|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Holy Crap!
|
Dot.: U nas plotki są od rana, ciężko nam spędzać dzień bez przywitania.
Cytat:
A w szkole jak najbardziej fajnie Fajna grupa, ciekawe zajęcia ![]() Dzisiaj jadę na 3 zajęcia z angielskiego na 19:00, również fajnie i profesjonalnie Dzięki za pamięć
|
|
|
#4802 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
ja już po pracy. Zaraz Was nadrobię ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
tez znam takie przypadki.. koleżanka z Gimnazjum zgineła 7 lat temu w wypadku. Ale to zleciało, masakra..Cytat:
Night zazdroszczę tego angielskiego
|
|
#4803 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
. Zastanawia mnie to, że menele długo się trzymają, męczą innych, siebie ale takich to Bóg nie zabierze. Co do angielskiego- dobra sprawa uczyć się czegoś, bo na naukę nigdy nie jest za późno i wiedza to jedyna rzecz jaką nikt Ci nie odbierze . Samodzielną naukę w sensie sama byś się uczyła? Ja nie widzę dla siebie takiego rozwiązania bo popuszczałabym sobie Wolę mieć jakiś obowiązek i regularność w nauce
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
tak sama
nie mam możliwości pójscia na kurs, chyba że jakiś weekendowy by był. Kiedyś uczyłam się przez komputer, tez to dużo daje..
|
#4805 |
|
Holy Crap!
|
Skoro ludzie potrafią matmy sami się nauczyć, to angielski będzie pestką
|
|
#4806 | |||
|
Carpe Diem!
|
Cytat:
Ja zawsze się tak czuję po zimie i po lecie. Niby to ciepło, niby zimno, tu mnie przegrzeje, tam przewieje i o chorobę nie jest trudno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój brat przyswajał wszystkie informacje, które usłyszał (od nauczycielki podczas opracowywania tematu lub gdy słyszał jak ja uczyłam się na głos). Ja za to musiałam informacje widzieć w podręczniku czy zeszycie. Jestem typowym wzrokowcem. Pisząc sprawdzian miałam tekst z książki przez oczami. I mógł mi ktoś tłumaczyć matmę jak krowie na rowie a ja wszystko musiałam sobie sama na swoją logikę przetłumaczyć Odnośnie śmierci młodych ludzi. Nie wiem czy Wam pisałam wcześniej, czy wtedy był już ten wątek ale w zeszłym roku w kwietniu mój kuzyn popełnił samobójstwo rzucając się pod pociąg. Do dzisiaj nie mogę się z tym pogodzić. Zrobił to w swoje 18-naste urodziny. Miał przed sobą całe życie. Pamiętam jak siedziałam na łóżku w sypialni i ryczałam pytając głośno "dlaczego to zrobiłeś?!" i miałam wrażenie, że ktoś szepnął mi do ucha "bo nie miałem już siły" W ogóle w tamtym czasie czułam jego obecność. Miałam wrażenie, że był przy mnie
Z uniesień pozostało mi uniesienie brwi, ze wzruszeń - wzruszenie ramion. home sweet home Edytowane przez Lady_AnneBelle Czas edycji: 2013-10-14 o 18:42 |
|||
|
|
|
#4807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale im bardziej po rozmowie jestem tym bardziej watpię, że do mnie zadzwonią. Zobaczymy.Cytat:
Języka cieżko się samemu nauczyć moim zdaniem. Trzeba mieć kontakt z kimś kto Cię np poprawi jak coś źle wymawiasz albo sprawdzi rozprawkę. Moim zdaniem samemu można jedynie się z językiem odsłuchać np oglądając filmy z napisami czy bez lub słuchając muzyki i tłumacząc sobie tekst. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Dzisiaj Walking Dead nowy zaraz będę oglądać tylko do domu wrócę ))Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#4808 | |
|
Carpe Diem!
|
Cytat:
Trzeba mieć ogromną odwagę.
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Lady bardzo przykra historia. Chłopak wybrał najgorsze rozwiązanie z możliwych. Parę ładnych lat temu dziewczyna z mojego miasta tez rzuciła się pod pociąg. W jej przypadku zawazyła szkoła. Nie odnalazła się w Liceum, nie dawała rady z nauką. Masakra
|
#4810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem jak piszę zaliczenie to w głowie strony przewracam bo orientuję się gdzie to było, co pisało hehe ze słyszenia nie umiem zapamiętać, szybko się rozpraszam, nudzi mnie gadanie innych (mam na myśli nauczycieli/wykładowców) nic mi to do głowy nie wnosi. Sama musze przeczytać, pouczyć się, lub właśnie widziec na slajdach i sama to czytać a co do kuzyna to straszne. Najbarzdiej przeraża mnie to własnie, że Ci młodzi ludzie niektórzy tak czują się źle żyjąc że się zabijają. Ja nie raz mam dość życia jak mi coś nie wyjdzie itp. ale nie umiałabym się zabić. I jescze w urodziny.. ehh teraz ojciec pewnie dopiero poczuł, że zniszczył życie dla swojego rodzonego syna .. Wszystkim się przejmuję owszem, ale mimo wszystko żałowałabym tego życia. Bo moze a nóż jeszcze coś pięknego mi się w nim przytrafi ? Kto wie? Cytat:
ale co z tego jak ja to uważałam za zabawę, pobawiłam się i mi się znudziło Cytat:
na prawdę trudno to ocenić, ale pewnie widać zakłopotanie na twarzy, smutek w oczach, niechęć chodzenia do szkoły .. chyba że po prostu w sobie wszystko tłumiła a na zewnątrz biła się z myślami, ż enie daje rady a o pomoc wstydziła się poprosić Biedne są potem rodziny, szczeólnie rodzeńśtwo i rodzice.. przyjaciele, chłopak/dziewczna ehh .. W śród moich znajomych było tak, że kobieta była świetna, rozmowna, zabawna, wyszła za mąż z miłości, zaszła w ciążę i.... nastał baby blues... a że mieszkała za granicą, rodzice daleko, tam na matki świerzo po porodzie nie zwraca się takiej uwagi jak u nas odwiedzają położne itp., mężowie są blisko, rodzice.. zabiła się przy swoim dziecku leżącym obok .. mąż wrócił z delegacji zobaczył maleństwo zasikane/ zakupkane, niedożywione i nie żywą matkę .. Nikt nie mógł w to uwierzyć, bo tak jak mówiłam była żywiołową i owartą osobą, a tu w tym przypadku zaważyła ciąża i poród.. Zrobiłam dziś sałatkę, taka dobra, że jak teraz zjadłam to siedze i pękam ! ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Kochane co można kupić fajnego dla malucha na roczek ?---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Kochane co można kupić fajnego dla malucha na roczek ?
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Limonka chciałabym Ci pomóc, ale nigdy nie byłam na roczku
może coś na pamiątkę ?
|
#4812 |
|
Carpe Diem!
|
Mój siostrzeniec miał w czerwcu i dostał takie wysokie, drewniane krzesełko do karmienia, rowerek-samochodzik i fotelik samochodowy. Jak moja chceśniaczka miała roczek w styczniu to kupiłam jej kombinezon na zimę. Siostra bardzo chwaliła
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Lady dziękuję za przykłady
wiem, że stolik do karmienia ma bo dostał na pół roczku,fotelik samochodwy niedawno rodzice mu kupili, bo z poprzedniego wyrósł, a kurteczki na zimę ma, bo mu dałam od bratowej której siostra ma małego chłopczyka to pełno ciuchów przekazałam właśnie już na takiego większego bąbla i teraz zaczął to wszystko nosić .. ale ten pomysł z tym rowerkiem jest niezły, podoba mis ie ! wcześniej z Tżtem myśleliśmy o takiej wielkiem wywrotce(samochodzie), bo kiedys widzieliśmy jak taki mały berbeć pchał ją po placu zabaw taki szczęśliwy hehe ale ostatnio jak u nich byłam to ma taki wększy traktor z przyczepką, nie tak wielki jak wywrotka o której myśleliśmy, ale jednak jakaś tam samochodowa zabawka już jest, więc raczej odpada;/ poprzeglądam te rowerki w takim razie ! dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Chciałam mu kupić maskotkę gummi misia, bo uwielbia go, ale narazie maskotki są w sprzedaży co śpiewają po angielsku, po polsku jeszcze nie ma,a on tak fajnie do tego tańczy ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Chciałam mu kupić maskotkę gummi misia, bo uwielbia go, ale narazie maskotki są w sprzedaży co śpiewają po angielsku, po polsku jeszcze nie ma,a on tak fajnie do tego tańczy ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- ależ są fajne te samochodziki niektóre ceny też :P ale to świetny pomysł, juz się podjarałam haha
|
#4814 | |
|
Carpe Diem!
|
Cytat:
![]() Syn koleżanki ma taki mały, elektryczny samochodzik, czerwone ferrari
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa czytałam ostatnio "Fundusz małżeński", widziałam tą książkę któregos razu w Oszoł i zainteresowało mnie streszczenie z tyłu książki no i w koncu udało mi sie ją przeczytać
czytał ktoś ? to chyba jakaś nowość historia sióstr trojaczek, romansidło ael mnie wciągneło heh ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- właśnie patrzyłam też takie elektryczne, że przyciskasz pedał i jedzie a jak puszczasz to się zatrzymuje, ale ja bym się chyba bała takie coś dla dziecko, bo jeszcze gdzieś wjedzie w coś, strach chyba trochę, myślę dlatego jak już to o takim gdzie sam odpycha się nóżkami, lub rodzic pcha taki wystający uchwyt sama bym taką bryką się przejechała hahaha ale to tylko do 25 kg
|
#4816 | |
|
Carpe Diem!
|
Cytat:
Syn koleżanki ma ponad 3 lata.
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
tam gdzie mi się na allegro otworzyła stronka to pisało że dla dzieci od 12 miesiąca życia i dlatego się zdziwiłam że to jakoś za wcześnie.. może się pomylili ? Albo może niektórzy pozwalają na takie rzeczy swoim maluchom od wczesnych lat
a 3 latka to faktycznie już takie rozumne dziecko jest i raczej się słucha
|
#4818 | |
|
Carpe Diem!
|
Cytat:
![]() Ja bym takiego elektrycznego rocznemu dziecku nie kupiła ale ... nie mam dzieci, więc co ja tam wiem ![]() Myślę, że taki rowerek-samochodzik będzie super prezentem Właśnie mi się przypomniało, że syn Holendra, od którego wynajmujemy dom ma taki rowerek-koparkę. Nie mogłam się na niego napatrzeć jak jeździł tym po ogrodzie ![]() Aż z ciekawości weszłam na allegro i zobaczyłam quady i traktory na pedały dla małych dzieciaczków.
Z uniesień pozostało mi uniesienie brwi, ze wzruszeń - wzruszenie ramion. home sweet home Edytowane przez Lady_AnneBelle Czas edycji: 2013-10-14 o 22:26 |
|
|
|
|
#4819 |
|
Carpe Diem!
|
Witam we wtorek
|
#4820 | |||
|
Holy Crap!
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do nauki jak zawsze muszę sobie przygotować notatki do nauki, wszystko muszę mieć przed oczyma. Chyba, że jakiś temat jest interesujący i zapamiętam go w chwili zapoznawania się z nim, ale to nieczęsto się zdarza
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Idę jutro na kolejną rozmowę o pracę. Widać, że wreszcie się ruszyło trochę. Obejrzałam Walking dead oczywiście końcówka odcinka taka, że już się nie mogę następnego doczekać . Ale się pozmieniali niektórzy np Carl widać, ze wyrósł, albo ta blondynka - siostra Meggy. Jeju już 13, ale czas szybko leci. Czas się do roboty wziąć, odgruzować pokój ![]() Umówiliśmy się dzisiaj z TŻ na hamburgery więc już się nie mogę doczekać wieczora ![]() Cytat:
![]() Ogarnęłam sobie fajne fiszki a telefon z niemieckiego. Jest słówko i od razu zastosowanie w zdaniu do tego tłumaczenie. 150 jest za darmo, a całe zestawy można kupić za ok 3,5 euro czyli całkiem spoko cena. Może się skuszę ![]() Straszna historia, musiała czuć się okropnie samotna. Ale, że mąż nic nie zauważył? jak wam mija wtoreczek?
|
|
|
|
|
#4822 |
|
Holy Crap!
|
Co to są te fiszki, bo jakiś czas temu były w Biedronce i nie do końca wiem jakie mają zastosowanie, no oprócz nauki
![]() Mi mija spokojnie, zaraz się zbieram na spotkanie. Nie wiem jak Wam, ale tak mi się ostatnio cholernie mylą dni tygodnia, że dla mnie dzisiaj jest czwartek
|
|
#4823 | ||
|
Konto usunięte
|
Hej
Cytat:
Beth to coś tak pasuje do Deryla Było kilka dobrych scen kurde ta kobieta z lasu od razu jakaś taka podejrzana się wydawała Końcówka najlepsza coś mi się zdaje, że jakiś nowy wirus jest coś z tymi zwierzętami będzie. Świnka padła-coś to podejrzane![]() Swoją drogą weszłyście na smutny temat a równocześnie cholernie drażliwy -przynajmniej dla mnie.Pracowicie może wieczorem przejdę się na piwo. Cytat:
Jak mam ważniejsze spotkanie zapisuje sobie w tel. przypomnienie bo tak to w sumie nawet nie zwracam uwagi na kalendarz.
|
||
|
|
|
#4824 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Co tam slychowac u was? bo u mnie ok, troszke kicha mi sie, ale biore tabletki, bo nie chce sie rozchorowac na nowo. bylam dzis z Tż na wycieczce. pojechalismy bo wsumie blisko na Krzemionki zwiedzic kopalnie krzemienia pasiastego ![]() O 3 dni cwicze w domu bo mam na zaliczenie 10 minutowy zestaw cw zrobic. tak dlugo nie cwiczylam ze uda i lydki to mnie tak bolaly, ze szok, a wybralam sobie wlasnie cwiczenia na nozki . zestaw cw juz mam tylko za bardzo muzyki nie, bo jeszcze mamy podklad muzyczny swoj wziac i bladego pojecia nie mam jaka muzyka bylaby ok a musi byc wszystko dopracowane na ostatni guzik hehe---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- oprocz tego mam tez sporo nauki bo w listopadzie probny egz. obiecalam sobie, ze od weekendu bo akurat mam wolny od zajec biore sie ostro za nauke
2014 książki filmy - 1 "Osoba, która jest twoją pierwszą miłością, kradnie ci serce. Osoba z którą pierwszy raz w życiu się kochasz, kradnie ci duszę. A jeżeli w jednym i drugim wypadku jest to ten sam człowiek, czeka cię marny los."
|
|
|
|
#4825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ta baba z lasu mnie wkurzała, tak mamrotała i ta głowa w torbie :O taki zapychacz to był jak dla mnie |
||
|
|
|
#4826 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A mi się podobał ten wątek w sumie pokazał m.in jak daleko można się posunąć by samemu przeżyć czy też by ratować bliską osobę W tym worku to chyba jej mąż był
|
|
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Byłam na małych zakupach w biedronce, kupiłam tez sobie takie ładne skarpetki w sam raz na zimę, nie są grube ale mają moty zimowy..Nada zazdroszczę tylu rozmów ![]() Limonka rowerek to dobry pomysł
|
#4828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaak, na pewno. Sama głowa ![]() Cytat:
A tam, zaraz tylu :p. Ta bedzie druga ![]() Płatki śniegu? |
||
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
tak, mają płatki śniegu, renifery, i takie fajne norweskie wzorki
![]() idę poleżec, a potem poczytam książkę
|
#4830 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

Fajna grupa, ciekawe zajęcia 

? Z mojego otoczenia ogroomna ilość bardzo młodych ludzi umiera tak nagle, że ciężko się pozbierać...nie mogę sobie wyobrazić co muszą rodzice przeżywać w takich chwilach...oby mi i żadnej z Was nigdy nie przyszło tego doświadczyć..
tez znam takie przypadki.. koleżanka z Gimnazjum zgineła 7 lat temu w wypadku. Ale to zleciało, masakra..
nie mam możliwości pójscia na kurs, chyba że jakiś weekendowy by był. Kiedyś uczyłam się przez komputer, tez to dużo daje..
jeja, nie lubię tego jak boli gardło i się ślinę przełyka, jedno z najgorszych uczuć dla mnie ;/ wtedy wolę w ogóle się nie odzywać, tylko najlepiej spać i nie myśleć o tym bolącym gardle !

Jak mam ważniejsze spotkanie zapisuje sobie w tel. przypomnienie bo tak to w sumie nawet nie zwracam uwagi na kalendarz.