|
|
#2341 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)
Cytat:
![]() jak upieczesz to daj znać czy dobry wyszedł ja też nie lubię za słodkich ciast ![]() Cytat:
dlatego jak się chcę na poważnie uczyć to muszę odejść kilka metrów od biurka, żeby być z dala od komputera ![]() Cytat:
![]() a geometria przestrzenna to już mnie w ogóle dobijała, nie umiałam sobie tego w ogóle wyobrazić ![]() Cytat:
(lepsze coś niż nic )Milka, kupiłam sobie ten serek z jedynką o którym mówiłaś i zakochałam sie w nim zmieszałam sobie ze szczypiorkiem i zjadłam pół opakowania na raz
|
||||
|
|
|
#2342 | |
|
xxyy
|
Cytat:
tez sobie zrobie taki serniczek bo chce mi sie jakiegos ciasta albo ciastek. a lepsze to niz jakies ze sklepu chyba. poza tym taki sernik ma wiecej bialka niz jakies ciastka
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam ten sam problem i zawsze! robie złe rysunki,a później mam problemy z obliczeniami,bo podstawą są dobre rysunki niestety .
|
|
#2344 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zwlaszcza jak czekolada jest jeszcze przy koncu.ja to walnieta jestem Cytat:
ale kiedys moja nowoczesna babcia zrobila dietetyczne ciasto - nie poslodzila go wszyscy straaaasznie sie oburzyli - przychodza na imieniny do babci sie podtuczyc a tu dietetyczne ciasto bez cukru ja tu probuje sie przekonac ze czas spac.... ![]() Cytat:
ale nie boj sie, znam ten bol tez moja nauka trwa kilka lub kilkanascie razy dluzej przez to ze zamiast robic co trzeba buszuje w internecie m.in na wizazu ![]()
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może i ja bym się zabawiła w zrobienie go ![]() Tylko ja bym wolała jakiś smakowy budyń ![]() btw. i rozumiem że to do pieczenia, no bo skoro białka...
|
|
|
|
|
#2346 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dzieczyny
![]() Właśnie doznałam małego zaplątania... może pomożecie mi? ![]() Otóż patrze na serek wiejski - wielkimi literami pisze 20% fat, patrze na tabelke a tam w 100g serka tylko 2g tłuszczu czyli jakby nie patrzeć tylko 2%, czytam dalej a tam pisze ze 20% tluszczy jest w suchej masie (domyślam się ze też chodzi o 100g sm). Zatem pytanie jest następujące - jak w swoim zapotrzebowaniu policzyć ten tłuszcz?? ja obstawiam 2% ale lekko zgłupiałam przy tym... pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedź Djana
|
#2347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiłam, że będzie miodzio Ja już tak dawno nie byłam w carrefourze Muszę się po ten serek skoczyć Opakowanie nie za duże - chyba tylko 250 gram się mieści, więc całe spokojnie za jednym zamachem można Cytat:
Czyżby Piątnica light Bo chyba ma 200 gram tylko To razem będziemy pichcić Ciekawe czyj będzie smaczniejszy Cytat:
Mieszkałam tu już z dwa tygodnie a szłam na rynek w przeciwnym kierunku Zupełny brak orientacji w terenie Cytat:
Jednak troszkę cukru musi być Uwielbiam zapach waniliJa korzystam z materiałów z internetu I z pomocy znajomych na gg Ale jak się zdenerwuje to i odłącze
|
||||
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Producent, cena, miejsce zakupu Nie no producent wystarczy
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cena 1,59 zl za 200g - serek jest po prostu Boski ale wiadomo - rzecz gustuzakupiłam w LIDLu, i niestety ale z tym producentem nie spotkałam sie jeszcze w innym sklepie (choć w sumie w niewielu bywam )
|
|
#2351 | |
|
xxyy
|
Cytat:
ciezko bedzie ale masz racje.. wszystko idzie dwa razy dluzej, juz 22:20 robie szybko te cwiczenia i ide spac bo jutro bede miala aktywny dzien - rano aerobik, potem szybko do domu i jakis obiad wsune, potem fryzjer, i na rowerku 5 km na basen na godzinke i wieczorem ide spac do siostrzenicy bo moja siostra gdzies wyjezdza w jakas delegacje na 2 dni, i mala boi sie sama spac w wielkim domu. planujemy zakupic duze lody i ogladnac jakis fajny filmik
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obstawiam, że 2% Swoją drogą nigdy nie spotkałam się z tak tłustym wieśniaczkiem - 20% ![]() PS. Ja już zmykam Nie mogę przesadzać z tym siedzeniem, bo jutro nie wstanę Dobranoc |
|
|
|
|
#2353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a babcia wymiata ![]() Cytat:
![]() zjadłabym pewnie całe opakowanie, ale jadłam niedawno całkiem, czyli już trochę za późno na wielkie jedzenie
|
|||
|
|
|
#2354 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny fajnie tu z Wami
Moge zostać??
|
#2355 |
|
xxyy
|
|
#2356 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
no jasne
![]() Milka mi kiedyś mówiłą że dobry jest serek naturalny z jedynką (wyprodukowano dla carrefour), wiec kupiłam, sprobowałam i rzeczywiście okazał się pyszny (i oczywiście bardzo tani, jak wszystkie tego typu produkty )
|
|
|
|
#2358 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#2359 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
) także moja dietka lekko podupadła Ogólnie w Leg mam bardzo zimno, nie potrafię się nawet iść wykąpać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Heheh widze, że nie tylko ja tu jestem antytalencie do malowania Nawet domek potrafię sknocić Nie mówiąc o namalowaniu ptaka Championa też mam pod nosem, także zakupki robię tam, serek z piątnicy jadałam, bardzo dobry Wiem że jest też z brzoskwiniami, czy jakoś tak ![]() Chodzi o serek wiejski
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tak z innej beczki polecam Wam gorąco żel do mycia twarzy Yves Rocher, Pure Calmille, Gel nettoyant-jest naprawde WSPANIAŁy,mój numer 1 póki co,chociaż lirene dermoprogram też jest całkiem ok i również z czystym sumieniem polecam
.
|
#2361 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#2362 | |
|
xxyy
|
Cytat:
ja mialam podobnie, ale musialam sie nauczyc rysowac, bo mam na studiach zajecia plastyczne. na poczatku to byla tragedia, ale potem spodobalo mi sie, bo kobieta prowadzaca jest bardzo mila i duzo pomaga, doradza, daje wskazowki. ale z biegiem czasu wymysla coraz trudniejsze rzeczy do malowania - portret, szkic jakiegos budynku, a wczoraj rysowalismy swoje rece z roznej perspektywy, tak by ukazac ich trojwymiarowosc na szczescie w tym roku plastyka mi odpada ![]() spicie jeszcze?
|
|
#2363 |
|
xxyy
|
dziewczynki, blagam, wymyslcie mi jakis sos do makaronu i pieczarek gotowanych w calosci.. z czym to zjesc?
probowalam wczoraj zrobic sos z kefiru i przecieru pomidorowego i ziol prowensalskich ( czy jak im tam ) , ale wyszedl nie dobry. chyba za duzo kefiru.wymyslcie cos prosze
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Witam piątkowo
![]() Wczoraj widziałam się ze znajomą, panią dietetyk ![]() Przyniosła mi plan na dietę 1200 kcal. Bardzo fajna dietka, chyba nie ma możliwości, żeby chodzić głodnym ![]() Kto chętny wyślę na maila po poludniu.
|
|
#2365 | |
|
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek dziewczęta
![]() Cytat:
Może: oliwa + trochę masełka żeby się lepiej rumieniło, przyrumienić pół średniej cebuli(jak lubisz cebule to może być więcej), jakby nie chciała brązowieć to posłodzić szczyptę (tak jakby solić palcami), dodać jogurt naturalny(ja używam Zott'a) podsmażyć z szczyptą soli i pół łyżeczki mąki (wsypać podobnie jak sól i dobrze wymieszać, można dodać przed wlaniem na patelnię po to żeby się jogurt nie zważył), jak nabierze kolorku beżowego dodać posiekaną natkę pietruszki/koperek/szczypiorek, doprawić pieprzem i solą i cukrem do smaku (nie powinno być bardzo kwaśne )Chyba że jadasz śmietanę - to wtedy przygotowanie jest o niebo prostsze ![]() Smacznego ![]() Sathi mogę?? proszę
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Djana, jasne, wyslij mi maila na pw, po południu wyslię ci to
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
1200 to jakaś niskokaloryczna raczej
ale looknąć można
|
|
#2368 | ||
|
xxyy
|
Cytat:
Cytat:
ja coparwda nie odchudzam sie ale z checia zoabcze szukam inspiracji do posilkow marta560@interia.pl , dzieki lece na aerobik ![]() milego dnia
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
A masz karte klubową
No i jeszcze co miesięczna składka członkowska Witaj Tak ten z jedynką Na pewno już się z nim spotkałaś Ona nie ma takiego typowego opakowania - tekturowe pudełko. To takie foliowe małe opakowanie Tam tych herbatek jest Jest i pinakolada, rumowa. truskawkowo-waniliowa, różne rodzaje czerwonych i zielonych - no wybór przeogromny
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak wogóle to po badaniach
Dziś się udało, choć miałam chwilę załamania Mianowicie obudziłam się o 5:17 Ale się nie dałam, odwróciłam na drugi bok i zasnęłam Wyszłam przed 8 i pogoda mnie zaskoczyła na maxa Jest gorąco i duszno, burza będzie jak nic Tylko mam nadzieję, że się na nią nie natknę, bo mi sie parasolka do mojej małej torebeczki nie wciśnie Miłego dnia |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

Bo aktualnie mnie zajmuje wiśniowa herbatka
). I co myślicie
Będzie coś z tego
Pobawie się w weekend

.
I oczywiście z tego działu na maturze aż dwa zadania miałam
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ja już tak dawno nie byłam w carrefourze

A przede wszystkim spełnienia najskrytszych marzeń