Fakty i mity na temat trądziku... - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Eucerin - podejmij wyzwanie!

Notka

Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry.

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 19:44   #541
Erwina1234
Zadomowienie

Dot.: Fakty i mity na temat trądziku...

Cytat:
Napisane przez patrycja9229 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Można powiedzieć że się nawet uzależniłam od sprawdzania opinii na temat produktu który mnie interesuje , a także sumiennego przestudiowania składu

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Również nie zauważyłam różnicy między tymi miejscami a nie wyobrażam sobie odmówienie pieszczot z nim
Ja też się uzależniłam od sprawdzania ostatnio byłam w superpharm i zobaczyłam jakiś fajny krem (dla mamy) na promocji od razu telefon - internet - wizaż - kwc - i czytam opinie w końcu nie kupiłam
Erwina1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:52   #542
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Erwina1234 Pokaż wiadomość
Ja też się uzależniłam od sprawdzania ostatnio byłam w superpharm i zobaczyłam jakiś fajny krem (dla mamy) na promocji od razu telefon - internet - wizaż - kwc - i czytam opinie w końcu nie kupiłam
Ja zazwyczaj jeśli mam zamiar kupić jakiś kosmetyk, to najpierw szukam opinie na temat różnych np. kremów i wybieram ten który najbardziej mi odpowiada
pandaania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:53   #543
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Ja mam kota, którego wiecznie całuję i tulę się do niego i nie zauważyłam różnicy między miejscami których nie dotykam a tymi którymi dotykam go.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Zdradzicie chociaż na biało co to za vlogerka?
fooddrugandcosmetic
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:54   #544
Ola Moderatorka
Ekspert

Cytat:
Napisane przez pandaania Pokaż wiadomość
Ja zazwyczaj jeśli mam zamiar kupić jakiś kosmetyk, to najpierw szukam opinie na temat różnych np. kremów i wybieram ten który najbardziej mi odpowiada
To co piszesz brzmi rozsądnie, ale sowich decyzji zakupowych nie konsultujesz z dermatologiem? Może warto. Chociaż podejrzewam, że mamy sporą wiedzę na ten temat.
Ola Moderatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:57   #545
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Tylko wiesz nagłej promocji w sklepie nie przewidzisz a okazja może się nie powtórzyć
Stary 2013-10-13, 20:00   #546
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ola Moderatorka Pokaż wiadomość
To co piszesz brzmi rozsądnie, ale sowich decyzji zakupowych nie konsultujesz z dermatologiem? Może warto. Chociaż podejrzewam, że mamy sporą wiedzę na ten temat.
Nie konsultuje, bo nie chodzę do dermatologa, zawiodłam się na nich i straciłam nadzieje, że któryś z nich naprawdę zainteresuję się odpowiednią pielęgnacją mojej skóry. Mam cerę wrażliwą i zazwyczaj jakieś niedoskonałości wyskakują mi przed miesiączką.
pandaania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:00   #547
Neciak89
Zakorzenienie

Dziękuję Agnieszka mam ją zasubskrybowaną, ale przyznam, że nie oglądam, bo ciągle coś mnie w niej denerwuje :p

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 20:21   #548
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Agnieszka mam ją zasubskrybowaną, ale przyznam, że nie oglądam, bo ciągle coś mnie w niej denerwuje :p
Mnie zazenowal jej wywiad dla pytania na sniadanie, gdzie popek pytala jej sie czego unikac w kosmetykach... zaczela mowic ze parafiny, parabanow... Na to pani dr powiedziala ze parabeny to mala ilosc z duzej grupy konserwantow, dobrze zbadanych wiec nie ma sie co bac... Troszke sie skompromitowala Oprocz tego suchalam jej kiedys na yt i nie podoba mi sie jej styl i gadanie glupot, nie majacych udowodnienia naukowego czesto
Stary 2013-10-14, 09:04   #549
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Ja zazwyczaj przeszukuję KWC, blogi, i przez ten czas moja chęć na kupno kosmetyku spada do zera

Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
Mnie zazenowal jej wywiad dla pytania na sniadanie, gdzie popek pytala jej sie czego unikac w kosmetykach... zaczela mowic ze parafiny, parabanow... Na to pani dr powiedziala ze parabeny to mala ilosc z duzej grupy konserwantow, dobrze zbadanych wiec nie ma sie co bac... Troszke sie skompromitowala Oprocz tego suchalam jej kiedys na yt i nie podoba mi sie jej styl i gadanie glupot, nie majacych udowodnienia naukowego czesto
Nie znam jej, pierwszy raz ją widzę, ale już mnie poraziło, jak ktoś pisze olejki.. olejki są eteryczne,a tak mamy OLEJE. Co za plaga normalnie
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 09:06   #550
mskrzypulec
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ulmich Pokaż wiadomość
czy trądzikiem można się zarazić?
Nie można!!!!!

Cytat:
Napisane przez ulmich Pokaż wiadomość
Czytam wasze wpisy i artykuły .Nie jestem czytać każdego posta

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Czy pestki dynii pomocne sa w walce z trądzikiem? wiem że zawierają cynk
Chyba jednak nie czytasz bo o pestkach dyni również było. Jeśli by interesował Cię ten temat to jak większość z nas czytałabyś każdy post. Ja mimo iż nie mam zbyt dużo czasu to staram się wyszukać to co mnie interesuje i zawsze to znajduje.

Cytat:
Myślę, że niewiele z nas konsultuje swój wybór kosmetyku z dermatologiem ponieważ w wielu przypadkach dermatolog bardziej zaszkodził niż pomógł a nasza wiedza jest już na tyle duża iż możemy same podjąć ryzyko i kupić dany produkt.
mskrzypulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:30   #551
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mskrzypulec Pokaż wiadomość
Nie można!!!!!

Chyba jednak nie czytasz bo o pestkach dyni również było. Jeśli by interesował Cię ten temat to jak większość z nas czytałabyś każdy post. Ja mimo iż nie mam zbyt dużo czasu to staram się wyszukać to co mnie interesuje i zawsze to znajduje.

Myślę, że niewiele z nas konsultuje swój wybór kosmetyku z dermatologiem ponieważ w wielu przypadkach dermatolog bardziej zaszkodził niż pomógł a nasza wiedza jest już na tyle duża iż możemy same podjąć ryzyko i kupić dany produkt.
Ja myślę, że nawet ciężko było by konsultować zakupy kosmetykow pielęgnacyjnych z dermatologiem... Nie musimy mieć do niego skierowania, co powoduje, że do dermatologów są zazwyczaj ogromne kolejki, więc nie wydaje mi się to nawet realne...
Stary 2013-10-14, 11:46   #552
mskrzypulec
BAN stały

Cytat:
Ja myślę, że nawet ciężko było by konsultować zakupy kosmetykow pielęgnacyjnych z dermatologiem... Nie musimy mieć do niego skierowania, co powoduje, że do dermatologów są zazwyczaj ogromne kolejki, więc nie wydaje mi się to nawet realne...
Zgadza się bo aby dostać się do dermatologa to graniczy z cudem
Stary 2013-10-14, 14:11   #553
heureusement
Rozeznanie

Cytat:
Jakbyśmy każdą taką decyzję miały konsultować z dermatologiem to raz nie starczyłoby nam czasu, a dwa straciłybyśmy bardzo dużo pieniędzy, a pewnie za wiele byśmy sie nei dowiedziały niestety.
heureusement jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 15:34   #554
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Zgadza się bo aby dostać się do dermatologa to graniczy z cudem
Ja muszę zacząć szukać nowego, bo obiecałam sobie że pójdę, a nie mogę się zmobilizować...

