Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 21:37   #1261
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
heh ja Przemkowi jeszcze nigdy nic pod spodenki nie zakładałam, jak było zimno to mu grube skarpety zakładałam i tyle
no ale chyba czas wyciągnąć polarkowy kombinezon.
kombinezon? tak zimno u Was? kurcze w bb piekna ciepla zlota jesien... Nela smiga w samych sweterkach...wczoraj rodzice na basenie dziwnie na nas patrzyli, bo wracala z zajec tak (fotka) i nie uważam żeby było jej zimno...inne dzieci z wata w uszach. w kombinezonach, a mnie się pot lal po tylku. mloda tez jeszcze nie miała nic zalozonego pod spodniami. w te zimne dni ubierałam jej spodnie ocieplone od wewnątrz.

Cytat:
my byliśmy na rehabilitacji, rehabilitantka nie mogła ze śmiechu bo Młody da wszystko ze sobą zrobić pod warunkiem że ciamka palucha albo smoka. przy ćwiczeniach jak miał łapki do góry podniesione to od razu był ryk, jak tylko opuszczone i paluch do buzi wędrował to się śmiał, wariat
Nela tez tak ma...na basenie przyssala się do taty jak glonojad i była w siódmym niebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie.jpg (60,5 KB, 44 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:43   #1262
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
kombinezon? tak zimno u Was? kurcze w bb piekna ciepla zlota jesien... Nela smiga w samych sweterkach...wczoraj rodzice na basenie dziwnie na nas patrzyli, bo wracala z zajec tak (fotka) i nie uważam żeby było jej zimno...inne dzieci z wata w uszach. w kombinezonach, a mnie się pot lal po tylku. mloda tez jeszcze nie miała nic zalozonego pod spodniami. w te zimne dni ubierałam jej spodnie ocieplone od wewnątrz.

Nela tez tak ma...na basenie przyssala się do taty jak glonojad i była w siódmym niebie
brrr my juz chyba od dobrych 2 tygodni w kombinezonie tzn w takim polarowym, dziś niby słonce było ale zimnoooo
oglądam porodówke i wróciły wspomnienia

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

dobrej nocy

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:57   #1263
diabli
Zakorzenienie

ankaaa206 - ja tak miałam ostatnio na basenie. schyliłam się nad brzegiem, polewalam mala woda, robiłam fotki, podawalam zabawki itd. a jak wstałam to myslalam, ze zaraz wpadne do wody niezły helikopter we lbie ta mjest strasznie duszno, wilgotno, taka 100% sauna i organizm tez zaprotestowal. ale fakt za szybko chciałam się podnieść. zatem zwal na laktator, ale przy okazji zrob sobie morfologie

ejjjj, powiedziałam tzowi, ze może młodej kupilibyśmy sophie...zobaczyl, pomilczał i mowi, ze lepszy będzie ten kurczak dla psów już widze jak Nela obgryza mu pazury http://www.twojezoo.pl/nobby-zabawka...cm-p-5418.html nie mogę przestać się smiac...
Stary 2013-10-14, 22:00   #1264
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe pilka nozna...już kiedyś pisałam jak to tatuś oznajmil, ze do reprezetnacji kobiet latwiej się dostać biedna Nela!

niby tak...ja mysle kategoriami, ze biedne dzieci w Chinach sa wyzyskiwane i zasuwają po 20 godzin dziennie, po to by nam wyprodukować kolejny łach...i wtedy wole wybrać cos co już jest i nadaje się jeszcze do uzycia nie lubie marnotrawstwa.
zresztą naprawdę dużo lumpkowych ciuszków ma metki. dla dzieci kupuje się hurtowo i większości nie zakłada. mnie inne niemowlę nie "brzydzi", ale rozumiem, ze sa ludzie, którzy nie zmienia pieluchy obcemu dziecku i nie zjedza z nim na pol obslinionej kanapki
Madrze powiedziane

