My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 21:08   #1261
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Już kiedyś pokazywałam Czerwień + Ecru
Ja do sesji narzeczeńskiej chcę mieć balon Spanchboba

Zawieszki są włożone w kartoniku po butach Nie jest duży, a zawieszki się nie poduszą, nie są ściśnięte, tylko luźno leżą
aaa ja zapomniałam że Ty tylko takie masz
ja mam bardziej skomplikowane, więc trudniej mi będzie je jakoś przechować, egh.
coś takiego będę miała. póki co same kokardki prodkuje. naliczyłam że muszę 100 zrobić kokardek
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:10   #1262
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Pięknie wyglądasz!! Czy to Sincerity?

Wrzucałam link do klubu, ale w sumie przecież mogłam tutaj Zobaczcie co znalazłam
http://www.etsy.com/listing/15940272...earch_type=all

Nie mam doświadczenia z zakupami zagranicznymi, nie wiecie gdzie w PL mogę taką kupić, albo gdzie złożyć zamówienie żeby ktoś mi taką stworzył? Wolałabym bez tej zawieszki
sliczna

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:10   #1263
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dziś usłyszałam super komplement od teściowej przez tel.. Zadzwoniłam do niej żeby zapytać jak się czuje, bo chociaż jeszcze nie moja rodzina ale się też przestraszyłam jej zdrowiem. Teściowa do mnie, że jak pojechałam do domu to teść wczoraj stwierdził ,że tżcikowi nie mogła się trafić lepsza dziewczyna i ona też tak uważa Bardzo dziękowała mi za pamięć, że zadzwoniłam po to aby się zapytać jak się czuje. I tak zbieram te plusy
sprytna bestia z ciebie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Dokładnie ciaze to nie choroba, 2 sprawa ja i tak nie pije alkoholu wiec nie bedzie zadnego problemu :P
Zreszta tez pomalu myslimy jaka wodke wezmiemy, napewno sporo czytej, jakas smakowa moze z 5 butelek i wino, ale na jaki rodziaj sie zdecydujemy to mhm trzeba przemyslec.
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
alkohol swoją drogą, ale czy takie tańce i skakanie do upadłego jest wskazane w ciąży?
Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Ja już po 30 skończyłam w czerwcu i czekać z ciążą już nie zamierzam
W sumie to ja bym nie chciała być w ciąży na weselu.. I nie chodzi o picie a o to że samopoczucie w ciąży może być zaskakująco zmienne i różne. Bałabym się że hormony będą szaleć i tyle będę miała radości z tej imprezy co nic w momencie kiedy będę marzyć o tym by się położyć na luzie. A dodatkowo też właśnie skakanie, forsowanie się - nie pisałabym się świadomie na to.

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Ja biżu planuję dostać na wykupiny taką żeby pasowała mi do sukienki i oczywiście kasę. Biżu będziemy kupować przed ślubem jak już będziemy mieli kupioną suknie i garnitur tż
Też słyszałam że na wykupiny kupuje się często fajną porządną biżuterię

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:11   #1264
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Ja uwielbiam Soplicę orzechową, jak nutella alkoholowa
ojjj tak ja lubię shoty 3/4 tej soplicy a resztę uzupełniam mlekiem mniam moja kumpela mówi na to kinder bueno opcjonalnie można posypać szczyptą kakao