Może zna któraś z Was jakiegoś fajnego lekarza z okolic Gliwic?
Stary 2013-10-14, 15:42   #555
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Ja zazwyczaj przeszukuję KWC, blogi, i przez ten czas moja chęć na kupno kosmetyku spada do zera

Nie znam jej, pierwszy raz ją widzę, ale już mnie poraziło, jak ktoś pisze olejki.. olejki są eteryczne,a tak mamy OLEJE. Co za plaga normalnie
Ale ona napisała olejki? Bo sie wystraszyłam i przeczytałam dwa razy mój post, bo myslałam ze ja popełniłam błąd

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 19:02   #556
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Ale ona napisała olejki? Bo sie wystraszyłam i przeczytałam dwa razy mój post, bo myslałam ze ja popełniłam błąd
Nie, nie Chodziło mi o tą dziewczynę z bloga, przepraszam, ale coś takiego aż razi po oczach
Stary 2013-10-14, 19:55   #557
CiastoPanda
Rozeznanie

Cytat:
Nie konsultuje, bo nie chodzę do dermatologa, zawiodłam się na nich i straciłam nadzieje, że któryś z nich naprawdę zainteresuję się odpowiednią pielęgnacją mojej skóry. Mam cerę wrażliwą i zazwyczaj jakieś niedoskonałości wyskakują mi przed miesiączką.
ja jutro ide odebrac wyniki i siup do endokrynologa
ciekawe czy dostane recepte oby nie antybiotyki bo one przeciez taaaaakie wspaniale
przed miesiaczką (jesli ją mam w ogole) tez dostaje
ale zauwazylam ze chyba genetycznie -rosną mi 3 male wloski na brodzie, w roznych miejscach
wyrywam je co tydzien- i zanim one wyjda po za skore zawsze w tych 3 miejscach mam krostkę
czy faktem czy mitem jest że zapalenie mieszka wlosowego będzie zawsze w tym samym miejscu poki nie pozbede sie laserowo?
Stary 2013-10-14, 22:12   #558
Figula94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CiastoPanda Pokaż wiadomość
ja jutro ide odebrac wyniki i siup do endokrynologa
ciekawe czy dostane recepte oby nie antybiotyki bo one przeciez taaaaakie wspaniale
przed miesiaczką (jesli ją mam w ogole) tez dostaje
ale zauwazylam ze chyba genetycznie -rosną mi 3 male wloski na brodzie, w roznych miejscach
wyrywam je co tydzien- i zanim one wyjda po za skore zawsze w tych 3 miejscach mam krostkę
czy faktem czy mitem jest że zapalenie mieszka wlosowego będzie zawsze w tym samym miejscu poki nie pozbede sie laserowo?
Ja nie wiem, jak z zapaleniem, ale zawsze po regulacji brwi mam jakąś masakrę w tych miejscach, chociaż próbowałam już posmarować Epiduo raz po i mimo to mnie wysypało (trochę mniej, jednak zerowe to nie było), a spróbowałam, bo ktoś polecał Benzacne (Epiduo też ma nadtlenek benzoilu). Ktoś ma jeszcze taki problem? Zastanawiam się, co jeszcze mogłabym wypróbować.

Więc wyszło o jaką vlogerkę chodzi... Najgorsze jest to, że wiele osób ją ma za guru. Ja niewiele jej filmów widziałam, bo raczej oglądałam jak skakałam po yt, a często tak mam.
Figula94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:37   #559
Neciak89
Zakorzenienie

CiastoPanda - ja wiem z własnego doświadczenia, że jeśli tak się dzieje to stan zapalny nie przejdzie póki się nie wyrwie włoska. Najlepiej to zrobić woskiem, bo wosk osłabia włos.

Figula - próbowałaś regulację woskiem? Może to by pomogło.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2013-10-14, 22:47   #560
Figula94
Zadomowienie

Cytat:
CiastoPanda - ja wiem z własnego doświadczenia, że jeśli tak się dzieje to stan zapalny nie przejdzie póki się nie wyrwie włoska. Najlepiej to zrobić woskiem, bo wosk osłabia włos.

Figula - próbowałaś regulację woskiem? Może to by pomogło.
Nie, tak jeszcze nie próbowała, ale dzięki za radę. Następnym razem wypróbuję. Dzięki za radę .
Figula94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:50   #561
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Nie, nie Chodziło mi o tą dziewczynę z bloga, przepraszam, ale coś takiego aż razi po oczach
Cytat:
Napisane przez Figula94 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, jak z zapaleniem, ale zawsze po regulacji brwi mam jakąś masakrę w tych miejscach, chociaż próbowałam już posmarować Epiduo raz po i mimo to mnie wysypało (trochę mniej, jednak zerowe to nie było), a spróbowałam, bo ktoś polecał Benzacne (Epiduo też ma nadtlenek benzoilu). Ktoś ma jeszcze taki problem? Zastanawiam się, co jeszcze mogłabym wypróbować.

Więc wyszło o jaką vlogerkę chodzi... Najgorsze jest to, że wiele osób ją ma za guru. Ja niewiele jej filmów widziałam, bo raczej oglądałam jak skakałam po yt, a często tak mam.
Może jeszcze Tribiotic...? Sama nie stosowałam, ale dziewczyny "podleczają" nim wypryski.

Najsmutniejsze jest to, ze to przyszła pani kosmetolog....
Stary 2013-10-14, 22:59   #562
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figula94 Pokaż wiadomość
Nie, tak jeszcze nie próbowała, ale dzięki za radę. Następnym razem wypróbuję. Dzięki za radę .
A jeszcze jak uda Ci się znaleźć wosk dla skóry wrażliwej, to sądzę, że mógłby pomóc. Jeszcze polecam, po depilacji, użyć Tormentiolu zamiast preparatu po depilacji.

Cytat:
Może jeszcze Tribiotic...? Sama nie stosowałam, ale dziewczyny "podleczają" nim wypryski.

Najsmutniejsze jest to, ze to przyszła pani kosmetolog....
Tribiotic też może być ale o regulacji woskiem powiedziałam również ze względu na wygodę

Niestety, jak patrzę na te nasze przyszłe panie kosmetolog, to nóż się w kieszeni otwiera.. Owszem, są wyjątki, ale właściwie widać, że 3/4 nic nie będzie potem robić (niektóre robią studia żeby zrobić, niektóre to prawie mdleją siedząc, jedna ma tempo dosłownie ślimaka, i część po prostu się nie będzie nadawało choćby nie wiem jak chciało)..

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2013-10-14, 23:21   #563
heureusement
Rozeznanie

Cytat:
Używałam Trobioticu, jest na prawdę dobry, szybciej po nim syfki znikają. U mnie można kupić małą saszetkę za 1,30zł
heureusement jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 05:57   #564
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
A jeszcze jak uda Ci się znaleźć wosk dla skóry wrażliwej, to sądzę, że mógłby pomóc. Jeszcze polecam, po depilacji, użyć Tormentiolu zamiast preparatu po depilacji.

Tribiotic też może być ale o regulacji woskiem powiedziałam również ze względu na wygodę

Niestety, jak patrzę na te nasze przyszłe panie kosmetolog, to nóż się w kieszeni otwiera.. Owszem, są wyjątki, ale właściwie widać, że 3/4 nic nie będzie potem robić (niektóre robią studia żeby zrobić, niektóre to prawie mdleją siedząc, jedna ma tempo dosłownie ślimaka, i część po prostu się nie będzie nadawało choćby nie wiem jak chciało)..
Mam bardzo podobne spostrzeżenia... Czasami mam wrażenie, że stał się to ostatnimi czasy tak modny zawód, że wiekszość dziewczyn uczy się na kosmetyczkę, po to tylko by mieć pracę... Ja na szczęście trafiłam do takiej kosmeyczki, która oprócz wykształcenia ma jeszcze do tego zamiłowanie
Stary 2013-10-15, 08:40   #565
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
No dokładnie, szkoda gadać.I takie osoby zajmują miejsce być może tym, którzy rzeczywiście znają się na tym i chcieliby to robić z powołania, wrr...
Stary 2013-10-15, 13:16   #566
mskrzypulec
BAN stały

Cytat:
Ja muszę zacząć szukać nowego, bo obiecałam sobie że pójdę, a nie mogę się zmobilizować...

Może zna któraś z Was jakiegoś fajnego lekarza z okolic Gliwic?
Niestety ja nie pomogę
Stary 2013-10-15, 16:15   #567
Cos_
Zakorzenienie

Kurcze ja właśnie jak nabiał jadłam miałam super cerę. Bo przez pół roku dzien w dzień,ale niestety nabawiłam się reakcji alergicznej i przez miesiąc chodzilam i się drapałam. Jedynym sposobem było odstawienie nabiału i teraz jem dwa max. 3 razy w tygodniu.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Ciekawe, czym kierujecie się przy wyborze specjalisty? Polecenie, ogłoszenia, reklamy w sieci, czy może przypadek. Ponoć w poszukiwaniu najlepszego rozwiązania wszystkie metody są dobre, ale która Waszym zdaniem najlepsza?

Najczęściej pytam znajomych czy już ktoś był u danego lekarza czy to ginekolog czy to chirurg... Bo ja chcący dojeżdżać gdziekolwiek do dermatologa musiałby to być Śląsk lub Kraków.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Niestety ja nie pomogę
Ja tym bardziej do Gliwic to jeżdżę tylko z mamą na co trzymiesięczne kontrole.
Stary 2013-10-15, 16:41   #568
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Kurcze ja właśnie jak nabiał jadłam miałam super cerę. Bo przez pół roku dzien w dzień,ale niestety nabawiłam się reakcji alergicznej i przez miesiąc chodzilam i się drapałam. Jedynym sposobem było odstawienie nabiału i teraz jem dwa max. 3 razy w tygodniu.
Poprawa była zapewne dlatego, że przekiśnięte mleko genialnie działa na florę bakteryjną jelit A bez zdrowych jelit nie da się mieć zdrowej skóry. Czytałam (może nawet tutaj?), że np. jogurty naturalne warto otworzyć i zostawić w lodówce, żeby "dokisły" - ja jem jeden duży jogurt czasem i 3 dni Rzeczywiście jest kwaśniejszy pod koniec, może i działa wtedy lepiej.
No ale co za dużo, to niezdrowo. Jeśli ktoś tak reaguje na większe ilości nabiału, lepiej nie przesadzać.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:54   #569
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Poprawa była zapewne dlatego, że przekiśnięte mleko genialnie działa na florę bakteryjną jelit A bez zdrowych jelit nie da się mieć zdrowej skóry. Czytałam (może nawet tutaj?), że np. jogurty naturalne warto otworzyć i zostawić w lodówce, żeby "dokisły" - ja jem jeden duży jogurt czasem i 3 dni Rzeczywiście jest kwaśniejszy pod koniec, może i działa wtedy lepiej.
No ale co za dużo, to niezdrowo. Jeśli ktoś tak reaguje na większe ilości nabiału, lepiej nie przesadzać.
Dla mnie już w pierwszym dniu jest za kwaśny :P
Stary 2013-10-15, 18:40   #570
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Najczęściej pytam znajomych czy już ktoś był u danego lekarza czy to ginekolog czy to chirurg... Bo ja chcący dojeżdżać gdziekolwiek do dermatologa musiałby to być Śląsk lub Kraków.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Ja tym bardziej do Gliwic to jeżdżę tylko z mamą na co trzymiesięczne kontrole.
Mam nadzieję, że z mamą do Gliwic na kontrole nie tam gdzie myśle....

I tak dziękuję za chęci

Ja po nabiale też widziałam poprawę skóry, jednak dowiedzialam się, ze nabiał w nadmiarze może szkodzić. Nasz organizm potrzebuje dużo białka i zamiast z nabiału można go dostarczać np. z mięska

Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości