|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie
Cytat:
Poza tym, liczy się gest, nie wartość pieniądza. A jak rodzice normalni to i 50 zł przyjęliby z uśmiechem i nie zarzucali nikomu, że mało. No chyba, że są pazerni, a to już macie przerąbane ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Wypoczęłaś? ![]() Nie bałaś się lecieć samolotem w ciąży? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3812 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie
Cytat:
![]() Akurat impreza będzie później w domu, więc nie mam możliwości policzenia tego... ale skoro 400-500 zł dawaliśmy w kopercie jak szliśmy do kuzynostwa na wesele to myślę, że będzie to odpowiednia kwota też dla dziecka na chrzest ![]() Teraz jeszcze muszę uświadomić męża, że nie jestem skąpa tylko rozważnie o tym myślę ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
No 50 zł to mi by było głupio dać, nie mamy jakiejś strasznej sytuacji finansowej, ja uważam, że jest dość niezła mimo, że moje chorobowe nie jest tak imponujące jak wypłata... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Raczkowanie
|
wróciłam od lekarza. pęcherzyk nie urósł, owulki nie było i nie będzie
![]() ![]()
#3815 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko ciągle czegoś potrzebuje, multum wydatków a więc może lepiej im finansowo pomóc. ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby kolejny cykl był szczęśliwszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Zakorzenienie
|
w 7 miesiacu bym sie bała, zreszta w zaaansoanej ciazy nie chca juz zabierac do samolotu
trafiliśmy z pogoda podobno tydzien wczesniej non stop lało ![]() ![]() ![]() ja mojemu chresniakowi kase na komunie dałam, na chrzest nie pamiętam ale podejrzewam ze tez |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3818 |
Raczkowanie
|
ja już nie wierzę, że się uda, serio, nawet sobie nie potrafię tego wyobrazić... Nawet po tym głupim Clo pęcherzyk nie rośnie...
![]()
#3819 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
witaj ![]() ![]() Cytat:
![]() my np. na wesele dajemy zawsze po 600 w rodzinie, a 700 dawaliśmy bratu męża (na ślub 2dniowy). Bo liczę że ślub 2 dniowy ok.200/230 na os. x 2 zaokrąglam no i plus stówka. Do brata daliśmy stówkę więcej bo to brat. No i teraz popatrz, że ludzie na wesele przychodzą wielkimi rodzinami i dają 200złotych do koperty ![]() Także też nie ma co przesadzać ![]()
![]() |
#3820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 150 schodów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3821 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U mnie na weselu też była taka sytuacja, rodzice z małym dzieckiem dali 50 zł, a mieli zagwarantowany nocleg i właśnie wesele dwudniowe, chyba mieli akurat słabą sytuację, a z drugiej strony sam dojazd samochodzem musiał ich chyba wynieść 10x tyle (jechali z Wrocławia aż pod Gdańsk)... Zdziwili mnie mocno, ale mnie nie zbawi, jakby dali więcej, a widocznie mieli swoje powody ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3822 |
Zakorzenienie
|
kwiatuszek bedzie dobrze, nie wolno ci myslec inaczej
hmm zaróżowiona moze i tak,moja skora sie nie opala prawie,dłonie mam jasniejszego koloru niż miejsce na skórze męża które prawie słońca nie widuje ![]() juliette podobno chodzenie po schodach jest dobre jak sie chce urodzic ![]() troche ruchu sie przydało ![]() wlasnie wciągnęłam sloik ogórków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej przykro mi no to cóż niech @ nadchodzi i czekamy na kolejną szansę ![]() co do kasy i prezentów to ja bym w życiu nie dała 1 tys na chrzest/komunię raz że mnie nie stać dwa no to bez przesady ja na ślub dostałam od chrzestnych 700 i 500 zł. 700 zł to od chrzestnego od któego to i tak jest wiele bo oni żyją tylko z gospodarki z któej gówno mają i renty mojej babci wiec to i tak dużo. A 500 od chrzestnej i to od 5 osobowej rodziny. Tutaj to tak szczerze chyba ona nie wiedziała ile się daje bo od kilkunastu lat nie byli na weselu. Ale nie wymagam ile kto dał tyle dał. Jestem chrzestną synka mojej chrzestnej i na pewno drogiego prezentu ode mnie nie dostanie a już na pewno nie kasę. Wolę zapytać co chce i mu to kupić ale w granicach rozsądku ale mam bezproduktywny dzień siedzę i pierdzę od samego rana i włąśnie miałąm 2 h drzemkę
![]() |
#3824 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jagatka, proszę Cię nie odchodź od nas ![]() Jeśli potrzebujesz czasu to odpocznij od tego wszystkiego kochana i wróć do nas proszę. Jest mi przykro i łzy mi lecą przez to co się u Ciebie stało. Tylko tak sobie myślę, może tak musiało być bo z dzidziusiem coś nie tak było. A w cale nie jest tak, że nic tu po Tobie. Musisz zawalczyć. Będziesz potrzebowała czasu ale zobaczysz że wszystko potoczy się dobrze. ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Dziewczyny u mnie to chyba za wcześnie troszkę na gratulacje. ale dziękuję Wam ![]() Strasznie jest mi przykro z powodu Jagatki ![]() Nie wiem jak można ją pocieszyć, ale wiem że będzie potrzebowała czasu. My z TŻ- tem jeszcze się nie nastawiamy. Jutro beta i po 72 godzinach następna. A co do testów to u Oli widać drugą kreskę najwyraźniej. Tak że Oli gratuluję oficjalnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3825 |
Zakorzenienie
|
a jeszcze żeby było śmiesznie to dziś akurat przyszła grzechotka z fisher price którą wysyłali w ramach jakiejś tam kampanii
![]()
![]() |
#3826 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3827 |
Zakorzenienie
|
wiesz co zarejestrowałam się tu http://www.fisher-price.com/pl_PL/Fa...ilySignUp.html
i przysłali tylko to było prawie msc temu także nie wiem ja kto teraz wygląda nie pamiętam czy to na tej stronie czy po zarejestrowaniu pisało że przyślą dziś raczej @ nie będzie msc temu w dniu @ na kilka h przed spadła mi ogólna temp ciała na 36,5 a dziś po 2 h snu itp mam 37,3 ![]()
#3828 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle byłam wczoraj z M. i synkiem w nowej Galerii Katowickiej i jak zobaczyłam jakie tam są ciuchy dla chłopców w wieku mojego Igusia w C&A czy Smyku to się za głowę chwyciłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kiedyś była rozmowa z Kamel czy katekatee na ten temat, że idzie chłopca ładnie ubrać, że ładniej nie raz niż dziewczynkę. No dobra idzie- ale za ile? Bo dziewczynkę ubierze się ładnie za grosze i nie trzeba tyle szukać, a żeby chłopcu fajne ciuchy kupić takie ja widziałam to trzeba by było mieć z tysiaka no i iść bez synka, bo on się do takich miejsc nie nadaje ![]()
#3829 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykro mi, co więcej mam powiedzieć? Mam nadzieję, że szybko o tym zapomnisz, a w mężu masz wielkie oparcie... ![]() Bozia wzięła do nieba nie tego, co trzeba! Ściskam Cię mocno, trzymaj się ciepło. Jak ochłoniesz to wracaj do nas, fajna z Ciebie kobietka i mam nadzieję, że szybko będziesz mogła starać się o następne maleństwo! ![]() Cytat:
ja rozumiem na komunię... ale nie na chrzest- a dostała córa... Cytat:
![]() tyle to się na wesele daje! Nam dawali z rodziny po 100 zł. Chrzestny 200. Jako, że jesteście razem chrzestnymi to albo 500 zł i nich kupują co chcą, albo to co zaproponowałam + 300 zł ![]() Cytat:
![]() 100% racji. Cytat:
![]() Ja jestem za pamiątką- na all są świetne! Wolałabym taki złoty smoczek czy mały wózeczek - strasznie lubię takie rzeczy ![]() To też jest fajne- tż na komunię dawał. Plus kasa- zawsze rodzić coś dokupić może. Ja kolczyki dla córy z kasy co dostała kupiłam- nosi je ![]() Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-10-14 o 18:18 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3830 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekamy zobaczymy Mamuśśka :P najpierw Ty się na betkę wybierz chyba że nie masz zamiaru ![]()
![]() |
#3832 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Jagatka naprawdę mi aż się łezka w oku zakręciła ![]() ![]() ![]() GRATULUJĘ II kreseczek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi dziś przyszła cudna "obudowa" do smartfona i się rajcuję bo taka śliczna ![]() ![]() Wreszcie jestem ubezpieczona już, więc mogę się do gina zapisać ![]() ![]() ![]() ![]() Polecam jeśli któraś jeszcze ie robiła ![]() ![]() http://dzieci.pl/kalkulator-podobienstwa.html
![]() |
#3833 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 100% racji po raz II. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Pacynka, Kicia, Wik_and_ola gratuluję ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() może przyjedziesz na Śląsk, mam wolną chatę nocami ![]() ![]()
![]() |
#3835 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że temat prezentów się nawiązał
![]() No to i ja się wypowiem ![]() Jestem chrzestną i mój mąż też, akurat będzie miał komunie w maju swojej chrześnicy i to jeszcze nad morzem... także my mieszkamy na południu nie dość, że musimy tam pojechać to jeszcze prezent dać. U nas tylko mąż pracuje więc na pewno nie będziemy szaleć z jakąś kwotą gigantyczną... zresztą też jestem zdania, że nie ma co przesadzać i myślę, że 500 zł to góra. Jeszcze nie wiemy czy kupować prezent czy dawać kasę to się okaże później. Też nie jestem zwolenniczką dawania tak wygórowanych kwot. Jeśli chodzi o śluby to zależy czy rodzina czy znajomi i na ile finanse pozwalają. My w kopertach od znajomych dostawaliśmy 200-300 zł, od rodziny troszkę więcej bo 400-500 różnie, były i wyższe. Jedyne co to moja ciotka chrzestna zaszalała i dała nam 3 tys. Dla mnie to ogromna kwota taką sumę dać... no ale jest za granicą więc może i ją stać, dała ile chciała prawda ![]()
![]() |
#3836 |
Zakorzenienie
|
Mi wychodzi tak
![]() ![]() "Do kogo będzie podobne Twoje dziecko": Dziecko prawdopodobnie będzie miało oczy niebieskie, wykluczone są oczy zielone oraz brązowe. Dziecko prawdopodobnie będzie miało policzki bez dołków. Dziecko prawdopodobnie nie będzie miało piegów. Dziecko prawdopodobnie będzie miało odstające uszy, choć istnieje prawdopodobieństwo wystąpienia uszu przylegających. Dziecko prawdopodobnie będzie umiało zwijać język w trąbkę. Dziecko prawdopodobnie będzie miało długie rzęsy, choć mogą pojawić się też krótkie rzęsy. Dziecko prawdopodobnie będzie miało twarz owalną. Dziecko prawdopodobnie będzie miało wargi szerokie. Dziecko prawdopodobnie będzie miało nos prosty. Dziecko prawdopodobnie będzie miało włosy proste. Dziecko prawdopodobnie będzie miało włosy brązowe, mało prawdopodobne są włosy blond lub rude, wykluczone są włosy czarne. Dziecko prawdopodobnie będzie miało spokojny temperament. Dziecko prawdopodobnie będzie miało obfite owłosienie, choć istnieje możliwość wystąpienia skąpego owłosienia. Dziecko prawdopodobnie będzie miało czynnik RH dodatni. Dziecko prawdopodobnie będzie praworęczne. Dziecko prawdopodobnie będzie miało grupę krwi A, może być też 0, należy wykluczyć grupę krwi B oraz AB. Dziecko prawdopodobnie nie będzie obciążone chorobą genetyczną. Jeśli chodzi o prezenty to dla mnie takie kwoty są przesadą. My na chrzest dawaliśmy siostrzenicy tż-ta tylko kocyk i piękny album do zapisywania postępów dziecka, zdjęć i takich tam. W sumie as to wyszło 120 zł gdzieś. Tylk tż pracje i nie stać nas na więcej a nie będę pożyczać, żeby się pokazać. Jakbym była chrzestną to bym dala 200 zl max na chrzest. Córka na chrzest dostała właśnie takie kwoty i nic więcej. A do teraz ani chrzestny ani chrzestna nie dają jej prezentów na żadne święta i urodziny. Chrzestna dawała jeszcze do niedawna, ale teraz jej się pomieszało w życiu i co mam zrobić? Ja np na komunię dla córki wolałabym aby dostała konkretne prezenty ale na chrzest pieniądze, bo taki maluch z prezentów raczej nie skorzysta a kasa się przyda przy takim maluszku albo choćby na samo przyjęcie. Ale to zalezy od rodziny. Akurat siostra tż-ta na kasę nie narzeka dlatego daliśmy prezenty. Na komunię bym dała 300 zl a na ślub 500 zł. No ale u nas raczej nie przelewa się. Są miesiące obfite ale większość jest raczej takich od 10-ego do 10-ego i skąd tu wziąć taką kasę na prezenty? A ubrać się na takie przyjęcie też za coś trzeba. Córka za rok będzie miała komunię, będzie kolejna pożyczka, cóż takie życie ![]()
Jest serduszko ![]() Igorek 21.07.14r ![]() ![]() Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-10-14 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Zakorzenienie
|
![]() W przypadku wszystkich 3 testów widzę 2 kreski ![]() ![]() Super ![]() Jagatka bardzo mi przykro, aż mi łzy napłynęły do oczu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3838 | |
Zakorzenienie
|
Fantastka jeszcze mi się coś przypomniało. Ja przy drugim dziecku bym chciała np. dostać sztućce z GRAWEREM
![]() ![]() Oczywiście sztućce coś takiego:http://allegro.pl/grawerowane-sztucc...628044791.html A album o jakim wspomniała Vioris to taki: http://allegro.pl/anne-geddes-pamiet...596710534.html (ja taki mam ![]() Cytat:
![]() Vioris o, o!!! Album to jest to!!!!!!!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Igorek ur.4.09.2010 ![]() Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-10-14 o 18:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.