edit: Krooliczek- dzięki za fotki chyba wcześniej ich nie widziałam

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2013-10-14 o 21:14
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:12   #1265
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ale łatwo plusujesz :P u mnie uważa się taki telefon nawet za powinność :P
więc o plusy trudniej :P
Ufff jak dobrze, że u Tż w rodzinie takie telefony,zrobienie obiadu czy kolacji za kogoś jest oznaką troski i mojej dobrej woli a nie powinnością, bo dzięki temu zbieram te plusiki a przydadzą się zanim pójdę do nich mieszkać
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:12   #1266
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
ojjj tak ja lubię shoty 3/4 tej soplicy a resztę uzupełniam mlekiem mniam moja kumpela mówi na to kinder bueno opcjonalnie można posypać szczyptą kakao
kinder bueno to nie nowość na wątku, kiedyś nawet mieliśmy tytuł:
Ognisty jeździec, kinder bueno szklanka o ślubie marzy tutaj każda koleżanka
czy jakoś tak xd
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-10-14, 21:14   #1267
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Ślub:
o godzinie 17 w połowie października - mimo tego że dzień był bardzo ciepły i słoneczny to o 16:45 tak wiało i było tak nieprzyjemnie na dworze, ze mimo płaszcza i marynarki dygotałam w oczekiwaniu na przyjazd młodych, a PM w koronkowym bolerku na krótki rękawek

msza świeta była skrócona - nie było "pierwszego klęczenia" i bylo tak jakby troche dziko... brakowalo czegoś...

kościół był baaaaardzo duży, "korytarz" między ławkami szeroki także miejsca bardzo dużo, przy ławkach były podgrzewacze zapalone (obok drewnianej części ławek, także nie przeszkadzało to w siadaniu w ogóle, wyglądało to przepieknie, ale ludzie sa takimi ignorantami, że wchodząc do ławek (przed państwem młodym rzecz jasna) pokopali te świeczki, zaczeły się turlać po całym kościele, hałasu narobiły, pogasły, i PM nie mieli już pieknego wejścia - no zabiłabym swoich gości

oprawa muzyczna- organista i piekny damski wokal - przy ave maria miałam ciary (2 razy było spiewane - podczas komunii i przy wyjsciu młodych z kościoła)

goście zostali w kościele gdy młodzi wychodzili wiec jak wyszli przed kościoł to nikt na nich nie czekał, nie było płatek róż, grosików ani ryżu - bylo tak pusto....

"msza" trwała 35 minut

Pan młody - czarny garniak bardzo wyslimowany, biała koszula i czarna mucha, z kremową różą przypiętą wyglądało bosko

Panna młoda - piekna sukienka w takim stylu http://tablica.pl/oferta/suknia-slub...6-ID2Ghsj.html tylko bez trenu. Kolor kremowy i wyglądała przepieknie w tym kremie (jestem już spokojna o swoje ecru ) miała do tego welon wpięty pod koka, ale taki to tyłka, bukiecik z kremowych róż, ale ja bym bardziej rozwiniete wzieła, ale to drobnostka

Zaraz będzie wesele
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:15   #1268
enzunio
BAN stały

Cytat:
czy jakoś tak xd
Nasze stare czasy Która to kupowała kozę na święta? Velika?
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:15   #1269
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
czemu uważać
przecież ciąża to nie choroba
Cytat:
alkohol swoją drogą, ale czy takie tańce i skakanie do upadłego jest wskazane w ciąży?
Cytat:
Ale ja nie mam zamiaru byc w zaawansowanej ciazy na weselu, tylko max w 3 miesiacu zreszta bylam na niejednym weselu, gdzie panna mloda byla w 7 miesiacu badz 6 i dawala rade do 6 rano, tanczyla , bawila sie itp, wiec dla mnie to nie problem, bo nie mam zamiaru skac w ludzi jak na koncertach, tylko normalnie sie bawic i tanczyc
No ja wiem, że nie choroba, ale nie wypijesz głupiego szampana. Poza tym, znając moje szczeście i mój głupi organizm pół wesela przeleżałabym w pokoju a drugie pół w kiblu :/ Biorąc pod uwagę, że w ciąży w zasadzie organizm może robić wszystko dziwne jest dla mnie świadome decydowanie się na ciążę przed weselem tak, żeby ślubować już z maluchem. Bo te kilka miesięcy chyba już różnicy nie robi Ale każda robi jak uważa
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:16   #1270
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
aaa ja zapomniałam że Ty tylko takie masz
ja mam bardziej skomplikowane, więc trudniej mi będzie je jakoś przechować, egh.
coś takiego będę miała. póki co same kokardki prodkuje. naliczyłam że muszę 100 zrobić kokardek
Łącznie będziesz miała 100? Ja też mam tyle, nie sądzę żeby był to jakiś większy problem z przechowywaniem Twoich
Ja mam kartonik po balerinkach, jak weźmiesz ciut większy wejdzie wszystko

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:17   #1271
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
czy jakoś tak xd
hehe najpierw tytuł o kinder bueno, teraz o wódce..imprezowy wątek
po ślubie może będzie taki "Wódki weselnej dużo nam zostało, z PMkami napić by się wypadało"
Stary 2013-10-14, 21:20   #1272
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Musze sie pochwalic przed chwila dzwonila mamusia- zalatwila nam skrzypaczke na slub

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:21   #1273
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
W sumie to ja bym nie chciała być w ciąży na weselu.. I nie chodzi o picie a o to że samopoczucie w ciąży może być zaskakująco zmienne i różne. Bałabym się że hormony będą szaleć i tyle będę miała radości z tej imprezy co nic w momencie kiedy będę marzyć o tym by się położyć na luzie. A dodatkowo też właśnie skakanie, forsowanie się - nie pisałabym się świadomie na to.
To raz, a dwa oczywiście wszystkim życzę ciąż wzorowych, ale na prawdę różnie bywa.
Moja przyjaciółka była na przełomie trzeciego i czwartek miesiąca i co.. 11 tygodniu książkowych, a później nagle ginekolożce coś się przestało podobać na usg (coś z łożyskiem) i kicha! Biedna zatańczyła pierwszy taniec i poza tym chyba z półtorej wolnej piosenki z mężem i tyle. Całe wesele musiała przesiedzieć bo pojawiło się ryzyko, że coś może się stać.

Wolę dmuchać na zimne i mimo szczerej wiary, że wszystko będzie ok, nie chcę na własne życzenie ryzykować.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:22   #1274
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Ślub:
o godzinie 17 w połowie października - mimo tego że dzień był bardzo ciepły i słoneczny to o 16:45 tak wiało i było tak nieprzyjemnie na dworze, ze mimo płaszcza i marynarki dygotałam w oczekiwaniu na przyjazd młodych, a PM w koronkowym bolerku na krótki rękawek

msza świeta była skrócona - nie było "pierwszego klęczenia" i bylo tak jakby troche dziko... brakowalo czegoś...

kościół był baaaaardzo duży, "korytarz" między ławkami szeroki także miejsca bardzo dużo, przy ławkach były podgrzewacze zapalone (obok drewnianej części ławek, także nie przeszkadzało to w siadaniu w ogóle, wyglądało to przepieknie, ale ludzie sa takimi ignorantami, że wchodząc do ławek (przed państwem młodym rzecz jasna) pokopali te świeczki, zaczeły się turlać po całym kościele, hałasu narobiły, pogasły, i PM nie mieli już pieknego wejścia - no zabiłabym swoich gości

oprawa muzyczna- organista i piekny damski wokal - przy ave maria miałam ciary (2 razy było spiewane - podczas komunii i przy wyjsciu młodych z kościoła)

goście zostali w kościele gdy młodzi wychodzili wiec jak wyszli przed kościoł to nikt na nich nie czekał, nie było płatek róż, grosików ani ryżu - bylo tak pusto....

"msza" trwała 35 minut

Pan młody - czarny garniak bardzo wyslimowany, biała koszula i czarna mucha, z kremową różą przypiętą wyglądało bosko

Panna młoda - piekna sukienka w takim stylu http://tablica.pl/oferta/suknia-slub...6-ID2Ghsj.html tylko bez trenu. Kolor kremowy i wyglądała przepieknie w tym kremie (jestem już spokojna o swoje ecru ) miała do tego welon wpięty pod koka, ale taki to tyłka, bukiecik z kremowych róż, ale ja bym bardziej rozwiniete wzieła, ale to drobnostka

Zaraz będzie wesele
jak to nie było pierwszego klęczenia ?

Przecież msza nie może się bez tego odbyć !! w żadnym wypadku...
może nie być kazania, może nie być dwóch czytać, może nie być glorii, ale klęknięcie musi być, to najważniejsza część mszy, to przeistoczenie hostii w ciało, i wina w krew...
albo ksiądz był nieprzytomny, albo nienormalny.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Łącznie będziesz miała 100? Ja też mam tyle, nie sądzę żeby był to jakiś większy problem z przechowywaniem Twoich
Ja mam kartonik po balerinkach, jak weźmiesz ciut większy wejdzie wszystko
samych kokardek 100, a gdzie do tego:
zaproszenia, menu, winetki, no i zawieszki :P
chyba pól szafy mi to zajmie
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-10-14, 21:24   #1275
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
jak to nie było pierwszego klęczenia ?

Przecież msza nie może się bez tego odbyć !! w żadnym wypadku...
może nie być kazania, może nie być dwóch czytać, może nie być glorii, ale klęknięcie musi być, to najważniejsza część mszy, to przeistoczenie hostii w ciało, i wina w krew...
albo ksiądz był nieprzytomny, albo nienormalny.
może to nie była msza święta tylko samo nabożeństwo - udzielenie sakramentu i komunia święta? teraz rzadko spotykane ale wciąż tak można zrobić

Stary 2013-10-14, 21:24   #1276
gornek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
No ja wiem, że nie choroba, ale nie wypijesz głupiego szampana. Poza tym, znając moje szczeście i mój głupi organizm pół wesela przeleżałabym w pokoju a drugie pół w kiblu :/ Biorąc pod uwagę, że w ciąży w zasadzie organizm może robić wszystko dziwne jest dla mnie świadome decydowanie się na ciążę przed weselem tak, żeby ślubować już z maluchem. Bo te kilka miesięcy chyba już różnicy nie robi Ale każda robi jak uważa
Tak wiem, tez nie jestem pewna jak zareaguje moj organizm, jednak taą decyzje podjelismy z TZ z tego wzgledu, ze ja biorac slub bede miala juz 28 lat, a nie chce dluzej czekac, ale wiadomo nigdy nie wiadomo czy mi sie uda zajsc w ciaze, to jest plan a jak wyjdzie to sie okaze kazda ma inne podejscie, jednak ja to przemyslalam i wiem, czego moge sie spodziewac. A lampke szampana na powitanie jak najbardziej wypije, ob moj ginekolog powiedzial, ze kieliszek alkoholu raz na rok dziecku i nikomu nie zaszkodzi
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:26   #1277
madzixx88
Zakorzenienie

świat_katarzyny- chyba mówisz o takim ślubie bez mszy? ja byłam na takim samym w sobotę i trwał 30 min a wrażenia mam podobne..mega niedosyt
Stary 2013-10-14, 21:28   #1278
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
może to nie była msza święta tylko samo nabożeństwo - udzielenie sakramentu i komunia święta? teraz rzadko spotykane ale wciąż tak można zrobić
chyba że, o tym nie pomyślałam Kasia napisała że msza, to zrozumiałam że msza
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-10-14, 21:30   #1279
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Tak wiem, tez nie jestem pewna jak zareaguje moj organizm, jednak taą decyzje podjelismy z TZ z tego wzgledu, ze ja biorac slub bede miala juz 28 lat, a nie chce dluzej czekac, ale wiadomo nigdy nie wiadomo czy mi sie uda zajsc w ciaze, to jest plan a jak wyjdzie to sie okaze kazda ma inne podejscie, jednak ja to przemyslalam i wiem, czego moge sie spodziewac. A lampke szampana na powitanie jak najbardziej wypije, ob moj ginekolog powiedzial, ze kieliszek alkoholu raz na rok dziecku i nikomu nie zaszkodzi
dziecku? czy maleństwu w brzuchu matki? serio tak powiedziała? bo pierwszy raz słyszę takie podejście... zawsze bardzo ostrzegali przed tym..

A nie myśleliście o ślubie wcześniej w takim razie? albo czemu czekacie skoro chcecie już i macie warunki na to? czemu nie już?
pytam bo ja sobie nie wyobrażam zajść w ciąże przed ślubem specjalnie...

Stary 2013-10-14, 21:30   #1280
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Co do 1 - IMO skoro będziesz mieć 28 lat, to czy REALNĄ różnicę zrobi ten miesiąc-dwa? mnie się wydaje, że żadną, a o dziecko można się postarać już w noc poślubną

Co do 2 - masakra uciekłabym od takiego ginekologa
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:31   #1281
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Wesele:

stoły prostokątne - mało miejsca do postawienia jedzenia, a byłam w stanie porozmawiać tylko z osobami w bezpośrednim moim sąsiedztwie i na przeciwko, w ogole nie widziałam reszty gości przy moim stole porobiły się 4 osobowy grupy rozmowne, nie było integracji, nawet wzrokowej - ciesze się że u mnie są okrągłe, ufff
Obiad podany bardzo szybko, jedzenia było full, a były 4 ciepłe posiłki plus zimne zakąski (obiad o 19, potem ciasto, lody, o 20:30 zimna płyta podana sałatek majonezowych nikt nie ruszył) 21:30 szaszłyki i inne mięsa na ciepło, 22:30 udziec (moim zdaniem za krótka przerwa między "kolacją"a udźcem", o 24 był tort, o 2:00 bigos, frytki i golonki. Potem chodzili z flaczkami i żurkiem. Od 2:30 nikt już nic praktycznie nie jadł także nie wiem czy jest sens wyjezdzać z mięsnymi posiłkami po tej godzinie bo wszyscy byly objedzeni. Potem schodziło raczej ciasto, owoce i zimna płyta (wreszcie).

Wódka - stock i były głosy że jest nie dobry w smaku i było widać po facetach że cięzko wchodził. Nie wiem ile w tym prawdy, nie ejstem smakoszem, nie piłam.

Na wódkach były zawieszki, ktore juz o 21 leżały pod stołami, były ściagane z butelek bo przeszkadzały, ogólnie zrobił się bałagan.

winietki - usadzili nas tragicznie! rozdzielili rodzeństwo Tż i my siedzieliśmy obok jego kuzynosta, którego ja w ogole nie znałam chyba zrezygnuje z winietek na naszym weselu na rzecz przyporządkowania gości do konretnych stolów a tam niech sami sie dogadują nie chce aby ktoś był niezadowolony tak jak my z usadzenia
Winietki były jednoczesnie podziekowaniem dla gości - papierowe krzeselka z cukierkiem w środku (60% zostało na stołach)

Pierwszy taniec - zwykły bujaniec, dość smutny, na poprawinach ludzie gadali że był za spokojny.

zespół - nie grał disco polo (dla mnie bomba) i wszyscy bawili sie fantastycznie! do 6 rano podobno (my zmylismy sie o 4:30)

oczepiny były o 1 w nocy - super, bo czuło sie że wesele trwa i trwa i nie było takiej pustki po północy

podziekowanie dla rodziców - sto lat i prezent, szybko i konkretnie

stół wiejski - przez całe wesele podeszła do niego 1 osoba! wyrzucenie pieniedzy w błoto

z atrakcji był barman, który miał strasznie wzięcie całą noc piłam drinki jak zreszta wiekość damskiej części młodzieży bomba! bierzemy na 100%!
wino (chyba przez barmana) nie szło w ogole

więcej atrakcji nie było

zaraz poprawiny będą
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:33   #1282
szklaneczka25
Rozeznanie

Hejka
Dawno mnie tutaj nie było, czas tak szybko leci i tyle obowiązków ale mam nadzieję, że nie zostałam zapomniana

Trochę poczytałam i widzę, ze bardzooooo dużo się dzieje az ciezko cytować
Gratuluję wszystkim PM zakupu sukni oraz załatwienia nowych spraw slubnych
Witam też nowe Panny

Moje poczynania slubne jakos w miejscu, prócz tego że zakupiliśmy w sobotę wódkę STOCK oraz zapisałam siebie, swiadkowa i damską cześć rodziny do fryzjera i kosmetyczki Masakra... ciezko ogarnac zeby tak ustalic godizny zeby kazdej pasowalo osatecznie u mnie fryzjer o 10.30 a makijaż 12.30
Stary 2013-10-14, 21:36   #1283
gornek
Zakorzenienie

Znaczy wiecie chcialabym przed slubem, ale to nic pewnego, bo jednak nie wiem jak zadziala moj organizm po braniu antykoncepcji przez pare lat bez przerwy, wiec faktycznie moze byc tak, ze zajde po pare miesiecy, ale tak jak pisalam, chcialabym ale nie wiem jak wyjdzie wiem, ze to ryzyko, ze moze byc tak, ze bede musiala lezec itp, dlatego nie bede na chama sie starac, warunki mamy, jednak ze slubem czekalismy aby mojemu Tz jakos unormowala sie sytuacja w pracy z tym alkoholem to fakt, ale jeden kieliszek szampana no zle ujelam pare lykow szampana, dziecku nie zaszkodzi
Jednak czas pokaze jak bedzie, bo z antykoncepcji rezygnuje po Nowym roku i zaczniemy sie starac jak normalnie ureguluje mi sie okres, czyli min 3 miesiace to bedzie trwalo
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:36   #1284
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Co do 1 - IMO skoro będziesz mieć 28 lat, to czy REALNĄ różnicę zrobi ten miesiąc-dwa? mnie się wydaje, że żadną, a o dziecko można się postarać już w noc poślubną

Co do 2 - masakra uciekłabym od takiego ginekologa
ja również!

Stary 2013-10-14, 21:37   #1285
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
My z tż chcemy mieć jak najszybciej po ślubie brzdąca, ale nawet to nie zmieni naszej decyzji, że maluszek po ślubie. Też nie wyobrażam sobie dnia ślubu, kiedy mnie mdli na własnym weselu itp. Oczywiście jakby się przydarzyło to bym była najszczęśliwsza na świecie, ale żeby specjalnie zaciążyć przed ślubem to nie. Tak jak napisałaś kilka miesięcy nas nie zbawi.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:39   #1286
say-hello
Zakorzenienie

powiem Wam, że ja się czasem trochę boję, że zajdę w ciążę akurat na ślub... ogólnie planujemy dzieciaczka, ale najwcześniej za rok lub dwa od miesiąca nie biorę tabletek i czasem nachodzą mnie stresujące myśli :P
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:40   #1287
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
powiem Wam, że ja się czasem trochę boję, że zajdę w ciążę akurat na ślub... ogólnie planujemy dzieciaczka, ale najwcześniej za rok lub dwa od miesiąca nie biorę tabletek i czasem nachodzą mnie stresujące myśli :P
Hahaha, pJona, mam identyczne rozterki i strachy aktualnie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:40   #1288
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe najpierw tytuł o kinder bueno, teraz o wódce..imprezowy wątek
po ślubie może będzie taki "Wódki weselnej dużo nam zostało, z PMkami napić by się wypadało"
Dobre

Co do ciąży to w sumie i racja, nie każda w pierwszym trymestrze dobrze znosi ciążę, a to humory a to hormony , a najgorzej to wymioty, które mogą wystąpić. No nie pomyślałam o tym...

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:40   #1289
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
My z tż chcemy mieć jak najszybciej po ślubie brzdąca, ale nawet to nie zmieni naszej decyzji, że maluszek po ślubie. Też nie wyobrażam sobie dnia ślubu, kiedy mnie mdli na własnym weselu itp. Oczywiście jakby się przydarzyło to bym była najszczęśliwsza na świecie, ale żeby specjalnie zaciążyć przed ślubem to nie. Tak jak napisałaś kilka miesięcy nas nie zbawi.
To dokładnie tak jak u nas.

Stary 2013-10-14, 21:40   #1290
Grace O Malley
Raczkowanie

Miałam straszną kłótnię z TŻ

Ja również świadomie nie zaszłabym w ciążę tuż przed weselem. Wolałabym wtedy chyba wszystko przesunąć na później, po narodzeniu dziecka.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości