|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]()
![]() |
#2192 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Mogłabyś mi podać jakiegoś linka do tej akademii bezpiecznego malucha w Łodzi bo nie mogę tego znaleźć ![]() ![]()
![]() |
#2193 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak pisałam, nie obraź się, tak to z boku wygląda, po tym co opisujesz. Może trzeba bardziej partnersko podejść do tematu? Porozmawiać, bez płaczu i obiecanek bez pokrycia. Wydaje mi się, że Twój TZ się Ciebie boi, stąd te kłamstwa, te obiecanki bez pokrycia. maggie - dla mnie to nie do pojęcia, żeby kobieta w ciąży wnosiła ciężkie zakupy po schodach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- ja po krzywej cukrowej bleeee normalnie pierunstwo sie rozpuscic nie chciało cukier puder jadłam ![]() ![]() teq zmien mi kochana wpis bo tp mam na 18 marca nie na 20 D a wizyte mam 21 pazdziernika dzieki
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2013-10-16 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, z tymi zakazami nei przesadzajmy
![]() ja jadlam wątrobke, zjadam czasem salami, jakies surowe wędlinki ale wiadomo-troche, jeden kawalek na chlebek.dla smaku i podelektowania się. Jem i jadlam w pierwszej ciązy także duuuzo serow plesniowych, tyle że z PASTERYZOWANEGO mleka, wtedy są neiszkodliwe. nadzwyczajna-wspołczuje tego kołowrotka, pogadajcie w końcu spokojnie i dojdzie do jakichś współnych wnioskow, bo sie wykonczysz |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zadomowienie
|
Super
![]() ![]() W trakcie Warsztatów realizowane będą następujące zagadnienia: - Bezpieczeństwo dziecka w czasie podróży - Nowoczesna pielęgnacja noworodka - Po wyjściu ze szpitala - opieka nad dzieckiem - Rola snu w prawidłowym rozwoju dziecka - Jak chronić, rozwijać i wspierać dziecko już od poczęcia - Żywienie niemowląt i dzieci - Komórki macierzyste - świadoma inwestycja w przyszłość.
#2197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja pojechałam 100km na akademię bezpiecznego malucha, kilka stron temu opisywałam co było i jak to wyglądało ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2199 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moj stres wynika glownie z niezalatwionych spraw z ex. Mi jest ciezko sie odnalezc w tym chaosie. Ja jestem poukładana, obowiązkowa i troche za ambitna. Bardzo duzo od siebie wymagam. I moze rzeczywiście za duzo wymagam od TZ. Ale ja chce tylko zeby skonczyl remont,pozamykal stare sprawy i zebym poczula sie stabilnie w tej calej sytuacji. W koncu bede mama. Co do ciazy. On egzamin na tatusia zdał spiewajaco. Poza tym chce byc przy porodzie. I idziemy razem do szkoły rodzenia. I on bardzo kocha nasze dziecko. Ja wiem ze bedzie super ojcem. Ale masz racje on sie mnie boi troche. Boi sie mnie zawieźć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzis rano przy sniadaniu powiedział ze bardzo mnie kocha i cieszy sie ze od niego wymagam bo dzieki temu w koncu nauczy sie jak ma wygladac normalne zycie. Wiec moze to wszystko wychodzi jednak na dobre. My jestesmy razem krotko i dopiero sie docieramy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tylko raz oddałam krew ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale poza tym nie mam jej nic do zarzucenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w nocy nie wstaje do wc ![]() ![]() Byłam wczoraj w tesco zobaczyć te niby promocje. Spodobał mi się biały kombinezon. Patrzę na cenę - 109 zł ![]() Kto wymyśla te ceny przecież dziecko w tym chodzi ledwo kilka tygodni ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |||||
Rozeznanie
|
Ale dzisiaj u mnie mgła! Na porannym spacerze miałam problem ze zlokalizowaniem mojej bulwy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() na pewno sobie poradzicie, dajcie sobie czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ta glukoze to w aptece dostaje sie w proszku? Skad potem wziac wode do rozpuszczenia? Bo ja w piatek chyba pojade na to badanie i jeszcze nie orientowalam sie w temacie ![]() Cytat:
![]() Co do oliwki to ja mam dwie gorsze pizamy do noszenia po oliwkowaniu, chyba innego sposobu nie ma. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie!
Gratuluję brzuchatków! Ja jakoś wstydzę się swój cyknąć ![]() ![]() W ogóle wkurzyłam się na niego, bo już kilka razy chciałam tak po prostu iść na usg to stwierdził, że co będziemy tak dziecko bez potrzeby podglądać. A ja głupia posłuchałam. Nie rozumiem go wcale... Chodzi mu o kasę czy czasu mu szkoda?? Się wygadałam. ag9: wiesz, nie zgadzam się. Ludzie tuż po ślubie muszą ustalić pewne granice, priorytety i wcale nie jest tak, że to można ustalić przed ślubem. Wszystko wychodzi w praniu. A będąc tuż po ślubie i spodziewając się dziecka mają utrudnione zadanie. Dla małżeństwa z 20-letnim stażem takie problemy to może pestka ale dla młodego małżeństwa to podstawy do budowania wspólnej przyszłości. A co do dźwigania: mój małż jak zaszłam w ciążę był zdziwiony, że nie wtacham zgrzewki wody na 3 piętro (przed ciążą wnosiłam nawet 1). Bo przecież 20kg kobiecie wolno przy pracach dorywczych. Jakież było jego zdziwienie jak go odesłałam do "Wykazu prac szczególnie uciążliwych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet" (dopuszczalne 5 kg). Taki z niego kierownik ![]() nadzwyczajna: uszy do góry! też uważam, że musicie teraz poustalać pewne sprawy. Mój małż też jest ambitny, robotny itp ale to przekłada się tylko na jego życie zawodowe. W domu chciałby mieć luz i żeby nikt od niego nic nie chciał. Ale tak się nie da. Każdy musi mieć obowiązki i ustalone role. Dlatego walcz o ustalenie granic bo później z dzieckiem będzie Ci jeszcze trudniej. Życie razem to nie ja ale "my" dlatego każdy musi się jakoś dostosować dla wspólnego dobra. bebe97: ja po obejrzeniu tego filmiku, który dziewczyny wrzuciły to wręcz obawiam się jak mój dzieć zacznie się ruszać. Ja nie chcę takiego aliena! agunia4ever: ja na tych warsztatach będę w czwartek to zdam relację. Widzę, że "Mamo to ja" są dość podobne do "Bezpiecznego malucha" ale coś nowego też tam będę. W ogóle Dziewczyny parę stron temu opisywałam całe warsztaty "Bezpieczny maluch" to jak ktoś jest zainteresowany to poczytajcie. rossa1988: nie, nie kupiłabym. Można przyoszczędzić na wózku, łóżeczku, ciuszkach i innym oprzyrządowaniu ale na foteliku NIE! nivka: to opowiedz jak te warsztaty wyglądały! pliss elunka88: u mnie takich warsztatów ("Świadoma mama") nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarz odnośnie tego badania powiedział,że dzień wcześniej nie powinnam jeść żadnych slodyczy. Na kolację dzień przed nie jeść nawet owoców, najlepiej ciemne pieczywo z szynką i pomidorem. Na badanie wziąć ze sobą wodę (pół małej butelki), glukozę, sok z połowy cytryny i słomkę. Po pierwszym badaniu wlać glukozę, wycisnąć cytrynę wymieszać i przez słomkę to wypić prosto do gardła, bo dużo osób po tym wymiotuje, albo staje im to w gardle dlatego lepiej przez słomkę na raz. ![]() Powiedziałam, że umre z głodu przez te 2 godziny to mi powiedział, że te 75 gram glukozy to jak odpowiednik 15 łyżeczek cukru, więc bomba kaloryczna ![]()
![]() |
#2208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2209 |
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny!
Śliczne macie brzuszki. Musze w końcu swój sfotografowac bo nie mam jeszcze ani jednego zdjęcia. Byłam wczoraj na wynikach. Pielegniarka zle mi trafiła w zyłe bo taki siniak mi sie zrobić. Cała ręka mnie wczoraj bolała. Wizytę u gina mam 28.10 godz. 10.40 (prosze o wpisanie na pierwszą stronę) Poprałam ubranka które dostałam od bratowej + te które mam po córce (uniwersalne) i jest ich bardzo dużooo. Może dokupie tylko cos w romiarze 56 na wyjście ze szpitala. Moja córcia urodziła sie z wagą 2990g i na nią były dobre ubranka 56 przez około miesiąc a teraz bedzie chłopczyk to może być troszke wiekszy, bo i ja od pierwszej ciazy miałam 10 kg wiecej na starcie. Jestem ciekawa czy to prawda że jak matka jest troszke większa to i dziecko rodzi wieksze czy nie ma na to reguły?
#2210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zapisałaś się na ten warsztat pt Moda na brzuszek?
![]() |
#2211 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zalezy od laboratorium ja musiałam miec wszystko glukoze kupowałam w proszku w aptece sa dwie 50 mg i 75 mg .. zalezy jakią masz zlecona ja zapomniałam kubka ale pielegniarki miały zapasowe ![]() wode tez miałam swoja ( mała niegazowana) i zabrałam cytryne dodałam do tego i było lepsze ![]() najpierw pobrały mi krew potem to wypiłam i po 2 godz siedzenia znów pbrały mi krew mi wyniki wyszły superrr dobre ze to wyszły dobre bo o reszcie to nie mozge tak powiedziec ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() jak sie zwymiotuje trzeba w innym dniu powtarzac wiec kochane scisnąc zołądki i sie nie dac glukozie sprowokować
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2013-10-15 o 10:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Emocje byly tak duze ze ta ciaza pojawiła sie szybko. I dopiero zaczęlismy sie poznawac i dostrzegac problemy. Kochamy sie ale on byl dlugo w zwiazku w ktorym nie bylo partnerstwa. Ja jestem inna. Okazuje mu duzo milosci, dbam o niego i on mowi ze tak nigdy nie mial ale ja tez oczekuje pewnych rzeczy ktorych on nie do konca potrafił. On sie zaczął zmieniać bo zrozumial ze ja jestem inna i nasze wspolne zycie tez bedzie inne niz tamto. On czesto mowi ze ja mu uratowalam zycie pojawiajac sie. Bardzo duzo rozmawiamy. Nie umiem sie dlugo gniewac. Dzis w nocy caly czas mnie przytulal i calowal przez sen. Rano mnie przutulil i powiedział ze mnie bardzo kocha. Oboje uczymy sie razem zyc i tego jaka bedziemy rodzina. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Zakorzenienie
|
co do wynikow krwi troche mi wyszło ze mam z mało
Erytrocytów 3,85 normy4,20-5,40 dla kobiet w ciazy sa od 2 -5,4 Hematokryt % 34,3 przy normie 37,0 — 47,0 mocz Nabłonki pł nieliczne wpw Leukocyty ! pojedyncze wpw 0 - 5 wpw Bakterie ! nieliczne Składniki mineralne liczne pasma sluzu niby nie jest zle no ale jednak cosik sie dzieje ![]() glukoza na czczo Glukoza 83 mg normy 70 — 99 i glukoza po 2 godz 88 przy normie 140 nasmiesniejsze jest to ze jak 1 trymestrze miałam mdlosci i nic nie jadłam wyniki były ok a teraz jak wiecej jem i lepiej sie czuje leca w do chyba ze dzidek ma akcje wyssysam od mamy bo rosne ![]() ![]()
#2214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Każdą z nas czeka to badanie ![]() Ja dzisiaj chodziłam trochę po mieście i chyba od tego zaczął mnie brzuch boleć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja raczej nie mam wrazliwego zoladka takze jesli zwymiotuje to bede zdziwiona ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-10-15 o 10:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Zadomowienie
|
Ja zanim zaszłam w ciążę też chciałam oddać razem z tż to mnie odesłali z kwitkiem niestety bo byłam za chuda i miałam za niskie ciśnienie
![]() Dzisiaj byłam na pobieraniu krwi i się normalnie wkurzyłam (przepraszam teraz za słownictwo) na te stare dziadostwo co w kółko szlaja się po lekarzach chyba z nudów ![]() ![]() ![]() Powiedzcie mi dlaczego panuje aż taka znieczulica?! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie tak jest jak mówisz, a w autobusie miejskim ludzie, którzy siedzą na wszelki wypadek nie spoglądają wyżej niż na kolana stojących ludzi żeby się czasem nie okazało, że komuś "wypada" ustąpić, nie mówię o mnie bo ja póki nie widać ciąży nie wymagam ale często razem ze mną stoją starsi ludzi czy kobiety z dużymi brzuchami... super wychowanie!
![]() |
#2220 | ||||
Zadomowienie
|
Witam Panie w 19t0d
![]() Edzia400 Dobrze, że glukoza wyszła dobrze ![]() ![]() ![]() Cytat:
No i mój mąż też na delegacji, jak pisałam - do świąt widzimy się w środy i weekendy, ale jakoś nie odbieram tego, że stawia nas na drugim miejscu. Może chce rzeczywiście załatwić teraz jak najwięcej, żeby później, w końcówce czy po porodzie być z Wami więcej. A prosiłaś normalnie, że gdyby mógł, żeby więcej był z Tobą w domu? Może nie wie, że tego potrzebujesz teraz bardziej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A powiedz, prałaś już tak do wyprawki czy później będziesz jeszcze odświeżać? Bo ja na razie nic nie prałam - doszłam do wniosku, że za wcześnie jeszcze... ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.