|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
a ja czekam aż się mój królewicz obudzi
jadł o 10:30... pił o 12:30... miał już kilka podejść do wybudzenia, ale nadal nic... :P
|
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Witamy się z Marcelkiem w domu już
Gorączki już nie ma, posiew moczu też dobry, więc nie wymagamy hospitalizacji szpitalnej ![]() Rota jeszcze troszkę pobędzie w ciałku Marcela ale już jest dobrze, leki pomagają na kupkę. Widać szczęscie w jego oczkach Ma szmer nad serduszkiem i musimy odwiedzić kardiologa i zrobić echo serduszka... boje sie ... Teraz sobie pięknie śpi w własnym łóżeczku ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- a pytanie do mam chłopaków ![]() Naciągacie siusiaka przy kąpieli??? bo nam dwóch pediatrów nie kazało, położna na patronażu też nie i mały nabawił sie stulejki... Dobrze że w szpitalu to zobaczyli i szybko zareagowali bo później byłoby jeszcze gorzej...
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zadomowienie
|
Cynamonku ściskamy was bardzo mocno . Trzymajcie się
Teraz będzie już tylko lepiej ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
najgorsze jest to że teraz muszę robićto sama i jestem przerażona... Ja małemu przy każdej kąpieli tak delikatnie naciągałam i chlapałąm wodą, ale widocznie za mało...
|
|
#3248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak mnie zdenerwował, że oczywiście dziś rano z Młodym wyjechaliśmy... Pół soboty przed chrztem spędził u Mamusi... a ja z dzieckiem miałam ugotować i posprzątać całe mieszkanie, bo Mamusi trzeba było dywan wytrzepać- jakby nie można tego zrobić za tydzień... Ja już nie wiem czy bardziej nierozumny jest ten chłop czy jego Mamusia... szkoda słów... Albo ten człowiek w końcu dorośnie i zrozumie, że ma swoją rodzinę, albo przyszłość będzie trzeba związać z kimś dojrzalszym ![]() Cytat:
A że Malutki grzeczniutki to mogliśmy dłużej pobalować![]() My mieliśmy zielony kocyk, nie przydał się co prawda bo bardzo ciepło było, ale nie kupowaliśmy specjalnie białego ![]() Cytat:
A siusiaka naciągamy
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam tez nie kazali odciągac....jeszcze... Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-10-14 o 15:42 |
|
|
|
|
#3250 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie martw sie szmerem za bardzo, prawdopodobnie to tzw szmer niewinny, moj starszak taki ma, poza tym ze sobie jest niczym innym sie nie wyroznia Stuleje mial? Juz? Przeciez sie takim maluchom nie naciaga siusiaka??!! Dziwna sprawa jak dla mnie... |
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na rękach, bez bujania, bez smoczka, bez jęknięcia- normalnie Mu się to nie zdarza Resztę Mszy przekimał w wózku i oczy otworzył na ostatniej pieśni ![]() A i był jeszcze chłopiec już taki starszy i miał biały garniturek i do tego czerwone buciki A pod garniturkiem zielone rajstopki (jak Go podnosili to się spodenki podciągnęły)![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43261414] Stuleje mial? Juz? Przeciez sie takim maluchom nie naciaga siusiaka??!! Dziwna sprawa jak dla mnie...[/QUOTE] Nam kazali naciągać i w szpitalu i położna środowiskowa i dwóch pediatrów Delikatnie, ale jednak....
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43260641]Noooo niezle wyszlo z tz... W sumie to nie wyszlo..
![]() Tez sie nad tym czasem zastanawiam... a Wy co dziewuchy? ponoć dzieci zbliżają pary i niektórzy nawet decydują się na kolejne by ratować związek.
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cynamonku to straszne co piszesz, ale jestem pewna, ze już niedługo Adaś powróci do siebie, a to wszystko będzie tylko kosMarnym wspomnieniem, które umocniło Wasza rodzine na całe życie. Przytulam Was strasznie mocno! Madi dla don Witta za udane chrzciny i wzorowe zachowanie ![]() Skylie mam nadzieje ze wyjazd w góry się udał? ![]() Guuusia o kurczę, stulejka? ![]() Dzoan Perse oby Arturek zaczął ładnie jeść !!! Twee oby to nic poważnego!!!Mnie znowu mało ale przez weekend tylko podczytuję bo wtedy we trójkę spędzamy jak najwiecej czasu. Dzisiaj duZo sprzatalam a w dodatku porwalam się na królika w białym winie po raz pierwszy w życiu.. Właśnie ostatnia faza gotowania wiec zobaczymy co mi tam w ogóle wyjdzie.. Mały jest taki cudowny i caaaaaly czas gada, normalnie cały czas! Uśmiechom nie ma końca, a mama jest strasznie zakochana w swojej małej zabci Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Lachryma...
u nas to kwestia teściowej, która uważa, że Tż powinien być na każde jej zawołanie... a on właśnie jest... a ja mam w doopie bycie "tą drugą"... albo odetnie w końcu pępowinę z Mamusią albo ja przetnę pępowinę z nim ;p Raczej nie jest to kwestia Dziecka
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-10-14 o 16:05 |
|
|
|
#3255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrobił się jakby rozstęp... A najgorsze, że nie mam kogo się poradzić, bo same dziewuchy w okolicy i rodzinie.
|
|
#3256 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po ciężkiej i dziwnej nocy
![]() Siedzieliśmy z mężem do późna i zbliżała się pora karmienia Mai więc poczekałam do tej 2. Maja obudziła się pól godziny później i szczerze mówiąc nie potrafię sobie teraz przypomnieć kto karmił Maję ![]() O już pamiętam, mój mąż. Bo powiedział że chyba ze snu będą nici bo Maja ma oczy jak 5 zł albo i większe i nie pomylił się. Wziął ją do nas do łóżka bo myślał że z nami uśnie a ona miała taką AKTYWNOŚĆ że zastanawiałam się czy mąż jej czegoś nie dosypał do mleka Serio aż się zaczęłam o nią martwić. Śmiała się cały czas i śmieszyło ją dosłownie wszystko taka była podekscytowana że szok!I trwało to do 5 Mąż widział że kiepsko ze mną i nie poszedł do pracy. Od rana zajmował się Mają i poszedł z nią na spacer żebym pospala ![]() Mówił że jak ubierał Maję to mówił jej żeby była cichutko bo mama jest detem a ona się śmiała z tego
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
mała po godzinie zabawy znowu śpi. boję się, że wieczorem będzie za to impreza
|
#3258 |
|
Wtajemniczenie
|
Ghia może Zuzia nie jest w typie Toska
. Super, że na rehabilitacji tak Wam powiedziała. Gusia dobrze, że z Marcelkiem lepiej. Co do siusiaka: od urodzenia naciągam, byłam z tymbu chirurga to powiedział, że dobrze widać, że naciągam, super wygląda i czysty i kazał dalej to robić. Oczywiście w kąpieli. Mój Tż nie miał robionego i wieku 11 lat miał zabieg stulejki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3259 |
|
Konto usunięte
|
Jestem głodna, a Mały śpi na mnie w najlepsze.
|
|
|
|
#3260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o szmer się nie martw Lila też ma, pewnie u was też Marcelek ma drożny otwór i on się chyba do roku zarasta. My mamy kardiologa znowu, jak Lila będzie miała 6 miesięcy. Cytat:
, żeby danie wyszło
|
||
|
|
|
#3261 |
|
Wtajemniczenie
|
Gusia super że jesteście w domu i że Marcelek zdrowieje
Tweed jak po wizycie u lekarza? Mam nadzieje że to nic poważnego ![]() En ty chyba lubisz gotować co? Ja też ale jestem bardziej zachowawcza w kuchni. Królik by mnie przeraził ![]() Perse Artuś dba o twoja figurę Moja Misiolina śpi na balkonie a ja gotuje pomidorową. Od wczoraj moja córcia jest jakby odmieniona rozgląda się, przygląda wszystkiemu i cieszy mordkę, guga i widać że jara się wszystkim. Jest taka podekscytowana Wygląda jakby nagle "odzyskała wzrok" i wszystko co widzi jest taaaaskie niesamowite.
|
|
#3262 |
|
Zadomowienie
|
ojejku, przytulam bo u mnie podobnie
|
#3263 |
|
Wtajemniczenie
|
Yevele, Margoś współczuje
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Margonienko a na chrzcinach był???
może się opamięta, ze warto by było już odciąć pępowine... |
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek za różowo u nas też nie jest. Idziemy 25.10. na terapię, a ja się dziś od rana spłakałam jak bóbr wylewając mu wszystkie żale. Zobaczymy. Dziś chodził cały dzień grzeczny i uczynny, teraz do pracy pojechał i wróci dopiero rano. A wczoraj mnie wkurzył bo zasnął sobie przed 19 a ja musiałam wykąpać i Alę i Małgosię. Tak mi to wolno szło, przygotowanie wanienki, kąpieli dla jednej i drugiej, że Alę doprowadziłam tym do spazmów. Uspokoiła się po jak już cyca dostawała. No wściekłam się na niego i tyle. Małgosia umie się sama wykąpać, ale trzeba ją później z piany opłukać i wytrzeć. Ubierze się sama. Na szczęście ona ma więcej taktu w sobie niż mój mąż i pomogła mi o tyle, że nalała sobie wody do brodzika, a przy okazji Alicji do wanienki. Byłyśmy właśnie na fajnym spacerku. Ściągnęłam sobie aplikację na tel krokomierz i wyszło, że zrobiłam 4000 kroków, przeszłam ok 3 km, a zlazłam się jak głupia bo to po leśnych duktach raczej. Alicja w jedną stronę spała, a w drugą oglądała drzewa.
|
|
#3266 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a TŻ należy się ![]() Cytat:
my ściągamy jak nam się przypomni bo lekarz mówił że nie, a położna że tak. Teraz już będziemy codziennie w takim razie.
|
|
#3267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3268 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A dzieci zwykle otwieraja oczy na wiele spraw Ale u nas tez nie o nie chodzi.. My po spacerku, godzinka przespana
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-10-14 o 17:53 |
|
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Margoś- Ty tak na serio z tym rozstaniem? Miałam jakieś złe przeczucia co do twojego wyjazdu z Krakowa...
|
|
|
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po kilku dniach nieobecności,
mam bardzo dużo do nadrobienia - nie wyrabiam czasowo. Chciałam tylko napisać że my po Chrzcinach Wszystko się udało, Tymusiowi troszkę Msza Św się dłużyła i zacząl robić awanturę, ale na Chrzcie Św wszystko dobrze i na końcu na błogosławieństwie też już miał dość, tak że z Kościoła szybko wyjechaliśmy na sygnale ![]() Impreza udana, Tymuś trochę się denerwował, ale babcie się nim dzielnie opiekowały, więc my też troszkę poświętowaliśmy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

i
za chrzciny
w przerwach je 
jadł o 10:30... pił o 12:30... miał już kilka podejść do wybudzenia, ale nadal nic... :P

Teraz będzie już tylko lepiej 

oby to nic poważnego!!!
Zrobił się jakby rozstęp... A najgorsze, że nie mam kogo się poradzić, bo same dziewuchy w okolicy i rodzinie.

taka była podekscytowana że szok!