My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 23:26   #1351
Kate Noir
Zakorzenienie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
dzięki za te słowa, utwierdziłam się w przekonaniu, że poproszę kuzynkę
nawet moja ciotka, która ma dość konserwatywną matkę miała na za świadków dwóch facetów. Ślub odbył się 20 lat temu i wtedy już nikogo to nie dziwiło. Zostali wybrani ze względu na to że najlepiej się prezentowali
Także, nie przejmuj się i proś kuzynkę. Tak sobie myślę, że fajnie by było gdyby ubrały się w jakiś przemyślany sposób.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 23:29   #1352
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
nawet moja ciotka, która ma dość konserwatywną matkę miała na za świadków dwóch facetów. Ślub odbył się 20 lat temu i wtedy już nikogo to nie dziwiło. Zostali wybrani ze względu na to że najlepiej się prezentowali
Także, nie przejmuj się i proś kuzynkę. Tak sobie myślę, że fajnie by było gdyby ubrały się w jakiś przemyślany sposób.
może by i było fajnie ale nie będę nikomu problemu robić, poza tym ja chcę po prostu wyjść za mąż a świadkowe mogą przyjść nawet w jeansach jak chcą
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 23:35   #1353
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

moniczka

ale szybko Ci ten czas leci za chwilę będziesz nam zdawać relacje!
gronek wstawiła świetny wierszyk

Swiat_Katarzyny
Fajna relacja, ale jestem zdziwiona, że nie poszły winietki i ten wiejski stół....

springtime

Na przymiarkę najlepiej moim zdaniem ubrac majtki bokserki są mniej krępujące, nie odsłaniają nic. Chociaż powiem Ci, że rozmawiałam ostatnio z kosmetyczką, opowiadała mi o tym, że kobieta kobiety wstydzić się nie powinna bo przecież każda ma to samo niby prawda, ale ja jednak wolę zachować intymność- stringów bym nie założyła czy koronkowej bielizny hehe. Mnie ubierać się pomagała kobitka z salonu i przyjaciółka. Są przymierzalnie więc nikt zaglądać nie będzie jak się rozbierzesz, z resztą babki patrzą na pm by mniej więcej wybrać rozmiar modelu, czy zmieści jesli mają kilka na stanie Spódnice będzie Ci szybciej zdjąć więc to dobry pomysł. Ja się męczyłam z paskiem u spodni ...

Kate Noir
Trzymam kciuki!

Co do świadkowania... Czasy są takie, że wszystko idzie do przodu. Duży wpływ ma również amerykanizacja społeczeństwa. Myślę, że nie ma co się przejmować. Dwóch świadków? Proszę bardzo. Dwie świadkowe? Też dobrze. Wiadomo, że ktoś na pewno skomentuje to bo przecież 'jeszcze się taki nie urodził aby każdemu dogodził'. Dobrze KAte Noir wspomniała, że fajnie by było gdyby ubiór był przemyslany

W tym tygodniu będzie wódka. Kupujemy Żubrówkę białą.

Mam doła, nie chce mi się nic, nawet oglądać zaproszeń i innych rzeczy co do ślubu więc nie piszę bo nie mam czym się pochwalić. Drażni mnie strasznie to, że jeszcze razem nie mieszkamy... już jak jakaś paranoiczka odliczam te dni. Nie pamiętam już kiedy spędziliśmy kilka dni i nocy razem na jakimś wyjeździe. Chyba mi tego potrzeba, inaczej zwariuje...
Stary 2013-10-15, 00:06   #1354
basiczek24
Wtajemniczenie

Ja też się zastanawiam nad żubrówką, ale jaką kupimy to jeszcze niewiadomo

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 00:24   #1355
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
My z tż chcemy mieć jak najszybciej po ślubie brzdąca, ale nawet to nie zmieni naszej decyzji, że maluszek po ślubie. Też nie wyobrażam sobie dnia ślubu, kiedy mnie mdli na własnym weselu itp. Oczywiście jakby się przydarzyło to bym była najszczęśliwsza na świecie, ale żeby specjalnie zaciążyć przed ślubem to nie. Tak jak napisałaś kilka miesięcy nas nie zbawi.
my też, tak jak i Wy. zaraz po ślubie pewnie będziemy się starać. tak chcieliśmy już od dluzszego czasu, a jak ostatnio byłam u gin i mi powiedziała żebym nie zwlekała, bo mam 'zadatki na mięśniaki' , tylko zeby jak najszybciej, to nas to utwierdzilo w postanowieniu
ja sie obawiam @ na swoim weselu. i nie wyobrazam sobie wtedy tego. eh.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-10-15, 00:29   #1356
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
super ! mogłabym mieć w szafie wszystkie takie kropkowane a kupujesz oryginalnie białe wieszaki czy też dodatkowo je malujesz?
biale z Ikei

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ale ja nie mam zamiaru byc w zaawansowanej ciazy na weselu, tylko max w 3 miesiacu zreszta bylam na niejednym weselu, gdzie panna mloda byla w 7 miesiacu badz 6 i dawala rade do 6 rano, tanczyla , bawila sie itp, wiec dla mnie to nie problem, bo nie mam zamiaru skac w ludzi jak na koncertach, tylko normalnie sie bawic i tanczyc
a co jak bedzie Cie mdlic?
Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
może to nie była msza święta tylko samo nabożeństwo - udzielenie sakramentu i komunia święta? teraz rzadko spotykane ale wciąż tak można zrobić
hmm mysle, ze wlasnie coraz bardziej spotykane a nie coraz rzadziej. Ja ostatnio bylam tylko na takich slubach.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
powiem Wam, że ja się czasem trochę boję, że zajdę w ciążę akurat na ślub... ogólnie planujemy dzieciaczka, ale najwcześniej za rok lub dwa od miesiąca nie biorę tabletek i czasem nachodzą mnie stresujące myśli :P
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Hahaha, pJona, mam identyczne rozterki i strachy aktualnie
moj pierwszy miesiac po odstawieniu, lacze sie w bolu

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
my też, tak jak i Wy. zaraz po ślubie pewnie będziemy się starać. tak chcieliśmy już od dluzszego czasu, a jak ostatnio byłam u gin i mi powiedziała żebym nie zwlekała, bo mam 'zadatki na mięśniaki' , tylko zeby jak najszybciej, to nas to utwierdzilo w postanowieniu
ja tez sie obawiam okresu. Teraz jak odstawilam tabletki to nie znam dnia ani godziny
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 02:44   #1357
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
ano w styczniu w nasza rocznicę jeszcze równe 3 miesiące i 10 dni

dziękuje Kochana, też znalazłam te wierszyki ale one mi się wydają takie typowo na podziękowania a nie jako prośbę szukam dalej ale dziękuję bo może podziękowania też będę robić

u mnie to samo, z resztą pisałam wam, mój brat nie będzie świadkiem więc zrobił się problem, jako, ze od strony TZa będzie siostra to ja chciałam faceta, myślałam nad chłopakiem kuzynki (choć zastanawiałam się nad samą kuzynką ale 2 świadkowe ? niby ksiądz powiedział, ze może być ale mimo to jakoś dziwnie) ale przed chwilą trafiłam ta ten wątek http://www.netkobiety.pl/t47655.html i otworzył mi oczy, nie będę na siłę prosiła chłopaka kuzynki (szczególnie, ze między nimi nie jest ostatnio najlepiej) tylko poproszę kuzynkę, będą 2 świadkowe i tyle o ile w ogóle kuzynka się zgodzi
może też zastanów się nad kuzynostwem zamiast się stresować czy brat nie zawali
wlasnie o to chodzi ze nie mam kuzynow!!! ani kuzynek!! moja mama ma jednego brata ktory ma syna a wieku 11 lat... i na tym koniec jesli chodzi o bliska rodzine

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
biale z Ikei

a co jak bedzie Cie mdlic?

hmm mysle, ze wlasnie coraz bardziej spotykane a nie coraz rzadziej. Ja ostatnio bylam tylko na takich slubach.

moj pierwszy miesiac po odstawieniu, lacze sie w bolu

ja tez sie obawiam okresu. Teraz jak odstawilam tabletki to nie znam dnia ani godziny
i moj tez piereszy
nie moge spac....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 04:32   #1358
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Co do 1 - IMO skoro będziesz mieć 28 lat, to czy REALNĄ różnicę zrobi ten miesiąc-dwa? mnie się wydaje, że żadną, a o dziecko można się postarać już w noc poślubną

Co do 2 - masakra uciekłabym od takiego ginekologa
Potwierdzam punkt jeden i dwa-a ten drugi to nawet mocno. Najgorsze co może być to niedouczony i lekceważący lekarz...

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
powiem Wam, że ja się czasem trochę boję, że zajdę w ciążę akurat na ślub... ogólnie planujemy dzieciaczka, ale najwcześniej za rok lub dwa od miesiąca nie biorę tabletek i czasem nachodzą mnie stresujące myśli :P
Odstawiłam 3 lata temu i nic, oprócz psa, mi po domu nie biega Tylko cykle mam jakieś masakryczne (bywa i po 60-70 dni), ale to TŻ się śmieje, że mam raz na kwartał-i mi to odpowiada

Coś mi sie kołacze że w tych pierwszych cyklach niby łatwiej zajść a do tego może być ciąża mnoga

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
i moj tez piereszy
nie moge spac....
Spać nie mogą a naprodukowaly kilka stron! A opuściłam Was po 21 :P
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 07:52   #1359
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
2) kojarzycie wódkę Stumbras? macie o niej jakąś opinię?
http://www.bazarek.pl/produkt/204750...ry-500-ml.html
Ja kojarzę. W tym roku byliśmy z wizytą u rodziny TŻ i na stole była właśnie ta wódka. TŻ ogólnie po wódce ma zatrucia ale po tej czuł się dobrze a wypił dużo. Bardzo chwalił.

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Dziś rozmawiałam z koleżanką w pracy, ona w zeszłym roku miała ślub. Na weselu miała 55 osób. Poszło im 50 butelek 0,7.
Za to przestrzegała mnie, żeby kupić więcej wina, bo oni mieli 10 butelek i skończyło im się po 2 godzinach...
My na 100 osób kupimy 20 butelek wina. Jak zabraknie to trudno. U kuzyna też wino poszło szybko, bo każdy jak podchodził to od razu brał całą butelkę do siebie i w ten sposób wszystkie butelki były pozaczynane a na stoliku alkoholowym nie było żadnej. Ale nikt z tego powodu nie narzekał, nie było to nie było, trudno.

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tobą Say widzę że póki co prym wiedzie u PM2014 Stock, Wyborowa, Pan Tadeusz

Co jeszcze polecacie? u siostry tż była Żoładkowa Gorzka de Lux - macie jakieś opinie o niej? W sumie jest dobra cenowo...
Dla mnie Żołądkowa de Luxe to jedna z gorszych wódek...

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Dokładnie ciaze to nie choroba, 2 sprawa ja i tak nie pije alkoholu wiec nie bedzie zadnego problemu :P
Zreszta tez pomalu myslimy jaka wodke wezmiemy, napewno sporo czytej, jakas smakowa moze z 5 butelek i wino, ale na jaki rodziaj sie zdecydujemy to mhm trzeba przemyslec.
Oj pierwszy trymestr to często właśnie jak choroba... Żona mojego kuzyna podczas wesela (nie swojego) miała takie mdłości i źle się czuła, że w końcu wylądowali na pogotowiu. Nie chciałabym tego przeżywać na własnym ślubie...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 07:59   #1360
enzunio
BAN stały

ja lubie zoladkowa de luxe

swiat_katarzyny na ost. 2 weselach byl stock i tez bardzo narzekali, ale... ☠☠☠☠a nigdy nikomu nie dogodzisz

u nas będzie żubrówka, jak ktoś nie lubi to niech nie pije
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:01   #1361
madzixx88
Zakorzenienie

Moniczka-mysle, ze spokojnie mozecie brac dwoch swiadkow tej samej plci nie jest to dziwne dla mnie bo moi rodzice tak mieli a to bylo 27 lat temu i nawet taka moda byla

Swiat_katarzyny-wow wiejski stol totalnie nie poszedl?? Na tym weselu co bylismy w sb to bimberek cieszyl sie zainteresowaniem wsrod panow, ale jak przechodzilam ok 3 to zwrocilam uwage, ze duuuzzo zostalo ..

Ja po odstawieniu mam cykle 26-28 dni, sciagnelam sobie aplikacje Woman Log i monitoruje co i jak polecam ja, bo wylicza prognozowany 1 dzien cyklu, dni plodne (choc nie polegam do konca na tym, wiadomo ale przynajmniej jakis obraz syt mam) dzien owulacji, mozna notowac tez samopoczucie, ilosc seksu w danym dniu () temperature i wage
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:03   #1362
justynkie
Wtajemniczenie

Świat Katarzyny - świetna relacja!
Stoły - ja się ciągle zastanawiam czy by nie wziąć okrągłych, muszę to obgadać z rodzicami.
Winietki - no właśnie, u mnie na jednym weselu też źle posadzili... Dlatego długo byłam na nie.
Jedzenie po północy - dobrym pomysłem jest barszczyk, u nas będzie chyba zupa gulaszowa. Coś na rozgrzanie a nie najedzenie się.
Zawieszki - też nie planuję z tego powodu. Zawieszki będą tylko na butelkach dla gości.

Stary 2013-10-15, 08:22   #1363
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! Kasia, fajna relacja z wesela
Ja zdecydowałam się na stoły prostokątne, jakoś nie jestem przekonana do okrągłych. Ogólnie fajnie to wygląda, ale byłam rok temu na weselu z okrągłymi stołami i chyba się zraziłam, nie przypasowało mi to rozwiązanie. Nie wiem, może to wina złego rozsadzenia ludzi?
Co do winietek - u mnie będą. Wydaje mi się, że na tyle znam swoich gości, że powinnam sobie poradzić z rozsadzeniem (chociaż wiadomo, że zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony). A co do winietek przy okrągłych stołach to myślę, że super pomysłem jest przydzielić ludzi do stolika, a niech oni już się tam sami rozsadzają.
U nas po północy będzie zupa gulaszowa, a później barszczyk z pasztecikiem.
Zawieszki planuję i będą przynajmniej na początku wesela. Troszkę to dla mnie dziwne, że większość wylądowała na podłodze. Na którym weselu bym nie była, to nie było takiej akcji. Jak komuś zawieszka przeszkadzała, to się ją ściągało i kładło na stole.

Pisałyście o stołach wiejskich, nawet nie zwracałam uwagi na to jaki jest u mnie Znalazłam tylko jedno zdjęcie, mi się podoba:

http://felix.website.pl/wp-content/u...9/DSC06559.jpg
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:29   #1364
enzunio
BAN stały

Mnie nie zdziwiło, że stół wiejski nie schodził, bo u nas nigdy nie schodzi i dlatego zrezygnowałam... Nie wiem czemu tak jest bo jak np. wjeżdża indyk/dzik/świnia/sarna/struś to wszyscy się rzucają, a jak stół wiejski to chętnych nie ma (tzn. ja sama też nie podchodzę, więc nie powinno mnie dziwić, ale wcześniej myślałam, że wujkowie lubię takie atrakcje, a tu zonk...).

U mnie winietki będą, zawieszki tylko na części butelek, na reszcie będą kokardki wiązane. Nad stołami ubolewam, chociaż wszyscy zapewniają mnie, że prostokątne lepsze, ale okrągłe to moje niespełnione marzenie, które było blisko... ale TŻ stwierdził, że sala w wiejskich klimatach mu się nie podoba trudno...

Tak wygląda stól na mojej sali, pasuje jak pięść do oka http://www.hotel-podorlem.com/galler...opiowanie).JPG

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-10-15 o 08:32
Stary 2013-10-15, 08:38   #1365
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość

O Jezu... @ na ślubie..tylko nie to! Jest jakaś opcja, zeby to "przeskoczyć" w razie czego? Niby powinnam miec 2 tygodnie przed, ale jak się zacznie przedślubny stres, to wszystko sie może zdarzyć...

