My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 21:41   #1291
basiczek24
Wtajemniczenie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Czy nudności

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:41   #1292
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
samych kokardek 100, a gdzie do tego:
zaproszenia, menu, winetki, no i zawieszki :P
chyba pól szafy mi to zajmie
Nie no chyba nie będzie tak źle Może tylko zamiast jednego pudeła po butach to cztery (zawsze też możesz wziąć pudełko po kozakach )
Stary 2013-10-14, 21:41   #1293
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Musze sie pochwalic przed chwila dzwonila mamusia- zalatwila nam skrzypaczke na slub
Jak super Ja na weselu jakbym usłyszała skrzypce to na bank ryczę, na mnie wzruszająco działają instrumenty strunowe, smyczkowe
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:43   #1294
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Miałam straszną kłótnię z TŻ

Ja również świadomie nie zaszłabym w ciążę tuż przed weselem. Wolałabym wtedy chyba wszystko przesunąć na później, po narodzeniu dziecka.
O co poszło??

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:44   #1295
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Co do 1 - IMO skoro będziesz mieć 28 lat, to czy REALNĄ różnicę zrobi ten miesiąc-dwa? mnie się wydaje, że żadną, a o dziecko można się postarać już w noc poślubną

Co do 2 - masakra uciekłabym od takiego ginekologa
ja tak samo

co do odstawienia tabletek to słyszałam, że potem przez dwa pierwsze cykle najłatwiej zajść w ciążę u mnie w rodzinie zdarzył się taki dzieciaczek tuż po odstawieniu
ja już nie biorę 3 miechy i czuję się duuużo lepiej, a przede wszystkim problem bolącej żyły pod kolanem minął praktycznie od razu
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:44   #1296
docik10
Zakorzenienie

Grace O Malley co to się podziało u Was ?

:
Stary 2013-10-14, 21:46   #1297
gornek
Zakorzenienie

Oj chyba mnie trosze zle zrozumialyscie :p owszem chcialabym przed slubem, jednak nic na sile robic nie bede i nie bedziemy pare razy dziennie to robic, aby wyszlo :P po prostu rozmawialismy o tym, ze jakby nam sie udalo przed slubem to by bylo ok, bo bym miala wiecej czasu na zorganizowanie szczegolow, bo slub mam 300km od obecnego miejsca zamieszkania, jednak to nie jest priorytet, bo widomo, ze najlepiej wychodzi cos jak sie najmniej o to starasz :p
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:46   #1298
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Te papierowe są z Allegro (poszukaj pod hasłem "lampiony led"), najtańsze są po 4,30 za sztukę.
Sznurkowe kulki to już większy wydatek, na polskich stronach znalazłam najtańsze 20 małych lampek za 99 zł na Ebayu można kupić takie same od sprzedawcy z Chin za połowę tego. Nie wiem, jak nazywają się po polsku, ale wszędzie występują pod nazwą "cotton ball lights".
Super, dzięki za informację. Te papierowe wyglądają równie efektownie, a cena też o wiele lepsza. Wiesz co, kojarzę, że u nas też jest opcja kupowania tego typu rzeczy z Chin, tylko nie wiem jak to wygląda logistycznie, ile kosztuje przesyłka itp. Jak dowiem się więcej to dam znać

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:47   #1299
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Dobre

Co do ciąży to w sumie i racja, nie każda w pierwszym trymestrze dobrze znosi ciążę, a to humory a to hormony , a najgorzej to wymioty, które mogą wystąpić. No nie pomyślałam o tym...
No właśnie.. ja bym serio bała się ryzykować swojego stanu i dziecka... Najgorzej jak by trzeba było leżeć - przecież taki dzień jest obciążający bardzo i w takiej sytuacji

Dodatkowo z mojego otoczenia jak widziałam zdjęcia znajomych ze ślubu co dziewczyny szły w ciąży to jakoś mało fajnie to wyglądało... i z suknią problem bo ciężko przewidzieć jak się postura zmieni - na prawdę nie ma reguł na to kiedy i jak się przybierze na wadze

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:51   #1300
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Tak wiem, tez nie jestem pewna jak zareaguje moj organizm, jednak taą decyzje podjelismy z TZ z tego wzgledu, ze ja biorac slub bede miala juz 28 lat, a nie chce dluzej czekac, ale wiadomo nigdy nie wiadomo czy mi sie uda zajsc w ciaze, to jest plan a jak wyjdzie to sie okaze kazda ma inne podejscie, jednak ja to przemyslalam i wiem, czego moge sie spodziewac. A lampke szampana na powitanie jak najbardziej wypije, ob moj ginekolog powiedzial, ze kieliszek alkoholu raz na rok dziecku i nikomu nie zaszkodzi
Gronek przykro mi to pisać ale chyba masz niedouczonego gina. Tyle się krzyczy w mediach i wszędzie żeby nie pić w ciąży, nawet lampki wina.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:53   #1301
gornek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Gronek przykro mi to pisać ale chyba masz niedouczonego gina. Tyle się krzyczy w mediach i wszędzie żeby nie pić w ciąży, nawet lampki wina.
Ja wiem, dlatego do listopada mam nowego i juz u niego bede miala cytologie i podpytam co i jak sie przygotwac do ciazy, po ileu miesiacach najlepiej sie starac po odstawieniu plastwo, bo tego uzywam i w ogole, bo teraz tego co mam to fakt pozal sie boze, nawet usg nie ma i musialam, sie osobno zapisywac bo mam malego miesniaka i musze go kontrolowac ;P
Stary 2013-10-14, 21:55   #1302
say-hello
Zakorzenienie

co do lampionów to ja chyba kupię z 10 sztuk tych http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30122986/ i poustawiam je na tarasie przy naszej sali później porozdaję je po najbliższej rodzince, kilka zatrzymam
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:57   #1303
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Wesele:

stoły prostokątne - mało miejsca do postawienia jedzenia, a byłam w stanie porozmawiać tylko z osobami w bezpośrednim moim sąsiedztwie i na przeciwko, w ogole nie widziałam reszty gości przy moim stole porobiły się 4 osobowy grupy rozmowne, nie było integracji, nawet wzrokowej - ciesze się że u mnie są okrągłe, ufff
Obiad podany bardzo szybko, jedzenia było full, a były 4 ciepłe posiłki plus zimne zakąski (obiad o 19, potem ciasto, lody, o 20:30 zimna płyta podana sałatek majonezowych nikt nie ruszył) 21:30 szaszłyki i inne mięsa na ciepło, 22:30 udziec (moim zdaniem za krótka przerwa między "kolacją"a udźcem", o 24 był tort, o 2:00 bigos, frytki i golonki. Potem chodzili z flaczkami i żurkiem. Od 2:30 nikt już nic praktycznie nie jadł także nie wiem czy jest sens wyjezdzać z mięsnymi posiłkami po tej godzinie bo wszyscy byly objedzeni. Potem schodziło raczej ciasto, owoce i zimna płyta (wreszcie).

Wódka - stock i były głosy że jest nie dobry w smaku i było widać po facetach że cięzko wchodził. Nie wiem ile w tym prawdy, nie ejstem smakoszem, nie piłam.

Na wódkach były zawieszki, ktore juz o 21 leżały pod stołami, były ściagane z butelek bo przeszkadzały, ogólnie zrobił się bałagan.

winietki - usadzili nas tragicznie! rozdzielili rodzeństwo Tż i my siedzieliśmy obok jego kuzynosta, którego ja w ogole nie znałam chyba zrezygnuje z winietek na naszym weselu na rzecz przyporządkowania gości do konretnych stolów a tam niech sami sie dogadują nie chce aby ktoś był niezadowolony tak jak my z usadzenia
Winietki były jednoczesnie podziekowaniem dla gości - papierowe krzeselka z cukierkiem w środku (60% zostało na stołach)

Pierwszy taniec - zwykły bujaniec, dość smutny, na poprawinach ludzie gadali że był za spokojny.

zespół - nie grał disco polo (dla mnie bomba) i wszyscy bawili sie fantastycznie! do 6 rano podobno (my zmylismy sie o 4:30)

oczepiny były o 1 w nocy - super, bo czuło sie że wesele trwa i trwa i nie było takiej pustki po północy

podziekowanie dla rodziców - sto lat i prezent, szybko i konkretnie

stół wiejski - przez całe wesele podeszła do niego 1 osoba! wyrzucenie pieniedzy w błoto

z atrakcji był barman, który miał strasznie wzięcie całą noc piłam drinki jak zreszta wiekość damskiej części młodzieży bomba! bierzemy na 100%!
wino (chyba przez barmana) nie szło w ogole

więcej atrakcji nie było

zaraz poprawiny będą
Też mam mieć stoły okrągłe i jeszcze bardziej utwierdziłaś mnie w moim wspaniałym wyborze
Z wiejskiego stołu nie skorzystamy, TŻ na początku chciał, ale wystarczyły ze dwa argumenty z mojej strony i zmienił zdanie. Nawet nie musiałam się wybitnie starać
Barmana będziemy mieć byłam na 2 weselach gdzie był i cieszył się dużą popularnością.
Do przemyślenia pozostaje wino, ale chyba wolę kupić więcej bo winko to ja chętnie wypiję jak zostanie Wolę żeby zostało wino a nie wódka
No i brak disco polo - to był u nas warunek nr 1. Jak widać można się dobrze bawić bez, drażni mnie jak ktoś mówi, że wesele bez disco polo to nie wesele. A gucio!

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
O co poszło??
Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Grace O Malley co to się podziało u Was ?
O mieszkanie. A w sumie to o to, że mój TŻ nie potrafi rozmawiać o pieniądzach. Albo się złości od razu (jak tylko zacznie się temat okołofinansowy) albo rzuca jakieś argumenty o materializmie itp.

Czy chęć posiadania własnego eM ileś tam to objaw chorobliwego materializmu?
Stary 2013-10-14, 21:58   #1304
gornek
Zakorzenienie

Ah mialam pytac juz jakis czas temu ale zupelnie mi to wylecialo z glowy, byl jakis czas temu poruszany temat aparatow jednorazowych, mysliecie ze na wesele 60 osobowe tez sie sprawdzi? te aparaty nie sa drogie, a chce ich kupic tak z 1 na 10 osob, nie wychodzi ch tam duzo w jednym aparacie ale wiadomo fotograf nie wszystko ujrzy, a chcialbym zobaczyc jak goscie widzieli nasze wesele
Stary 2013-10-14, 21:59   #1305
docik10
Zakorzenienie

gornek Tu Cię zlinczuje. Nigdy nie wiemy jaka dawka alkoholu może zaszkodzić dziecku!! Przykro mi to mówić, ale jeśli ktoś uważasz, że nie wytrzymasz 9 m-cy bez alkoholu to może nie warto decydować się na dziecko. Nie mogłabym spojrzeć w oczy swojemu dziecku, kiedy urodzi się chore a ja mu co powiem?Musiałam wypić na weselu, skąd wiedziałam, że ci to zaszkodzi, wiesz sytuacja tego wymagała.

:
Stary 2013-10-14, 22:00   #1306
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
co do lampionów to ja chyba kupię z 10 sztuk tych http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30122986/ i poustawiam je na tarasie przy naszej sali później porozdaję je po najbliższej rodzince, kilka zatrzymam
mam jedną taką i ją bardzo lubię i na ślub na pewno kupię kilka na stoliki na tarasie

co do ciąży to bym nie zdecydowała na pewno przed ślubem
biorę tabletki i na pewno będę brała jeszcze przynajmniej kilka lat bo nie mamy zupełnie instynktu rodzicielskiego

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:00   #1307
alloffkowa
Zakorzenienie

Jeszcze co do ciąży podczas ślubu, o dolegliwościach nie pomyślałam, może macie racje
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:00   #1308
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
ojjj tak ja lubię shoty 3/4 tej soplicy a resztę uzupełniam mlekiem mniam moja kumpela mówi na to kinder bueno opcjonalnie można posypać szczyptą kakao

edit: Krooliczek- dzięki za fotki chyba wcześniej ich nie widziałam
chyba sobie kupię tą Soplicę na urodziny i będę takimi "kinder bueno" świętować

swiat_katarzyny, fajna relacja, przydatna Co do winietek to ja też się zastanawiałam czy nie ograniczyć się tylko do kart stołach, a niech się sadowią, jak chcą, ale u mnie niestety będą chyba dość "duże" prostokątne stoły i mogłoby być za dużo chaosu...
Co do Stocka to ja się ciągle zastanawiam. Gadałam dziś z mamą i powiedziała, że na dniach zadzwoni do hurtowni i ta babka z hurtowni może do niej zadzwoni jak będzie jakaś fajna promocja na Wyborową czy Bolsa, mama mówiła, że ta pani już zna mamę bardzo dobrze i przez tel. wali do niej per "Słoneczko" Więc z alko, ceną i ew. zwrotem nadwyżki problemu chyba mieć nie będziemy

Cytat:
co do odstawienia tabletek to słyszałam, że potem przez dwa pierwsze cykle najłatwiej zajść w ciążę u mnie w rodzinie zdarzył się taki dzieciaczek tuż po odstawieniu
ja już nie biorę 3 miechy i czuję się duuużo lepiej, a przede wszystkim problem bolącej żyły pod kolanem minął praktycznie od razu
Wiem, że często się zdarza zajść w ciążę tuż po odstawieniu. Z drugiej strony słyszałam plotki, że wtedy jest większe zagrożenie samej ciąży i zdrowia dziecka.... ale to chyba jednak bajki, znajoma mi naopowiadała kiedyś, że po tabletkach zdarza się, że się częściej rodzą dzieci np. bez rączek, ale gdyby tak było to by tak o tym trąbili, że nikt by tabletek nie brał...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:01   #1309
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Poprawiny na 16 - fajnie aby sie wyspać i spokojnie przygotować.

Na poprawiny przyszli prawie wszyscy jestem w szoku

obiad podali po 17- ludzie byli baaaaardzo już głodni - zapamietać, by na poprawinach nie zwlekać z obiadem

wszystko było odgrzewane, łącznie z odsmażanymi ziemniakami, jednak lepiej gdy jest to gotowane na nowo.

Poprawiny przy dj - było super
od 18 tańczyła sama młodzież, nikt 50+ nie pojawił się już na parkiecie.

Panna młoda zginęła w tłumie - sukienka beżowa, koronka, ładna bardzo, ale skromna - w ogole sie nie wyrózniała, wiele dziewczyn lepiej sie prezentowało - trzeba uważać

aaaaaa
bonus na weselu - przypomniało mi sie - jeden konkurs był przy oczepinach, troche mało
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:02   #1310
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
mam jedną taką i ją bardzo lubię i na ślub na pewno kupię kilka na stoliki na tarasie
w sumie mogę je kupić za pieniądze zaoszczędzone na zaproszeniach bo jak podliczyłam, to te moje wyjdą mega tanio niecałe 50gr/szt
Stary 2013-10-14, 22:03   #1311
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
gornek Tu Cię zlinczuje. Nigdy nie wiemy jaka dawka alkoholu może zaszkodzić dziecku!! Przykro mi to mówić, ale jeśli ktoś uważasz, że nie wytrzymasz 9 m-cy bez alkoholu to może nie warto decydować się na dziecko. Nie mogłabym spojrzeć w oczy swojemu dziecku, kiedy urodzi się chore a ja mu co powiem?Musiałam wypić na weselu, skąd wiedziałam, że ci to zaszkodzi, wiesz sytuacja tego wymagała.
spokojnie to nie wymaga takiego oburzenia, każdy ma własny rozum

2015 - 38
Stary 2013-10-14, 22:04   #1312
say-hello
Zakorzenienie

świat katarzyny dziękujemy za relację po przeczytaniu upewniłam się w przekonaniu, że okrągłe stoły bez winietek (tylko z przypisanymi gośćmi), brak disco polo i długa sukienka na poprawiny to strzał w dziesiątkę
Stary 2013-10-14, 22:04   #1313
gornek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja pisala wyzej, ze ja nie pije alkoholu w ogole, bo karmi to do alkoholu nie nalezy pisalam o lyku szampana na powitanie na sali, jednak gdybym miala pewnosc na 100%, ze jestem w ciazy to bym poprosila o sok badz wode. ginekolog mi mowil, ze niby nie zaszkodzi, ale kazdy organizm reaguje inaczej, ja sama na weselu kolezanki ja wyzywalam, bo pila wódke bedac w 7 miesiacy ciazy, fakt nic jej coreczce nie jest, jest wrecz okazem zdrowia, ale nigdzie nie napisala, ze nie wytrzymam ciazy nie pijac
Stary 2013-10-14, 22:06   #1314
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość

ja nie uważam że jest tantedny, nieukrywajmy, nie da rady zrobić wiejskiego stołu w nowoczesnym stylu, jedno i drugie sobie zaprzecza... wiejski stół to wiejski stół
\
nie zgodzę się z Tobą Wiejski stół może być kiczowaty albo z klasą. Wg mnie już poprzyczepiane sztuczne owoce/warzywa/kwiaty są kiczem, tak samo jak ten okropny dach u mnie.
tutaj inne przykłady:
http://www.debianka.com.pl/zdjecia_m/05_1.jpg
http://images38.fotosik.pl/216/d04699240faa43demed.jpg
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/files/userslib...8_S1050991.jpg

a tutaj coś co mi się podoba:
http://urodaizdrowie.pl/wp-content/u.../09/Nowy-1.jpg
(tż twierdzi, że to jest zwykły stół z wyrobami i chyba ma rację )
tak samo stół KaEs jest fajny.

Cytat:
alkohol swoją drogą, ale czy takie tańce i skakanie do upadłego jest wskazane w ciąży?
nie przesadzajmy z tym skakaniem - przecież jak PM'ka będzie źle się czuła to nie będzie tańczyć i nikt jej nie zmusi znam laski (z siłki) które w zaawansowanej ciąży wyciskają ciężary i katują się na aerobach Myślę, że o ile ciąża nie jest zagrożona to trochę poskakać można. Nie raz byłam na weselu, gdzie PM była w zaawansowanej ciąży i jakoś bawiła się na weselu w miarę możliwości

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Nasze stare czasy Która to kupowała kozę na święta? Velika?
Chyba ona to musiało być właśnie w okolicach świąt/sylwestra bo zrobiłam furorę na sylwku serwując kinder bueno Do tego zasypywałyśmy wątek hiciorami discopolo

Cytat:
hehe najpierw tytuł o kinder bueno, teraz o wódce..imprezowy wątek
po ślubie może będzie taki "Wódki weselnej dużo nam zostało, z PMkami napić by się wypadało"
Weź go zapisz Dobry jest

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Musze sie pochwalic przed chwila dzwonila mamusia- zalatwila nam skrzypaczke na slub
zazdroszczę!

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Tak wiem, tez nie jestem pewna jak zareaguje moj organizm, jednak taą decyzje podjelismy z TZ z tego wzgledu, ze ja biorac slub bede miala juz 28 lat, a nie chce dluzej czekac, ale wiadomo nigdy nie wiadomo czy mi sie uda zajsc w ciaze, to jest plan a jak wyjdzie to sie okaze kazda ma inne podejscie, jednak ja to przemyslalam i wiem, czego moge sie spodziewac. A lampke szampana na powitanie jak najbardziej wypije, ob moj ginekolog powiedzial, ze kieliszek alkoholu raz na rok dziecku i nikomu nie zaszkodzi
moim zdaniem to jest wyłącznie Wasza decyzja. Sama nie widzę niczego złego w byciu w ciąży podczas ślubu. Ostatnio doszłam do wniosku, że w ciąży musiałabym być na trzy miesiące przed końcem umowy, czyli powinnam zajść już przed ślubem. Niby jest jakaś ustawa, że kobietom w trzecim miesiącu ciąży muszę przedłużyć umowę czy coś Nie to żebym planowała, ale wolę znać wszystkie możliwości.

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-10-14 o 22:09
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:07   #1315
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
spokojnie to nie wymaga takiego oburzenia, każdy ma własny rozum
Ehh to ja się już nie wypowiadam na ten temat, co do alkoholu w ciąży jestem cięta

:
Stary 2013-10-14, 22:07   #1316
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
w sumie mogę je kupić za pieniądze zaoszczędzone na zaproszeniach bo jak podliczyłam, to te moje wyjdą mega tanio niecałe 50gr/szt
taniutko a za to jakie stylowe!

my mamy już zarezerwowanego barmana, TZ bardzo zależało więc ma

2015 - 38
Stary 2013-10-14, 22:09   #1317
enzunio
BAN stały

swiat_katarzyny nie pocieszyłaś mnie z niektórymi rzeczami, ale b.dziękuję za relację i doceniam

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-10-14 o 22:10
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:10   #1318
mala_czarna_21
Zakorzenienie

czy jest na sali jakaś kosmetyczka?

2015 - 38
Stary 2013-10-14, 22:10   #1319
docik10
Zakorzenienie

Ja uciekam spać, jutro mam wizytę szefowej w biurze, a nie wypada ziewać

:
Stary 2013-10-14, 22:14   #1320
gornek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość

moim zdaniem to jest wyłącznie Wasza decyzja. Sama nie widzę niczego złego w byciu w ciąży podczas ślubu. Ostatnio doszłam do wniosku, że w ciąży musiałabym być na trzy miesiące przed końcem umowy, czyli powinnam zajść już przed ślubem. Niby jest jakaś ustawa, że kobietom w trzecim miesiącu ciąży muszę przedłużyć umowę czy coś Nie to żebym planowała, ale wolę znać wszystkie możliwości.
No tak jezeli masz umowe na czas okreslony to pracodawca nie musi Ci przedlizyc umowy, no chyba ze bedziesz juz w 12 tygodniu to musi przedluzyc do dnia porodu :p ja sie nie boje o zwolenienie, bo umowe mam do 2015, tylko o to, ze bedac zalozmy na macierzynskim moga mi jej pozniej nie przedluzyc, no ale nie ma co gdybyc, sie okaze jak bedzie :p nikt nie zna dnia ani godziny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości