|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
bo to moze miec dwie strony medalu. No coz, zycie, niektorych rzeczy sie nie przeskoczy ot i co.
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
a jakbys zrolowała np. reczniki duze i poukladala wokol niej?
|
|
|
|
#3303 |
|
Konto usunięte
|
Karolajn- ja mam dwa kocyki po bokach a maly zawsze spi na boczku z podwinieta jedną nogą
i najwyzej to na plecy sie odwróci
|
|
|
|
#3304 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Założę się, że mój zrobiłby tak samo Dlatego wieczorny rytuał odprawiam sama Cytat:
Cytat:
![]() Margosia strasznie mi przykro, że TŻ tak daje się wykorzystywać, a cierpisz na tym Ty i Piotruś ![]() ------------------- Niuniek padł o 19 ![]() A ja nie wiem co robić-już obcięłam męża, wykąpałam się, nawet dziabanko zaliczyłam i paznokcie pomalowałam ![]() Zazdroszczę tym, którym dzieci śpią pięknie także w dzień, bo cierpię na chroniczny brak czasu ![]() Mam dylemat - pojutrze mam umówioną wizytę u endokrynologa. Czekałam na nią ponad 2 miesiące i zerknęłam dziś w swoje zapiski i okazało się, że mam tę wizytę o 17.45, a o tej kąpię Małego ![]() Założę się, że o 17.45 nie wejdę tylko później i kąpanie przesunie się o ok. godzinę. Młody na bank tego nie przegapi i będą krzyki ![]() Przełożyć wizytę? Czy przesadzam? Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-14 o 21:59 |
||||
|
|
|
#3305 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ma wyglądać leczenie? Bóle przeszły? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Gusia dobrze, że już w domu jesteście
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wykąpię go, żeby mu się nie pomylił dzień z nocą, bo po kąpieli śpimy długo :P Ale niech wstaje, bo ja już ledwo siedzę... obejrzałam właśnie Przepis na życie i nudy, a Lekarze będą dopiero za pół godziny w TVN player... :P |
|
|
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
Tweed to miałaś dzisiaj dzień
współczuje tego ZUS-uJa macierzyńskiego nadal nie mam a już minęło ponad 1,5 miesiąca grrrr Przysłali mi pismo czy TZ będzie brał jakiś tam urlop czy coś, ja im wysłałam że nie i tydzień temu znowu to samo pismo mi wysłali Maja mnie tak rozśmiesza Po kąpieli spała godzinę i już wyspana gotowa do zabawy. Włączyłam suszarkę dałam smoka i wyszłam z pokoju. I zaraz słyszę "ejjjjjj" A jak TZ ją kładł spać to krzyczała "help" No nic liczę że mimo wszystko uśnie bo z TZ mamy w planach winka się napić. Dziabanka nie będzie bo chyba ta cholera do mnie idzie, już troszkę krwawie
|
|
#3309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie mi przykro, ale jak to się stało? Nie pracowałaś wcześniej? I trzymam kciuki żeby to było tylko zatrucie ![]() Cytat:
![]() Ja czasem klnę w nocy. Na głos ![]() TŻ wie, że to jest ten moment, w którym musi przejąć Małego. Cytat:
![]() Też czekam na lekarzy
|
|||
|
|
|
#3310 |
|
Zadomowienie
|
Tweed, zdrowka
Kejt, pieknie Fi sie bawi Mela, dla meza za brak empatii. Oby terapia Wam pomogla. Tak a propos odbedzie sie w moje urodziny ![]() Margosia, za chrzest i oby maz sie opamietal. Co sie dzieje z tymi facetami ![]() Teso, ja tez nie lubie karmic na lezaco, raz ze nie spie dobrze obok Edka, a dwa ze i tak musze go w pionie trzymac do odbicia. Taribari, kazda z nas ma takie chwile. Ja tez nieraz mam poczucie winy, ze czuje sie zmeczona opieka nad Edkiem, no ale z drugiej strony nie jestesmy cyborgami i brak sily robi swoje. Edziu dzis przespal wiekszosc dnia, pewnie odsypial wczorajsze zle samopoczucie. Pod wieczor po spacerku pieknie zjadl, potem porozmawial z zabawkami. I wszystko szlo pieknie dopoki nie wystraszyl sie podczas kapieli Gdy przewrocilam go brzuszkiem do wody kilka razy poplywalam z nim do przodu i do tylu i chyba nie zauwazylam jak popil troche wody (a byla z oliwka). Edek zaczal tak wiercic nogami, ze az stanal na stopkach w wanience i sie odbijal kilka razy, ledwie go utrzymalam i oczywiscie placz. Dlugo ssal piers, bo nie mogl sie uspokoic. Jestem na siebie zla, bo kapiel tak dobrze nam szla i teraz boje sie, ze go przestraszylam za bardzo :/ Jutro sie okaze czy bedzie pamietal o tym.Wstawiam film z Edziem (zle kamere trzymalam ) ![]() http://youtu.be/0Cp5_KQa_oc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3311 |
|
Wtajemniczenie
|
Neni a bierzesz Kubę ze sobą? Czy maż z nim zostanie?
|
|
#3312 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie próbuje i zobaczymy.
W końcu zjadla i moge isc spac Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my też mieliśmy dziś ubaw-karmiłam Małego, a TŻ siedział obok mnie na necie. Nagle Mały puścił takiego pierdziocha, że TŻ aż podskoczył Ja w śmiech, TŻ w śmiech i Mały w śmiech ![]() My w końcu zaczęliśmy się śmiać, że on się śmieje, a ten patrzył raz na mnie raz na TŻ i śmiał się z nami. Aż się popłakałam. I nie wiem już czy to ze śmiechu czy ze wzruszenia On się taki cudny ostatnio zrobił, taki kumaty, że co dzień coraz bardziej mnie zachwyca Jakoś ostatnio zakochałam się w nim tak totalnie. Przepadłam dosłownie Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-14 o 22:14 |
|
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze bez kapania sprobujcie..? |
|
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Jakierka słodki Edziu
Misiaczka jedziemy wszyscy razem, bo ja niemobilna i mąż musi mnie zawieść. Ale nawet, gdyby został z nim w domu to cycka im nie odepnę |
|
|
|
#3316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow! uczysz go w 2 językach! Fajnie. Ciekawe, czy mu się nie będą mylić? ![]() Cytat:
Teraz uwaga, jego kompromitujący filmik - tak się moje dziecko próbuje obudzić http://youtu.be/YUTlvqfMH14 Lecę kąpać
|
||
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Madi wykąpie, ale on tylko cycka je i tego nie przeskoczę...
Z butelki nie zje, bo niezbyt potrafi ![]() Chyba jutro zadzwonię i się zorientuję na kiedy ew. przełożona zostałaby wizyta.. |
|
|
|
#3318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i pomyśleć że to wszystko zasługa bąkaA mnie dzisiaj wystraszyła Maja, bo tak głośno bekła mi nad uchem jak ją odbijałam że aż podskoczyłam ![]() Madi dobrze mowi. Nie przekladaj wizyty, TZ niech wykapie małego albo zrób mu dzień brudaska. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Aaaa już odposałaś. A jakbyś go w aucie nakarmila przed wizytą?
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
karolajn Olek nie wędruje.. on sobie śpi spokojnie na pleckach i tylko rączki sobie przekłada, no i główkę z jednej strony na drugą albo na płasko.. nóżki podkurcza albo prostuje.. ale śpi sobie w jednym miejscu
![]() A moja przyjaciółka, której córka też zaczęła wariować w nocy i budzić się co godz na karmienie, dała jej ostatnio na noc kleik ryżowy bezglutenowy i Mała przespała całą noc do 7 Tylko jej Mała ma 7 miesięcy..nie wiem czy nasze maluchy mogą troszkę takiego kleiku zjeść ![]() tweed jak Małemu ściągałam jakiś czas temu pokarm i go zaraz po tym nakarmiłam, to i tak szybko domagał się kolejnej porcji A Ty tweed tak robisz? co ile Alik je? Neni ja bym nie przekładała skoro tak długo się czeka.. nie możesz raz nie wykąpać Małego? raz na jakiś czas takie odstępstwo od reguły nie zaburzy mu planu dnia choć ja też nie lubię pomijać tego rytuału
|
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Malaczarnakejt ależ słodki ten Twój Fi
Taki mulatek Co do chrzcin-my chrzcimy prawdopodobnie 12 stycznia. A chrzestna może być po rozwodzie, jeśli dostanie ze swojej parafii zaświadczenie. No ale nie wiadomo czy dostanie ![]() I czy się zgodzi być chrzestną w ogóle ... |
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Ale macie akcje z maluchami
Olek też się taki fajny robi.. jak zaciesza, to uśmiech od ucha do ucha i jęzora wysuwa..śmiesznie to wygląda A jak z cyca je, to mruczy coś pod nosem, jakby nawijał.. albo nam się w rozmowy wcina.. A najbardziej lubię jak robi kupy.. i wyciska.. takie wysiłkowe YyyyEEE...! |
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co..idę spać.. nie nadążam za Wami.. nim odpiszę na kilka postów, to zaraz stos następnych.. zaczęłam się gubić w gąszczu spamu
Dobranoc |
|
|
|
#3324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój pomysł to....idziesz do Endo mały siedzi w aucie z tatusiem, ewentualnie jezdza wózkiem w okolicy, chce jeść...w kolejke przybywa Twoj maz a Ty idziesz do autka i karmisz potem znów wymianka![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- a nie masz jakiejs najlepszej kumepeli, czasem lepsi "obcy" niz rodzina..na chrzestnych... |
||
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecyduję jutro. Zależy jak długo musiałabym czekać na następny termin. Jeśli 2 miesiące to wiadomo, że odpada. Tak-dzwoniliśmy i spoko-można, ale pod warunkiem, że przyniesie ze swojej parafii zaświadczenie, że może być matką chrzestną Tylko teraz pytanie na ile jest znana na swojej parafii |
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonka...wciaz o Was myślę....czy Adaś zasnął po takim długim czuwaniu???
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Jakierka to masz ur 2 dni po mnie. Zrobmy wspolna impreze 24 paz.
Eve ja tez chrzciny dopiero na wiosne robie jak juz bedzie cieplej i kasa bedzie. Neni, zadzwon i zapytaj czy wczesniej nie mozesz przyjsc, ew na beszczela idz z malym to moze w kolejce sie zlituja i cie przepuszcza. Nakarmilam Alicje na spiocha. Moze pospi teraz dluzej i ide spac. Dobrej nocy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kumpela wyjechała w świat za pracą i nie chcę robić jej problemu z kombinowaniem jak dostać urlop na chrzciny itd. Zmykam do łóżka oglądać Lekarzy |
|
|
|
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
pytanie eetoryczne - po cko ja w ogole klade sie spac ?
leo zjadl o 20 180ml odbicie plus odciaganie i byla 21:29 a ren o 21:45 ju glodny - wcisnelam mu 60 wody, odbicie jest 22:07 a o 23 karmienie ktorego zarloczek na pewno nie przegapi i zabawa od nowa padam na pysk :-:-(
|
#3330 | |
|
Zadomowienie
|
Neni, ja bym odpuscila kapiel lub zwyczajnie wykapala pozniej.
Mela, no to pijemy 24.10 Kejt, Edek na pewno bedzie mylil, a raczej laczyl jezyki (jeszcze dojdzie angielski), bo dzieci traktuja poznany jezyk jako cos naturalnego i dopiero pozniej zaczynaja je rozrozniac. U nas dominujscy jest rosyjski, chcialabym nauczyc Edka czytac i pisac w tym jezyku. Fajnie by bylo aby po polsku mowil i rozumial, czytanie i pisanie juz jak wyjdzie, bo nie chce go za bardzo obciazac Angielski rzecz jasna nauczy sie w szkole i na podworku i podstawowe slownictwo w domu, zanim pojdzie do szkoly/przedszkola.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

bo to moze miec dwie strony medalu. No coz, zycie, niektorych rzeczy sie nie przeskoczy ot i co.
12.06.2010

pochwalilam swojego rano a teraz taki cyrk odstawia ze szok

Tylko jej Mała ma 7 miesięcy..nie wiem czy nasze maluchy mogą troszkę takiego kleiku zjeść