|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#4742 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
Ale mieszkałam kiedyś w takim miejscu, gdzie było spore zagęszczenie takich dociekliwych, im mniej atrakcyjne własne życie tym bardziej wzrasta zainteresowanie cudzym, przykre Teraz mieszkamy w małym bloku i wszyscy są w podobnym do nas wiekuCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4743 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie nic takiego by się nie zmieściło ale w przyszłości będę mieć piękną, dużą łazienkę Cytat:
|
|||
|
|
|
#4744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim bloku sąsiedzi są spokojni. Jedyny problem to mała przychodnia pode mną, w której często robią remonty i nadużywają wiertarki?
|
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładna!
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym środkiem na przeczyszczenie to żarty, prawda?
|
|
|
|
#4748 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam nadzieję że żarty.
Dziewczyny, dobijamy powoli do V części!
Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2013-10-14 o 21:39 |
|
|
|
#4749 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Opowiadał mi swego czasu, że gdziekolwiek tylko się pojawi to wszystkie laski się na niego gapią i zaraz go podrywają. O intymnych szczegółach też rzec jasna nie zapomniał nie powiedzieć. Ale najlepszy jego tekst to: skoro podobam się też i facetom to znaczy, że jestem za☠☠☠isty (dosłownie cytuję) Opowiadał mi, że często zaczepiają go też i mężczyźni. Dziwię się bardzo, bo dla mnie nie jest ani przystojny, ani seksowny i w ogóle jestem na nie! Myślę, że nie tylko ja tak myślę.Cytat:
Też mnie bawią te opowieści mojej koleżanki I ta jej mina i samozachwyt! BezcenneCytat:
Cytat:
u którego remont trwa od sierpnia tamtego roku. Czasami zastanawiam się, czy w jego ścianach są jeszcze wolne miejsca na kolejne dziury, bo wierci i wierci Pamiętam, że w święto 15 sierpnia też wiercił! W weekendy to standard. Człowiek chce odpocząć, zrelaksować się, a tu nie można, bo ktoś wierci Na szczęście stopery pomagają- polecam! I gratuluję zakończenia remontu i czekam na zdjęcia![]() Forget_me i carpaibex bez skrupułów skorzystałabym ze sposobu z kartką i grubą czcionką napisałabym prośbę o te cichsze orgie sąsiadów z konkretnego nr mieszkania! Podpisywać się nie będziecie, więc warto spróbować. Jeśli nie podziała raz, czy dwa to wtedy zwróciłabym uwagę osobiście lub porozmawiałabym z gospodarzem mieszkania, a jeśli miałoby to miejsce podczas ciszy nocnej to wezwałabym policję lub straż miejską. W głowie mi się nie mieści, jak można się tak zachowywać! Czy Ci ludzie nie mają za grosz wstydu w sobie? Współczuję Wam bardzo Odebrałam dziś moje panterkowe coś ale mam mieszane uczucia... Może jutro w świetle dziennym zmienię zdanie.Dziewczyny, które mają woski- czy zimą je normalnie nosicie i czy nie jest w nich zimno? Wpadły mi w oko czarne woski z Zary Na pewno chcę czarne spodnie, ale waham się, czy woski, czy zwykłe. Mam do wykorzystania też kolejną kartę i pomyślałam, że kupię czarną torebkę, bo nie posiadam takowej. Musi mieścić format a4, mieć dodatkowy przewieszany pasek na ramię i kosztować max. 2oozł. Pomyślałam o tej: http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/to...0p1296381.html ale nie wiem, czy nie wygląda tanio - co myślicie? Chciałam też dzisiaj kupić szalik w H&M, ale wszystkie niemiłosiernie zostawiły na moim płaszczu sierść. Czy Wasze szaliki też tak obłażą?
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ Edytowane przez lleenka Czas edycji: 2013-10-14 o 22:02 |
||||||
|
|
|
#4750 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trwają też poszukiwania nad idealnymi (a'la)skórzanymi legginsami. Mam jedne ulubiony z Z. Do jesnienno-zimowych swetrów wyglądają naprawdę nieźle.
|
|
|
|
|
#4752 |
|
Rozeznanie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;43264520]jak czytam Wasze historie o sąsiadach to aż nie wierzę
nie wiem czy u mnie są grube mury czy co, ale w życiu nie słyszałam żadnej pralki, kłótni, rozmów, kroków, muzyki itd itd, a zdarzyło mi się mieszkać na kilku mieszkaniach owszem jak ktoś rozmawia na balkonie czy robi imprezę to tak, ale żeby w mieszkaniu? współczuję bardzo ja też czytam te opowieści ze zdziwieniem. Myślę, że to czasami kwestia podejścia - normalne, że w bloku sąsiadów słychać. Ale: sami też jestesmy sąsiadami - nie wierzę, że nigdy nie włączyliśmy pralki wieczorem czy nie chodziłyśmy w szpilkach, spiesząc się do pracy? Ciekawe, czy o nas współlokatorzy bloku myślą jako o tych "niesłyszalnych"... Niektórym ludziom wszystko przeszkadza, nie ma to jak szukać sobie problemów i nakręcać się... I kilka jesiennych inspiracji Piękny ten różowy płaszcz
Edytowane przez Melliana Czas edycji: 2013-10-14 o 22:28 |
|
|
|
#4753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny - co myślicie o dodaniu takiego złotego paska: http://allegro.pl/pasek-mirror-belt-...604224440.html do słynnej czerwonej zarowej rozkloszowanej sukienki z pagonami? Pisałam, że mam wesele 26.10 i planuję wstępnie założyć tę sukienkę. Jakiś duży i ozdobny naszyjnik byłby zdecydowanie bardziej efektownym dodatkiem, ale boję się, że mogłabym go uszkodzić podczas tańca. Nie chcę też kupować specjalnie na tę okazję, bo przyznaję, że nie posiadam żadnego Szpilki na pewno czarne zakładam. Decydując się na pasek zrezygnowałabym z pierścionka czy bransoletki, których swoją drogą nie noszę w ogóle; naszyjnik też odpadłby, więc jedynie kolczyki- złote kulki? I torebka czarna? Paznokcie maluję na czarno- nieważne, czy pasuje czy nie, bo taki mam kaprys A makijaż- mocno podkreślone oczy?![]() A może coś w stylu Sochy? Choć trochę się boję jednak efektu z połączenia czerwonej kiecki z takim paskiem...
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ Edytowane przez lleenka Czas edycji: 2013-10-15 o 00:15 |
|
|
|
|
#4754 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4755 | |
|
AGA :)
|
Cytat:
Też mam białe płytki na ścianach i białe meble (seria flaren z ikeii) - prezentuje się to przepięknie Łazienka to jest jedyne pomieszczenie u mnie w domu do którego nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń i gdybym miała robić jeszcze raz to z pewnością urządziłabym ją tak samo Bardzo okazyjna cena jak za taki słupek! ![]() Idę dziś z Tżtem do teatru
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4757 | ||
|
batonik
|
Cytat:
Cytat:
Art. 51. § 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. § 2. Jeżeli czyn określony w § 1 ma charakter chuligański lub sprawca dopuszcza się go, będąc pod wpływem alkoholu, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. A jeśli chodzi o wiercenie, to reguluje każda ze spółdzielni. Więc jeśli ktoś do takiej należy niech sięgnie do regulaminu. A jeśli chodzi o wspólnoty to podejrzewam, że tutaj mogą wystąpić problemy. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Na dniach kupię firany i zasłony i zrobię fotorelację |
||
|
|
|
#4758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pomóżcie mi
Zastanawiam się nad zakupem łaciatej kamizelki ze Zary odkąd wróciłam z wakacji Jednego dnia ją chcę, następnego twierdzę, że 300 zł, to troszkę sporo za zwyczajną marynarkę Teraz jestem znowu na etapie "chcenia". Co robić?? Kupić, czy czekać na wyprzedaże? Doradźcie proszę ![]() A dziś na grzyby jadę Ciekawe, czy cosik znajdę ![]() Cytat:
W jakie koloru uderzaliście? A gdzie to jest dokładnie zapisane? Bo kiedy dzwoniłam na straż miejską w sprawie permanentnego wiercenia u sąsiadów, to usłyszałam, że ludzie przecież kiedyś muszą robić remont Znalazłam takowy zapis i dopiero wtedy zainterweniowali Nie wiedziałam, że jeszcze gdzieś są uregulowane sprawy remontów. Od panów ze straży dowiedziałam się, że nie każda spółdzielnia ma takowy zapis w swoim regulaminie Cytat:
Ze sąsiadami zamierzam pogadać. Są ww moim wieku, więc liczę, że rozmowa przebiegnie pomyślnie i nie obrażą się na śmierć i życie
|
|
#4759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może zadziała A co do stoperów na upierdliwych sąsiadów, to ja musiałabym wkładać je w uszy zaraz po powrocie z pracy i wyciągać je rano przed wyjściem do pracy ![]() Cytat:
![]() Dokładnie, jedną imprezę się wytrzyma, ale takie codzienne hałasy niestety są nie do wytrzymania Pewnie nawet nie będziesz musiała na to zbyt długo czekać Kilka lat temu na wakacjach poznałam też taką dziewczynę, która uważała, że jest och i ach i każdy facet na plaży patrzył tylko na nią, chciał tylko z nią tańczyć, tylko z nią się umówić itd. Pewnego razu gadałyśmy o takim barmanie, bo był naprawdę przystojny i już wieczorem przy kolacji powiedziała mi, że barman ten ją pocałował, jak brała drinka przy barze. No i tym wpadła, bo wcześniej ten sam barman podrywał mojego małżona i zapraszał go na dyskotekę Koleżanka tego nie wiedziała, ale gdy usłyszałam historię o rzekomym całowaniu przy barze, nie omieszkałam jej o tym powiedzieć Jej mina - bezcenna
|
|
#4760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nigdy z żadnym nic mi się (odpukać) nie stało ![]() Do tego jakieś smoky eyes Jeśli zdecydujesz się na pasek, to kolczyki mogłyby być dłuższe. Też zrezygnowałabym z naszyjnika i bransolety A czarne paznokcie moim zdaniem pasują Ja tam czarne bardzo lubię i też nie widziałabym problemu, żeby w takowych iść ![]() Cytat:
Na co się wybieracie? ![]() Ja dzisiaj chcę zarezerwować bilety na grudzień Ciekawe, czy jeszcze będą miejsca?
|
|
#4761 | ||
|
batonik
|
Meble białe i szaro-brązowe (rama łózka i obudowa od komody), podłoga też szarobrązowa. Ściana w kolorze wrzosu, a ściana z oknem szara (tapeta w stylu ala glamour), ale w dzień odbija kolor ścian. I wyszło super z tą tapetą, bo mam szare okucia do mojej białej szafy i całość wygląda bardzo spójnie
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
A co do strażników, to ręce i cycki opadają A jak ktoś ma małe dziecko to co?---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4762 | |
|
|
Cytat:
Która to łaciatka z zary?
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, to prawda z tym regulaminem spółdzielni
a straż miejska...cóż, niestety są pewne procedury do których muszą się stosować. z tego co wiem to samo z resztą tyczy się np .grillowania na balkonach - jak regulamin nic o tym nie mówi to zakazu nie ma
|
|
|
|
#4764 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja mam bardzo małe mieszkanko, ale zawsze marzyłam o tym, żeby wszystkie kosmetyki mieć w porządku i w łazience właśnie (pod ręką, a nie z bieganiem po kąpieli do pokoju po balsam:P). Dlatego podczas remontu przeniosłam pralkę do kuchni, a wygospodarowane miejsce poświęciłam na szafkę I jestem zadowolona.---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() Na początku to było nawet zabawne, po dłuższym czasie niestety jest wręcz odwrotnie. Ostatnio nabrałam przekonania, że nie da się z nim w ogóle porozmawiać bez kilku tego typu wstawek, nawet mój komplement, że ładnie wygląda w koszuli został podsumowany zwrotem "ubrałem dlatego, że idę na zajęcia z pierwszym rokiem". Stwierdziłam, że to przegięcie i ograniczam kontakt. Nie wiem skąd się biorą tacy ludzie ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() Ja też jestem zwolennikiem bieli w łazience - od razu kojarzy się to z czystością, higieną i tak dalej. Mi właściwie podobają się tylko białe, ew. biało-czarne (jak u mnie) łazienki. |
|||
|
|
|
#4765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na fotki, choć już wiem, że będzie pięknie Moja mama też zawsze zwracała nam na to uwagę, żeby nie hałasować po 20:00 i też było to dla mnie oczywistym. Dopiero, gdy zadzwoniłam na straż miejską i kazano mi szukać zapisu w regulaminie zrozumiałam, że jeśli czegoś nie ma na papierze, to nikt nic nie zrobi ![]() A jak ktoś ma małe dziecko? Cóż, powinien zrozumieć, że "ludzie muszą kiedyś zrobić remont" To ta: http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/ku...1p1427570.html Ja chcę rezerwować na Opowieści wigilijne, ale choć na stronie już wisi ten repertuar, to rezerwować jeszcze nie można Cytat:
U mnie w mieście poza tym jest tylko jedna spółdzielnia mieszkaniowa, reszta to bloki developerskie, także chyba powinni wiedzieć takie podstawowe rzeczy, bo przypuszczam, że nie byłam pierwszą zgłaszającą roboty w niedzielę Jak dla mnie po prostu nie chciało im się przyjechać i próbowali mnie zbyć, ale się nie dałam
|
|
#4766 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ta pod względem kształtu jest idealna, jakość taka sobie, ale przykręciłam do ściany i dzięki temu jest stabilna ![]() Powodzenia zatem w poszukiwaniach, bo wiem, że to niełatwe. ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4767 | |
|
|
Cytat:
A za taką cenę to już chyba w ogóle jestem na nie
|
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troszkę cena mnie odstrasza, bo za tyle, to można już płaszcz kupić
|
|
#4769 |
|
|
Cena zdecydowanie za wysoka :/
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się zarezerwować
Jutro jadę Jak się okaże dobra, to będę miała zagwozdkę, a jak nie, to widocznie nie była mi pisana Nie dawała mi ona spać, więc prędzej czy później i tak bym ją przymierzyła ![]() Ale schodzą one jak świeże bułeczki Rozmiaru "s" podobno już od dawna nie widziano
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem Edytowane przez Forget_me Czas edycji: 2013-10-15 o 10:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

Teraz mieszkamy w małym bloku i wszyscy są w podobnym do nas wieku
W większości przypadków działa.

ale w przyszłości będę mieć piękną, dużą łazienkę
Jestem zła. Nie znoszę takiego zachowania. Chciałabym coś dolać do tych rzeczy lub dosypać , by mieli sraczkę cały dzień
bardzo ładna!

Opowiadał mi swego czasu, że gdziekolwiek tylko się pojawi to wszystkie laski się na niego gapią i zaraz go podrywają. O intymnych szczegółach też rzec jasna nie zapomniał nie powiedzieć. Ale najlepszy jego tekst to: skoro podobam się też i facetom to znaczy, że jestem za☠☠☠isty (dosłownie cytuję)
Opowiadał mi, że często zaczepiają go też i mężczyźni. Dziwię się bardzo, bo dla mnie nie jest ani przystojny, ani seksowny i w ogóle jestem na nie! Myślę, że nie tylko ja tak myślę.
Miałam taką znajomą kiedyś, co to też wszystkim na około opowiadała bajki o tym jakie to ona ma powodzenia, jak to się w niej zakochują ciągle, wszędzie w każdych okolicznościach przyrody, jak faceci błagają ją o numer telefonu, jak w środku miasta wyznają miłość od pierwszego wejrzenia... I do momentu, kiedy nie usłyszałam tej samej historii po raz kolejny w troszkę zmienionej wersji było to męczące, a później po prostu śmiałam się po cichu w sobie z tego, jaka to ona biedna, że tak musi sobie życie sama ubarwiać
Czy Ci ludzie nie mają za grosz wstydu w sobie? Współczuję Wam bardzo
Może jutro w świetle dziennym zmienię zdanie.
Jak nie wrzeszczący dzieciak, ich głośne kłótnie, równie głośny seks, to jeszcze skacząca po całej łazience pralka o coraz to dziwniejszych godzinach