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
to aż się boję

idę spać
Moze Ci posmakuje dyniuszka
Stary 2013-10-14, 22:04   #1265
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
hehe

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

hahaha

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

hehe pewnie że tak

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

haha a mój nawet sensownie śpiwa:P ostatnio hitem jest"Mały Mateuszku podrap się po brzuszku....":hah aha:
Za mna chodzi caly dzien piosenka mucha lakomczucha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
brrr my juz chyba od dobrych 2 tygodni w kombinezonie tzn w takim polarowym, dziś niby słonce było ale zimnoooo
oglądam porodówke i wróciły wspomnienia

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

dobrej nocy
Ja dziś mlodego ubralam w body, spiochy i bluze, bez czapeczki. Ubieram go mniej wiecej jak siebie

barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:06   #1266
Ashyshqa
Zakorzenienie

nadrobilam.ale nie wiele.mam do.powiedzenia.

zmoklysmy dzis na spacerze strasznie.bo Sofia postanowila zasnac jak zaczelo.padac. A matka niemadra stwierdzila, ze trzeba jezdzic w takim razie, coby dziecko.pospalo. I mimo, ze bylam w kurtce przeciwdeszczowej to.i.tak twarz, rece, spodnie i buty (zamszowe botki ) cale mokre... Sofia sobie za to slodko spala pod folia
Eh... dzis zdecydowanie nie byl moj dzien...

Justi, Oczko gotowana dynia jest pycha uwielbiam zupe krem z dyni. Robie ja z curry. Jest cudowna na jesien ale wierze, ze w sloiczkach moze nie pachniec zachecajaco

Lonely i Cloche tez zadziwia mnie zawsze jak czytam o dzieciach spiacych pod karuzela lub na macie. U nas tez te rekwizyty sa tylko do zabawy. W chwilach zmeczenia staja sie wrogami nr 1
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:10   #1267
diabli
Zakorzenienie

kolejna inspiracja prezentowa (gwiazdkowa?)
DINOZAUR JESTEM SZEFEM
http://allegro.pl/k-s-kids-dinozaur-...601384726.html fajnie nie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 22:10   #1268
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ankaaa206 - ja tak miałam ostatnio na basenie. schyliłam się nad brzegiem, polewalam mala woda, robiłam fotki, podawalam zabawki itd. a jak wstałam to myslalam, ze zaraz wpadne do wody niezły helikopter we lbie ta mjest strasznie duszno, wilgotno, taka 100% sauna i organizm tez zaprotestowal. ale fakt za szybko chciałam się podnieść. zatem zwal na laktator, ale przy okazji zrob sobie morfologie

ejjjj, powiedziałam tzowi, ze może młodej kupilibyśmy sophie...zobaczyl, pomilczał i mowi, ze lepszy będzie ten kurczak dla psów już widze jak Nela obgryza mu pazury http://www.twojezoo.pl/nobby-zabawka...cm-p-5418.html nie mogę przestać się smiac...

jahaha w " Przepisie w ostatnim odcinku Gniewko mial n spacerze takiego kuraka hee

Cytat:

Ja juz zakladam , dxisisj rano 1,5 stopnia mielismy w ciagu dnis 11-13 stopni zimnooo

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:15   #1269
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko ze ja kupuje ubranka ktore sa wyprodukowane w Polsce nie w Chinach aha czyli jak ktos kupuje nowe ubranka dziecku to oznacza ze brzydzi sie innymi dziecmi... no coz ja sie nie brzydze ...no ale skoro tak mnie podsumowalas ...
Moj maz podziela twoje zdanie. Jego szwagier sprowadzal ciuchy używane i sprzedawal do lumpeksow. Plynely kontenerami i w roznych warunkach byly przechowywane... najlepiej jak mozna od znajomego odkupic wtedy sa pewne.

Ja spakowalam ubranka i czesc dalam siostrze meza a czesc znajomym, beda miec blizniaki. Ale prosilam zeby wrocily do mnie bo chce jeszcze miec dzieci i na pewno jeszcze syna

Stary 2013-10-14, 22:17   #1270
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co, tak naprawde trudno mi powiedziec. Bo ja nie zakladam nigdy ze dzis zjemy to czy to tylko zalezy jak nam wyjdzie, dzis np. Wychodzilismy na rehabilitacje i nie byl glodny ale wiedzialam ze tam zacznie byc drazliwy i marudny to go "zapchalam" lekko sloiczkiem ze sliwkami (slodkie i wiedzialam ze zje) i mm dostal po wyjsciu z cwiczen, a kolejny posilek - obiadek ze sloiczka. Przemek malo je - kolo 7 jak wstanie, potem kolo 11-12, 15-16 i po kapieli, wiec na razie staram sie zeby jeden posilek mial "tresciwy", a jak sie da to podaje mu dodatkowo owoce to opoznia posilek o jakies 1.5 h. Ale sie rozpisuje a nie odp na glowne pytania miesko jakos 2 tyg temu dostal - mamy przerobionego krolika, indyka, kurczaka no i rybke, lososia. Teraz powoli zaczne mu gotowac bo na razie sie nie oplacalo chyba ze ziemniaczka, kalafiora czy brokula jak do obiadu gotowalam dostal.
Dziekuje za obszerna odpowiedz
My podajemy na razie obiadek po pierwszej porannej drzemce a jeszcze pozniej zapodaje jej jakis soczek 100% albo owocki... Ale to nie zawsze

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:

Dobry kurczak
Podejrzewam, ze moj Tz moglby odpowiedziec podobnie
Stary 2013-10-14, 22:19   #1271
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny prosze wejdzcie na forum wizaz i mam z klasa. Jest nowo zalozony watek , prosba o pomoc dla czteromiesiecznej Ninki, przeczytalam przed chwila a teraz siedze i placze... czemu ten swiat jest tak niesprawiedliwy...
Nie znalazlam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 22:37   #1272
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Cynamonowa napisała https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=720135&page=105
Biedny Adaś niech już wyzdrowieje i niech wrócą do domu.Serce sie kraję jak się to czyta...
dlaczego takie maluszki musza tyle znosic...niech to już się skończy. Adas zdrowiutki do domu i to juz!!!

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Kciuki trza bedzie trzymac jeszcze raz. Dobra wiad.jest taka ze Daro nje mial nic robione wiec nie jest to kolejny bolesny, nieudany zabieg.
A zla ze oczko jednak nieprzetkane. A zabiegu nie bylo bo nie bylo drugiej okulistki a potrzebne sa 2.
czyli w sumie dobra i zla wiadomość:

dobra, Darus ma na razie spokoj i masujcie się dalej w miare Waszych możliwości

a zla: lekarka dala dupy, choć termin był ustalony

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
lonely- dzieki za cynk z rajstopkami z biedy - kupiłam dzisiaj niebieskie- super są
po drodze wstąpiłam też do SH i kupiłam młodemu zielona bluzę z kapturem i polo body w paseczki za całe 4zł - także bardziej się opylało niż te rajstopki

jutro mamy 3 dawkę WZWB i wezmę chyba też 1 dawkę pneumokoków, mam nadzieję, że Młody dzielnie to zniesie
oplacalo się wyjść z domu.

kciuki za szczepienie (Przemo&Vil za Was tez!)

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
yyyy, ja Dodatkowo doszła bardzo niepokojąca rzecz - wyjec na spacerze, dziś 2 razy śmigałam z gołymi cyckami po ulicy, bo tylko tak dało się ją uspokoić, a w pobliżu nie było ustronnego miejsca..
nie wiem dlaczego, ale przypomniała mi się cycolina z mydelka fa i rycze przed monitorem

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
No mi nie smakowalo, tzn. Do tej pory wszystkie deserki czy marchewka to spoko, ale ten ziemniak z dynia to fuuuu, musialam sie nawyginac zeby dziecko nic nie poznalo po mojej minie hehe
mamusia oszukujesz! jeszcze trochę i corka nie da się nabrać jak Ty nie zjesz to ona tez nie hehe.
Stary 2013-10-14, 22:43   #1273
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

czyli w sumie dobra i zla wiadomość:

dobra, Darus ma na razie spokoj i masujcie się dalej w miare Waszych możliwości

a zla: lekarka dala dupy, choć termin był ustalony

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

no ale w sumie ja jestem zadowolona, raz, że mam jeszcze chwilkę czasu na masaż i może jakimś cudem zadziała, a dwa, że dobrze, że nie próbowała na siłę mu sama robić i np. dziś by miał przez to znów zapuchnięte oko bez żadnego efektu...i tak się cholernie boję by przy próbie przetkania nie było powtórki z ost.razu tzn. że się znów nie uda.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 23:08   #1274
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
A u mnie w dwlch biedronkach brak hippa
ja tez tak myslalam, ale to nie stoi na polce z niemowlęcymi (tam gdzie mleka, kaszki i dady). z przodu sklepu kolo koszy i kas stoi taka tekturowa polka hippowa i w niej sa słoiczki, soczki i te wafelki/batoniki http://www.promobaby.pl/market-biedronka.html

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Tylko ze ja kupuje ubranka ktore sa wyprodukowane w Polsce nie w Chinach aha czyli jak ktos kupuje nowe ubranka dziecku to oznacza ze brzydzi sie innymi dziecmi... no coz ja sie nie brzydze ...no ale skoro tak mnie podsumowalas ...
hehe nie napisałam, ze brzydzisz się innymi dziecmi tylko tekst o chorobach jakos mnie tak natchnal... każdy ma swoje zdanie, ja nie skreslalabym dopóki nie sprawdziłabym na własnej skorze. ale ja to ja, a ty to to :P w sumie do tego już doszlysmy wcześniej hehe.
podsumowując: dobrze ze sa tacy ludzie jak Ty - maja swira na punkcie ciuszków i kupuja zapasy nowych, z których polowy pewnie nie zaloza. dzięki nim mam nowe dostawy w lumpku i moge tylko ladnie powiedzieć DZIE-KU-JE-MY

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja kocham lumpeksy, ta adrenalina i to uczucie jak znajdziesz perełke za grosze
ja tez pisałam o tym wczoraj. co to za frajda isc do sklepu wydac 100zl i mieć jedna kiecke, która malej zaloze max. przez miesiąc dla mnie to...zbyt leniwe

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
zmoklysmy dzis na spacerze strasznie.bo Sofia postanowila zasnac jak zaczelo.padac. A matka niemadra stwierdzila, ze trzeba jezdzic w takim razie, coby dziecko.pospalo. I mimo, ze bylam w kurtce przeciwdeszczowej to.i.tak twarz, rece, spodnie i buty (zamszowe botki ) cale mokre... Sofia sobie za to slodko spala pod folia
mamuska mokra kura ważne, ze dziecko wyspane. jutro będzie lepszy dzień wskakuj pod kolderke i wygrzej się żeby z tego nie było jakiegoś kataru.

Cytat:
Justi, Oczko gotowana dynia jest pycha uwielbiam zupe krem z dyni. Robie ja z curry. Jest cudowna na jesien ale wierze, ze w sloiczkach moze nie pachniec zachecajaco
mniam, z curry, galka muszkatalowa i odrobina imbiru taki gesty i z grzankami...pycha.

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
jahaha w " Przepisie w ostatnim odcinku Gniewko mial n spacerze takiego kuraka hee

Ja juz zakladam , dxisisj rano 1,5 stopnia mielismy w ciagu dnis 11-13 stopni zimnooo.
nie oglądam ale sophie wygląda niewiele lepiej od tej kury

brr zimno. w takim razie nastawiam się na ochłodzenie, bo u nas codziennie kolo 20 stopni i spotkać można ludzi w krótkich rękawkach.

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
no ale w sumie ja jestem zadowolona, raz, że mam jeszcze chwilkę czasu na masaż i może jakimś cudem zadziała, a dwa, że dobrze, że nie próbowała na siłę mu sama robić i np. dziś by miał przez to znów zapuchnięte oko bez żadnego efektu...i tak się cholernie boję by przy próbie przetkania nie było powtórki z ost.razu tzn. że się znów nie uda.
uda się uda, Twój masażyk zdziała cuuuuda zastanawia mnie dlaczego inne dziewczyny na forum pisaly, ze to się robi dopiero po roku czy kiedyś tam...dopytam znajomej, bo ostatnio na spacerze mowila, ze jej syn ma problem z kanalikiem. może podpowie jak to u nich wygląda.

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

nadrobiłam, dobranocka!
Stary 2013-10-15, 03:15   #1275
barwineczek
Wtajemniczenie

U nas masakra. O 3.15 Niki sie obudzil zalany, wiec przebralam go, dalam wode zeby oszukac zamiast cycka. Nie chcial, wyladowal w łóżeczku i zasnal a ja od godziny sie mecze, nie moge zasnac i do tego jestem potwornie glodna .... rano nie dam rady podnieść głowy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 03:51   #1276
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Moj maz podziela twoje zdanie. Jego szwagier sprowadzal ciuchy używane i sprzedawal do lumpeksow. Plynely kontenerami i w roznych warunkach byly przechowywane... najlepiej jak mozna od znajomego odkupic wtedy sa pewne.

Ja spakowalam ubranka i czesc dalam siostrze meza a czesc znajomym, beda miec blizniaki. Ale prosilam zeby wrocily do mnie bo chce jeszcze miec dzieci i na pewno jeszcze syna

Dziękuję przeraża mnie to że większość ludzi w Polsce niezmiernie obchodzi los dzieci w Chinach a już mniej dzieci w Polsce. Jesli wszyscy ludzie w Polsce zaczną kupować ubrania w lumpexach gdzie Ponad 90% ubrań jest sprowadzanych zza granicy pracę w Polsce stracą setki tysięcy ludzi. I ZA CO ONI DADZĄ JESC SWOIM DZIECIOM?takiej też mam swoje ukryte Kryteria wyboru i.a jeśli. Chodzi o dzieci w chinach owszem bardzo chętnie chciałabym im pomoc ale niestety jak nawet przez zakupy w lumpexach przestaną produkować ubrania to będą coś innego rynek zalewa masa chińskich produktów zięby pomoc chińskim dzieciom trzeba by było zaprzestać kupowania zabawek lekarstw pampersów mebli sprzętów agd rtv wyposażenia domu itd a dodatkowo nakłonić do tego resztę świata . BARWINECZEK przepraszam ze pod Twoja wypowiedzią tak się rozpisałam.mój komentarz dotyczył wypowiedzi Diabli na temat Chińskich dzieci.

Storczykomaniaczka : 25

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-15 o 03:53
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 04:14   #1277
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję przeraża mnie to że większość ludzi w Polsce niezmiernie obchodzi los dzieci w Chinach a już mniej dzieci w Polsce. Jesli wszyscy ludzie w Polsce zaczną kupować ubrania w lumpexach gdzie Ponad 90% ubrań jest sprowadzanych zza granicy pracę w Polsce stracą setki tysięcy ludzi. I ZA CO ONI DADZĄ JESC SWOIM DZIECIOM?takiej też mam swoje ukryte Kryteria wyboru i.a jeśli. Chodzi o dzieci w chinach owszem bardzo chętnie chciałabym im pomoc ale niestety jak nawet przez zakupy w lumpexach przestaną produkować ubrania to będą coś innego rynek zalewa masa chińskich produktów zięby pomoc chińskim dzieciom trzeba by było zaprzestać kupowania zabawek lekarstw pampersów mebli sprzętów agd rtv wyposażenia domu itd a dodatkowo nakłonić do tego resztę świata . BARWINECZEK przepraszam ze pod Twoja wypowiedzią tak się rozpisałam.mój komentarz dotyczył wypowiedzi Diabli na temat Chińskich dzieci.
Widze ze tez spać nie mozesz

Dziewczyny, my swiata nie zmienimy, jesli władze chin na to pozwalaja, to wyzysk i tak będzie. To tak jak w Afryce, wszyscy pomagaja a do potrzebujacych dociera moze 1% z tego bo wszystko zostaje "na gorze". Jesli ludzie którzy stanowią prawo beda patrzec przede wszystkim na swoje korzysci to nic się nie zmieni ui tak jest w kazdym panstwie

Stary 2013-10-15, 05:29   #1278
deb
Zakorzenienie

Dzień dobry
Poczytałam Was trochę wczoraj, dzisiaj resztę - nie mam siły cytować, ale widzę że poważne tematy zaczęłyście poruszać.

Może rozładuję trochę atmosferę bo całą noc starałam się zapamiętać tekst piosenki, którą mąż nucił wczoraj Heluni w czasie kąpieli (zapamiętałam, że o tym pisałyście): Jedzie Hela na koniku i robi siku, Jedzie jedzie i zajada śledzie
Innocence widzę, że Twój mąż też ma talent do wymyślania piosenek

nie wiem czy zdążę Was jeszcze podczytywać rano bo jadę po ten telefon
i dzień będę mieć zakręcony, ale jestem z Wami myślami
Stary 2013-10-15, 06:01   #1279
barwineczek
Wtajemniczenie

No to ja mam juz koniec snu...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 06:13   #1280
banka26
Zakorzenienie

Dzien dobryn widze powazne tematy byly roztrzasane
Diabli no to macie pogode wypas

Ja kupuje w lumpkach ale bardziej dla.siebie chyba dla tego ze nie.mam szczescia do perelek dzieciecych hehe a uwielbiam kupowac w sklepie ehhhh jedyne dzialy jakie odwiedzam to dzieciece hehh

Wstalam po 6 (( kto wymyslil szkole na 8 ????? No kto???? Jak ja uwiwlbiam spac z rana...

Odwolalam szczepienie bo M. Katar sie nie skonczyl , dalej chrobocze mu i dzisiaj lekarz ehhh

Stary 2013-10-15, 06:29   #1281
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
nadrobilam.ale nie wiele.mam do.powiedzenia.

Lonely i Cloche tez zadziwia mnie zawsze jak czytam o dzieciach spiacych pod karuzela lub na macie. U nas tez te rekwizyty sa tylko do zabawy. W chwilach zmeczenia staja sie wrogami nr 1
A czy ja mogłabym prosić o przepis na ta zupę?
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 06:35   #1282
banka26
Zakorzenienie

A i zapomnialam dodac M. Jak zjadl te 40ml kaszy na kolacje to obudzil sie po 2 zjadl 150ml i spi nadal

Stary 2013-10-15, 06:37   #1283
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
kolejna inspiracja prezentowa (gwiazdkowa?)
DINOZAUR JESTEM SZEFEM
http://allegro.pl/k-s-kids-dinozaur-...601384726.html fajnie nie?
Ale fajne ;-) musze sobie zapisać stronkę bo na prezent jak znalazł :-D
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 06:41   #1284
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A i zapomnialam dodac M. Jak zjadl te 40ml kaszy na kolacje to obudzil sie po 2 zjadl 150ml i spi nadal

Zazdroszcze

Stary 2013-10-15, 06:46   #1285
deb
Zakorzenienie

Barwineczek - moje dziecko też wcześnie wstaje... koło 4-5, nieraz 6. Ma godzinę aktywności a potem pada na godzinę, nieraz dwie. A w nocy już standardem się stało że budzi się co 2 godziny. Jak obudzi się po 3 godzinach to mi już mleko leci z piersi tak mnie wytrenowała
Wczoraj obudziła się o 2 i stwierdziła że już spać nie będzie i godzinę fikała. Potem pobudka o 4 i znowu brykanie.
o obudziła się, uciekam
Stary 2013-10-15, 06:53   #1286
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Barwineczek - moje dziecko też wcześnie wstaje... koło 4-5, nieraz 6. Ma godzinę aktywności a potem pada na godzinę, nieraz dwie. A w nocy już standardem się stało że budzi się co 2 godziny. Jak obudzi się po 3 godzinach to mi już mleko leci z piersi tak mnie wytrenowała
Wczoraj obudziła się o 2 i stwierdziła że już spać nie będzie i godzinę fikała. Potem pobudka o 4 i znowu brykanie.
o obudziła się, uciekam
Hmm no co mam napisac zazdroacic nie.zazdroszcze hehehe ja bym wsciekla po takiej nocy chodzila hiii ja zla jak mnie maz pyrga po 6 zeby D. Do szkoly wyszykowac ehhe
Oby Wam sie unormowalo to.spanie i wydluzylo ale ta aktywnosc w nocy to juz wogole hehehe szkoda ze dzieci nie rozumiejq ze w nocy sie spi hehhe

Stary 2013-10-15, 07:10   #1287
vil84
Wtajemniczenie

qwa ..... mam idealne dziecko, śpiące całą noc do 6.30, a chodzę jak zombi przez kota który od 4.30 nie daje spać
ale jest nadzieja że zacznę się w końcu wysypiać bo po moim psioczeniu rano mąż stwierdził że jak Przemek śpi ładnie to on u niego będzie zawsze spał, bo jego kot nie budzi a mnie jak śpię w naszej sypialni też nie - nie wnikajcie w logikę )
w sumie jak po zmianie czasu nic się Młodemu nie poprzestawia w złą stronę to chyba zacznie sam w pokoju spać. a jak jest u Was? ja się ciągle boję że taki malutki, samotny, ze coś mu się stanie w nocy

Cytat:
do tej pory jak były teraz ciepłe dni to P. chodził tylko w bodziaku i lekkiej bluzie polarowej na to, ale wczoraj już chłodniej było, 11 stopni, więc dostał bodziaka, cienki sweterek, miał gołe nożki i polarowy kombinezon. i było ok

Cytat:

hehe mama zrobi wszystko żeby dziecko było zadowolone
tylko się nie rozchoruj !

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 07:24   #1288
nuna2
Zakorzenienie

dziewczyny przekichane macie,jak wam się maleństwa budzą tak całą noc..moja spałakilka dni do 7 rano a teraz budzi się raz w nocy od dwoch dni...
kciuki dla cynamonia...Biedne malenstwo
Przeczytałam teżż o małej Nince rak oka-straszne
Stary 2013-10-15, 07:39   #1289
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny przekichane macie,jak wam się maleństwa budzą tak całą noc..moja spałakilka dni do 7 rano a teraz budzi się raz w nocy od dwoch dni...
kciuki dla cynamonia...Biedne malenstwo
Przeczytałam teżż o małej Nince rak oka-straszne
Moj maz uwaza ze to moja wina i ze mam mu nie dawac cycka w nocy, zeby go przyzwyczaić ze w nocy sie nie je

Stary 2013-10-15, 07:39   #1290
vil84
Wtajemniczenie

Pokaze Wam co moje madre dziecko sobie wykombinowalo wczoraj. W jednej rece mial smoczka i sie nim bawil, do drugiej zlapal sobie kostke. Nieporecznie bylo mu sie bawic wiec smoka wsadzil sobie do buzi i szalal pewnie nieswiadomie ale zrobil to z taka pewnoscia jak niejeden dorosly, plakalam ze smiechu

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości