|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Nie drapie się, tylko często trze oczy. Nie wiem czy to ma coś wspólnego, bo ta jedna krosta jest właśnie pod okiem. Smaruję rano maścią Fucidin, a wieczorem smarowałam Cortineff, ale tą na wieczór tylko 10dni kazała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3692 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
U nas tez remontowo,ale chociaz juz salon jako-tako wygląda. Teraz trzeba zarobic na resztę,bo kuchnia jest przestraszna,wiec z tymi przepsami czekam jak juz bede miala nową. Jak wrócę do domu muszę dorzucić do moich zbiorów żurek Tamlin. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3693 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
U nas wszystko ok. Wróciliśmy wczoraj z poznania, wypoczeliśmy, Jasiu troche marudny był, ale jakoś daliśmy rady. Oprócz tego nic się ciekawego nie dzieje Marta dużo zdrówka dla Zuzi ![]() Kajaja gratulacja za chodzenie ![]()
#3694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daje znać,że żyje,choć łatwo nie jest ![]() dziś spokojnie, ale o wczorajszym wieczorze i nocy wolę nie wspominać ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- a teraz ustawiłam sobie playlistę z Kulta, Janerki, Sienkiewicza i Waglewskiego i kilku innych typów i się relaksowac próbuje ![]() Baobabku wszystkiego najlepszego ![]()
![]() |
#3695 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3696 | |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co wtedy.
Cytat:
![]() Niewiem ![]() Z torebki, kiedyś zrobiłam na tym z butelki i to nie ten smak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3697 |
Wtajemniczenie
|
Monarika pierś pomaga przy zabkowaniu, wiemy z autopsji
![]() Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2013-10-14 o 17:08 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3698 |
Zakorzenienie
|
Dawała już któraś maluchowi zupę pieczarkową???
|
![]() ![]() |
![]() |
#3699 |
Zakorzenienie
|
O przypomniałaś mi,ze właśnie mialam sie zapytać czy dajecie dzieciom pieczarki?w czymś oczywiscie?bo ja dotychczas je wyciagalam dla małej z potraw
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3700 |
Zadomowienie
|
nie, ale jeden plasterek w zapiekance już spróbowała
![]()
www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgnijgtpka.png Edytowane przez m_moni Czas edycji: 2013-10-14 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3701 |
Zakorzenienie
|
Alicja chyba tylko w canelloni jadła. No i domową pizzę jadła, ale czy trafił się jej kawałek z pieczarką to nie wiem, specjalnie nie wybierałam. Ogólnie rzadko używam pieczarek w kuchni. A grzybów leśnych w ogóle.
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-10-14 o 18:58 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3702 |
Rozeznanie
|
Dearlie te kombinezony chłopięce ładniejsze, ale nie uważasz że za cienki? Ja zastanawiam się czy by nie oddać. Któraś z Was się jeszcze na nie skusiła?
#3703 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- ja nie dawałam ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Ja wlaśnie poleglam przy usypianiu małego,zawsze włączam mu kołysanki z komórki (nota bene Turnau i Umer-b.polecam),ale dzis chyba telefon w pracy zostawilam(albo zgubilam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3704 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziecko płacze z bólu a on mu nie chce ulżyć ![]() Jak go ząb napierdziela to też taki dzielny? Nie,ale coś mi się w oczy rzuciło kiedyś że w jakimś słoiczku dzieciowym widziałam pieczarki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
Zakorzenienie
|
M_Moni mala pomocnica Ci rośnie!
![]() A ja wpadam sie pochwalic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czyli juz wiadomo tatus wyglodzil dziecię przez weekend,ze był taki horror :mur Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3706 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Angel ![]() ![]() ![]() W ogóle to tżt gadał dziś ze swoim kolegą, który ma córkę kilka miesięcy starszą od Otylki i pytał jak ją odstawili od cyca i wyobraźcie sobie, że powiedział mu, że wzięli z żoną urlopy w pracy na tydzień i przez 3 dni nie spali, bo im mała takie jazdy urządzała, a po 3 dniach jakby cycka nigdy nie ssała ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-14 o 20:09 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3707 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I gratuluję kochana usypiania ![]() ![]() Cytat:
![]() Innych bym się nie odważyła, ale nad tymi pieczarkami już jakiś czas rozmyślam. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3708 |
Zakorzenienie
|
Salud
![]() ![]() Aaaaaaa ![]() ![]() ![]() A jak dałam na all wszystko razem( ponad 80sztuk) to aukcja 25zl nie przekroczyla ![]() Więc dzięki dziewczyny za podpowiedź,faktycznie zestawy idą lepiej ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- A te 0-3mc dam za free koleżance,która jutro wpadnie na kawę i będzie w styczniu rodziła Gabrysie ![]()
#3709 |
Zakorzenienie
|
angel handlara
![]() ![]() mi to każdej jednej rzeczy szkoda. Trochę oddałam szwagierce, no ale ona urodziła chłopczyka więc za wielkiego pola do popisu nie miałam. A tak to wywożę wszystko do sis u której na strychu mamy magazyn dzieciowych ciuszków i każda kolejna korzysta jak przyjdzie jej pora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3710 |
Wtajemniczenie
|
Angel fajnie ze ciuchy ida
![]() ![]() Tamlin zycze duzo sil na rozprawie, to zawsze jest stres ![]() ![]() Martunia - biedna Zuzia ![]() M_moni to musial byc widok ![]() ![]() Agnes gratuluje gadułki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3711 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i kciuki za sprawe ! ![]() A co do pieczarek to ja w kuchni nie używam zbytnio więc Fabianek nie jadł jeszcze. Cytat:
![]() ![]() My w końcu ogarnelismy ten bałagan,niby zrobienie jednych drzwi a bałagan jakby sciane rozbierali ![]() Mąż na nocce,chlopcy spia wiec sama siedze,no nie lubie tak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3712 | ||||||
Zadomowienie
|
![]() u nas wszystko w porządku ![]() ![]() Baobabku, najlepszego ![]() ![]() Marta, zdrówka dla Zuzi ![]() Lewek, tylko się nie przepracowuj ![]() ![]() Tort marchewkowy lubię, ale te co jadłam były trochę za słodkie dla mnie, a ostatnim hitem u mnie jest ciasto z cukinią ![]() Cytat:
![]() a kiedy zaczynacie staranka?? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na youtubie są playlisty, ja puszczałam z kompa ![]() Cytat:
Angel, mój Tż też zawsze głodzi Antka jak jestem na uczelni. Piszę w czasie 2 śniadania, czy dał mu jeść, a ten mi odpisuje, że śniadanie zaraz mu da ![]() ![]() Cytat:
A próbowałaś już odstawiać Otylkę?? Bo ja się spodziewałam szaleństwa, a było całkiem dobrze ![]()
![]() |
#3713 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dawno nie pisałam ale zero czasu a teraz problemów troche ze zdrowiem małego. Troszke podczytuje w wolnych chwilach ale nie jestem wstanie sie wbić do Was. Dużo dzieciaczków choruje więc życzę zdrówka wszystkim z osobna. Także wszystkiego najlepszego dla roczniaczków !!! Żeby przede wszystkim były zdrowe!! Napiszę co u nas. Tydzień temu we wtorek mieliśmy szczepienie mmr2. Do piątku po południu wsio okey, potem gorączka do 38 stopni. W sobote juz 39 wiec zbijałam. Po ibufenie schodziło. Nagle w nocy płacz ja sie zerwałam a malutek caly rozpalony i ponad 40 stopni. Zbiłam okładem i paracetamolem do 37. W niedziele zero gorączki a w nocy znowu ponad 39. Dzis już niebardzo chciał jeść a od dwóch dni nie chciał myć ząbków. Zauważyłam dwie dolne dwójki że zaczyna być czerwone mocno dziąsło w ich miejscu. Dziś lekarz był u nas w domu. Jest czerwone gardełko, badanie krwi ale nic niepokojącego nie ma. Kazała zbijać nurofenem i obserwować i zadzwonic jutro do niej jak z małym. No i teraz nie wiadomo skąd ta przeklęta gorączka jest. Czy to sie skumulowało że szczepienie i zęby na raz czy co? Po nurofenie gorączka spadła do 37 stopni i maluszek spi już dwie godzinki. Boje sie o niego bardzo bo go męczą te bolące dziąsła i temperatura a ja nie umiem mu pomóc ![]() Niech sie to już kończy! Jest płaczliwy teraz i niespokojny. Ciągle na rączkach, jakby sie bał. Nie wiem co jest grane bo żadnych przeżyć nowych nie było. Dzisiejszy dzien pomijając szpital był fajny i pogodny ale pod wieczór znowu wyzsza temperatura, lekarz i szpital wiec niefajnie. Teraz tata go nosi bo znowu od 50 minut nie spi i płacze ciągle, a ze tata z pracy wrócił to troche mnie odciąży w noszeniu. Ten post pisze juz 55 minut ![]() Jejku jak mi go żal ![]() Poza tym wie już dosłownie wszystko jak sie go zapytam gdzie co jest ![]() Np. kwiatek zegar młotek (z zabawki) telefon i wiele innych. Nie powie ale pokaże ![]() Potrafi już sam z naszego dosc wysokiego łożka zejść (wejść już nie ![]() ![]() Jest małym urwiskiem bo co mu zabronie to załatwia wrzaskiem, płaczem i trzaskaniem po czymś co ma w zasięgu rączek. Mam nadzieje że mu to minie bo na ten czas nie wiem jak go tego oduczyć. No i tak u nas. Odkąd mały skończył rok to śpi bardzo kiepsko a jak mowiłam o tym lekarce to powiedziała zeby przeczekać chorobe a wtedy poda sie cos na spokojniejsze spanie żeby teraz nie mieszać. Eh... jestem zmęczona bo od miesiąca spie po 3-4 godziny. Wyglądam jak cień albo gorzej... No ale mam nadzieje że to w miare szybko minie... Własnie mały zasypia ale ciągle coś marudzi a gorączki zero. Trzymajcie za nas kciuki bo sie przydadzą ![]() Pójde na drzemkę bo pewnie niebawem znowu pobudka ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4 |
![]() ![]() |
![]() |
#3714 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za życzenia z okazji dnia nla ![]() ![]() ![]() Umieram ze strachu przed tym szczepieniem dzisiejszym ![]() ![]()
![]() |
#3716 |
Zakorzenienie
|
Baobabku ja nie chce nikogo straszyć bo nie wiem od czego ta gorączka.
Pediatra mowi ze na ząbkowanie i te szczepienie to za duża gorączka bo mówiła max 38 stopni. Martwie sie bo znowu 39 ma i znowu nurofen. Może obie rzeczy sie kumulują ale kurcze to już 5 dzień dziś bedzie ![]() Mąż z nim spi całą noc w łóżku to odsypiam . Na dodatek mały nic jeść nie chce i musi z kimś spać bo tak jakby sie bał czegoś bo sie tuli ![]() Ide jeszcze sie położyć ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4 |
![]() ![]() |
![]() |
#3717 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Monarika no u nas też ostatnio przez zęby ssanie cyca w nocy wyglądalo identycznie. Jakby był jej nie mój ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale w końcu wzięła mm,a teraz bawi sie na podłodze w totalnych ciemnościach ![]() ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Tamlin zazdrosZczę,ze tatuś usypia,nasz zbyt szybko kapitulyje gdy ja jestem w domu. A rozpiska na lodówce cały czas wysi i to w formacie A4 co by nie mowil,ze sie nierozczytał ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale teraz juz ograniczamy zakupy,choć nadal mi ciężko sie powstrzymać jak znajdę coś za 1/2zl w lumpku ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Katiaska no mój dał w sobotę Jagodzie tylko o 14 obiad ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3718 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zuzia przebudziła się o 6 na mleko myślałam że jeszcze przyśnie ale niestety nie udało się. Tak więc bawimy się ![]() Dzisiaj nic nie gotuję ![]() Mam obiad z wczoraj także relaks. Pogoda nieciekawa niestety. Angel super że udało się sprzedać ubranka ![]()
#3719 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas mglisto i pochmurno ![]() chłopcy już biegają z zabawkami a ja pije kawke ![]() Iwona oby Alankowi szybko minęła ta gorączka. Bardzo wysoko gorączkuje ![]() Jeju my mamy za 2 tyg wesele i nie mam co na soebie włożyć,no masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3720 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak tak czytam co za cyrki z odstawianiem od cyca dzieci wyprawiają to się cieszę ze nie karmiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dziś pojedziemy do mamy bo przez te choróbska już chyba 3 tygodnie nie byliśmy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.