![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bezpłatne kursy w woj.zachodniopomorskim(ko smetyka,fryzjer,makjaż,pa znokcie i
technik usług kosmetycznych - system kształcenia: zaoczny – 2 lata. Jest to zawód o charakterze higieniczno-estetycznym, którego specyfiką jest kosmetyka pielęgnacyjna, lecznicza i upiększająca, pomoc w tworzeniu ładnego zdrowego wyglądu i dobrego samopoczucia człowieka. W czasie nauki słuchacze zapoznają się z wiadomościami z wielu dziedzin medycznych, a szczególnie z zakresu kosmetyki oraz opanowują praktyczne umiejętności wykonywania zabiegów kosmetycznych. Uczą się zastosowania preparatów, materiałów i urządzeń niezbędnych w kosmetyce, a także przygotowują się do komunikacji interpersonalnej.
Absolwent szkoły może być zatrudniony w: gabinetach kosmetycznych, gabinetach odnowy biologicznej oraz może prowadzić działalność prywatną. polecam technik usług kosmetycznych http://opusmagnum.pl/medyczna-szkola...-kosmetycznych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bezpłatne kursy w woj. zach.pomorskim: kosmetyka, fryzjer, makjaż, paznokcie
Witam! Jestem z Kościerzyny.Czy jest jeszcze jakaś szansa żeby gdzieś w okolicy np. Gdańsku załapać się jeszcze na jakiś refundowany z Urzędu Pracy kurs? I jeszcze jedno moje takie spostrzeżenie: dlaczego nikt w UP nie informuje bezrobotnych o takich możliwościach? to jest chore, ludziom zależy na pracy i na dokształcaniu się ale nie mają kasy, a nie mają kasy bo nie pracują, a nie pracują bo nie mają kwalifikacji.Błędne koło!
Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bezpłatne kursy w woj. zach.pomorskim: kosmetyka, fryzjer, makjaż, paznokcie
Fajnie,ze sa takie kursy-tylko jak ja chciałam iść na taki kurs 3 lata temu to nie było....A szkoda....teraz mieszkam w irlandii i wychowuje dzieciaczki więc nie dam rady wyrwac sie na taki kurs....pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
![]()
WITAM! Prowadzę prywatne kursy fryzjerskie na poziomie podstawowym. Zapraszam każdego, niezależnie od wieku i wykształcenia. Indywidualne podejście. Tryb dzienny, wieczorowy, weekendowy. Zapewnione materiały, profesjonalne kosmetyki, lunch. Certyfikat ukończenia kursu. Cena 10-15zł za godz. Tel.502 429 066
![]() Edytowane przez MARTINI 2 Czas edycji: 2009-12-01 o 23:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Witam Wszystkich
Chciałabym przejść taki kurs tj Stylizacji paznokci ale niestety mnie na niego nie stać ![]() Byłam na jednym szkoleniu które kosztowało grosze u jednej dziewczyny która mnie uczyła przedłużać paznokcie na szablonie ale niewiem czy certyfikat który mi wystawiła jest uprawniony do wykonywania tego zawodu. Czy w na śląsku będą takie kursy bezpłatne? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
niestety co do śląska to się nie orientuje
ale wiem że w Warszawie takie kursy dofinansowane przez urząd pracy prowadzi m.in. art house http://www.new-nails.com/?page=bezplatne_kursy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
![]()
Zrobienie takiego kursu to świetny pomysł na zmianę zawodu, powrót na rynek pracy dla mam po urlopie wychowawczym. Można też nowe umiejętności wykorzystać jako praca dodatkowa.Dodatkowe pieniądze zawsze mile widziane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Czy te kursy sa jeszcze aktualne ? I czy odbywaja sie w Kołobrzegu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Można wejść na stronę www.wup.pl w zakładkę "szkolenie z EFS" lub "kapitał ludzki". Można tam znaleźć szkolenia (województwo zachodnipomorskie) dla osób bezrobotnych i nie tylko. Ja w czerwcu skończyłam takie 9-tygodniowe szkolenie z pielęgnacji dłoni i paznokci + makijaż. Plusem jest to, że z tych szkoleń nie trzeba się "rozliczać" z Urzędem Pracy, tzn. nie trzeba skłądać deklaracji o założeniu własnej firmy itp.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Jeszcze w tym roku UP w calej Polsce przyznawały kursy refundowane.
Można również uzyskać takie skierowania z MOPS. Do nas kierowano np. z rejonu Bochnia i okolice. Z Nowym Rokiem zapewne nadal będą realizowane takie zlecenia w zalezności od przyznanych Funduszy na ten cel . Dobrze jest zasięgać informacji w tym zakresie - skoro istnieje taka szansa. P.S Między innymi w Szczecinie szkolenia prowadzi nasza dawna absolwentka Monika, która posiada duże doświadczenie zawodowe. Polecam! Edytowane przez EwaElena Czas edycji: 2010-12-07 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
Fajny pomysł-może ktoś podać namiary na kursy w Szczecinie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
hey dziewczyny
jestem tu nowa wiec witam serdecznie (zaraz znajde watek w ktorym moge sie przywitac) ale jak moge to od siebie dorzuce, ze wiem, ze do 2011 roku 0 70% maja zmniejszyc srodki dla PUP na otwarcie dziwalności dla bezrobotnych i szkolenia - wiec trzeba miec duzo szczescia, zeby sie zalapać najlepiej wspolpracowac z salonem, ktory jest wlasnie dopisany jako placowka niepublicznq szkoleniowa w PUP - instruktorzy stylisci paznpkci - powinni WAM pomoc jak napisac wniosek, co czesto pup odrzuca, pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2011-02
|
Witam
W tamtym roku prowadziliśmy szkolenia które byly dofinansowane z urzędu pracy i w tym roku też tak jest, chętnych zapraszam do kontaktu. Jeśli chodzi o dotacje na założenie własnej działalności to również w tym pomagamy ![]() Więcej informacji znajdziecie na naszej stronie www.spam.pl Pozdrawiam Edytowane przez frauhelga Czas edycji: 2011-07-08 o 20:51 Powód: spam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
![]()
Agatkaa ; ** < 3 Wish ! ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=29200695 WYMIANKA ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post30870031 Odpisz u mnie proszę ![]() SZUKAM KSIĄŻEK DO BIOLOGII I CHEMII ORAZ CZASOPISM ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Witam czy nadal są organizowane kursy w szczecinie poprzez urząd , kurs fryzjerski lub kosmatyczny. I czy ktoś sie orientuje czy urząd pracy z Polic też daje takie dofinansowanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Natala
musisz zglosic sie do swojego urzedu pracy, z tego co sie orientuje bardzo okroili im srodki jedna moja kursantka starala sie o dotacje i na 120 osob dostalo chyba 20 wiec jest duzy problem i trzeba to sporządzić z głową i zrobić porządny Business Plan ;-) ale kto nie spróbuje, sie nie przekona wiec warto sprawdzić ![]() najlepiej udaj sie do swojego urzedu pracy, sprawdz do kiedy i czy jeszcze przyjmuja wnioski na kolejne dotacje, powodzenia p.s. nie musisz robic szkolenia w swoim miescie, ja np szkolilam tez osoby z innych wojewodztw - wowczas jesli chcesz w konkretnej placowce szkoleniowej we wniosku piszesz salon, w ktorym chcesz sie przeszkolic i PUP do nich wysyla pismo z prosba o ofete otwartą z propozycja ceny na szkolenie, moga tez wyslac do innych salonow pobliskich, ze tak powiem, i one moge dac korzystniejszą cene a wiadomo, ze urzad pracy tez liczy srodki - wiec moge cie wowczas skierowac blizej i taniej jesli tak by sie okazalo powodzenia
![]() |
#47 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
<ciach_reklama> Edytowane przez Batler Czas edycji: 2013-06-24 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam, szukam w Poznaniu lub Gnieźnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
będą jeszcze jakies kursy?
_________________________ _________________________ _____ przyprawy naturalne przyprawy naturalne
http://www.szkolypolicealne.edu.pl/ Edytowane przez telesfor728428 Czas edycji: 2013-12-01 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.