie w takie małe buteleczki i poprzelewać sobie to co bym potrzebowała.
Cytat:
ja to potem lusterkiem sprawdzam czy jestem dobrze ogolona

dziękuję uwielbiam takie fotki, sa zawsze tak pięknie wycacane w programie że się ładnie wygląda

co do kosmetyków: to co Ty masz, plus ja jeszcze biore małą pianke do włosów bo bez niej wyglądam jak lew koniecznie krem do twarzy (jak nie posmaruje skóra mnie ściąga, ale kupiłam takie minimini pudełeczko w rossmanie za 2 zł,przełożyłam tam krem i starczy myśle ), do kosmetyczki też wrzucam krem do sutków jak coś, octenisept do przemywania rany, gaziki, grzebień
znam mamy które miały ze sobą tusz do rzęs, albo jakiś podkład do twarzy jak któraś ma siłe na to to dlaczego nie
Ja też sprawdzam przy lusterku, ale co się nawkurzam podczas całej tej operacji to nikt tego nie wie.
Co do rzeczy higienicznych do torby szpitalnej chyba każda musi sprawdzić bez czego nie mogłybyśmy się obyć 3dni i to zabrać ze sobą. Znam dziewczynę, która oprócz podstawowych rzeczy tj, pasta, szczoteczka, żel pod prysznic i do higieny intymnej zabrała osobną kosmetyczkę z kosmetykami, bo nie wyobrażała sobie być nieumalowana. Moim zdaniem jeśli będziemy miały czas i siły po porodzie, żeby sobie wytuszować rzęsy to czemu tego nie zrobić, od razu lepiej się poczujemy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości