Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 21:05   #2191
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Co do sprawdzenia czy bezwypadkowy to z warsztatów wiem że jak nie będzie pęknięcia z wierzchu to nie da się dojść do tego czy fotelik brał udział w wypadku czy nie.
Wiadomo, że nigdy nie można być pewnym ale zawsze to inaczej od kogoś znajomego kto Ci mówi, że bezwypadkowy a od kogoś obcego, kto tak mówi

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:10   #2192
agunia4ever
Zadomowienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Jestem zmeczona ta ciaza. W moim zyciu bylo tak stabilnie. A teraz wszystko jest niepoukladane. TZ ma niezalatwione sprawy z ex, nie mieszkamy razem, stracil prace, tesciowa sie wpierdziela a ja nie wiem na czym stoje.
Zastanawiam sie czy na moje nerwy nie wplywa tez brak seksu.
Moze nieswiadomie sie denerwuje na wszystko.
Nie dość, że hormony to jeszcze brak sexu myślę, że to może mieć spory wpływ, ale z drugiej strony wszyscy wokół powinni brać to pod uwagę i starać się jak najmniej cię denerwować
Mogłabyś mi podać jakiegoś linka do tej akademii bezpiecznego malucha w Łodzi bo nie mogę tego znaleźć Znalazłam za to w listopadzie jakieś warsztaty świadoma mama "zdrowa i aktywna mama". Będzie tam między innymi o tym jak wrócić do formy po ciąży

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:00   #2193
ag9
Zadomowienie

Cytat:
No autentycznie. Czuje sie tak jakbym dla niek rodzila dziecko. Ona bedzie mamusią.
Autentycznie sie wkurzylam.

W ogole znowu mialam klotnie z TZ.
Jestem coraz bliższa rozstania.
Niepotrzebnie zdecydowalismy sie na dziecko. Wszystko jest nie tak. Jestem zla na siebie ze nie mialam rozumu.
Teraz juz po ptokach.
Nie obraź się za to co napiszę, ale czytam o tych Waszych problemach i tak z boku sobie myślę, że oboje jesteście niedojrzali do tego związku. Piszesz że ciągle się kłócicie, ciągle płaczesz, a on obiecuje. Czy te sprawy, z których wynikają kłótnie są aż tak ważne, żeby je do takiej rangi podnosić? Może sama masz zbyt wygórowane wymagania, czasem można odnieść wrażenie że nie wiesz czego chcesz. Rozumiem, to hormony, w końcu jesteśmy w ciąży. Ale czy próbowałaś swojego TZa jakoś zaangażować w te ciążę? Bo faceci raczej sami z siebie nie domyślą się niczego. Jesteście po 30-tce a zachowujecie się jak nastolatki.
Tak jak pisałam, nie obraź się, tak to z boku wygląda, po tym co opisujesz. Może trzeba bardziej partnersko podejść do tematu? Porozmawiać, bez płaczu i obiecanek bez pokrycia. Wydaje mi się, że Twój TZ się Ciebie boi, stąd te kłamstwa, te obiecanki bez pokrycia.

maggie - dla mnie to nie do pojęcia, żeby kobieta w ciąży wnosiła ciężkie zakupy po schodach Chyba należy się TZowi zimny prysznic. Ja bym zostawiła te zakupy w cholerę na dole, niech sobie nosi. Przykro mi, bo to już nawet nie humory czy kłótnie, ale brak zasad jak dla mnie

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
No ja idę z TŻ bo on tak chce we wszystkim uczestniczyć Myślę że jakby mógł to i dzidzie by u siebie w brzuszku nosił Niestety nie wiem jak wyglądają te warsztaty. Jak wrócę 23.10 z nich to na pewno napiszę.

To git Znaczy, że poprawnie się zarejestrowałyśmy. Ale fajosko, że się spotkamy I o ile mądrzejsze będziemy
Też się zapisałam
Stary 2013-10-14, 22:18   #2194
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
dziwne....

Dziewczyny w ciąży nie wolno jeść wątróbki! Także uważajcie Kto mi nie wierzy popatrzcie choćby tutaj Info sprawdzone w rożnych źródłach, nawet na moich studiach o tym mówiliśmy.
no ale jak sie ma smaki to nie da sie nic zrobic ja jadłam nie duzo ale jadłam tak samo tatara ogólnie to w tej ciazy wachałabym surowe mieso

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

ja po krzywej cukrowej bleeee normalnie pierunstwo sie rozpuscic nie chciało cukier puder jadłam ... 2 godz siedzenia az mnie tyłek bolal teraz trzymac kciuki za wyniki

teq zmien mi kochana wpis bo tp mam na 18 marca nie na 20 D a wizyte mam 21 pazdziernika dzieki

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2013-10-16 o 12:00
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:27   #2195
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dziewczyny, z tymi zakazami nei przesadzajmy naprawde jeszcze dosyć sie napościmy przy karmieniu piersią na poczatku, nie ma co przesadzac. Z umiarem jeszcze nic nie zaszkodzilo, a to o tej wątrobce to chodzi o fakt ze ma dużo wit A
ja jadlam wątrobke, zjadam czasem salami, jakies surowe wędlinki ale wiadomo-troche, jeden kawalek na chlebek.dla smaku i podelektowania się. Jem i jadlam w pierwszej ciązy także duuuzo serow plesniowych, tyle że z PASTERYZOWANEGO mleka, wtedy są neiszkodliwe.
nadzwyczajna-wspołczuje tego kołowrotka, pogadajcie w końcu spokojnie i dojdzie do jakichś współnych wnioskow, bo sie wykonczysz
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:34   #2196
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Też się zapisałam
Super Dostałam właśnie maila z rozpiską co tam będzie i brzmi fajnie. Podaje dla zainteresowanych :

W trakcie Warsztatów realizowane będą następujące zagadnienia:

- Bezpieczeństwo dziecka w czasie podróży
- Nowoczesna pielęgnacja noworodka

- Po wyjściu ze szpitala - opieka nad dzieckiem
- Rola snu w prawidłowym rozwoju dziecka
- Jak chronić, rozwijać i wspierać dziecko już od poczęcia
- Żywienie niemowląt i dzieci

- Komórki macierzyste - świadoma inwestycja w przyszłość.

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2013-10-14, 23:15   #2197
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Mogłabyś mi podać jakiegoś linka do tej akademii bezpiecznego malucha w Łodzi bo nie mogę tego znaleźć
http://bezpieczny-maluch.com.pl/akademia na mapce klikasz Łódź
ja pojechałam 100km na akademię bezpiecznego malucha, kilka stron temu opisywałam co było i jak to wyglądało polecam heh dla męża nagrałam wykłady na dyktafon :P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 23:41   #2198
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
http://bezpieczny-maluch.com.pl/akademia na mapce klikasz Łódź
ja pojechałam 100km na akademię bezpiecznego malucha, kilka stron temu opisywałam co było i jak to wyglądało polecam heh dla męża nagrałam wykłady na dyktafon :P
Dzięki

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2013-10-15, 06:51   #2199
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Nie dość, że hormony to jeszcze brak sexu myślę, że to może mieć spory wpływ, ale z drugiej strony wszyscy wokół powinni brać to pod uwagę i starać się jak najmniej cię denerwować
Mogłabyś mi podać jakiegoś linka do tej akademii bezpiecznego malucha w Łodzi bo nie mogę tego znaleźć Znalazłam za to w listopadzie jakieś warsztaty świadoma mama "zdrowa i aktywna mama". Będzie tam między innymi o tym jak wrócić do formy po ciąży
Znajdę w kompie to ci podesle bo teraz pisze z fona.

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Nie obraź się za to co napiszę, ale czytam o tych Waszych problemach i tak z boku sobie myślę, że oboje jesteście niedojrzali do tego związku. Piszesz że ciągle się kłócicie, ciągle płaczesz, a on obiecuje. Czy te sprawy, z których wynikają kłótnie są aż tak ważne, żeby je do takiej rangi podnosić? Może sama masz zbyt wygórowane wymagania, czasem można odnieść wrażenie że nie wiesz czego chcesz. Rozumiem, to hormony, w końcu jesteśmy w ciąży. Ale czy próbowałaś swojego TZa jakoś zaangażować w te ciążę? Bo faceci raczej sami z siebie nie domyślą się niczego. Jesteście po 30-tce a zachowujecie się jak nastolatki.
Tak jak pisałam, nie obraź się, tak to z boku wygląda, po tym co opisujesz. Może trzeba bardziej partnersko podejść do tematu? Porozmawiać, bez płaczu i obiecanek bez pokrycia. Wydaje mi się, że Twój TZ się Ciebie boi, stąd te kłamstwa, te obiecanki bez pokrycia.
Moze to tak wyglada ale takie nie jest. My naprawde duzo rozmawismy o problemach i o tym wszystkim. Za duzo spraw na nas spadlo i nic nie jest poukladane.
Moj stres wynika glownie z niezalatwionych spraw z ex. Mi jest ciezko sie odnalezc w tym chaosie. Ja jestem poukładana, obowiązkowa i troche za ambitna. Bardzo duzo od siebie wymagam. I moze rzeczywiście za duzo wymagam od TZ.
Ale ja chce tylko zeby skonczyl remont,pozamykal stare sprawy i zebym poczula sie stabilnie w tej calej sytuacji. W koncu bede mama.

Co do ciazy. On egzamin na tatusia zdał spiewajaco.
Poza tym chce byc przy porodzie. I idziemy razem do szkoły rodzenia. I on bardzo kocha nasze dziecko. Ja wiem ze bedzie super ojcem.

Ale masz racje on sie mnie boi troche. Boi sie mnie zawieźć.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 07:22   #2200
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Znajdę w kompie to ci podesle bo teraz pisze z fona.

Moze to tak wyglada ale takie nie jest. My naprawde duzo rozmawismy o problemach i o tym wszystkim. Za duzo spraw na nas spadlo i nic nie jest poukladane.
Moj stres wynika glownie z niezalatwionych spraw z ex. Mi jest ciezko sie odnalezc w tym chaosie. Ja jestem poukładana, obowiązkowa i troche za ambitna. Bardzo duzo od siebie wymagam. I moze rzeczywiście za duzo wymagam od TZ.
Ale ja chce tylko zeby skonczyl remont,pozamykal stare sprawy i zebym poczula sie stabilnie w tej calej sytuacji. W koncu bede mama.

Co do ciazy. On egzamin na tatusia zdał spiewajaco.
Poza tym chce byc przy porodzie. I idziemy razem do szkoły rodzenia. I on bardzo kocha nasze dziecko. Ja wiem ze bedzie super ojcem.

Ale masz racje on sie mnie boi troche. Boi sie mnie zawieźć.

to czy zdal spiewajaco egzamn na tate to tak naprwde sprawdzisz dopiero po narodzinach bo wczsnie to tylko teoria a rzeczywistosc bywa ciezka
Stary 2013-10-15, 07:29   #2201
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
to czy zdal spiewajaco egzamn na tate to tak naprwde sprawdzisz dopiero po narodzinach bo wczsnie to tylko teoria a rzeczywistosc bywa ciezka
No moze zle sie wyrazilam. Chodzi mi o to ze nie trzeba go specjalnie prosic by angażowal sie w ciążę.

Dzis rano przy sniadaniu powiedział ze bardzo mnie kocha i cieszy sie ze od niego wymagam bo dzieki temu w koncu nauczy sie jak ma wygladac normalne zycie.
Wiec moze to wszystko wychodzi jednak na dobre.
My jestesmy razem krotko i dopiero sie docieramy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 08:13   #2202
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Hej dziewczynki
Przepraszam alr pisze na telefonie i nie dam rady cytować.
Śliczne macie brzuszki Ja swój wrzucę w 25 tygodniu bo wrzucalam Wam w 20
Padam dzisiaj na pysk :-( cały dzień na nogach od samego rana. Mąż miał wolne i musieliśmy pojechać w pare miejsc i to komunikacja bo nasze stare autko padło a nowego jeszcze nie ma. Więc rano byliśmy oddać krew tzn. Tż nie Ja . Pochwale się że mąż jest honorowym krwiodawca :-D. Później znow przez pól w-wy do gminy do banku na zakupy. No i jeszcze na koniec z mężem do lekarza. Normalnie masakra
Musiałam się wyżalić
Też jestem
Ale tylko raz oddałam krew

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Wyszło Ci coś nieciekawie? Ja mam dośc dużą anemię i mi lekarka kazała łykać 2x1 Biofer folic.
No i tez wcinałam barszcz i wątróbkę
No ja chyba też mam anemię. Lekarz jeszcze nie widział wyników, ale wolę zawczasu poprawić dietę

Cytat:
Wiecie co? Moja mama jak sie chwali znajomym ze bedzie babcia to mowi:
Wiesz ze bede miala dziecko?
Zwróciłam juz jej kilka razy uwage ale chyba nie dociera. Dzis znowo to zrobila. I przestalo mi sie to podobać.
Dziwne i wkurzajace
Rozumiem, że to cię irytuje. Mnie też by irytowało, ale ona pewnie nawet nie zdaje sobie sprawy, że może ci to przeszkadzać.

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

To ja znowu mam balsam i się długo wchłania i chciałam zmienić na oliwkę
Powiem Ci, że też myślę często że chciałabym jedno dziecko, żeby mu najwięcej dać (i pod wzgledem finansowym, i czasu, i miłosci) ale jak sobie pomyślę o mojej kuzynce jedynaczce, jak siedziała sama na imprezach u babci, a ja z bratem sie chichrałam.... to sie zastanawiam
Jak zamienisz balsam na oliwkę to po posmarowaniu w grę wchodzi tylko dresik, albo piżamka Skóra jest tłusta potem chyba jeszcze przez godzinę. Raz nawet zrobiłam tłustą plamę na ścianie - dotknęłam kolanem jak leżałam
Ale poza tym nie mam jej nic do zarzucenia

Cytat:

Ja widziałam w każdym dużym dla dzieci - smyk, askot, babymax (Wrocław). Na allegro wychodzą drożej (bo przesyłka) niż te które w sklepach więc opłaca się kupować stacjonarnie
Muszę się przejść po mieście, ale nie bardzo wiem gdzie u mnie są takie sklepy

Cytat:
Boże, pamiętam jak taka zesrana dołączałam do wątku a my już brzuchy takie, że hoho, poznajemy płcie, czujemy ruchy.
Niedługo będziemy rodzić dziewczyny
Nie strasz

Ja w nocy nie wstaje do wc Ale mam taką manię, że zawsze idę przed położeniem się do łóżka

Byłam wczoraj w tesco zobaczyć te niby promocje. Spodobał mi się biały kombinezon. Patrzę na cenę - 109 zł
Kto wymyśla te ceny przecież dziecko w tym chodzi ledwo kilka tygodni
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:11   #2203
izabla
Rozeznanie

Ale dzisiaj u mnie mgła! Na porannym spacerze miałam problem ze zlokalizowaniem mojej bulwy
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Mam pytanie
Wiecie gdzie można kupić przewijak zakładany na łóżeczko? Wiem, że w internecie, ale żeby na żywo zobaczyć? W jakich sklepach?
W ikei na pewno nie ma A jakieś raje dziecka itp?
Orientuje się ktoś?
Widziałam w kilku sklepach z akcesoriami dziecięcymi, sprawdź u siebie w mieście. W ikea jest tylko taki dmuchany

Cytat:
Wiecie co? Moja mama jak sie chwali znajomym ze bedzie babcia to mowi:
Wiesz ze bede miala dziecko?
Zwróciłam juz jej kilka razy uwage ale chyba nie dociera. Dzis znowo to zrobila. I przestalo mi sie to podobać.
Nie dziwię Ci się, bo jakoś durnowato to brzmi...

Cytat:
To ja znowu mam balsam i się długo wchłania i chciałam zmienić na oliwkę
Też używam Babydream oliwki właśnie, to że się wolno wchłania jest do przeżycia, ale bardzo mnie denerwuje, że przy każdej aplikacji cała ta butelka i pół wanny oblane jest tą mazią zastanawiałam się nad przelaniem do jakiejś z dozownikiem.

Cytat:
Dziewczyny w ciąży nie wolno jeść wątróbki! Także uważajcie Kto mi nie wierzy popatrzcie choćby tutaj Info sprawdzone w rożnych źródłach, nawet na moich studiach o tym mówiliśmy.
Gwoli ścisłości; w przytoczonym artykule jest napisane: "W okresie ciąży unikaj zatem częstego spożywania wątróbki i produktów ją zawierających, aby zapobiec jego nadmiarowi". Jeśli jemy sporadycznie, to nie zaszkodzi. Przesada w każdą stronę nie jest dobra.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja tez mam dwa bodziaki z krotkim, ale dopiero dzisiaj tak sobie pomyslalam - czy w marcu nie bedzie za zimno na krotki rekaw?
Też zakupiłam pięciopak z krótkim rękawem. Myślę, że ewentualnie jakiś dresik założę na wierzch
Stary 2013-10-15, 09:23   #2204
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
No moze zle sie wyrazilam. Chodzi mi o to ze nie trzeba go specjalnie prosic by angażowal sie w ciążę.

Dzis rano przy sniadaniu powiedział ze bardzo mnie kocha i cieszy sie ze od niego wymagam bo dzieki temu w koncu nauczy sie jak ma wygladac normalne zycie.
Wiec moze to wszystko wychodzi jednak na dobre.
My jestesmy razem krotko i dopiero sie docieramy.

na pewno bedzie dobrze, my z mężem tez długo nei ejstesmy, ale obydwoje po przesjciach po 30tce..od razu wiedzielismy ze to milosc na zawsze i ze to TO. Co nei znaczy, że nie ma trudniejszych rozmów i chwil-własnie dlatego, ze jeszcze się docieramy, u nas szybko wszystko poszlo, zamieszkalismy razem po dwoch tygodniach związku,dużo juz razem przeszliśmy i wiem, że zawsze sobie damy rade bo jestesmy razem ale po urodzeniu dziecka było ciężko czasem- zwłaszcza, że mąz wyjezdza czesto na projekty, ja pierwsze dwa meisiace spedzalam sama w domu bez nikogo do pomocy a jedyną moją atrakcją był spacerek i się wyładowywałam na nim, bo on ciągle w ruchu a ja z dzieckiem z pieluchami, mlekiem itd.teraz tez jestem sama bez pomocy ale mąż wiele zrozumial, zmienil tez troche tryb życia bo duuuużo rozmawialismy
na pewno sobie poradzicie, dajcie sobie czas
Stary 2013-10-15, 09:40   #2205
teQiba
Moderator

Cytat:
No ja idę z TŻ bo on tak chce we wszystkim uczestniczyć Myślę że jakby mógł to i dzidzie by u siebie w brzuszku nosił Niestety nie wiem jak wyglądają te warsztaty. Jak wrócę 23.10 z nich to na pewno napiszę.
Moj niestety pracuje w takich godzinach, ze te warsztaty musialyby sie o 20 zaczynac

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ja po krzywej cukrowej bleeee normalnie pierunstwo sie rozpuscic nie chciało cukier puder jadłam ... 2 godz siedzenia az mnie tyłek bolal terz trzymac kciuki za wyniki

teq zmien mi kochana wpis bo tp mam na 18 marca nie na 20 D a wizyte mam 21 pazdziernika dzieki
Ok - pozmieniam
A ta glukoze to w aptece dostaje sie w proszku? Skad potem wziac wode do rozpuszczenia? Bo ja w piatek chyba pojade na to badanie i jeszcze nie orientowalam sie w temacie

Cytat:
Napisane przez izabla Pokaż wiadomość
Też używam Babydream oliwki właśnie, to że się wolno wchłania jest do przeżycia, ale bardzo mnie denerwuje, że przy każdej aplikacji cała ta butelka i pół wanny oblane jest tą mazią zastanawiałam się nad przelaniem do jakiejś z dozownikiem.

[...]

Też zakupiłam pięciopak z krótkim rękawem. Myślę, że ewentualnie jakiś dresik założę na wierzch
No ja mam te krotkie rekawki 56 wiec o ile w ogole beda dobre to mysle ze dokupie kaftaniki 62 i bedzie ok

Co do oliwki to ja mam dwie gorsze pizamy do noszenia po oliwkowaniu, chyba innego sposobu nie ma.
Stary 2013-10-15, 09:42   #2206
Brzuchatka
Raczkowanie

Witam Was wszystkie!

Gratuluję brzuchatków! Ja jakoś wstydzę się swój cyknąć Może jak małż wróci z delegacji... Swoją drogą to kolejny tydzień słomianą wdową jestem. Ten mój chłop oszalał i tylko by teraz jeździł. Wiadomo - kasa. Się chłopina poczuł głową rodziny i pozarabiać chce. I nawet wkurzać się nie mogę. A tak mi potrzeba stabilizacji. Nawet jak na usg się zapisywałam to tak, żeby jemu pasowało Kurcze, chcę, żeby uczestniczył w tej ciąży ale chyba ja i Dziecko jesteśmy tu najważniejsi a nie jego plany. I tak znów czekam jeszcze 3 tyg (połowka w 21 tyg., jak coś pójdzie nie tak to kicha).

W ogóle wkurzyłam się na niego, bo już kilka razy chciałam tak po prostu iść na usg to stwierdził, że co będziemy tak dziecko bez potrzeby podglądać. A ja głupia posłuchałam. Nie rozumiem go wcale... Chodzi mu o kasę czy czasu mu szkoda??

Się wygadałam.

ag9: wiesz, nie zgadzam się. Ludzie tuż po ślubie muszą ustalić pewne granice, priorytety i wcale nie jest tak, że to można ustalić przed ślubem. Wszystko wychodzi w praniu. A będąc tuż po ślubie i spodziewając się dziecka mają utrudnione zadanie. Dla małżeństwa z 20-letnim stażem takie problemy to może pestka ale dla młodego małżeństwa to podstawy do budowania wspólnej przyszłości.
A co do dźwigania: mój małż jak zaszłam w ciążę był zdziwiony, że nie wtacham zgrzewki wody na 3 piętro (przed ciążą wnosiłam nawet 1). Bo przecież 20kg kobiecie wolno przy pracach dorywczych. Jakież było jego zdziwienie jak go odesłałam do "Wykazu prac szczególnie uciążliwych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet" (dopuszczalne 5 kg). Taki z niego kierownik

nadzwyczajna: uszy do góry! też uważam, że musicie teraz poustalać pewne sprawy. Mój małż też jest ambitny, robotny itp ale to przekłada się tylko na jego życie zawodowe. W domu chciałby mieć luz i żeby nikt od niego nic nie chciał. Ale tak się nie da. Każdy musi mieć obowiązki i ustalone role. Dlatego walcz o ustalenie granic bo później z dzieckiem będzie Ci jeszcze trudniej. Życie razem to nie ja ale "my" dlatego każdy musi się jakoś dostosować dla wspólnego dobra.

bebe97: ja po obejrzeniu tego filmiku, który dziewczyny wrzuciły to wręcz obawiam się jak mój dzieć zacznie się ruszać. Ja nie chcę takiego aliena!

agunia4ever: ja na tych warsztatach będę w czwartek to zdam relację. Widzę, że "Mamo to ja" są dość podobne do "Bezpiecznego malucha" ale coś nowego też tam będę.

W ogóle Dziewczyny parę stron temu opisywałam całe warsztaty "Bezpieczny maluch" to jak ktoś jest zainteresowany to poczytajcie.

rossa1988: nie, nie kupiłabym. Można przyoszczędzić na wózku, łóżeczku, ciuszkach i innym oprzyrządowaniu ale na foteliku NIE!

nivka: to opowiedz jak te warsztaty wyglądały! pliss

elunka88: u mnie takich warsztatów ("Świadoma mama") nie ma
Brzuchatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:52   #2207
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ok - pozmieniam
A ta glukoze to w aptece dostaje sie w proszku? Skad potem wziac wode do rozpuszczenia? Bo ja w piatek chyba pojade na to badanie i jeszcze nie orientowalam sie w temacie

Mi lekarz odnośnie tego badania powiedział,że dzień wcześniej nie powinnam jeść żadnych slodyczy. Na kolację dzień przed nie jeść nawet owoców, najlepiej ciemne pieczywo z szynką i pomidorem. Na badanie wziąć ze sobą wodę (pół małej butelki), glukozę, sok z połowy cytryny i słomkę. Po pierwszym badaniu wlać glukozę, wycisnąć cytrynę wymieszać i przez słomkę to wypić prosto do gardła, bo dużo osób po tym wymiotuje, albo staje im to w gardle dlatego lepiej przez słomkę na raz.
Powiedziałam, że umre z głodu przez te 2 godziny to mi powiedział, że te 75 gram glukozy to jak odpowiednik 15 łyżeczek cukru, więc bomba kaloryczna

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:57   #2208
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, z tymi zakazami nei przesadzajmy naprawde jeszcze dosyć sie napościmy przy karmieniu piersią na poczatku, nie ma co przesadzac. Z umiarem jeszcze nic nie zaszkodzilo, a to o tej wątrobce to chodzi o fakt ze ma dużo wit A
ja jadlam wątrobke, zjadam czasem salami, jakies surowe wędlinki ale wiadomo-troche, jeden kawalek na chlebek.dla smaku i podelektowania się. Jem i jadlam w pierwszej ciązy także duuuzo serow plesniowych, tyle że z PASTERYZOWANEGO mleka, wtedy są neiszkodliwe.
nadzwyczajna-wspołczuje tego kołowrotka, pogadajcie w końcu spokojnie i dojdzie do jakichś współnych wnioskow, bo sie wykonczysz
a te serki to z winoronami tez czesto jem ale z pasteryzowanego

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Ale dzisiaj u mnie mgła! Na porannym spacerze miałam problem ze zlokalizowaniem mojej bulwy
ja otworzyłam oczy popatrzyłam w okno i myslałam ze mi wzrok szwankuje zreszta ta sama mgłe miałysmy Rybnicką

Stary 2013-10-15, 09:58   #2209
111kicia111
Raczkowanie

Cześc dziewczyny!

Śliczne macie brzuszki. Musze w końcu swój sfotografowac bo nie mam jeszcze ani jednego zdjęcia.

Byłam wczoraj na wynikach. Pielegniarka zle mi trafiła w zyłe bo taki siniak mi sie zrobić. Cała ręka mnie wczoraj bolała.
Wizytę u gina mam 28.10 godz. 10.40 (prosze o wpisanie na pierwszą stronę)

Poprałam ubranka które dostałam od bratowej + te które mam po córce (uniwersalne) i jest ich bardzo dużooo. Może dokupie tylko cos w romiarze 56 na wyjście ze szpitala.
Moja córcia urodziła sie z wagą 2990g i na nią były dobre ubranka 56 przez około miesiąc a teraz bedzie chłopczyk to może być troszke wiekszy, bo i ja od pierwszej ciazy miałam 10 kg wiecej na starcie.

Jestem ciekawa czy to prawda że jak matka jest troszke większa to i dziecko rodzi wieksze czy nie ma na to reguły?
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:58   #2210
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Super Dostałam właśnie maila z rozpiską co tam będzie i brzmi fajnie. Podaje dla zainteresowanych :

W trakcie Warsztatów realizowane będą następujące zagadnienia:

- Bezpieczeństwo dziecka w czasie podróży
- Nowoczesna pielęgnacja noworodka

- Po wyjściu ze szpitala - opieka nad dzieckiem
- Rola snu w prawidłowym rozwoju dziecka
- Jak chronić, rozwijać i wspierać dziecko już od poczęcia
- Żywienie niemowląt i dzieci

- Komórki macierzyste - świadoma inwestycja w przyszłość.
Hm a ja nie dostałam takiej rozpiski, przyszedł mi tylko mail żeby potwierdzić aktywację zgłoszenia. Nic już potem nie przyszło
Zapisałaś się na ten warsztat pt Moda na brzuszek?
Stary 2013-10-15, 10:02   #2211
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

Ok - pozmieniam
.
Dziekuje
zalezy od laboratorium ja musiałam miec wszystko glukoze kupowałam w proszku w aptece sa dwie 50 mg i 75 mg .. zalezy jakią masz zlecona
ja zapomniałam kubka ale pielegniarki miały zapasowe
wode tez miałam swoja ( mała niegazowana) i zabrałam cytryne dodałam do tego i było lepsze
najpierw pobrały mi krew potem to wypiłam i po 2 godz siedzenia znów pbrały mi krew mi wyniki wyszły superrr dobre ze to wyszły dobre bo o reszcie to nie mozge tak powiedziec

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Mi lekarz odnośnie tego badania powiedział,że dzień wcześniej nie powinnam jeść żadnych slodyczy. Na kolację dzień przed nie jeść nawet owoców, najlepiej ciemne pieczywo z szynką i pomidorem. Na badanie wziąć ze sobą wodę (pół małej butelki), glukozę, sok z połowy cytryny i słomkę. Po pierwszym badaniu wlać glukozę, wycisnąć cytrynę wymieszać i przez słomkę to wypić prosto do gardła, bo dużo osób po tym wymiotuje, albo staje im to w gardle dlatego lepiej przez słomkę na raz.
Powiedziałam, że umre z głodu przez te 2 godziny to mi powiedział, że te 75 gram glukozy to jak odpowiednik 15 łyżeczek cukru, więc bomba kaloryczna
a mi i tak burczało w brzuchu

jak sie zwymiotuje trzeba w innym dniu powtarzac wiec kochane scisnąc zołądki i sie nie dac glukozie sprowokować

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2013-10-15 o 10:03
Stary 2013-10-15, 10:03   #2212
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
na pewno bedzie dobrze, my z mężem tez długo nei ejstesmy, ale obydwoje po przesjciach po 30tce..od razu wiedzielismy ze to milosc na zawsze i ze to TO. Co nei znaczy, że nie ma trudniejszych rozmów i chwil-własnie dlatego, ze jeszcze się docieramy, u nas szybko wszystko poszlo, zamieszkalismy razem po dwoch tygodniach związku,dużo juz razem przeszliśmy i wiem, że zawsze sobie damy rade bo jestesmy razem ale po urodzeniu dziecka było ciężko czasem- zwłaszcza, że mąz wyjezdza czesto na projekty, ja pierwsze dwa meisiace spedzalam sama w domu bez nikogo do pomocy a jedyną moją atrakcją był spacerek i się wyładowywałam na nim, bo on ciągle w ruchu a ja z dzieckiem z pieluchami, mlekiem itd.teraz tez jestem sama bez pomocy ale mąż wiele zrozumial, zmienil tez troche tryb życia bo duuuużo rozmawialismy
na pewno sobie poradzicie, dajcie sobie czas
Dzieki za te słowa. My też jesteśmy po przejściach. I jak trafiliśmy na siebie to bylo jak grom. Poczuliśmy sie tak dobrze ze soba ze wiedzieliśmy ze trafilismy na siebie i chcemy byc razem.
Emocje byly tak duze ze ta ciaza pojawiła sie szybko.
I dopiero zaczęlismy sie poznawac i dostrzegac problemy.
Kochamy sie ale on byl dlugo w zwiazku w ktorym nie bylo partnerstwa. Ja jestem inna. Okazuje mu duzo milosci, dbam o niego i on mowi ze tak nigdy nie mial ale ja tez oczekuje pewnych rzeczy ktorych on nie do konca potrafił. On sie zaczął zmieniać bo zrozumial ze ja jestem inna i nasze wspolne zycie tez bedzie inne niz tamto.
On czesto mowi ze ja mu uratowalam zycie pojawiajac sie. Bardzo duzo rozmawiamy. Nie umiem sie dlugo gniewac. Dzis w nocy caly czas mnie przytulal i calowal przez sen. Rano mnie przutulil i powiedział ze mnie bardzo kocha.
Oboje uczymy sie razem zyc i tego jaka bedziemy rodzina.
Stary 2013-10-15, 10:11   #2213
Edzia400
Zakorzenienie

co do wynikow krwi troche mi wyszło ze mam z mało
Erytrocytów 3,85 normy4,20-5,40 dla kobiet w ciazy sa od 2 -5,4
Hematokryt % 34,3 przy normie 37,0 — 47,0

mocz

Nabłonki pł nieliczne wpw
Leukocyty ! pojedyncze wpw 0 - 5 wpw
Bakterie ! nieliczne
Składniki mineralne liczne pasma sluzu

niby nie jest zle no ale jednak cosik sie dzieje

glukoza na czczo
Glukoza 83 mg normy 70 — 99

i glukoza po 2 godz 88 przy normie 140

nasmiesniejsze jest to ze jak 1 trymestrze miałam mdlosci i nic nie jadłam wyniki były ok a teraz jak wiecej jem i lepiej sie czuje leca w do chyba ze dzidek ma akcje wyssysam od mamy bo rosne wybaczam a ja musze sie rozejzec za czyms co poprawi mi wyniki uwaga od ms jem witaminy

Stary 2013-10-15, 10:13   #2214
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

jak sie zwymiotuje trzeba w innym dniu powtarzac wiec kochane scisnąc zołądki i sie nie dac glukozie sprowokować
No tak. 15 łyżeczek cukru to 300 kalorii, a ja na śniadanie jadam 700 czyli będę umierać z głodu

Cytat:
Dzieki za te słowa. My też jesteśmy po przejściach. I jak trafiliśmy na siebie to bylo jak grom. Poczuliśmy sie tak dobrze ze soba ze wiedzieliśmy ze trafilismy na siebie i chcemy byc razem.
Kochamy sie ale on byl dlugo w zwiazku w ktorym nie bylo partnerstwa. Ja jestem inna. Okazuje mu duzo milosci, dbam o niego i on mowi ze tak nigdy nie mial ale ja tez oczekuje pewnych rzeczy ktorych on nie do konca potrafił. On sie zaczął zmieniać bo zrozumial ze ja jestem inna i nasze wspolne zycie tez bedzie inne niz tamto.
On czesto mowi ze ja mu uratowalam zycie pojawiajac sie. Bardzo duzo rozmawiamy. Nie umiem sie dlugo gniewac. Dzis w nocy caly czas mnie przytulal i calowal przez sen. Rano mnie przutulil i powiedział ze mnie bardzo kocha.
Nie chcę się wtrącać, ale mnie wkurza to, że on nie ma zamkniętych spraw z byłą. Niech zamknie do cholery. Dlaczego ona ma psuć Wam związek?

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 10:20   #2215
ag9
Zadomowienie

Cytat:
To nie rozumiem dlaczego ciągle mówisz o rozstaniu...
Stary 2013-10-15, 10:27   #2216
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Widziałam w kilku sklepach z akcesoriami dziecięcymi, sprawdź u siebie w mieście. W ikea jest tylko taki dmuchany

No będę musiała poszukać tego przewijaka. Chociaż ja nie lubię małych sklepów, w których trzeba prosić ekspedientkę o pokazanie tego co ma Jakoś wole markety gdzie wszystko mogę do woli dotykać obracać i oglądać

Cytat:

Każdą z nas czeka to badanie

Ja dzisiaj chodziłam trochę po mieście i chyba od tego zaczął mnie brzuch boleć Szłam spokojnie, nic nie dźwigałam i takie rzeczy
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 10:28   #2217
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie!

Gratuluję brzuchatków! Ja jakoś wstydzę się swój cyknąć Może jak małż wróci z delegacji... Swoją drogą to kolejny tydzień słomianą wdową jestem. Ten mój chłop oszalał i tylko by teraz jeździł. Wiadomo - kasa. Się chłopina poczuł głową rodziny i pozarabiać chce. I nawet wkurzać się nie mogę. A tak mi potrzeba stabilizacji. Nawet jak na usg się zapisywałam to tak, żeby jemu pasowało Kurcze, chcę, żeby uczestniczył w tej ciąży ale chyba ja i Dziecko jesteśmy tu najważniejsi a nie jego plany. I tak znów czekam jeszcze 3 tyg (połowka w 21 tyg., jak coś pójdzie nie tak to kicha).

W ogóle wkurzyłam się na niego, bo już kilka razy chciałam tak po prostu iść na usg to stwierdził, że co będziemy tak dziecko bez potrzeby podglądać. A ja głupia posłuchałam. Nie rozumiem go wcale... Chodzi mu o kasę czy czasu mu szkoda??

Się wygadałam.

ag9: wiesz, nie zgadzam się. Ludzie tuż po ślubie muszą ustalić pewne granice, priorytety i wcale nie jest tak, że to można ustalić przed ślubem. Wszystko wychodzi w praniu. A będąc tuż po ślubie i spodziewając się dziecka mają utrudnione zadanie. Dla małżeństwa z 20-letnim stażem takie problemy to może pestka ale dla młodego małżeństwa to podstawy do budowania wspólnej przyszłości.
A co do dźwigania: mój małż jak zaszłam w ciążę był zdziwiony, że nie wtacham zgrzewki wody na 3 piętro (przed ciążą wnosiłam nawet 1). Bo przecież 20kg kobiecie wolno przy pracach dorywczych. Jakież było jego zdziwienie jak go odesłałam do "Wykazu prac szczególnie uciążliwych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet" (dopuszczalne 5 kg). Taki z niego kierownik

nadzwyczajna: uszy do góry! też uważam, że musicie teraz poustalać pewne sprawy. Mój małż też jest ambitny, robotny itp ale to przekłada się tylko na jego życie zawodowe. W domu chciałby mieć luz i żeby nikt od niego nic nie chciał. Ale tak się nie da. Każdy musi mieć obowiązki i ustalone role. Dlatego walcz o ustalenie granic bo później z dzieckiem będzie Ci jeszcze trudniej. Życie razem to nie ja ale "my" dlatego każdy musi się jakoś dostosować dla wspólnego dobra.

bebe97: ja po obejrzeniu tego filmiku, który dziewczyny wrzuciły to wręcz obawiam się jak mój dzieć zacznie się ruszać. Ja nie chcę takiego aliena!

agunia4ever: ja na tych warsztatach będę w czwartek to zdam relację. Widzę, że "Mamo to ja" są dość podobne do "Bezpiecznego malucha" ale coś nowego też tam będę.

W ogóle Dziewczyny parę stron temu opisywałam całe warsztaty "Bezpieczny maluch" to jak ktoś jest zainteresowany to poczytajcie.

rossa1988: nie, nie kupiłabym. Można przyoszczędzić na wózku, łóżeczku, ciuszkach i innym oprzyrządowaniu ale na foteliku NIE!

nivka: to opowiedz jak te warsztaty wyglądały! pliss

elunka88: u mnie takich warsztatów ("Świadoma mama") nie ma
Moj TZ ma podobne zdanie i dzieki niemu ja rowniez. Pamietaj ze czeste USG to nic innego niz zaspokajanie wlasnej ciekawosci, dzidziusiowi tym nie pomagasz w niczym. Jak ma byc dobrze to bedzie - nie ma co sie nakrecac

Cytat:

Cytat:
Dziekuje
zalezy od laboratorium ja musiałam miec wszystko glukoze kupowałam w proszku w aptece sa dwie 50 mg i 75 mg .. zalezy jakią masz zlecona
ja zapomniałam kubka ale pielegniarki miały zapasowe
wode tez miałam swoja ( mała niegazowana) i zabrałam cytryne dodałam do tego i było lepsze
najpierw pobrały mi krew potem to wypiłam i po 2 godz siedzenia znów pbrały mi krew mi wyniki wyszły superrr dobre ze to wyszły dobre bo o reszcie to nie mozge tak powiedziec

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Dziekuje za informacje
Ja raczej nie mam wrazliwego zoladka takze jesli zwymiotuje to bede zdziwiona

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-10-15 o 10:32
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 10:59   #2218
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Też jestem
Ale tylko raz oddałam krew
:
Ja zanim zaszłam w ciążę też chciałam oddać razem z tż to mnie odesłali z kwitkiem niestety bo byłam za chuda i miałam za niskie ciśnienie

Dzisiaj byłam na pobieraniu krwi i się normalnie wkurzyłam (przepraszam teraz za słownictwo) na te stare dziadostwo co w kółko szlaja się po lekarzach chyba z nudów .Wstałam rano, głodna nastałam się w tramwaju bo przecież brzucha jeszcze nie widać aż tak, a nawet jak widać no to kogo to obchodzi . Wchodzę do przychodni, a tam z 30 osób. Oczywiście już bez kurtki byłam wszyscy spojrzeli na mój brzuch i od razu dawaj udawać że mnie nie ma (w szczególności Ci co siedzieli)! Stwierdziłam że nie dam rady wystać, więc pytam kto teraz wchodzi. Jakiś facet koło 50lat że on. No to pytam czy mogłabym wejść przed nim bo jestem w ciąży, a on że nie bardzo bo on się do pracy śpieszy. Wkurzył mnie w tym momencie bo na drzwiach obok których tak zaparcie stał była wielka informacja KOBIETY W CIĄŻY WCHODZĄ BEZ KOLEJKI. Powiedziałam mu to, a on że się spieszy to Ja mu na to, że ja od rana z kolei nic nie jadłam. Drzwi się otworzyły olałam go i weszłam. Zajęło mi to 3minuty! Wychodząc powiedzialam dziękuje, a ten prychnął na mnie. Oczywiście nigdzie nie mogłam się spokojnie ubrać to jeszcze się zalałam trochę krwią
Powiedzcie mi dlaczego panuje aż taka znieczulica?!

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 11:12   #2219
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

Dzisiaj byłam na pobieraniu krwi i się normalnie wkurzyłam (przepraszam teraz za słownictwo) na te stare dziadostwo co w kółko szlaja się po lekarzach chyba z nudów .Wstałam rano, głodna nastałam się w tramwaju bo przecież brzucha jeszcze nie widać aż tak, a nawet jak widać no to kogo to obchodzi . Wchodzę do przychodni, a tam z 30 osób. Oczywiście już bez kurtki byłam wszyscy spojrzeli na mój brzuch i od razu dawaj udawać że mnie nie ma (w szczególności Ci co siedzieli)! Stwierdziłam że nie dam rady wystać, więc pytam kto teraz wchodzi. Jakiś facet koło 50lat że on. No to pytam czy mogłabym wejść przed nim bo jestem w ciąży, a on że nie bardzo bo on się do pracy śpieszy. Wkurzył mnie w tym momencie bo na drzwiach obok których tak zaparcie stał była wielka informacja KOBIETY W CIĄŻY WCHODZĄ BEZ KOLEJKI. Powiedziałam mu to, a on że się spieszy to Ja mu na to, że ja od rana z kolei nic nie jadłam. Drzwi się otworzyły olałam go i weszłam. Zajęło mi to 3minuty! Wychodząc powiedzialam dziękuje, a ten prychnął na mnie. Oczywiście nigdzie nie mogłam się spokojnie ubrać to jeszcze się zalałam trochę krwią
Powiedzcie mi dlaczego panuje aż taka znieczulica?!

Dokładnie tak jest jak mówisz, a w autobusie miejskim ludzie, którzy siedzą na wszelki wypadek nie spoglądają wyżej niż na kolana stojących ludzi żeby się czasem nie okazało, że komuś "wypada" ustąpić, nie mówię o mnie bo ja póki nie widać ciąży nie wymagam ale często razem ze mną stoją starsi ludzi czy kobiety z dużymi brzuchami... super wychowanie!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 11:24   #2220
mmhym
Zadomowienie

Witam Panie w 19t0d ale ten czas zapiernicza...

Edzia400
Dobrze, że glukoza wyszła dobrze Reszta, chyba nie jest najgorzej, anemia jedynie, ale to ponoć norma dla 40% ciężarówek - tak że dietka żelazowa i zobaczysz czy lekarz coś przepisze Ja hematokryt miałam 29% i mam brać biofer folik

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie!

Się wygadałam.
A kiedy miałaś ostatnie USG? Bo jeśli się denerwujesz, to może pójdź nawet do swojej przychodni, to Ci detektorem sprawdzą. Ja mam USG co wizytę, czyli co 4 tygodnie. Częściej bym chyba nie chciała, a później, po połówkowym, mogłabym mieć nawet rzadziej, wtedy czuje się ruchy i nie ma takiego niepokoju.
No i mój mąż też na delegacji, jak pisałam - do świąt widzimy się w środy i weekendy, ale jakoś nie odbieram tego, że stawia nas na drugim miejscu. Może chce rzeczywiście załatwić teraz jak najwięcej, żeby później, w końcówce czy po porodzie być z Wami więcej. A prosiłaś normalnie, że gdyby mógł, żeby więcej był z Tobą w domu? Może nie wie, że tego potrzebujesz teraz bardziej

Cytat:
Dzięki za informacje - ja myślałam, że tę glukozę to normalnie w labku dają ale ja jeszcze nie dostałam skierowania.

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny!

Śliczne macie brzuszki. Musze w końcu swój sfotografowac bo nie mam jeszcze ani jednego zdjęcia.

Byłam wczoraj na wynikach. Pielegniarka zle mi trafiła w zyłe bo taki siniak mi sie zrobić. Cała ręka mnie wczoraj bolała.
Wizytę u gina mam 28.10 godz. 10.40 (prosze o wpisanie na pierwszą stronę)

Poprałam ubranka które dostałam od bratowej + te które mam po córce (uniwersalne) i jest ich bardzo dużooo.
Ja siniaka i bóle ręki mam zawsze, jak za krótko uciskam miejsce pobrania
A powiedz, prałaś już tak do wyprawki czy później będziesz jeszcze odświeżać? Bo ja na razie nic nie prałam - doszłam do wniosku, że za wcześnie jeszcze...

Cytat:
Dziekuje za informacje
Ja raczej nie mam wrazliwego zoladka takze jesli zwymiotuje to bede zdziwiona
Ja nigdy nie miałam, a np wczoraj rano wymiotowałam. Normalnie takie rzeczy mi prowokują, że nie uwierzyłybyście... Ale nie smaki, tylko raczej np coś, co wygląda obrzydliwie...

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości