|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Cytat:
![]() ja mam bardziej skomplikowane, więc trudniej mi będzie je jakoś przechować, egh. coś takiego będę miała. póki co same kokardki prodkuje. naliczyłam że muszę 100 zrobić kokardek |
|
|
|
|
#1262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1263 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
ojjj tak
mniam moja kumpela mówi na to kinder bueno opcjonalnie można posypać szczyptą kakao ![]() edit: Krooliczek- dzięki za fotki chyba wcześniej ich nie widziałam
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2013-10-14 o 21:14 |
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie powinnością, bo dzięki temu zbieram te plusiki a przydadzą się zanim pójdę do nich mieszkać
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ognisty jeździec, kinder bueno szklanka o ślubie marzy tutaj każda koleżanka ![]() czy jakoś tak xd |
|
|
|
|
#1267 |
|
Zadomowienie
|
Ślub:
o godzinie 17 w połowie października - mimo tego że dzień był bardzo ciepły i słoneczny to o 16:45 tak wiało i było tak nieprzyjemnie na dworze, ze mimo płaszcza i marynarki dygotałam w oczekiwaniu na przyjazd młodych, a PM w koronkowym bolerku na krótki rękawek ![]() msza świeta była skrócona - nie było "pierwszego klęczenia" i bylo tak jakby troche dziko... brakowalo czegoś... kościół był baaaaardzo duży, "korytarz" między ławkami szeroki także miejsca bardzo dużo, przy ławkach były podgrzewacze zapalone (obok drewnianej części ławek, także nie przeszkadzało to w siadaniu w ogóle, wyglądało to przepieknie, ale ludzie sa takimi ignorantami, że wchodząc do ławek (przed państwem młodym rzecz jasna) pokopali te świeczki, zaczeły się turlać po całym kościele, hałasu narobiły, pogasły, i PM nie mieli już pieknego wejścia - no zabiłabym swoich gości ![]() oprawa muzyczna- organista i piekny damski wokal - przy ave maria miałam ciary (2 razy było spiewane - podczas komunii i przy wyjsciu młodych z kościoła) goście zostali w kościele gdy młodzi wychodzili wiec jak wyszli przed kościoł to nikt na nich nie czekał, nie było płatek róż, grosików ani ryżu - bylo tak pusto.... ![]() "msza" trwała 35 minut Pan młody - czarny garniak bardzo wyslimowany ![]() Panna młoda - piekna sukienka w takim stylu http://tablica.pl/oferta/suknia-slub...6-ID2Ghsj.html tylko bez trenu. Kolor kremowy i wyglądała przepieknie w tym kremie ) miała do tego welon wpięty pod koka, ale taki to tyłka, bukiecik z kremowych róż, ale ja bym bardziej rozwiniete wzieła, ale to drobnostkaZaraz będzie wesele
|
|
#1268 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale każda robi jak uważa
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam tyle, nie sądzę żeby był to jakiś większy problem z przechowywaniem Twoich Ja mam kartonik po balerinkach, jak weźmiesz ciut większy wejdzie wszystko
|
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po ślubie może będzie taki "Wódki weselnej dużo nam zostało, z PMkami napić by się wypadało"
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Musze sie pochwalic przed chwila dzwonila mamusia- zalatwila nam skrzypaczke na slub
![]()
|
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka była na przełomie trzeciego i czwartek miesiąca i co.. 11 tygodniu książkowych, a później nagle ginekolożce coś się przestało podobać na usg (coś z łożyskiem) i kicha! Biedna zatańczyła pierwszy taniec i poza tym chyba z półtorej wolnej piosenki z mężem i tyle. Całe wesele musiała przesiedzieć bo pojawiło się ryzyko, że coś może się stać. ![]() Wolę dmuchać na zimne i mimo szczerej wiary, że wszystko będzie ok, nie chcę na własne życzenie ryzykować.
|
|
|
#1274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież msza nie może się bez tego odbyć !! w żadnym wypadku... może nie być kazania, może nie być dwóch czytać, może nie być glorii, ale klęknięcie musi być, to najważniejsza część mszy, to przeistoczenie hostii w ciało, i wina w krew... albo ksiądz był nieprzytomny, albo nienormalny. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
zaproszenia, menu, winetki, no i zawieszki :P chyba pól szafy mi to zajmie
|
||
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazda ma inne podejscie, jednak ja to przemyslalam i wiem, czego moge sie spodziewac. A lampke szampana na powitanie jak najbardziej wypije, ob moj ginekolog powiedzial, ze kieliszek alkoholu raz na rok dziecku i nikomu nie zaszkodzi
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
świat_katarzyny- chyba mówisz o takim ślubie bez mszy? ja byłam na takim samym w sobotę i trwał 30 min
a wrażenia mam podobne..mega niedosyt
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia napisała że msza, to zrozumiałam że msza
|
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..A nie myśleliście o ślubie wcześniej w takim razie? albo czemu czekacie skoro chcecie już i macie warunki na to? czemu nie już? pytam bo ja sobie nie wyobrażam zajść w ciąże przed ślubem specjalnie... |
|
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie się wydaje, że żadną, a o dziecko można się postarać już w noc poślubną ![]() Co do 2 - masakra uciekłabym od takiego ginekologa
|
|
|
|
|
#1281 |
|
Zadomowienie
|
Wesele:
stoły prostokątne - mało miejsca do postawienia jedzenia, a byłam w stanie porozmawiać tylko z osobami w bezpośrednim moim sąsiedztwie i na przeciwko, w ogole nie widziałam reszty gości przy moim stole porobiły się 4 osobowy grupy rozmowne, nie było integracji, nawet wzrokowej - ciesze się że u mnie są okrągłe, ufff ![]() Obiad podany bardzo szybko, jedzenia było full, a były 4 ciepłe posiłki plus zimne zakąski (obiad o 19, potem ciasto, lody, o 20:30 zimna płyta podana sałatek majonezowych nikt nie ruszył) 21:30 szaszłyki i inne mięsa na ciepło, 22:30 udziec (moim zdaniem za krótka przerwa między "kolacją"a udźcem", o 24 był tort, o 2:00 bigos, frytki i golonki. Potem chodzili z flaczkami i żurkiem. Od 2:30 nikt już nic praktycznie nie jadł także nie wiem czy jest sens wyjezdzać z mięsnymi posiłkami po tej godzinie bo wszyscy byly objedzeni. Potem schodziło raczej ciasto, owoce i zimna płyta (wreszcie).Wódka - stock i były głosy że jest nie dobry w smaku i było widać po facetach że cięzko wchodził. Nie wiem ile w tym prawdy, nie ejstem smakoszem, nie piłam. Na wódkach były zawieszki, ktore juz o 21 leżały pod stołami, były ściagane z butelek bo przeszkadzały, ogólnie zrobił się bałagan. winietki - usadzili nas tragicznie! rozdzielili rodzeństwo Tż i my siedzieliśmy obok jego kuzynosta, którego ja w ogole nie znałam chyba zrezygnuje z winietek na naszym weselu na rzecz przyporządkowania gości do konretnych stolów a tam niech sami sie dogadują![]() Winietki były jednoczesnie podziekowaniem dla gości - papierowe krzeselka z cukierkiem w środku (60% zostało na stołach) Pierwszy taniec - zwykły bujaniec, dość smutny, na poprawinach ludzie gadali że był za spokojny. zespół - nie grał disco polo (dla mnie bomba) i wszyscy bawili sie fantastycznie! do 6 rano podobno (my zmylismy sie o 4:30)oczepiny były o 1 w nocy - super, bo czuło sie że wesele trwa i trwa i nie było takiej pustki po północy ![]() podziekowanie dla rodziców - sto lat i prezent, szybko i konkretnie ![]() stół wiejski - przez całe wesele podeszła do niego 1 osoba! ![]() z atrakcji był barman, który miał strasznie wzięcie całą noc piłam drinki jak zreszta wiekość damskiej części młodzieży![]() bomba! bierzemy na 100%!wino (chyba przez barmana) nie szło w ogole więcej atrakcji nie było ![]() zaraz poprawiny będą
|
#1282 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Dawno mnie tutaj nie było, czas tak szybko leci i tyle obowiązków ale mam nadzieję, że nie zostałam zapomniana ![]() Trochę poczytałam i widzę, ze bardzooooo dużo się dzieje az ciezko cytować ![]() Gratuluję wszystkim PM zakupu sukni oraz załatwienia nowych spraw slubnych ![]() Witam też nowe Panny Moje poczynania slubne jakos w miejscu, prócz tego że zakupiliśmy w sobotę wódkę STOCK oraz zapisałam siebie, swiadkowa i damską cześć rodziny do fryzjera i kosmetyczki Masakra... ciezko ogarnac zeby tak ustalic godizny zeby kazdej pasowalo osatecznie u mnie fryzjer o 10.30 a makijaż 12.30
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Znaczy wiecie chcialabym przed slubem, ale to nic pewnego, bo jednak nie wiem jak zadziala moj organizm po braniu antykoncepcji przez pare lat bez przerwy, wiec faktycznie moze byc tak, ze zajde po pare miesiecy, ale tak jak pisalam, chcialabym ale nie wiem jak wyjdzie
wiem, ze to ryzyko, ze moze byc tak, ze bede musiala lezec itp, dlatego nie bede na chama sie starac, warunki mamy, jednak ze slubem czekalismy aby mojemu Tz jakos unormowala sie sytuacja w pracy z tym alkoholem to fakt, ale jeden kieliszek szampana no zle ujelam pare lykow szampana, dziecku nie zaszkodzi ![]() Jednak czas pokaze jak bedzie, bo z antykoncepcji rezygnuje po Nowym roku i zaczniemy sie starac jak normalnie ureguluje mi sie okres, czyli min 3 miesiace to bedzie trwalo
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Wam, że ja się czasem trochę boję, że zajdę w ciążę akurat na ślub... ogólnie planujemy dzieciaczka, ale najwcześniej za rok lub dwa
od miesiąca nie biorę tabletek i czasem nachodzą mnie stresujące myśli :P
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do ciąży to w sumie i racja, nie każda w pierwszym trymestrze dobrze znosi ciążę, a to humory a to hormony , a najgorzej to wymioty, które mogą wystąpić. No nie pomyślałam o tym...
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1290 |
|
Raczkowanie
|
Miałam straszną kłótnię z TŻ
![]() Ja również świadomie nie zaszłabym w ciążę tuż przed weselem. Wolałabym wtedy chyba wszystko przesunąć na później, po narodzeniu dziecka.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

Czerwień + Ecru 
Nie jest duży, a zawieszki się nie poduszą, nie są ściśnięte, tylko luźno leżą 

Bardzo dziękowała mi za pamięć, że zadzwoniłam po to aby się zapytać jak się czuje. I tak zbieram te plusy 

uciekłabym od takiego ginekologa