Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 23:23   #3331
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
ale sie usmialam..heheh zarabsta pobudka hehe
oczywiście po tym spał jeszcze dobre pół godziny
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Neni, ja bym odpuscila kapiel lub zwyczajnie wykapala pozniej.

Mela, no to pijemy 24.10

Kejt, Edek na pewno bedzie mylil, a raczej laczyl jezyki (jeszcze dojdzie angielski), bo dzieci traktuja poznany jezyk jako cos naturalnego i dopiero pozniej zaczynaja je rozrozniac. U nas dominujscy jest rosyjski, chcialabym nauczyc Edka czytac i pisac w tym jezyku. Fajnie by bylo aby po polsku mowil i rozumial, czytanie i pisanie juz jak wyjdzie, bo nie chce go za bardzo obciazac Angielski rzecz jasna nauczy sie w szkole i na podworku i podstawowe slownictwo w domu, zanim pojdzie do szkoly/przedszkola.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Przeczytalam 'pytanie EROTYCZNE'
zycze duzo cierpliwisci i sily fizycznej aby przetrwac czeste karmienia.

Fajnie Lubię rosyjski

I przeczytałam ta samo

Lecę się myć.
Dziś zdjęłam na noc karuzelkę, bo mi się w nocy dziecko rozprasza, leży, patrzy w pingwina i woła "y! y!" zeby mu włączyć dobranoc

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 23:31   #3332
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

A ja obejrzałam właśnie najnowszy odcinek Kontry i jestem w tak mega wielkim szoku że...musiałam kolejną lampke wina sobie nalać
Szkoda że na kolejny odcinek trzeba tydzień czekać

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 00:55   #3333
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Mam dylemat - pojutrze mam umówioną wizytę u endokrynologa. Czekałam na nią ponad 2 miesiące i zerknęłam dziś w swoje zapiski i okazało się, że mam tę wizytę o 17.45, a o tej kąpię Małego
Założę się, że o 17.45 nie wejdę tylko później i kąpanie przesunie się o ok. godzinę. Młody na bank tego nie przegapi i będą krzyki
Przełożyć wizytę? Czy przesadzam?
A musisz dużo wcześniej wyjść na tą wizytę? Może wykąpcie wczesniej lub po powrocie?

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
pytanie eetoryczne - po cko ja w ogole klade sie spac ?
leo zjadl o 20 180ml odbicie plus odciaganie i byla 21:29 a ren o 21:45 ju glodny - wcisnelam mu 60 wody, odbicie jest 22:07 a o 23 karmienie ktorego zarloczek na pewno nie przegapi i zabawa od nowa padam na pysk :-:-(
Pewnie miało być "pytanie retoryczne" a ja przeczytałam "pytanie erotyczne" też padam ostatnio,mało snu i wszystko na mojej głowie. marzę o tym żeby się w końcu wyspać. co prawda nie mam jak ty odciągania ale mam po każdym karmieniu (mała je co 3godz ostatnio w nocy) mycie butelki,wyparzanie,czekan ie na wodę (czajnik zwykły na gazie),mycie Fridy (nadal ma katar),zakraplanie wody morskiej i odciąganie glutków no i uspokajanie po tym.

jakierka, kejt super filmiki,słodkie wasze maluszki

Czemu nie można już głosować na surkę? Nie wyświetla mi się przycisk "głosuj",czyżby głosowanie już się skończyło?
Stary 2013-10-15, 01:07   #3334
misiaczka555
Wtajemniczenie

Idę spać bo jak Misiolina znowu zrobi nocną posiadówkę to będzie ze mną kiepsko rano

W gazecie "twoje dziecko" przeczytałam ciekawą myśl: z przepełnionym brzuszkiem śpi się równie źle jak z pustym. Taaaak przeszło mi przez myśl żeby dać Mai na noc więcej mleczka i żeby nie budziła się w nocy...ale w takim razie zostajemy przy karmieniu w nocy. Zdrowy brzuszek mojego maleństwa ważniejszy niż moje worki pod oczami