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

My na 100 osób kupimy 20 butelek wina. Jak zabraknie to trudno. U kuzyna też wino poszło szybko, bo każdy jak podchodził to od razu brał całą butelkę do siebie i w ten sposób wszystkie butelki były pozaczynane a na stoliku alkoholowym nie było żadnej. Ale nikt z tego powodu nie narzekał, nie było to nie było, trudno.
My tez około 20 butelek chcemy zakupić

Z wódką nie każdemu dogodzi..ja własnie niedawno sie dowiedziałam, ze szwagier TŻta nie może pić Wyborowej bo źle sie po niej czuje nie da sie podpasowac pod wszystkich gości alkoholu..

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2013-10-15 o 08:43
Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:40   #1366
justynkie
Wtajemniczenie

Ja bardzo bym chciała okrągłe stoły, ale nie podoba mi się ich rozstawienie i sporo osób jest przeciwko. Dla porównania zdjęcia ze stołami prostokątnymi i okrągłymi. Przy okrągłych ustawienie jest w podkowę, stół PM w centralnym miejscu, każdy z gości ma dobry widok na PM bo wszystko jest ładnie pod skosem. U nas wyszłyby 4 prostokąty po 20-25 osób.
Przy okrągłych stołach robi się tłok na sali, stół PM ginie w gąszczy tych stolików, połowa gości siedzi tyłem do PM i na toasty trzeba się odwracać całym ciałem. Okrągłych stołów byłoby 10-13.

Więc chyba prostokąty muszą zostać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 81.jpg (124,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg restauracja-przystan-olsztyn-dekoracja-edan-art-4.jpg (103,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg restauracja-przystan-olsztyn-dekoracja-edan-art-5.jpg (93,6 KB, 27 załadowań)

Stary 2013-10-15, 08:42   #1367
misia880
Zakorzenienie

Witam się

umówiłam się do makijażystki na makijaż sylwestrowy (do tej ktora mnie na ślub będzie malować ) sprawdze ją :P

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:57   #1368
Ad rem
Zadomowienie

justynkie to fakt, że przy okrągłych stołach część gości siedzi tyłem do PM, ale przy prostokątnych ich ułożenie też czasem nie pozwala na kontakt wzrokowy z Młodymi

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-10-15, 09:11   #1369
say-hello
Zakorzenienie

dziewczyny które odstawiły hormony macie jakiś plan na uniknięcie okresu w dniu ślubu? bo dla mnie trochę bez sensu znowu zaczynać brać tabletki, żeby mieć pewność, że nie będę miała @ na weselu. z kolei mam takiego pecha, że pewnie akurat pierwszy dzień @ mi wypadnie 02.08.2014
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:12   #1370
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
O Jezu... @ na ślubie..tylko nie to! Jest jakaś opcja, zeby to "przeskoczyć" w razie czego? Niby powinnam miec 2 tygodnie przed, ale jak się zacznie przedślubny stres, to wszystko sie może zdarzyć...

My tez około 20 butelek chcemy zakupić

Z wódką nie każdemu dogodzi..ja własnie niedawno sie dowiedziałam, ze szwagier TŻta nie może pić Wyborowej bo źle sie po niej czuje nie da sie podpasowac pod wszystkich gości alkoholu..
Ja nie będę miała @ na 100%, muszę brać tabletki aż do momentu jak się wyleczę, więc jak coś to sobie przesunę @

Olej! Jak mu wódka nie pasuje to niech wino pije
Stary 2013-10-15, 09:12   #1371
kasia1201
Rozeznanie

Hej widzę że debata na temat stołów jest;-) mi się mega podobają okrągłe ale na mojej sali są prostokąty- trudno. Na razie bije się z pomysłem oprawy muzycznej ceremonii. Otóż wpadlam na pomysł zaangażowania scholki dziecięcej aby śpiewali podczas ślubu. Dzieci wnoszą wiele radości...ale sama nie wiem czy to dobry pomysł.

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Wizaz Forum mobile app
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:17   #1372
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Hej dziekuje za miłe przyjecie ;*
Cos o nas...hmmm...
Ja mam 22 lata, moj tz 27. Jestesmy razem 4,5 roku. Ślub zaplanowany na 04.10.2014r
Na ta chwile mamy umowe z salą, wodeczka sie chłodzi u tz w piwnicy a jutro jedziemy do kosciolka

p.s. ale Wy pedzicie z tymi postami
Mamy tą samą datę

Cytat:
Tak wiem, tez nie jestem pewna jak zareaguje moj organizm, jednak taą decyzje podjelismy z TZ z tego wzgledu, ze ja biorac slub bede miala juz 28 lat, a nie chce dluzej czekac, ale wiadomo nigdy nie wiadomo czy mi sie uda zajsc w ciaze, to jest plan a jak wyjdzie to sie okaze kazda ma inne podejscie, jednak ja to przemyslalam i wiem, czego moge sie spodziewac. A lampke szampana na powitanie jak najbardziej wypije, ob moj ginekolog powiedzial, ze kieliszek alkoholu raz na rok dziecku i nikomu nie zaszkodzi
Ja w dniu ślubu będę miała 29,5 ale mimo wszystko o dziecko zaczniemy się starać dopiero po ślubie.

Cytat:
u mnie to samo, z resztą pisałam wam, mój brat nie będzie świadkiem więc zrobił się problem, jako, ze od strony TZa będzie siostra to ja chciałam faceta, myślałam nad chłopakiem kuzynki (choć zastanawiałam się nad samą kuzynką ale 2 świadkowe ? niby ksiądz powiedział, ze może być ale mimo to jakoś dziwnie) ale przed chwilą trafiłam ta ten wątek http://www.netkobiety.pl/t47655.html i otworzył mi oczy, nie będę na siłę prosiła chłopaka kuzynki (szczególnie, ze między nimi nie jest ostatnio najlepiej) tylko poproszę kuzynkę, będą 2 świadkowe i tyle o ile w ogóle kuzynka się zgodzi
może też zastanów się nad kuzynostwem zamiast się stresować czy brat nie zawali
Moi znajomi też mieli dwie świadkowe mimo, że w bliskiej rodzinie mieli mężczyzn. Po prostu te dwie dziewczyny były im najbliższe.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:18   #1373
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość

Olej! Jak mu wódka nie pasuje to niech wino pije
Ja bym olała, ale TŻ oczywiście "co my teraz zrobimy i co my teraz zrobimy". Kurde. Jajco. Wódki nie oddamy przecież.
W ostateczności jak tak będzie jojczeć, to sie kupi jedną flaszkę inną, to nic, że to będzie do dupy wyglądało, ale jak juz taki szwagier wybredny smakosz, to niech ma...

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-10-15, 09:24   #1374
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Ja bym olała, ale TŻ oczywiście "co my teraz zrobimy i co my teraz zrobimy". Kurde. Jajco. Wódki nie oddamy przecież.
W ostateczności jak tak będzie jojczeć, to sie kupi jedną flaszkę inną, to nic, że to będzie do dupy wyglądało, ale jak juz taki szwagier wybredny smakosz, to niech ma...
Daj spokój, zawsze znajdzie się ktoś kto powie że schabowy mało słony albo wódka nie ta. Równie dobrze trzeba by podawać odiad na zamówienie dla każdego gościa bo może nie każdy lubi kotlety...
Ja mam cały czas problemy z winem i mamą TŻ bo ona twierdzi że na weselu MUSI być słodkie wino bo ona takie lubi i jej koleżanki też. Tłumacze jej, że najbezpieczniejsze jest półwytrawne lub półsłodkie, ale ona się uparła że koniecznie słodkie. To zgodziłam się na 5 butelek słodkiego i kazałam jej wybrać jakie chce. Miał być Kagor a ona teraz że może Malaga... Ale Malaga kosztuje prawie 50 zł!!! Powiedziałam że jak ją stać to niech bierze, a ona że trochę szkoda, ale ona tak lubi... No chyba nie myśli postawić Malagi na swoim stole a dla reszty zwyklak za 20 zł?

Więc jak widzisz ja nawet zdanie "mamusi" mam gdzieś, wszystkim nie dogodzę a ona nie jest jedynym gościem na weselu. Niestety, czasem trzeba się dostosować do ogółu.

EDIT: A jeszcze powiem, że w weekend kupiłam sobie biały Kagor dla spróbowania i jest masakrycznie słodki! Wypiłam ledwo jeden kieliszek. Do ciasta OK ale na wesele? Tego się nie da dużo wypić bo jest strasznie ciężki, słodki, wręcz mdlący.

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2013-10-15 o 09:26
Stary 2013-10-15, 09:29   #1375
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Daj spokój, zawsze znajdzie się ktoś kto powie że schabowy mało słony albo wódka nie ta. Równie dobrze trzeba by podawać odiad na zamówienie dla każdego gościa bo może nie każdy lubi kotlety...
Ja mam cały czas problemy z winem i mamą TŻ bo ona twierdzi że na weselu MUSI być słodkie wino bo ona takie lubi i jej koleżanki też. Tłumacze jej, że najbezpieczniejsze jest półwytrawne lub półsłodkie, ale ona się uparła że koniecznie słodkie. To zgodziłam się na 5 butelek słodkiego i kazałam jej wybrać jakie chce. Miał być Kagor a ona teraz że może Malaga... Ale Malaga kosztuje prawie 50 zł!!! Powiedziałam że jak ją stać to niech bierze, a ona że trochę szkoda, ale ona tak lubi... No chyba nie myśli postawić Malagi na swoim stole a dla reszty zwyklak za 20 zł?

Więc jak widzisz ja nawet zdanie "mamusi" mam gdzieś, wszystkim nie dogodzę a ona nie jest jedynym gościem na weselu. Niestety, czasem trzeba się dostosować do ogółu.

EDIT: A jeszcze powiem, że w weekend kupiłam sobie biały Kagor dla spróbowania i jest masakrycznie słodki! Wypiłam ledwo jeden kieliszek. Do ciasta OK ale na wesele? Tego się nie da dużo wypić bo jest strasznie ciężki, słodki, wręcz mdlący.
Przelej tego Kagora do butelki po zwykłym winie i nikt nie zauwazy różnicy
Ha, wymyśliłam - nalejemy szwagrowi wody do butelki po Wyborowej, na pewno sie będzie dobrze czuł

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-10-15, 09:42   #1376
rabbitka
Rozeznanie

Lemon_Drop nie załapałam się na zdjęcie sukni można prosić o priv?

Swiat_Katarzyny świetna relacja, dzięki!

Co do ciąży ja bym noe chciała przed ślubem, będziemy się starać tak 2-3 lata po. Narazie biorę tabletki, ale ostatnio mam coś schiza, że zajdę przed ślubem

A stoły my będziemy mieć okrągłe i z winetkami

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:44   #1377
kasia1201
Rozeznanie

Justynkie może to złośliwy pomysł ale zebrałabym że 2 butelki po Malibu czy czyms tam co piszesz za 50 zł. Wlałabym wino typu " łzy sołtysa" i postawiła teściowej według życzenia tanio wyjdzie i będzie tak jak sobie mamusia życzyła a reszta gości będzie miała jak to ujęłaś zwyklaki po 20 zł

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Aa sory ty pisalas Malaga
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:45   #1378
alloffkowa
Zakorzenienie

Dziewczyny, myślicie że dziwnie to będzie wyglądać jak ja na weselu będę pić wino a TŻ wódkę?? nie mogę się ciągle przekonac to tego pomysłu
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:45   #1379
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Ja biorę anty i tak mi się fajnie złoży, że przed ślubem będę miała @. Właśnie tak mam ,że tabletki odkładam 11-stego, 14-stego dostaje okres i kończy mi się około 18-stego. Wesele mamy 29 więc jak 11.08.2014 odłożę tabletki to po okresie nie wracam do nich.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:50   #1380
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, myślicie że dziwnie to będzie wyglądać jak ja na weselu będę pić wino a TŻ wódkę?? nie mogę się ciągle przekonac to tego pomysłu
no co Ty czemu ma być dziwnie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości