|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Bardzo dziękuję Wam za poprawę nastroju i nastawienia
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Miki 1. Sądzę że jak będzie się lało to założę i podpachę ![]() 2. ja się postaram zmyć makijaż I w ogóle sobie zaplanowałam że się wykąpię i ogolę przed wyjazdem do szpitala zobaczymy jak to wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Sorento a co tam zaznaczałaś?że chcesz ten poradnik, tak?To nic nie jest płatne?Ja to nie lubię takich ukrytych kosztów. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3212 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() ja miałam bóle krzyżowe przy pierwszym porodzie. Bóle porodowe brzuszne to był pikuś przy nich, a po oksy ![]() Ale co? dałam radę ![]() ![]() jednak większość ludzi ma rodzeństwo ![]() trzeba przeżyć te kilkanaście godzin, bo to nic w porównaniu z całym życiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3213 | ||||
Zadomowienie
|
Jaka ona jest ślicznusia! Usteczka ma cudowne i ten lekko zadarty nosek!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale pyziulka! ![]() Cytat:
Cytat:
A z tym Bebilonem to też normalnie za darmo przysyłają płytkę, czy jest coś jeszcze do wyboru? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczna jest i następna spoi na supermena ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |
Rozeznanie
|
śpi okruszek
![]() Cytat:
Przyjaciółka dostała śliniaczek i misia jeszcze od nich, ale jej szkrab ma już 1,5 roczku ![]()
![]() |
#3217 | |
Zakorzenienie
|
jak byście chciały dostałam też poradniki:
- karmienie piersią, poradnik dla mamy - łagodny start dla brzuszka -poradnik dla mam karmiących piersią to mogę coś zeskanowac i wysłac ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Zakorzenienie
|
Opis porodu cz. 1
![]() W piâtek miałam masaż szyjki . zaczoł odchodzić czop, ale krwi nie było , więc założyłam że i tak skończy się na wywołaniu we czwartek. W sobote juz byłam padnieta. Jak nigdy poszłabym spać o 23 , wstałam o 11 , zjadłam sniadanie I znowu sie położyłam. O 14 obudził mnie dziwny ucisk w dole brzucha, ale już miałam kiedyś taki wiec zero paniki. Gdzies po 15 zeszłam na dòł bo trzy takie bòle w ciagu godziny. Przyjechały jeszcze zakupy z Tesco ( przełożyłam z rana na południe, jakbym tak miała rano rodzič ) a goście urodzinowi ustawieni na 17. Wtedy juz zaczeło boleć czesciej I mocniej. Pobrałam licznik skurczy na telefon I ździwiłam sie lekko ze co 7/6 minut. Goście spoznieni o 19 jeszcze nic nie poznali. Zadzwoniliśmy po szwagra Tż ( niedziela ![]() Na izbie przyjęć ocenili mnie chyba po stopniu w jakim jęczałam - czyli prawie wcale , po tym że to pierwsza ciáża I przyjeli dwie babki przedemnà. Godzine czekałam . Weszłam do pokoju egzaminacyjnego I tam Od razu zmieniło sie podejście bo rozwarcie na 4. Tam sie dowiedziałam że mam bòle krzyżowe, bo dziecko obrócone jest pleckami do moich pleców. Jej tętno było lekko za niskie więc zostałam uziemiona na KTG - to najgorzej wspominam bo nie umiałam na skurczach wysiedzieć . Tętno spadało do 70 , nikt nie wie czy to skurcze powodujaá czy co , więc kolejne pòł godziny. ona tak sie ruszała jak nigdy , każdy jej ruch czułam jak dodatkowy skurcz. w końcu decyzja - na patologie monitorować dziecko. Podstawiaja wòzek, ale ide pieszo bo siedzieč nie potrafię. .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lineczka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A na Bebilonie mają gratisy ustalone z góry, czyli teraz kołysanki, po porodzie poradnik ![]()
![]() |
#3221 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To gdzie jest mój miś?? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3222 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Zakorzenienie
|
Cz.2
tam od razu dostałam zastrzyk w tyłek,( dziś wiem , że była to morfina ) ktòry miał wyciszyc skurcze i działać przeciwbólowo. rozwarcie juz 5/6 , KTG podłáczone , czekam aż przestanie boleć. w końcu przychodzi pani doktor i krzyczy że ten zastrzyk nie działa , że mam skurcze na 100% . Przynosza mi taki inhalatorek , dwa wdechy, po 2 min stwierdziaja że nie działa więc porodówka. Podstawiaja wózek a ja sie dre że przecież mówiłam , że nie moge siedzieć !! Już w windzie pytajâ czy chce epidural . kamieñ z serca ![]() ![]() na porodòwce sala wypasik , z łazienka i wszystkim co potrzebne. Daja mi koszule ( do zzo musi być rozpinana na plecach !) I wpychajá na wagę . Tam dostaje zawału ! 32 kg na plusie - no przecież ostatnie 4 tyg sie nie ważyłam , bez sensu się było stresować nie potrzebnie ![]() No właśnie - GAZ ! Od razu miałam krzyczeć , że go chce. Totalny odlot. W momencie miałam wszystko gdzieś ,skurcze ledwo wyczuwalne, niech robia co chcâ , czułam się jakbym wypiła dwa litry szampana , tylko bez tych mdłości , zawrotów I innych nie przyjemnych. Chyba kupie sobie taka butlę do Domu. ![]() Do epiduralu Dali mi guziczek - mogłam sobie dozować co 20 min extra dawkę - skorzystałam ze dwa razy może ![]() ![]() W miedzy czasie tętno małej było cieżko wykrywalne I powiedzieli że musza przebić pecherz , aby założyć dziecku klips na głowe ktòry tętno pomoże monitorować. Położna pogrzebała w srodku I zdziwiona mówi ze wody mi juz odeszły do tego zielone, ze pecherza nie ma. Do dzis nie wiem kiedy te wody poszły, tyle razy po drodze byłam badana I nagle nie ma wod :O znikneły ![]() Obeszło sie bez klipsa, bo mała w mig zrobiła się wykrywalna. O 7 aparatura zaczeła piszczeć I wtedy sie przeraziłam . Przybiegła doktor ( hinduska z kropka na czole, mała , drobna ze 45kg - jak wyjeta z Bollywood tylko w kitlu) powiedziała ze rodzimy bo dziecko ma tetno 180 . Pokazali jak mam przeć I dawaj. Ona mòwiła mi kiedy mam przeć bo skurczy praktycznie nie czułam. Tz napisał do mojej mamy ze to już I ona tez dotarła ale siedziała jak zakleta ![]() ![]() Jedno spojrzenie tych malutkich oczysk i takie uczucie ciepła przechodzace przez całe ciało - miłość Od pierwszego wejrzenia I na całe żygcie ![]() Spojrzałam na mojego Tz I zwatpiłam. Widziałam złość , strach I agresje w jego oczach. Moja mama mu coś tlumaczyła , pomyslalam że mu sie dziecko nie podoba ;( Dopiero pòźniej mama mi wytłumaczyła ze mała po wyjeciu miała ogromnego krwiaka na głowie po tym vacum I on myślał że coś jest nie tak, że jej krzywde zrobiła ta lekarka. Chciał sie bić ??? ![]() Na szczęście szybko mu przeszło, a małej krwiak zniknoł w mgnieniu oka. Mysle że on też był w stresie I szoku , cały poròd dobrze się trzymał , nie wyobrażam sobie żeby miało by tam go nie być . Zostałam ponacinana. Nie czułam nacięcia, a przy szyciu jak zasyczałam zaraz dostałam znieczulenie.zabrali pod prysznic ale tam Od razu zaczynam krzyczeć po polsku : będę rzygać !! I o mało nie zjechałam. Obmyli na szybko I do łòżka. Podłaczyli mi tez cewnik, przyłożyli małá do cyca, szybko wytłumaczyli jak to robić , przynieśli tosty z masłem I leżałysmy sobie tak 2h . W miedzyczasie szukano dla mnie sali poporodowej bo noc wczesniej było tyle porodòw że wszystko zawalone na full. Ogòlnie musze przyznać że jestem bardzo zadowolona ze szpitala w którym rodziłam a tak strasznie się go bałam . Z pewnościà poszłabym tam jeszcze raz. Na poporodowej już troche gorzej. Okna pootwierane, kaloryfery na full. Opieka niby okey, ale przy takim nawale mamus zanim doszły do mnie to sama sobie poradziłam. Nocki nie przespane wcale, bo jak Majka spała to inne dziecko płakało. Babka obok - brak słow. Do tego sie okazuje ze mam puls 125 , hemoglobine 7 . Podłaczaja do EKG ale jest ok, dziwia sie ze sama chodze bo powinnam byc praktycznie nie żywa , nadaje sie do automatycznej transfuzji. Daja sie jednak namowić że potrzebuje tylko swojego lozka I snu. Ide do Domu .. Przed wczoraj miałam juz 16kg mniej , dziš kolejne dwa . Musiałam na koniec nabrać wody jak gabka , z tád te opuchlizny, swędzenia itd. Zostało 14 kg , mam nadzieje ze jeszcze coś spadnie , reszte z Ewkà wykurze . I tak juz sie czuje jak super laska ![]() Aha .. Pamiętam że położne nie mogły sie nadziwić grubościà i wagá pępowiny. Podobno takie coś rzadko się spotyka . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no faktycznie tylko pozazdrościć porodu, no i opieka przy porodzie Ci się też trafiła fajna ![]() kg też łądnie Ci poleciały i jeszcze zgubisz resztę ![]() ciekawa jestem ile ja po samym porodzie zgubię, jestem teraz 15,6 kg na plusie hmm ^^ sorento, ja misia dostałam ze 3 miesiące temu chyba :P kyte, to zeskanuję i wyślę jutro ![]() nie ma żadnych wieści od Pepper?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-14 o 16:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Rozeznanie
|
Trele, fajny opis
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3226 |
Zakorzenienie
|
Trele przepraszam ale jak czytałam opis to parę razy parsknęłam śmiechem a pod koniec się oczywiście poryczałam jak głupia
![]() ![]() ![]() Zuzinka i Majeczka przesłodkie ![]() lineczka ciebie też z góry przepraszam bo śmiać mi się chciało jak czytałam niektóre punkty bo wychodzi na to, że ja zła matka jestem bo większość rzeczy odnośnie pielęgnacji maluszka robiłam zupełnie inaczej niż podane przez ciebie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3227 |
Zakorzenienie
|
coś takiego wypisuje
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j...53899372,d.bGE |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Rozeznanie
|
![]() Kawał mi się przypomniał: co mają ze sobą wspólnego miś koala i krótkowzroczny ginekolog??? Odp: wilgotny nosek ![]() ![]() ![]()
#3229 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Brawa jeszcze raz dla Ciebie byłaś bardzo dzielna! ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() Ok dziewczynki zmykam na wizyte! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3230 |
Rozeznanie
|
#3231 |
Zakorzenienie
|
Trele super opis porodu, czytałam jak dobre opowiadanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie rodze, skurcze przeszly ![]() trele- ja mialam podobny porod tylko niestety dluzszy i bez znieczulenia. Tez proznociag i nacinanie, zszywanie bez znieczulenia. ![]() Ale pocieszyla mnie tu jedna z dziewczyn, ktora pisala, ze pierwszy porod to byl horror a drugi lekki. Oby. I ty tez mnie pocieszylas- bo Daniela mialam wlansie tak ulozonego- pleckami do moich plecow i mialam straszne krzyzowe bole, bez zadnych przerw. Normalne skurcze to przy nich pikus. A teraz maly jest pleckami do boku wiec moze mam szanse na mniej bolesny porod. ![]() Jakie sliczne dzieciaczki pokazujecie!A Paulinki to taka kruszynka... ![]() lineczka- wreszcie jakas normalna obsluga noworodka ;-) Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-14 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze robię na żywca i wcale nie boli bardzo no chyba że wyrywanie to ze znieczuleniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3234 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też miałam kolkę nerkową i to będąc w ciąży, jakoś na początku sierpnia, najpierw to się wystraszyłam że to skurcze, ale zadzwoniłam rano do lekarza i powiedział że to na pewno nerka no i rzeczywiście tak było. Upały i za mało płynów a dużo ruchu i tak wyszło, a złapało mnie w nocy. Ja wcześniej goliłam się z lusterkiem, teraz już nie bo golę wszystko jak leci ![]() Ja też pakuję make-up raczej nie zamierzam się malować w szpitalu ale może...w sumie to przecież na wieczór mogę się zmyć a będę się lepiej czuła A właśnie do szpitala na poród to trzeba być nie umalowaną no nie? I jak z paznokciami??? Cytat:
Cytat:
![]() A gdzie to trzeba się zalogować żeby dostać, jest to jeszcze dostępne? Można linka? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A gdzie 1 część, na której stronie bo nie znalazłam? A muszę mieć całość ![]() ![]() Jak dotąd moim faworytem z wózków był Tutek Tambero ale dziś byliśmy z mężem w innym sklepie i sie zakochałam w innym wózeczku, może któraś też się nad nim zastanawia? Camarelo sevilla przesyłam fotki.
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 ![]() 3KG 54CM ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | |
Zakorzenienie
|
super
![]() ![]() Cytat:
ja miałam: żel pod prysznic, płyn do higieny, szczotkę do żebów i pastę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę to leczyć ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() Też się zapisałam,ciekawe kiedy dostanę ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() Majeczka słodka dziewczynka ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Dzastin,Mya za torby należą się ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aspoko możesz się śmiać ![]() Cytat:
![]() haha dobre, obsługa noworodka ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopilnuj tego! ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Zuzia Maomami jaka słodka ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Zadomowienie
|
Trele!! Opis genialny. Miałaś bardzo etniczny poród
![]() Lineczka co położna to inne zdanie ![]() ![]() Jestem słaba i ciągle chce mi się spać. Chyba przeziębienie + kręgosłup mnie wykończyły. Oby przeszło. |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zanik pokarmu może być wcześniej niż ok 3 miesiąca. Kryzys laktacyjny może się pojawić między 3 a 6 tyg życia dziecka.Podobno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.