A propo oczu, przypomniało mi się jaki komplement dostałam dziś od męża. Pomyślałam dziś że zaszaleje i zaskoczę męża makijażem oka (ostatnio mam lenia i chodzę jak lump). No więc strzeliłam sobie pełen mejkap a TZ patrzy na mnie i mówi "o ja, ale się rozmazałaś". Lecę do lusterka. Yyyyy nie, nie rozmazałam się- tak wyglada moj "ekstra" makijaż oka przyznaje nie mam do tego zdolności

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Baloniku głosowanie było do wczoraj
A w ogóle czemu nie śpisz?

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-15, 01:13   #3335
shestiger
Rozeznanie

Hey dziewczyny Igor ma zapalenie oskrzeli jest na antybiotyku, jutro ma też dostać flegamine odkrztuśną i tak się zastanawiam jak go układać w łóżeczku..czy na plecach mi się dusił nie będzie?? Nie mogę trafić nic w necie jak kłaść malucha może któraś z was wie?Bo nie chcę paść na zawał jak by mi się zaczął dusić schodzącą wydzieliną..
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 01:33   #3336
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
A ja obejrzałam właśnie najnowszy odcinek Kontry i jestem w tak mega wielkim szoku że...musiałam kolejną lampke wina sobie nalać
Szkoda że na kolejny odcinek trzeba tydzień czekać
Mialam to samo

Karmienie. .
Stary 2013-10-15, 01:43   #3337
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Baloniku głosowanie było do wczoraj
A w ogóle czemu nie śpisz?
Czekam aż Gabi porządnie zaśnie,bo co jakiś czas ją wybudza katar,a odciągnęłam jej smarki fridą tak że już się bardziej nie dało. Boję się że jak zasnę to się nieobudzę jak ją katar wybudzi..

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny Igor ma zapalenie oskrzeli jest na antybiotyku, jutro ma też dostać flegamine odkrztuśną i tak się zastanawiam jak go układać w łóżeczku..czy na plecach mi się dusił nie będzie?? Nie mogę trafić nic w necie jak kłaść malucha może któraś z was wie?Bo nie chcę paść na zawał jak by mi się zaczął dusić schodzącą wydzieliną..
Poduszka klin lub jak nie masz to podłóż segregator pod materac,lub w gondoli na podwyższeniu lekkim-o ile posiada regulację oparcia. Nie wiem jak z niemowlakami,ale często przy zapaleniu oskrzeli pomaga oklepywanie pleców żeby się odksztusiło.
Stary 2013-10-15, 01:47   #3338
Agrafka86
Wtajemniczenie

Tweed przykro mi z powodu ZUS

Ita oby się poprawiło

Karolajn ja daję zrolowany koc koło szczebli, Małego dosuwam do koca pleckami, bo śpi na boku i mam taką poduszkę, że daję ją od klatki piersiowej w dół i nóżki kładę na nią i od tej pory Michał nie wędruje

Jest 1:45 a moje dziecko dopiero teraz śpi Od 4 rano spał do teraz jakieś 2h chyba coś nu się pomyliło...
Idę spać, bo nie wiem ile moje dziecko będzie spać.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 02:59   #3339
mela1234
Zakorzenienie

Mam trzecie karmienie. Pobudka co 2h ja oszaleje!

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 03:40   #3340
lachryma
Zakorzenienie

MADI, kombinezon wydaje się być fajny i ciepły. Za tą cenę uważam to dobry zakup.

Pierwsze

Stary 2013-10-15, 03:55   #3341
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Mialam to samo

Karmienie. .

