|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Cytat:
![]() Także, nie przejmuj się i proś kuzynkę. Tak sobie myślę, że fajnie by było gdyby ubrały się w jakiś przemyślany sposób. |
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1353 |
|
Wtajemniczenie
|
moniczka
ale szybko Ci ten czas leci za chwilę będziesz nam zdawać relacje! gronek wstawiła świetny wierszyk Swiat_Katarzyny Fajna relacja, ale jestem zdziwiona, że nie poszły winietki i ten wiejski stół.... ![]() springtime Na przymiarkę najlepiej moim zdaniem ubrac majtki bokserki są mniej krępujące, nie odsłaniają nic. Chociaż powiem Ci, że rozmawiałam ostatnio z kosmetyczką, opowiadała mi o tym, że kobieta kobiety wstydzić się nie powinna bo przecież każda ma to samo niby prawda, ale ja jednak wolę zachować intymność- stringów bym nie założyła czy koronkowej bielizny hehe. Mnie ubierać się pomagała kobitka z salonu i przyjaciółka. Są przymierzalnie więc nikt zaglądać nie będzie jak się rozbierzesz, z resztą babki patrzą na pm by mniej więcej wybrać rozmiar modelu, czy zmieści jesli mają kilka na stanie Spódnice będzie Ci szybciej zdjąć więc to dobry pomysł. Ja się męczyłam z paskiem u spodni ...Kate Noir Trzymam kciuki! Co do świadkowania... Czasy są takie, że wszystko idzie do przodu. Duży wpływ ma również amerykanizacja społeczeństwa. Myślę, że nie ma co się przejmować. Dwóch świadków? Proszę bardzo. Dwie świadkowe? Też dobrze. Wiadomo, że ktoś na pewno skomentuje to bo przecież 'jeszcze się taki nie urodził aby każdemu dogodził'. Dobrze KAte Noir wspomniała, że fajnie by było gdyby ubiór był przemyslany ![]() W tym tygodniu będzie wódka. Kupujemy Żubrówkę białą. Mam doła, nie chce mi się nic, nawet oglądać zaproszeń i innych rzeczy co do ślubu więc nie piszę bo nie mam czym się pochwalić. Drażni mnie strasznie to, że jeszcze razem nie mieszkamy... już jak jakaś paranoiczka odliczam te dni. Nie pamiętam już kiedy spędziliśmy kilka dni i nocy razem na jakimś wyjeździe. Chyba mi tego potrzeba, inaczej zwariuje...
|
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też się zastanawiam nad żubrówką, ale jaką kupimy to jeszcze niewiadomo
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie obawiam @ na swoim weselu. i nie wyobrazam sobie wtedy tego. eh.
|
|
|
#1356 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie moge spac.... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko cykle mam jakieś masakryczne (bywa i po 60-70 dni), ale to TŻ się śmieje, że mam raz na kwartał-i mi to odpowiada Coś mi sie kołacze że w tych pierwszych cyklach niby łatwiej zajść a do tego może być ciąża mnoga ![]() Spać nie mogą a naprodukowaly kilka stron! A opuściłam Was po 21 :P
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#1359 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
|
|
#1360 |
|
BAN stały
|
ja lubie zoladkowa de luxe
![]() swiat_katarzyny na ost. 2 weselach byl stock i tez bardzo narzekali, ale... ☠☠☠☠a nigdy nikomu nie dogodzisz ![]() u nas będzie żubrówka, jak ktoś nie lubi to niech nie pije
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczka-mysle, ze spokojnie mozecie brac dwoch swiadkow tej samej plci
nie jest to dziwne dla mnie bo moi rodzice tak mieli a to bylo 27 lat temu i nawet taka moda byla Swiat_katarzyny-wow wiejski stol totalnie nie poszedl?? Na tym weselu co bylismy w sb to bimberek cieszyl sie zainteresowaniem wsrod panow, ale jak przechodzilam ok 3 to zwrocilam uwage, ze duuuzzo zostalo .. Ja po odstawieniu mam cykle 26-28 dni, sciagnelam sobie aplikacje Woman Log i monitoruje co i jak polecam ja, bo wylicza prognozowany 1 dzien cyklu, dni plodne (choc nie polegam do konca na tym, wiadomo ale przynajmniej jakis obraz syt mam) dzien owulacji, mozna notowac tez samopoczucie, ilosc seksu w danym dniu ( ) temperature i wage ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1362 |
|
Wtajemniczenie
|
Świat Katarzyny - świetna relacja!
Stoły - ja się ciągle zastanawiam czy by nie wziąć okrągłych, muszę to obgadać z rodzicami. Winietki - no właśnie, u mnie na jednym weselu też źle posadzili... Dlatego długo byłam na nie. Jedzenie po północy - dobrym pomysłem jest barszczyk, u nas będzie chyba zupa gulaszowa. Coś na rozgrzanie a nie najedzenie się. Zawieszki - też nie planuję z tego powodu. Zawieszki będą tylko na butelkach dla gości.
|
#1363 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Kasia, fajna relacja z wesela
![]() Ja zdecydowałam się na stoły prostokątne, jakoś nie jestem przekonana do okrągłych. Ogólnie fajnie to wygląda, ale byłam rok temu na weselu z okrągłymi stołami i chyba się zraziłam, nie przypasowało mi to rozwiązanie. Nie wiem, może to wina złego rozsadzenia ludzi? Co do winietek - u mnie będą. Wydaje mi się, że na tyle znam swoich gości, że powinnam sobie poradzić z rozsadzeniem (chociaż wiadomo, że zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony ). A co do winietek przy okrągłych stołach to myślę, że super pomysłem jest przydzielić ludzi do stolika, a niech oni już się tam sami rozsadzają.U nas po północy będzie zupa gulaszowa, a później barszczyk z pasztecikiem. Zawieszki planuję i będą przynajmniej na początku wesela. Troszkę to dla mnie dziwne, że większość wylądowała na podłodze. Na którym weselu bym nie była, to nie było takiej akcji. Jak komuś zawieszka przeszkadzała, to się ją ściągało i kładło na stole. Pisałyście o stołach wiejskich, nawet nie zwracałam uwagi na to jaki jest u mnie Znalazłam tylko jedno zdjęcie, mi się podoba:http://felix.website.pl/wp-content/u...9/DSC06559.jpg |
|
|
|
#1364 |
|
BAN stały
|
Mnie nie zdziwiło, że stół wiejski nie schodził, bo u nas nigdy nie schodzi
i dlatego zrezygnowałam... Nie wiem czemu tak jest bo jak np. wjeżdża indyk/dzik/świnia/sarna/struś to wszyscy się rzucają, a jak stół wiejski to chętnych nie ma (tzn. ja sama też nie podchodzę, więc nie powinno mnie dziwić, ale wcześniej myślałam, że wujkowie lubię takie atrakcje, a tu zonk...).U mnie winietki będą, zawieszki tylko na części butelek, na reszcie będą kokardki wiązane. Nad stołami ubolewam, chociaż wszyscy zapewniają mnie, że prostokątne lepsze, ale okrągłe to moje niespełnione marzenie, które było blisko... ale TŻ stwierdził, że sala w wiejskich klimatach mu się nie podoba trudno...Tak wygląda stól na mojej sali, pasuje jak pięść do oka http://www.hotel-podorlem.com/galler...opiowanie).JPG Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2013-10-15 o 08:32 |
|
|
|
#1365 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Z wódką nie każdemu dogodzi..ja własnie niedawno sie dowiedziałam, ze szwagier TŻta nie może pić Wyborowej bo źle sie po niej czuje
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2013-10-15 o 08:43 |
||
|
|
|
#1366 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bardzo bym chciała okrągłe stoły, ale nie podoba mi się ich rozstawienie i sporo osób jest przeciwko. Dla porównania zdjęcia ze stołami prostokątnymi i okrągłymi. Przy okrągłych ustawienie jest w podkowę, stół PM w centralnym miejscu, każdy z gości ma dobry widok na PM bo wszystko jest ładnie pod skosem. U nas wyszłyby 4 prostokąty po 20-25 osób.
Przy okrągłych stołach robi się tłok na sali, stół PM ginie w gąszczy tych stolików, połowa gości siedzi tyłem do PM i na toasty trzeba się odwracać całym ciałem. Okrągłych stołów byłoby 10-13. Więc chyba prostokąty muszą zostać.
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
umówiłam się do makijażystki na makijaż sylwestrowy (do tej ktora mnie na ślub będzie malować ) sprawdze ją :P
|
|
|
|
#1368 |
|
Zadomowienie
|
justynkie to fakt, że przy okrągłych stołach część gości siedzi tyłem do PM, ale przy prostokątnych ich ułożenie też czasem nie pozwala na kontakt wzrokowy z Młodymi
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny które odstawiły hormony
macie jakiś plan na uniknięcie okresu w dniu ślubu? bo dla mnie trochę bez sensu znowu zaczynać brać tabletki, żeby mieć pewność, że nie będę miała @ na weselu. z kolei mam takiego pecha, że pewnie akurat pierwszy dzień @ mi wypadnie 02.08.2014
|
#1370 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Olej! Jak mu wódka nie pasuje to niech wino pije |
|
|
|
|
#1371 |
|
Rozeznanie
|
Hej widzę że debata na temat stołów jest;-) mi się mega podobają okrągłe ale na mojej sali są prostokąty- trudno. Na razie bije się z pomysłem oprawy muzycznej ceremonii. Otóż wpadlam na pomysł zaangażowania scholki dziecięcej aby śpiewali podczas ślubu. Dzieci wnoszą wiele radości...ale sama nie wiem czy to dobry pomysł.
Sent from my HTC Wildfire S A510e using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1373 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym olała, ale TŻ oczywiście "co my teraz zrobimy i co my teraz zrobimy". Kurde. Jajco. Wódki nie oddamy przecież.
W ostateczności jak tak będzie jojczeć, to sie kupi jedną flaszkę inną, to nic, że to będzie do dupy wyglądało, ale jak juz taki szwagier wybredny smakosz, to niech ma...
|
#1374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam cały czas problemy z winem i mamą TŻ bo ona twierdzi że na weselu MUSI być słodkie wino bo ona takie lubi i jej koleżanki też. Tłumacze jej, że najbezpieczniejsze jest półwytrawne lub półsłodkie, ale ona się uparła że koniecznie słodkie. To zgodziłam się na 5 butelek słodkiego i kazałam jej wybrać jakie chce. Miał być Kagor a ona teraz że może Malaga... Ale Malaga kosztuje prawie 50 zł!!! Powiedziałam że jak ją stać to niech bierze, a ona że trochę szkoda, ale ona tak lubi... No chyba nie myśli postawić Malagi na swoim stole a dla reszty zwyklak za 20 zł? Więc jak widzisz ja nawet zdanie "mamusi" mam gdzieś, wszystkim nie dogodzę a ona nie jest jedynym gościem na weselu. Niestety, czasem trzeba się dostosować do ogółu. EDIT: A jeszcze powiem, że w weekend kupiłam sobie biały Kagor dla spróbowania i jest masakrycznie słodki! Wypiłam ledwo jeden kieliszek. Do ciasta OK ale na wesele? Tego się nie da dużo wypić bo jest strasznie ciężki, słodki, wręcz mdlący.
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-10-15 o 09:26 |
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ha, wymyśliłam - nalejemy szwagrowi wody do butelki po Wyborowej, na pewno sie będzie dobrze czuł
|
|
#1376 |
|
Rozeznanie
|
Lemon_Drop nie załapałam się na zdjęcie sukni
można prosić o priv? ![]() Swiat_Katarzyny świetna relacja, dzięki! ![]() Co do ciąży ja bym noe chciała przed ślubem, będziemy się starać tak 2-3 lata po. Narazie biorę tabletki, ale ostatnio mam coś schiza, że zajdę przed ślubem ![]() A stoły my będziemy mieć okrągłe i z winetkami ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
#1377 |
|
Rozeznanie
|
Justynkie może to złośliwy pomysł ale zebrałabym że 2 butelki po Malibu czy czyms tam co piszesz za 50 zł. Wlałabym wino typu " łzy sołtysa" i postawiła teściowej według życzenia
tanio wyjdzie i będzie tak jak sobie mamusia życzyła a reszta gości będzie miała jak to ujęłaś zwyklaki po 20 zł ![]() Sent from my HTC Wildfire S A510e using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Aa sory ty pisalas Malaga Sent from my HTC Wildfire S A510e using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, myślicie że dziwnie to będzie wyglądać jak ja na weselu będę pić wino a TŻ wódkę?? nie mogę się ciągle przekonac to tego pomysłu
![]()
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jak 11.08.2014 odłożę tabletki to po okresie nie wracam do nich.
|
|
#1380 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

za chwilę będziesz nam zdawać relacje!
...
szukam dalej ale dziękuję bo może podziękowania też będę robić

uciekłabym od takiego ginekologa 
Tylko cykle mam jakieś masakryczne (bywa i po 60-70 dni), ale to TŻ się śmieje, że mam raz na kwartał-i mi to odpowiada