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Czekam aż Gabi porządnie zaśnie,bo co jakiś czas ją wybudza katar,a odciągnęłam jej smarki fridą tak że już się bardziej nie dało. Boję się że jak zasnę to się nieobudzę jak ją katar wybudzi..
Oj biedne wy teraz oby poszedł precz ten katar juz

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Js też zaraz oszaleje. Już godzinę usypiam to dziecko.
Kolejny raz po karmieniu nocnym Maja nie chce usnąć tylko świruje. Rozkopuje sie, głowa lata na wszystkie strony, trzymam jej rączki to sie szamocze. Nie wezmę jej do nas bo tylko się męcze jeszcze bardziej

Zaraz obudzę TZ bo mnie tak wnerwił że niech on z nią siedzi po nocach!

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-15, 04:53   #3342
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Śpi po drugim, ja kończę odciągać i też kimam.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 05:35   #3343
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Noc dobra. 1 karmienie.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 06:23   #3344
czarownica1
Zakorzenienie

Dzien dobry
U nas 1 karmienie po 5 czyli Antek spal prawie 8 h
Wczoraj ogarnelam chalupe i jeszcze caly ogrod przegrabilam no i moj kregoslup ledwie dycha.
Dzis chce ogarnac temat zapasow dla Antosia. Dostalismy troche swojskiej marchewki, dynie, gruszki i jablka. I pomidorki ale musza dojrzec.
Tak wiec dzis siegam parowar i bede dzialac.

CYNAMONKU jak Adas? Mam nadzieje ze pospal troche.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 07:18   #3345
cynamon_owa
Zadomowienie

Jaki wstyd- poszłam się położyć na 3 godziny i miałam zmienić męża a wstalam po 9 godzinach... :banghead:

Okazało sie, że Adaś uzależnił sie od morfiny. Za szybko chcieli go odstawic i dlatego nie mógł zasnąć. Dopieprzyli mu taka dawkę teraz, że nie wiem jak długo teraz będzie trwał odwyk :/
Zasnął na szczęście. Po ponad 30 godzinach ;(
Zrobiliśmy awanturę. Znowu.
Szanowna Pani Doktor powiedziała, ze Adaś nie jest jej jedynym pacjentem a to jest publiczna służba zdrowia i za dużo chcemy wiedzieć i za bardzo sie wtracamy... Franca głupia :/
Powiedziała na początku, ze Adaś nie może zasnąć bo udziela mu sie nasze zdenerwowanie i za często (!) go glaszczemy po dłoniach
Że mamy iść do domu i mamy dac im pracować a nie utrudniać (?) I nikt od niespania jeszcze nie umarł. W szoku byliśmy po jej teoriach i tekstach :/
W końcu jednak przyjrzala sie Młodemu i wyszlo, że to nie nasza wina , ze Młody nie może spać tylko morfiny.

Dodatkowo mówiłam, że coś sie z Adasiem dzieję bo widzę to a pani doktor, że panikuje. Dzisiaj w nocy Adaś miał 39st gorączki :banghead:
Czekamy co dalej Mam źle przeczucia, że wdala sie infekcja.

Hit nr 1:
Mówimy, ze Adaś nie łapie z nami kontaktu i sie martwimy. Pani Doktor zasmiala nam sie w twarz, że 3 miesięczne dziecko jest za małe na jakikolwiek kontakt z rodzicem...
Przecież wiem jaki Adaś był przed operacja

Hit nr 2:
Zapytaliśmy po co podają cały czas Adasiowi magnez, potasu i wapń. Odpowiedź- bo to mu podawali na intensywnej terapii. Na co my, że tak bo miał niedobory po operacji ale 3 razy dziennie mu sprawdzali krew i wtedy decydowali co podać a co nie.
No to z łaski zrobili badanie krwi wieczorem i okazało sie, że ma nadmiar wapnia. Idioci :/

I teraz sie dziwią, że im nie ufamy :/

Przejrzałam wątek ale ciężko mi sie odnieść do każdej wypowiedzi. Ale chciałabym bardzo podziękowac za wsparcie Wam i majowo czerwcowym mamom
To wiele dla nas znaczy.

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ----------

Zapimnialam o hicie nr 3:
Adaś dostaje do żołądka 8 :banghead: leków ( w Polsce raczej podają dozylnie żeby nie obciążać żołądka) i przez to co chwilę mamy brudną pieluszke. Kupy są o chemicznym zapachu, kolor i konsystenja niestandardowe.
Pani doktor twierdzi, że to wina mojego mleka
I kawałki rozkruszonej tabletki w kupie też ( bo oni robią tak, że rozkruszaja tabletke, mieszają ją z woda i tak Młodemu podają- i ewidentnie widać, ze Adasia żołądek tego nie trawi i wszystko przez niego przelatuje :/ ).

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 07:52   #3346
Margosia__
Zakorzenienie

Mela... oby terapia pomogła.... myślę, że nam też by nie zaszkodziła...

Karolajna... Peter też budzi się co 2 godziny Ale dalej śpi w swoim pokoiku bo ja z nim w jednym łóżku spać nie umiem
Ale on średnio mobilny i ewentualnie z boczku na plecki przekręca

Neni ja bym poszła do lekarza... Kubulek najwyżej troszkę poćwiczy głosik

Tweed o co chodzi z tym zusem? Mam nadzieję, że brzuch już nie boli i lepiej się czujesz...
Jakierka... jakiego masz przystojniaka w domu!!!!
Jeszcze jedna strona do nadrobienia, ale wyszłam z wprawy i Młody daje znać, że są ważniejsze "rzeczy" na świecie niż wizaż... np. On

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Jaki wstyd- poszłam się położyć na 3 godziny i miałam zmienić męża a wstalam po 9 godzinach... :banghead:

Okazało sie, że Adaś uzależnił sie od morfiny. Za szybko chcieli go odstawic i dlatego nie mógł zasnąć. Dopieprzyli mu taka dawkę teraz, że nie wiem jak długo teraz będzie trwał odwyk :/
Szanowna Pani Doktor powiedziała, ze Adaś nie jest jej jedynym pacjentem a to jest publiczna służba zdrowia i za dużo chcemy wiedzieć i za bardzo sie wtracamy... Franca głupia :/
Powiedziała na początku, ze Adaś nie może zasnąć bo udziela mu sie nasze zdenerwowanie i za często (!) go glaszczemy po dłoniach
Że mamy iść do domu i mamy dac im pracować a nie utrudniać (?) I nikt od niespania jeszcze nie umarł. W szoku byliśmy po jej teoriach i tekstach :/
W końcu jednak przyjrzala sie Młodemu i wyszlo, że to nie nasza wina , ze Młody nie może spać tylko morfiny.

Dodatkowo mówiłam, że coś sie z Adasiem dzieję bo widzę to a pani doktor, że panikuje. Dzisiaj w nocy Adaś miał 39st gorączki :banghead:

Hit nr 1:
Mówimy, ze Adaś nie łapie z nami kontaktu i sie martwimy. Pani Doktor zasmiala nam sie w twarz, że 3 miesięczne dziecko jest za małe na jakikolwiek kontakt z rodzicem...

Hit nr 2:
Zapytaliśmy po co podają cały czas Adasiowi magnez, potasu i wapń. Odpowiedź- bo to mu podawali na intensywnej terapii. Na co my, że tak bo miał niedobory po operacji ale 3 razy dziennie mu sprawdzali krew i wtedy decydowali co podać a co nie.
No to z łaski zrobili badanie krwi wieczorem i okazało sie, że ma nadmiar wapnia. Idioci :/

Przejrzałam wątek ale ciężko mi sie odnieść do każdej wypowiedzi. Ale chciałabym bardzo podziękowac za wsparcie Wam i majowo czerwcowym mamom
To wiele dla nas znaczy.

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ----------

Adaś dostaje do żołądka 8 :banghead: leków ( w Polsce raczej podają dozylnie żeby nie obciążać żołądka) i przez to co chwilę mamy brudną pieluszke. Kupy są o chemicznym zapachu, kolor i konsystenja niestandardowe.
I kawałki rozkruszonej tabletki w kupie też ( bo oni robią tak, że rozkruszaja tabletke, mieszają ją z woda i tak Młodemu podają- i ewidentnie widać, ze Adasia żołądek tego nie trawi i wszystko przez niego przelatuje :/ ).

Cynamonku... Wy macie po prostu podwójne zadanie nie dość, że musicie być silni dla Adasia to jeszcze jakoś żeby przetrzymać ten nieszczęsny szpital...

Ech... dlaczego w szpitalach tak się dzieje?!

Mam nadzieję, że dzięki Waszej czujności i opiece Adaś szybko z tego wyjdzie i będziecie mogli w trójkę wrócić do domu!
Cały czas pamiętamy i o Was myślimy!

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:02   #3347
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:

Hit nr 1:

Hit nr 2:

To wiele dla nas znaczy.

O dzizas w glowie sie nie miesci. Przeciez matki instynkt jest najwazniejszy

Nie wiedzialam, ze w UK jest taka ch*owa opieka :/
U mnie w szpitalu co godzine przychodzily pielegniarki i mi mierzyly temp., cisnienie itd. Malemu tak samo. W ciagu dnia pediatra przychodzila ze 3-4 razy, a po drodze non stop przylazili stażyści.
Jak rodzilam to moj lekarz przychodzil kilka razy. Dzwonil w nocy nawet i pytal co ze mna.

Myslalam, ze w UK jest podobnie, a tu taki zonk :/
Biedny Adas

Cynamonku nie mozesz myslec, ze Ci wstyd, ze spalas. Widocznie Twoj organizm jest zmeczony. Ty tez musisz troche odpoczac zeby miec sile na te walke.
Trzymaj sie kochana. Jestesmy z Wami caly czas. Caly czas

Margos - przykro mi z powodu rozstania sie z Tz. Masakra to jest, ze nie umie rozgraniczyc tego wszystkiego. Jego matka tez powinna puknac sie w glowe. No, ale niektore takie sa. Mojego Tz tez matka non stop do czegos uzywala. Ja go nabuntowalam troche. Rozumiem pomoc,ale bez przesadyzmu.
Kiedys na poczatku naszego zwiazku powiedzialam, ze mialam obrzydliwy sen, Tz ze jaki wiec mu mowie wprost, ze sypales swoja stara, a Tz i ze to jest obrzydliwe. Mowie ze wiem i Tz od tamtej pory jakos zniesmaczony chyba zrozumial, ze teraz ma kobiete i koniec z mamusia.

Mam nadzieje, ze moze Twoj Tz sie ogarnie. Moze oowinnas mu przywalic , nawrzucac itd. Na mojego to dziala. Ja jak mojego chwale to sie mi rozwydrza. Ja profilaktycznie go ochrzaniam, a jak zaczyna fikac to w leb z*ebka na maxa i chodzi jak w zegarku.

Po tym jak powiedzialam, ze chce rozwodu to dostalam kwiaty i maliny, a wczoraj powiedzial do brata , ze nie jedzie z nimi bo jest czas dla rodziny, a dzis zabral nas do babies r us i kupilismy mamas n papas nosidlo Potem pomogl mi wykapac malego, a ja sciemnilam tesciowej na jej pytanie czy Tz mi pomaga i zmienia pieluszki, ze tak i super mu idzie. I Tz byl wdzieczny, ze tak powiedzialam, ale hehe to bylo zamierzone bo teraz bedzie musial zmienic jakby co
Chociaz ostatnio to i chcial tyle, ze maly sie tak obkupczyl ze strach mnie oblecial i nie mialam sily Tz tlumaczyc, ze do przewijania nie staje sie tylem za dzieckiem tylko z przodu

Mela- za wizyte w poradni. Oby Wam sie udalo. Super, ze Tz sie zgodzil tzn., ze mu zalezy

Neni- umyj malego na przewijaku tzw.na sucho przed wyjsciem. Jak wrocicie bedziesz pewnie padnieta.

Misiaczka- na jakim kanale ten film leci?

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Poszukaj takiego materacu ktory jest z jednej str wezczy cos wlasnie na ksztalt segregatora.
Oby malutki szybko wrocil do zdrowia

Aha no i mi gin powiedzial ze kp to nie jest rodzaj antykoncepcji.
Miesiaczka nie jest dowodem na plodnosc.
Czytalam kiedys takie badanie naukowe o kobietach, ktore zyja na wsiach , a konkretniej o tych, ktore zyja zdrowiej niz te z miasta czyli nie jedza fast food, jedza z natury bez chemi. I wlasnie te kobiety mialy bardzo ubogie miesiaczki, a nawet w ogole, a mialy normalnie cykl. Poznawaly to po sluzie z pochwy.
Czesto duze krwawienia sa spowodowane zlym jedzeniem, chemia, szybkim zyciem, stresem...

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:04   #3348
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Kiedys na poczatku naszego zwiazku powiedzialam, ze mialam obrzydliwy sen, Tz ze jaki wiec mu mowie wprost, ze sypales swoja stara, a Tz i ze to jest obrzydliwe. Mowie ze wiem i Tz od tamtej pory jakos zniesmaczony chyba zrozumial, ze teraz ma kobiete i koniec z mamusia.

Mam nadzieje, ze moze Twoj Tz sie ogarnie. Moze oowinnas mu przywalic , nawrzucac itd. Na mojego to dziala. Ja jak mojego chwale to sie mi rozwydrza. Ja profilaktycznie go ochrzaniam, a jak zaczyna fikac to w leb z*ebka na maxa i chodzi jak w zegarku.

Po tym jak powiedzialam, ze chce rozwodu to dostalam kwiaty i maliny, a wczoraj powiedzial do brata , ze nie jedzie z nimi bo jest czas dla rodziny, a dzis zabral nas do babies r us i kupilismy mamas n papas nosidlo Potem pomogl mi wykapac malego, a ja sciemnilam tesciowej na jej pytanie czy Tz mi pomaga i zmienia pieluszki, ze tak i super mu idzie. I Tz byl wdzieczny, ze tak powiedzialam, ale hehe to bylo zamierzone bo teraz bedzie musial zmienic jakby co
Chociaz ostatnio to i chcial tyle, ze maly sie tak obkupczyl ze strach mnie oblecial i nie mialam sily Tz tlumaczyc, ze do przewijania nie staje sie tylem za dzieckiem tylko z przodu
Snu mimo wszystko nie zazdroszczę

Jeszcze coś z nim pokombinuje... ale...

dobra idę do syna, może będzie mądrzejszy

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:11   #3349
Samantha7
Zakorzenienie

Twee- przykro z powodu Zus
No i ze masz zatrucie i oby to nie byl ten wirus za szybki powrot do zdrowia.

Stary 2013-10-15, 08:14   #3350
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

cynamonowa
!!!!!! po przeczytaniu Twojego posta włosy na głowie się jeżą
ludzie, co za konowały w tym szpitalu, co za ludzie bez serca.
bo to że można być kiepskim lekarzem to jedno, ale żeby być takim bezdusznym człowiekiem to już masakra.
przykro mi strasznie, że musicie przez to przechodzić, ale dobrze, że odespałaś trochę!!
trzymaj się dzielnie!

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Samanta
sen z matką??) haha dobry pomysł na odstraszenie tż od cyca mamusinowego

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

She
próbuj Igorka kłaść na lewy boczek do spania.
i tak jak dziewczyny mówią, może klin by się przydał pod głowę.
no i oklepywanie tez słyszałam że pomaga odkleić się flegmie!
powodzenia i niech mały wraca do zdrowia szybciutko

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:16   #3351
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cynamonku, nie wiem, co mi się gorzej czyta - o stanie zdrowia Adasia, czy o tym, jak Was traktują w tym przeklętym szpitalu :/ Co za ludzie...

Ja wprawdzie nie do końca wiem, jak się u nas opiekowali dziećmi, bo ja tam chodziłam tylko karmić Małego, ale lekarka odpowiadała na każde nasze nawet najgłupsze pytanie (z serii histeria matki). Ale i tak bardzo się cieszyłam, jak już mogliśmy iść do domu. Życzę Wam, żebyście bardzo bardzo szybko doszli do siebie i uciekali do domku, gdzie Adaś będzie miał najlepiej!

I to jest totalna głupota, że dziecko nie kontaktuje z rodzicami... Co za idiotka z tej lekarki :/

Ja wystarczy, że wyjdę na parę godzin, to brak snu u mojego dziecka gwarantowany.

Nie słuchaj tych debili, tylko swojej intuicji (tak jak dotychczas).
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:18   #3352
Agrafka86
Wtajemniczenie

Cynomonku co za ludzie w tym szpitalu Życzę Wam siły.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:27   #3353
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

jakierka
Edzik cudowny
a jak gada, tak delikatnie, ciekawe jaki głos będzie miał)
a co do języków to jestem pewna że nasze dzieci bez problemu załapią dwa języki, a nawet i trzeci nie będzie jakiś problemem większym)

ja tylko się śmieję, że mój tż nic nie będzie rozumiał Sary, kiedy będzie mówiła po polsku haha)

kejt

ale filipek spokojny jak się budzi!!
a jakie minki robi widać że powieki ciężkie, że pospałby jeszcze, a tu się uśmiechnie, tu rączką ruszy) fajny chłopak )

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Margos Twój TZ musi chyba zrozumiec , że teraz najważniejsza powinna być dla niego rodzina, a nie mamusia, no bo to troszke dziwne tak. on już duzym chłopcem jest i teraz jest sam rodzicem!

magolinko kochana, szkoda że Twój ojciec taki uparty i nie daje Wam odetchnąć i pozwolić żyć Waszym zyciem.
no ale może czasu potrzebuje, sama już nie wiem

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:31   #3354
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ja też płaczę często jak widzę Fi.
Teraz uwaga, jego kompromitujący filmik - tak się moje dziecko próbuje obudzić http://youtu.be/YUTlvqfMH14
Lecę kąpać
Hehe moj tez tak robi
Do tego moj czasem przewraca galki ze mu biale widac i mnie przeraza to jak czasem w nocy kp w lozku tak lezy i zaczyna tak robic to az strach mnie ogarnia, ze jakis demon jakby w niego wstepowal. Dziwnie to wyglada

Jakierka- super Edziu gada
A czemu po rosyjsku mu mowisz? Bo ja cos nie w temacie.
Rosyjskiego uczylam sie 4lata, ale teraz juz niewiele pamietam. Jedynie rozumiem duzo, ale gadac nie probuje nawet. Moj Tz na mnie mowi czasem Ruska bo fakt z moich stron blisko bialorusi i niektore slowa sa podobne i akcent spiewajacy jak rosyjski. Moja rodzina ma ukrainskie korzenie. Moja prababcia ukrainka byla

Stary 2013-10-15, 08:35   #3355
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cynamonku- co za debilni lekarze..to sie w pale nie miesci :banghead: jeszcze żebyście wy musieli dopilnowywac wszystkiego :banghead:
Trzymajcie sie mocno dla Adasia
Życzę wam zebyscie jak najszybciej wyszli z Adasiem do domu...

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-10-15, 08:38   #3356
cynamon_owa
Zadomowienie

Adaś goraczkuje nadal- 38,5 ;(
Pielęgniarka twierdzi, że Adaś spokojny więc to raczej nie infekcja... poza tym na oddziale ciepło więc pewnie stąd wysoka temperatura..Yyy... Fajna diagnoza. Jak infekcja to musi sie drzec, jak sraczka to pewnie śpiewać "Chwalcie łąki umajone" Co do gorączki ma ciepło na oddziale to nie wiem.
Lekarz został poinformowany o gorączce. Tylko coś mu do nas nie po drodze- 1,5 godziny idzie :/
Dziecko po operacji serca ma gorączkę a oni to zlewaja :/
Na intensywnej terapii opieka i lekarze byli super. Niby stan Adasia sie poprawil dlatego nas na oddział ogólny przenieśli a teraz boję sie, że tu coś zawalili i znowu na intensywną terapię wrócimy

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:42   #3357
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Mój mały już przez 3 tygodnie budził się w nocy na jedzenie tylko raz około 4 godziny. A teraz mu się coś odmieniło. W tą noc też wstawałam co 2 godziny. Nie wiem co się stało z tym snem. Masakra...

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Noc dobra. 1 karmienie.

Zazdroszczę...
Stary 2013-10-15, 08:44   #3358
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Snu mimo wszystko nie zazdroszczę

Jeszcze coś z nim pokombinuje... ale...

dobra idę do syna, może będzie mądrzejszy
No raczej ze bedzie madrzejszy bo ma madrzejsza mamusie

A sen koszmar

Domi- a bedziesz Sare do Pl szkoly posylac? Ja mojego Alexa chyba nie, bo raz, ze za duzo bo sobota zawalona, dwa to to, ze glownie w wiekszosci wszystko o religie sie opiera, a trzy to ze widze po ciotki dzieciach, ze praktycznie nic im to nie daje. W Pl szkole wiecej po Eng gadaja te dzieci niz po Pl
A na moje to te matki to te dzieci wysylaja bo chca ich sie pozbyc na kilka godzin z domu w sobotnie poludnie. Ciotka sama mowi, ze ma chwile spokoju

Tz moj jest swietny z historii to w te sobote mysle, ze lepiej jak my sami go Pl nauczymy i Pl hist.itd.

Stary 2013-10-15, 08:47   #3359
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Adaś goraczkuje nadal- 38,5 ;(
Pielęgniarka twierdzi, że Adaś spokojny więc to raczej nie infekcja... poza tym na oddziale ciepło więc pewnie stąd wysoka temperatura..Yyy... Fajna diagnoza. Jak infekcja to musi sie drzec, jak sraczka to pewnie śpiewać "Chwalcie łąki umajone" Co do gorączki ma ciepło na oddziale to nie wiem.
Lekarz został poinformowany o gorączce. Tylko coś mu do nas nie po drodze- 1,5 godziny idzie :/
Dziecko po operacji serca ma gorączkę a oni to zlewaja :/
Na intensywnej terapii opieka i lekarze byli super. Niby stan Adasia sie poprawil dlatego nas na oddział ogólny przenieśli a teraz boję sie, że tu coś zawalili i znowu na intensywną terapię wrócimy

Masakra. ..:banghead: to wszyscy macie goraczke skoro ciepło na oddziale jest? zaje.bisty personel nie ma co...
Oby to nie była infekcja

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-10-15, 08:49   #3360
dzoan
Zakorzenienie

Hej..
Ja z dzieckiem na cycu Kurde Mały tak ładnie zaczął noc..prawie 4 godz. spał.. a później już coraz krócej.. 2h, 1h50', 1h30'.. im bliżej rana tym mniej przytomna byłam.. wstaliśmy po 7 przez budzące go fluki w nosie
Może zaraz odbębni I drzemkę, żebym mogła się doprowadzić

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości